Ligue 1 - Franciaország
- shutterisland
- Director del Fútbol
tudom, hogy elsősorban európára fókuszálunk, de azért érdemes körülnézni a többi kontinensen is.
kicsit szétnéztem, meg elemezgettem röviden, megosztanám ide is.
VB SELEJTEZŐK.
dél amerika :
ugye dél-amerikából a brazilok rendező jogán indulnak, és a többi csapat közül az első négy megy ki, az ötödik pótselejtezőt játszik. (az ázsiai zóna pótselejtezőre hivatott csapatával)
az argentinok vezetik a csoportot, az ő kijutásukat nem fenyegeti veszély (ha bolíviában nyerni tudnak a jövő héten, akkor azt hiszem, matematikailag is kijutnak), mögöttük kolumbia, ecuador (ez a duó is biztonságban van jelenleg) és uruguay van jelenleg kijutó helyen, venezuela pedig pótselejtezőt érő helyen.
érdekesség, hogy paraguay jelenleg utolsó a tabellán.
a 16 fordulóból még 6 van hátra.
afrika :
itt ugye jelenleg 10 négyes csoportban van 40 csapat, minden csoport első helyezettje jut tovább egy rájátszásba, ahol pedig 5 párharc alakul ki, melynek győztesei jutnak ki a vébére.
itt még nem igazán tisztultak le a dolgok, hiszen a 6 fordulós csoportkörből még 2-3 forduló ment le, viszont azt lehet látni, hogy az afrikai mezőny továbbra is együtt van, a papíron erősebb válogatottak nem feltétlenül emelkednek ki.
a tabellákat elnzéve simán lehet, hogy megint friss afrikai csapatokat is láthatunk a vébén, mint például az etiópok, nekik szurkolok.
ázsia:
itt már a 4. körben tartanak, ami azt jelenti, hogy az idáig eljutott 10 csapatot két db 5-ös csoportba osztották, és mind a két csoport első két helyezettje ott lesz a vébén, a két harmadik pedig pótselejtezőt játszik egymással az interkontinentális pótselejtezőért, melyet a dél-amerikai zóna 5. helyezettjével vívnak.
ugye a csapatok 8 meccset játszanak le a csoportjukban, jelenleg 5 forduló ment le, az biztos, hogy japán már gyakorlatilag vb résztvevő, viszont kína és észak-korea pedig el sem jutott a 4. körig, így ők biztosan nem lesznek ott brazíliában.
a maradék fordulókban hatalmas harc lesz a kijutásért, üzbegisztán, dél-korea, irán, katar, libanon, ausztráila, irak, omán és jordánai közül még az összes résztvevő lehet matematikailag, közülük fog kikerülni az a 4 csapat, amely japán mellett képviselheti ezt a kontinenst.
észak- és közép amerikai térség :
innen 3 csapat jut ki automatikusan, és lesz egy pótselejtezős, aki új-zéland csapatával fog játszani a kijutásért.
itt is a végső stádiumban van a selejtezés, a negyedik fordulóban tartanak, ahol 6 csapat maradt állva, a képlet egyszerű, egy csoportot alkotnak, az első három megy a vébére, a 4. pedig ugye az új-zéland elleni pótselejtezőre.
a 10 csoportmeccsből még csak 2 ment le, így erről nem lehet nyilatkozni, viszont az már biztos, hogy az usa,mexikó,honduras,costa rica,jamaica,panama hatosból kerül ki a 3 kijutó és a pótselejtezős csapat.
óceánia :
itt egyszerű a képlet, egy csapatnak van lehetősége innen kijutni, ők pedig interkontinentális pótselejtezőre kényszerülnek az észak amerikai zóna 4. helyezettje ellen.
ez a csapat új-zéland, hiszen új-kaledónia,salamon szigetek és tahiti megelőzésével ők nyerték a végső selejtezőkört.
kicsit szétnéztem, meg elemezgettem röviden, megosztanám ide is.
VB SELEJTEZŐK.
dél amerika :
ugye dél-amerikából a brazilok rendező jogán indulnak, és a többi csapat közül az első négy megy ki, az ötödik pótselejtezőt játszik. (az ázsiai zóna pótselejtezőre hivatott csapatával)
az argentinok vezetik a csoportot, az ő kijutásukat nem fenyegeti veszély (ha bolíviában nyerni tudnak a jövő héten, akkor azt hiszem, matematikailag is kijutnak), mögöttük kolumbia, ecuador (ez a duó is biztonságban van jelenleg) és uruguay van jelenleg kijutó helyen, venezuela pedig pótselejtezőt érő helyen.
