Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.28. 22:38:49

Yokozuna írta:
2025.12.28. 20:50:13
Ahhoz, hogy bajnokságot nyerjen valaki, nem kell feltétlenül sztárokból álló csatársor. Tavaly nyert a Liverpool egy kiemelkedő csatár egyéniséggel. Nagyon jó viszont az Arsenal középpálya, Rice mellett még van négy öt egyenértékűen bevethető szuper középpályás. Ha a védelem újra összeáll, remélem nem lesz aki megelőzi őket, drukkolok nekik.
Abszolút. Nem is arról beszéltünk annyira talán, hogy az Arsenal ne lenne erősen bajnokesélyes, csak hogy talán a Cityben ezért van még tartalék, talán ők egy fokozattal magasabbra tudnak kapcsolni, mint az Arsenal - persze ha tényleg összeállnak, ami most úgy kb megvan, de nem teljesen. Artetaék viszont stabilabbak, és szerintem konkrétan ők a legjobbak Európában a védekezés-támadás egyensúlyában, tényleg nem emlékeszem, mikor láttam olyan csapatot, akik azért elég erősen támadófocit játszanak, közben meg beton a védelem, és alig kapnak gólt, jellemzően az egyik oldalra ki szokott lengeni a dolog.

Csak az erős támadójáték elöl a minőség hiányában (ezen a szinten, mert mind jó játékos nyilván) nem mindig hoz annyi gólt, mint amnenyi benne lenne. Ezért annyira gondoltam, hogy ha lenne 3-4-5 klasszis támadójuk (de akár csak Gyökeres helyett egy Haaland...) egy ennyire jól összerakott rendszerben, akkor lehet simán nyerhetnék a bajnokságot. Így meg azért egy City ha rákapcsol, akkor magasabban lehet a plafonjuk. A középpályájuk tényleg brutál, meg a védelmük is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.12.28. 20:50:13

bence0330 írta:
2025.12.27. 22:40:08
Szerintem az Arsenalban a támadójátékosok minősége elmarad az igazi elitekétől. Saka klasszis, de azért ő sem a Kane-Mbappé szint. A többiek meg mind jók, de nem igazi szűk elit klasszisok. Emiatt nincs meg nekik talán az a plusz egy fokozat szerintem sem. Egy Cityben nagyobb a potenciál előre. Persze az Arsenal meg érezhetően stabilabb hátul, mint bármelyik másik topcsapat, ez is érhet még bármit.
Ahhoz, hogy bajnokságot nyerjen valaki, nem kell feltétlenül sztárokból álló csatársor. Tavaly nyert a Liverpool egy kiemelkedő csatár egyéniséggel. Nagyon jó viszont az Arsenal középpálya, Rice mellett még van négy öt egyenértékűen bevethető szuper középpályás. Ha a védelem újra összeáll, remélem nem lesz aki megelőzi őket, drukkolok nekik.
Veresége ellenére nagyon jó csapat a Chelsea, tiszta dinamika és robbanékonyság az egész játékuk, csak még Palmernek kell utolérnie magát. Az Aston Villát óriási dicséret illeti, hogy legyőzték őket, ami ugye nekünk nem sikerült. Watkins olyan játékos, akit szívesen látnék a Barcelona támadósorában.
A Tottenham ma megérdemelten nyert a kipukkadt Palace ellen, bár nem nekik drukkoltam. Nem jó focit játszanak a számomra valamiért ellenszenves edzőjükkel, akiről azt írták, hogy nem csodálható módon nincsenek megelégedve vele, és talán Xavi válthatja.
bence0330

2025.12.27. 22:40:08

Szerintem az Arsenalban a támadójátékosok minősége elmarad az igazi elitekétől. Saka klasszis, de azért ő sem a Kane-Mbappé szint. A többiek meg mind jók, de nem igazi szűk elit klasszisok. Emiatt nincs meg nekik talán az a plusz egy fokozat szerintem sem. Egy Cityben nagyobb a potenciál előre. Persze az Arsenal meg érezhetően stabilabb hátul, mint bármelyik másik topcsapat, ez is érhet még bármit.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.12.27. 22:11:21

És ezt a kettőt még viszonylag olcsón húzták be, Cherkit kifejezetten áron alul...

