Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.08. 11:51:41

Siman instahuszarok,oriasi egokkal…Egyedul Carvajal maradt a vezer naluk,tobbi kiment.Nehez ugy, mert egy 180millas vinit nem raksz padra,elrg egyszer elszaladnia.Mbappe viszont csendben teszi a dolgat,nem megy bele a balhekba,nem gondoltam rola…Olyan jatekosok kellenenek nekik,akik “meghalnak” a csapatert es nem egy zsoldos hadsereg.legtobb jatekosuk meg sem uti a szintet,Bellingham arcedulaja is full fals,elso felevben komolyat tolt,azota kb abbol el,de legalabb o hajt.
Kb 4-5-6 jatekost cserelniuk kene,de kb lehetetlen egy nyar alatt.
Feast4
Director del Fútbol

2025.12.08. 11:12:01

Van egy Real fun barátom és szerintem Ő mondta ki a tutit. Kroos elment sem képességben sem mentalitásban nem sikerült pótolni. Modrich még ott volt tavaly, aki bűr annyit már nem volt pályán, de a személyisége hozzátett annyit az egész csapathoz, hogy egyben maradtak, de már Ő sincs, egók meg maradtak. Láthatóan több játékosnak nem fekszik a játék, van aki kifejezettem rossz lett. Valverde és Bellinghem pl. kifejezetten unottan és lemdület nélkül sétálgat a pályán. Rordygo nem játszik, Vini az agyát játsza úgy, hogy a kisteknősnek egyébként a cipőjét sem viheti, valódi centerük nincs a védelmükben sok a sérülés. Így kb. körül is értünk.

Szerintem nekik a középpálya új agyának megtalálása, a széljáték megfelelő felépítése és egx mormális center megvétele kellene. Mert totál egyoldalas az egész játékuk sétálgató középpályával.
Kép
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.08. 11:01:23

Barcaman1993 írta:
2025.12.08. 10:17:47
A Rodrygo-Vinicius konfliktus helyzet viszont Xabi Alonsonak köszönhető. Carlonál semmi probléma nem volt, és volt a csapatnak jobb oldala. Most nem látom, hogy melyik opció működik jobban a tavalyi Rodrygonál, tejesen egyértelműen egyoldalas lett a csapat. Azt is hozzátenném, hogy a Kroos-Modric páros kreativitása nem lett pótolva. Meg is látszik a támadójátékon.
Ez az egyik gond (bár 32 meccse nem lőtt gólt Rodrygo, egy ilyen szintű játékosnál ez egészen elképesztő stat), az agyat még valamennyire pótolhatná félig-meddig Bellingham (jövőre Szobi lesz sajna szerintem belőle), de én ugyanakkora gondnak látom Mbappé centerként való játszatását. Egész más szint lenne a szélen, nem gólok számában persze, azt most kimaxolja így, hanem a meccsre való ráhatásában. Persze ehhez kellene egy center, amive nem foglalkoznak. Szerintem ha akár csak egy Sorloth lenne náluk, vezetnék a bajnokságot. Az elmúlt 3-4 meccsen a sérüléséig pl. TAA nagyon komoly labdákat szórogatott előre, most nem rémlik, talán még így is lett belőle gól, de pl. az ő erősségeinek kihasználásához pont kéne egy magas center. Persze a sérülésével mindegy is.

Van két tehetséges fiatal center, azt megértené az ember, ha nem alapkezdők, de sokkal többet kéne játszaniuk. Valamiért Xabi szerintem megrettent, és nem mer a fiatalokhoz nyúlni, kockáztatni.

Van amúgy egy nagyon érdekes stat. A Madrid Mastantuonóval megnyerte az összes meccsét idén. A sérülése óta meg ugye 1/5. Szóval alighanem ő is nagyon fontos visszatérő lehet, a támadójáték megszűnik majd féloldalasnak lenni. Közben meg mondjuk kidőlt a védelem idei legjobbja.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.12.08. 10:51:02

Nem különösen mozgat meg a sztorijuk, főleg azért, mert mostanában nincs bennük semmi olyan, amiből kívülről bármilyen pozitívumra érdemes lenne odafigyelni.
Semmiben sem képesek bármi figyelemfelkeltőt produkálni.

Van egy közismert márkanév és van szándék, próbálkozás összehozni alá valamilyen tartalomjegyzék félét, ami jelenleg nem igazán látszik úgy, hogy alakulna is.

