La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.02.09. 11:50:37

Alcantara írta:
2026.02.09. 06:02:59
Tényleg jók voltak hétközben. Agresszív, rendkívül intenzív letámadás ment végig, a Betis nem tudott erre érdemben reagálni. Fél óra után megvolt a meccs, a többi már rutin volt egy szétesett csapat ellen.Tegnap közel nem így játszottak. Mondjuk a Betis is zártabban védekezett. Antony gólja szerintem hidegzuhany volt, de előtte is voltak ziccerek a Betisnek kontrából. Alvarez hétközben nem játszott, most meg egy nulla volt. Két lesgól volt az Atmánál, de a VAR jogosan elvette.
A hétvégi meccset nem láttam, de a kupában legyalulták a Betist. Az első félidőben volt a sevillaiaknak egy jó 10 percük, de azon kívül kb. momentumuk sem volt.
Baromira kétarcú ez az Atma, főleg a bajnokságban hullámzóak, de inkább gyenge meccseket hoznak mind eredményben, mind játékban.
Mondjuk az idei bajnokság kicsit más, mint a tavalyi. Annyi ponttal, ahol az előző szezonban ilyenkor álltunk a második-harmadik helyért lennénk harcban egy elúszott bajnokságban.
Viszont a többi sorozatban nem rosszak. A BL-ben is igazából az utolsó meccsükkel rontották el az alapszakaszt, a Pool is hajszál híján megvolt nekik, legalábbis X-re mindenképp. A Szuperkupában a Real gyakorlatilag sz égieknek és a kétballábas támadóknak köszönheti, hogy továbbjutott, a kupában szűknek tűnik az eddigi menetelés, de ez inkább csak az eredményben látszik. Olyan nagy veszélyben nem forogtak (talán picit a Depor ellen).

Ez a Lookman-Raspadori "csere" elég jól jött nekik, szépen be is mutatkozott és hiába esett ki Barrios, Mendoza elég jó fogás. Habár inkább hosszútávon lesz kifizetődő, Barriost és Gallaghert egyszerre pótolni nem fogja.
Nagy kérdés lesz még, hogy Alvarez kijön-e a gödörből vagy folytatja, amit az utóbbi pár hónapban elkezdett. Ha most talál magára necces lehet a továbbjutás.

Abból a szempontból elég pikáns lesz, hogy hazai pályán a két jelenlegi legjobb csapat találkozik, itt mindössze két pont a differencia a bajnokságban, izgalmas lesz ki jön ki belőle jobban. Ha lehozunk egy X-et Madridban, azzal már elég jó sanszunk lenne a továbbjutásra és a címvédésre.
Forca Barca!!!!
Okoska
Capitá del Barça

2026.02.09. 09:55:59

A Real meccsen sok érdekes ítélet született. Természetesen a realnak kedvezően. Több sárga elmaradt, egy tizigyanús eset is volt. Arra is volt példa, hogy egy lerántás, oldalba rúgás még csak szabálytalan se volt.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.09. 06:02:59

Tényleg jók voltak hétközben. Agresszív, rendkívül intenzív letámadás ment végig, a Betis nem tudott erre érdemben reagálni. Fél óra után megvolt a meccs, a többi már rutin volt egy szétesett csapat ellen.Tegnap közel nem így játszottak. Mondjuk a Betis is zártabban védekezett. Antony gólja szerintem hidegzuhany volt, de előtte is voltak ziccerek a Betisnek kontrából. Alvarez hétközben nem játszott, most meg egy nulla volt. Két lesgól volt az Atmánál, de a VAR jogosan elvette.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.02.08. 23:24:37

Alcantara írta:
2026.02.08. 21:05:23
bence0330 írta:
2026.02.08. 20:19:23
Pár nappal azután, hogy idegenben megverték 5 góllal a Betist, otthon vesztésre áll az ATMA... Elég nonszensz hétnek tűnik ez a két csapat életében.
Teljesen más a két csapat játékban. Atma megint a szétesett játékot mutatta. Remélem ez marad csütörtökön is.
Emlékszem, te láttad azt is. Akkor tényleg jók voltak, vagy csak kijött a lépés? Én ugye csak a statokat láttam.

0:5-ös meccs: ATMA 10 kapuralövés, 5 kaput eltaláló, 5 gól, 60% labdabirtoklás
0-1-es meccs: ATMA 12 kapuralövés, 7 kaput eltaláló, 0 gól, 64%-os labdabirtolkás.

