Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
neobarca
Director del Fútbol

2013.10.21. 16:11:58

StickyFingaz írta:Lesz valami élőkép a Real ellen?Tavaly marha jól nézett ki,és véleményem szerint ez egy kicsit félelmet kelt az ellenfélben.
Biztos vagyok benne, hogy lesz. Mindig van! Sztem csüt-péntek magasságában meg is tudjuk, hogy mi. ;)
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.10.21. 14:35:07

Egy kis hangulatfokozás a klasszikus előtt: :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=LqXOTSB7FPc" target="_blank
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.20. 21:50:00

caballero tudtommal mindig is ilyen volt.
tavaly is megfogta céer tizijét, aztán a szabadrúgásgólnál világi bohóc volt.
emlékszek még egy potyára, amit benzema rúgott neki, és begurult a hasa alatt, azt hiszem, az cdr meccs volt pár éve.
most is megfog mindent, azt is, amit kb nem lehet, de de a leggagyibb kísérletből (már ha az volt) benyel egyet. :)

a klasszikushoz : nem emlékszek olyanra, hogy egymás után két bajnokin ne találnánk be, így egyet biztos rúgunk. :lol:
a gond csak az, hogy az is ritka, hogy 2x egymás után ne kapjunk. :)

ÍGY, hogy tegnap botlottunk, kötelező a győzelem.
5 pontos előnynél is az lenne mondjuk, de azért ott egy döntetlen nem lenne gáz, 5 pont előny úgy, hogy már túl vagyunk egy klasszikuson, maximálisan a saját kezünkbe tette volna a sorsunkat.
szóval be kell húzni, 6 pontból lehet gazdálkodni.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.20. 18:03:21

h3x0r írta:Hatha erdekel valakit.
Real Madrid - Malaga
Osszefoglalo (1.felido)
Osszefoglalo (2.felido)
Egyszerűbb lenne a videőkat elnevezni 'Caballero best saves 2013' névre. :D
Tegnap 2. félidőt néztem, de olyanokat fogott ki.
h3x0r
Madridista

2013.10.20. 17:53:01

Hatha erdekel valakit.
Real Madrid - Malaga
Osszefoglalo (1.felido)
Osszefoglalo (2.felido)
Kép
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.10.20. 16:28:19

Lesz valami élőkép a Real ellen?Tavaly marha jól nézett ki,és véleményem szerint ez egy kicsit félelmet kelt az ellenfélben.
h3x0r
Madridista

2013.10.20. 13:17:01

Barcaman1993 írta:
Tobias88 írta:De tényleg vicc, hogy 2 ennyire kamu 11est zsinórban befújtak nekik és persze a Madrid kapta a legtöbb 11est így.
Nem tudom, hogy bárkinek is feltűnt-e, de évek óta a Real kapja a legtöbb 11-est és ellenük fújják be a legkevesebbet.
Ez a kontraknak koszonheto. Sokkal tobbszor vittuk ra az ellenfelre a labdat nagy sebesseggel, amit allo helyzetbol nehezebb levedekezni, ezert kaptunk olyan sok szabadrugast meg 11-est. Ezeknek egy resze nyilvan kamu volt, viszont azt is szamold hozza hanyszor nem fujtak be a jogos szabalytalansagot. Volt hogy Ronaldonak verzett a bokaja vagy a szeme es meg sargat se kapott az ellenfel jatekosa. Most pont abban az idoszakban vagyunk, hogy minket segitenek, ha osszeszamolnank mondjuk az elmult 5 evben a tevedeseket, kivancsi vagyok hogy allna a merleg akar nalunk, akar nalatok.
Az, hogy nekunk keves 11-est fujnak be, annak egy okat van: Ramos. Regebben akkor is megszolalt a sip ha elment az ellenfel mellett, de miota EB, VB gyoztes, csinalhat BARMIT, a birokat nem erdekli. Ez egy hihetetlen kepesseg, amin sokszor mi is csodalkozunk, van hogy az ellenfel meg le se esett a foldre, de mar mutogat, hogy alljon fel. Pedig ha fejben ott van, hatalmas tanar tud lenni, de ez mas tema.
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.20. 11:05:29

Tobias88 írta:De tényleg vicc, hogy 2 ennyire kamu 11est zsinórban befújtak nekik és persze a Madrid kapta a legtöbb 11est így.
Nem tudom, hogy bárkinek is feltűnt-e, de évek óta a Real kapja a legtöbb 11-est és ellenük fújják be a legkevesebbet.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Tobias88
Entrenador del Barça

2013.10.19. 20:28:40

Nso-ról egy frappáns válasz a Madridosoknak mikor valaki bírózik:
"Igen, mi is szoktunk 11est kapni, de szerencsére Valdes kivédi"
[#vigyor]