Előző szezon és a közelmúlt eseményei, teljesítménye, eredményei alapján ez nem hullámvölgynek tűnik náluk, hanem inkább egy gödör széli egyensúlyozásnak, ahol egyelőre közelebb vannak a gödörhöz, mint ahhoz a széléhez, ahol meg lehetne kapaszkodni.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy egyáltalán nem Carlo papa volt ott a leggyengébb láncszem.
PR42
Jugador d'estrella

2025.12.08. 10:49:53

Ritkán örülök ennyire amikor kiderül hogy nem volt igazam :D :D

Teljesen leolvadtak. Én ugye azt vártam hogy összeszoknak, új taktika új edző és egyre jobbak lesznek. Hát nem.

Az egók és a politika veri őket meg.

Év elején rendszeresen az új argentín srác játszott jobbszélsőt, Mastantuono. Nem sok gólpontot hozott de veszélyes volt és sokat cselezett, volt vele jobboldaluk.
Most nem tudom mi van vele, de szezon elején kezdett sokat, utána a Juve ellen és ellenünk padon volt, pedig előtte jó volt, aztán ágyéksérülés és most 3 meccsen kispad végig.
Nem hiszem hogy az a sérülés eddig tartott volna, szerintem egyszerűen borult a rendszer.

Alonso szerintem azt teszi fel amit megkövetel a brand, nem azt ami hatékony.

Ettől függetlenül nem féltem őket, a hullámzás benne van.
Tavaly mi is nagy rajt, nagy előny, aztán leolvadás és féltávnál hátrány és 3. hely, aztán nagy hajrá és végül szoros befutó mellett megnyert hazai klasszikón kb el is dőlt.

Az hogy mi is most hátrányból feljöttünk ez semmi, még simán lehet bármi.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.08. 10:42:50

bence0330 írta:
2025.12.08. 09:11:52
Cseri írta:
2025.12.08. 08:40:16
Tartok tőle,hogy ha nem kezdenek jönni az eredmények,a világ pénzét is bedobják Kloppért.
Biztos nagyon agyalnak, mi lehet a megoldás. Tényleg úgy tűnik, mintha nem bírna el Xabi velük. Ha a taktikát nem tudta volna tökéletesen átadni, akkor lehetne neki időt adni, de nem úgy tűnk nekem, mintha ez lenne a helyzet, főleg, hogy azért 2 hónapja ez a Madrid ha nem is tökéletesen, de jól nézett ki, egyben volt, valalmi új látszott is, aztóa meg elvesztették a fonalat. Szerintem Kloppon túl leginkább Zidane-ban gondolkodnak. Ő azért keményebb, és még nagyobb klublegenda, többszörös BL győztes és elbírt még CR egójával is.

Ha Inzaghi nem keresne ilyen döbbenetes mennyiségű pénzt, talán még ő lehetne lehetőség.
A spanyol bírók híresen önérzetesek, a legapróbb reklamálásra is villantják a lapokat. Mondjuk Carreras sokkal jobban járt, hogy azonnali pirosat kapott, mintha két sárgával állítják ki, mert akkorl továbbiakat szedett volna be.

Az egyértelmű, hogy az öltöző nagyon félrement náluk, de ez nem két napja történt. Másrészt Alonso nem a játékosokhoz igazítja a taktikát, hanem megpróbál valamit erőltetni, amihez alkalmatlanok, főleg, hogy megvannak azok az emberek akiket muszáj játszatni és megadni nekik, amit akarnak. Ez tegnap is látszódott, mikor inkább Asenciót rakta jobb hátvédnek és Carrerast középre, ahelyett hogy Valverdét húzta volna hátra, ahogy Ancolotti és a szezon elején Alonso is csinálta. Pont emiatt volt köztük nézeteltérés. Vinicius a balhéja után nemhogy a lelátóra vagy padra került volna ment vissza a kezdőbe 90 percekre. Amikor a brazil nyilvánosan elnézést kért még a szerzátosról is bocsánatot kért a viselkedése miatt, csak Alonsót hagyta ki.
Játékban sem nagyon képes hatékony változást hozni. Güler is például elég jó volt szezon elején, aztán mióta Bellingham visszatért szintekkel esett vissza. De úgy en bloc az egész játékuk nem javult Ancelottihoz vagy akár a szezon elejéhez képest, csak amíg jöttek az eredmények voltak villanások lehetett azt mondani, hogy kell még idő stb. De mióta hullanak a pontok ezek a problémák előjönnek.
De leginkább a Mbappé faktor, ami betesz nekik. Az első 11 fordulóban egy meccs volt amikor a francia nem lőtt gólt, de azt is szűkösen húzták be. Az utóbbi 5 meccsen a Bilbao ellen talált be, amit meg is nyertek, a többin nem volt egy akciógólja sem (csak egy Vinicius által kiharcolt tizenegyes) és mindegyik X vagy vereség. 4 meccsen mindössze három gólt rúgtak, minimálisan sem képesek pótolni, az egók mégis megvannak
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.12.08. 10:17:47

bence0330 írta:

