recrea írta:
Nagyon megosztó személyiség a fickó, valóban, és hatalmas szerepe van a médiának az ő megítélésében, ebben azt gondolom egyet érthetünk. Nagyon könnyen tud emberekből a média főhőst vagy bűnbakot csinálni. (Ezt nem feltétlen rá értem, bár őt fő gonoszként használják.) Minden negatívum kőkeményen fel van nagyítva vele kapcsolatban, természetesen a negatívum, hiszen vele kapcsolatban a pozitívum senkit sem érdekel. Ezért ő tett, elismerem, de véleményem szerint nagy változáson ment keresztül sokkal alázatosabb, komolyabb figura lett. És ezt kéne észrevenni. Mondom ezt úgy, h fociban le van maradva Messitől, még ha ez sokaknak fáj is.
Érdekes, mert egyben barátja is a média, hiszen e segítségével lett olyan ismert, használt termék a sport világában, mint Woods, RF, Schumacher. Az más kérdés, h ezt valszeg nem ő akarta így, hanem a körülötte - ebből szépen - meggazdagodó "támogató barátok, segítők". Ronaldot utálni is divat lett, megy a csorda egy barom után.
Ebben a gólörömben viszont nem értek egyet: én sem ünnepeltem felhőtlenül a másik gólját, nem ujjongtam, ha nekem rosszul ment a foci, mert rosszul éreztem magam emiatt. Amúgy is sok focistától álszentségnek tartom a "mindegy, hogyan játszok, csak a csapat győzzön." Ugyan...A másik, ha engem ba....tott a közönség, az ellenfél, amint a pályán válaszoltam nekik (ha sikerült), utána nem voltam rest ezt szóban vagy nem a pályához tartozó módon megtenni. Pedig sosem voltam ugatós, konfliktus-generáló típus. Aki nem csinált ilyet, az nem is focizott, csak a játszótéren.
Amúgy, attól, h a világ (második) legjobb focistája, nem kell a legjobb, legtisztább emberének lennie. Messinek is volt pár nem pályára való viselkedése, pár köpése, kisebb kötözködései, ugatás az ellenfélnek, apróbb húzások, mégsem lett egy sem kiemelve. Szerintem abban is egyetértünk, ha ezt Ronaldo teszi, mi a következménye. Nem akarja ő ezt a figyelmet, hidd el nekem, mert nehezen dolgozza fel lelkileg, agyilag meg nem képes egy ilyen ostoba kérdést lereagálni, mikor Messiről kérdezik. Felfokozott állapotban egyébként is másképp viselkedik az ember, mint higgadtan, átgondolva.
Hangsúlyozom, nem kedvelem őt, a Realt egyenesen utálom, de egy szónak is száz a vége: az érmének is két oldala van, minden csak nézőpont kérdése. Melyik volt undorítóbb viselkedés: az, h Zidane - ritkán látható módon - megfejelte Materazzit, vagy az, h az olasz végig szidta a családját meccs közben. Egyik v. másik mellett érzelmi alapon dönt az ember, ki a szimpatikusabb játékos. Az értelmes, objektív azt mondja, mindkettő szánalmas viselkedés volt, mindketten hibásak. Ez utóbbi alapján is lehet Ronaldot górcső alá venni.
Belőle elsősorban nem a média faragott "bűnbakot",hanem önmaga. Kezdve a műrepülő bemutatóival,meg a hisztizéseivel,meg a pökhendi megnyilvánulásaival a pályán belül és kívül. A műesések megkoptak (de jelen vannak azért bőven) mára,de valszeg azért is,mert a bírók sem voltak már vevők rá annyira.A hiszti különböző válfaja pedig szintén mindennapos dolog. Az arcoskodás pedig még comboskodássá is elfajult,amit nem az újságok kreáltak

Nyilván alaposan benne vannak a sajtósok az ügyben a ferdítésekkel,hatásvadász tálalással,de azért nagyon hálás téma is ő,mert túl sokat nem is kell hozzányúlni egy-egy adott megnyilvánulásához.
Azért van felnagyítva a negatívum,mert igazából rendszeresen vmelyik stigmáját fel lehet fedezni és kiemelni,h "már megint"... A média őt használja főgonosznak?Vajon miért pont őt?Kisorsolták?

Tett érte vastagon,h benne legyen a köztudatban és tisztában volt vele sztem mindig is,h amit csinál,az másnap olvasható lesz a lapokban.Ha meg továbbra is úgy adta elő,amiért már megszólták,akkor lelke rajta... Látványosan a közönségnek is játszik ezekkel a színpadias gesztusokkal,grimaszokkal,hisztivel,stb... Márpedig a közönség nem csak a Bernabeu tábora,hanem az egész világ,amely reagál is erre és gyakran nem vevő erre a részre.
Lehet,h változott vmennyit az évek során,de eleve olyan életműve van már az adott dolgokban,h nem fogja tudni feledtetni,főleg úgy,h az a kevesebb mennyiség is azért még egy átlagjátékoshoz képest elég markáns.
A pozitívumok is ki vannak emelve,mert a góljaitól és azok számától harsogott nem keveset a sajtó pölö.
Ronaldo-t utálni divat lett,megy a csorda egy barom után?Az miért barom,akinek bicskanyitogató a dive-olás,parádézás,beképzelt viselkedés,...?Sztem jogosan nem lájkolják a népek ezt,pláne ilyen szinten,töménységben,így érthető,ha összeverődik a csorda.
A gólöröm témában igazából a legjelentősebbet és önmagáért beszélőt emeltem ki.Azt,ami már nem az,h nem ünnepled felhőtlenül a másik gólját,hanem ,h látványosan duzzogsz,h nem veled rúgatták,meg hasonlók. Meg amikor adott egy gólpasszt és magát akarta ünnepeltetni,de a társai a gólszerzőhöz mentek,ott is látható volt,h belegázoltak a pici lelkivilágába a szemetek. Ezek sem régi esetek,és elég árulkodóak.Nem azt várom el,h összecsókolgassa a keretet a szertárosig,de azért na...
Nem,valóban nem kell makulátlannak lennie a világ legjobbjának,de azért a lehetőségekhez képest leginkább példaképként adja elő magát,ha már tudja,h trillió gyerek próbál hasonlítani hozzá.Benne vannak a stiklik a pályán,ez alap.De az a nem mindegy,h amíg Messinél egy kezemen meg tudom számolni azokat az eseteket a pályafutása során,amik véleményesek,addig Ronci havonta termel kb ennyit. És pont azért van nagyobb visszhangja,ha CR csinálja,mert már menetrend szerű,míg Messinél két eset között bőven van idő elévülni és nem is olyan kirívó. Nem véletlen,h itt már az ezerszer lefutott körökben ugyanazt a
4-5 esetet hajtogatják azok,akik Messit oltják,míg a CR elleniek azt a
4-5 jelenséget,rengeteg példával...
Nem akarja ezt a figyelmet?Részben biztos nem,amikor pölö az a figyelem emlékezteti,h ő a MÁSODIK legjobb a világon.De ahhoz a részhez egészen biztosan ragaszkodik,ami miatt naponta viszont láthatja a bájos mosolyát a címlapokon meg egyáltalán szerepelhet,máskülönben nem így adná elő magát.Az évek alatt megérthette,h minek mi a következménye.Ha meg nem tetszik,h a figyelem középpontjában vagyok,akkor nem állok ki a rivaldafénybe és nem páváskodok.