Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Drigo
Eurobarca Staff

2011.12.09. 13:20:53

Mikaos írta:Akármilyen módon, nekünk kell lőni az első gólt.
Utána úgyis elgurul a gyógyszerük, és 1-2 piros lap minimum esélyes.

Ha ők szerzik az első gólt, akkor viszont beállnak a kapuba 11-en. Mondjuk szerintem alaphelyzetben is ez lesz, de azt is el tudom képzelni, hogy Mourinho meglepetésre készül az első 10-15 percre (mint a kupadöntőn is tette), s focizni is fognak.
Szerintem is erre lehet számítani, már csak azért is, mert a Barçáról sok mindent el lehet mondani, de hogy az első 10-15 perc a legjobb időszaka, azt koránt sem. Lásd BL döntő, vagy egyéb nagy meccsek.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Mikaos
Director del Fútbol

2011.12.09. 13:01:57

Akármilyen módon, nekünk kell lőni az első gólt.
Utána úgyis elgurul a gyógyszerük, és 1-2 piros lap minimum esélyes.

Ha ők szerzik az első gólt, akkor viszont beállnak a kapuba 11-en. Mondjuk szerintem alaphelyzetben is ez lesz, de azt is el tudom képzelni, hogy Mourinho meglepetésre készül az első 10-15 percre (mint a kupadöntőn is tette), s focizni is fognak.
Drigo
Eurobarca Staff

2011.12.09. 13:01:32

csabimo írta:Elolvastam a szurkoló vs szurkoló cikket a madridistán! Külön kitérnek a 6 pontos különbségre! Most én vagyok örült vagy mi van már? Miért kell kijelenteni a 6 pontot amikor 3 a különbség :S..miért kell azt az egy meccs elönyt 3 pontra váltani???
Mert senki nem tud fogalmazni. Idény közben kutyát nem érdekel a gólkülönbség, a megszerzett pont, lejátszott meccsek. Egy a lényeg: a vesztett pontok. Ebben a Real 6 ponttal jobb nálunk, és idény közben csak ez számít.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2011.12.09. 12:52:19

dr. Mezey írta:Pont ír erről a goal.com. 2009-10-es szezon óta nulla pontot vesztettek 1:0-ás vezetésről, mig a többi minimum 18 pontot.
Rivaldinho írta: ...De ha vezet a Madrid, nincs az a pénz, hogy kiadják a kezükből a győzelmet, beállnak 10-en védekezni, és szegény Benz, vagy Ronaldo ácsorog egyedül a kezdőkörnél....
Ezzel azt akartam mondani, hogyha mi kapjuk az első gólt, akkor szerintem végünk. :( Nagyon oda kell figyelni elsősorba hátul. Kontrából, pontrúgásból nagyon veszélyesek!
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2011.12.09. 12:37:10

Csak egyet tudok mondani.
Isten áldja a Barcát. 7 éve minden meccsen nekik drukkolok, szombaton is igy lesz, azután is. Nekem par év alatt annyi örömöt okoztak , hogy egyetlen mas csapat sem tudott volna ennyit kihozni.
Visca el Barca! Bizzatok A Csapatban :!:
csabimo
Capitá del Barça

2011.12.09. 12:33:09

Elolvastam a szurkoló vs szurkoló cikket a madridistán! Külön kitérnek a 6 pontos különbségre! Most én vagyok örült vagy mi van már? Miért kell kijelenteni a 6 pontot amikor 3 a különbség :S..miért kell azt az egy meccs elönyt 3 pontra váltani???
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2011.12.09. 12:31:48

Pont ír erről a goal.com. 2009-10-es szezon óta nulla pontot vesztettek 1:0-ás vezetésről, mig a többi minimum 18 pontot.
Rivaldinho írta:Szerintem az is nagy baj, és különbség a két csapat között, a Madrid javára, hogy :

Ha vezet 1-el a Barca (nem csak a Madrid, de más csapatok ellen is....), simán benne van az, hogy kiadják a kezükből a győzelmet, és X-re jön az ellenfél minimum.