Biztos nagyon agyalnak, mi lehet a megoldás. Tényleg úgy tűnik, mintha nem bírna el Xabi velük. Ha a taktikát nem tudta volna tökéletesen átadni, akkor lehetne neki időt adni, de nem úgy tűnk nekem, mintha ez lenne a helyzet, főleg, hogy azért 2 hónapja ez a Madrid ha nem is tökéletesen, de jól nézett ki, egyben volt, valalmi új látszott is, aztóa meg elvesztették a fonalat.
Jól néztek ki ez igaz, de jópár olyan meccsük volt az elején, ahol pontokat veszíthettek volna, de egy-egy góllal valahogy mindig sikerült behúzniuk a meccseket. Ott lett volna néhány pontvesztés, más lenne a leányzó fekvése. Most pont nem nekik jött ki a lépés.

A Rodrygo-Vinicius konfliktus helyzet viszont Xabi Alonsonak köszönhető. Carlonál semmi probléma nem volt, és volt a csapatnak jobb oldala. Most nem látom, hogy melyik opció működik jobban a tavalyi Rodrygonál, tejesen egyértelműen egyoldalas lett a csapat. Azt is hozzátenném, hogy a Kroos-Modric páros kreativitása nem lett pótolva. Meg is látszik a támadójátékon.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.12.08. 09:56:17

bence0330 írta:
2025.12.08. 00:36:53
Igen, az összefoglalót tényleg érdemes megnézni, már csak a két gól miatt is, nem minden nap lát ilyeneket az ember. :)

Főleg a második pirosnál persze lehet, hogy túlzásba esett a bíról, de mivel nem tudjuk, mit mondott, azért óvatos lennék ezzel is. No meg akkor már ennek jelentősége sem igsazán volt, max nem kapták volna be a másodikat.

De az van, hogy baromira megérdemelnék, hogy elkezdjenek ellenük fújni. A játékosok nem feltétlen, a klub igen. Heti szinten alázzák a bírókat, és nem csak a nem hivatalos csatornájukon, hanem maga Perez is. Gusztustalan, amit művelnek, függetlenül attól, hogy milyen a spanyol játékvezetés színvonala, idén amúgy mintha kevésbé lenne vészes eddig.

Konstansan reklamálnak akkor is, mikor látványosan nekik fújnak. Ha már reklamálnak, akkor meg már legyen is miért. De nem tudom, ez milyen döntés volt, és szerintem kb senki nem tudja, max Carreras és a bíró. Az biztos, hogy Flick egy ilyen mozdulatért pirosat kapott, és ő még csúnyát se mondott hozzá elvileg, szóval kettős mércéről nem nagyon lehet szó, max durcizós bírókról. He ez nálunk piros, akkor Madridban is.

Én azt hittem, hogy Perez undormánya csak mentálisan fog rosszul hatni a csapatra, ahogy legyűrűzik. Ez látványosan megvan, tényleg olyannak tűnnek a játékosok, akik alanyi jogon várják a győzelmeket a pályán sétálgatva (amíg hátrányba/emberhátrányba nem kerülnek, akkor hirtelen rendre iparkodni kezdenek), de úgy tűnik, meg fog szűnni a hátszelük is a bírók részéről, szerintem nagyon elegük van már abból, amit heti szinten kell eltűrniük, akár madridi származásúak, akár nem.

Amúgy kb olyan, mintha fura módon Mbappé lenne az egyetlen, akiben van tűz meccsről meccsre. Pedig azért ő a legjobb játékosuk, nem feltétlen neki kéne a legjobban bizonyítania. Lehet őt amúgy jelenleg legalább az aranylaszti lehetősége motiválja. :)

4 pont az előny, igazából ez tényleg nem sok, a kontextust nézve meg persze hihetetlen teljesen, főleg, hogy pont nekünk jöttek sorra a nehezebb meccsek. Mi egy ATMA-Bilbao-Betist tartalmazó sor ellen hoztuk az utolsó 5 meccsünket, nekik meg Elche-Rayo-Bilbao-Girona-Celta sorból sikerült egyet nyerniük, ez így nagyon kemény.