De tényleg vicc, hogy 2 ennyire kamu 11est zsinórban befújtak nekik és persze a Madrid kapta a legtöbb 11est így.
94:39 6 - 1
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.10.19. 20:17:27

ferninho írta:
mess2009 írta:hát ez megint mi volt?!!! ennél nagyobb kamu 11-est még életemben nem láttam! kétszer éppenhogy hozzáért a védő a kezével, miközben ugy vigyázott rá, mint a hímestojásra!! az egész meccsen a Malaga ellen fút és még betetőzte egy gyalázatos 11-essel. csodás!
bezzeg a lesekről nem beszélünk...
3-4 olyan volt, ami lehet nem is volt az, de nagyon egy vonal volt, az összes be lett fújva...
Malagának köze nem volt a meccshez, a Real kihagyott mindent, illetve Caballero fogott mindent, elképesztő volt még így is, hogy a gólban csúnyán benne volt.
CR is kb gólvonalról elszerencsétlenkedte..... :lol: :lol: :lol:
az sztem elmond mindent, hogy CR miután belőtte a 11est kb bocsánatot kért, hogy ilyen rosszul játszott és kihagyott mindent....

De ez,hogy hogy húzták a leseket,nem függ össze azzal,hogy befújt egy ilyet.
Hibát még nagyobb hibával nem lehet kijavítani.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
mess2009
Director del Fútbol

2013.10.19. 19:50:59

ferninho írta:
mess2009 írta:hát ez megint mi volt?!!! ennél nagyobb kamu 11-est még életemben nem láttam! kétszer éppenhogy hozzáért a védő a kezével, miközben ugy vigyázott rá, mint a hímestojásra!! az egész meccsen a Malaga ellen fút és még betetőzte egy gyalázatos 11-essel. csodás!
3-4 olyan volt, ami lehet nem is volt az, de nagyon egy vonal volt, az összes be lett fújva...
Malagának köze nem volt a meccshez, a Real kihagyott mindent, illetve Caballero fogott mindent, elképesztő volt még így is, hogy a gólban csúnyán benne volt.
az sztem elmond mindent, hogy CR miután belőtte a 11est kb bocsánatot kért, hogy ilyen rosszul játszott és kihagyott mindent....
az világos, hogy a Madrid jobban játszott, nem vitatom, de minden befújt les az les is volt, többnyire úgy hogy egyszerre 2-3 madridi is belül állt. amúgy én a (kamu ) tizeneggyest tettem szóvá és azt, hogy jól láthatóan az Osa embereinek szórta a sárgákat....
ferninho
Madridista

2013.10.19. 18:02:08

madridista
mess2009
Director del Fútbol

2013.10.19. 17:55:04

hát ez megint mi volt?!!! ennél nagyobb kamu 11-est még életemben nem láttam! kétszer éppenhogy hozzáért a védő a kezével, miközben ugy vigyázott rá, mint a hímestojásra!! az egész meccsen a Malaga ellen fút és még betetőzte egy gyalázatos 11-essel. csodás!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.19. 17:09:07

csak muszáj lesz megnyerni azt a clasicót. :D kellene az a 8 pont előny.
h3x0r
Madridista

2013.10.19. 15:13:00

Perez a Bernabéu átépítéséről: "Szeretnénk, ha a munkálatok már a nyáron megkezdődnének. Kulcsfontosságú a 21. század Bernabéujának létrehozása. A stadion különleges helyet foglal el Madridban, és most még látványosabbá fogjuk tenni. Most szponzort keresünk, az biztos, hogy továbbra is Bernabéunak fogják hívni a létesítményt, de elképzelhető, hogy egy támogató neve is bekerülhet a megnevezésébe."

Kakáról: "2010-ben, a világbajnokságon sérült le, és a térdműtétét követően egy teljesen új korszak következett számára. Ő volt az egyetlen játékos akkor a keretben, aki az Adidas arcának is számított, és az érkezésével egy új szerződést köthettünk a sportszergyártóval, mely 30%-os bevételnövekedést jelentett. Nagyon jól kiegészítette a csapatot. Tudom, mennyit kellett szenvednie abban a négy évben, amit itt töltött, de ez sosem látszódott rajta. Balszerencséje volt, ez néha előfordul, nem tudott felülkerekedni ezen."

