Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Chino
Llegenda del Barça

2025.12.01. 11:34:32

bence0330 írta:
2025.12.01. 10:26:42
Chino írta:
2025.12.01. 10:01:39
Persze a RealTV megint hozta magát és mindennek elhordják a bírót, meg miatta kaptak ki stb., ráadásul most már Xabi Alonso is beleállt a játékvezetésbe.
A Real TV undorító, de Xabi, meg Perez, meg a játékosok csak nyomják, továbbra is véleményem, hogy kb azóta van mentális lejtmenetben a csapat, amióta megsértődtek azon, hogy a világ vicce Vini nem nyert aranylasztit, azóta fújnak mindenkire, azóta mindennel el vannak foglalva, csak a focival nem, ha ez az eltévelyedett felsőőbbrendűségérzetből fakadó hamis igazságérzet megfertőzi Xabit is (tavaly megfertőzte Carlót is, miket nyilatkozott már, soha nem volt ilyen korábban...), akkor nyert ügyünk van, mindenki háborog majd mindenen és idegeskednek, hogy őket bántják.

Persze, szerintem sem lesz hosszú ez a pontvesztős időszak, meg amúgy szerintem elég jól játszottak tegnap, sok apróságon múlt, hogy nem érett gólokká a nyomásuk, sok volt az alig mellé, meg utolsó pillanatban odalépő védő (persze még egyet kaphattak is volna). Ha még egyszer lejátsszák ezt a meccset, lehetett volna vagy 4-2 nekik.

De örülök, hogy egyelőre nincs meg bennük ez az Ancelottis "úgyis behúzzuk a 95. percben" stílus, ami amúgy fura, mert Xabi bajnoki szezonjában is pont rengeteg ilyen utolsó perces győzelem született. De jelenleg tényleg nincs kémia az edző/taktika-játékosok között.

Az én fő reményem az, hogy ha nem is pont ugyanazon okokból, de jön náluk egy hasonló folyamat, ami nálunk 17-8 körül kezdődött el. Amikor még jók voltunk épp, de sportszakmailag mégis elkezdtünk zülleni, a játékosaink ellustultak, nem voltak elég keményen fogva, és évek alatt tudtunk ebből kikeveredni, kb Xaviig tartott a dolog, de ő is még inkább csak félig tudta megoldani. Én ezen a madridi csapaton Mbappén meg esetleg egy-két fiatalon kívül kívül azt látom, hogy 1-2 éve belesüppedtek valami hasonlóba, lusták, csökken a presszingjük is hónapról hónapra idén. Jelenleg nem látom azt, hogy fizikálisan ők egy igazi top csapat legyenek, nekem a leglátványosabb eleme ennek, aki igazán meghökkentő számomra, az Valverde. Ő az aki mindig nyargalt a pályán, most meg ő is lustán sétálgat. Bellingham is hasonló volt, most úgy elég semmilyen a hozzáállása.
Aztán lehet meg tudják ezt időben fogni, de nekem valahogy ilyen érzésem van.
Ez az utolsó perces győzelmek már tavaly sem voltak meg, sőt talán pont az ellenkezője, de már a megelőző szezonban sem az a remontada csapat voltak.
A Valverde ügy tényleg nagyon érdekes, sőt már nem is csak pletykák szállingóznak, hogy a Xabi Alonsoval való rossz kapcsolatnak, ő az egyik hangadója. Talán a leglátványosabb az volt, mikor az Olimpiacos egyik gólja előtt úgy kocogott vissza védekezni, hogy még a bíró is lefutotta, mióta visszatért Bellingham pedig Gülerrel nem tud mit csinálni. Ha visszább vonja a képességei nem jönnek úgy ki, ráadásul védekezésben rettentő gyenge és nem is tesz ki magáért, másrészt rengeteg eladott labdája van.
Trent sem igazán tudja milyen bolygón van, folyamatosan ívelgeti be a labdákat, de nincs kire. Ha Alonso összeszedi az öltözőt és kidolgoz egy olyan taktikát, amit a játékosok hatékonyan végre is képesek/hajlandók hajtani nagyot léphetnek előre és még a játékuk is valamennyire szórakoztató lehet, de jelenleg nemhogy az eredmények és a szép játék nem jár együtt még külön-külön sem igazán jönnek.
Plusz a BL-ben is jön jövő héten nekik a City, akik hiába nincsenek a legjobb formában, de nem lesz egyszerű menet és ha ott buknak még a top8 is necces lehet.
Forca Barca!!!!
kmb
Jugador d'estrella

