Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
torotam
Jugador d'estrella

2025.11.24. 18:42:38

A meccs kb 60%-át láttam, az Elche abszolút nem játszott alárendelt szerepben, sőt! Megérdemelték volna a győzelmet is. A Real 2. gólját szerintem is szabálytalanság előzte meg, azért az ötösön belül ilyet egy kapus ellen.... bőven kimeríti a kapus akadályozása fogalmát. Amit nem értek, hogy a Var miért nem nézette vissza a bíróval? Miért nem adtak esélyt az on-field játékvezetőnek a korrekcióra?!
Perez ezt a felvételt is elküldi majd az Uefanak?

Courtois mellett Ballingham az, akinek a hozzáállása kiemelhető. Nem lenne hátrány, ha kitalálná, hogy kipróbálná magát hazája bajnokságában is. :)

Bár jól állnak a ligában (és a bl-ben is), de mi sérülésekkel és erőnléti problémákkal végigküszködtük az ősz nagy részét és így is csak 1 ponttal vannak jelenleg előttünk (szépen leolvadt az 5 pont előnyük).
Nagyon függnek MBappetól, ahogy a teljesítménye visszaesett, nincs aki kompenzálná és hozná a meccseket. Pedig minőség lenne hozzá.
Mondjuk pl Endricknek a padról nehéz hozzátenni. :mrgreen:
Visca el BARCA!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.11.24. 18:09:23

Chino írta:
2025.11.24. 17:24:54
Egy hónap után most nem kezdett, de még így is beállt az 57. percben. Még a szezon első szakaszában is többet "rotálta", nem egyszer bizonyította Perez, hogy Vinicius bármit tehet védve van.
Amíg Mbappé járni tud, addig Endricknek esélye sincs, sőt még Gonzaló Garcia is előtte van a sorban, hozzátéve, hogy neki is alig több mint 100 perce van. Nem véletlen, hogy már küldik is a brazilt Lyonba év közben, még az a kb. 60 milliós vételár sem tudja ott tartani.
Persze, egyértelműen védve van, így nem is lehet. De próbálja kicsit, és szerintem ki nem állhatja, persze nyilván nem a futballtudását. Perezről is sokat mond el, hogy pont az a Vini van védve, akit a saját drukkerei sem bírnak elviselni.

Pedig szerintem Mbappéval nem kéne nagyon kizárniuk egymást, sőt. De persze, értem, Xabinál valamiért Mbappé fix center.Szerintem árt a franciának, hogy középen van, sokkal kevesebbet tud futni, cselezni. Lehet még jobbszélen is hatékonyabb lehetne (még ha annyi gólt nem is rúgna), balon szerintem még a gólszámot is hozná kb. Vagy úgy fogalmaznék, hogy nem a franciának árt, hogy középen van, hanem a csapatnak. Nálam Garcia és Endrick felezné a 9-es posztot jelenleg (vagy harmadolnák és néha Mbappé vagy Rodrygo lenne ott, esetleg Bellingham hamisban), és elsőszámú kérésem lenne egy klasszis center. Vinit eladnám, Rodrygo maradna mindenes cserének (jó ajánlat esetén menne, és hoznék egy igazi jobbszélsőt), Mbappé fixen balszélső lenne, vagy rendszertől függően visszavont támadó a baloldalon, ha kétcsatáros a szisztéma. Ezt az egészet Vini jelenléte barmolja össze a leginkább.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.24. 17:24:54