Betis statjai kb kottára ugyanazok a két meccsen.

Ez inkább árulkodna vakon valami olyasmiről, hogy a két meccsen hasonlóan játszott az ATMA, sőt... de az elsőn valami csoda folytán minden kapura tartó lövésük gól lett, és emiatt könnyűnek, magától értetődőnek tűnt a meccs, inkább jött ki szélsőségesen jól a lépés, mázli, top nap kapu előtt, akármi miatt. A main meg inkább a skála ellenkező oldalán voltak.

Nyilván a meccs nézhetett ki teljesen máshogy, de a statok alapján inkább volt jobb ma a madridi alakulat, de semmiképp sem magyarázza meg semmi a 6 gólnyi differenciát.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
kisszotyi
Barça B

2026.02.08. 22:03:20

Valencia Madrid félidőben 0-0…
Akkor gondolom jöhet a kedves bíró sporttárs.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.08. 21:05:23

bence0330 írta:
Pár nappal azután, hogy idegenben megverték 5 góllal a Betist, otthon vesztésre áll az ATMA... Elég nonszensz hétnek tűnik ez a két csapat életében.
Teljesen más a két csapat játékban. Atma megint a szétesett játékot mutatta. Remélem ez marad csütörtökön is.
Troym
Llegenda del Barça

2026.02.08. 20:44:03

Chino írta:
2026.02.06. 20:10:11
A BL negyeddöntőnél miért ne lehetne továbbmenni. Komoly eséllyel jöhet egy Newcastle, utána pedig egy Atma/Tottenham győztes, de rosszabb esetben is egy Pool, akinek azért egy Atmával még meg kell szenvedni utána pedig már elődöntő. Szóval simán lehet egy Newcastle-Spurs/Atma az elődöntőig. Persze egy PSG-Pool is.
Miért ne mennénk tovább? Egy szó: védelem.

Átlag 2 kapott góllal állunk úgy, hogy játszottunk Koppenhága, Prága, Bruges ellen is.

Természetesen túllőhetünk bárkit nyolcad és negyeddöntőben, de komolyan bárki elhiszi, hogy meccsenként nem tud ellenünk majd 2-3 gólt lőni a Newcastle, PSG, Liverpool, Juventus, Atma bármelyike mindkét meccsen?

Úgy indulunk, hogy alsó hangon bárki képes 5-6 gólt rúgni nekünk oda-visszavágón, innentől a rúgott góloknak minimum 7-10 körül kell lennie. Mindig leírják sokan, hogy ilyen-olyan jó mindenki, de a védelem egyszerűen nem BL szint, bárhogy színezzük.

Szóval a fő cél legyen a 3 meccsel nyerhető kupa és a bajnokság.
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.02.06. 20:10:11

Troym írta:
2026.02.06. 15:23:46
3 meccs élvonalbeli csapatok ellen férjen már bele a táncrendbe egy kupagyőzelemért...főleg, mivel sajnos nem látom a csapatot BL negyeddöntőnél továbbjutni.
Sajnos ezt a védelmet bármely nemzetközi meccsen szétcincálják.

Amúgy "kupameneteléssel" sem leszünk szinte semekkora deficitben a topcsapatokhoz képest.
- nekünk nem volt klubvb
- sokaknak +2 BL playoff meccs van
- PL-ben meg van liga és FA kupa a bajnokság és BL mellé
Nem számoltam ki, de szerintem kevesebb a meccsünk, mint másoknak.
Viszont nem mindegy, hogy nyáron volt 2-3 plusz meccs, meg a playoffban 2 olyan, aminek a visszavágója már legtöbb esetben formalitás. Az pedig más, ha egy hónapon belül 2 Bl nyolcaddóntő, egy oda-visszavágó az Atma ellen, aztán ha továbbjutunk negyeddöntő a BL-ben és kupadöntő.
Pont ezért lenne szükség arra, hogy többet pihenjen Yamal, illetve a kulcsjátékosok. Amikor háromnaponta rangadók jönnek egy kevésbé éles Yamallal komolyan csökkennek az esélyeink és aztán elgondolkodhatunk, hogy 18 évesen megérte-e fullba nyomatni. (ha megsérül főleg)
A BL negyeddöntőnél miért ne lehetne továbbmenni. Komoly eséllyel jöhet egy Newcastle, utána pedig egy Atma/Tottenham győztes, de rosszabb esetben is egy Pool, akinek azért egy Atmával még meg kell szenvedni utána pedig már elődöntő. Szóval simán lehet egy Newcastle-Spurs/Atma az elődöntőig. Persze egy PSG-Pool is.