2025.12.01. 11:24:43

Ha jól tudom 19,és mi tartjuk az MSN korszakból.
Leon
Director del Fútbol

2025.12.01. 11:01:11

Idáig a Real csak a La Ligában 7 tizenegyest kapott. Most viccen kívül van valakinek arról statisztikája hogy mennyi az egy szezonra jutó rekord?
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.12.01. 10:26:42

Chino írta:
Persze a RealTV megint hozta magát és mindennek elhordják a bírót, meg miatta kaptak ki stb., ráadásul most már Xabi Alonso is beleállt a játékvezetésbe.
A Real TV undorító, de Xabi, meg Perez, meg a játékosok csak nyomják, továbbra is véleményem, hogy kb azóta van mentális lejtmenetben a csapat, amióta megsértődtek azon, hogy a világ vicce Vini nem nyert aranylasztit, azóta fújnak mindenkire, azóta mindennel el vannak foglalva, csak a focival nem, ha ez az eltévelyedett felsőőbbrendűségérzetből fakadó hamis igazságérzet megfertőzi Xabit is (tavaly megfertőzte Carlót is, miket nyilatkozott már, soha nem volt ilyen korábban...), akkor nyert ügyünk van, mindenki háborog majd mindenen és idegeskednek, hogy őket bántják.

Persze, szerintem sem lesz hosszú ez a pontvesztős időszak, meg amúgy szerintem elég jól játszottak tegnap, sok apróságon múlt, hogy nem érett gólokká a nyomásuk, sok volt az alig mellé, meg utolsó pillanatban odalépő védő (persze még egyet kaphattak is volna). Ha még egyszer lejátsszák ezt a meccset, lehetett volna vagy 4-2 nekik.

De örülök, hogy egyelőre nincs meg bennük ez az Ancelottis "úgyis behúzzuk a 95. percben" stílus, ami amúgy fura, mert Xabi bajnoki szezonjában is pont rengeteg ilyen utolsó perces győzelem született. De jelenleg tényleg nincs kémia az edző/taktika-játékosok között.

Az én fő reményem az, hogy ha nem is pont ugyanazon okokból, de jön náluk egy hasonló folyamat, ami nálunk 17-8 körül kezdődött el. Amikor még jók voltunk épp, de sportszakmailag mégis elkezdtünk zülleni, a játékosaink ellustultak, nem voltak elég keményen fogva, és évek alatt tudtunk ebből kikeveredni, kb Xaviig tartott a dolog, de ő is még inkább csak félig tudta megoldani. Én ezen a madridi csapaton Mbappén meg esetleg egy-két fiatalon kívül kívül azt látom, hogy 1-2 éve belesüppedtek valami hasonlóba, lusták, csökken a presszingjük is hónapról hónapra idén. Jelenleg nem látom azt, hogy fizikálisan ők egy igazi top csapat legyenek, nekem a leglátványosabb eleme ennek, aki igazán meghökkentő számomra, az Valverde. Ő az aki mindig nyargalt a pályán, most meg ő is lustán sétálgat. Bellingham is hasonló volt, most úgy elég semmilyen a hozzáállása.
Aztán lehet meg tudják ezt időben fogni, de nekem valahogy ilyen érzésem van.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.12.01. 10:21:33

Chino írta:
Én akkor félnék igazán, ha eladnák Viniciust meg Rodrygot és helyettük hoznának egy jó szélsőt, aki mindkét oldalon tud játszani, mellé pedig akár csak egy Sorlothot. A két brazilért kapott pénzből simán megoldható lenne, ráadásul még egy (két) fertőző elemtől is szabadulnának.
Rodrygo elég gyenge amióta parkolópályára került, de az okát nem igazán értem. A jobbszélen meg se tudják közelíteni, amit ő hozott Ancelotti alatt. Mondjuk ennek mi örülhetünk, de nekem eddig érthetetlen. Ha meg ott játszana, talán Vinicius se műsorozna annyit.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.11.30. 23:23:18
Legyen igazad, én jelenleg a Bilbaót rémgyengének látom, kettészakította őket a BL látszólag, nekünk is talán a legkönnyebb meccsünk volt az idén.

