Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
Rumig
Entrenador del Barça

2014.01.19. 18:29:57

Capon írta: ...főleg azok után, hogy 2? évig meg sem jelenek a díjátadón mondván nem érdekel a díj. Hát ennyire nem érdekelte a látszat emberkét.
Tavaly ott volt, csak nagyon lebegtette, h nem lesz, sztem ezért maradt meg itt többeknek is úgy, h nem volt ott. A 11-es átadásán viszont tényleg nem volt ott, a 10-esén meg nem volt benne az első 3-ban.
recrea írta:semmi köze a UEFA Év játékosa díj odaítélésének ahhoz, h Messi hány Aranylabdát nyert. Fentebb leírtam miért kapta meg más ezt a díjat.

A FIFA önkényesen, nyomulva berakta magát az Aranylabda szavazásba, semmi értelme nem volt, aztán az UEFA "lemásolta" az eredeti Aranylabdát.
A semmi köze azért elég erős, tekintve h Platini az egyik legnagyobb ellenzője az újfajta aranylaszti rendszernek, ezért kvázi "ellen-aranylabdaként" találta ki az UEFA év játékosa díjat Messi 2010-es bogyója feletti felháborodásában -mintahogy írod is- a korábbi hagyományok továbbvitelére. Ezek után nem volt kérdés, h első alkalommal nem az aktuális aranylabdás, vagy még inkább nem Messi fogja nyerni.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
recrea
Llegenda del Barça

2014.01.18. 00:46:27

Biztos volt már, de hátha valaki nem látta...a humor topikban is elférne:

http://sport365.hu/nemzetkozi-foci,span ... utan,66561" target="_blank
recrea
Llegenda del Barça

2014.01.17. 11:19:16

Csbal írta:
recrea írta:Ha az Aranylabda egyéni díj, akkor az UEFA Év játékosa is egyéni díj, mégis megkapta az utóbbi években Iniesta és Ribery is...herótom van már "az egyéni díj" szajkózásától, 2010-ig például sokkal jobban számított a klubcsapattal vagy válogatottal elért eredmények, minthogy ki hány gólt lőtt...akkor nem volt egyéni díj? Messi a Tromsöben kétlem, h megnyerte volna egyszer is.

Vegyük már észre, a szavazóközönség között van a különbség. Az újságíróknál speciel Ribery lett az első a szavazáson, ezt kompenzálták a szövetségi kapitányok és csapatkapitányok.
Az, hogy eddig "nem egyéni díj" volt 2010-ig az Aranylabda, az sztem egy rossz döntés és szemléletmód eredménye. Nekem szvsz jobban tetszik a mostani rendszer, de mindegy. És az UEFA Év játékosa díj miért ne lenne egyéni? Hmmm? A nevében is benne van h kinek szól. Messi véleményem szerint bárhol ontaná a gólokat. Szval a Tromsö-ben is lett volna keresni valója a legjobbak között. De hát nem ott van, szóval felesleges a találgatás. Barcelona játékos és a világ legjobbja. Ennyi.
Addig is egyéni díj volt, csak mások voltak a szempontok és - mondom még egyszer - más a szavazóközönség. Rendben, Neked ez jobban tetszik, nekem a régi tetszett jobban, nagyobb súlya volt, de leírtam miért. Én is ugyanezt a kérdést tettem fel, ironikusan, ha figyeled. A Tromsövel azt próbáltam szemléltetni, h a fociban, egyéni díjat, komoly csapatteljesítmény nélkül nem lehet nyerni, kb ezért nem nyert sosem Ibra vagy Henry. A végével egyetértek.
Csbal írta:A másik, ha voltál már kispályás tornákon, akkor tudhatod, hogy a gólkirály és a legjobb játékos díjat nem szokták odaítélni ugyanannak a játékosnak. És mivel az utóbbi 4 alkalommal Messié volt az aranbogyó, ezért választottak mást az UEFA-nál legjobbnak. Ezt tudom elképzelni. És nem mondható az általad említett UEFA Év játékosa díjazottairól, hogy annyira alúl teljesítettek volna az utóbbi években. Szóval érthető számomra a díjazottak személyével kapcsolatos döntések...
Pár kispályás kupán voltam életemben, egész sok van itthon az említett díjakból, van, h egy tornáról mindkettő. :P A vastagított részhez annyit, h nagyon rossz irányba viszed magad, ha ezt komolyan gondolod, semmi köze a UEFA Év játékosa díj odaítélésének ahhoz, h Messi hány Aranylabdát nyert. Fentebb leírtam miért kapta meg más ezt a díjat.