De ha vezet a Madrid, nincs az a pénz, hogy kiadják a kezükből a győzelmet, beállnak 10-en védekezni, és szegény Benz, vagy Ronaldo ácsorog egyedül a kezdőkörnél. Ezt Mourinho hozta magával érzésem szerint, nem tudom milyen a statisztika, de szívesen megnéznék egy olyat, hogy ha vezetett a Madrid 1-el, hányszor kaptak gólt utána..
lijacska
Jugador del Barça

2011.12.09. 11:55:08

http://translate.googleusercontent.com/ ... C2ELC8YYZg

ez a hír-utolsó bekezdés- igaz?van róla videó bizonyíték is vagy kamu az egész?
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2011.12.09. 11:47:29

Szerintem az is nagy baj, és különbség a két csapat között, a Madrid javára, hogy :

Ha vezet 1-el a Barca (nem csak a Madrid, de más csapatok ellen is....), simán benne van az, hogy kiadják a kezükből a győzelmet, és X-re jön az ellenfél minimum.

De ha vezet a Madrid, nincs az a pénz, hogy kiadják a kezükből a győzelmet, beállnak 10-en védekezni, és szegény Benz, vagy Ronaldo ácsorog egyedül a kezdőkörnél. Ezt Mourinho hozta magával érzésem szerint, nem tudom milyen a statisztika, de szívesen megnéznék egy olyat, hogy ha vezetett a Madrid 1-el, hányszor kaptak gólt utána..
d
Entrenador del Barça

2011.12.09. 11:38:35

Nem várok győzelmet, a döntetlent tartom a legvalószínűbb végeredménynek, de persze szurkolok és reménykedem, hisz ez a csapat képes elverni a Madridot.

Amit viszont elvárnék végre az egy olyan mérkőzés, ami mentes a kétes játékvezetői ítéletektől, ne ilyenek döntsenek. A felfokozott érzelmek természetesen nem teszik könnyűvé, de aránylag tiszta (legalábbis nem kifejezett durva) játékot is szeretnék látni.
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2011.12.09. 11:30:22

Emlékszem még jó pár évvel ezelőtt egy olyan 3-3-ra a Bernabeuban, ahol 60 percet 10 emberrel játszott le a Barca.
Akkor egyértelműen a Real volt az esélyes, mindenki csak azt tippelte, hogy mennyire fognak minket elpáholni.
Gondolom a 2007-es 3-3ra gondolsz. Azt a Camp Nouban játszottuk és a 45.ik percben jött a kiállítás. Egyáltalán nem volt esélyesebb akkor a Madrid, főleg nem egyértelműen. Eleve mi vezettük a bajnokságot végig, csak az utolsó forduló után álltak az élre mert azonos pontszámnál csak a szezon végén számít az egymás elleni eredmény, addig a gólarány szerint rangsorolnak.

Ma éjjel kint voltam a meccsen és fél óra után a Madrid vezetett 1-0ra egy jól eltalált lövéssel, majd elvettek tőlünk egy szabályos gólt, ekkor felkeltem mérgemben. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2011.12.09. 11:19:57

hahaha én is almodtam a meccsrol, de érdekes formaban :D

én ugye városban lakom, unokatesomek, meg egy szomszédos faluban, pont annyira messze a lakhelyemtol, hogyha becsűrök náluk, mire gyalog hazaérek kijozanodok (3 km)

nah szoval álmomban épp toluk jottem haza vasarnap hajnalban, már világosodott, az utam hazafele ugye egy falusi focipálya mellett vezet haza. szóval kovalyogtam reggel haza és a pálya környékén arra kaptam fel a fejem h vki spanyolul kiabál :D felnézten és azt látom h villa meg fontas ott melegít elottem :D de se néző, se semmi, csak a real meg a barca meg a bírók és megy a meccs :D
erre magyarul megkérdeztem villát, h mégis mit csinálnak itt, mire magyarul válaszolt, h megegyeztek a csapatok, h nem a bernabeuban jatszanak, mert nem akarnak nagy felhajtast, és megegyeztek, h a kis falusi pályán lenyomják a meccset és erre esett a választás :D

há mondom jó van :D aztán mentem tovább hazafelé :D uhogy sajna nemtom1 mennyit jatszottunk :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2011.12.09. 11:03:01