Fordítva is meg lehet közelíteni, most legalább beleférne a pontvesztés, nyilván nyerni kell felmenni a pályára, de azért amilyen jó most az Atleti, benne lehet egy x vagy vereség, és mégse lenne a világ vége. (És bár nyilván nem szeretném, de ha kikapunk, még olyan érdekes szituáció is lehetne legalább ideiglenesen, hogy 1. Villarreal 2. Atleti. :D)

Egyébként ma kivételesen ellenük fújtak talán. Volt egy eset Rodyrgónál, amit én simán megadtam volna tizinek. Tavaly is volt egy ilyen meccsük, mikor valaki asszem az Espanolból letalpalta hátulról Mbappét és nem állították ki, azután egész évben az volt a referenciapont nekik.
Az biztos, hogy nem a legveretesebb ellenfél idén, de otthon azért kellemetlen ellenfél. A 7 hazai meccsen 4 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, de az utóbbi kettő is csak 1:0-ás, míg idegenben 2 gy, 1 X, 4 bukó. Valahogy a támadójátékot kellene megoldaniuk, mert az kritikán aluli. Az az 1 gól mérkőzésenként baromi kevés. Ha a Real megszerzi a vezetést legjobb esetben is egy döntetlent nézek ki belőlük.

Nem hiszem, hogy annyira ellenük fújtak volna, (ennyi erővel nekünk is be kellett volna fújni Yamal esetét), én inkább véleményesnek mondanám (az előző meccs khümm).
Persze a RealTV megint hozta magát és mindennek elhordják a bírót, meg miatta kaptak ki stb., ráadásul most már Xabi Alonso is beleállt a játékvezetés.
Ezt én most baromi szánalmasnak tartom, nehogy már egy tökutolsó Girona ellen erre kelljen már fogni. Így is megkapják minden kicsit is véleményes esetre.
Amúgy engem annyira nem lep meg ez a sorozat náluk, sokszor pengeélen táncoltak már, de jött egy Mbappé/Courtois villanás, büntető, piros lap és behúzták egy góllal. Erre utaltam többször, hogy ha a francia picit formán kívül lesz, elfárad a folyamatos 90 percekbe vagy lesérül jöhetnek a pontvesztések. Az utóbbi 3 meccsen (a tegnapi tizenegyesen kívül) Mbappé nem lőtt gólt, jött is egy 0:0 meg 1:1.
Attól nem igazán "tartok", hogy ez huzamosabb lenne, erőből, akármilyen játékkal is, de hozni fogják a meccseket, úgyhogy mi is eredménykényszerben vagyunk. Az lehet a nagyobb gond nekik, hogy az egész csapat nagyon szét van esve öltözőn belül és kívül, semmivel sem látom erősebbnek őket jelenleg, mint Ancelotti bármely évében. A játék ugyanúgy távol van az élvezetestől, az egyéni kvalitások döntenek túlnyomó részben, csapaton belül/edzővel szintén nem jobb a kapcsolat.

Én akkor félnék igazán, ha eladnák Viniciust meg Rodrygot és helyettük hoznának egy jó szélsőt, aki mindkét oldalon tud játszani, mellé pedig akár csak egy Sorlothot. A két brazilért kapott pénzből simán megoldható lenne, ráadásul még egy (két) fertőző elemtől is szabadulnának.
Forca Barca!!!!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.11.30. 23:45:57

bence0330 írta:
Egyébként ma kivételesen ellenük fújtak talán. Volt egy eset Rodyrgónál, amit én simán megadtam volna tizinek. Tavaly is volt egy ilyen meccsük, mikor valaki asszem az Espanolból letalpalta hátulról Mbappét és nem állították ki, azután egész évben az volt a referenciapont nekik.
Mondjuk a fix, menetrendszerű tizi az ma is megjött nekik. Minden sorozatot nézve ez volt a 9. ebben a szezonban, és még csak november van. Ilyen ütemben év végére meglehet a 30 :D
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330

Legyen igazad, én jelenleg a Bilbaót rémgyengének látom, kettészakította őket a BL látszólag, nekünk is talán a legkönnyebb meccsünk volt az idén.

