Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
samy85
Capitá del Barça

2011.04.19. 14:08:48

füst írta:Viszont inkább visszamegyek a barlangomba, sajnos nagyon nehéz megértetni magam, nincsenek jó készségeim hozzá, illetve nem csak olyan mondatokat írok, amikben nyalom a Barcát. Sajnos ez itt hiba.

:)
Igen és mi ezt akartuk játszani nekünk ez tökéletesen megfelelt így ahogy volr.. csak maradt az a 8 pont fórunk a következő fordulóig mindenképp... :D és a Madridnak, ha egyáltalán akart faragni a hátrányán,kellett volna megpróbálni elvenni a labdát... nem nagyon akaródzott ezt csinálni... persze hogy mi nem akartuink menni előre... hülyék lettünk volna neki menni a Madridnak.... :D
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
füst
Barça B

2011.04.19. 14:00:41

Asys, ez most komoly? Engem hidegen hagy mit és hogy játszik a Barca. Más írta hogy a Madrid szégyen amiért nem megy a labdáért. Én erre válaszoltam, hogy egyáltalán nem szégyen, sőt úgy gondolom öngyilkosság lenne, ha letámadnánk. Igen, szerintem ÁLTALÁNOSSÁGBAN ( fontos, szerintem előbb is odaírtam) annak kell aktívabbnak lenni, akinél a labda van, de nekem az ég világon semmi bajom nem volt a szombati Barcával. Szóval nem tudok mit kezdeni a reagálásoddal, mert ahogy elnézem, neked is fenntartásaid vannak a szombati játékkal (persze madridi részről), de erről már leírtam amit gondolok, szóval hagyom a dolgot.

d, az miért kettős mérce? Ha az az alapfelállás, hogy nálatok van a labda, mert 71% az esély arra, hogy így van :D , akkor miért a Madridnak kell meghatározni a játék képét? Eldugta a Barca a labdát, és ez ellen nem lehet mit tenni. De ha nem támadnak, akkor egyszerűen nem tudja elvenni a Madrid, mert ahhoz túl jól fedezitek a labdát és a madridiak sem azt játszák hétről hétre, hogy a labdás embert kergetik. Összefoglalva:
Ha ti vagytok a jobbak, szervezettebbek, esélyesebbek, és messze ti irányítjátok a meccset, akkor szerintetek miért a Madrid határozza meg a játék képét? Hangsúlyozom, nekem semmi bajom nem volt a szombati meccsel, többet kaptam, mint amit vártam.

Viszont inkább visszamegyek a barlangomba, sajnos nagyon nehéz megértetni magam, nincsenek jó készségeim hozzá, illetve nem csak olyan mondatokat írok, amikben nyalom a Barcát. Sajnos ez itt hiba.

:)
odanézz SMS
daffy
Madridista

2011.04.19. 12:59:29

d írta:Van itt azért egy kis kettős mérce. A Madrid részről eszetlen, öngyilkos taktika lenne a letámadás, de a Barcának illene belevezetni a labdát a 11 emberes védőfalba? :roll:

Maradjunk annyiban, hogy mindkét csapat biztonsági játékot játszott: a Madridnak ez betömörülést jelentett, a Barcának pedig passzolgatást, rés keresését, a védelem megnyitását. A meccs képe mégis a Madridon múlt, a Barca nem változtatott szinte semmit azon a játékon, amit amúgy is játszani szokott.
a madrid olyan szinten tömörült be,hogy csak távolról nézték a labdás barca játékosokat. kb mintha csocsóasztalon lennének.
a "támadásépítés" abból állt,hogy előrerúgták a védők és dm vagy cé futott utána. ez döntetlenre jó lehet,de győzni így nem lehet.
Mikaos
Director del Fútbol

2011.04.19. 12:49:10

3 dolgon csodálkozom a Madrid drukkerek többségét illetően.

