Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.11.28. 00:45:00

Chino írta:
2025.11.27. 16:02:45
Én azt nem mondnám, hogy a két (három) nagyon kívül a minőség döntene. Egy Villarreal, Bilbao stb. sem azért sül be mert annyival gyengébbek lennének, egyszerűen nemzetközi szinten nem tudják magukból kihozni azt, amit a bajnokságban.
Szerintem ez a része így nem korrekt, nincs több bennük, vagy csak valami nagy szerencsével. A banokságban sem állják meg a helyüket. A Madrid ellen köze nem volt a meccshez a Villarrealnak, vagy épp a szeptemberben még erősen dadogó Atleti ellen is 1 kaput eltaláló lövésig jutottak és simán kaptak ki, ellenünk meg a Bilbaónak nem volt momentuma sem. Ezek nem rangadók, néha az is hihetetlen, hogy egy osztályban játszik a két csapat, én a Madrid-Villarrealt teljesen elhűlten néztem végig, hogy ez a csapat 3.-4 hely környékén mozog már másfél éve (nem lebecsülve Marcelino munkáját, biztos jól játszanak a kicsik ellen, amit nem nézek, véletlenül csak úgy nem lesz ott valaki a BL helyeken, de ettől még iszonyat le vannak szakadva a nagyoktól). EL szint körülbelül, nyilván a bővített BL top24-be azért már könnyű bejutni, ha idén nem, máskor meglehet, de kb ennyi van bennük nagyon max, és ez sem garantált. És már ez is úgy, hogy két, ezen az EL-majdnem BL szinten remek edző ül a két csapat élén, ez még valamennyire szűkíti is a különbségeket. Egyszerűen gyengék a keretek, ezen a szinten.

Ezek a csapatok az ebben a pillanatban eleve nem a legszebb éveiket élő spanyol elittől is iszonyatosan le vannak szakadva. A Madrid meg a Barcelona meg kikap mostanság inkább a jobb angol csapatoktól (plusz PSG+idei BM-től is kikapnának, csak angolból több is van ilyen). Szerintem hogy ha még azoktól is simán kapsz ki, akik aztán simán kapnak ki még náluk is jobb csapatoktól, akkor lehet érezni, mekkora az a szintbeli különbség.

Nem csoda, hogy nem rúgnak labdába egy BL-ben, ha már otthon nem rúgnak labdába a jobbak ellen. És ehhez jön az ollónyílás további adaléka, a keret mélysége, ami ugye egy ilyen spanyol csapatnak eleve nehezíti a két frontos helytállást, az angoloknak meg általában bővebb (bár a bajnokságuk is sokkal durvább megterhelés, szóval lehet ez valamennyire kiegyenlíti egymást, de teljesen szerintem nem, általánosságban alkalmasabb kicsit alighanem több versenysorozatra).
A Villarrealé amúgy rénázésre mélységre nem is olyan vészes.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.27. 16:02:45

bence0330 írta:
2025.11.27. 11:04:03
PR42 írta:
2025.11.27. 09:45:15
...
Bocs, ezt már nekem át kellett volna hoznom ide korábban.

Én amúgy utálom az angolokat, mint népet. A spanyolokat meg alapvetően kedvelem. Örülnék, ha a spanyol liga lenne olyan erős, mint a PL, nagyon örülnék. Örülnék, ha pártatlanul akarnék leülni meccset nézni, akkor itt kapnék jobbat. Örülnék, ha itt látnék jobb, látványosabb focit, és jobb, látványosabban játszó focistákat. Örülnék, ha érdekesebb tartalmakat szeretnék látni a kedvenc csapatomról, vagy játékosaimról, akkor a spanyol ligából jönne ez szembe velem (ez már a marketing része a dolognak, és szerintem 2025-ben elég fontos tényező).

De nem. Ott még a középcsapatnoknak is van 1-2 klasszis, látványosan játszó játékosa.

Több jó csapat van. Egy ideig még rá lehetett fogni, hogy a legjobb csapatuk nem jobb, mint a Reál, de szerintem még a reál szurkolói se gondolnák ezt komolyan, nyerni tudnak valahogy, fekete mágiával, de ha bedobnák őket a BL győztes éveikben a PL-be heti rendszerességgel, nem tudom, meglett volna-e a BL helyük egyáltalán. Talán, néha, de elsők kb sose lettek volna, az még a kétcsapatos Ligában is nehezükre esett.

Látványosabbak a meccsek, 2025-ös elvárásoknak (nem csak futball, általánosan a felgyorsult világra vonatkozóakra gondolok, bármivel kapcsolatban, amihez képernyő kell), megfelelő.

A 3 nagy csapat rangadója tényleg rangadó, de ennyi. Ez 6 meccs egy szezonban. Meg lehet nézni, mi történik, amikor az egyik nagy találkozik a VIllarreallal, meg a Bilbaóval, mészárlás. A PL-ben szinte minden héten van valamiféle rangadó, kétesélyes meccsekkel, mert annyi a BL szintű csapat. Semleges nézőként szerintem ez nagyon-nagyon fontos, én legalábbis a saját kedvenc csapatomon kívül főleg rangadókat nézek. A Ligában ilyen átlagosan 1,5 havonta van.