Akit erdekel szo van meg Benzemarol, Moratarol, Lewandowskirol, Falcaorol, Suarezrol, Alonsorol, Mourinhorol, Neymar le(nem)igazolasarol es Ozil eladasarol
Kép
h3x0r
Madridista

2013.10.19. 11:02:44

egoland írta:http://madridom.hu/blog/2013/10/14/gay- ... s-quo-jat/

Ebben lehet hogy vannak fals dolgok.
Vannak benne jo dolgok, viszont sok temat egy oldaluan nez, nem a tenyekre hagyatkozik hanem talalgat es a velemenyet irja le. Csak par temat megemlitek:
-"Kissé olyan a könyvelés, mintha titkosírás lenne. Vetni kellene egy pillantást az Arsenal vagy az Olympique adataira, ők skkal átláthatóbban vezetik azokat."
- egy teljesen kulsos ember nem ismerhet minden reszletet. tudtommal az UEFA-nak vannak bizonyos kovetelmenyei a konyvelessel kapcsolatban aminek minden klubb meg kell feleljen
- most komolan felhozza hogy az Elche 50 ezerbol gazdalkodik?
- az adossag az tavalyi evrol 590-rol 540-re csokkent (junius 30.-an zartak az evet), ami szerintem annyira nem rossz..
- Ozil tema: ezzel inkabb nem is foglalkoznek.
- "A Barca már jelen van az ázsiai és az észak-amerikai piacon, a Realnak nehezen sikerülhet oda bejutni. A Premier Ligán keresztül vezet oda az út, hiszen az egy viszonylag kiegyenlített, izgalmas liga, ami jól működik. A Realnak pedig az a célja, hogy betörjön arra a piacra, ami jelenleg kizárólag az angol bajnokság privilégiuma."
Tehat most komolyan azt mondja, hogy nem vagyunk ott az azsiai es eszak-amerikai piacon? van ra barmi papirja vagy csak az ujjabol sz.pta? az elsok kozott voltunk, akik betortek ezekre a piacokra. Azt viszont nem ertem, hogy attol hogy leigazoltuk Bale-t hogy tudnank ezekre a piacokra betorni? (mert ugye Bale-el kapcsolatban irta ezeket)
- "Pontosan! 512-ről 518 millióra növekedett. A 2008-2009-es szezonban 400 millió volt a bevétel. 2009-10-ben már 430. A 10-11-esben már 475 és 11-12-ben 512. Most 518. A ritmus lassul, elsősorban a gazdasági világválságnak köszönhetően, viszont az is közre játszik, hogy ennél egyszerűen már nem tud több bevételt generálni a Madrid."
Kozrejatszik a gyengebb szezon is, de ennel lehet nagyobb bevetelt generalni
- "Mert már így is képességei fölött termeli a bevételt a klub. Hogy milyen értelemben? Egy olyan együttes, amely nem nyeri meg a BL-t, nem tud ekkora bevételt generálni."
Kiveve ha ezt az egyuttest Real Madridnak hivjak.
- "A reklámokból kapott bevételeket. Ebben a szezonban 160 millió eurót kapott ezekből a Madrid, az előző évad során többet, 162-t."
A gyenge szezon ellenere se csokkent sokat ez a szam.
- A Bayern-hez valo hasonlitas hulyeseg, mivel teljesen mas kornyezet, a 2 orszag gazdasaga kozott is hatalmas a kulonbseg.
- A Dortmundrol meg nem is beszelve. Mutasson nekem 1 olyan csapatot az utobbi 10 evbol akik ugyan annyi penzbol hosszabb tavon ott voltak a tuz kozeleben.
- "Milyen tanácsot adna Florentinónak?
Hogy ne öljön ennyi pénzt az átigazolásokba, fordítson több figyelmet az ifistákra, építsen egy tisztességes Madridot, amelyért jogosan rajonghatna a futballvilág, és én is. Egy olyan Madridot szeretnék, ami mindig is jellemezte a klubot, tiszta, egyenes jelleműt. Ha nem invesztálna ennyi játékosokba, nem lenne ekkora az adósság, az eredmények pedig sokkal jobbak és profitképesebbek lesznek."
Tehat ha nem igazolunk annyit, akkor jobbak lesznek az eredmenyek?
egoland írta:http://www.penamadridista.hu/index.php? ... hr_id=1373

Madridhoz közel álló személy is nyilatkozott.Szerinted minden pártoló tag a stadion építésébe bele megy?
Mert ugyebár hagyományok is vannak a klubnál a névváltoztatás már nem ezek közé tartozik de a pénz nagy úr.Szerinted ez zökkenő mentesen fog végbe menni?
Nem fog mind a 70 000 ember beleegyezni, de erre valok a szavazasok.
egoland írta:Mint írja az úriember hogy a bankok nem bíznak a klubban csak abban az esetben ha a jegybevételt és a reklámbevételt megcsapolják ez a garancia.Mint te madridista te hogy látod még ilyen áron is a stadion építés mellett vagy?
Minden esetben ha veszel fel hitelt, kell valami garanciat vallalj. Legyen az a hazad, kocsid. Ha jol emlekszem, akkor CR-ek vasarlasakor volt egy olyan hir hogy az edzokozpont volt a biztositek a hitelre.
egoland írta: http://www.hatharom.com/2013/10/14/alak ... -ellenzeke
Szerinted ha elindul egy ilyen lavina Perez megtudja állítani?
Mindig is voltak, vannak es lesznek olyanok, akik az aktualis "hatalomra" vagynak, roszabb esetben csak a hatalom miatt, jobb esetben pedig azert mert ugy gondoljak, hogy a jelenlegi vezetok nem vegzik jol a munkajukat, ok jobbak lennenek. Nyilvan ha eveken keresztul nem jonnenek az eredmenyek, akkor rezegne a lec alatta, de ez normalis.
Kép
egoland
Barça C