Fordítva is meg lehet közelíteni, most legalább beleférne a pontvesztés, nyilván nyerni kell felmenni a pályára, de azért amilyen jó most az Atleti, benne lehet egy x vagy vereség, és mégse lenne a világ vége. (És bár nyilván nem szeretném, de ha kikapunk, még olyan érdekes szituáció is lehetne legalább ideiglenesen, hogy 1. Villarreal 2. Atleti. :D)

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.11.30. 23:00:52

Kedden nagyon kene a 3pont, mert ez a real bilbaoban sem eselyes…
bence0330

2025.11.30. 23:00:09

Fecooo írta:
2025.11.30. 22:57:33
narrátor válasza: ...de nem darálták be végül :)
Élen a csapatunk :)
Ehh, kivettem szerkesztéskor, de túl gyors voltál. :)

Komoly leolvadás, zsinórban három döntetlen, miközben nálunk azzal van gond, hogy csak 3-1-re nyertünk zsinórban 4-edszer, és nem tökéletes a védekezés.
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.11.30. 22:57:33

narrátor válasza: ...de nem darálták be végül :)
Élen a csapatunk :)
bence0330

2025.11.30. 21:46:22

Elvettek egy szabálytalan gólt a Madridtól. :shock: Dumáljon csak tovább Perez, lehet lassan kegyvesztetté válik a csapat annyira, hogy egyenlő feltételekkel kell nekivágniuk a meccseknek.

Teljesen meg is zavarodtak az esettől, vezet a Girona! :)

TC sajna óriásit védett ziccerben. Elkapcsolom 5 percre, mire visszakapcsolom, Mbappé tizit rúg épp, ilyen már tényleg a mesében sincs.

Vége! Vezetjük a Ligát!!! :)
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.26. 14:21:44

Perez, az úriember megint kitett magáért. Ők persze sosem mutogatnak senkire és sosem keresnek semmire kifogásokat.

https://www.mundodeportivo.com/futbol/r ... oDNs5e2neg
Forca Barca!!!!
torotam
Jugador d'estrella

2025.11.24. 18:42:38

A meccs kb 60%-át láttam, az Elche abszolút nem játszott alárendelt szerepben, sőt! Megérdemelték volna a győzelmet is. A Real 2. gólját szerintem is szabálytalanság előzte meg, azért az ötösön belül ilyet egy kapus ellen.... bőven kimeríti a kapus akadályozása fogalmát. Amit nem értek, hogy a Var miért nem nézette vissza a bíróval? Miért nem adtak esélyt az on-field játékvezetőnek a korrekcióra?!
Perez ezt a felvételt is elküldi majd az Uefanak?

Courtois mellett Ballingham az, akinek a hozzáállása kiemelhető. Nem lenne hátrány, ha kitalálná, hogy kipróbálná magát hazája bajnokságában is. :)

Bár jól állnak a ligában (és a bl-ben is), de mi sérülésekkel és erőnléti problémákkal végigküszködtük az ősz nagy részét és így is csak 1 ponttal vannak jelenleg előttünk (szépen leolvadt az 5 pont előnyük).
Nagyon függnek MBappetól, ahogy a teljesítménye visszaesett, nincs aki kompenzálná és hozná a meccseket. Pedig minőség lenne hozzá.
Mondjuk pl Endricknek a padról nehéz hozzátenni. :mrgreen:
Visca el BARCA!
bence0330

2025.11.24. 18:09:23

Chino írta:
2025.11.24. 17:24:54
Egy hónap után most nem kezdett, de még így is beállt az 57. percben. Még a szezon első szakaszában is többet "rotálta", nem egyszer bizonyította Perez, hogy Vinicius bármit tehet védve van.
Amíg Mbappé járni tud, addig Endricknek esélye sincs, sőt még Gonzaló Garcia is előtte van a sorban, hozzátéve, hogy neki is alig több mint 100 perce van. Nem véletlen, hogy már küldik is a brazilt Lyonba év közben, még az a kb. 60 milliós vételár sem tudja ott tartani.
Persze, egyértelműen védve van, így nem is lehet. De próbálja kicsit, és szerintem ki nem állhatja, persze nyilván nem a futballtudását. Perezről is sokat mond el, hogy pont az a Vini van védve, akit a saját drukkerei sem bírnak elviselni.