Írtad az edzőkérdést, szerintem is pont ezért nyílik az olló. A spanyol tehetségek sokan vannak, a spanyol (és német, esetleg holland) edzők nagyon taktikusak, egy bizonyos pontig el tudják (tudták is) tüntetni az anyagi különbséget, mert szerintem tehetségben, kinevelt focistákban francia-spanyol-angol a ranglista, ahol az első kettő akár cserélhető is. De ha már a jobb edzők is a PL-be mennek, az anyagi különbség meg nő, akkor nehéz elképzelni, hogy fordulna ez vissza.
A két(három?) nagy persze tud kivétel lenni egy top edző megszerzésével adott évben, senki nem mondja, hogy nem, de szerintem ők is inkább gyengülnek lassacskán már a PL elithez képest, ami egy 4-5 éves periódust nézve szerintem látványos lesz (1 adott évben egy BL-ben bármi megtörténhet).

Amúgy azzal egyetértek, amit FcBarcelona is ír, egyik véglet sem normális, őket valamennyire azért korlátozni kéne, a Ligának meg túl kéne lépnie a saját árnyékán sok szempontból, a kettő közt lehetne félúton a megoldás. Viszont az angolok azért nem a levegőbe költekeznek, még ha egy hangyányit át is lépik a saját korlátaikat néha. Iszonyat okosan felépítették a ligájukat, és van fedezetük rá, ha nem is ennyi, de még amúgy is rengeteg pénz elköltésére. Itt erre még törekvés sincs, sőt, az ellenkező irányba indultunk el.

Ha húzna az UEFA egy amúgy elég magas, de nem horror limitet (hasamra csapok, 200M nyári ablak, 100M téli ablak), esetleg egy fizetési sapkát (12 nettó?), akkor erőszakkal meg lehetne előzni azt az ollónyílást, de eléggé örülnék neki, ha önerőből menne, mert a Liga elkezdené kihozni magából a potenciálját, és kitermelné magának.

De tényleg amúgy a statisztikákat mellőzve is, csak nézzen meg az ember egy PL-La Liga meccset az elmúlt másfél évből. Gyakorlatilag akármelyiket. Nem hogy győztes Liga csapatot nem talál, hanem olyan meccset is alig, ahol legalább partiban volt kicsit az ellenfél. Az elmúlt 1,5 év egy mészárszék a két liga csapatai közt, nagyok, kicsik, közepesek, mindegy. Előtte is az volt, csak akkor volt 1-1 kivétel, BL-ben a Reál, EL-ben a Sevilla. Az ő visszaesésükkel gyakorlatilag nincs ellenállás, (legalábbis spanyol ellenállás, a PSG, Inter, BM nyilván vannak olyan erősek, mint ők (Inter neccesen persze), de ők meg nem Liga csapatok, és remélem senki nem szűri le azt egy esetleges PSG vagy BM győzelemből, hogy a L1/Bundes erősebb akkor, mint a PL :D ). Ha valaki nem szereti a statisztikákat, annak ez egy opció. Puszta szemteszt.
Én azt nem mondnám, hogy a két (három) nagyon kívül a minőség döntene. Egy Villarreal, Bilbao stb. sem azért sül be mert annyival gyengébbek lennének, egyszerűen nemzetközi szinten nem tudják magukból kihozni azt, amit a bajnokságban. Ott van ellenpéldának a BVB. Sokszor 4.-5. helyen zárnak a Bundesligában, de a Bl-ben is rendre ott vannak a kieséses szakaszban és bárkinek tudnak meglepetést okozni. Egy Bayer is bármennyire erős otthon nem tényező egy BL-ben, pedig bőven vannak minőségi játékosaik. És lehet, hogy a Serie A-ban sokszor előzi az Intert a Napoli vagy Juve, mindenki az előbbivel szeretne legkevésbé mérkőzni.
Ha egy Bilbaot vagy Villarrealt csak úgy egy az egyben összetennénk egy BVB-vel még nem is a németek lennének feltétlenül az esélyesek, de a BL-ben nagyon alacsony lenne rájuk az odds. Egy Atma is komoly minőséget képvisel, de azt nem tudja átmenteni úgy a nemzetközi szintre, olyannnyira esélyesnek tekinteni, mint amire a keret hivatott.
És szerintem még így is csoda, hogy valamennyire fel tudja a La Liga venni a versenyt a PL-el. Ha itt is úgy működne, hogy jön egy cég/befektető és annyi pénzt pumpál bele a klubba, hogy azzal és úgy erősítenek, ahogy akarnak egész más lehetne a dolog. Pedig ott így működik. A csapatok kétharmada amerikai, koreai stb. kézben van. Amíg ott egy egy Sunderland, brighton, Borndemouth stb. 100 milliókat tapsol el nyaranta egy Sevillának, Valenciának az összes épkézláb játékosát el kell adni, hogy a keretét regisztrálja kölcsön/ingyenes igazolásokkal.
Az Arsenalba az utóbbi öt évben kb. 1 milliárd eurót fektettek csak igazolásokra és igazából idén lettek komoly tényezők. A Cityt meg sem említem, a Chelseat pláne, a Pool-t hagyjuk, a MU-ról beszélni sem érdemes. Ha ezeknek a pénzeknek a felét megkapná egy Betis, Villarreal, de akár Valencia szerintem simán fordulna a kocka. A Gironán is röhögünk, hogy mit alkotott a BL-ben, de ha meg tudják tartani mondjuk azt az A Garcia-Savinho-EG-Dovbyk-Yan Couto stb. sort vagy hasonló kaliberrel pótolni esetleg tovább erősíteni bőven a harmadik helyért mehettek volna és a BL kieséses szakasz is tükörsimán hozható.
És ezek nagyrészt a spanyol FFP miatt nem sikerülnek. Még, ha az UEFA összébb is zárná az ollót, ha a ligák nem változtatnak minden maradni fog a régiben.