1. szinte ünnepként kezelik az otthon elért döntetlent (ez mióta siker a spanyol fővárosban?)
2. a bunkerfoci tényét nem veszik észre...ha meg észreveszik, akkor jólesően bólintanak, hogy így kell játszani hazai pályán.
3. védekező játéknak nevezik, hogy a Barca sok passzal kerül egyre közelebb az ellenfél kapujához :) Nyilván ebben benne van az, hogy valahogy meg kell magyarázni a szegényes bizonyítványt, s ilyenkor egyszerű hasonló vádakkal illetni a másikat. Remélem, sosem fogok ilyen helyzetbe kerülni.
d
Entrenador del Barça

2011.04.19. 12:34:34

Van itt azért egy kis kettős mérce. A Madrid részről eszetlen, öngyilkos taktika lenne a letámadás, de a Barcának illene belevezetni a labdát a 11 emberes védőfalba? :roll:

Maradjunk annyiban, hogy mindkét csapat biztonsági játékot játszott: a Madridnak ez betömörülést jelentett, a Barcának pedig passzolgatást, rés keresését, a védelem megnyitását. A meccs képe mégis a Madridon múlt, a Barca nem változtatott szinte semmit azon a játékon, amit amúgy is játszani szokott.
Asys
Entrenador del Barça

2011.04.19. 12:23:22

füst írta:
De egy győzelmi kényszerben lévő Madrid otthonában, vezetésnél vagy döntetlennél ha kényelmesen passzolgathatunk hátul, az nem a mi (Barca) szégyenünk, hanem az ellenfélé...
Miért is? Ha nálatok a labda, akkor nektek kell támadni nem? Amikor nálunk volt, nem hátul passzolgattunk. Általánosan annak kell aktívnak lenni, aki támad. Szerintem ez egyértelmű. Az egész pályás letámadás pedig nem működik a Barca ellen, tehát nem tudom hogy vehettük volna el a labdát, amikor épp nem előre játszanak Xaviék, hanem hátul passzolgatnak.
Amikor nálunk van a labda és vezetünk vagy x-re állunk a legnagyobb rivális otthonában akkor azt csinálunk a labdával amit akarunk, ha kell a fiúk még láb teniszezni is neki állhatnak.
Csak azért menjünk előre, hogy Ti eltudjátok venni a labdát tőlünk??? Na ne nevettess. Ha kell a Madridnak a labda jöjjön és vegye el! Ne arra apelláljon, hogy majd a törpék megunják a passzolgatást és támadásba lendülnek. S általánosan annak kell aktívnak lennie aki saját közönsége előtt éppen el classico-t játszik 8 pontos hátrányban! Meg tehettük volna, hogy egész meccsen Puyol , Piqué és Valdes háromszögel, de nektek akkor is kutya kötelességetek lett volna támadni, nem arra bazírozni, hogy majd a Barca támad, aztán a 16-os előtt majd csak elveszítik a labdát és akkor jól lefutjuk őket. De hát, ha Mou papa csak ennyit tud és még szépen meghalni se képes, mert egy kiizzadt 0-0 ugyanúgy semmit se ért volna a blancóknak, mint az 1-1 ami lett. Így is úgy is elszállt a bajnokság. Mi meg majd hülyék lettünk volna agyon támadni magunkat, hogy aztán lekontrázzatok és megverjetek...
a2020545
Barça C

2011.04.19. 11:53:09

A Madridnak ki kell nyílnia ha tovább akar jutni. Ha meg kinyílik akkor (remélhetőleg :D ) megint fog kapni vagy 5-6 gólt.
messibingyo
Jugador del Barça

2011.04.19. 11:38:51

Irkalhattok akarmit a BArca jelenleg fenyevekkel jobb es szebb focit jatszo csapat itt nincs mit taktikazni na csa
bingyo
füst
Barça B