Pedig szerintem Mbappéval nem kéne nagyon kizárniuk egymást, sőt. De persze, értem, Xabinál valamiért Mbappé fix center.Szerintem árt a franciának, hogy középen van, sokkal kevesebbet tud futni, cselezni. Lehet még jobbszélen is hatékonyabb lehetne (még ha annyi gólt nem is rúgna), balon szerintem még a gólszámot is hozná kb. Vagy úgy fogalmaznék, hogy nem a franciának árt, hogy középen van, hanem a csapatnak. Nálam Garcia és Endrick felezné a 9-es posztot jelenleg (vagy harmadolnák és néha Mbappé vagy Rodrygo lenne ott, esetleg Bellingham hamisban), és elsőszámú kérésem lenne egy klasszis center. Vinit eladnám, Rodrygo maradna mindenes cserének (jó ajánlat esetén menne, és hoznék egy igazi jobbszélsőt), Mbappé fixen balszélső lenne, vagy rendszertől függően visszavont támadó a baloldalon, ha kétcsatáros a szisztéma. Ezt az egészet Vini jelenléte barmolja össze a leginkább.
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.24. 17:24:54

bence0330 írta:
2025.11.24. 16:31:31
Chino írta:
2025.11.24. 16:20:19
Amúgy a két kezüket összetehetik Courtoisért. Egy Luninnal egyik sorozatban sem állnának így, megkockáztatom, hogy jelenleg ő a legfontosabb játékosuk, sőt tavaly is rengeteg pontot köszönhettek neki. Remélem nálunk is hasonló befolyása lesz a TEK-Joan Garcia cserének.
Mondjuk tegnap pont nem volt a helyzet magaslatán TC (magához képest pláne), a második gólt eléggé benézte, még ha akkora baki nem is volt, mint Simon ellenünk vétett két hibája, de azért védeni kellett volna. Az első gól is védhető lehetett volna, hibának nem írom fel, de későn reagált és zárta le a szöget, ha hozza a maga extra szintjét, megfoghatta volna. Szerintem ezt a meccset pont lehozhatták volna Luninnal kevesebb kapott góllal akár. De amúgy igen, ez inkább volt a kivétel, stabilan a legjobb a szezonban. De remélem ő is belefásul kicsit ebbe a közegbe, és csökken a szintje majd. Sorban kb TC-Mbappé-VAR a 3 legjobbjuk, az utolsó kettő között különösen erős a játékkapcsolat is, ez mindig fontos egy csapatsportnál.

De elképzelni nem tudom, mi történt az elmúlt kb 3 hétben a Reállal, elvesztették azt a kis plusz intenzitást és kohéziót is, amit Xabi hozott, mindenki lézeng a pályán (kivéve ha hátrányba kerülnek, akkor kicsit megindulnak).

Próbál fegyelmezni, Vini padoztatása pl, de peche van, hogy Rodrygo élete legrosszabb formáját hozza jelenleg, asszem láttam egy statot hogy az utóbbi 40+ liga meccsen 2 gólnál tart. Vini sokkal jobb lenne jelenleg, de Xabi szerintem ránézni nem tud kb (érthető okokból) és muszájból küldi csak be néha.