Ráadásul jelenleg, és az utóbbi időben sokkal komolyabb a gond a helyzetkihasználással. Ha ebben javulunk eg PSG, Pool stb. ellen sem mennénk ki rossz esélyesekkel.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.02.06. 17:22:44

Deluigi írta:
2026.02.06. 16:36:30
En azert rahajtanek, mert a tobbi kupa sem biztos, ez meg valoban csak 3 meccsen dol el...
Én is így látom. Valamint az Atleti-nek jön 2 BL meccs, ami valószínűleg fontosabb nekik. 1 meccsen nehezebb lenne őket verni.
Deluigi
Director del Fútbol

2026.02.06. 16:36:30

Troym írta:
Ez valoban igy van, viszont leserulhet barki (Yamal, Raphi, Pedri), ami viszont mar nem lenne olyan jo, mint egy plusz kupa a vitrinben.

En azert rahajtanek, mert a tobbi kupa sem biztos, ez meg valoban csak 3 meccsen dol el...
bence0330

2026.02.06. 16:28:03

A keretünk meg szűkebb, mint jellemzően ezeknek a más csapatoknak, az életkorbeli összetétele sem olyan ideális, illetve a játékunk intenzitása is magasabb. Mindeközben a 3 igazi top mezőnyjátékosunk közül 2 már eleve sérülésekkel küszködik, akiket biztosan nem lehet agyonterhelni mostanság.

Eleve ez kicsit ilyen hullámokban működik, ha épp duzzadunk az erőtől, belefér, de ha épp a hullámvölgy völgyebbik oldalán vagyunk energiában, akkor neccesebb lehet.
Troym
Llegenda del Barça

3 meccs élvonalbeli csapatok ellen férjen már bele a táncrendbe egy kupagyőzelemért...főleg, mivel sajnos nem látom a csapatot BL negyeddöntőnél továbbjutni.
Sajnos ezt a védelmet bármely nemzetközi meccsen szétcincálják.

Amúgy "kupameneteléssel" sem leszünk szinte semekkora deficitben a topcsapatokhoz képest.
- nekünk nem volt klubvb
- sokaknak +2 BL playoff meccs van
- PL-ben meg van liga és FA kupa a bajnokság és BL mellé
bence0330

2026.02.06. 15:00:35

Így, hogy tavaly megnyertük, igazából már max akkor érdekelne veszettül a dolog, ha a visszavágó körül jelentős esélyesként állnánk a bajnokságban, mert azért az oda-vissza hazai tripla tényleg történelmi lenne. De ezen túl ha ezt elengedve tudnánk a BL-re készülni jobban, akkor nekem az oké lenne.

Nézem hogy a visszavágó és a BL meccs között egy Bilbao van hétvégén, ahhoz talán túl erősek, hogy B sort küljünk, de őket ki lehet végezni egy félidő alatt simán, és akkor lehet pihenni, remélhetőleg nem a PSG ellen. Ez valamennyire faktor lehet a hozzáállásunkban, már ha a visszavágó még szoros, ha az elsőn neadjisten eldőlne, akkor más lenne a helyzet.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.06. 13:51:48

Mi kaptuk az Atmát, első meccs Madridban jövő héten.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.02.06. 06:04:32

Lookmannal nagyon jól járt az Atleti, a Barcában is el tudtam volna képzelni. Mondanám, hogy ezzel nagyobb az esélye, hogy Julian Alvarez a Barcaba igazoljon, de gondolom felveri az árát az Arsenal, Chelsea, PSG.
Még ha a Barcaba is akarna menni, ők bármennyit költhetnek.
Valószínűleg az Atletico nyáron jól fog kijönni az üzletből, lehet még Griezmannt is pótolniuk kell, így a maximális összeget fogják Julian átigazolásából kisajtolni.
Alemanyval nagyot húztak.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.05. 21:42:15

Chino nem jön be a kívánságod. Még csak a 35. Perc, de eddig lemossa az Atma a Betist. Lookman góllal mutatkozott be. Osztálykülönbség van a két csapat között.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.02.04. 15:47:25