bence0330 írta:
2025.11.24. 16:31:31
Chino írta:
2025.11.24. 16:20:19
Amúgy a két kezüket összetehetik Courtoisért. Egy Luninnal egyik sorozatban sem állnának így, megkockáztatom, hogy jelenleg ő a legfontosabb játékosuk, sőt tavaly is rengeteg pontot köszönhettek neki. Remélem nálunk is hasonló befolyása lesz a TEK-Joan Garcia cserének.
Mondjuk tegnap pont nem volt a helyzet magaslatán TC (magához képest pláne), a második gólt eléggé benézte, még ha akkora baki nem is volt, mint Simon ellenünk vétett két hibája, de azért védeni kellett volna. Az első gól is védhető lehetett volna, hibának nem írom fel, de későn reagált és zárta le a szöget, ha hozza a maga extra szintjét, megfoghatta volna. Szerintem ezt a meccset pont lehozhatták volna Luninnal kevesebb kapott góllal akár. De amúgy igen, ez inkább volt a kivétel, stabilan a legjobb a szezonban. De remélem ő is belefásul kicsit ebbe a közegbe, és csökken a szintje majd. Sorban kb TC-Mbappé-VAR a 3 legjobbjuk, az utolsó kettő között különösen erős a játékkapcsolat is, ez mindig fontos egy csapatsportnál.

De elképzelni nem tudom, mi történt az elmúlt kb 3 hétben a Reállal, elvesztették azt a kis plusz intenzitást és kohéziót is, amit Xabi hozott, mindenki lézeng a pályán (kivéve ha hátrányba kerülnek, akkor kicsit megindulnak).

Próbál fegyelmezni, Vini padoztatása pl, de peche van, hogy Rodrygo élete legrosszabb formáját hozza jelenleg, asszem láttam egy statot hogy az utóbbi 40+ liga meccsen 2 gólnál tart. Vini sokkal jobb lenne jelenleg, de Xabi szerintem ránézni nem tud kb (érthető okokból) és muszájból küldi csak be néha.

A kedvenc jelenségem viszont Barca-drukkerként Endrick a padon, szerintem sokkal jobban nézne ki a Madrid, ha ő kezdene, tavaly is bitang jó volt év elején főleg, azóta meg csak fejlődött volna. Mbappé meg mehetne baloson, már persze ha nem a tegnapi 3-5-2 a hadrend. Nagyon hiányzik náluk a centerjáték, a francia extrán termel, de sok dolog hiányzik belőle a poszton, ami nem csoda, ő egy balszélső.
Nem feltétlenül a tegnapi meccsen, de még így is fogott két olyan ziccert, ami ha egy Tek-en múlik sima gól.
Viniciust pont, hogy nem tudja fegyelmezi, nagyon szorongatja hátulról Perez a brazzillal kapcsolatban. Egy olyan hiszti után amit lenyomott bármely komoly edző minimum egy meccsre a lelátóra küldi, ehhez képest a következő 3 meccsen kezdő és két alkalommal végig, egyszer pedig 80 percet játszik. Egy hónap után most nem kezdett, de még így is beállt az 57. percben. Még a szezon első szakaszában is többet "rotálta", nem egyszer bizonyította Perez, hogy Vinicius bármit tehet védve van.
Amíg Mbappé járni tud, addig Endricknek esélye sincs, sőt még Gonzaló Garcia is előtte van a sorban, hozzátéve, hogy neki is alig több mint 100 perce van. Nem véletlen, hogy már küldik is a brazilt Lyonba év közben, még az a kb. 60 milliós vételár sem tudja ott tartani.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.11.24. 16:31:31

Chino írta:
Amúgy a két kezüket összetehetik Courtoisért. Egy Luninnal egyik sorozatban sem állnának így, megkockáztatom, hogy jelenleg ő a legfontosabb játékosuk, sőt tavaly is rengeteg pontot köszönhettek neki. Remélem nálunk is hasonló befolyása lesz a TEK-Joan Garcia cserének.
Mondjuk tegnap pont nem volt a helyzet magaslatán TC (magához képest pláne), a második gólt eléggé benézte, még ha akkora baki nem is volt, mint Simon ellenünk vétett két hibája, de azért védeni kellett volna. Az első gól is védhető lehetett volna, hibának nem írom fel, de későn reagált és zárta le a szöget, ha hozza a maga extra szintjét, megfoghatta volna. Szerintem ezt a meccset pont lehozhatták volna Luninnal kevesebb kapott góllal akár. De amúgy igen, ez inkább volt a kivétel, stabilan a legjobb a szezonban. De remélem ő is belefásul kicsit ebbe a közegbe, és csökken a szintje majd. Sorban kb TC-Mbappé-VAR a 3 legjobbjuk, az utolsó kettő között különösen erős a játékkapcsolat is, ez mindig fontos egy csapatsportnál.