Amúgy hasonló érzéseim vannak velük kapcsolatban. Az Arsenalnak szurkolok a PL-ben, jók is, de ők kb. már most a maxon vannak, náluk már nincs az +1 szint, amire még feljebb tudnának kapcsolni. Jelenleg kb. mindenki ellen van esélyük, de egy Cityben, PSG-ben, Bayernben inkább benne van, hogy tavaszra szintet lépnek, amivel már az ágyúsok nem tudnak mit kezdeni. (Vagy a Real, de náluk még egyelőre nagy a káosz)
bence0330

2025.12.27. 21:15:20

LG írta:
2025.12.27. 11:21:32
Ma folytatódik a karácsonyi forduló 1-2 egész érdekes meccsel.

A Citynek papíron könnyű meccse van a kiesés elől menekülő Notthingam Forest ellen, de ez a PL, ahol bármi lehet.

Az Arsenal a Brightont fogadja, akik idén masszív középcsapatnak számítanak, nem könnyű meccs, de hazai pályán be kéne húzniuk.

A Pool a tök utolsót fogadja. Múltkor nem írtak róluk, most megteszem: bár győztek a Spurs ellen, a végén a 9 ember ellen is védekezniük kellett, és rezgett a léc. A két csapat közöl inkább őket kedvelem, de ott nagyon szurkoltam a Tottenhamnek, hogy verjen egyet. A Liverpool hitvány teljesítménye nem érdemelt győzelmet. Mondjuk az ilyen kiszenvedett 3 pontok nem biztos, hogy segítenek rajtuk, hiszen késleltetik az edzőváltást, amire látványosan szükségük lenne szvsz. Ma valószínűleg győzni fognak, szóval Slot még biztos marad egy darabig....
Egy kics reménysugár nekik, hogy Wirtz azért már éledezik, legutóbb talán a legjobb volt a csapatból. Isak viszont belesérült a legutóbbi góljába, így hónapokra kidőlt.

A nap csúcsrangadója a Chelsea - Aston Villa. A vendégek nagyon jó sorozatban vannak, rangadókat is behúzva, talán a legjobb formában lévő PL csapat az elmúlt hetekben.

Szerk: A Forest nem adta könnyen magát, de Cherki ma különbsééget jelentett. Elég nagy fogásnak tűnik, ő lehet az, aki hasonló pluszt adni elől, mint a prime KdB.

Szerk2: Megkockáztatom, hogy az Aston Villa jelenleg top1 formában lévő csapat egész Európában.
Villára én ezt azért nem mondanám. Jó passzban vannak, kiszenvedik valahogy a győzelmeket, de szerintem azért nem képviselnek igazi top játékerőt. Egy Arsenal vagy City szerintem jobbak most is.

Cherki és Reijnders együtt brutális támadó középpályát képvisel. Én mindkettőt nagyon szerettem a korábbi klubjuknál (most meg is lepődtem, a L1-t utoljára 22/3-ban követtem aktívan, már akkor is a liga egyik legjobbja volt, és még most is csak 22 éves, nem értem, miért maradt ott ilyen sokáig...), látványosan játszó, extrém tehetséges játékosok. Szomorú is vagyok, hogy mi nem erről a polcról mazsolázhatunk.

Szerintem bennük most megint megvan az, hogy letarolhatják tavasszal Európát. Iszonyatos pénzeket is vertek el ezért, nagyon jó játékosokat is vettek, az állományuk szerintem megint top1, de valaminek még át kell kapcsolnia ehhez. Most is nagyon-nagyon jók, de még nem az a szint, amire gondoltam.
Pepnek és a csapatnak lehet még jót is tett a tavaly mélypont.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.12.27. 11:21:32

Ma folytatódik a karácsonyi forduló 1-2 egész érdekes meccsel.