2011.04.19. 11:37:21

De egy győzelmi kényszerben lévő Madrid otthonában, vezetésnél vagy döntetlennél ha kényelmesen passzolgathatunk hátul, az nem a mi (Barca) szégyenünk, hanem az ellenfélé...
Miért is? Ha nálatok a labda, akkor nektek kell támadni nem? Amikor nálunk volt, nem hátul passzolgattunk. Általánosan annak kell aktívnak lenni, aki támad. Szerintem ez egyértelmű. Az egész pályás letámadás pedig nem működik a Barca ellen, tehát nem tudom hogy vehettük volna el a labdát, amikor épp nem előre játszanak Xaviék, hanem hátul passzolgatnak.
odanézz SMS
daman
Barça B

2011.04.19. 11:28:21

d írta:Daman, mi a jó ég a bunkerfoci, ha ez nem?
A bunkerfoci az, amit az Inter bemutatott tavaly Barcelonaban.
Amig tobb szoglet/kapuraloves stb. all a Madrid neve mellett, addig szerintem lenyegtelen a labdabirtoklasi foleny. De mint mondtam, en is megneznem azt a fajta jatekot, amit 10 emberrel bemutattak, de maradjunk annyiban, hogy akkor mar nem volt veszitenivalojuk, ember es golhatranyban voltak.
En meg mindig azt mondom, hogy szerintem azt a jatekot nem lehet 90 percen keresztul jatszani, ez a Madrid MEG ez ellen a Barca ellen nem kepes ra anelkul, hogy hatul kinyiljon.
Azt meg minek kockaztatni 3 masik clasico elott, hogy belefussanak megint egy akar nagyobb veresegbe? Ennek a jateknak akkor lenne ertelme ha pl ez BL elodonto visszavago lett volna, ahol 2 v 3 golos hatranyban vannak az elso meccs utan. Akkor aztan mindegy, hogy X vagy 3 golos vereseg, ott menni kell elore. Itt nem ez volt a helyzet.
De en lezartnak tartom a vitat, mert van egy olyan erzesem, hogy - es itt nem rad gondolok - ha megnyerne a kupat es a BL-t is a Madrid, akkor is lenne valami, ami miatt nem ismerne el oket a Barca drukkerek nagy tobbsege - csak a Barca nem koncentralt, a Barca vesztette el, undorito jatek, stb stb. Ezek minden Barca veresegnel v dontetlennel elojonnek. De vegulis ez rendben van itt, mert ez Barca szurkoloi oldal. Tehat reszemrol lezartnak tekintem a vitat, ugysem lesz senkinek igaza.
Majd a kupadonto utan meglatjuk mi a helyzet.
d
Entrenador del Barça

2011.04.19. 11:22:12

blanee írta:Bunkerfocival nehezen lehetett volna több kapura lövést, és kaput talált lövést elérni, mint a barca.
A statisztika arra jó, hogy bebizonyíts valamit, majd annak az ellenkezőjét is.
Védekező felállású volt ez a csapat, ez tény, de pl. különbség volt ez a meccs, és az inter tavalyi idegenbeli meccse között. Az bunkerfoci volt, ott aztán tényleg szinte nem is volt támadás.
Az is bunkerfoci volt, de amikor a meccs 90%-ban a csapat a 16-osa környékén álldogál, az is bunkerfoci, függetlenül attól, hogy hány sikeres kontrát tudott vezetni.
Azért, mert 2 percig nem lehet elvenni a barcától a labdát, mert a félpályán adogat oda-vissza, az nem jelenti azt, hogy a másik csapatnak köze nincs a játékhoz.
...
Értem én hogy ez az ellenfél elaltatása, meg nem égünk 100 % on, de ettől még nem kell elszállni a labdabirtoklási fölénytől.
Amúgy te kivel beszélgetsz? Mert, hogy nem velem és nem itt senkivel az egészen biztos, én ilyet nem állítottam.