A FIFA önkényesen, nyomulva berakta magát az Aranylabda szavazásba, semmi értelme nem volt, aztán az UEFA "lemásolta" az eredeti Aranylabdát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2014.01.17. 11:21:41-kor.
Csbal
Jugador d'estrella

2014.01.17. 09:45:49

recrea írta:Ha az Aranylabda egyéni díj, akkor az UEFA Év játékosa is egyéni díj, mégis megkapta az utóbbi években Iniesta és Ribery is...herótom van már "az egyéni díj" szajkózásától, 2010-ig például sokkal jobban számított a klubcsapattal vagy válogatottal elért eredmények, minthogy ki hány gólt lőtt...akkor nem volt egyéni díj? Messi a Tromsöben kétlem, h megnyerte volna egyszer is.

Vegyük már észre, a szavazóközönség között van a különbség. Az újságíróknál speciel Ribery lett az első a szavazáson, ezt kompenzálták a szövetségi kapitányok és csapatkapitányok.

Az, hogy eddig "nem egyéni díj" volt 2010-ig az Aranylabda, az sztem egy rossz döntés és szemléletmód eredménye. Nekem szvsz jobban tetszik a mostani rendszer, de mindegy. És az UEFA Év játékosa díj miért ne lenne egyéni? Hmmm? A nevében is benne van h kinek szól. Messi véleményem szerint bárhol ontaná a gólokat. Szval a Tromsö-ben is lett volna keresni valója a legjobbak között. De hát nem ott van, szóval felesleges a találgatás. Barcelona játékos és a világ legjobbja. Ennyi.

A másik, ha voltál már kispályás tornákon, akkor tudhatod, hogy a gólkirály és a legjobb játékos díjat nem szokták odaítélni ugyanannak a játékosnak. És mivel az utóbbi 4 alkalommal Messié volt az aranbogyó, ezért választottak mást az UEFA-nál legjobbnak. Ezt tudom elképzelni. És nem mondható az általad említett UEFA Év játékosa díjazottairól, hogy annyira alúl teljesítettek volna az utóbbi években. Szóval érthető számomra a díjazottak személyével kapcsolatos döntések...
recrea
Llegenda del Barça

2014.01.16. 18:53:39

Ha az Aranylabda egyéni díj, akkor az UEFA Év játékosa is egyéni díj, mégis megkapta az utóbbi években Iniesta és Ribery is...herótom van már "az egyéni díj" szajkózásától, 2010-ig például sokkal jobban számított a klubcsapattal vagy válogatottal elért eredmények, minthogy ki hány gólt lőtt...akkor nem volt egyéni díj? Messi a Tromsöben kétlem, h megnyerte volna egyszer is.

Csbal
Jugador d'estrella

2014.01.16. 18:01:30

Az Aranylabda egy egyéni elismerés, mivel nem egy csapat kapja meg. Ezért sem azt kell nézni hogy ki mit nyert a csapatával, mert valszeg nem CSAK miatta nyert, hanem mert végig egy klasszis színvonalon teljesítettek. Ezért sem adtam volna Ribery-nek, mivel nem csak rajta múlt a csapatának nagy menetelése. Aztán azért sem adtam volna Ribery-nek, mivel közelébe sem ér Messinek és C.Ronaldo-nak.

Az Aranylabda idén jó helyre került. Ronaldo mindent alárendelt ennek a szezonnak is, ezt el is mondta és én el is hiszem. Egy emberi oldalát láttuk a díjkiosztó gálán, és örülök is neki hogy Ő kapta, mivel az a munka ami ez mögött van, az elismerésre méltó. Mondom ezt Barcelona és többek között "Messi" szurkolóként. Ronaldo nagyon sokat tett ezért, brutál formát mutatott, és megkapta a lasztit. Ennyi történt. Jogos volt? Igen? De kit fognak megjegyezni a díjátadóról pár év múlva is??? Messi-t :) A piros öltönye miatt :) Ilyen egy igazi győztes :)

Na de ezt csak viccként írtam. Felesleges a Madridistáknak itt teleokádni a fórumot, mert egy Barca szurkoló sem vitatja ezt el, viszont a legjobb játékos a világon jelen pillanatban Lionel Messi. Ronaldo-nak van mit behoznia, és biztos vagyok benne, hogy mindent meg is fog ezért tenni, aminek mi, focikedvelők fogjuk élvezni az előnyét, mivel nagyon nagy formabeli javulások lesznek :) Remélem Messi idén sérülésmentesen hozza le a szezont, és akkor jövőre nem kérdés kié legyen az aranybogyesz. Mindenesetre ez a két gépállat mögé nagyon sokáig kell nézni, hogy meglássuk Ribery-t, vagy akárkit.

