No, akkor egy kis szezon előtti esélylatolgatás az én "tollamból" is, az eddigi igazolások fényében. (Fontos megjegyezni, hogy 2006 óta City-drukker vagyok, ugyanakkor az Arsenalt is nagyon szeretem a Henry éra miatt, szóval lehet egy kis elfogultság a szavaimban.

)
Arsenal: Wenger papa ismét nagyon jól erősít,
Debuchy egy kőkemény hátvéd, nem az az "elhúzom a lábam, mert féltem" fajta, tipikusan PL. játékos akinél a nagy meccseken sem csúszik be a sportszelet. Szerintem jobb mint Sagna, de majd meglátjuk. A legnagyobb igazolás azonban tuti hogy
Alexis lesz a nyáron, a chilei energiagombóc ugyanis simán beleillik az Arsenal játékszisztémájába, egy Cazorlával, Özillel a háta mögött a szezon egyik legjobbja lehet, a kérdés csak az, hogy Wenger igazol-e előre valakit, aki kifejezett befejezőcsatár. (Vagy esetleg megtartja Campbellt, az egy érdekes húzás lenne).
Liverpool: Bár papíron gyengültek Suarez eligazolásával, azért az a + kb. 80 misi jól jön a konyhára, pláne mert lenyilatkozták, hogy az eddigi igazolásokat nem ebből az összegből finanszírozták. Rodgers nagyon tud igazolni, ezt már a tavalyi évben is láthattuk, szerintem nagyon jól tette hogy kicsengette a kért összeget
Lallana-ért, a fiatal angol tehetség nagyszerű párost alkothat majd Coutinhoval, a
Lambert - Sturridge duó ugyanakkor hasonló játékfelfogású játékosokat takar, szóval nem lepne meg ha a 'Pool még beruházna egy kreatívabb csatárra is a nyáron.
Markovics elég nagy zsákbamacska, egy-két Benfica meccsen láttam, nem rossz játékos, egészen energikus, azonban a PL. azért bőven más tészta, mint egy portugál bajnokság, vagy az Európa Liga.
Chelsea: Szerintem kétségkívül kijelenthetjük, hogy a Chelsea a bajnokság legnagyobb esélyesévé lépett elő, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a védekező középpályájuk még a nyári nagy beruházások ellenére is finoman szólva foghíjas, Ramires mellett nincs igazi ütköző játékos, Matic meg olyan lassú, mint az állat. A védelmük ugyanakkor bivaly kemény lett, persze kérdéses, hogy kivel pótolják majd Luiz-t. Az viszont tuti, hogy a szélen nagyon erősek lesznek,
Filipe gyakorlatilag ugyanaz, mint Debuchy, csak neki technika is társul az agresszivitás mellé. A támadósor meg továbbra is nagyon erős, bár kezdenek belefulladni a sok támadóközéppályásba: Fabregas, Willian, Oscar, Salah, Marin, Hazard, Schürrle gyakorlatilag mind egy posztért harcolnak, ez a túltelítettség pedig nem feltétlen jó ómen, mivel már tavaly sem igazán tudtak együttműködni a játékosaik. Meglátjuk Spec 5 mit főz ki az alapanyagokból.
Man. City: Végre egy újabb év, hogy nem igazolják agyon magukat már a nyár elején,
Fernando érkezése lehet hogy Touré távozását vetíti előre, ugyanakkor lehet egy sima kp.-mélyítés is, mivel a tavaly vett Garcia - Rodwell duó finoman szólva is keresi önmagát. A védelem sajnos még elég foghíjas, a jobb szélen egy Richards/Sagna/Zabaleta hármasfogat küzdd a csapatba kerülésért, ugyanakkor el tudom képzelni hogy Sagna érkezése miatt Micah-t majd a középen használja Pellegrini. A baloldal ugyanakkor még mindig elég rozoga: sem Clichy sem Kolarov nem tökéletes megoldásnak, viszont az is biztos, hogy a középső rész is erősítésre szorul, valószínűleg Mangala érkezik. A támadószekció itt is nagyon erős, ugyanakkor szintén túltelített: Navas, Silva, Sinclair, Jovetic, Agüero, Negredo, Dzeko és Nasri is a csapatba kerülésért fog küzdeni, remélem ide senki nem érkezik.
Man. Utd.: A manchesteri Vörösök a legkiszámíthatatlanabbak eddig, a hírek szerint a fél keret távozik, Van Gaal meg radikális változásokat akar bevezetni, játékfelfogás, felállás és játékosállomány terén is.
Shaw és
Herrera is nagyon jó igazolás volt, bár mindketten fiatalok, a korábbi csapatukban rendszeres játéklehetőséget és tapasztalatokat gyűjtöttek. Az érkezők névsora még kérdéses, az viszont szerintem tuti, hogy a
de Vrij -
Vlaar duó egyikére be fog ruházni Van Gaal, azonban a támadósorba is hatalmas játékosmozgás várható.
Szóval a szezon előtti erőrangsor szerintem:
1. Chelsea
2. City/Arsenal
3. Liverpool
4. United
Bocsi hogy kicsit hosszúra sikeredett, ha esetleg senki nem olvassa el, számomra akkor is jó lesz majd visszaolvasni jövő ilyenkor, hogy mennyire jöttek be a """jóslataim""".