De látom nagyon zavarja a lelketek, hogy bunkerfocinak hívjuk ezt a taktikát, pedig ha valami bunkerfoci, ez az volt, a hátrányba kerülésig, mikor ennyi ember beáll szigorúan védekezni a 16-os előtt egy keskeny sávba. Látom derogál ezt a kifejezést elfogadni, azért látszik, hogy Di Stefanonak is igaza van abban, hogy a Bernabeuban nem szívesen fogadják ezt a játékot olyan könnyen.
A több kapura lövésről meg csak annyit, hogy a veszélyes támadások nagy része pont az utána, megváltoztatott taktikával jött, a többi jelentős része meg pontrúgásból.
margarin
Jugador del Barça

2011.04.19. 11:11:23

"De különösebben nem izgat amíg a 90%-os labdabirtoklásotok a saját térfeleteken zajlik a belső védőitek főszereplésével. "

Azért ezt nézd meg jobban mert az a bizonyos 90% a ti térfeleteken történt:)
19 éves koromig játszottam a Barca csapatában aztán felébredtem:):):)):):
Asys
Entrenador del Barça

2011.04.19. 11:03:54

füst írta: Anno a Madrid közönsége fütyült, amikor Hierro és Helguera adogatott, a barca-drukkerek meg császárnak érzik magukat egy meccs után, amikor Piqué és Puyol járatja a bogyót?
Leírtad, a lényeget a MADRID KÖZÖNSÉGE FÜTYÜLT akkor, azaz ha hazai pályán valaki hátul passzolgat meg is érdemli a füttyöt!
füst
Barça B

2011.04.19. 10:43:34

Nem érdekel, hogy milyen futballt produkál majd a madrid! A lényeg, hogy az az abnormális barom Pepe ne okozzon senkinek sérülést! Ennek a gyökérnek a pályára se szabadna lépnie soha többet! Nagyon bízom benne, hogy egyszer ketté törik a parasztot! Soha nem kívántam ilyet senkinek, de neki kijárna! Az meg, hogy a Műringyó egy beszari féreg, az nem újdonság számomra! Szerdán 9 védővel meg két kapussal jönne, ha tehetné!
Mit csinált Pepe már megint?

Egyébként ha 9 csatárt állítana ki Mou, akkor is saját térfélen kellene védekezni, mert egyszerűen nincs más lehetőség. Jobbak vagytok, nincs mit tenni. De különösebben nem izgat amíg a 90%-os labdabirtoklásotok a saját térfeleteken zajlik a belső védőitek főszereplésével.

Anno a Madrid közönsége fütyült, amikor Hierro és Helguera adogatott, a barca-drukkerek meg császárnak érzik magukat egy meccs után, amikor Piqué és Puyol járatja a bogyót? Szombaton legalább annyira a Barca sara volt a gyenge mérkőzés, mint ahogy a hazaiaké. Mondjuk ez szerintem nem róható fel egyik csapatnak sem. Az én elméletem lehet bolondság, de leírom, tehát a következő:
úgy látom, hogy a szombati meccs inkább a edzők fejében dőlt el mint a pályán, Mou a legkisebb meglepetést sem okozva azt produkálta ami a legésszerűbb ellenetek; fegyelmezett masszív védekezés kontrajátékkal, ergo passzív szerep a mérkőzés folyamán. És a gondolatom fontosabbik fele, szerintem Pep most szintén óvatosabb felfogásban küldte Puyolékat a pályára. Ezt úgy értem hogy kevésbé támadó szellemben készült a mérkőzésre, a labdatartás sokkal biztonságratörőbb volt nálatok, kvázi ráült a Barca a labdára, de egyfajta passzív szerepkörben. Tehát a biztos labdatartás a szokásosnál is fontosabb volt nálatok, és most szerintem sokkal érezhetőbben nem a támadásépítés, hanem a kivárás miatt. Pep próbált ravasz lenni, tapogatózott, hogy vajon letámadnak-e a Blancók, van-e valamilyen kiforrott váratlan taktikai elem Mou tarisznyájában. Nem volt. Szombaton még legalábbis nem adta ennek jelét. Tehát a labdabirtoklás ellenére a Barca passzív volt. Ennek egyedüli okát a következő 3 El Clásicóban látom értelemszerűen, és biztos vagyok benne hogy szerdán a Barca-zsilip megnyílik, és gólok lesznek. Arra leszek kiváncsi (nem is kiváncsi vagyok, inkább ebben bízok), hogy Mou megpróbál-e valami újszerűt, amivel beleülteti a hintába a Barcát, vagy marad a szombati védőjáték. A várható kezdő alapján, inkáb az utóbbira számítok, de gyanús, hogy 1 vérbeli csatár sincs a kezdőben. Talán C. Roni veszi át a szerepet, vagy csatárnélküli játék lesz? Lehet az eredményes? Majd kiderül, de bízok valami váratlanban, kár hogy kicsi rá az esély. Mindenesetre 2 gólos Barca győzelmet várok, reálisnak ezt tartom, de nagyon könnyen borulhat, elhivatottak a madridiak, nagyon bízok bennük. Szóval szerdán talán jobb mérkőzés lesz, ismét ti vagytok az esélyesek, de remélem lesz keresnivalónk a pályán. Mout meg kár elővenni, azt csinálja ami a legjobb lehet a Madrid számára. Az, hogy ez barca-drukkerként valakinek nem tetszik, sőt felháborodik... talán ez a fokmérője annak, hogy jól csinálja amit csinál :)
odanézz SMS
barca2010
Jugador d'estrella