Nekem ez a véleményem.
Capon
Llegenda del Barça

2014.01.16. 16:25:13

Még nem szóltam hozzá...
Szerintem Cunci megérdemelte a labdát.
Messinek a sorozatos sérüléseinek köszönhetően most nem volt számottevő esélye a "győzelemre", a francia meg nagyon nem egy szint se Messivel se Cuncival.
Én abból indulok ki hogy az Aranylabdát az adott időszakba legjobb formát mutatott játékosnak kell kapnia nem pedig a legsikeresebbnek. A legjobb játékosnak pedig nem feltétlenül a legsikeresebb csapatból kell kikerülnie.
A legsikeresebb játékosnak ott vannak a kupák (5?) amiket nyert, végül is ez a lényege az egésznek, a legjobbnak meg a laszti.

És hogy el is vegyek :) Cuncitól ne csak dicsérjem, mert továbbra is ha meglátom a hátamon feláll a szőr. A bőgése nagyon nem tetszett nekem.
Látom magam előtt ahogy Rivaldo, Messi, Ronaldinho, Figo, Zidane stb ott állnak a színpadon és elsírják magukat... nevetséges látvány lenne, főleg azok után, hogy 2? évig meg sem jelenek a díjátadón mondván nem érdekel a díj. Hát ennyire nem érdekelte a látszat emberkét.

Egy szó mint száz Cuci megérdemelten nyert gratulálok neki. A francia pedig "vigasztalódjon" azzal a sok kupával amit bezsebelt.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
miihii
KHAL

2014.01.14. 23:44:17

Most látom mit műveltek itt :D
Egy csöppet felfüggesztem a diskurzust, nyugodjon le mindenki a ...fenébe ;) Kicsit szünetel az Aranylabda téma, amíg átnézzük a topicot, elkallódott a terefere rendesen...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Kalap1988
Director del Fútbol

2014.01.14. 23:11:45

Kedves Theodorik! Először is hadd kezdjem azzal, ahogy az illem is diktálja, hogy nagyon csinos vagy ( amennyiben az avatar valódi) :wink: Magam nem süllyedek a parlament szintjére és nem is gondolom, hogy "attól, hogy ön szép, még nem biztos, hogy okos is", ugyanakkor nem értelek. Itt a többség elismeri, hogy Ronaldo nem érdemtelenül kapta meg a díjat. Messinek kb senki sem akarná adni, egyedül Ribéry, aki néha felmerül és azt te sem tagadhatod, hogy jogosan. Ugyanis a futball sokkal kevésbé mérhető statisztikában, mint pl az általam szeretett kosárlabda. És aki látja, hogy a francia mennyiben járul hozzá a Bayern játékához, az jogosan elgondolkodik, ő is kaphatta volna. Magam ha tudom megnézem Barca, a Real, a Bayern és a Dortmund meccseit is, nem mindig persze,de sok tapasztalatom van. A másik az volt, hogy írtad, sokak szerint Ronaldo tucatfutballista. Szerintem ezt senki sem gondolja komolyan itt, maximum csipkelődnek és direkt vitát gerjesztenek, várva azt az embert, aki ugrik rá, beveszi a horgot... És te ezt tetted. Mindenesetre a többség nem gondolja ezt, hanem azt, hogy Ronaldo egy borzasztó tehetséges játékos, aki mellé még páratlanul szorgalmas is, neki a nagy peche, amiért nem 4-5-szörös aranylabdás, az épp Leo Messi és a korszakos Guardiola-féle Barcelona. Tehát sokan nem azt kérdőjelezik meg, hogy Ronaldo zseniális lenne, hanem azt mondják, hogy Messi sokkal inkább ösztönből futballozik, amit Ronaldo csak a szorgalmával tud megközelíteni. Hozzáteszem egy jól nevelt és normális lelkiállapotú ember szemében szerintem ez sokkal inkább Ronaldo dicsérete, mint Messié... Tehát szerintem jó lenne, ha a gyorsan leírt pár szót, vagy egy néhány mondatot kontexusában értelmeznéd, az hogy valaki azt írja, hogy Messi ösztönösebb és több benne a zseni, nem azt jelenti, hogy Ronaldo tucat, vagy nem zseni, csupán egy kis különbség tétel, ami szerintem minden futballhoz értő számára jól látható. Nem ugyanolyanok, más fizikális és képességbeli adottságokkal ,ez így van rendjén. Ez az egyik, hogy ne ugorj az ilyesmikre kérlek és ne nézd emiatt le az oldal fórumozóit, a másik pedig a stílus. Ahol én új vagyok, ott minimum megadom a tiszteletet, amíg el nem fogadnak, nem engedve természetesen az elveimből, de az etikettbe beletartozik, engem így neveltek. Ez nem megrovás, nem is nézlek le emiatt, mert mások vagyunk, csak jó tanács, mert nem csak itt, de sehol máshol az életben nem fogsz ilyen "antréval" sikert elérni, sőt... A szépséged már más kérdés, az hatásosabb :D Na mindegy, ennyi voltam, remélem az ilyen egyébként segítő szándékú hozzászólásokat is észreveszed és a helyén kezeled.
Varatrix
Director del Fútbol