És jön a komoly formába lendült City. Reijnders-Cherki-Doku-Haaland-Foden közül akármelyik 4 lesz a pályán (vagy 5), kizártnak érzem, hogy ne rúgjanak legalább 4-5 gólt.

Ja, amúgy szegény Militaót sajnálom, csóri már nem nagyon lesz focista. Pedig idén amúgy elég jó volt.
Igen, és ráadásul továbbra is Negreiráznak, miközben pont hogy ők azok akik nyilvánosság előtt befolyásolják a bírókat. Az előbbi továbbra is csak pletyka, 0 bizonyítással, az utóbbi pedig mindenki előtt nyilvános. Jó lenne amúgy ha a klubok ez ellen is nyíltan kiállnának amúgy, nem csak akkor amikor ellenünk kell valami miatt.(Mint a múltkori, Villarreal meccs miatt sztrájkolt hogy "hogymerészeljük",miközben az egész liga profitálna abból ha egyre inkább el sikerülne terjeszteni Amerikában a La Liga-t, ezzel együtt a focit is, de azzal nem volt gondjuk hogy a SPANYOL szuperkupa döntőt azt pl a világ végére viszik a sivatag közepébe viszik)

Perezék jól felhergelték a csapatot és mindenki mást, tényleg elhitték magukról hogy ők felsőbbrendűek, és ha egy meccsen csak egy ajándék tizit kapnak és mellé legalább 1 kétes dolgot ellenük fújnak akkor már Negreirázás, "mindenkiellenünkvan"-ozás van, most viszont megérzik hogy milyen amikor a bírók nem félnek a következményektől és ellenük is mernek fújni.
Azt sem tartom kizártnak hogy valami a bírók között háttérben zajlott le, és mostantól nem félnek hogy "mileszha...", hanem egyöntetűen kiállnak és ha kell akkor a RM ellen itélnek.

Amúgy meg nagyon szép teljesítmény, tele voltunk sérülésekkel, problémákkal, mégis sikerült a Clasico utáni összeomlás és 4-5 pontos hátrányból szűk 1.5 hónap alatt 4 pontos előnyt kovácsolni, és Pedriék és a többi kulcsemberek is visszatértek(reméljük nem lesz újabb sérült), most kell Flicknek jól beosztani az energiát.

Cseri
: Simán kinézném én is belőlük, viszont Klopp tipikus olyan aki világverő csapatot össze tud rakni, DE ehhez több év kell, amihez egy RM-Barcánál aligha van türelem.
bence0330

Cseri írta:
Tartok tőle,hogy ha nem kezdenek jönni az eredmények,a világ pénzét is bedobják Kloppért.
Biztos nagyon agyalnak, mi lehet a megoldás. Tényleg úgy tűnik, mintha nem bírna el Xabi velük. Ha a taktikát nem tudta volna tökéletesen átadni, akkor lehetne neki időt adni, de nem úgy tűnk nekem, mintha ez lenne a helyzet, főleg, hogy azért 2 hónapja ez a Madrid ha nem is tökéletesen, de jól nézett ki, egyben volt, valalmi új látszott is, aztóa meg elvesztették a fonalat. Szerintem Kloppon túl leginkább Zidane-ban gondolkodnak. Ő azért keményebb, és még nagyobb klublegenda, többszörös BL győztes és elbírt még CR egójával is.

Ha Inzaghi nem keresne ilyen döbbenetes mennyiségű pénzt, talán még ő lehetne lehetőség.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

Ez a baj ezekkel a szuperegókkal agyon pakolt csaptokkal,amíg megy a szekér,addig minden oké,amint jön a hullámvölgy felszínre törnek a konfliktusok,sérelmek. Még 1-2 vereség a mostani hullámvölgyükben,vagy sérülés és gatya lesz a szezonuk. Itt is látszik,Leverkusen nem Madrid,hiába legenda náluk Alonso...Inkább hoznék kevésbé eredményes,de rutinos edzőt nagycsapattól,mint ígéreteset,valami szépen játszó kis vagy középcsapattól,egyszerűen ezek az öltözök bedarálják őket. (Ten Haag,Slot,Amorim)Tartok tőle,hogy ha nem kezdenek jönni az eredmények,a világ pénzét is bedobják Kloppért.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
ocsike83
Capitá del Barça