Ez az Arsenal-Bayern elég érdekes volt, én eddig azt mondtam és igazából még tartom, hogy jelenleg a németeket tartom favoritnak, a legösszszeszedettebnek a top keretek közül, a legtöbb bármikor villanó játékossal. Talán még a PSG-nél is jobban. Viszont ott van egy komoly aspektus, ami kicsit meg tud rengetni. Amióta BL-t nyertek (19/20) mindig ugyanaz volt a forgatókönyv. Ősszel hengereltek, szinte esélyt sem hagytak senkinek (kivéve tavaly), az egyenes kieséses szakaszra pedig mintha kicserélték volna őket. Egy az egyben elfogyott a tudomány, a negyeddöntőn is talán csak egyszer jutottak túl, de akkor is jó sorsolással és szűkösen. Lehet, hogy a nagy számok törvénye most érvényesül és esélyeshez híven szerepelnek, de azért vannak fenntartásaim.

A Realon viszont a tavalyi szezont követően idén is azt érzem, hogy nem az a csapat, aki rossz játékkal is, de behúzza a meccseket. Ráadásul nem is olyanok jönnek, akik ellen annyira gólarányt lehet javítani. Pedig az nagyon sok csapatnál kelleni fog. 15-16 pontos csapat szerintem bőven lesz és eddig egy Kairat volt áldozat, a görögök ellen nem jött be, pedig nagyon sok esélyt adtak nekik. Egy City-idegenben Benfica nem sétagalopp a Monaco pedig abszolút fekete lő. Bucira is lehet verni őket, de egy X vagy vereség is befigyelhet. Az az igazság, hogy a Real-Cityn nekünk pont egy spanyol győzelem lenne a legjobb, nem tudom képes leszek-e az "úriembereknek" szurkolni főleg egy City ellen.

Nekünk az a Brugge fog nagyon fájni. a Chelsea-től a Stamfordon, Newcastle a St. Jemes-esben vagy a PSG--ben benne lehetett 3-4 pont, de a belgák ellen muszáj lett volna hozni a kötelezőt. Most a következő három meccs nem lehet kérdéses és a Köbenhavn-t és/vagy a Spartát meg kell pakolni. 16 pont jó gólaránnyal még beleférhet a top8-ba.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.11.27. 15:11:06

PR42 írta:
2025.11.27. 13:35:22

Szóval igen, abnormálisnak tarthatod a Cityt, ahogy a Madrdiot, kivonhatod a statisztikából, és akkor még inkább világos lesz a különbség mert az egyik oldalon nem marad semmi, a másik meg tele van sikeres csapatokkal.
Kivonom, de nem látom azt az ollónyílást, van egy különbség valóban, de nem akkora, és nem tendenciaszerűen, sőt.
De ez igazából teljesen irreleváns, mert nem vonhatunk ki csapatteljesítményeket, amikor két ligát hasonlítunk össze.
De már az összehasonlításnak se látom értelmét, mert pénzben, gazdasági erőben ég és föld a kettő, csoda, hogy a nagy kettős plusz az atletico még valamennyire tartja magát, és nincs nagyobb különbség az eredményekben, mert pénzügyileg nézve nagyobb a különbség, mint amit az a nagyra tágult olló nem mutat.

Ezt már nem neked: megint fel lett hozva egy abszolút szubjektív dolog, hogy a PL alsóházi meccsek mennyire jók, látványosak. Hát előbb hallgatok végig egy 12 órás Kadlott Karcsi koncertet, mint végigszenvedjek egy PL alsóházi rangadót, pl én. De ez szubjektív, valakinek meg tetszik, valaki a spanyol focit nem bírja nézni, valaki az olaszt, más a németet.

De én ebből a szempontból rossz példa vagyok, mert a barca meccseken kívül nagyon ritkán nézek meccset már, csak BL rangadók, de pl egy newcastle-benficat nem tudnám végignézni, most csak mondtam két csapatot. PL rangadókba belenézek, ott ki lehet fogni olyat, hogy nem igényli a pótcselekvést (főzés, sütés közben, esetleg munka), de az is ritka nálam.

Szóval ezzel se érveljünk már, hogy mennyivel élvezetesebbek, meg látványosabb, mert ez teljesen szubjektív dolog. Nézettséggel lehetne mérni, de úgy sejtem (lehet tévesen), hogy a PL marketingre is jóval több pénzt tol el, mint a liga összességében, így ez sem meglepő.

Azzal is egyetértek, hogy ott több topcsapat van, mint a spanyol fociban, ugye ezt már tisztáztuk is.
Mondjuk ami alatta van engem személy szerint egyáltalán nem is érdekel, egyik bajnokságban sem.

EL-t is megnéztem.