2014.01.14. 22:57:56

TheodoriK írta:Továbbra sem próbáltam senkit meg győzni , hogy Ronaldo jobb mint Messi. Az ellen emeltem fel a szavam, hogy Ronaldot sokan tucatjátékosozzátok amig Messit folyamat zsenizitek.
De nem értem miért irom le ezt 5x is amikor nem is azt olvassátok amit irok hanem vérben forgó szemekkel csak ócsároltok azért mert nő ir, azért mert olyan betűszinnel ir valaki ami nektek nem tetszik... azért mert valaki bármit megkérdőjelez amit ezen a szent lapon irtok #-o
Nem szeretnék belefolyni szóval én ezután hanyagolnám is a dolgot...

Egyetlen hozzászólásod van a témához , a többi személyeskedés, ami nem tatozik rám. Az érveidet hangsúlyozod, amit abban az egyben sem írtál. Tényeket állapítottál meg inkább. Azzal az egy kommenteddel úgy ahogy egyet is tudok érteni, ha valami hülye azzal áltatta magát hogy Messi idén akár másodiknak befért volna. Ettől függetlenül a gyerek egy zseni, hiába van abban is igazad, hogy az utóbbi egy évben nem ment neki annyira a játék. Mégha ez elsősorban a sérüléseinek köszönhető szerintem.

Sokkal inkább kerülgeted a forró kását. Nem értesz egyet Messi négy "bogyójával", ha nem tévedek, de ebben nyugodtan cáfolj meg, ha meg nem akkor a problémádat nem értem.

Egész egyszerűen írtál valamit, amit sokan támadásnak értelmeztek, ha az volt ha nem. (Szerintem is le lehet ezt írni disztingváltabban.) Ráadásul te is egyetértettél hogy a fórum nagy része legalább elismeri kedvenced díjának jogosságát, de azért leállsz egy rendkívül gyerekes vitába azokkal akik, adott esetben nem.

Megint csak azt nem értem, hogy miért kell mindig Messit elővenni, amikor az elégedetlenkedők Ribérynek adták volna, de neki még csak a nevét sem említi senki.

Az általad leírt probléma hogy Ronaldo egy tucat játékos, hát istenem hülyék vannak, attól nem kell neked is úgy viselkedned. Ahogyan a roppant közhelyes mondás is tartja, ne vitatkozz hülyékkel. Biztos vagyok benne hogy rendkívül értékes gondolataid is vannak, de ezt bizonyítsd azzal hogy legalább te kulturáltan reagálsz, és nem veszel mindent támadásnak. (Ezt a hozzászólásomat se, megpróbáltam a lehető leghiggadtabb hangnemet megütni amit ehhez a "témához" lehet.)
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Balinho
Entrenador del Barça

2014.01.14. 22:43:02

Nekem viszont nagy csalódás az aranylabda (megint) és nem is elsősorban azért mert nem Ribery kapta, hanem ahogy nem ő kapta.

Blatter beszólt CR-nek, utána meg nem győzte mosni magát twitteres szerelmes levelekkel, meg aztán a határidő meghosszabbításával, meg az átszavazósdival, nehogy a végén ne CR kapja, mert a végén még Blatter úrra ferde szemmel néznek, hogy CR ellen kampányolt. Az egész ominóus paródia után CR-nek ment a kampány ezerrel és igaz pont ekkor volt a legkiemelkedőbb, de végeredményben közben jelentős trófea nélkül maradt.Az számomra nem a változtat semmin, hogy az oroszok mögött második helyen végző portugálokat (akiknek sikerült megelőzniük Izraelt, É-Írországot, Azerbajdzsánt és Luxemburgot) egymaga rugdosta át a pótselejtezőn (nem vitatom el, hogy komoly fegyvertény, de hogy ez legyen a legkiemelkedőbb eredménye az évben azért ettől nem esem hasra). Nálam akkor kiemelkedő egy egyéni teljesítmény, ha az a csapat sikereiben is megmutatkozik.