A Citynek papíron könnyű meccse van a kiesés elől menekülő Notthingam Forest ellen, de ez a PL, ahol bármi lehet.

Az Arsenal a Brightont fogadja, akik idén masszív középcsapatnak számítanak, nem könnyű meccs, de hazai pályán be kéne húzniuk.

A Pool a tök utolsót fogadja. Múltkor nem írtak róluk, most megteszem: bár győztek a Spurs ellen, a végén a 9 ember ellen is védekezniük kellett, és rezgett a léc. A két csapat közöl inkább őket kedvelem, de ott nagyon szurkoltam a Tottenhamnek, hogy verjen egyet. A Liverpool hitvány teljesítménye nem érdemelt győzelmet. Mondjuk az ilyen kiszenvedett 3 pontok nem biztos, hogy segítenek rajtuk, hiszen késleltetik az edzőváltást, amire látványosan szükségük lenne szvsz. Ma valószínűleg győzni fognak, szóval Slot még biztos marad egy darabig....
Egy kics reménysugár nekik, hogy Wirtz azért már éledezik, legutóbb talán a legjobb volt a csapatból. Isak viszont belesérült a legutóbbi góljába, így hónapokra kidőlt.

A nap csúcsrangadója a Chelsea - Aston Villa. A vendégek nagyon jó sorozatban vannak, rangadókat is behúzva, talán a legjobb formában lévő PL csapat az elmúlt hetekben.

Szerk: A Forest nem adta könnyen magát, de Cherki ma különbsééget jelentett. Elég nagy fogásnak tűnik, ő lehet az, aki hasonló pluszt adni elől, mint a prime KdB.

Szerk2: Megkockáztatom, hogy az Aston Villa jelenleg top1 formában lévő csapat egész Európában.
bence0330

2025.12.06. 22:04:54

És még mindig csak 1 pontra vannak a BL helyekről. :D Durva ami a top3-4 csapat mögött zajlik.

Cherki rabona asszisztja nem volt gyenge a City meccsen.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.12.06. 20:07:00

Mit művel már megint a Liverpool? Leadnak egy megnyert meccset. :roll:

Na, Szoboszlai menti őket.

Szerk: 3-3... azt hiszem Slotnak most már tényleg lefőtt...
bence0330

2025.12.06. 16:51:21

Emery csapatai azért mindig nagyon egyben vannak. Az igazán jó edzők közül pedig ő az egyetlen, akinek a stílusára semmit nem tudnék mondani, nem nagyon értem, mi az, amiben ő jobb, mint mások, vagy hogy pontosan mivel jellemezném a csapatait. Olyan se nagyon ilyen, se nagyon olyan, és mégis jók.

Azért inkább döntetlenszagú volt a meccs, vagy hangyányit az Arsenal felé billenhetett volna, a győzelemben érzek némi mázlit, de azért mindenképp jók is voltak.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.12.06. 16:12:25

LG írta:
2025.12.06. 10:59:47
Aston Villa a gyenge kezdés után szépen összeszedte magát, 3. helyen állnak jelenleg 1 pontra a Citytől, és 6 meccses nyerőben vannak. Az Arsenal ma hozzájuk megy. Hát, megint nem lesz egyszerű meccs. Kemény nekik az elmúlt hetek sorsolása.
Nyert is az AV! Ha nyer a City 2 pontra fel is jön az ágyúsokra.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.12.06. 10:59:47

Aston Villa a gyenge kezdés után szépen összeszedte magát, 3. helyen állnak jelenleg 1 pontra a Citytől, és 6 meccses nyerőben vannak. Az Arsenal ma hozzájuk megy. Hát, megint nem lesz egyszerű meccs. Kemény nekik az elmúlt hetek sorsolása.
bence0330

2025.12.05. 09:43:16

Xavinak ekkora klubot nem adnék, én a helyében Ajax-féle csapathoz mennék, nincs is jó évük, fel lehet tornászni őket jó munkával közel topcsapatig, de óriási nyomás sincs.