2013.10.19. 09:27:49

h3x0r írta:
davi10 írta:
Szerintem is az első néz ki a legjobban, de ahogy olvasom annak a legkisebb a kapacitása.

Amúgy minek új stadion?
Nekem is az elso tetszik a legjobban. Nem uj stadionrol van szo, hanem a regit ujitanak fel.
Hogy miert?
Eloszor is a kapacitas novelese (attol hogy 79 ezret irnak az elsohoz, lehet az tobb is..)
Az egyik fo kriterium volt egy 20-25 perc alatt behuzhato teto. Ez miert is fontos? Mert spanyolorszagban a nagy meleg miatt este jatszak a meccseket. Ha fedett lenne a stadion, akkor tobb meccsunket raknak 12-16 ora kornyekere, amiket az azsiai nezok is kovethetnenek, ezzel pedig az azsiai piacban is terjeszkedhetnenk. Mert jelenleg Azsiat egyertelmuen a PL csapatai uraljak. Persze mi meg ti is ott vagyunk, de viszonylag kis szazalekban.
Azt gondolom tudjatok, hogy Madrid palyazott a 2020-as Olimpiara, amit vegul nem kaptak meg. Ha megkaptak volna, akkor az allam jokora osszeggel tamogathatta volna a stadion renovalasat.
A stadion neve: sok csapat (Arsenal, Bayern, Juve) az uj stadionjat bizonyos cegek szponzoralasaval epittette, cserebe x evre odaadtak a stadion nevenek hasznalatat. Tavaly nyaron, amikor alairtuk a szerzodest az Emirates-el es ezzel a bwin helyett ok lettek a fo szponzoraink, akkor voltak olyan hirek, hogy evi 50 milliot fizetnenek a stadion nevenek hasznalataert. (Fly Emirates - Bernabeu lett volna a stadion neve).
Ez nem tudom mennyire igaz, de mindenesetre erdekes. Feltehetjuk a kerdest, hogy megeri-e a hagyomanyokat feladni, a stadion nevet megvaltoztatni evi tobb tiz millio euroert cserebe. Viszont azzal ha ezt a szerzodest nem irjuk ala, mig a legnagyobb ellenfeleink igen, eves szinten tobb tiz millios hatranyba kerulunk veluk szemben. Gondolom nektek se jon rosszul az az evi 30-35 vagy hany millio a qatar airways-tol..
Ezt nem Perez donti el, meg mielott azonnal ratamadnatok, hanem a partoloi tagok..

http://madridom.hu/blog/2013/10/14/gay- ... s-quo-jat/" target="_blank

Ebben lehet hogy vannak fals dolgok.

http://www.penamadridista.hu/index.php? ... hr_id=1373" target="_blank

Madridhoz közel álló személy is nyilatkozott.Szerinted minden pártoló tag a stadion építésébe bele megy?
Mert ugyebár hagyományok is vannak a klubnál a névváltoztatás már nem ezek közé tartozik de a pénz nagy úr.Szerinted ez zökkenő mentesen fog végbe menni?
Mint írja az úriember hogy a bankok nem bíznak a klubban csak abban az esetben ha a jegybevételt és a reklámbevételt megcsapolják ez a garancia.Mint te madridista te hogy látod még ilyen áron is a stadion építés mellett vagy?
Perez azt akarja, hogy az egész világ számára egy építészeti példa legyen. Mi inkább azt szeretnénk, ha a Madrid az értékei, elvei és sporteredményei miatt lenne példa.
Korábban nem voltunk Florentino-pártiak, csak azért, mert támogattunk olyan javaslatokat, amiket jónak gondoltunk, ahogy most sem vagyunk Florentino-ellenesek csak azért, mert kimondjuk az igazságot. Mi csupán szeretnénk átlátni mindent!

http://www.hatharom.com/2013/10/14/alak ... -ellenzeke" target="_blank

Szerinted ha elindul egy ilyen lavina Perez megtudja állítani?
h3x0r
Madridista

2013.10.18. 19:27:24

Chino írta:A Perez féle interjúhoz. Azt nyilatkozta, hogy minden játékosának a vételárával egyező értékű biztosítása. Akkor hogy lehet Cr-nek 96 millió?
Lehet csak egy eliras tortent a hirben, mert a MU anno hivatalosan megerositette, hogy 80 millio fontba (94 millio euroba) kerult Ronaldo.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.18. 17:23:16

Azért ez nagyon tetszett:

"Amikor Cristiano még csak egy fiú volt, akkor „Crybaby” volt a beceneve, mert ahogy az édesanyja elmesélte; „Könnyek csordultak végig az arcán, amikor a csapattársai nem passzoltak neki, vagy ha valaki kihagyott egy helyzetet, illetve akkor is, ha a társai nem játszottak olyan jól, mint ahogy ő szerette volna.”

