zsírosdeszka írta:
Adok tartalmat:
Honnan lehet eldönteni azt, hogy ki a Barcelona számára a legjobb edző, amikor még van 2-300 edző az európai ligákban, aki nincs kipróbálva és nem is lesz. Honnan tudod, hogy bárki más nem irányítaná jobban a csapatot?
Azért ennél a kérdésnél van egy nagyon fontos aspektus, ami számomra a motiváció mellett a legnagyobb szerepet játssza. Mégpedig, hogy az illető ismeri-e az általa irányított/irányítandó csapatot. A mi esetünkben jelenleg 8 ilyen edzőről tudok:
Van Gaal: megvolt, köszönjük, jó helyen van Münchenben
Serra Ferrer: a Barça B-t jól irányította, akárcsak Pep; de Serra Ferrer csúnyán becsődölt a nagyokkal. ennyi.
Cruyff: vele ugye nagyon szép volt, de szerintem a jelenlegi helyzet is jó. "irányítja" a katalán válogatottat, és tanácsokat ad, amelyekre Pep úgy néz ki, hallgat. nekem ez a felállás megfelel
Rijkaard/Ten Cate: ők együtt voltak nagyok; Rijkaardot ugye láttuk szólóban; Ten Catét nem szeretném
Mourinho: no, thanks
Cocu: hatalmas kérdőjel, hogy mi lesz vele. perpill a PSV és a holland válogatott másodedzője. nagyon kíváncsi lennék rá, hogy mit tud vezetőedzőként... (megjegyzem, másodedzőnek bármikor elfogadnám)
Luis Enrique: az ő karrierje egyelőre kísértetiesen hasonlít Guardioláéhoz; aztán majd meglátjuk...
Guardiola: előzetes állításom is ez lett volna, de a konklúzió is ez: jelenleg ő a tökéletes edző a Barça számára...
ha valakit kihagytam, légyszi szóljatok!
kicsit más: megjegyzem, Hiddink szerintem is az egyik legjobb edző (SAF mellett), ő tényleg a szarból is várat épít