20/21: negyeddöntő: 2 spanyol, 2 angol
elődöntő: 1 spanyol, 2 angol
győztes: spanyol
21/22: negyeddöntő: 1-1
elődöntő: 1 angol
győztes: német
22/23: negyeddöntő: 1-1
elődöntő: 1 spanyol
győztes: spanyol
23/24: negyeddöntő: 2 angol
elődöntő: -
győztes: olasz
24/25: negyeddöntő: 1 spanyol, 2 angol
elődöntő: 1 spanyol, 2 angol
győztes: angol (házidöntő)

Összegezve:
Negyeddöntő: 5 spanyol, 8 angol
Elődöntő: 3 spanyol, 5 angol
Győztes: 2 spanyol, 1 angol.

Itt valóban van különbség az angolok javára, de pl végső győztes az a Villareal-Sevilla, az egy angollal szemben.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.27. 13:35:22

Jó hogy áthoztad, Bence, és jókat is írtál.

Többen is írtátok hogy de olyat nem lehet csinálni hogy kivonod a Madridot, mert akkor vond ki a Poolt, Chelseat vagy Cityt is..
Azt értitek ugye hogy pont ez a lényeg? Ez maga a kritika. Kivonhatom a Liverpoolt, de még mindig van 2 BL győztes klub, plusz egy döntős aki egyébként szintén nyert el EL-t.

Szóval igen, abnormálisnak tarthatod a Cityt, ahogy a Madrdiot, kivonhatod a statisztikából, és akkor még inkább világos lesz a különbség mert az egyik oldalon nem marad semmi, a másik meg tele van sikeres csapatokkal.

Ez a lényeg :lol:

La Ligában minden pénz a top2höz folyik be, de főleg a Madridhoz, ehhez képest a PL-ben szét van kenve a bevétel plusz magán tulajdonú csapatok vannak, amerikai/ázsai/arab befektetők, komolyabb szponzorok.
Ezért lehet ott a Newcastle, a Totenham, a MU, a City, a Chelsea, a Liverpool, az Arsenal, az Aston Villa meg még kitudja még ki a BL vagy EL végjátékban.

Én többször is mondtam hogy Tebaséknak az a célja hogy Bundesliga / francia liga legyen a spanyol ligából is. Legyen az egyszem Madrid aki sikeres, ők igazolhatnak, új stadion, pár évente BL győzelem, dől a pénz, minden szép és jó, a többiek pedig fulladjanak meg és készítsék a sajátneveléseket akikből lehet kiváló válogatottat csinálni. "Működik"

Megy az Arsenal kinevetése hogy sose nyernek semmit meg max BL negyeddöntő, de nem értjük hogy ez kvázi a mi erősszintünk is, csak a ligában nincs nálunk erősebb 2-3 csapat akik miatt nem nyerünk, ahogy a PL-ben ez megvan.
Ez is azt bizonyítja, hogy az Arsenal milyen erős, de nem nyer, mert van erősebb.
Ez a lényeg, ez a kritika maga :D
bence0330

2025.11.27. 11:04:03

PR42 írta:
2025.11.27. 09:45:15
...
Bocs, ezt már nekem át kellett volna hoznom ide korábban.

Én amúgy utálom az angolokat, mint népet. A spanyolokat meg alapvetően kedvelem. Örülnék, ha a spanyol liga lenne olyan erős, mint a PL, nagyon örülnék. Örülnék, ha pártatlanul akarnék leülni meccset nézni, akkor itt kapnék jobbat. Örülnék, ha itt látnék jobb, látványosabb focit, és jobb, látványosabban játszó focistákat. Örülnék, ha érdekesebb tartalmakat szeretnék látni a kedvenc csapatomról, vagy játékosaimról, akkor a spanyol ligából jönne ez szembe velem (ez már a marketing része a dolognak, és szerintem 2025-ben elég fontos tényező).

De nem. Ott még a középcsapatnoknak is van 1-2 klasszis, látványosan játszó játékosa.

Több jó csapat van. Egy ideig még rá lehetett fogni, hogy a legjobb csapatuk nem jobb, mint a Reál, de szerintem még a reál szurkolói se gondolnák ezt komolyan, nyerni tudnak valahogy, fekete mágiával, de ha bedobnák őket a BL győztes éveikben a PL-be heti rendszerességgel, nem tudom, meglett volna-e a BL helyük egyáltalán. Talán, néha, de elsők kb sose lettek volna, az még a kétcsapatos Ligában is nehezükre esett.

Látványosabbak a meccsek, 2025-ös elvárásoknak (nem csak futball, általánosan a felgyorsult világra vonatkozóakra gondolok, bármivel kapcsolatban, amihez képernyő kell), megfelelő.

A 3 nagy csapat rangadója tényleg rangadó, de ennyi. Ez 6 meccs egy szezonban. Meg lehet nézni, mi történik, amikor az egyik nagy találkozik a VIllarreallal, meg a Bilbaóval, mészárlás. A PL-ben szinte minden héten van valamiféle rangadó, kétesélyes meccsekkel, mert annyi a BL szintű csapat. Semleges nézőként szerintem ez nagyon-nagyon fontos, én legalábbis a saját kedvenc csapatomon kívül főleg rangadókat nézek. A Ligában ilyen átlagosan 1,5 havonta van.