A Perez féle interjúhoz. Azt nyilatkozta, hogy minden játékosának a vételárával egyező értékű biztosítása. Akkor hogy lehet Cr-nek 96 millió?
Forca Barca!!!!
h3x0r
Madridista

2013.10.18. 11:10:17

Penamadridistan megjelent egy interju Perezzel, ahol sok temat erint. Bale, Ronaldo, Ramos, Casillas, Lopez, Rosell, Neymar, Iniesta es Messi is szoba kerul. Szerintem megeri elolvasni: itt a link
Annak, akit nem erdekel az egesz interju, roviden:
1. Bale "allitolagos" seruleserol: "Ennek az újságnak az egyik szerkesztője felhívott madridi orvosokat, sőt, a játékos ügynökét is; majd mégis úgy döntött, hogy egy sort sem ír le abból, amit tőlük hallott. [..] Megdöbbentő, hogy egy médium, mely zászlajára mindig a komoly és helytálló tájékoztatás jelszavát tűzte, most valami olyasmit állít, ami nem igaz, és nem mondja el azt, amit az orvosoktól és a Bale körül dolgozóktól hallott. Ez egyértelműsíti, hogy ártani akar, ezért vagyunk nagyon meglepődve"

2.Bale allapota: "Gareth nyugodt és készen áll, várja a szombati játékot."

3.Bale ara: "Minden játékosnak van egy, a vételárával megegyező értékű biztosítása. Bale-t 91 millióért szerződtettük. A biztosítás nem fedezi az átlagos sérüléseket, csak a tartós játékképtelenséget. De la Red abbahagyta a focit, és az ő esetében fizettek is, más esetről nem tudok. A sérvvel eddig Higuaínnál találkoztam, akit egy délután alatt megoperáltak, a sebészet sokat fejlődött. Nézzék, hová jutott azóta Pipa!"

4.Ramos szerzodesenek meghosszabbitasa: "Nincs most értelme a szerződése megújításáról beszélni, majd eljön annak is az ideje."

5.Iker es DL: "Casillas és Diego López ügye nagyon bonyolult."

6. Sandro Rosell ironikus megjegyzéseket tett az Elchével játszott meccs után, mint mondta, alig hiszi, amit látott. Pérez mindezt nem hagyta szó nélkül: "Rosell a barátom. Elfogadom, amit mondott, rokonszenves, de beszélhetett volna a sevillai meccsükről is. Jól kijövünk egymással, régóta ismerem, és úgy látom, kiváló munkát végez a Barçánál."

7. Sánchez Arminio, a játékvezetők technikai bizottságának elnöke is kritizálta Muñiz Fernández bírói tevékenységét, amit a Fernández Valeróban nyújtott: "Sánchez Arminio felszólalhatott volna a Barcelona-Sevilla mérkőzés után is, vagy kb. egy éve, mikor Cristianónak feltépték a szemöldökét, és a síp meg sem szólalt. Nem volt okos dolog ilyesmiről beszélni, főleg ilyen felelős pozícióban. A játékvezetésről nem szabadott volna semmit sem mondania. Ha valaki ilyen fontos beosztásban van, nem tehet utalásokat egy konkrét eseményre. A Sevilla vagy a Levante meccsén is tévedtek a bírók, s nekem kissé furcsa lenne, ha Sánchez Arminio minden egyes nap kiállna beszélni valamennyi történésről; az pedig meglep, hogy csak a Madridról beszélt."

8. Neymar állítólagos színészkedéséről is kikérték Florentino véleményét: "Nem láttam sok Barça meccset. Általában utazni szoktam akkor, mikor ők játszanak... Nem tudom azt mondani, hogy színészkedik, mivel nem láttam. Örülök annak, hogy Spanyolországban játszik, úgy, ahogy Bale is. Elégedett lehetünk, hogy a mi bajnokságunkat választották."

9. Bale fizetese: "Ő (Ronaldo) a legjobban fizetett játékos a Real Madridban, utána következik Casillas és Ramos, a két kapitány. Bale jön ezután, a keret többi tagjával. Ez a helyénvaló. Nem Cristiano kérte, hogy ő kapja a legtöbb pénzt. Ronaldo a legjobb, ezért neki kell a legjobban keresőnek is lennie."