Ribery egy kimagasló, mindent megnyerő csapatnak volt a legjobb játékosa, tényleg mit kellett volna még csinálnia? Úgy gondolom, hogy 2013-ban nem volt jobb teljesítmény Riberyénél. Ettől még persze CR és Messi is jobb játékosok nála, de 2013-ban Riberynek jobban kijött. Az meg, hogy még Messi is megelőzi komolytalanná teszi az egészet nekem.

Hozzáteszem, hogy amikor Xavi/Ini VB-t nyert, Sneijder triplázott meg VB-döntőig vitte a hollandokat akkor sem járt volna - legalábbis szerintem - Messinek az aranylabda.

És igazából az a vicces, hogy nem sajnálom CR-től mert egyébként elképesztő amit művel, remek szezont futott, korszakos labdarúgó, amilyen (vagy legalábbis amilyen kaliberű) Ribery sosem lesz. De az egész cécó, ami megelőzte az átadást elveszi a kedvem az egésztől.
Pavel
Entrenador del Barça

2014.01.14. 22:36:37

Én a vitához csak Pandiani-t tudom idézni:
„Addig sírtál, amíg megkaptad. Gratulálok!!! Csakhogy a legjobb pillanataid nem 2013-ban voltak!”
Varatrix
Director del Fútbol

2014.01.14. 22:17:21

Én csak azt nem értem, hogy a Fifa elismerte hogy Ronaldo egy zseni, azt hogy ezt mi is megtegyük az miért szükséges drága Real Madridos szurkoló társunknak?

(Nem mintha nem ismerném el...)

Azt hogy ki a jobb Messi vagy Ronaldo, ezt a vitát egy józan eszű ember meg lesz@rja, nem hiszem hogy bármelyik oldalról objektív vélemény származna.

Viszont ne haragudj meg, de ha egy csapat Barca fanatikust próbálsz arról győzködni, hogy Ronaldo jobb mint Messi, akkor ... nincs szükségem befejezni ezt a mondatot.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
hank1ee
Director del Fútbol

2014.01.14. 22:15:29

Engem elbűvölt ez a lány, remélem holnap is jön.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Kash
Entrenador del Barça

2014.01.14. 22:12:22

Itt semmi sem tiszta, kivéve egy dolgot; Az aranylabdát tényleg, az adott évi teljesítményért adják, mert ha nem, akkor megint Messi állt volna ott a lasztival, s ameddig él, ő kellene hogy kapja.
Na de a másik:
Ribéry feltette a kérdést, mit kell még nyerjen ahhoz, hogy ő kapja a labdát?
Én leszek az egyik (és a hsz-eket elnézve lehet az 1.) aki aztmondja, én nem adtam volna Ronaldonak, és nem csak azért, mert "miatta" lett elhúzva a szavazás 2 héttel, és még azért sem, mert egész Madrid Rinaldot kiáltotta ki győztesnek (Stadion). Reklám az megvolt.
Nem találkoztam még egyetlen egy korrekt real drukkerrel sem, vagy inkább más szavakkal illetném, nem elvakult real szurkolóval, részrehajló (valami ilyesmi). Soha nem fogjuk egy Real drukkernek bemagyarázni, hogy Ronaldo nem érdemelte meg. Talán nem is érdekelne az egész, ha az internet nem az ilyen megnyilvánulásokkal lenne tele: "Ezaaaaaz! Ronaldo a legjobb!! Messi elbújhat" vagy..: "Ennyi, Ronaldo jobb, mint Messi". Ekkor magyarázhatod neki, hogy Messinek 4 van, és hogy Roncinak 6 évet kellett várnia a 2.-ra, amire eléggé rájátszott Messi sérülése, tehát nem teljes a "győzelme". Ha az adott évi teljesítményt nézzük, akkor nem Ronaldo kellett, hogy kapja, hanem Ribéry, mert hogy véleményem szerint, ha nem is gólerősebb, de HASZNOSABB, mint Ronaldo.
Részemről ennyi volna a téma.
Kép
Sergi
Jugador del Barça

2014.01.14. 20:59:24

Csatlakozom az előttem szólóhz.
Egyértelmű, hogy Ribéry vitte a bankot idén.
Megérdemelte,bár mikor kiverte a "hisztit" (egyébként joggal), inkább csendben kellett volna maradnia.Én ebben látom a fő okát annak,hogy nem rá szavaztak a legtöbben.
Bár ha már a "hisztiről" szó esik, említsük meg Zsele nevét is...
MyShadow
Jugador del Barça

2014.01.14. 19:29:17

TheodoriK írta: De maradok az üditő kivételeknél hiszen MyShadow és még 1-2 ember aki érdekes mód még priváte is nekem helyesel a barcelona honlapján korrekten is tud nyilatkozni ebben a kérdésben még akkor is ha nem ért velem minden szegmensben.
Remélem csak én értem félre, de én nem írtam neked semmilyen pü-t.
Kicsit off, és bocs a személyeskedésért, de mivel nem nagyon használsz vesszőt, néha kicsit nehezen értelmezhető, v félreérthető egy-két mondat. Én sem szoktam újraolvasni, ellenőrizni, amit írok, így előfordulnak hibák, de a helyedben erre figyelnék, mert több helyről is hiányzik.