Írtad az edzőkérdést, szerintem is pont ezért nyílik az olló. A spanyol tehetségek sokan vannak, a spanyol (és német, esetleg holland) edzők nagyon taktikusak, egy bizonyos pontig el tudják (tudták is) tüntetni az anyagi különbséget, mert szerintem tehetségben, kinevelt focistákban francia-spanyol-angol a ranglista, ahol az első kettő akár cserélhető is. De ha már a jobb edzők is a PL-be mennek, az anyagi különbség meg nő, akkor nehéz elképzelni, hogy fordulna ez vissza.
A két(három?) nagy persze tud kivétel lenni egy top edző megszerzésével adott évben, senki nem mondja, hogy nem, de szerintem ők is inkább gyengülnek lassacskán már a PL elithez képest, ami egy 4-5 éves periódust nézve szerintem látványos lesz (1 adott évben egy BL-ben bármi megtörténhet).

Amúgy azzal egyetértek, amit FcBarcelona is ír, egyik véglet sem normális, őket valamennyire azért korlátozni kéne, a Ligának meg túl kéne lépnie a saját árnyékán sok szempontból, a kettő közt lehetne félúton a megoldás. Viszont az angolok azért nem a levegőbe költekeznek, még ha egy hangyányit át is lépik a saját korlátaikat néha. Iszonyat okosan felépítették a ligájukat, és van fedezetük rá, ha nem is ennyi, de még amúgy is rengeteg pénz elköltésére. Itt erre még törekvés sincs, sőt, az ellenkező irányba indultunk el.

Ha húzna az UEFA egy amúgy elég magas, de nem horror limitet (hasamra csapok, 200M nyári ablak, 100M téli ablak), esetleg egy fizetési sapkát (12 nettó?), akkor erőszakkal meg lehetne előzni azt az ollónyílást, de eléggé örülnék neki, ha önerőből menne, mert a Liga elkezdené kihozni magából a potenciálját, és kitermelné magának.

De tényleg amúgy a statisztikákat mellőzve is, csak nézzen meg az ember egy PL-La Liga meccset az elmúlt másfél évből. Gyakorlatilag akármelyiket. Nem hogy győztes Liga csapatot nem talál, hanem olyan meccset is alig, ahol legalább partiban volt kicsit az ellenfél. Az elmúlt 1,5 év egy mészárszék a két liga csapatai közt, nagyok, kicsik, közepesek, mindegy. Előtte is az volt, csak akkor volt 1-1 kivétel, BL-ben a Reál, EL-ben a Sevilla. Az ő visszaesésükkel gyakorlatilag nincs ellenállás, (legalábbis spanyol ellenállás, a PSG, Inter, BM nyilván vannak olyan erősek, mint ők (Inter neccesen persze), de ők meg nem Liga csapatok, és remélem senki nem szűri le azt egy esetleges PSG vagy BM győzelemből, hogy a L1/Bundes erősebb akkor, mint a PL :D ). Ha valaki nem szereti a statisztikákat, annak ez egy opció. Puszta szemteszt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.11.27. 06:37:30

Slot lefőtt, innen nincs visszaút. Utolsó 3 meccs 3 vereség 1 rúgott és 10 :!: kapott góllal. Ilyen eredményeket edző nélkül is le lehet hozni. :roll: Úgy, hogy Szoboszlai közben megint hozott egy remek meccset. Nem lehet könnyű neki, élete formájában van, erre a válogatottban és klubszinten is jönnek bukja a meccseket, mert annyira gyenge csapat van körülötte. Válogatottnál nem tud mit tenni, de klubszinten így egészen könnyen váltás lehet ebből, főleg, hogy hírek szerint nem kis csapatok szeretnék megszerezni...
bence0330

2025.11.26. 21:23:29

Na, még Gabriel hiánya sem zavar be, megvan a szögletgól. :)

Közben a túloldalon meg betalált a világ jelenleg messze legjobb tinije (szerintem).

Nem látom eleget, szóval lehet amúgy mostanság jól véd, de az általam látott meccsek alapján elképzelésem nincs, mit keres Neuer egy topcsapatban még mindig, mindig bakizik akármikor nézem.

Közben a sok gólzáporos meccs közül az egyik egy 1-4-es Liverpool vereség otthon a PSV ellen, nem tudom, meddig akarnak ott várni.

Mbappé mesternégyesével nagy nehezen legyűrte a Madrid 4-3-ra idegenben az Olympiakost, a görögöknek kb másfélszer annyi kapuralövésük volt. Nem láttam a meccset, de a statokra nézve ez nem néz ki jól annyira.

42 gól esett ma este, komoly.
bence0330

2025.11.26. 09:07:18

Az eddigi szezon két legjobbja játszik ma. Ráadásul nem csak szemre, meg összeredmények alapján ők a legjobbak, hanem úgy állnak az első két helyen a BL táblán, hogy ugye kevesebbet játszottak, mint a csapatok fele, úgyhogy kb minden szempontból csúcsrangadó. Remélem felér majd ehhez az elváráshoz a meccs. :)
Okoska
Capitá del Barça

2025.11.06. 05:41:28

Ezer sebből vérzik a csapat.
A Brugge nem egy lúzer kiscsapat, tavaly is ott voltak a 16 között.
Azt értem ,hogy sok a sérült, de ehhez Flicknek alkalmazkodnia kellene.
Pep idejében is hasonló volt a védekezés, de akkor más volt a foci, sokkal lassabb volt. Mostanra már a legtöbb csapatnál a támadók legfőbb erénye a futása.
Mi kell Flicknek ahhoz, hogy belássa: ez a védekezési mód nem működik? Hiába vagyunk jók elől, ha egyszerűen hátul nyeljük a gólokat.