10.Iniesta szerződtetése: "Biztos vagyok benne, hogy Andrés hosszabbítani fog a Barçával. Tiszteljük a Barça játékosait, és biztos vagyok abban, hogy meg fogja újítani a szerződését." Arra, hogy Iniesta kiskorában madridistának vallotta magát, Pérez mosolyogva reagált: "A gyerekek nagy része a Madridnak szurkol. A többiek még nem tudják, mihez kezdjenek. 12 évesen a Real Madridért volt oda, de a munkája során a Barcelonához került, s megmutatta, hogy milyen hatalmas játékos."

11.Messi: A derűs hangulat megmaradt akkor is, mikor Messi került szóba, aki valószínűleg szerződést fog hosszabbítani, és a világ legjobban fizetett játékosává válhat, Ronaldót is megelőzve: "A Barça most nem sokat foglalkozik a hosszabbításokkal. Ha aktuális lesz, beszélhetünk erről. Nem látom, hogy bármi új is történne ezzel kapcsolatban. Ha esetleg nem akarják megtartani Messit, azonnal hívjanak!" – tette hozzá nevetve.

Lehet kritizalni az igazolasai miatt, de azt el kell ismerni, hogy azon keves elnokok koze tartozik akik vezetokhoz meltoan, korrektul nyilatkoznak.
Kép
h3x0r
Madridista

2013.10.18. 00:10:25

Barcaman1993 írta:Casillas téma: túlkomplikált. Teljesen érthető volt, amikor Lopezt odavitték (ráadásul milyen áron), de azt mindenki tudta, hogy Iker nem lesz örökké sérült. Arra a fél évre kölcsön kellett volna venniük és ezzel szinte mindenki jól járt volna. Így hiába van 2 jó kapusuk, azért sztem az nekik sem jó, hogy a Real meccsek alatt a rövid szünetekben Casillas bús ábrázatát lesi a kamera és minden reakcióját... Ezt a problémát meg kellett volna előzni, de így már nehéz. Elengedsz egy ízig-vérig legendát, vagy azt a Diego Lopezt, aki elképesztően jó formában véd. Pénzügyileg jó megoldás születhet (sőt), de erkölcsileg ez a történet megbukott. Egyikük ebből mindenképpen rosszul fog kijönni, én jelenleg Lopezt látom befutónak, már aki marad. Aztán meglátjuk mit hoz a jövő.
Az hamar bebizonyosodott, hogy Adan keves masodik szamu kapusnak, ezert olcson hoztak Lopezt. A helyzet viszont az, hogy SENKI se gondolta volna, hogy Lopez ilyen szinten fog teljesiteni. A gond pedig az, hogy Mou buntetesbol egyaltalan nem jatszatta Casillast, aki raadasul a Konf kupa miatt kesobb is tert vissza a csapathoz. Az egyertelmu, hogy Casillas nem fog jovore is a padon ulni. Vagy visszakerul addigra a kezdobe, vagy eligazol. Es en teljesen megertem a jatekos es a klubb allaspontjat it.

Raul se lett eluldozve, csak megmondtak neki, hogy itt van ket fiatal csatar, ezert az eddigieknel kevesebb lehetosegre szamithat. Ket lehetosege volt: vagy elfogadja az epizodszerepeket mint sok kioregedo jatekos, vagy elmegy egy gyengebb csapatba kezdonek. Raul meg jatszani szeretett volna, ezert pedig senki se haragudhat se ra, se a vezetosegre, se Mourinhora. A szememben az lett volna a szegyen ha megigerik neki hogy jatszhat es egesz evben padoztatjak.

Casillasra mi, madridistak talan azert haragszunk ki jobban, ki kevesbe, mert neki es Ramosnak komoly szerepe volt az edzo buktatasban, ha osszel nem fordulnak ilyen szinten Mou ellen, a szezonunk se lett volna ilyen.
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.17. 21:47:27