érdekesség, hogy paraguay jelenleg utolsó a tabellán.
a 16 fordulóból még 6 van hátra.
afrika :
itt ugye jelenleg 10 négyes csoportban van 40 csapat, minden csoport első helyezettje jut tovább egy rájátszásba, ahol pedig 5 párharc alakul ki, melynek győztesei jutnak ki a vébére.
itt még nem igazán tisztultak le a dolgok, hiszen a 6 fordulós csoportkörből még 2-3 forduló ment le, viszont azt lehet látni, hogy az afrikai mezőny továbbra is együtt van, a papíron erősebb válogatottak nem feltétlenül emelkednek ki.
a tabellákat elnzéve simán lehet, hogy megint friss afrikai csapatokat is láthatunk a vébén, mint például az etiópok, nekik szurkolok.
ázsia:
itt már a 4. körben tartanak, ami azt jelenti, hogy az idáig eljutott 10 csapatot két db 5-ös csoportba osztották, és mind a két csoport első két helyezettje ott lesz a vébén, a két harmadik pedig pótselejtezőt játszik egymással az interkontinentális pótselejtezőért, melyet a dél-amerikai zóna 5. helyezettjével vívnak.
ugye a csapatok 8 meccset játszanak le a csoportjukban, jelenleg 5 forduló ment le, az biztos, hogy japán már gyakorlatilag vb résztvevő, viszont kína és észak-korea pedig el sem jutott a 4. körig, így ők biztosan nem lesznek ott brazíliában.
a maradék fordulókban hatalmas harc lesz a kijutásért, üzbegisztán, dél-korea, irán, katar, libanon, ausztráila, irak, omán és jordánai közül még az összes résztvevő lehet matematikailag, közülük fog kikerülni az a 4 csapat, amely japán mellett képviselheti ezt a kontinenst.
észak- és közép amerikai térség :
innen 3 csapat jut ki automatikusan, és lesz egy pótselejtezős, aki új-zéland csapatával fog játszani a kijutásért.
itt is a végső stádiumban van a selejtezés, a negyedik fordulóban tartanak, ahol 6 csapat maradt állva, a képlet egyszerű, egy csoportot alkotnak, az első három megy a vébére, a 4. pedig ugye az új-zéland elleni pótselejtezőre.
a 10 csoportmeccsből még csak 2 ment le, így erről nem lehet nyilatkozni, viszont az már biztos, hogy az usa,mexikó,honduras,costa rica,jamaica,panama hatosból kerül ki a 3 kijutó és a pótselejtezős csapat.
óceánia :
itt egyszerű a képlet, egy csapatnak van lehetősége innen kijutni, ők pedig interkontinentális pótselejtezőre kényszerülnek az észak amerikai zóna 4. helyezettje ellen.
ez a csapat új-zéland, hiszen új-kaledónia,salamon szigetek és tahiti megelőzésével ők nyerték a végső selejtezőkört.
- Dr.Dre
- Capitá del Barça
Domenech a Twitteren osztotta meg a véleményét, szerinte Karim Benzema és Franck Ribéry sem teljesített jól pénteken, a Grúzia elleni győzelem alkalmával.
"Ahogy már mondtam: Benzema bizonyítja hasznavehetetlenségét és Ribéry is kiegyensúlyozatlan. De eddig is ugyanez volt" - írta az edző, aki korábban többek között arról vált - még inkább - híressé, hogy azért nem vitte ki Robert Pirest a 2006-os világbajnokságra, mert szerinte a horoszkópjaik miatt nem tudtak együtt dolgozni a szélsővel.
Jujj de utálom ezt az embert
Mit szájal? Nem elég, hogy tönkrevágta annó a francia csapatot, még ő dumál? Volt egy rossz meccse Benzemának, és már hasznavehetetlen?
.....
"Ahogy már mondtam: Benzema bizonyítja hasznavehetetlenségét és Ribéry is kiegyensúlyozatlan. De eddig is ugyanez volt" - írta az edző, aki korábban többek között arról vált - még inkább - híressé, hogy azért nem vitte ki Robert Pirest a 2006-os világbajnokságra, mert szerinte a horoszkópjaik miatt nem tudtak együtt dolgozni a szélsővel.
Jujj de utálom ezt az embert