Sörvirsli =D> egy üde színfolt a fórumon, kellenek az ilyenek is, a lázas dinamikázásomat bearanyozta egy-két hozzászólásod :D
Initom
Entrenador del Barça

2014.01.14. 19:19:23

Bob_Marley írta:
recrea írta:Szerintem én elhívom randira...imádom a típust! :D
Na végre valaki. :lol:

Olyan egy értelmetlen vita ez....Ráadásul én Platinivel értek egyet, meg barca99 is írta, hogy Riberynél még az őszt se lehet felhozni, mert ott is parádés volt, mai napig nem értem, miért nem a francia nyert. És nyilván nem Messit megbántva, mert saját kölkünk, de hogy még második se lett.....Tényleg egy komolytalan szavazás, meg óriási fenék van ennek az egész Aranylabdának kerítve, s ez az itteni vitába is lecsapódik, hogy komolytalan. Ráadásul a személyeskedés eléggé felütötte a fejét ezen a pár oldalon....
Ezt adom :) Hajlamos vagyok én is mint mindenki elfogulttá válni,és akkor már nem józanul ítélkezik az ember. Sajnos egyesek képtelenek érvelni valamint ész érvekkel operálni ,ezért kiragadnak az ellen' mondandójából valami olyat amibe bele lehet köti (mert az állításába nem tud) aminek személyeskedés a vége egy beszélgetést vitát ennél a pontnál kell befejezni.
Idén messze nem volt egyértelmű Ronci aranylasztija,de a barcás NETES közvélemény azért igyekszik elfogadni. Ez azért a másik oldalra nem volt jellemző.
Abi & Tito
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.01.14. 19:07:35

recrea írta:Szerintem én elhívom randira...imádom a típust! :D
Na végre valaki. :lol:

Olyan egy értelmetlen vita ez....Ráadásul én Platinivel értek egyet, meg barca99 is írta, hogy Riberynél még az őszt se lehet felhozni, mert ott is parádés volt, mai napig nem értem, miért nem a francia nyert. És nyilván nem Messit megbántva, mert saját kölkünk, de hogy még második se lett.....Tényleg egy komolytalan szavazás, meg óriási fenék van ennek az egész Aranylabdának kerítve, s ez az itteni vitába is lecsapódik, hogy komolytalan. Ráadásul a személyeskedés eléggé felütötte a fejét ezen a pár oldalon....
Kép
Kép
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2014.01.14. 18:39:04

TheodoriK írta:
Szóval ha CR nem nyer semmit, de bizonyítja a szavazóknak, hogy a legjobb, megérdemelt. Ha az alanyt Messire cseréljük, akkor csalás, de minimum megkérdőjelezhető.
Ezt biztos nem tőlem olvastad. Szóval mivel nem ingem nem veszem magamra, akkor meg feleslegesen puffogtatsz.
Remélem te azért megérted a saját logikádat. :lol:

Szóval leírod, hogy Messi egy-két győzelmével nem értesz egyet. Hármat nyert abban a rendszerben, amiben most CR egyet, és olyan borzasztóan sokat nem változott a döntéshozók személye.

Tehát ha őket meggyőzte CR, akkor jogos győzelem. Ha Messi győzte meg őket, akkor megkérdőjelezed.

Ez nem puffogtatás, csak megpróbálom elmagyarázni, mit írtál.
recrea
Llegenda del Barça

2014.01.14. 18:34:13

Szerintem én elhívom randira...imádom a típust! :D

Azért nem sokon múlt az újabb Messi aranylabda, le is dobták amott a láncot, megmondom őszintén, nagyon örültem volna neki, gyakorlatilag egy húzódáson múlt a dolog.