2025.12.08. 08:13:14

bence0330 írta:
2025.12.07. 22:58:59
Teljesen szétesett mindenki, belefulladnak a saját felsőbbrendűségi komplexusukba. Perez remélem év végéig dumál, lehet dobogó sem lesz. Rettentően bomlasztja a csapatot, amit a vezetőségük művel bő egy éve már.
Azért ez nagyon szép teljesítmény, hogy félrokkantakkal a - 5 pontból pillanatok alatt + 4-et csináltunk.

A Real-t egy percig nem sajnálom. Minél tovább fogják ezt játszani, annál jobb lesz ez mindenkinek. Mióta megvolt az az Aranylabda Gála, amire nem mentek el, kezdenek morálisan teljesen szétcsúszni.
És minél jobban járatják le a bírókat, a bírók annál jobban fogják megadni ezeket a jogos / nem jogos második sárgákat.
Més que un club :P
bence0330

2025.12.08. 00:36:53

Igen, az összefoglalót tényleg érdemes megnézni, már csak a két gól miatt is, nem minden nap lát ilyeneket az ember. :)

Főleg a második pirosnál persze lehet, hogy túlzásba esett a bíról, de mivel nem tudjuk, mit mondott, azért óvatos lennék ezzel is. No meg akkor már ennek jelentősége sem igsazán volt, max nem kapták volna be a másodikat.

De az van, hogy baromira megérdemelnék, hogy elkezdjenek ellenük fújni. A játékosok nem feltétlen, a klub igen. Heti szinten alázzák a bírókat, és nem csak a nem hivatalos csatornájukon, hanem maga Perez is. Gusztustalan, amit művelnek, függetlenül attól, hogy milyen a spanyol játékvezetés színvonala, idén amúgy mintha kevésbé lenne vészes eddig.

Konstansan reklamálnak akkor is, mikor látványosan nekik fújnak. Ha már reklamálnak, akkor meg már legyen is miért. De nem tudom, ez milyen döntés volt, és szerintem kb senki nem tudja, max Carreras és a bíró. Az biztos, hogy Flick egy ilyen mozdulatért pirosat kapott, és ő még csúnyát se mondott hozzá elvileg, szóval kettős mércéről nem nagyon lehet szó, max durcizós bírókról. He ez nálunk piros, akkor Madridban is.

Én azt hittem, hogy Perez undormánya csak mentálisan fog rosszul hatni a csapatra, ahogy legyűrűzik. Ez látványosan megvan, tényleg olyannak tűnnek a játékosok, akik alanyi jogon várják a győzelmeket a pályán sétálgatva (amíg hátrányba/emberhátrányba nem kerülnek, akkor hirtelen rendre iparkodni kezdenek), de úgy tűnik, meg fog szűnni a hátszelük is a bírók részéről, szerintem nagyon elegük van már abból, amit heti szinten kell eltűrniük, akár madridi származásúak, akár nem.

Amúgy kb olyan, mintha fura módon Mbappé lenne az egyetlen, akiben van tűz meccsről meccsre. Pedig azért ő a legjobb játékosuk, nem feltétlen neki kéne a legjobban bizonyítania. Lehet őt amúgy jelenleg legalább az aranylaszti lehetősége motiválja. :)

4 pont az előny, igazából ez tényleg nem sok, a kontextust nézve meg persze hihetetlen teljesen, főleg, hogy pont nekünk jöttek sorra a nehezebb meccsek. Mi egy ATMA-Bilbao-Betist tartalmazó sor ellen hoztuk az utolsó 5 meccsünket, nekik meg Elche-Rayo-Bilbao-Girona-Celta sorból sikerült egyet nyerniük, ez így nagyon kemény.

És jön a komoly formába lendült City. Reijnders-Cherki-Doku-Haaland-Foden közül akármelyik 4 lesz a pályán (vagy 5), kizártnak érzem, hogy ne rúgjanak legalább 4-5 gólt.

Ja, amúgy szegény Militaót sajnálom, csóri már nem nagyon lesz focista. Pedig idén amúgy elég jó volt.
sansz
Entrenador del Barça

2025.12.07. 23:27:41

Aki nem látta volna a meccset ajánlom keresse meg az összefoglalót. Az erlső gól klasszikus futsal gól. A második piros után pedig teljesen szétesett a Real (ezt speciel meg tudom érteni) és jött a kavarodásban egy jó kis alázós kapubasétálós.