Mit szájal? Nem elég, hogy tönkrevágta annó a francia csapatot, még ő dumál? Volt egy rossz meccse Benzemának, és már hasznavehetetlen?
.....

Titi - The Legend!
jó fél órát láttam a Spanyolok meccséből, nehéz jelzőt találni, de mivel a fele Barcás volt nyugodtan mondhatom, hogy a meddő játék ismerős! agyon bonyolított, kis területre összeszorított tiki-taka. lehetett volna persze ez 5:0 is nem mondom, de azért 90 percen át inkább ennek a játékmódnak a hatástalansága tűnt ki. egy két gyors kontrával el lehetett volna intézni a Finneket de ehelyett a gólképtelen barcás csatárok parádéját kiegészítette a nemkevésbé gyenge Negredo és Silva. akár még a bekapott góljuk is lehetne amolyan barcás lepke, Pique és Valdes egymásra mutogatásával, azért nem Ramost mondom mert ő legalább fejelt egy gólt ami ugye inkább Madridi szokás... kiváncsi vagyok a Franciák ellen ezek után? nem lehetetlen hogy egész más játékot fogunk látni....
- shutterisland
- Director del Fútbol
én szinte mindig megnézem a meccseiket, még mindig az a bajom, hogy egyrészt garay mellé mascherano lenne az igazi a védelembe, mert barcelonában is úgyis azon a poszton játszik, lassan ez lesz a természetes posztja.lui1698 írta:Félidőben Argentína-Venezuela 2-0.
Messi 11-esből talált be, plusz az első gólnál ő asszisztált Higuain-nak.
Nem játszanak rosszul az argentinok, Lavezzi hajt esik-kel szimpatikus amit mutat.
Mascherano főnök, szokás szerint. Gyönyörű szerelések, szép indítások.
Most még azt mondom, hogy Gago se teljesen kilátástalan ma.
szerintem fernandeznél (aki ma éppenséggel nem lett nagy próbatételre kényszerítve) jobb lenne.
így pedig felszabadulna egy hely a kp-n, sőt, gago padra vágásával akár még egy, aztán mehetne a banega-pastore duó oda.
elöl nincsenek gondok, messi mellé az aguero,higuain,lavezzi,tevez,di maria ötösből bármelyik kettő gyilkos lehet, bár di maria sokszor egy sorral hátrébb játszik.
még a ma játszó palacio sem rossz megoldás, de csak vészesetben.
a védelmet és a kp-t rendbe kéne rakni, és egy kis szerencsével simán esélyes lenne csapat a legjobb 4 közé kerülésre a vébén.
- lui1698
- Llegenda del Barça
Félidőben Argentína-Venezuela 2-0.
Nem játszanak rosszul az argentinok, Lavezzi hajt esik-kel szimpatikus amit mutat.

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
-
- Az Év fórumozója 2013
Két spursös is kezd, dagad a keblem a büszkeségtől.Tarsi88 írta:A belga kezdő Macedóniában Courtois - Alderweireld, Van Buyten, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Dembele, Fellaini - De Bruyne, Hazard - Benteke.

Ha már Spurs: Izland Sigurdsson duplájával fordított Szlovénia ellen!

A belga kezdő Macedóniában Courtois - Alderweireld, Van Buyten, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Dembele, Fellaini - De Bruyne, Hazard - Benteke.
Elképesztő milyen korosztály jött össze a belgáknak, ha összeállnak akkor a jövőben komoly erőként kell velük számolni.
Elképesztő milyen korosztály jött össze a belgáknak, ha összeállnak akkor a jövőben komoly erőként kell velük számolni.

- geridoss
- Director del Fútbol
Nem tudja valaki véletlenül, hogyan tudnék 2002-es meccseket visszanézni a neten vagy bárhol?? A mai brazil meccstől kedvet kaptam egy kis nosztalgiázásra, de a magon nem találtam semmi hasonlót :s
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
-
- Az Év fórumozója 2013
Na, megy az olasz-brazil.
ITA: Buffon; Maggio, Bonucci, Barzagli, De Sciglio; De Rossi, Pirlo, Marchisio; Montolivo; Balotelli, Osvaldo.
BRA: Júlio César; Dani Alves, David Luiz, Dante, Filipe Luis; Fernando, Hernanes; Oscar; Hulk, Fred, Neymar.
Hajrá hajrá brazilok.
ITA: Buffon; Maggio, Bonucci, Barzagli, De Sciglio; De Rossi, Pirlo, Marchisio; Montolivo; Balotelli, Osvaldo.
BRA: Júlio César; Dani Alves, David Luiz, Dante, Filipe Luis; Fernando, Hernanes; Oscar; Hulk, Fred, Neymar.
Hajrá hajrá brazilok.
geridoss írta:Hihetetlen tényleg, hogy egy ilyen meccset semmi sem közvetít Magyarországon...
A brazil-olasz meccs helyett:
Eurosport 2: 3 falas karambol biliárd (élő)
Nem gondolod komolyan, hogy egy olasz-brazil vetekedne ezzel?
Az utóbbi évek legizgalmasabb közvetítése elé nézünk ezen a csatornán!:lol:
- geridoss
- Director del Fútbol
Hihetetlen tényleg, hogy egy ilyen meccset semmi sem közvetít Magyarországon...
Sport1: Ökölvívás (élő)
Profi gála, Bethnal Green, Billy Joe Saunders - Matthew Hall
Sport2: U21-es válogatott mérkőzés, Anglia - Románia
Sportklub: Serie A összefoglaló
Eurosport: Küzdősportok
Digisport: Kézilabda (élő)
EHF férfi Bajnokok Ligája, Hamburg-Celje
Digisport 2: Kosárlabda (élő)
Férfi Euroliga, Barcelona Regal-Caja Laboral
Döntse el mindenki, mi helyett férne be.
Sport1: Ökölvívás (élő)
Profi gála, Bethnal Green, Billy Joe Saunders - Matthew Hall
Sport2: U21-es válogatott mérkőzés, Anglia - Románia
Sportklub: Serie A összefoglaló
Eurosport: Küzdősportok
Digisport: Kézilabda (élő)
EHF férfi Bajnokok Ligája, Hamburg-Celje
Digisport 2: Kosárlabda (élő)
Férfi Euroliga, Barcelona Regal-Caja Laboral
Döntse el mindenki, mi helyett férne be.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!
Visca el Barca!
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Magyar adók közül egyik se, marad az internet, vagy ha van külföldi csatornád, akkor ott.Sztilo írta:Nem tudjátok, hogy a mai Brazil - Olasz meccset adja-e tv?
Neymart meglesném, de szerintem nem adja egy tv se

