sörvirsli írta:Gondoltam,hogy egyből megy a félreértés a mesterhármasos példával kapcsolatban.
Tudom,hogy a francia kölök védő Messi meg támadó,a példát a koruk miatt hoztam!Leo már 19 évesen is klasszis volt, MR madridi 19 éves csodagyerek még közel sem az bármekkora ásznak van kikiáltva.
Két dolgot ne felejtsünk el az összehasonlításoknál. Egyrészt Messi csak egy van, mellette mindenki eltörpül.
Másrészt tényleg igaz, hogy ne hasonlítsunk össze egy csatárt egy középső védővel: előbbiek már 18-24 éves koruk között elérhetik a csúcspotenciált, míg a védőkre igaz, hogy minél idősebb, annál jobb. És ezt az utolsó tagmondatot vedd figyelembe leginkább, és eszerint mérlegeld, hogy Varane csak 19 éves, így értékeld a teljesítményét. És ez igenis nagy teljesítmény. Ráadásul nem harmadosztályú csapatok ellen bizonyított, hanem a világ legerősebb klubjai ellen.
Nem mondom, hogy rövidesen ő lesz a világ legjobb védője (bár miért ne lehetne, jelenleg nem látok ilyen 19 éves védőt), de úgy gondolom, hogy el kell ismerni a jelenlegi teljesítményét, ami egyáltalán nem hétköznapi azon a poszton. A Barcelona-ba egyébként ennek ellenére nem férne be, mert ő egy klasszikus védő, aki nagyokat ment és utána előrerúgja a labdát - ez nálunk nem működik, de a világ csapatainak 99%-ában bőven jó, és úgy érzem, sajnálhatják, hogy lemaradtak róla.
És ezt úgy mondom, hogy a Real-t ott "ütöm", ahol tudom.