Tegnap elől jók voltunk, sok helyzetünk volt, több kapufa, stb.
Csak a védekezés...
bence0330

2025.11.06. 00:26:45

Legalább a CFC a sorstársunk lett. :D 2-2 a Qarabag ellen.
ocsike83
Capitá del Barça

2025.11.05. 22:28:15

PR42 írta:
2025.11.05. 15:36:35

Szóval ne haragudj, de kifejezetten lehangolóan tartom az általad reálisnak tartott célokat.
Majd a mai meccs után megváltozik a véleményed. Mit akarunk mi ilyen taktikával Európában?
Més que un club :P
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.05. 15:36:35

ocsike83 írta:
2025.11.05. 10:48:14

Az szerintem nem a lúzer kategória, amikor az edző felnéz a lelátóra és ott ül sérülten a fél kezdő, majd maga mögé néz a kispadra és kb csak a tartalékok, meg az ifisták ülnek ott. Ja, ha nem éppen az edző is ott ül fent valahol a VIP páholyban.

De legyen igazad. Legyen egy szép tavaszunk.

Csak továbbra is reális célokkal, mert ha azokat túlteljesítjük, akkor szép is lehet.
De aki a triplázást és a BL győzelmet várja ettől a csapattól, az max tényleg nagyon elvakult lehet.
Bajban vagyunk, ezért gyengék az eredmények és a játék, igen. Tavaly is volt ilyen. Sőt tavaly volt 5 pontnál nagyobb hátrányunk is...

pl:
https://www.transfermarkt.com/laliga/sp ... pieltag=19
Csak hogy mindenki tényekre reagáljon, ne a szépre emlékezzen.
Tavaly az Atléticó volt a téli bajnok, és mi 3. helyről vártuk a tavaszt 6 pont hátrányból.

Semmi értelme kiforgatnod a szavaim. Nem beszéltem triplázásról.
Te viszont arról beszéltél hogy legyen meg a BL indulás (4. hely!!!) és menjünk egy-két kört a BL-ben (tehát max pl negyeddöntő) ahol majd "beáraz" minket egy nagy csapat. Ez a te elvárásod, megalázó kiesés és a legrosszabb La Liga eredmény az utóbbi 20 évben.

Én ehhez képest azt mondom hogy valszeg nem érjük utol a Madridot a bajnokságban, de megpróbáljuk.

A BL-ről meg annyit hogy a PSG tavaly pótselejzetőn ment tovább a csoportkörből.
És utána is necces volt mert kikaptak a Pooltól és az Aston Villatól is, szoros meccseken mentek tovább, de küzdöttek és odaértek. Ne csak a gála döntőre emlékezzünk, mert nagyon meredek útjuk volt.

Szóval ne haragudj, de kifejezetten lehangolóan tartom az általad reálisnak tartott célokat.
drobika
Entrenador del Barça

2025.11.05. 11:04:15

A BL.-ben minden megeshet. Egy- egy meccs erejéig. Tegnap a Real gyenge meccset hozott, de képes lenne otthon simázni a Liverpoolt. Mondom ezt úgy, hogy Barca után fényévekkel mindíg is a Liverpool volt a csapatom. Egy ilyen eredményből szerintem semmi hosszú távút nem érdemes levonni. A Bayern tegnap nagyon komoly szintet hozott egy rivális otthonában, de a PSG-t leírni sem lehet, annak ellenére, hogy gyakorlatilag simán verték őket játékban, erőben, mindenben. Még nagyon a szezon elején vagyunk, és VB. is lesz. Sok dolog fog itt egymással összefüggeni, prioritást élvezni egyiknek másiknak, csapatnak, játékosnak. Azon sem lepődnék meg, ha egy ,, kicsi ,, lenne ott a BL. döntőben, hogy aztán mindent egy lapra tegyen fel... és akár be is húzza.
ocsike83
Capitá del Barça

2025.11.05. 10:48:14

PR42 írta:
2025.11.05. 10:03:44

Itt aki kvázi lúzer módon gondolkodik azt szerintem a klub kirúgja.

Ez amit írsz nem realizmus vagy hideg fejjel történő gondolkodás, hanem letargia.

Aztán max valami nem jön össze, és elcsúszunk... de inkább célozzuk ezt és csússzunk el, minthogy célozzuk meg a semmit és tapsoljunk hogy sikerült.
Az szerintem nem a lúzer kategória, amikor az edző felnéz a lelátóra és ott ül sérülten a fél kezdő, majd maga mögé néz a kispadra és kb csak a tartalékok, meg az ifisták ülnek ott. Ja, ha nem éppen az edző is ott ül fent valahol a VIP páholyban.

De legyen igazad. Legyen egy szép tavaszunk.