2011.04.19. 08:50:07

Nem érdekel, hogy milyen futballt produkál majd a madrid! A lényeg, hogy az az abnormális barom Pepe ne okozzon senkinek sérülést! Ennek a gyökérnek a pályára se szabadna lépnie soha többet! Nagyon bízom benne, hogy egyszer ketté törik a parasztot! Soha nem kívántam ilyet senkinek, de neki kijárna! Az meg, hogy a Műringyó egy beszari féreg, az nem újdonság számomra! Szerdán 9 védővel meg két kapussal jönne, ha tehetné!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.04.19. 08:46:11

Cruyff megint rátapintott a lényegre, és ha ez még nem elég Madridban Di Stefano sem leplezte a véleményét, arról amit mindenki láthatott szombaton. A Real tart tőlünk, de ezzel együtt is szégyen hogy a Bernabeuban nyomozzák a labdát, és az egész csapat a saját térfelén védekezik sokszor percekig. :roll: És ez már az előtt szemet szúrt sokunknak mielőt az imént említett két legenda véleményt formált.
A kupadöntőben muszáj lesz kijebb jönniük egy esetleges vezetés esetén, ám ha hasonlóan deffenziven kezdik a meccset nehéz dolgunk lesz.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
blanee
Barça B

2011.04.19. 01:21:30

d írta:Daman, mi a jó ég a bunkerfoci, ha ez nem? Most csak az a gond, hogy a bunkerfocit negatív jelzőként nem akarod felvállalni? Nincs azzal semmi gond, ez egy taktika, amit kis csapatok használnak nagy csapatok ellen, vagy emberhátrányban etc. Derogál vagy mi?

