Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ezt a számot azért szerintem kicsit torzítja a Girona. A BL résztvevő csapat nagyon távol állt attól, amelyik a 4. helyet szerezte meg a bajnokságban, minden épkézláb játékosukat elvesztették (Dbvyk, Savinho, Aleix Garcia, EG, Couto stb.) a helyükre pedig olyan játékosok jöttek, akik még az első osztály szintjét is alig ütötték meg. Abban az évben a ligában is csak a 16. helyen zártak.FcBarcelona1 írta: ↑2025.11.11. 20:03:04"Bajok lehetnek, az első tünetek már látszódnak
Már ami a spanyol bajnokságnak a 3 nagy alatti indulói csapatait illeti. Az új rendszer tavalyi bevezetése óta a felső-középmezőnyhöz tartozó Bajnokok Ligája résztvevő spanyol csapatok mérlege egészen gyászos.
A Real Madrid – Barcelona – Atlético Madridon kívül 3 csapat vett részt a BL új lebonyolításában, nevezetesen a Girona, az Athletic Club és a Villarreal. Ezek a csapatok eddig összesen 16 mérkőzést játszottak le és a megszerezhető 48 pontból csupán 7-et gyűjtöttek be. Összesített mérlegük 2 győzelem, 1 döntetlen és 13 vereség, 11 szerzett és 28 kapott gól leosztásban.
A Girona tavaly tükörsimán kiesett az alapszakaszt követően. Idén főként a Villarreal sorsolása nagyon nehéz volt az első 3 meccsen, de a ciprusi Pafos elleni vereség látva a bajnoksábeli formát aligha nézett ki előre. Elnézve a Sárga Tengeralattjáró és a Bilbao sorsolását most már nem túlzás kijelenteni, hogy nekik is bravúr kellene ahhoz, hogy túléljék a ligaszakaszt.
Nehéz ezekből a számokból nem a spanyol bajnokság hosszútávú versenyképességének hiányára következtetni. Hiába a jó forma odahaza, a legmagasabb szinten komolyabb költési lehetőség nélkül nagyon nehéz felvenni a versenyt. Ebben drasztikus és gyors lépésekre van szükség a Liga részéről, különösen a túlzóan szigorú FFP szabályok és tv-s jogdíjak újraelosztása lenne indokolt.
Ennek elmaradása ugyanis rövid-középtávon a La Liga kirakatcsapatainak nemzetközi teljesítményére is rá fogja nyomni a bélyegét. Ennek első jelei már most is látszódnak, különösen a Premier League csapatokkal való összevetésben. Mind az 5 idei BL induló spanyol csapat találkozott már angol együttessel, az összesített eredmény pedig több, mint elkeserítő. 8 meccsen 1 győzelem mellett 7 vereség, 4 rúgott a 16 kapott góllal szemben…"
-Spanyolfoci.hu
Az az 1 győzelem legalább a Barcaé![]()
Én is így látom, kiválóan fogalmaztál.
Ezt én is így látom, pedig abban az időben nagy vágyam volt, hogy Julian Alvarez és Enzo Fernandez ide kerüljön, cserébe jött Ferran
Akkor vették 15-20 millió körüli összegért, amikor mi elvittük tőlük az 1 hónappal fiatalabb Ferrant valami 55-ért, kvázi a helyére hozták harmadáron.bence0330 írta: ↑2025.11.08. 22:24:51Mentünk érte anno, de a City többet tudott ajánlani, szerintem sportszakmailag is akkoriban, meg látszólag valamiért ő is inkább oda akart menni (fene tudja, Messi honfitérsaként miért, nem emlékszem, akkor voltak-e már ilyen regisztrációs gondjaink, lehet ez is egy szempont volt).
Onnan meg már teljesen esélytelen volt megszereznünk sajna.
Ezzel a simán megesznek mindenkit reggelire vitatkoznék( bl-re gondolok) erős csapatuk van pénzük is bármikor bárkit igazolhatnak, de nekem idén nem ők a fő esélyesek.Leon írta: ↑2025.11.03. 22:33:00Nem értem a kritikát a Reallal kapcsolatban .Mindenkit megesznek reggelire. Tizik ide vagy oda .
Ebben a szezonban szerintem simán behúzzák a BL-t és a ligát. A Barca annyi sérült kulcs játékossal nem tényező. Talán a Király kupa össze jöhet ha a Real nem törődik vele...
Óriási hiba volt őt kihagyni még a City ill az Atma előtt is. De kàr, h nincs pénz lóvéra.. nálam ő lenne az álomigazolás titkon, bár tudom esély nem sok van ráAlcantara írta: ↑2025.11.08. 20:34:18Megnéztem az Atma -Levante meccset. Eyong elég halvány, súlytalan volt. Viszont a meccs embere nem meglepő módon megint J. Alvarez lett, annak ellenére, hogy Griezmann kétszer is beköszönt. Mi hogy a fenébe nem tudtuk anno elhozni ezt a palit. Brutális amit ősszel is letol az Atmánál.
Eddig a különbség a bajnokságban igazából a Clasicó, amit otthon a gálakezdővel egy ezer sebből vérző Barca ellen húztak be, szóval nem mondanám annyira mérvadónak, ha a különbséget nézzük. Vagy ha igen vehetjük az Atma elleni meccset, ahol a játék minden elemében felmosták velük a padlót. Sok meccsük múlt nekik is nüanszokon, elég nmegnézni nemrég a Getafét például, ráadásul nekik elég egy Mbappé sérülés vagy formahanyatlás, akkor pedig ezek a meccsek nem biztos, hogy be lesznek húzva. És nem is kímélik a franciát, még egy Kairat ellen is csak 10 perc pihenőt kapott 4:0-ás állásnál. Ha mi folyamatosan panaszkodunk a pihentetésre, náluk a mezőnyjátékosok közül toronymagasan neki van a legtöbb perce. Elég megnézni Raphinhát tavaly. Az őszi szezonja még durvább is volt, mint az eddigi Mbappéé, sőt a kora tavasz is, mindenhol az Aranylabda legesélyesebbje volt, aztán nála is kijött rendesen a fáradtság.Leon írta: ↑2025.11.03. 22:33:00Nem értem a kritikát a Reallal kapcsolatban .Mindenkit megesznek reggelire. Tizik ide vagy oda .
Ebben a szezonban szerintem simán behúzzák a BL-t és a ligát. A Barca annyi sérült kulcs játékossal nem tényező. Talán a Király kupa össze jöhet ha a Real nem törődik vele...
Én a legtöbb hozzászólással itt egyet értek, viszont LG soraiban van szerintem az, ami miatt a Madrid valóban kimagaslik: eredményesek, de nagyon. Nem kell nekik mindig lehengerlő játék, akkor is behúzzák a meccseiket eddig. És valószínüleg ők ettől a teljesítménytől tényleg csak jobbak lesznek idővel.LG írta: ↑2025.11.02. 18:19:33Eddig szerintem inkább eredményesek, mint jók, bár helyenként voltak olyan periódusok, ahol valóban erősen játszottak, konstans jó teljesítményről még nem beszélhetünk.
Nálunk meg most sok a baj. Ha tudnánk tartani ezt az 5 pont különbséget, akkor még egy jó tavasszal lehet esélyünk. Ha nem, akkor gyorsan le fog főni ez a bajnokság, 7-8 pont hátrány ebbe a spanyol bajnokságban már sok, hiszen a Real a kicsik ellen rossz napjain sem nagyon bukik, elég, ha valamelyik klasszisuk megvillan.