Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.21. 06:24:25

torotam írta:
2025.10.20. 22:24:08
Tebasnak max. közvetve van köze a bírókhoz, azokat a megújult CTA küldi

Xavi Lemos (TV3) slams LaLiga officiating:

“The changes Florentino made to the refereeing committee were a clear message to the officials – and they got it loud and clear. Every week, they’re refereeing under pressure, and they know perfectly well which side they’re supposed to favour.”

Nekem azzal van bajom, hogy
"Más szemében a szálkát is meglátja, a sajátjában a gerendát sem"
elv alapján működik a spanyol bajnokság.
Ma is olvasom MD-n Carvajal nyilatkozatát, hogy a Miami meccs miatt torzul a bajnoki versenyhelyzet.
Közben évek óta mindenki hagyja a nyomásgyakorlást
mert bizony ez egy "Negreira liga", közben amióta folyik a bajnokság, mindig valami Real Madridhoz köthető ember vezette a szövetségeket
Ettől viszont ténylegesen torzul a versenyhelyzet.
https://www.sport.es/es/noticias/real-m ... -122817489

Szerk: amúgy ha véletlenül most Miguel Galan feljelentése alapján felfüggesztenék Tebast, vajon milyen figura kerülne a La Liga élére? :)
torotam
Jugador d'estrella

2025.10.20. 22:24:08

FcBarcelona1 írta: Munuera Montero vezette a tegnapi meccset, aki tavaly felszólalt a Real TV nyomásgyakorlása ellen, és az ellen, hogy a családját fenyegetik a szurkolók.
Felfüggesztették, eljárás indult ellene és a szakértői cége ellen, majd tisztázták.
Így akkor már jobban érthető is a dolog.
Tebasek pontosan tudták milyen stílusban és habitussal fog a Getafe játszani, nagy húzás volt épp azt a sporit berakni, akit majdnem tönkretettek madridék és aki ezek utàn nekik fúj majd jobban.

Nagyon észnèl kell lennie a srácoknak vasárnap, Vinicius, Bellingham és Güler is igazi profi provokáló emberek (a brazil főképp).
Főleg Aranak és Fermínnek kell higgadtnak maradniuk, ők a temperametumosabbak, rájuk utazhatnak majd.
Visca el BARCA!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.10.20. 12:50:48

Saviola írta:
2025.10.20. 10:08:36
Hát, megnéztem az összefoglalót a tegnapi real meccsről. :D

Néha elgondolkodom, hogy ezt mások nem látják, főleg, olyanok nem, akiknek kéne és én élek egy párhuzamos univerzumban.

Az első piros sehol a világon nem az, csak itt. Sárga, legyen, de piros. Mire? :D Kabaré.

A másodiknál meg vininek mehetett volna a sárga, oscar díjas alakítás volt.

Bicskanyitogató, hogy ezt meg lehet tenni, meccsről, meccsre és senki nem szól egy szót sem.

Ilyen ellenszélben nagyon nehéz lesz, főleg, hogy mi botrányos formában vagyunk, ráadásul Flick nélkül. Ha marad a feltolt védelem, akkor csúnya vége is lehet, Barca győzelmet más esetben is nehezen tudok elképzelni, egyszerűen jobb játékosaik vannak, kulcsembereik egészségesek, teknőcfejű meg ontja a gólokat. Nálunk a csapat nagy része formán kívül, alapemberek sérüléssel vagy félig felépülten, szóval. Bár, ugye én szélsőségesen pesszimista vagyok, ezt aláírom. :roll:
Ebben a legszebb az hogy a csapatok meg képmutatóak, érdekes módon ellenünk folyton össze tudnak állni(lásd a mostani 30 mp-es sztrájksorozatot a csúnya gonosz Barcelona ellen,de akkor nem tudtak mikor folyton szivatnak minket ilyen-olyan épp kitalált szabállyal és jó részben emiatt kell ilyen dolgokhoz folyamodnunk mint meccsek külföldön játszatása), vagy a Negreira-botrányon is össze tudtak állni és habzó szájjal kiállni ellenünk hogy mekkora szemét banda vagyunk(0 bizonyítékkal, ilyenkor hol van az ártatlanság védelme?) , de az meg teljesen rendben van szerintük hogy hétről hétre nyíltan, teljesen világosan befolyásolja a RM a bírókat a RM TV-n keresztül és ennek eredménye az olyan ítéletek mint a tegnapi, vagy mikor Mbappé talppal rátapos az ellenfélre és ebből a teknős kap tizit, meg amikor kész felháborodás van amiért Bellinghamet végre kiállítják a 100-adik F YOU/OFF-ozás után és rendesen felháborodnak a fehérek hogy mekkora csalás és milyen rossz a Negreira-ligában játszani, ha meg kivételesen a mi javunkra tévednek 10-ből 1-szer akkor meg szintén jön a csalást kiáltás.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.20. 11:20:51