De elképzelni nem tudom, mi történt az elmúlt kb 3 hétben a Reállal, elvesztették azt a kis plusz intenzitást és kohéziót is, amit Xabi hozott, mindenki lézeng a pályán (kivéve ha hátrányba kerülnek, akkor kicsit megindulnak).

Próbál fegyelmezni, Vini padoztatása pl, de peche van, hogy Rodrygo élete legrosszabb formáját hozza jelenleg, asszem láttam egy statot hogy az utóbbi 40+ liga meccsen 2 gólnál tart. Vini sokkal jobb lenne jelenleg, de Xabi szerintem ránézni nem tud kb (érthető okokból) és muszájból küldi csak be néha.

A kedvenc jelenségem viszont Barca-drukkerként Endrick a padon, szerintem sokkal jobban nézne ki a Madrid, ha ő kezdene, tavaly is bitang jó volt év elején főleg, azóta meg csak fejlődött volna. Mbappé meg mehetne baloson, már persze ha nem a tegnapi 3-5-2 a hadrend. Nagyon hiányzik náluk a centerjáték, a francia extrán termel, de sok dolog hiányzik belőle a poszton, ami nem csoda, ő egy balszélső.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

Saviola írta:
2025.11.24. 09:13:26
Második gól előtt a bantu szétrúgja Pena fejét, mindenhol kifelé szabad, itt real szabályos gól.

De perez jártatja a pofáját, hogy milyen rossz nekik.

Köpedék brigád.
Én sem hittem el, hogy azt képesek voltak megadni. Még ha csak éppen hozzárértek voltak Penához ő meg eljátssza a nagyhalált valahogy beveszi a gyomrom, de még az orra is vérzett. Azt gondoltam, jön majd egy szokásos tizenegyes nekik, nehogy bukó legyen a vége, de végül máshogy kompenzáltak.
Ugyanakkor itt nem a bírót venném elő, mert a VAR szobában döntenek és ez a legrosszabb. Valerot kiállítják a pályára, Madridban meg arctalanul döntenek.

De nem egy ilyen meccse volt már a Realnak. Sokadik, amikor egy hajszálon múlik (Getafe, Soci pl.) csak most már előfordul, hogy nem jön össze.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.11.24. 09:34:07

Saviola írta:
FcBarcelona1 írta:
2025.11.24. 09:11:05
Tegnap leírtam mi megy a háttérben
Én valamikor év elején írtam egyszer, és kitartok mellette: szerintem ez hosszútávon nekünk jó. Az, hogy ekkora gusztustalan tévedés történik, nyilván nem, de amit Perez művel, az ugyan nekünk se kellemes, de az ő tavalyi, és esetleges idei bukásuk szerintem jelentős részben ennek köszönhető. Amióta elkezdődött tavaly ez a sértődős-aranylabdagálás-negreirázós hangoskodás, azóta gyenge kb a csapat fejben is, ami nem megszokott ott. Lespirálozott oda is a fejekbe, ezzel vannak elfoglalva, komolyan el is hiszik talán, vagy már nekik is szekunder szégyenérzetük van, tudja a fene, de nekem fixa ideám, hogy nekik árt vele a legtöbbet, játékosok szintén, mert 1-2 megadott kamugólt lehet kisír így, de az tavaly már nem kompenzálta a kárt, amit okozott, és lehet, hogy idén se fogja. Remélem. Amúgy szerintem Xabinak is árt vele, az egész hangulatot mérgezi, ő meg alapból nem ilyen szerintem, én legalábbis egy korrekt fazonnak láttam mindig, de bele lehet ebbe rántani őt is, voltak erre jelek. Ha nem lenne ennyire két(három) kiemelkedő klubja a ligának, ekkora szakadékkal mögöttük, szerintem kb ezen az úton lehetne elindulni egy ilyen MU féle teljesen toxikus közeg felé, ahol nem érted, miért nem jó a sok klasszis játékos és a sok máshol jó edző, itt a Ligában sajna ez esélytelen, mert alig büntetnek a csapatok, és garantált legalább a 2. hely, egy rettenetes évben a 3. Kisujjból oda lehet érni, és azért túl sok a világklasszis a csapatban.