Amúgy a második kiállítást erősen fogják vitatni és szó, ami szó, lehet hümmögni. Egyrészről abszolút adható volt a sárga, mert a Real jött volna szabaddal, de sietve játékba hozták a labdát, de a bíró visszafújta, hogy hátrébb kezdjék újra, erre a real játékos valamit a bírónak kiabált. Nyilván nem szépet. Erre megkapta a második sárgát, amitől kitört a balhé. Megjegyzem, Vinicius békítette a társait és rángatta el a bírótól őket.

Szóval tök jogos a sárga, így a kiállítás is. Ugyanakkor ez a lehető legrosszabbkor jött a Realnak, tíz körmömet lerágtam addig, nagyon benne volt az egyenlítés a játékban. És egy meccsen hány játékos mondja a bírónak, hogy "te hülye, vak vagy?" ? Szerintem, ha ezért MINDIG sárgát osztanának, akkor egy darabik meccsenként lenne 3-4 piros lap. Ez a baj ezekkel az adható sárgákkal, pláne, hogy második. Vagy engedjék el a fülük mellett az összeset, vagy adjanak mindenkinek. 90 IQ-val rendelkező tesztoszteron és adrenalinbombákról beszélünk...

Lenglet-re emlékszem, hogy több "adható" pirosat kapott és mindig az volt a bajom, hogy az adható azt jelenti, hogy más nem kapja ugyanezért a következő nap.

Na de mindegy, a maradék két perc örömfoci volt :D
Nincs nagy előnyünk, ez itt még szinte semmi, de remélhetőleg ad egy kis nyugodt magabiztosságot.

Ja és Aspast megemlíteném. Nekem nagy kedvencem volt, más országban topcsapat topjátékosa lett volna. Benne van a korban, pár percet kap csak, de nem vagyok kibékülve ezekkel a jutalompercekkel, szerintem árt a csapatnak konkrétan. A gólpassza fantasztikus (Ronaldinhos) volt, de a helyzethez kellett az a piroslap is. Előtte viszont nagyon csúnyán adta el hátul a labdát és majdnem gól lett belőle. Nincs benne olyan erő és gyorsaság már, így életveszély 5 percre is. Amikor csak láttam idén mindig ez volt az érzésem vele kapcsolatban, szerintem ez nem szép befejezése a pályafutásának.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.12.07. 23:10:59

Szerintem látszik mi a probléma ott, nem értem miért nem lépnek.
Egyszerűen ez a fellegek felett való létezés, az állandó áldozatpózba vágás nem áll jól nekik, de teljesen felült néhány hangadó játékosuk erre a vonatra, rántva magukkal a többieket.

Komolyan még MBappéba szorult a legtöbb alázat, miközben tudásban messze kiemelkedik a többiektől.

Mondjuk ennyi baj legyen, simán kijöhetnek belőle, úgyhogy amíg tart a hullámvölgyük, addig szépen nekünk magunkra figyelve hozni kell a meccseket.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ikajli
Capitá del Barça

2025.12.07. 23:08:35

Babonából nem nézek Real meccset, de ez érdekes lehetett. Mi volt a két piros? Jogos volt?
Troym
Llegenda del Barça

2025.12.07. 23:07:25

Ilyen Real leolvadást, mint amit a Classico óta csinálnak ritkán látni, utolsó 5 meccsen 1gy, 3d, 1v, eldobtak 9 pontot 15-ből, erre én nem számítottam, hogy december elején 4 pont előnyünk lesz.
Ha a Villarreal nyer, előz....
bence0330

2025.12.07. 22:58:59

Teljesen szétesett mindenki, belefulladnak a saját felsőbbrendűségi komplexusukba. Perez remélem év végéig dumál, lehet dobogó sem lesz. Rettentően bomlasztja a csapatot, amit a vezetőségük művel bő egy éve már.
Robcsyy
Entrenador del Barça

2025.12.07. 22:57:58

szép kis alázós gól :mrgreen:
spori mit kaphat: testvérek voltunk, oszt meg merted csinálni?” :lol:
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.12.07. 22:57:40

Szedd ki madrid :mrgreen:
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.12.07. 22:57:16

Madrid megborult, szétestek, Celta alázos gól.
bence0330

2025.12.07. 21:59:00

Eddgi nem rossz a Reál, de nem is igazán meggyőző, a Celta is vezethetne, meg ők is, szerintem kb igazságos a döntetlen. Hátha nem darálják be őket a második félidőben.