Ha a VB nem most nyáron lenne, szerintem Tuchelt, Nagelsmannt meg Ancelottit is lehetne győzködni, így nem, szerintem 3-4 ikonikus klub és válogatott edzőjén kívül azért sokan reagálnának a Liverpool hívására. Elég most akár bő fél évben gondolkodni, ideiglenesen, új impulzus miatt, top edző meg nyár után majd, nagy mozgások lesznek.

Moyes, De Zerbi, Glasner, Valverde (akinek a Bilbaós kapcsolata jelenleg amúgy is lépülni látszik) azok, akik azért potenciálisan jók is lehetnek, ha nem is biztosan, Inzaghi talán túl sokat keres, hogy jöjjön.

Frank és a Tham kapcsolata szerintem egyre rosszabbul néz ki, ő is egy lehetőség. Iraola zsákbamacska, de csodát tett a Bournemouth edzőjeként. Emery nem tudom, eljönne-e az AV-tól.

A legszimpatikusabb edzőm, akinek a profilja tipikusan a "megmentem, összeszedem őket 1 évre", Ranieri is szabad, vagyis valami tanácsadói állása van Rómában, nem is tudom mi. Lehet rá tenném a voksom, neki van tekintélye, mindenki szereti, és szerintem ezt a bő fél évet ragyogóan megoldaná.
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.05. 07:47:58

LG írta:
2025.12.04. 17:37:35
Liverpool vajon mire vár Slottal? Egy új edzővel még TALÁN menthették volna a szezont valamilyen szinten, ha tavaszra össszeállnak, de minél tovább marad a holland, erre annál kisebb az esély. A legnagyobb baj az, hogy nem látja az ember, hogy legalább valami alakulna belőlük.
Szerintem van pár ügynökség és edző, talán köztük Klopp is akinek már tele van a postaládája :D

Kire van reális esély?
https://www.transfermarkt.com/trainer/v ... /statistik
Én köztük nem látok olyat akire rábíznám ezt az egyébként javarészt BL és PL győztesekből álló csapatot.
Max Xavira :D :D

Más klubtól szintén nem tudom kit lehetne elcsábítani.
bence0330

2025.12.04. 18:15:50

LG írta:
Liverpool vajon mire vár Slottal? Egy új edzővel még TALÁN menthették volna a szezont valamilyen szinten, ha tavaszra össszeállnak, de minél tovább marad a holland, erre annál kisebb az esély. A legnagyobb baj az, hogy nem látja az ember, hogy legalább valami alakulna belőlük.
Ja, csak bővített összefoglalót láttam, de megint úgy tűnt, mint már sok meccsen, hogy Szobi vs Sunderland volt. Talán annyi, hogy Isak és Wirtz a héten meglőtte az első gólját, még ha nmi szerencsével is, a klasszok megérkezése mentheti a szezont akár amolyan reálmadridosan, de az eleve nem túl egészséges. Azért ha a két új mellé még megérezik Salah és mondjuk Mac Allister, akkor az egy top 5 csapat edzőtől függetlenül.

Egyébként 1 pontra vannak a BL helyektől jelenleg, szóval azért tragédia még nincs talán.
LG
Az Év fórumozója 2016

bence0330

2025.11.30. 16:25:54

Éééés Isak november 30-án megszerezte az első gólját! :D Ilyenkor értékelhetjük, hogy nálunk xy "jelenleg rossz formában van, mert az elmúlt két meccsen gyenge volt". :D

Az Arsenalnak meg durva, mennyire kijött ez a sorsolás, pár nap alatt két sorozatban játszanak 1. helyezettként a 2. helyezettel, két csúcsrangadó zsinórban.

A CFC jobb eddig, nem volt szégyen ezektől kikapni idegenben, eddig nem voltam benne biztos, korrekt-e az a 2. hely, de szerintem igen (függetlenül attól, ha esetleg a végén nem ők nyernek ma, látszik, hogy kb egy szinten van a két csapat), ők jelenleg minimum top3, de inkább top2 klub most Angliában, és alighanem top5-6 Európában.