Megérdemel az egész pöffeszkedő nekünkmindentszabadmertmivagyunkamadrid bagázs egy kis aszályt.

Viszont akárhogy is, sajnálom a madrid drukkereket, mert nekem itt van Flick alatt 5 meccsből 4 gála/hihetetlen izgalmas meccs, minden héten élmény szinte néznem, ott meg megy meccsről meccsre a szenvedés, ócska meccsekkel. Nekem ez még akkor is jobb leosztás, ha megint BL-t nyernek, de ha mondjuk nem sikerül jól kupák terén nekik a szezon, akkor tényleg nem marad egy szurkolónak odaát semmi. Ha valaki depressziós szeretne lenni, bármelyik meccs közben/után átnézhet bármilyen madridi fórumra, sok életkedv nincs. Madridiként évek óta, de tavaly és idén pláne annak lehet örülni, hogy végül nyertek, és esetleg épp kupákat is nyertek, ezt lehet várni év elején, és addig átszenvedni a szezont. Ráadásul szerintem jelenleg a csapatuk nem szerethető annyira nekik sem már 1-2 éve, kapar kb 2 játékos a pályán.

Szóval részemről Perez csak pattogjon. Egy ilyen megadott kamugól előtt különösen nagy öngól, és méginkább hiteltelenné válik.
Saviola
Júdás 2, az áruló

Második gól előtt a bantu szétrúgja Pena fejét, mindenhol kifelé szabad, itt real szabályos gól.

Köpedék brigád.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.11.24. 09:11:05

bence0330 írta:
2025.11.23. 22:42:15
Idő hiányában röviden:
Az első góljuk a szabályok szerint elvileg szabályos. Pontosan Guler kezezős góljánál hozták fel.
Direkt gól nem gól.
Vétlen kezezés után csapattárs szerzi, akkor szabályos.

A második gól egy vicc. Tegnap leírtam mi megy a háttérben, minden másra ott van Yamal elszólása :)
bence0330

2025.11.23. 22:42:15

Btamas8309 írta:
2025.11.23. 22:40:03
Csak nekem tűnt fel, hogy Eblinghamnek a karjarol pattant a gólpassz?
Én is pont ezt figyeltem, de az ismétlések végéből nem volt nekem egyértelmű, lehet még váll volt a mai szabályok szerint.

Micsoda gól! Az Elche ment a gól óta győzelemért, nem a Madrid, és Madrid nevelés lövi a gólt. :D De szép volt.

És már egyenlítettek is. Felgyorsultak az események rendesen.

És Vége!!!!!! Pena MVP, a két exbarcás a legjobb 3-4 játékos között volt ma a pályán. :)

1 ponttal mennek már csak, nem gondoltam volna 2 fordulóval ezelőtt. Igazából nem érdemelt a Madrid 1 pontot, mázlijuk volt, de így is jó.

Az Elche eddig is a legszimpatikusabb kiscsapat volt, ez most tovább erősödött.

Amúgy aki megadta a második madridi gólt (vagyis aki nem szólt a VAR szobából), az mehet megyei meccset vezetni részemről, ha egyáltalán. Vini úgy rúgta fejbe Penát (nem állítom, hogy szándékosan, de az az kit érdekel), hogy ömlött a vér az orrából utána, és mindezt úgy, hogy ha nem rúgja fejbe, pont úgy érkezett a labda, hogy lett volna esélye védeni. Óriási és nyilvánvaló bírói tévedés történt részemről, és megint olyan, amit a pályán teljesen elfogadok, hogy nem lát valaki (az a bírókat utólag sosem érdekli, miért vérzik az illető orra), de a VAR-ból ez egy no brainer visszafújás. Nem tudok magyarázatot találni a gól megadására, akármit próbálok kitalálni. Átnéztem a túloldalra, ott sem adta volna meg kb senki a gólt.