- albicelesteX
- A Vadász
A téli rendezés szerintem halott gondolat,nyáron meg őrültség lenne olyan melegbe szerencsétleneket pályára küldeni,Isten őrizz, hogy valami tragédia legyen...Azért mondjuk meg őszintén simán benne van a pakliban...bár NE LEGYEN,de azért az emberi szervezet nem gép.Remélem elveszik tőlük rendezés jogát.

Itt láthatunk pár gyönyörű biciklicselt.bence-barca írta:Ha már foci alfajai:S.Agüero írta:http://hir.ma/sport-2/indoneziaban-hodi ... foci/60065
Robben még az ilyen labdával is önzősködne?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Ce2-QrCeOs#!

-
- Llegenda del Barça
a légkondi segít, ha baj vanBoixos írta:ez mekkora...
MUHAHA!
mi van, ezek csak most olvasták a katari időjárásjelentést??? eddig mire számítottak? középhőmérsékletre?
úgy el tudom képzelni a blatter meg a többi gyökér fejét, amikor megkérdezték tőlük, h okés, h a lét eltettétek, de az ötven fokra gondolt vki, gyerekek?

-
- Llegenda del Barça
ez mekkora...
MUHAHA!
mi van, ezek csak most olvasták a katari időjárásjelentést??? eddig mire számítottak? középhőmérsékletre?
úgy el tudom képzelni a blatter meg a többi gyökér fejét, amikor megkérdezték tőlük, h okés, h a lét eltettétek, de az ötven fokra gondolt vki, gyerekek?
MUHAHA!
PUYOL-XAVI-INIESTA
-
- Az Év fórumozója 2013
Most komolyan, én elgondolkodnék azon, hogy nyáron szerződtessük Alexis helyére. Páratlanul jó támadó, lábbal és fejjel egyaránt veszélyes, a középpályára visszalépve jól kapcsolódik be a játékba, és Alexisnél biztosan jobb játékot produkálna.S.Agüero írta:Csak Samaras :
http://youtu.be/Mve73FFLwAA
Potential international debutants
http://www.whoscored.com/Blog/uxp79kxs0 ... -Debutants
-
- Az Év fórumozója 2013
Nagy kedvencem volt kölyökkoromban, volt is Owen-mezem, emlékszem.bence-barca írta:Nem láttam, h máshová írták volna, ezért most írom, mert nagy hír azért:
http://www.nemzetisport.hu/angol_labdar ... at-2227773
Owen idény végén visszavonul! Bár utóbbi években már nem vt nagyon meghatározó játékos, de azért mégiscsak nyert egy aranylabdát többek között!

http://www.youtube.com/watch?v=nr21lk8ujbA
-
- Llegenda del Barça
Nem láttam, h máshová írták volna, ezért most írom, mert nagy hír azért:
Owen idény végén visszavonul! Bár utóbbi években már nem vt nagyon meghatározó játékos, de azért mégiscsak nyert egy aranylabdát többek között!
-
- Jugador d'estrella
Én személy szerint ezt tesztelném be de nagyonbence-barca írta:Ha már foci alfajai:S.Agüero írta:http://hir.ma/sport-2/indoneziaban-hodi ... foci/60065

http://www.youtube.com/watch?v=xIl45f6i1PU

-
- Llegenda del Barça
Ha már foci alfajai:S.Agüero írta:http://hir.ma/sport-2/indoneziaban-hodi ... foci/60065
- Bob_Marley
- Presidente del Barça