Végül 1 órát emberhátrányban játszva kihúzták egy döntetlennel, nem semmi teljesítmény.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.11.29. 16:20:06

Cseri írta:
2025.11.27. 07:19:16
quote=Alcantara post_id=1281343 time=1764179551 user_id=18597]
Az Arsenaltól van itt aki rendszeresen elájul, közben meg 20 éve még a PL-t sem tudták megnyerni.
Na igen, micsoda focit játszanak a világ pénzén összevásárolt Arteta gyerekek, igaz,hogy 50 évente nyernek valamit. De ja, egy-egy döntetlen után állítólag rajtunk röhög a világ,meg válságban vagyunk,meg mindjárt a Milan szintjére csúszunk,úgyhogy az elmúlt 15 évben nem nagyon volt olyan,hogy valamit ne nyert volna valamit a csapat...bezzeg Arteta meg a 'Senal.
[/quote]

Ettől függetlenül most ők vannak előrébb. Tavaszra még változhat, főleg mi javulhatunk, bennük nem látom, hogy jelentősen visszaesnének, évek óta javulgatnak és egyre erősebbek a BL-ben is. A Fradi is sok címet nyer, de azért gondolom még nem jobb csapat, mint az Arsenal. A PL-ben mi sem ettünk meg volna sok sót, úgy gondolom.

Más: Slot egyelőre marad, ami szerintem hiba. A West Ham ellen szerintem ki fog derülni, hogy a játékosok akarnak-e edzőbuktatást, mert már kicsit gyanús, hogy ez a cél.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.11.27. 07:19:16

quote=Alcantara post_id=1281343 time=1764179551 user_id=18597]
Az Arsenaltól van itt aki rendszeresen elájul, közben meg 20 éve még a PL-t sem tudták megnyerni.
[/quote]

Na igen, micsoda focit játszanak a világ pénzén összevásárolt Arteta gyerekek, igaz,hogy 50 évente nyernek valamit. De ja, egy-egy döntetlen után állítólag rajtunk röhög a világ,meg válságban vagyunk,meg mindjárt a Milan szintjére csúszunk,úgyhogy az elmúlt 15 évben nem nagyon volt olyan,hogy valamit ne nyert volna valamit a csapat...bezzeg Arteta meg a 'Senal.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

2025.11.25. 08:58:05

Szerintem amúgy Xavi megoldhatná. :) Nem lennének bajnokok, de top5-6 meglenne, és egységesebb lenne a csapat. Mi is mélyen voltunk, bár ennyire nem voltunk "elátkozva", az tény. :D De most biztos kivárnak, mert amúgy jó sorozatot szakított meg ez a szürreális meccsen összejött fiaskó, és 2 pontra van a BL hely, lehet azért szép lassan beérik a dolog. Van más edző, aki nagyobb bajban van. :)

Bruno már szerintem aranylabda-közelségben lett volna 1-2-szer, ha top csapatban van, de ő baja, vannak ilyen játékosok, akik nem hajlandóak arre, Kane, Vardy jut leginkább eszembe a PL-ből, akik az én szememben az elmúlt 10 év szoros legjobbjai között voltak/vannak, és eltékozolták a karrierjüket, persze van közöttük, aki ezt nem így látja, és talán nem is bánja. De természetesen ott van Totti, kicsit alacsonyabb szinten egy Aspas, stb.
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.25. 07:50:22

Xavit féltem egyedül, hogy leül az Old Trafford kispadjára és mivel a MU el van átkozva, ezért hiába tesz bármit, ugyanolyan rosszak maradnak majd, és ezzel teljesen tönkrevágná a karrierjét. Az a kispad egy csapda.

Tulajdonos, edzők, játékosok, személyzet - ezeket kellene csak teljesen cserélni csak a MU-nál hogy végre javulás legyen :D

Bruno komoly játékos amúgy, kár hogy neki ott pazarolják el a karrierjét. Nem szimpatikus elsőre de amúgy nagy spíler.
bence0330

2025.11.24. 21:29:06

MU-Everton megy most, az utóbbiak közül kiállított egyet a bíró, mert összebalhézott a saját csapattársával. :D Ilyet sem látni sűrűn, nem lehet túl nagy ott a csapategység.