Csak továbbra is reális célokkal, mert ha azokat túlteljesítjük, akkor szép is lehet.
De aki a triplázást és a BL győzelmet várja ettől a csapattól, az max tényleg nagyon elvakult lehet.
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.11.05. 10:37:16

Chino írta:
2025.11.05. 09:06:44
bence0330 írta:
2025.11.04. 22:57:21
Azért megjegyezném, hogy a sok MVP cím után egy Madrid derbin is Szoboszlai volt a Pool legmeghatározóbb játékosa. A végén még 1v1-ben megtartotta Mbappét is hátul a gólpassz és az amúgy is kiváló játék mellé.
Aki látta tegnap a Real meccset, meg tudná mondani, hogy valóban ilyen különbség volt a két csapat között, mert összefoglaló alapján akkor is megköszönhették volna Courtoisnak, ha 4 van közte, sőt!
Igen, hatalmas különbség volt a két csapat között, ha nincs a belga, akkor 4-5 lett volna közte! Ami viszont igazán feltűnő volt, hogy a realnak valódi ziccere nem volt, teljesen nullázták őket a védők, a brazil rinyagép szokásosan rinyált állandóan, ha megállították.
Viszont én nem mennék el a nem-büntető mellett... 10-ből 10-et befújnak ilyet ellenünk, náluk meg a VAR után még a szabadot is elvették a Pooltól...

Szoboszlait viszont muszáj kiemelni, mert mostanában több meccsét is láttam. Nem tudom, hogy a társai "bénultak-e le", de az utóbbi meccseken egyértelműen kimagaslik a csapatból, a MU ellen kb az egyetlen játékos volt a vörösök között, aki focistára emlékeztetett, a csapattársai (a védőket leszámítva) mintha csak kóvályognának a pályán... Néha úgy tűnik, mintha ő lenne a cséká, mintha ő lenne a rangidős... ez önmagában brutális, pedig nem voltam elájulva tőle soha...
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.05. 10:03:44

ocsike83 írta:
2025.11.05. 08:54:54

Ezeket összefoglalva, el kell engedni a Real kergetését. A BL-ben meg az első nagyobb csapat be is fog bennünket árazni sajnos.
Nem a csapat ellen beszélek, de idénre ezek a realitások. Előbb-utóbb kidurranunk sajnos. Ez a keret így nem fogja ezt a 3 + a válogatott fronton való harcolást.
Éljük túl valahogy, legyen meg a jövő évi BL szereplés, menjünk pár kört az idei BL-ben, esetleg találjunk idén is pár fiatalt. Illetve tegyünk meg mindent az 1/1-ért. Minden más csak ajándék.

Ilyen hozzáállással én nem tudok mit kezdeni.
Ennek a klubnak nem ez az identitása és nem ez a célja.
Itt aki kvázi lúzer módon gondolkodik azt szerintem a klub kirúgja.
Ahogy Xavit is kirúgták amikor azt mondta hogy nem tudunk versenyezni (szegény nagyon maga alatt volt akkoriban). Aztán még is tudtunk, kvázi igazolások nélkül is.

Ez amit írsz nem realizmus vagy hideg fejjel történő gondolkodás, hanem letargia.

Mondom mi lesz, felépülgetnek az emberek, addig valahogy túléljük és tavasszal a nyári kemény alapozás meghozza a gyümölcsét, visszakapjuk a két aranylabda esélyes szélsőnket, padra vissza kerül Gavi, Ferran és Lewy egymást váltva, rotálva fogják szállítani a gólokat, és BL-t tekintve bejutunk a legjobb 4-be, ahol már bármi lehet.

Bajnokságban egyetértünk.

Aztán max valami nem jön össze, és elcsúszunk... de inkább célozzuk ezt és csússzunk el, minthogy célozzuk meg a semmit és tapsoljunk hogy sikerült.
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.05. 09:06:44

bence0330 írta:
Azért megjegyezném, hogy a sok MVP cím után egy Madrid derbin is Szoboszlai volt a Pool legmeghatározóbb játékosa. A végén még 1v1-ben megtartotta Mbappét is hátul a gólpassz és az amúgy is kiváló játék mellé.
Aki látta tegnap a Real meccset, meg tudná mondani, hogy valóban ilyen különbség volt a két csapat között, mert összefoglaló alapján akkor is megköszönhették volna Courtoisnak, ha 4 van közte, sőt!

A Bayern valami elképesztően erős most. A Chelsea sem játszott rosszul az első fordulóban ellenük, mégsem adtak sok esélyt nekik, tegnap pedig tényleg megmutatták, hogy az egyik legesélyesebbek a döntőre. Egy PSG ellen egy egész félidőn át megtartani az előnyt 10 emberrel sokat elmond, ráadásul inkább átlövésekből tudtak helyzetet kidolgozni a franciák, mintsem ziccereket kialakítani. Lehet, hogy Dembélét mégiscsak utolérte, ami miatt itt sem tudott rendesen kibontakozni. Épp, hogy kezdett visszatérni erre jön az újabb sérülés, ráadásul nem is úgy ment le a pályáról, mint akinek kisebb kellemetlensége van.

A bajoroknak ráadásul már csak egy komolyabb meccsük van, a többi inkább gólarány javítás és még a bajnoksággal sem kell nagyon foglalkozni, félgőzzel is tükörsimán fogják hozni.

A Cityre kíváncsi leszek, nekem idén is hatalmas kérdőjelnek számítanak, bár a BVB is elég felemás. A sorsolás talán nekik kedvezett a legjobban, de ha buknak könnyen lehet, hogy győzelmi kényszerben lesznek a Real ellen idegenben.
Forca Barca!!!!
ocsike83
Capitá del Barça

2025.11.05. 08:54:54

PR42 írta:
2025.11.04. 22:53:16

Meglátjuk hogyan tovább, én viszont továbbra is félek hogy a bajnokságban beérhetetlenek lesznek.
Idén bármennyire is nehéz de nekünk meg kellene hajtani a BL-t.
Szerintem, ha minden "józan eszű" Barcelona szurkoló a szívére teszi a kezét, akkor el kell engedni ezeket a fenti dolgokat.