Első hírek szerint konkrétan eltört benne Pena orra, ez még nem biztos, de nagyon úgy nézett ki a pályán is. És ez sem ért visszafújást.
Btamas8309
Barça C

2025.11.23. 22:40:03

Csak nekem tűnt fel, hogy Eblinghamnek a karjarol pattant a gólpassz?
bence0330

2025.11.23. 22:33:48

Szerintem a meccs képe kb papírforma, még mi is megszenvedtünk ellenük a labdáért, asszem ők birtokolják a legtöbbet utánunk, vagy legalábbis valamikor a bajnokság egy pontján így volt. Engem az lep meg, hogy mennyire gyengén oldják meg a kontrákat, azt hittem, hogy az Elche ugyan uralja majd a meccset, ők ilyenek, de a Madrid megfutja őket 4-5-ször. Kb egyszer sikerült, akkor meg Pena a hét egyik védését mutatta be. Meg most épp megint, de blokkoltak.

Én a Madridi középpályán (meg úgy általában a csapaton, csak középen látványosabb) érzek egy olyat, hogy annyira ellustultak az évek alatt hogy abból egyszerűen nem tudtak (még) kijönni, nem harap senki ott, ez az egész szezonban így van. Persze sokszor van, hogy kisujjból megoldják így is, Ancelottinál is így volt, de nagyon kicsi az intenzitás.

Na, sajna kicsit csavartak a hangerőn, jött is a gól. :(
sansz
Entrenador del Barça

2025.11.23. 22:28:16

Csak a focit nézve nem hinném,hogy sokan eltalálnák melyik a Real. Az Elche nagyon szépen játszik, le a kalappal. Bármi benne van a meccsben, de ez nem semmi teljesítmény. Fort is nagyon tetszett,nem hiszem,hogy nélunk ne fért volna a csapatba...
Nekem Sarabia mindig szimpatikus volt, ki tudja minlett volna,ha anno az öltözőnek kisebb az egoja..

A Real még megnyerhet mindent is, de szerencsére XA nem tudja azt megvalósítani,mint a németeknél, Carlonál csak egy kicsit van több fantázia benne. Illetve a kezdőt jobban rakja össze. De nem egy verhetetlen csapat (mi sem persze).
bence0330

2025.11.23. 22:13:11

Hű, ez az Elche idén mindenképp egy mini-Barca. Stílus, játékosok, ez a gól is Barcás volt.

Megérdemelt vezetés. A Madrid kb alszik, lehet ez felrázza őket és simán fordítják, de ez eddig egy semmi.

Hú, de megalázóan szerelte le rövid időn belül másodszor Fort Vinit. Brutál amit megy ma a srác, nem akárkik ellen, előre is, de főleg hátra.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.11.23. 22:12:09

Szép barca mintás góllal vezet Elche!
bence0330

2025.11.23. 21:26:13

Eddig talán jobb mezőnyben az Elche, mondjuk ez nem annyira meglepő az ő stílusukból adódóan.

Pena extra bravúrt hozott, 5 méterről védte Mbappé lövését.

Azóta vége a félidőnek, és még mindig legalább egál, ha nem jobb az Elche. Fort oktatja a madridi baloldalt.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.11.23. 19:41:44

Laportának azért sosem okoz problémát segget csinálni a szájából. Nem volt az olyan régen, amikor még Tebasban látta az ellenséget és minden baj forrását. Aztán amikor Tebas a madriddal kezdett el komolyabban konfrontálódni, hirtelen beállt mögé. Azért ez finoman szólva is kellemetlen. Perez sem egy angyal, de ő legelább következetesen Tebasék ellen van, nem játszik napraforgót.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.11.23. 18:24:50

Közben olvasom az MD-n, hogy Perez pa(á)pa beleállt mindenkibe. Jött is a demagóg, populista szövegelés (Tebas válaszolt, ugyanezeket a szavakkal jellemezte)
Jött egy jóféle Negreirázás, miközben minden szövetség elnöke Real Madridhoz köthető ember, és heti szinten nyomatják a nyílt nyomásgyakorlást, miközben felhozza a feltételezett nyomasgyakorlást a Barca részéről.