Ritkán szoktam mostanában a fórumba írni, de azért rendre elolvasom a hozzászólásokat, olyan topic-okban amik engem érdekelnek. Napi látógatója vagyok azért az oldalnak, még mindig ezzel kezdődik az internetes szörfölés, hogy leütöm az "e" betűt, és már nyomok is egy entert hisz a clever tool már kiegészíti a böngészőmben az oldalt.
Amiért írok is szokatlan, hiszen ilyeneket sem szoktam beírni, és nem is szokott nagyon ilyen velem történni, de éjjel "végignéztem" álmomban egy Real-Barca meccset, és az eredmény 5-4 lett nekünk! Hát, kívánom, hogy legyen így, bár csekély a valósíznűsége. Én mondjuk kiegyeznék egy nagyon gólgazdag meccsel, amiben mi kerekedünk felül!
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.12.09. 09:39:02

Emlékszem még jó pár évvel ezelőtt egy olyan 3-3-ra a Bernabeuban, ahol 60 percet 10 emberrel játszott le a Barca.
Akkor egyértelműen a Real volt az esélyes, mindenki csak azt tippelte, hogy mennyire fognak minket elpáholni.

Véleményem szerint ezen a meccsen elfelejtik a játékosok, hogy ki hányadik, kinek kell jobban a 3 pont.
Mindkét csapat nyerni akar.

Én az 5-0 játékát venném alapul. Akkor is próbált támadni a MAdrid, de képtelen volt rá. Előrevágott labdáit rendre megszerezték a fiúk, letámadták őket már a saját térfelükön keményen. A hátvédsoruk nagyon könnyen zavarba hozható, még olyan klasszisok is hatalmasakat képesek hibázni, mint Ramos.

Már megszóltak érte, de akkor is kimondom: lehet, hogy egy Zagrebnak rúgtak egy hatost, de kaptak kettőt is. Ezekt a sok rúgott gól mellett mindenki elfelejti.
A Barca alig kap gólt. Ennek oka az, hogy már az ellenfél 16-osánál visszatámad, a védőnek nem marad más, mint előrevágni a labdát.

Az 5-0 esetében is a súlyos helyezkedési hibákat használták ki a fiúk. Ezek ugyanúgy megmaradtak. Ősszel több meccsen is láttam, hogy pl Ramos MArceloval veszekszik, mert az fent maradt, vagy bejött középre. Ezt is ki lehetne használni.
A jó keresztlabdákkal is lehet operálni. A Barca ellen mindig úgy próbálnak védekezni, hogy a labdás játékost többen támadják, meg a közelében állókat is fogják. Így nagyon eltolódik a védelem, és ahogy az 5-0-nál is, a keresztlabdákkal szép támadásokat -és gólokat- is vittek véghez.

CR-t mindenképpen le kell venni a pályáról.
Alig van olyan támadás, ami ne menne át rajta. Ő a Real Xavija (bár annyira nem tehetséges). Ráadásul azért sokszor kitör belőle az önzőzés megint. Ha meg nem megy a játék, akkor megint hisztizni fog.

Murinho aztán lehet, hogy alapból tényleg védekezésre fog beállni, aztán majd fokozatosan engedni fog a támadásoknak. Ezt csak ő tudja. Ő már nagyon akar nyerni ellenünk (tudja jól, h az Inter-fée az nem volt teljesen tiszta), de kikapni sem akar.

Ha a fiúk nem a tavaszi kényelmes, középen passzolgatunk stílust veszik elő, hanem a pörgős játékukat, akkor meglephetik a Realt.

Szerintem azért ennek a meccsnek nem a pontok, hanem a mentalitás miatt van jelentősége. Ha a Real nyer, akkor az nagyon meg fogja őket dobni, az biztos.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
samy85
Capitá del Barça

2011.12.09. 09:05:41

A korona mögött reménykednek abban amit amit a Szerb-Svéd leírt a könyvében... nevezetesen azt hogy Pep be van sz...va Jm-tól! na???!!!
Az elmúlt találkozók alapján nem hiszem h lenne rá oka! tisztelni kell elismerni... de félni???
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
shawn
Jugador del Barça

2011.12.08. 23:07:18

http://www.youtube.com/watch?v=YpgBfCyo ... re=related és az is biztos h roncika gúnyos mosolyát még kevésbé látná szívesen Messi 8) 8)
R24
Barça C

2011.12.08. 22:57:55

Sziasztok!
Egy pillanatra szakítanám félbe az eszmecserét.

