Varatrix írta:LG írta: én azért annyira egyiktől sem vagyok elájulva, nem is hinném, hogy valaha is elérnék Drogbáék szintjét. .
Azért őket sem kéne túl misztifikálni nem tették olyan magasra a lécet. Az a bizonyos félelem csak nálunk Barca szurkolóknál volt meg a Terry, Lampard, Drogba... csapattól. Tudták mit kell ellenünk játszani. Lehet hogy egyenlőre simán vernénk a Chelseat, ez változhat nem tudjuk. De én nem lepődnék meg ha elsősorban szebb, de eredményesebb játékot hozna majd ez a csapat ha összeérik. Fiatalok, van idejük még bizonyítani.
Pont itt van a gond az idei Chelsea-vel.
A Kékek legalább a Mourinho-éra eleje óta kontracsapat voltak. Így alkották meg a játékosállományt, a stílust, mindent. A BL-t is így nyerték, de mondom, már a Mourinho-féle (amúgy mocskosul erős és masszív) csapat is ilyen volt, abba a csapatba tökéletesen illettek a középen meccsenkénti 12 kilométert lesprintelő emberkék (Lampard, Makelele, Essien), akik nem voltak kifejezetten technikásak, de bedarálták az ellenfél középpályáját, szélen volt két villámgyors játékosuk Duff és Robben személyében, elöl pedig az utóbbi 10 év (szerintem) legjobb centere, "target man-je". Az a csapat úgy volt komplett.
Idén meg az orosz kitalálta, hogy egyfajta gazdag ember Barcelonáját fogja összehozni - egy kontracsapat vázára. "Zseniális" ötlet. Az hagyján, hogy megvett ehhez a támadósorba illő spílereket (Hazard, Marin, Moses), de a középpályát és a védelmet is ehhez kellett volna igazítani.
A Barca is azért tudja ezt a fajta támadójátékot produkálni, mert az egész csapat elejétől a végéig erre a célra van összerakva, technikás, nagyon labdabiztos védőkkel, intelligens középpályásokkal a támadók mögött.
Ehhez képest a Chelsea védelme még mindig a kontracsapaté, messze nem olyan labdabiztosak, mint az elit, a nyomáshoz, beívelésekhez vannak szokva, brusztolós, kemény, egyáltalán nem építkező (Luiz esetében pedig kifejezetten hülye) játékosok vannak ott. A középpálya még mindig egy közepes kontracsapaté.
Ez a kettősség egy hatalmas katyvaszt eredményez, nagy a távolság a csapatrészek között, nincs meg az összhang, ez pedig meglátszik az eredményeken. Néha, gyenge ellenfelek ellen brillíroznak, máskor meg szétszedik a csapatot és súlytalanok a támadások, mert nem tudják megfelelően felépíteni a támadásokat mélyről.
Most télen megint tettek egy lépést vissza a kontrajátékhoz Ba leigazolásával. Fogalmuk sincs, hogy mit akarnak tulajdonképpen.