Egyébként én meg azt mondom, hogy - azzal együtt, hogy egyértelműen visszavettünk valamennyire mi is - a vezetés utáni játéka a Madridnak megmutatta, hogy lehetett volna másként is a Barca ellen játszani. Ahogy idén a Valencia is megmutatta. Ez egyáltalán nem eszetlen előre rohanás, de úgy látom kedves daman, te mindent annak tekintesz ellenünk, ami nem ez a defenzív-kontrázós (remélem ez megfelel) foci. Nem hiszem, hogy nagyobb taktikai fegyelmet igényelne, legfeljebb jobb erőnlétet.
Ezt az utat is lehetett volna választani. Nem mondom, hogy jobb döntés lett volna, de szerintem lehetett volna hasonló eredménnyel játszani valami ilyesmit is. Ezt eddig szinte senki nem vállalta fel, úgyhogy olyan nagyon ki se lett próbálva. Mourinho csak maradt a kaptafánál. Igaz: talán egy tét nélküli meccsen - ha otthon is - de elnézhető. De ebben a 3 másik el classicoban már kerül olyan helyzetbe, amikor gól kell, mert pontrúgás vagy egy szerencsés kontra nem mindig fog összejönni.
Bunkerfocival nehezen lehetett volna több kapura lövést, és kaput talált lövést elérni, mint a barca. Védekező felállású volt ez a csapat, ez tény, de pl. különbség volt ez a meccs, és az inter tavalyi idegenbeli meccse között. Az bunkerfoci volt, ott aztán tényleg szinte nem is volt támadás. Azért, mert 2 percig nem lehet elvenni a barcától a labdát, mert a félpályán adogat oda-vissza, az nem jelenti azt, hogy a másik csapatnak köze nincs a játékhoz. Ha ezt nézem, ilyenkor a barcának sincs sok köze a játékhoz, mivel az sem nevezhető támadásnak. Persze ez kicsit erősen hangzik, de nekem is az tetszik, amikor pörgetik a játékot, és felgyorsítanak. Értem én hogy ez az ellenfél elaltatása, meg nem égünk 100 % on, de ettől még nem kell elszállni a labdabirtoklási fölénytől.
d
Entrenador del Barça

2011.04.19. 00:53:25

Daman, mi a jó ég a bunkerfoci, ha ez nem? Most csak az a gond, hogy a bunkerfocit negatív jelzőként nem akarod felvállalni? Nincs azzal semmi gond, ez egy taktika, amit kis csapatok használnak nagy csapatok ellen, vagy emberhátrányban etc. Derogál vagy mi?

Egyébként én meg azt mondom, hogy - azzal együtt, hogy egyértelműen visszavettünk valamennyire mi is - a vezetés utáni játéka a Madridnak megmutatta, hogy lehetett volna másként is a Barca ellen játszani. Ahogy idén a Valencia is megmutatta. Ez egyáltalán nem eszetlen előre rohanás, de úgy látom kedves daman, te mindent annak tekintesz ellenünk, ami nem ez a defenzív-kontrázós (remélem ez megfelel) foci. Nem hiszem, hogy nagyobb taktikai fegyelmet igényelne, legfeljebb jobb erőnlétet.
Ezt az utat is lehetett volna választani. Nem mondom, hogy jobb döntés lett volna, de szerintem lehetett volna hasonló eredménnyel játszani valami ilyesmit is. Ezt eddig szinte senki nem vállalta fel, úgyhogy olyan nagyon ki se lett próbálva. Mourinho csak maradt a kaptafánál. Igaz: talán egy tét nélküli meccsen - ha otthon is - de elnézhető. De ebben a 3 másik el classicoban már kerül olyan helyzetbe, amikor gól kell, mert pontrúgás vagy egy szerencsés kontra nem mindig fog összejönni.
Barca Norbi
Barça C

2011.04.19. 00:50:03

A tavalyi Madrid a Nou Camp-ban hasonló játékosállománnyal bebizonyította, hogy lehet a Barca ellen támadó felfogásban is pályára lépni. Én a következő összeállításban küldeném fel a csapatot: Casillas-Ramos, Pepe, Calvarlo(lehet rosszul írom :) ), Albiol-Lass, Xabi- Mariska, Özil, Marcelo- C.
A taktika pedig az agresszív középpályás letámadás lenne, főleg Alves oldalán (ugye ott van Marcello).
daman
Barça B