A kedvenc jelenségem viszont Barca-drukkerként Endrick a padon, szerintem sokkal jobban nézne ki a Madrid, ha ő kezdene, tavaly is bitang jó volt év elején főleg, azóta meg csak fejlődött volna. Mbappé meg mehetne baloson, már persze ha nem a tegnapi 3-5-2 a hadrend. Nagyon hiányzik náluk a centerjáték, a francia extrán termel, de sok dolog hiányzik belőle a poszton, ami nem csoda, ő egy balszélső.
Nem feltétlenül a tegnapi meccsen, de még így is fogott két olyan ziccert, ami ha egy Tek-en múlik sima gól.
Viniciust pont, hogy nem tudja fegyelmezi, nagyon szorongatja hátulról Perez a brazzillal kapcsolatban. Egy olyan hiszti után amit lenyomott bármely komoly edző minimum egy meccsre a lelátóra küldi, ehhez képest a következő 3 meccsen kezdő és két alkalommal végig, egyszer pedig 80 percet játszik. Egy hónap után most nem kezdett, de még így is beállt az 57. percben. Még a szezon első szakaszában is többet "rotálta", nem egyszer bizonyította Perez, hogy Vinicius bármit tehet védve van.
Amíg Mbappé járni tud, addig Endricknek esélye sincs, sőt még Gonzaló Garcia is előtte van a sorban, hozzátéve, hogy neki is alig több mint 100 perce van. Nem véletlen, hogy már küldik is a brazilt Lyonba év közben, még az a kb. 60 milliós vételár sem tudja ott tartani.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.11.24. 16:31:31

Chino írta:
Amúgy a két kezüket összetehetik Courtoisért. Egy Luninnal egyik sorozatban sem állnának így, megkockáztatom, hogy jelenleg ő a legfontosabb játékosuk, sőt tavaly is rengeteg pontot köszönhettek neki. Remélem nálunk is hasonló befolyása lesz a TEK-Joan Garcia cserének.
Mondjuk tegnap pont nem volt a helyzet magaslatán TC (magához képest pláne), a második gólt eléggé benézte, még ha akkora baki nem is volt, mint Simon ellenünk vétett két hibája, de azért védeni kellett volna. Az első gól is védhető lehetett volna, hibának nem írom fel, de későn reagált és zárta le a szöget, ha hozza a maga extra szintjét, megfoghatta volna. Szerintem ezt a meccset pont lehozhatták volna Luninnal kevesebb kapott góllal akár. De amúgy igen, ez inkább volt a kivétel, stabilan a legjobb a szezonban. De remélem ő is belefásul kicsit ebbe a közegbe, és csökken a szintje majd. Sorban kb TC-Mbappé-VAR a 3 legjobbjuk, az utolsó kettő között különösen erős a játékkapcsolat is, ez mindig fontos egy csapatsportnál.

De elképzelni nem tudom, mi történt az elmúlt kb 3 hétben a Reállal, elvesztették azt a kis plusz intenzitást és kohéziót is, amit Xabi hozott, mindenki lézeng a pályán (kivéve ha hátrányba kerülnek, akkor kicsit megindulnak).

Próbál fegyelmezni, Vini padoztatása pl, de peche van, hogy Rodrygo élete legrosszabb formáját hozza jelenleg, asszem láttam egy statot hogy az utóbbi 40+ liga meccsen 2 gólnál tart. Vini sokkal jobb lenne jelenleg, de Xabi szerintem ránézni nem tud kb (érthető okokból) és muszájból küldi csak be néha.

A kedvenc jelenségem viszont Barca-drukkerként Endrick a padon, szerintem sokkal jobban nézne ki a Madrid, ha ő kezdene, tavaly is bitang jó volt év elején főleg, azóta meg csak fejlődött volna. Mbappé meg mehetne baloson, már persze ha nem a tegnapi 3-5-2 a hadrend. Nagyon hiányzik náluk a centerjáték, a francia extrán termel, de sok dolog hiányzik belőle a poszton, ami nem csoda, ő egy balszélső.
Chino
Llegenda del Barça

Saviola írta:
2025.11.24. 09:13:26
Második gól előtt a bantu szétrúgja Pena fejét, mindenhol kifelé szabad, itt real szabályos gól.

De perez jártatja a pofáját, hogy milyen rossz nekik.

Köpedék brigád.
Én sem hittem el, hogy azt képesek voltak megadni. Még ha csak éppen hozzárértek voltak Penához ő meg eljátssza a nagyhalált valahogy beveszi a gyomrom, de még az orra is vérzett. Azt gondoltam, jön majd egy szokásos tizenegyes nekik, nehogy bukó legyen a vége, de végül máshogy kompenzáltak.
Ugyanakkor itt nem a bírót venném elő, mert a VAR szobában döntenek és ez a legrosszabb. Valerot kiállítják a pályára, Madridban meg arctalanul döntenek.