Azóta pedig a komikus módon megfogyatkozó kékek megszerezték a vezetést is. :D

És meg is tartották, a MU nem tudott pontot szerezni bő 80 percnyi emberelőnyben.
bence0330

2025.11.23. 20:26:55

LG írta:
2025.11.22. 19:47:53
Arsenal elmehet 7 pontra, de ehhez holnap be kell húzniuk a városi rangadót.
Sima ügy volt. Örülök neki, mert a kedvenc PL játékosom odaigazolt. Én 1-2 éve Ezét tartom az egyik legjobbnak a ligában, örülök, hogy egyre inkább bizonyítja ezt igazi topcsapatban, mert vannak, akik ezt a középcsapat sztárja-topcsapat váltást nem tudják jól kezelni (Grealish, persze őt poszton kívül is tolták). Ő talán most kezd megérkezni, eddig is jó volt, de azért döcögött kicsit. Szerintem talán Eze jelenleg a legbefolyásosabb játékos a pályán Európában, de top5 az tuti megvan. Nagyon durva aurája van, szétcselez bárkit, bokából löbbök, ha beilleszkedik, gólok, nagyon sokoldalú, bármelyik poszton klasszis, érinthetetlennek tűnik sokszor a pályán, egy külön jelenség. Fogalmam sincs, mit csinált 27 éves koráig egy középcsapatban, sok éve szintekkel kilógott már onnan, Kane 2.
Szóval most másodlagos okokból egy picit az Arsenalnak szurkolok, legalábbis a PL-ben.

Megmondom őszintén, én a szünet előtt már a Cityre tettem volna a voksom, azt hittem, hogy itt hanger lesz, és ők lesznek majd a stabilabbak, de lehet nem így lesz.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.11.22. 19:47:53

bence0330 írta:
2025.11.22. 19:19:46
Én szünet előtt menesztettem volna, szerintem az a két hét szünet ilyenkor mindig jól jön. Aztán lehet hogy rosszul öregszik a dolog, de szerintem nem bír ő el ezzel az új gárdával.

A Newcastle mehetne 2-3 góllal már a City ellen.
A legnagyobb baj valóban az, hogy tehetetlenség látszik rajta. Ugyanazt erőlteti, hátha egyszer jó lesz.

A mostani meccs elég jó, a szarkák jobbak voltak az első félidőben, de a fölényöket nem tudták gólra váltani, így még bármi lehet. Haalandban azt becsülöm, hogy pl. ilyen meccseken védekezésben bőven besegít. Közben újabb hatalmas lehetőség a hazaiak előtt, ezt már kb. bent láttam.

Na, végre ott a megérdemelt vezetés. =D>

Győztek is a szarkák. Arsenal elmehet 7 pontra, de ehhez holnap be kell húzniuk a városi rangadót.
bence0330

2025.11.22. 19:19:46

Én szünet előtt menesztettem volna, szerintem az a két hét szünet ilyenkor mindig jól jön. Aztán lehet hogy rosszul öregszik a dolog, de szerintem nem bír ő el ezzel az új gárdával.

A Newcastle mehetne 2-3 góllal már a City ellen.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.11.22. 17:14:07

Most a félidőben látom, Liverpool 0-2-re áll otthon. Lassan szerintem elfogy a türelem Slot iránt.

Pedig ahogy ebben a 15 percben láttam, és ahogy a kommentátor mondta, Szobo ma is nagyot megy, de a társak mindent elrontanak. Az élen Salah-val megint... ő is folyamatosan lehet 0, bérelt helye van a kezdőben. Na, az ilyenek miatt nem tudnám sajnálni Slotot, ha bukna.

0-3, lefőtt. Én nem tudom, hogy Slotnak van-e innen visszaút... :roll:
Válasz küldése