Engem mondjuk továbbra sem az on field bíró, ez esetben Montero érdekel, a pályán elnézett dolgokat én meg tudom bocsátani elég könnyen, szerintem lehetetlen hibátlanul vezetni ott a meccset. Nem tudom, kik ültek a VAR szbában, de mint általában, ők az igazi bűnösök egy rossz döntésnél, mert nekik viszont a rendelkezésükre áll minden képi anyag. Kivéve második sárgáknál, de szerintem az pont teljesen rendben volt tegnap.

Meg amúgy az se zavarna, az ilyen alja küzdősport-futball fúziós játékot játszó csapatoknak elkezdenék lengetni a sárgákat pirosakat minden gyanús esetre, még a Madrid ellen is ünnepelném, ha rendszerszinten történne, minden meccsen, csak hát nem ez történik.

Teljesen szét van esve a játékvezetés, semmi következetesség nincs. Ha ezt a fordulót nézzük, Flick és az első Getafés játékos pirosa is egy vicc, sehol máshol nem történt volna meg. Néha szerencsére ránk is kijön a dolog pozitívan, szóval ez nem (csak) részrehajlás szerintem, egyszerűen ennyire gyenge a színvonal.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.20. 11:02:34

Saviola írta:
Bicskanyitogató, hogy ezt meg lehet tenni, meccsről, meccsre és senki nem szól egy szót sem.
Munuera Montero vezette a tegnapi meccset, aki tavaly felszólalt a Real TV nyomásgyakorlása ellen, és az ellen, hogy a családját fenyegetik a szurkolók.
Felfüggesztették, eljárás indult ellene és a szakértői cége ellen, majd tisztázták.

Gondolom a tegnapi meccs után nem fognak azzal foglalkozni, hogy mennyit tévedett a Real kárára.
Vagy majd számon kérnek rajta 1-2 büntetőt, és legközelebb a kiállítások mellé még azt is befújja :)
Saviola
Júdás 2, az áruló

Hát, megnéztem az összefoglalót a tegnapi real meccsről. :D

Néha elgondolkodom, hogy ezt mások nem látják, főleg, olyanok nem, akiknek kéne és én élek egy párhuzamos univerzumban.

Az első piros sehol a világon nem az, csak itt. Sárga, legyen, de piros. Mire? :D Kabaré.

A másodiknál meg vininek mehetett volna a sárga, oscar díjas alakítás volt.

Ilyen ellenszélben nagyon nehéz lesz, főleg, hogy mi botrányos formában vagyunk, ráadásul Flick nélkül. Ha marad a feltolt védelem, akkor csúnya vége is lehet, Barca győzelmet más esetben is nehezen tudok elképzelni, egyszerűen jobb játékosaik vannak, kulcsembereik egészségesek, teknőcfejű meg ontja a gólokat. Nálunk a csapat nagy része formán kívül, alapemberek sérüléssel vagy félig felépülten, szóval. Bár, ugye én szélsőségesen pesszimista vagyok, ezt aláírom. :roll:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.10.20. 07:33:19