LG írta:
2026.02.04. 12:49:37
Amikor top volt még a City 2-3 éve, akkor is ott voltak közel hozzájuk. A BL-ben 8/8-at hoztak és 1.helyen végeztek, az AM 14. lett. Meg legyünk őszintén, a BL-ben bármikor szívesebben játszanánk a matraccal, mint az ágyúsokkal.
Tavaly a Pool toronymagas esélyes volt, az alapszakaszban csak az utolsó meccsüket bukták, a bajnokságban is tönkrevertek mindenkit, az összes rangadójukat húzták, egyedül egy adtak döntetlenre. Eredményességet, játékot, keret minőségét összevéve nem igazán volt kihívójuk, aztán jött a 15., addig bukdácsoló PSG, aztán 16 között szevasz.
Ezzel csak azt akaronm mondani, hogy a BL egész más és a PL-t sem szabad összekeverni a Ligával. Nyilván inkább játszana mindenki az Atmával, ahogy az angol bajnokság rendszeres 5.-6. helyezett Chelsea-vel is.
Itt az összehasonlítás a két csapat bajnoki szereplése, típusa között van és hogy melyikük hogyan nyerhetne esetleg bajnokságot, és nem aközött, hogy az Arsenal vagy az Atma-e az erősebb Egyik sem az a tipikus "győztes csapat", inkább olyan örök második. Ráadásul a BL-ben most jön az egyenes kiesés, ahol már nem Bilbao, Kairat, Olimpiakosz stb. (ahogy egyik csapatnak sem) jön szembe és ezért is említettem, hogy az Arsenal még a bajnokságban is az erősebbek ellen nem voltak túl eredményes.
Én például sokkal inkább kapnám az Arsenalt, mint mondjuk a Pool-t vagy Bayernt, de talán még a PSG-t is, hiába végeztek akár 1 akár 5, 10 hellyel hátrébb. Utóbbiakban inkább érzem azt, hogy egy egyenes kieséses szakaszban kiejthetnek minket. De ez csak személyes vélemény.

A tegnapi meccsre kitérve kb. olyan volt mint vártam, csak abban csalódtam, hogy folytatjuk a "remek" helyzetkihasználásunkat. Tipikus félgőzös mérkőzés a végén viszont nem igazán azon izgultam, hogy kiegyenlítenek, hanem hogy erre a szezonra az orvosi szobába száműzik a játékosainkat. Nem tudom ki mennyire figyelte, de a hazaiak főleg a gól után már 2-3 méterről csúszkáltak a labdásra, sokszor már a gyomrom görcsbe rándult.
Remélem most még elkerüljük az Atmát, de még jobb lenne, ha a Betis búcsúztatná őket. Nem igazán hiányozna pont most a BL meccsek közé beékelni két, matracosok elleni meccset. Akár két sorozatból is kiejthetne minket egy ilyen sorsolás.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2026.02.04. 12:49:37

Amikor top volt még a City 2-3 éve, akkor is ott voltak közel hozzájuk. A BL-ben 8/8-at hoztak és 1.helyen végeztek, az AM 14. lett. Meg legyünk őszintén, a BL-ben bármikor szívesebben játszanánk a matraccal, mint az ágyúsokkal.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.02.04. 12:36:54