h3x0r írta: Gondolom tudod, hogy jelenleg minden spanyol csapat kulon-kulon adja el a TV-s jogdijakat. A Barca es Real 140 milliot, Atletico, Valencia 40-45, Sevilla 25, mig a tobbiek 12-15 milliot kapnak a TV-s jogdijakbol. Ez a szerzodes par even belul lejar es a tobbi csapat nem nagyon egyezik bele abba, hogy a penz felet 2 csapat tegye zsebre. Ezert a jelenlegi 140 millio valoszinuleg csokkenni fog jo par tiz millioval, amit ti is es mi is meg fogunk erezni.
Ez elég érdekes és kényes kérdés lesz majd. Én úgy gondolom, hogy ezek az állapotok nem fognak változni, tehát nem sok különbség lesz az új szerződés és a jelenlegi között. A spanyol labdarúgó szövetségnek is fontos, hogy a Real és a Barcelona (meg persze a többiek is) a lehető legjobban szerepeljenek Európában. Ha kiveszik belőle a pénzt, akkor kevesebb "eredményt fognak szállítani". Azt tudom még elképzelni, hogy tényleg valamelyest korrigálnak ezen a szerződésen a nagyok kárára, de akkor az állam avatkozik be, hogy leviszik erre az emberekre az adókat. Azért az röhej, hogy a klubok egyes játékosoknak 2x annyit adnak ki fizetésre, mert olyan az ország adózása. Szóval a lényeg, hogy a többiek minél jobban fölzárkózzanak, lehetőleg ne kelljen minden évben eladni a legjobbakat Sunderlandeknek, meg Swansea-knak. Közben pedig a legnagyobbak se veszítsenek semmit. Ezekből még lesz vita.

Casillas téma: túlkomplikált. Teljesen érthető volt, amikor Lopezt odavitték (ráadásul milyen áron), de azt mindenki tudta, hogy Iker nem lesz örökké sérült. Arra a fél évre kölcsön kellett volna venniük és ezzel szinte mindenki jól járt volna. Így hiába van 2 jó kapusuk, azért sztem az nekik sem jó, hogy a Real meccsek alatt a rövid szünetekben Casillas bús ábrázatát lesi a kamera és minden reakcióját... Ezt a problémát meg kellett volna előzni, de így már nehéz. Elengedsz egy ízig-vérig legendát, vagy azt a Diego Lopezt, aki elképesztően jó formában véd. Pénzügyileg jó megoldás születhet (sőt), de erkölcsileg ez a történet megbukott. Egyikük ebből mindenképpen rosszul fog kijönni, én jelenleg Lopezt látom befutónak, már aki marad. Aztán meglátjuk mit hoz a jövő.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Sanama
Llegenda del Barça

2013.10.17. 20:17:11

h3x0r írta:Casillashoz: azert ez egy baromira kenyes tema. Egyreszrol itt van Lopez aki valami hihetetlen formaban ved miota visszajott. Casillas viszont.. Casillas. Barmit is csinalunk, nem donthetunk jol. Vegyuk ki a kapubol a jo formaban jatszo DL-t es rakjuk be az eros meccshiannyal kuzdo Ikert? Ez teljesen igazsagtalan lenne Lopezzel szemben, arrol nem is beszelve, hogy a nehez meccseken o hozta a pontokat, tegyuk be Ikert es kockaztassuk meg, hogy elmennek rajta a meccsek? Masreszrol viszont Casillas is hogy nyerje vissza a formajat ha nem jatszik?
En viszont Casillast is megertem. Ugy erzi, hogy meg sok van benne, jatszani akar, ott akar lenni a VB-n. Nehez lehet az o helyzete is, a merleg egyik oldalan ott van a VB es a jateklehetoseg, a masikon meg a Real Madrid. Annyiban viszont csalodott vagyok, hogy amikor jatszik, nem latom rajta a tuzet mint regen. Barmilyen mas poszton meg lehetne oldani a rotalast, kiveve itt. Habar azzal, hogy DL jatszik a bajnoksagban, mig Iker a kupaban es a BL csoportkorben, valamilyen szinten megprobalkozunk vele.
Csak ilyenkor minden nagy madridista, mint most te is, elfelejtitek, hogy hány évig ő húzott ki titeket a sz.rból. Ezek után nem értem min gondolkozol. Azok után, amit ő tett a csapatért, az lenne a minimum, hogy megadjátok neki a lehetőséget. Nem azon fog elmenni a bajnokság, ha elmegy,hogy Lopez helyett Ő véd. Ráadásul úgy adjátok elő, mintha egy NB3-as kapus váltaná Lopezt. Na mindegy, viszont nagyon sajnálnám, ha Raúl után ő is így lenne leépítve a Madridból.
h3x0r
Madridista

2013.10.17. 19:56:25

Casillashoz: azert ez egy baromira kenyes tema. Egyreszrol itt van Lopez aki valami hihetetlen formaban ved miota visszajott. Casillas viszont.. Casillas. Barmit is csinalunk, nem donthetunk jol. Vegyuk ki a kapubol a jo formaban jatszo DL-t es rakjuk be az eros meccshiannyal kuzdo Ikert? Ez teljesen igazsagtalan lenne Lopezzel szemben, arrol nem is beszelve, hogy a nehez meccseken o hozta a pontokat, tegyuk be Ikert es kockaztassuk meg, hogy elmennek rajta a meccsek? Masreszrol viszont Casillas is hogy nyerje vissza a formajat ha nem jatszik?
En viszont Casillast is megertem. Ugy erzi, hogy meg sok van benne, jatszani akar, ott akar lenni a VB-n. Nehez lehet az o helyzete is, a merleg egyik oldalan ott van a VB es a jateklehetoseg, a masikon meg a Real Madrid. Annyiban viszont csalodott vagyok, hogy amikor jatszik, nem latom rajta a tuzet mint regen. Barmilyen mas poszton meg lehetne oldani a rotalast, kiveve itt. Habar azzal, hogy DL jatszik a bajnoksagban, mig Iker a kupaban es a BL csoportkorben, valamilyen szinten megprobalkozunk vele.
Kép
h3x0r
Madridista