Most esett le Laporta miért próbál jó viszonyban lenni Tebassal. Nagyon szemben állnak ezek egymással, ha leváltják, még ettől is lehet rosszabb.

Nem irigylem a Barca politikai helyzetét, és mellé még jövőre jön a választás is.

Szeretném, ha végre csak a focival foglalkoznának, és nem mindenhonnan csak a politika folyna.
A két nagynak szüksége van egymásra, de úgy néz ki ezzel a madridiak nem nagyon foglalkoznak.
PR42
Jugador d'estrella

2025.11.16. 14:56:33

Rá van állva a média Yamalra, ki adták Madridban a parancsot hogy ki kell zökkenteni a Barcát bármilyen áron, és ennek megfelelően születnek a cikkek is.

Ami egyedül érdekes az egészben az maga szövetségi kapitány, aki egyrészt más szövetségi kapitányokhoz képest is eltérően viselkedik, másrészt saját maga ellenében is úgy látszik hogy inkonzisztens, mert játékos és játékos, vagy klub és klub között is különbségeket tesz a nyilatkozatait és reakióit tekintve.
Valszeg az ő fejében az van hogy Huijsen nélkül tud meccset nyerni, de Yamal nélkül nem feltétlen.

Még egyszer bravó a klubnak, nem tudom hogy Flick, Laporta vagy Deco vagy bárki más aki ebben benne volt, de aki meggyőzte Yamalt hogy most legyen a kezelés, övé a dicsőség és a dícséret.
Győzzenek csak meg minél több játékost hogy szotyi meccsekre ne utazzanak.
A VB keret pedig úgyis aktuális forma alapján és személyes kapcsolatok alapján fog eldőlni. Pl Baldé azért nem válogatott mert Cucurellát és Grimaldo-t ifi válogatott koruk óta ismeri De La Fuente, és elégedett velük, ők a saját emberei. Más poszton is hasonlóan alakul a dolog, ezeket a szitukon nem fog változtatni hogy valaki kihagy pár szotyi meccset.
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.16. 14:06:52

bence0330 írta:
2025.11.16. 11:42:00
Ez oké. De nem olvastam a döbbent szövetségi kapitány nyilatkozatait, hogy még soha nem látott ilyet. Egy slight discomfortnál csak lenyilatkozza, hogy ja, emiatt, haza kellett mennie.

Yamal meg egy impromtu beavatkozás elvégzése után már kapja a savat ugyanettől az embertől. Meg a médiától persze.

Pár órával később szóltak, hogy Yamal mégsem tud részt venni a válogatott meccseken a sérülése és a rádiófrekvenciás kezelés miatt. Ez miben más pontosan, mint amikor egy random másik játékos, montjuk Huijsen jelenti be, hogy ő nem tud játszani? Ő is egy ponton bejelenti, és kész. Könnyen lehet, sőt, szinte biztos, hogy nem abban a pillanatban közli ezt a kapitánnyal, amikor ezt eldöntötte.