Közben egy igazán extra góllal vezet a Celta. :)

Közben piros Fran Garciának, de lehet még meg is úszták, mert a bíró belefújt a Celta ziccerbe, az előnyszabályt elfelejtve. :( Bár lehet les volt.

Azóta jobb a Reál, emberhátrányban nem ritka náluk.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.12.07. 22:58:00-kor.
bence0330

2025.12.04. 15:11:38

Nem túl jó ez nekik, az elmúlt 1-2 meccsen már konstansan adta a nagy labdákat, ebben szerintem ő a szélről kicsit tudja majd helyettesíteni Kroost. Pont most vált fontos láncszemmé a csapatban.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.12.04. 14:23:16

Nem csak minket sújt a sok sérülés: TAA két hónapra dőlt ki.
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.04. 13:51:59

bence0330 írta:
2025.12.03. 19:39:43
Szinte biztos nyer a Madrid, túl sok a klasszis, és vezetnek is, de elképesztő, hogy ez az idénre eléggé szétesett Bilbao is kb egélban van velük játékban, és csak a minőségi különbség dönt elöl, egy hiányzó Inakival és egy félsérült Nicóval, akinek elvileg nem is szabadna ma játszania.

Ezért Mbappé miért nem kapott sárgát? Olyan vetődés volt, mint a 2000-es évek eleji Serie A legszebb napjaiban. Nem tudom, mi szükség erre egy ilyen szintű játékosnál, a VAR korában...

Közben eldőlt. Ez a Bilbao a Reálnak meg nekünk is az idei legkönnyebb meccsünket nyújtja.
Itt csak az döntött, hogy megszerzi-e a vezetést a Real. Ha esetleg a baszkok lövik az első gólt van esély egy X-re esetleg bravúros győzelemre, de ez már a 10. percben eldőlt, annak ellenére, hogy játékot tekintve szerintem egyáltalán nem volt 3 közötte.
A Bilbaonak, ami a fegyvere volt az a hatékony védekezés, kevés kapott gól, de idénre ez teljesen eltűnt, pedig egy Laporte is érkezett. Még ebből a szempontból is a liga utolsó harmada körül vannak, a hatékonyság pedig kritikák aluli. Megfordítaniuk egy meccset még egy Oviedo, Levante vagy Girona ellen sem lennének képesek. Nyilván hiányoznak a Williams testvérek, hol egyik hol másik, de még azt sem lehet mondani, hogy kifosztották volna a támadósort, mert mindenkit sikerült megtartani.

Én valahogy kicsit "örülök", hogy Mbappé ennyi gólt lő, vagyis inkább, hogy Mbappé az aki ilyen hatékony náluk. Iszonyatosan rá vannak utalva egy emberre. Mi 10 góllal többet lőttünk és a házi gólkirálynak is csak 8 gólja van. Ez sokkal stabilabb. Láttuk, hogy az utóbbi meccseken nem nagyon ment a franciának és nem volt helyette senki, aki elő tudott volna lépni. Csupán egy gólra futotta neki, az is tizenegyesből és azon kívül két gólt lőtt az egész csapat, jött is zsinórban 3 döntetlen. Ráadásul helyettese sincs, folyamatosan 90 perceket kell játszani, Alonso abszolút nem mer kockáztatni, hogy akár biztos vezetésnél is lehozza. Egyedül a Kairat, Valencia és Bilbao ellen "pihent" 10-10-10 percet. Amellett 17 mérkőzés csere nélkül. Mindkét végén égetik a gyufát, még egy formaingadozás, netalán egy 3-4 hetes sérülés komoly hátrányt szedhetnek össze.
Forca Barca!!!!
torotam
Jugador d'estrella

2025.12.03. 20:39:47

Beléptem a livescore-ra megnézni az állást, ezt látom: K.Mbappe gól, K.Mbappe gólpassz, K.Mbappe gól.

Ha Bappenak megy, akkor nyernek. Ha nem megy, akkor betliznek. Rendesen függnek a franciától.
Azért én nagyon remélem, hogy Guardioláék elpáholják majd őket.
Visca el BARCA!
Válasz küldése