De nem egy ilyen meccse volt már a Realnak. Sokadik, amikor egy hajszálon múlik (Getafe, Soci pl.) csak most már előfordul, hogy nem jön össze.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.11.24. 09:34:07

Saviola írta:
FcBarcelona1 írta:
2025.11.24. 09:11:05
Tegnap leírtam mi megy a háttérben
Én valamikor év elején írtam egyszer, és kitartok mellette: szerintem ez hosszútávon nekünk jó. Az, hogy ekkora gusztustalan tévedés történik, nyilván nem, de amit Perez művel, az ugyan nekünk se kellemes, de az ő tavalyi, és esetleges idei bukásuk szerintem jelentős részben ennek köszönhető. Amióta elkezdődött tavaly ez a sértődős-aranylabdagálás-negreirázós hangoskodás, azóta gyenge kb a csapat fejben is, ami nem megszokott ott. Lespirálozott oda is a fejekbe, ezzel vannak elfoglalva, komolyan el is hiszik talán, vagy már nekik is szekunder szégyenérzetük van, tudja a fene, de nekem fixa ideám, hogy nekik árt vele a legtöbbet, játékosok szintén, mert 1-2 megadott kamugólt lehet kisír így, de az tavaly már nem kompenzálta a kárt, amit okozott, és lehet, hogy idén se fogja. Remélem. Amúgy szerintem Xabinak is árt vele, az egész hangulatot mérgezi, ő meg alapból nem ilyen szerintem, én legalábbis egy korrekt fazonnak láttam mindig, de bele lehet ebbe rántani őt is, voltak erre jelek. Ha nem lenne ennyire két(három) kiemelkedő klubja a ligának, ekkora szakadékkal mögöttük, szerintem kb ezen az úton lehetne elindulni egy ilyen MU féle teljesen toxikus közeg felé, ahol nem érted, miért nem jó a sok klasszis játékos és a sok máshol jó edző, itt a Ligában sajna ez esélytelen, mert alig büntetnek a csapatok, és garantált legalább a 2. hely, egy rettenetes évben a 3. Kisujjból oda lehet érni, és azért túl sok a világklasszis a csapatban.

Megérdemel az egész pöffeszkedő nekünkmindentszabadmertmivagyunkamadrid bagázs egy kis aszályt.

Viszont akárhogy is, sajnálom a madrid drukkereket, mert nekem itt van Flick alatt 5 meccsből 4 gála/hihetetlen izgalmas meccs, minden héten élmény szinte néznem, ott meg megy meccsről meccsre a szenvedés, ócska meccsekkel. Nekem ez még akkor is jobb leosztás, ha megint BL-t nyernek, de ha mondjuk nem sikerül jól kupák terén nekik a szezon, akkor tényleg nem marad egy szurkolónak odaát semmi. Ha valaki depressziós szeretne lenni, bármelyik meccs közben/után átnézhet bármilyen madridi fórumra, sok életkedv nincs. Madridiként évek óta, de tavaly és idén pláne annak lehet örülni, hogy végül nyertek, és esetleg épp kupákat is nyertek, ezt lehet várni év elején, és addig átszenvedni a szezont. Ráadásul szerintem jelenleg a csapatuk nem szerethető annyira nekik sem már 1-2 éve, kapar kb 2 játékos a pályán.

Szóval részemről Perez csak pattogjon. Egy ilyen megadott kamugól előtt különösen nagy öngól, és méginkább hiteltelenné válik.
Saviola
Júdás 2, az áruló

Második gól előtt a bantu szétrúgja Pena fejét, mindenhol kifelé szabad, itt real szabályos gól.

Köpedék brigád.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.11.24. 09:11:05

bence0330 írta:
2025.11.23. 22:42:15
Idő hiányában röviden:
Az első góljuk a szabályok szerint elvileg szabályos. Pontosan Guler kezezős góljánál hozták fel.
Direkt gól nem gól.
Vétlen kezezés után csapattárs szerzi, akkor szabályos.