A Real idén összeállt, szinte minden pozícióra van 2 játékosuk. Egyedül Mbappe kiesését éreznék meg talán jobban.
Nálunk szedett-vedett a keret, össze-vissza foltozgatva. Hetente esik ki egy játékosunk. Sem Pedrit, sem Raphinha-t, sem J. Garcia-t nem lehet helyettesíteni.
A játékvezetés eléggé lejt a Real felé.
Mellé a védelem minden meccsen más összeállításban játszik, és úgy nyeljük a gólokat továbbra is, mint kacsa a nokedlit.
A kispadot töketlen, III-IV. osztályú játékosokkal töltjük fel.
Az 1/1 továbbra is lőtávolon kívül, így sok igazolás nem lesz.

Ezeket összefoglalva, el kell engedni a Real kergetését. A BL-ben meg az első nagyobb csapat be is fog bennünket árazni sajnos.
Nem a csapat ellen beszélek, de idénre ezek a realitások. Előbb-utóbb kidurranunk sajnos. Ez a keret így nem fogja ezt a 3 + a válogatott fronton való harcolást.
Éljük túl valahogy, legyen meg a jövő évi BL szereplés, menjünk pár kört az idei BL-ben, esetleg találjunk idén is pár fiatalt. Illetve tegyünk meg mindent az 1/1-ért. Minden más csak ajándék.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.11.05. 08:37:53

FcBarcelona1 írta:
2025.11.05. 06:53:42
Kezezés szituációra.
Kovácsnak ha jól emlékszem volt már vitatott játékvezetése a Realnak, mint ahogy erről Marcziniak jut még eszembe.
Nemrég írtam, a szuperliga miatt 4,5 milliárdra perlik az UEFA-t. Nem tudom mit kell még tenniük, hogy legalább pártatlan legyen a bíráskodás.
Addig minden másra ott van Negreira :)
Szerintem jó döntés született. A probléma inkább az, hogy Baldé kezezése büntető volt, vagy hogy egy alapvonalon kipattanó labdát érint Eric Garcia keze, azokat meg befújták...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.11.05. 06:53:42

Kezezés szituációra.
Kovácsnak ha jól emlékszem volt már vitatott játékvezetése a Realnak, mint ahogy erről Marcziniak jut még eszembe.
Nemrég írtam, a szuperliga miatt 4,5 milliárdra perlik az UEFA-t. Nem tudom mit kell még tenniük, hogy legalább pártatlan legyen a bíráskodás.
Addig minden másra ott van Negreira :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.11.05. 05:45:02

PR42 írta:
LG írta:
2025.11.04. 20:30:59
Igazad volt! A Madrid nem bír a Liverpoolal.
Még van pár perc de a statisztikák egyértelműek. Én nem követtem a meccset de mindenképpen üdítő hogy gyengébb a Madrid.

Ezek szerint Alonsonak azért a komolyabb csapatok ellen még akadozik a gépezete, de sajnos ez a bajnokságban nem jelent semmit.
Meglátjuk hogyan tovább, én viszont továbbra is félek hogy a bajnokságban beérhetetlenek lesznek.

Igen, bejött amit vártam, sőt, ekkora különbségre nem is számítottam (nem eredményben, játékban) a Pool javára. Szoboszlai pedig idén a Liverpool legjobbja, és talán Európában is a legjobb középpályás eddig. Szép lenne, ha tavaszra is kitartana ez a forma.

A Bayern pedig bizonyította, hogy jelenleg ők a top. Ha Diaz nem borul el, akkor ki is üthették volna a címvédőt, de így is lehozták. Most kiemelkednek, pechjükre a sorsdöntő meccsek tavasszal lesznek csak.

Nekünk meg szerencsénkre, meg jelenleg azért min. 5 csapatot érzek egyértelműen jobbnak. De hátha idén tavasszal jön meg a nagy forma.
bence0330

2025.11.05. 00:52:16

Az összefoglalókat nézve van de Ven lehet bejelentkezett egy Puskás utolsó szűkítés környékére, saját tizenhatosától indulva lőtt szólógólt védőként emberhátrányban.

Neuer is nagyon jól védett a rangadón, nem is értettem, az utóbbi 1-2 évben szinte csak potyás meccseket láttam tőle, azt hittem, neki befellegzett, most meg 39 évesen remekelt (gondolom az egész szezonban is jó lehet, ha minden meccsüket megnyerték...). Heroikusan kivédekezték emberhátrányban a PSG rohamait.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.11.05. 00:10:53

Nagyot ment Szobo es a Pool! real ma kb helyzetig sem jutott,viszont kurtos visszavonulhatna igazan…
bence0330

PR42
Jugador d'estrella

LG írta:
2025.11.04. 20:30:59
Igazad volt! A Madrid nem bír a Liverpoolal.
Még van pár perc de a statisztikák egyértelműek. Én nem követtem a meccset de mindenképpen üdítő hogy gyengébb a Madrid.

Ezek szerint Alonsonak azért a komolyabb csapatok ellen még akadozik a gépezete, de sajnos ez a bajnokságban nem jelent semmit.

Válasz küldése