Mascherano14 írta:
2025.10.19. 22:45:54
Nagyon gyengék, de pont az ellen jók, ami a gyengénk most, a lestaktika. Alig van náluk elől olyan, aki nem tudna lefutni minket, DE most Modric nélkül ki fogja adni a passzt?
Például Arda Güler tud jó labdákat adni.
A sárga lapoknál pedig nemcsak Viniciusszal és Mbappéval kell vigyáznunk, hanem Bellinghammel is, nagyon tisztátalanul játszik, folyamatosan provokálja az ellenfeleket.
Szerintem a támadásépítésük még most sem annyira kiforrott, még nem látni a fejlődést, viszont átlövésekben sokkal aktívabbak nálunk.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.20. 06:40:46

A clasicon rendesen oda kell figyelni a játékosoknak, 2 meccs, 3 piros Viniciusról.
Mondjuk ezek ellen nem tudom mit lehet tenni. :)

Araujo ellen befújt büntetőnél hallgattam a kommentátort, hogy majdnem lecsavarja Araujo szerszámát, most pedig Rashfordot csapták arcon utolsó emberként.
Nem szabad szerintem hozzáérni egy fehér mezes játékoshoz sem, cserébe állni kell az ütéseket, mindezt végtelen nyugalommal, mert úgy járnak, mint Flick :)
Peter
Director del Fútbol

2025.10.19. 23:57:03

Mascherano14 írta:
Nagyon gyengék, de pont az ellen jók, ami a gyengénk most, a lestaktika. Alig van náluk elől olyan, aki nem tudna lefutni minket, DE most Modric nélkül ki fogja adni a passzt? Ha nem működik a presszing, 5-6 gólt rúgnak, és nem lesz náluk a labda...
Lehet, hogy nagyon gyengék, de jelenleg 2 ponttal előttünk állnak a tabellán ugyanakkor Pedri szavaival élve az előző szezonban mi élesebbek voltunk, mint a mostaniban.
Ha az ellen jók, ami a gyengénk, akkor Modric nélkül is működnek azok a passzok.

Mindenesetre már csak ezek alapján is érdekesnek ígérkezik egy nagyon gyenge és egy kevésbé éles csapat összecsapása.
bence0330

2025.10.19. 23:39:01

torotam írta:
2025.10.19. 23:24:27
bence0330 írta:
2025.10.19. 22:40:38
Fúj, de undorító volt ez az egész. Egy átlag Getafe meccsünkön 5 ennél pirosabb megmozdulást úsznak meg. Ez egy sima sárgás taktikai fault volt.
Madridisták szerint egyértelmű piros vitán felül, többen kiemelik, hogy korrekt játékvezetés volt.
Ők ehhez szoktak sok éven keresztül (főleg a BL-ben), szerintük ez a korrekt...
Egy MBappeval jobbak eddig nálunk, a pali konstansan hozza a gólokat.

Nekünk lesz csatárunk a Classicon? Rendbe jön addig Ferran vagy Lewy?
És Rapha?
Ja, nagyon gáz, hogy fehér oldalon ez a sztenderd, hogy egy átlag taktikai faultot befújnak pirosra. A sárga nem kérdés, de szerintem nincs az az angol-spanyol-német-franca játékvezető a világon, aki erre pirosat adott volna. Ha meg mégis befújták volna, a VAR azonnal szól. A második piros korrekt volt, de persze az pont az első miatti dühük miatt történt, ott már mindegy volt. És majdnem egyenlítettek 9 emberrel.
Tényleg megtippelni sem merném, hény ennél durvább fault volt ellenünk csak az utolsó 2-3 Getafe meccsünkön, olyan 8-10 lenne a tippem, ezeken kaptunk mi egy pirosat, ők semmit. Tényleg, undorító ez az egész.

Lewy biztos nem, Rapha lehet hogy csereként lesz már, de a tavalyelőtti sérülései alapján azt mondanám, hogy 1-2 meccsig felejtsük el, iszonyat rossz olyankor, Ferrán elvileg lesz, hétfőn már edzeni fog, a BL meccs kérdéses, de nem esélytelen, klasszikó már sanszos, nekem Yamal a kérdéses, pont kérdeztem is a topikjában, tud-e róla valaki valamit, mert a gólöröm után nagyon nem nézett ki jól, ahogy sántikálva futott oda ünnepelni. De hivatalos hírt nem láttam, szóval lehet nincs gond.