A második gól egy vicc. Tegnap leírtam mi megy a háttérben, minden másra ott van Yamal elszólása :)
bence0330

2025.11.23. 22:42:15

Btamas8309 írta:
2025.11.23. 22:40:03
Csak nekem tűnt fel, hogy Eblinghamnek a karjarol pattant a gólpassz?
Én is pont ezt figyeltem, de az ismétlések végéből nem volt nekem egyértelmű, lehet még váll volt a mai szabályok szerint.

Micsoda gól! Az Elche ment a gól óta győzelemért, nem a Madrid, és Madrid nevelés lövi a gólt. :D De szép volt.

És már egyenlítettek is. Felgyorsultak az események rendesen.

És Vége!!!!!! Pena MVP, a két exbarcás a legjobb 3-4 játékos között volt ma a pályán. :)

1 ponttal mennek már csak, nem gondoltam volna 2 fordulóval ezelőtt. Igazából nem érdemelt a Madrid 1 pontot, mázlijuk volt, de így is jó.

Az Elche eddig is a legszimpatikusabb kiscsapat volt, ez most tovább erősödött.

Amúgy aki megadta a második madridi gólt (vagyis aki nem szólt a VAR szobából), az mehet megyei meccset vezetni részemről, ha egyáltalán. Vini úgy rúgta fejbe Penát (nem állítom, hogy szándékosan, de az az kit érdekel), hogy ömlött a vér az orrából utána, és mindezt úgy, hogy ha nem rúgja fejbe, pont úgy érkezett a labda, hogy lett volna esélye védeni. Óriási és nyilvánvaló bírói tévedés történt részemről, és megint olyan, amit a pályán teljesen elfogadok, hogy nem lát valaki (az a bírókat utólag sosem érdekli, miért vérzik az illető orra), de a VAR-ból ez egy no brainer visszafújás. Nem tudok magyarázatot találni a gól megadására, akármit próbálok kitalálni. Átnéztem a túloldalra, ott sem adta volna meg kb senki a gólt.

Első hírek szerint konkrétan eltört benne Pena orra, ez még nem biztos, de nagyon úgy nézett ki a pályán is. És ez sem ért visszafújást.
Btamas8309
Barça C

2025.11.23. 22:40:03

Csak nekem tűnt fel, hogy Eblinghamnek a karjarol pattant a gólpassz?
bence0330

2025.11.23. 22:33:48

Szerintem a meccs képe kb papírforma, még mi is megszenvedtünk ellenük a labdáért, asszem ők birtokolják a legtöbbet utánunk, vagy legalábbis valamikor a bajnokság egy pontján így volt. Engem az lep meg, hogy mennyire gyengén oldják meg a kontrákat, azt hittem, hogy az Elche ugyan uralja majd a meccset, ők ilyenek, de a Madrid megfutja őket 4-5-ször. Kb egyszer sikerült, akkor meg Pena a hét egyik védését mutatta be. Meg most épp megint, de blokkoltak.

Én a Madridi középpályán (meg úgy általában a csapaton, csak középen látványosabb) érzek egy olyat, hogy annyira ellustultak az évek alatt hogy abból egyszerűen nem tudtak (még) kijönni, nem harap senki ott, ez az egész szezonban így van. Persze sokszor van, hogy kisujjból megoldják így is, Ancelottinál is így volt, de nagyon kicsi az intenzitás.

Na, sajna kicsit csavartak a hangerőn, jött is a gól. :(
sansz
Entrenador del Barça

2025.11.23. 22:28:16

Csak a focit nézve nem hinném,hogy sokan eltalálnák melyik a Real. Az Elche nagyon szépen játszik, le a kalappal. Bármi benne van a meccsben, de ez nem semmi teljesítmény. Fort is nagyon tetszett,nem hiszem,hogy nélunk ne fért volna a csapatba...
Nekem Sarabia mindig szimpatikus volt, ki tudja minlett volna,ha anno az öltözőnek kisebb az egoja..

A Real még megnyerhet mindent is, de szerencsére XA nem tudja azt megvalósítani,mint a németeknél, Carlonál csak egy kicsit van több fantázia benne. Illetve a kezdőt jobban rakja össze. De nem egy verhetetlen csapat (mi sem persze).
Válasz küldése