Egyébként tényleg őszinte volt Ronci öröme, nekem kifejezetten szimpatikus volt, igaz, előtte se volt különösebb bajom vele, a divat marhaságait meg elfogadtam. Azt viszont nem, ha nem nyert, akkor nem jelent meg a gálán...mondok valamit, szerintem ő egy gyermek lelki világán megragadt, megnéztem az mindennapjairól azt a többrészes videót, szerintem lelkileg nem nőt fel a csávó. Na, ezért mit kapok majd... :twisted:

Amúgy nem értem, mi motiválja Messit, h bohócnak öltözzön, nekem nagyon visszatetsző. [-X
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2014.01.14. 18:47:14-kor.
ferninho
Madridista

2014.01.14. 18:27:10

ferninho nem véletlenül ilyen elfogadott az oldalon, karakán hozzászólást "idegenben" véletlenül sem tett még hanem igyekszik fülétfarkát behúzva közlekedni aztán max hazai vizeken ahol jóval kevesebbet posztol néha lehúzza az itt lévőket amit persze itt már nem sokan látnak csak akik ott is szemmel követik az eseményeket.
az évek és a rutin, tény hogy hazai pályán néha könnyebben elengedem magam, de itt azért nem arról van szó, hogy Messit meg Neymart folyamat szarozom ott, itt meg istenítem őket...
Hidd el van pár év tapasztalat a hátam mögött és itt persze, hogy nem fogok itt olyan dolgokról tárgyalni, amikkel felpiszkálhatom könnyedén az embereket és olyan vitát indítsak el, mint amit itt most te.
Visszalehet olvasgatni a kommentjeimet a madridom-on, vállalom az összeset, amit írtam és lehet akár itt is beszélni róla az off topikban. Vannak olyanok is, amikből itt vita is lehetne bőven.
Itt van a legfrissebb az Atletico elleni meccs is, a spori 2 lest is benézett az Atleticonak, mindkettőből elég nagy ziccer lehetett volna, mégse rohantam ide át panaszkodni, hogy ez mégis micsoda... igen, régen ezt csináltam, de megtanultam ,hogy ennek ideát semmi értelme nem lenne és a 2 "les" ide vagy oda attól még teljesen igazságos volt az X.
Igen, megjegyeztem ezt hazai pályán, de ide nem fogom "átmásolni", hogy vitát gerjesszek... nem láttam volna értelmét.

én már majdnem 5 éve regisztrált felhasználó vagyok itt, 5ször ilyen durva vitákban és minimum 3szor ilyen hosszúakban volt részen az 5 évem alatt, főleg az első pár évben... és nem is egyben....
szimplán megtanulja az ember ennyi idő alatt, hogy nem szabad itt a nagy hőst játszani folyamatosan, mert hosszabb távon semmi értelme nincs, de te biztos jobban tudod ezt, mint én :) persze ha olyan téma jön elő ugrok rá, de az ember ennyi idő után már szelektál és nem áll le mindenért vitázni, hidd el nekem is fel ment egy kicsit a pumpa, amikor itt olvastam tegnap 1-2 kommentet, de jobb néha békén hagyni az illetőket és nem leállni vitázni, mert abból csak rosszabb dolgok lesznek.....
ennyit arról, hogy karakán hozzászólást még nem tett dologról... voltak nekem olyan gyönyörű dolgaim is, amiket te el sem tudnál képzelni... amikor mentek a feszült több oldalas viták... de te tényleg jobban tudod, hogy megy ez, mint én és nagyon ügyesen leszóltál engem is.
az, meg hogy ide többet írok, mint hazai pályára megint pöppet nevetséges. Ebben az évben 12 kommentem volt itt, annak is kb a bele NFL témában, míg a madridomon kb 40...

de ügyes vagy, hogy még velem is összeveszel, nem elég ez a sok barcás kolléga.
a mondanivalóddal persze egyetértek több helyen, csak a mikéntje a probléma, amibe én nem tudtam idáig belekötni, mert én is átmentem ezen, amin most te, először mindenki azt csinálná, amit most te, de az, hogy még engem is betalálsz...
madridista
Initom
Entrenador del Barça

2014.01.14. 18:16:54

TheodoriK...sosem értettem igazán miért jó az,hogyha az amúgy is heves indulatoknak (így aranylabda átadáskor) még odapörkölnek egyes emberek...

Rögtön leszögezném,hogy szerintem Ronci megérdemelte a lasztit,
Tehát:
Én elhiszem ,hogy dagad a mellettek ( :twisted: ),nektek madridistáknak hogy a fél évig sérült Messit 3 % al sikerült megverni és megértem ....de hogy ezért minek ide reggelni és okoskodni....abszurd. Ilyenkor menjen a farokcsóválás a saját kutyaólba...