2011.04.19. 00:42:49

Rivaldo11 írta:Megpróbálkoznék egy válaszadással, Damannak. Nos, az első kérdés, hogy milyen taktikával álltunk volna ki, azt passzolnám. Nem én vagyok a madrid edzője, de egy biztos: Inkább állva halok meg, mint térden csúszva élek tovább...főleg hazai pályán, és főleg, ha úgysem oszt, és szoroz a meccs végeredménye.
A 2. kérdésre nehéz válaszolni. 8 pontos előny birtokában kellett nekünk egyáltalán bármiben fölényben lennni??? Most komolyan... Féltetek tőlünk, mint a tűztől. Amúgy technika, játékintelligencia, felfogás, és filozófia. Ezen területeken brutál nagy a diffi-nem a javatokra.
Az elso reszhez: akar beismered, akar nem, ezt a jatekot gyozelemre jatsszak. Konnyu innen mondani, hogy inkabb allva halok meg, mint terden csuszva elek tovabb, jol hangzik, szimpatikus is, csak nem igy mukodnek a dolgok. Ha kitamadnak, es kapnak egy otost, akkor meg az van, hogy milyen nevetseges csapat. Valljuk be, ha egy ujabb 0-5 lett volna pl., akkor nem arrol szolna a szoveg sehol, hogy "na ez mar valami, legalabb folyamatosan probaltak tamadni, bravo Jose"

Maradjunk annyiban, hogy siman benne volt a gyozelem madridi reszrol is.
Masreszt ez nem felelem, hanem esz kerdese, hogy nem megyek fejjel a falnak, ezt mar elmondtam, nem tudom hogy ragozzam meg. Ami felelem volt, az az amit Barcelonaban bemutattak.
A fent felsoroltakban - bar a felfogas es filozofia kerdeset nem igazan tudom ertelmeni, mint folenyt - valoban elorrebb van a Barcelona, ez egy ujabb ok arra, hogy ne esz nelkul jatsszon a Madrid. De az nem is varhato el, hogy pl. technikailag ennel a Barcanal erosebb legyen egy csapat, foleg ugy, hogy meg egy eve sincs egyutt. (Az edzo, plusz 3 allando kezdo jatekos az meghatarozo, mielott erre valaki ugrana), de ha megengeded, en a mult heti meccsrol beszeltem, nem altalanossagban.
Ugy tudnam leirni a dolgot, hogy a Barca egy 10es skalan most 10-es, altalaban a 7-eset eleri a csapat, ha nem, akkor gyengelkedik. 10-bol 10-es meg sok evtizedenkent egyszer ha van. Most ha egy "atlagos" 7-es erossegu Barca ellen igy jatszik a mindenkori Madrid, azt mondom igazatok van.

Mindezek utan meg annyit azert megjegyeznek, hogy egyaltalan nem bunkerfocit jatszott a Madrid. Hagytak hatul passzolgatni a Barcat, hogy ne nyiljanak ki, es megprobaltak gyorsan befejezni minden tamadast, ennyi tortent. Ezt alatamasztja az, hogy veletlen sem volt tobb Barca helyzet, tehat vegulis valahogy megiscsak tamadott a Madrid.
fcjoc
Entrenador del Barça

2011.04.19. 00:39:50

Di Stefano elmondta az igazságot :) na hát már rajta kívül arbeloa is tudta hogy miujság, csak ő egy kicsit vidámabban kezelte :

Kép
blanee
Barça B

2011.04.19. 00:09:17

Rivaldo11 írta:Megpróbálkoznék egy válaszadással, Damannak. Nos, az első kérdés, hogy milyen taktikával álltunk volna ki, azt passzolnám. Nem én vagyok a madrid edzője, de egy biztos: Inkább állva halok meg, mint térden csúszva élek tovább...főleg hazai pályán, és főleg, ha úgysem oszt, és szoroz a meccs végeredménye.
A 2. kérdésre nehéz válaszolni. 8 pontos előny birtokában kellett nekünk egyáltalán bármiben fölényben lennni??? Most komolyan... Féltetek tőlünk, mint a tűztől. Amúgy technika, játékintelligencia, felfogás, és filozófia. Ezen területeken brutál nagy a diffi-nem a javatokra.