Na ez a kettős mérce a zavaró. Nem bírom Laportában a folytonos áldozatszerepben tetszelgést, de azért hébe-hóba igaz ez, valamiért sok esetben nálunk jobban felfújnak mindent, mint máshol.
Pont most volt egy nyilatkozat Aragonestől, amiben azt taglalta, hogy a mekkora felhajtás van Yamal körül, aki orvosi kezelést kap és emiatt nem tud ott lennni a válogatottban, miközben a riválisnál többen is kimaradnak sérülésre hivatkoznak. Azokról pedig senki nem beszél, csak ő kapja a savat mindenkitől.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.11.16. 13:33:04

kmb írta:
2025.11.16. 12:33:52
Vonjál mérleget Yamal,ill Nico esete között,valamint Huijsen,ill Ferran és Olmo esete között.
Hazaküldte Ferrant és Olmot is emlékeim szerint, ezek tények, de összeesküvés elméletek kapcsán nem tudok és nem is akarok vitázni, mert az elméletet alátámasztó hírek, pletykák ütik csak át az ingerküszöböt és ez nekem még mindig összeesküvés elmélet.

Ferran a sérülése után hazatért, Olmo is, de itt sokan azon polemizálnak, hogy valami újságíró szerint valami edzésnek nem a 10. hanem 80. percében küldték a betegszobába, ez nekem mese habbal, az újságírók nem tudnak mindent, példányszámot akarnak és like-okat, a madridi média a bírók és Yamal ellen hergel, a katalán meg a spanyol válogatott ellen, ettől még lehet agyalágyult a kapitány természetesen.

Van eltérés a bánásmódban? Gondolom van, de nem esküdött ellenünk össze a világ, simán több spanyol válogatott játékosunk van, mint a többi csapatnak.

Nem feszegetik azóta, de szerintem kommunikációs hiba lehetett Yamal kapcsán a két orvosi stáb között, ne feledjük ez Spanyolország azért, simán lehet, hogy a válogatott orvosai felejtettek el szólni a kapitánynak, a kapitány nem olvas emailt, stb, azért az ottani büroktácia is megérne pár esszét.

A játékosok oldaláról meg változatlan a véleményem: senkinek nem kötelező válogatottnak lenni, jelzi, hogy nem akar menni és nem megy onnantól. Szerintem ők akarnak ott lenni a válogatottaknál.
Huijsen meg eljátszhatja az összes válogatott szünetben a sérültet, csak ahogy írtam, szerintem nem 100%, hogy kap repülőjegyet a VB-re. (én simán otthon hagynám pl és akkor kipihenhet mindent a nyáron, nem érzem annyival jobbnak a khv posztokra versenyző másik 8 spanyol játékostól, szerintem simán útnak indulhatnak Cubarsi, Le Normand, Laporte, Mosquera, Vivian, Paredes, Hermoso, Inigo sorral)
kmb írta:
Amikor megvan az eredmény,nem kell közölnöd,legalábbis én nem vagyok rá kiváncsi.Hajrá!
Ui:Troym-nak
Ha nem érdekel a válaszom, minek címzel meg kérdéssel? Mindegy, felfogom valami viccelődés félének...
kmb
Jugador d'estrella

Meg is akartalak jegyezni az előzó hsz-ben,de inkább elengedtem :)
Azt hiszem ez egy égi jel,megyek is lottózni.
Szerintem Nico,Huijsen spanyol válogatott,a többi az csak egyfajta bónusz.
Vonjál mérleget Yamal,ill Nico esete között,valamint Huijsen,ill Ferran és Olmo esete között.Amikor megvan az eredmény,nem kell közölnöd,legalábbis én nem vagyok rá kiváncsi.Hajrá!

Ui:Troym-nak
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.11.16. 12:33:22

bence0330 írta:
Na ez a kettős mérce a zavaró. Nem bírom Laportában a folytonos áldozatszerepben tetszelgést, de azért hébe-hóba igaz ez, valamiért sok esetben nálunk jobban felfújnak mindent, mint máshol.
Érzékeny téma lehet ebben a topicban, de
Tebas, Louzan, Uribes hármasról már többször volt szó.
David Aganzo AFE president
Aitor Karanka RFEF technical director
Yolanda Parga, CTA egyik vezetője, női bíróküldés irányítója