Holnap reggel....! (katt ide)

A teljes cikk olvasható lesz a madridistán és elvileg itt Nálatok is.
Jó szurkolást!
shawn
Jugador del Barça

2011.12.08. 22:51:30

Egyvalami biztos: Nagyon nagy balhé lesz!..
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2011.12.08. 22:15:17

Kis érdekesség:)

A Marca nyilvánosságra hozta José Mourinho "tízparancsolatát", amelyet be kell tartaniuk a játékosoknak ahhoz, hogy megnyerjék a Barcelona elleni rangadót.

1. Ne kapjunk gólt, de legalábbis ne mi kapjunk gólt elsőként!
2. Használjuk ki, hogy a közönség pokoli hangulatot varázsol a Bernabéuba!
3. Ne foglalkozz a bíróval, és vigyázz a lapokra!
4. Ne feledjük, hogy fejjátékban mi vagyunk az erősebbek!
5. A labdát egy pillanatra se tévesszük szem elől!
6. Zárjuk le rendesen a tereket, tolódással védekezzünk!
7. Intenzitás, presszió, mélységi passzok és óriási ritmus.
8. Hatalmas erőkifejtés és rengeteg mozgás annak értekében, hogy megfojtsuk a Barcát.
9. Összpontosítás és koordináció a mozgásokban.
10. Önbizalom és türelem: nem szabad, hogy elkapjon a hév.
Kép
samy85
Capitá del Barça

2011.12.08. 21:45:39

http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... fi_1_resz/
Aki még nem csekkolta annak kötelező... óriási! :)
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
MatyiG
Adminisztrátor

2011.12.08. 21:28:15

MessiFan
Llegenda del Barça

2011.12.08. 20:47:19

Igen, felesleges tippelgetni, mert ez a meccs számomra teljesen kiszámíthatatlan.
Abban biztos vagyok, hogy nem egy olyan meccs lesz ami után 10 perccel már alszok :)
daffy
Madridista

2011.12.08. 20:35:48

MessiFan írta: Szerintem pedig ha a tavalyi 2-2-ből indulok, ki akkor nagyon is van esélye a Realnak. Úgy támadnak le és hozzák zavarba a Barcelonát ahogyan senki más.
A kontrákból és előrevágott labdákból éltetek, és sok helyzetet alakított ki a Real.
De ha a Barca összeszedetten, higgadtan játszik végig, akkor a Realt képesek lesznek kijátszani, de én a legkevésbé sem várok 0-2-t.
de tavaly alapvetően egy védekező csapat állt ki,volt olyan meccs,ahol pepe is kp-s volt. most ha hinni lehet a híreknek 4-2-3-1 lesz,egy bűn lassú khedirával és egy nem gyors xabival. gyakorlatilag kp nincs is. tudom,hogy védekezésben át lehet állni,de özil pl nem fog sokat hozzátenni,sem cé... szóval én sok barcás emberelőnyre számítok,de majd meglátjuk,josé úgy is jobban tudja
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.12.08. 20:31:24

daffy írta: azért várjuk vele,én azt mondom. jelenleg a barca a címvédő és ennél fogva minden pályán esélyesként játszik. ezen kívül kiforrottabb csapatnak gondolom,akik győzelmi kényszerben lépnek pályára. a real ezzel szemben forrófejű és lassú kp-val rendelkezik. ha csak nincs a realnak nagy napja,szerintem a hazai győzelem valószinűtlen
Szerintem pedig ha a tavalyi 2-2-ből indulok, ki akkor nagyon is van esélye a Realnak. Úgy támadnak le és hozzák zavarba a Barcelonát ahogyan senki más.
A kontrákból és előrevágott labdákból éltetek, és sok helyzetet alakított ki a Real.
De ha a Barca összeszedetten, higgadtan játszik végig, akkor a Realt képesek lesznek kijátszani, de én a legkevésbé sem várok 0-2-t.
csabimo
Capitá del Barça

2011.12.08. 20:24:38

Sanama írta:Lesz olyan bátor ember, aki 1:0ás Real hendivel megteszi a Barcát? :)
igen 5,50ér az ajándék :)
Válasz küldése