Tulajdonképpen te vagy az aki a semmiről beszél és nagyon sokan pl csabarabarca ,normálisan érvekkel kifejtették a válaszukat számodra,amiből neked kb. 2-3 felületes szó jött le ,azokra válaszoltál 30 sorban ,hogy úgy tűnjön írsz is valamiről,holott a tartalom az egyenlő Pepe agyának tartalmával...A sportszakmai érveid nincsenek,csak annyi ,hogy "zseni" meg "sarkazás" :) Holott tudhatnád madridistaként ,hogy nem Ronci sarka a híres odaát' :mrgreen:

ez egy klasszikus: tán csababarca válaszolt nomrálisan a sarkazós vidire erre te

:
"....Most komolyan ez a gif bizonyítja a zsenialitást??? :D
Ennél különbet oxiztam kispályán, és megcsinálja bárki, akinek van egy kevés focimúltja, és labdaérzéke. Erről ennyit."

mire a válaszod :

"
Pazar , de tényleg =D>
Vetesd fel videóra töltsd fel a youtube-ra a kis oxizásod amit kispályán pista bácsi meg az unoka öcséd szoros kiséretében a tornateremben rúgtál és hátha megvesz Téged a Man. Utd mint azt a hajléktalan focistát akit a jó öreg Fergie benézett, és ha sikerül még belőled is lehet valaki. Én drukkolok neked! [-o< "

Irományaid során alig írtál érveket amikkel alátámasztanád a gondolataidat,csak dobálózol a szavakkal.

Az meg ,hogy nő nem ért a focihoz,majdhogynem tény :) Nem megbántani akarlak,de ez az igazság:) De attól még te egy normális szurkolónak tűnsz,csak nem értem minek kell idejönni és meggyőzni a legnagyobb ellentábort hogy Ronaldo mekkora király, ez csak értelmetlen farokméregetés ( janem... :mrgreen: ) részedről :) Ha mi mennénk át hozzátok,mi is megkapnánk a savat. A két tábor természetesen elfogult...

A lasztira áttérve a válasz keretén belül. Úgy gondolom ha Leo egy kicsivel szerencsésebb,egészségesebb akkor a laszti nála pottyan,annyival jobb a többieknél.
Ez a dolog,hogy meghosszabbították a szavazás időpontját,sőőőőőőőt még változtatni is lehetett kabaré...Ronci ezt kisírta magának:) Meggyőződésem,ha nem történik meg a "hosszabbítás" Ribery megkapja. Kihangsúlyoznám ,NEM azt mondom hogy jobban megérdemelte volna- messze nem- de ez így nem sportszerű ,sőt etikátlan.Vannak szabályok,dátumok ,illik betartani.

Az egész csak sportpolitika hogy nézett volna ki ha Messinek 5 van neki meg csak 1 ... :oops:
A reakciókhoz meg...érdemes megfigyelni Ronaldo arcát az utóbbi 4 évben valamint Messi arcát az idei gálán. Ég és föld...
Abi & Tito
TheodoriK
Barça C

2014.01.14. 18:14:59

Milyen mókás anekdota sörvirsli =D>

Nyugodtan guglizz rá az ismeretlen szavakra a mondataimban :wink:
A Szerelem, egy pillantással kezdődik..egy Csókkal folytatódik, és egy könnycseppel ér véget..
dudu0209
Barça B

2014.01.14. 16:06:11

Szerintem nem világos még számodra, miért fogad téged ilyen ellenszenv az oldalon... Igyekszem rávilágítani!
Egyrészt sokaknak érthetően nem túl szimpatikus, hogy éppen akkor kezdesz fórumozni, mikor kedvenced nyer az aranylabda szavazáson... nyilván való, hogy ebben a helyzetben az ellenoldal feszülten fogja fogadni a hozzászólásaidat... mivel ez kárörvendőnek hat sokak szemében, ha annak szánod ha nem, mondván amikor nem a kedvenced nyerte hol voltál??? Másrészt eleve érzek némi személyeskedést a hsz-eidben, és legalább annyi magamutogatást is (Most őszintén szerinted pl. kit érdekel hány nyelven tudsz??? Vagy miért kell magenta szint használni??? - Válaszolok! Azért hogy felfigyeljenek rád...), ami szintén vonzó a téged kritizálóknak... de ez a saját szubjektív véleményem.
Ha megengedsz egy tanácsot, most örüljél kedvencednek/kedvenceddel... mert megérdemli az elismerést és mert szerintem ennek van itt az ideje, és ne szítsd itt a feszültséget, mert annak az az eredménye amit tapasztaltál is... falba ütközöl.
Az idei év Ronaldoé volt, gratula hozzá (egyébként ez volt itt is a többség hozzáállása, sőt Messi is gratulált a győztesnek, ellentétben kedvenceddel, aki a korábbi években emlékeim szerint nem mindig viselkedett sportszerűen. Messi és a forumozók többsége is elismerte Ronaldo érdemeit... nem tudom még mit kéne tenni?)!
Az előző négy év aranylabdáit és érdemeit pedig hagyd meg annak aki kapta, és akit illeti! Szerintem ez így korrekt...
Válasz küldése