Mindannyian a Real Madridhoz köthetőek

Pár éve nem volt ilyen, Tebasék a saját körüket ültették a vezető pozíciókba.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/2 ... -alma.html
Luis Rubiales interjú.
Tudom, most népszerű lett szidni, a női foci miatt sok Barca szurkolói oldal is megveti, szerintem is egy ugyanolyan korrupt ember, mint a többi spanyol sportvezető, de vele nem volt ennyi kétes szituáció, ahogy elődjével Villar-al sem.
Teljes mértékben a politika irányítja a spanyol focit, amiből a Barca nem jöhet ki jól.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.11.16. 12:34:12-kor.
Troym
Llegenda del Barça

2025.11.16. 12:19:31

A spanyol médiát, vagy szövetségi kapitányt miért érdekelné, hogy mi történik a francia, uru, argentín válogatottnál?

Nem követem szorosan, de gondolom a magyar médiát is hidegen hagyja, hogy XY NB1-es játékos megy-e az örmény válogatottba.
kmb
Jugador d'estrella

2025.11.16. 11:45:38

Jó lenne, ha nem hazudoznál! Minősíthetetlen kommentedet töröltem, 5. törlés volt, kaptál érte egy hét pihenőt. Visszaeső voltál, de megúsztad jóindulattal 1héttel. Nem rég ezzel a témával kapcsolatban kaptam egy hét pihenőt,mert meg mertem jegyezni hogy hova tartozik a kopasz(Barcelona ellenes) nemzeti sérülés specialista.Én elfogadom hogy az égimeszelő Huijsen éppenséggel sérült,illetve fáradt szegény,de azt hogy a Barca játékosait nem egyenlő mércével méri,főleg a Realhoz képest,azt fent tartom és 100 százalékig biztos vagyok benne.A múltkori szünetben Ferran ugyan igy(nincs hosszú i betűm) volt,sőtt azt hiszem Olmo is,de őket nem küldte haza,hanem erőltette és az edzés közben sérültek le.Kérdem én hogy ha tudta hogy Yamalnak problémái vannak akkor miért játszatta két meccsen magabiztos vezetésnél szinte teljes meccsen úgy hogy ráadásul beinjekciózta gerincbe.Na meg kérdezem azt is hogy most miért ilyen nagy a csend a spanyol médiában mikor Huijsen,Valverde,Mbappe,Camavinga,Courtois,és Mastantuono is sérültet jelent a válogatott előtt,ill közben.Mastantuono esete meg kb Yamalé pepitában,de senki nem hisztériázik miatta ahogy azt tették napokig Yamal miatt.Nico Wiliams a meccs embere lett,győztes gólt szerezve,de mivel ugyan úgy pubalgiaval küzd,kihagyta a keretből.Van rá racionális magyarázat hogy az egyik miatt hisztizik a sajtóban,(holott meccseket volt kénytelen kihagyni,mert ő gerincspecialistának képzelte magát)a másikat meg a legjobb formájában nem hivja be.Azt meg már csak úgy mellékesen jegyzem meg hogy a kövi meccsünk a Bilbao ellen lesz,Mortadello pedig onnan származik.Lehet magyarázni hogy igy meg úgy,de a napnál is világosabb a helyzet.
Maga lenne a csoda ha ilyen körülmények között valamilyen trófea sikerülne idén.
bence0330

Ez oké. De nem olvastam a döbbent szövetségi kapitány nyilatkozatait, hogy még soha nem látott ilyet. Egy slight discomfortnál csak lenyilatkozza, hogy ja, emiatt, haza kellett mennie.

Yamal meg egy impromtu beavatkozás elvégzése után már kapja a savat ugyanettől az embertől. Meg a médiától persze.

Pár órával később szóltak, hogy Yamal mégsem tud részt venni a válogatott meccseken a sérülése és a rádiófrekvenciás kezelés miatt. Ez miben más pontosan, mint amikor egy random másik játékos, montjuk Huijsen jelenti be, hogy ő nem tud játszani? Ő is egy ponton bejelenti, és kész. Könnyen lehet, sőt, szinte biztos, hogy nem abban a pillanatban közli ezt a kapitánnyal, amikor ezt eldöntötte.

Válasz küldése