LG írta:
2026.02.04. 12:01:19
Cseri írta:
2026.02.03. 16:10:49
Nekem az Atleti olyan a La Ligaba,mint a 'Senal a Pl-be, verik a pénzt,mintha muszáj lenne,szezon elején sokan becsinálnak tőlük,hú mostaztán összeállnak,micsoda igazolások,aztán elindul az aktuális szezon, és..semmi. (Arsenal legalább jó focit nyom.) X évente leesik valami nekik,utána meg évekig semmi.
Az Arsenal legalább mostanában közel van a bajnoki címekhez és az európai elithez, az Atletico meg már évek óta tisztes távolságban van ezektől. A Real ellen all in-t mennek évente kétszer, ott pörögnek, azt leszámítva megcsömörlött középcsapat benyomását keltik.
Mondjuk az Arsenalnak nagyon kell az, hogy a többi komolyabb csapat mélyen maga alatt teljesítsen. A City már két éve az európai mezőny középszintjét is alulról súrolja, a Pool döglődik, normál esetben ők is előttük vannak, a Chelsea képtelen túllépni önmagán. Most is úgy vezetik az ágyúsok több mint magabiztosan a PL-t, hogy 16 győzelem mellett van 5 döntetlenjük és 3 vereségük. A top6 csapat közül eddig 8 meccset játszottak és csupán a Villát és a MU-t tudták egyszer megverni, a többi mérkőzésen (Pool oda-vissza, City, Chelsea, Aston Villa, MU) vagy kikaptak vagy X-eltek.
Inkább abban hasonlítanak, hogy a szezon első harmadát-felét egész jól hozzák, egy-egy bravúr is benne van a két nagy ellen (főleg az őszi szezonban), de a kötelezőket pedig elkezdik bukni. Azt viszont nem lehet elvitatni, hogy hazai pályán iszonyatosan erősek.
Ha lenne olyan szezon, amikor a két nagy baromira maga alatt teljesít lenne esélyük egy bajnoki címre (mondjuk mint a PL-ben a MU és a City), de olyan hogy mind a Barca mind a Real ugyanabban a szezonban csődöljenek be a minimálisnál is kevesebb a sansz.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2026.02.04. 12:01:19

Cseri írta:
Nekem az Atleti olyan a La Ligaba,mint a 'Senal a Pl-be, verik a pénzt,mintha muszáj lenne,szezon elején sokan becsinálnak tőlük,hú mostaztán összeállnak,micsoda igazolások,aztán elindul az aktuális szezon, és..semmi. (Arsenal legalább jó focit nyom.) X évente leesik valami nekik,utána meg évekig semmi.
Az Arsenal legalább mostanában közel van a bajnoki címekhez és az európai elithez, az Atletico meg már évek óta tisztes távolságban van ezektől. A Real ellen all in-t mennek évente kétszer, ott pörögnek, azt leszámítva megcsömörlött középcsapat benyomását keltik.
Cseri
Entrenador del Barça

„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

2026.02.03. 09:27:52

Igazatok van, végülis egy generációváltásnál nagy szó, ha nem esnek legalább vissza, aztán majd meglátják, mi lesz belőle. Simeone van is olyan jó edző, hogy top4-ben legyenek mindenképp.

Természetesen én is bármikor visszafogadtam volna Alemanyt Deco helyére. :) De azért idő, mire kiderül, hogy korrektek voltak csak a húzásai, vagy nagyok.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.03. 09:16:02

Atmánál teljes generációváltás zajlik jelenleg. Elől Griezmann már nem használható csak cserének, Julian Alvarez a kezdeti bombaforma után elképesztő gödörben van hónapok óta. Középen Koke utódja még nincs meg egyelőre, neki pedig már sok a szerda-szombat ritmus. Hátul egy Godin szerű játékos nagyon hiányzik.
A kis Simeone nagyon jó játékos, viszont olyan , mint Fermin, hullámzó a teljesítménye egyelőre, van hogy zseniálisan játszik, következő meccsen meg észrevehetetlen. Barrios szintén ügyes, belőle lehet valami.
Nem most fognak összeállni, sok az új játékos, de az Atmánál mindig volt idő és bizalom csapatépítéshez. Ott mások a célok, mint nálunk.
Troym
Llegenda del Barça

2026.02.03. 08:28:58

Az Atletico sorcsere elkezdése nem egyszerű, de szükséges volt, a csapat átlagéletkora szerintem 30+ lehetett és még mindig tele vannak idősebb játékosokkal, de tavaly még többen voltak.

Alemany nem 10 perc alatt fog új Atleticot építeni, hanem 2 év alatt, utána lehet eldönteni jól csinálta-e, de eredmények oldalán visszaesés eddig nincs,
- tavaly bajnoki 3. - most is ott állnak
- tavaly BL nyolcaddöntő - idén is meglesz szerintem a Bruges ellen a továbbjutás
- kupa elődöntő - szerintem bejutnak idén is
Ha meg sikeres a keretfrissítés, akkor jövőre és 2 év múlva lehet nagyot dobni a bajnokságban.

A Barrios, Mendoza, Cardoso nem rossz kp lesz, előttük Giuliano, Lookman, Sorloth, Alvarez sem, nekem a védelem nem túl acélos egyelőre, Lenglet egy konstans életveszély és Le Normand sem túl acélos.
Válasz küldése