2013.10.17. 19:37:16

Barcaman1993 írta:1. Azért ez a befedhető stadion elég vicces. Hiába mondjátok, hogy hűvösebb stb. Egy ekkora stadiont mennyi ideig tart lehűteni? Had ne mondjam, mert elképesztően sok idő. Ráadásul a légcserét is meg kell oldani, mert 80-90 ezer ember had ne mondjam mennyi levegőt lélegzik be egy meccs alatt... A problémát pedig továbbvezetném odáig, hogy Qatarban azért fontolják a VB télire csúsztatását, mert nem tudják megoldani a hűtést. Nyilván ott drasztikusabb hőmérséklet különbségről van szó, de a probléma ugyanaz. Ugyanakkor a teljes fedettséggel teljesen kizárnák az időjárást ezzel a szelet és a csapadékot is. Amit szinte kizártnak tartok. Ha meg nincs befedve meccs közben, akkor meg értelmetlen hűteni a stadiont... Szóval csövörből vödörbe.
Katarban se az a gond, hogy nem birnak lehuteni 25 fokra a stadiont, hanem az, hogy kint 50 fok van es az emberi szervezet nem bir ki ilyen szintu homerseklet valtozast. Nyaron is ha kint 35 fok van, akkor a kocsit meg lakast nem tanacsos 23 foknal lejjebb huteni, mert karos az egeszsegre. Amikor nincs befedve a stadion, akkor nem kell futeni/huteni. Amikor be van fedve, akkor be kell kapcsolni a futest/hutest, mert az a 80-90 ezer ember hamar elhasznalja azt a kis levegot. Nem hiszem, hogy a Bernabeu lenne az elso befedheto stadion a vilagon. Ha mashol megtudtak oldani, akkor itt is megfogjak.
Barcaman1993 írta: 2. Akkor nagyon rosszul sikerült megfogalmaznod, mert a szövegkörnyezetből nagyon is az jön le, amit én értelmeztem, tehát a katariakról, mint stadion nevének szponzoráról beszéltél. Ha nem erre gondoltál (ezek szerint nem), akkor bocs a felszólalásért, de figyelj oda, hogy egyértelmű legyen, amit gépelsz. :wink:
Visszaolvasva tenyleg nem egyertelmu. Siettem orara es mar nem volt idom ujraolvasni az egeszet. A hagyomanyokkal kapcsolatban gondoltam, hogy mig nalunk is sokan elleneznek a stadion nevenek megvaltoztatasat, ugy nalatok is sokan elleneztek a mezszponzor bevezeteset.
Barcaman1993 írta: 3. Nem úgy vettem észre, hogy eddig gazdasági problémát okozott volna nektek az "új Neymar" leigazolása, pedig a stadionotok neve még mindig Santiago Bernabeu. Ha úgy gondoljátok, hogy le akartok igazolni majd valakit, akkor ugyanúgy le fogjátok, mint eddig. Meglepődnék ha Perez papa rövid ideig lenne a Real élén, akkor meg ezzel nyugodtan lehet számolni.
Gondolom tudod, hogy jelenleg minden spanyol csapat kulon-kulon adja el a TV-s jogdijakat. A Barca es Real 140 milliot, Atletico, Valencia 40-45, Sevilla 25, mig a tobbiek 12-15 milliot kapnak a TV-s jogdijakbol. Ez a szerzodes par even belul lejar es a tobbi csapat nem nagyon egyezik bele abba, hogy a penz felet 2 csapat tegye zsebre. Ezert a jelenlegi 140 millio valoszinuleg csokkenni fog jo par tiz millioval, amit ti is es mi is meg fogunk erezni.
Barcaman1993 írta: Nem kell új ruhába öltöztetni a Bernabeut, hogy eladjátok a nevét. Ezt most is nyugodtan megtehetnétek a jelenlegi öltözetében, nincs itt semmi új dolog ezzel a restaurációval kitalálva.
Most is megtehetnenk, viszont te is irtad, hogy sok penzunk van, ha valakit meg akarunk venni, akkor megvesszuk. Viszont ha kiadunk 300-400 milliot stadion restauraciora, akkor azt a penzt valamikor vissza kell fizessuk, amit a stadion nevenek kiadasa megkonnyitene.
Kép
Válasz küldése