Megnézem mikor vállalnád be ezt egy nagy klubnál, úgy hogy ráadásul ez valószínűleg az ottani karriered végét jelentené, és utána következő éveidben is azt mondogatnád, hogy nalám, 4-szer vert meg a barca egymás után 3-4-5 góllal. Könnyű innen ilyen kijelentéseket tenni. A real számra a a legfontosabb most a sikerélmény, ha sikerül nyerni valamit könnyebb tovább építkezni. Ezért mindent meg is kell tenni, nem pedig itt arcoskodni, hogy nem érdekel hogyan de támadok a barca ellen.
Szerintem még mindig jobb ezen a fórumon azt olvasgatni, hogy hülye madrid beáll bekkelni, mekkora szégyen, de azért érezni hogy valamilyen szinten tart mindenki ettől a taktikától, mint azt, hogy mekkora gyász ez a csapat, szétvertük, porba döngöltük, lenulláztuk, megaláztuk.
Akár tetszik akár nem ez a sportág eredménycentrikus, és a becsületet nemcsak támadó játékkal lehet megőrizni, hanem legalább győzelemmel.
A barca persze mind2-t tudja, sajnos számunkra a győzelem kell elsődlegesen. Ez van.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.04.18. 23:37:45

Megpróbálkoznék egy válaszadással, Damannak. Nos, az első kérdés, hogy milyen taktikával álltunk volna ki, azt passzolnám. Nem én vagyok a madrid edzője, de egy biztos: Inkább állva halok meg, mint térden csúszva élek tovább...főleg hazai pályán, és főleg, ha úgysem oszt, és szoroz a meccs végeredménye.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Mr. Master
Director del Fútbol

2011.04.18. 23:36:31

Leomessi14 írta:Az hírek szerint 90 százalék esélye van annak, hogy a szerdai kupadöntőn esni fog az eső. Az is biztos továbbá, hogy Valenciában a megszokottnál is rövidebbre lesz nyírva a fű, ezzel is elősegítve a gyorsabb játékot.

Tokeletes, az eg velunk van. Ezt visszakapja Mourinho duplan is.... :twisted:
Az esőáltalában nem a támadó csapatoknak kedvez. Igaz, hogy a labda felgyorsul, de egy védelem mögé betett labdát éppen emiatt lehetetlen elérni, valamint a védők is jóval távolabbról, jóval nagyobb sebességgel tudnak becsúszni. Bár az is igaz, hogy a törpéink könnyebben fordulnak és váltanak irányt, de ez vajmi kevés lesz egy 7-8 védővel felállt fallal szemben. Talán még az átlövéseknél jöhet jól a vizes talaj, de azt nem nagyon szoktuk erőltetni, inkább addig passzolgatunk, amíg a gólvonalig nem jut a labda, és még ott is passzolunk még egyet néha, ugye Alves? :)
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.04.18. 23:27:58

valamilyen szinten igaza van di stefanonak, de nem értem, miért nem lehet hozzátenni azt is, hogy a barcát szép focival nem sűrűn fogják megverni. támadó focihoz labdát kéne birtokolni, amit a barcelona ellen szinte lehetetlen, kivéve ha xaviéknak nagyon nagyon nyűgös napjuk van. és egyébként is, ki számított arra a tavalyi inter-barca után, hogy amikor madridba viszik mourinhot majd nem azt a taktikát próbálja lemásolni egy classicon, amivel egyszer már sikerült lenullázni minket? és nem a visszavágóról beszélek. az odavágón is 99,999 %-ban volt nálunk labda, kikaptunk elég csúnyán.
a keretét is az ilyen játékhoz vásárolta össze. ha ez nem tetszik di stefanonak akkor azt vegye elő, aki odavitte mou-t. persze ha felvállalták volna a kinyílást és letámadást, kapnak egy 5öst esetleg, akkor di stefanoval az élen zengett volna a világ a madridi szégyenről és fehér zsebkendő lóbálásról. ha meg véletlen befelé pattan egy kapufa, kisebb-nagyobb szerencsével megnyerik a meccset akkor egész madrid orálisan akarta volna a portugált kielégíteni, akire valszeg kitalálnak még 5féle magasztaló jelzőt.
Válasz küldése