Szerintem kulcs lehet, hogy az Olympiacos meccset le tudjuk-e zárni 50-60 percen belül és cserélni kulcsjátéosokat, vagy nem, mert nekik komolyabb meccsük van hétközben, kétlem, hogy a Juvét lelépnék, még ha nincsenek is csúcsformában a zebrák.

Amúgy abban nem kételkedem, hogy mezőnyben/középpályán szétverjük őket, kérdés, milyenek leszünk a kapu előtt, és mennyi elfutásuk lesz a védelem mögé. Lehet Flick húz egy Newcastle-t és hátrébb megyünk kicsit.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
torotam
Jugador d'estrella

2025.10.19. 23:24:27

bence0330 írta:
Fúj, de undorító volt ez az egész. Egy átlag Getafe meccsünkön 5 ennél pirosabb megmozdulást úsznak meg. Ez egy sima sárgás taktikai fault volt.
Madridisták szerint egyértelmű piros vitán felül, többen kiemelik, hogy korrekt játékvezetés volt.
Ők ehhez szoktak sok éven keresztül (főleg a BL-ben), szerintük ez a korrekt...
Egy MBappeval jobbak eddig nálunk, a pali konstansan hozza a gólokat.

Nekünk lesz csatárunk a Classicon? Rendbe jön addig Ferran vagy Lewy?
És Rapha?
Visca el BARCA!
Mascherano14
Entrenador del Barça

Nagyon gyengék, de pont az ellen jók, ami a gyengénk most, a lestaktika. Alig van náluk elől olyan, aki nem tudna lefutni minket, DE most Modric nélkül ki fogja adni a passzt? Ha nem működik a presszing, 5-6 gólt rúgnak, és nem lesz náluk a labda...
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.10.19. 22:45:21

bence0330 írta:

És akkor ezzel eldőlt. Gratulálok mindenkinek a VAR szobában, aki ehhez asszisztált, a pályán el lehet nézni, de ott nem.
Rendesen megteszi a hatását a RM TV-n keresztüli befolyásolás-nyomásgyakorlás, már bármelyik bíró megretten ha csak az esélye is felmerül hogy a fehérek ellen kellene hátrányos ítéletet hozni.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.19. 22:41:41

nincs mese, Flick nélkül is el kell kenni a szájukat

Viniciusra kipakolnám jobboldalra Araujot, szerintem megint bejönne, mint anno Xavinál pár alkalommal
bence0330

És akkor ezzel eldőlt. Gratulálok mindenkinek a VAR szobában, aki ehhez asszisztált, a pályán el lehet nézni, de ott nem.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.19. 22:38:12

na megadják az esélyt a Realnak, mert amúgy sosem rúgnának gólt...
szerk:

na jól van, meglesz a pontelőny, gondolom reszkettek már Madridban, hogy ha ponthátránnyal indul a classico
soadroli
Llegenda del Barça

2025.10.19. 22:38:08

ez hol piros? :lol: vicc
Kép
bence0330

2025.10.19. 22:18:30

Nem meggyőzőek eddig, kb egy egál meccs a Getafe otthonában, mindkét csapat kb ugyanolyan eséllyel lőhetett volna gólt, sőt, lehet eddig a Getafe xG-je magasabb, nem tudom. Persze sanszos, hogy előbb-utóbb eldöntik, túl sok a klasszis elöl, de ettől függetlenül nem játszanak jól. Ráadásul nekik nehezebb dolguk lehet hét közben. Nem tudom eldönteni, mennyire féljek tőlük egy hét múlva, még a hiányzókkal együtt is.

Endricket folyamat mutogatják, 0 perces, pedig nagyon jól nézett ki tavaly minden lehetőségénél. Lehet megbánta már, hogy helyettünk odament inkább. :) Persze lehet, hogy nálunk is szívott volna, de ennyire nem hiszem.

Valaki magyarázza el nekem, mi a fene volt ezen piros lap. Nem mondom, hogy sajnálok egy átlag Getafe játékost egy pirosért, de ez egy sárgás megmozdulás volt...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.10.19. 22:39:14-kor.
PR42
Jugador d'estrella

2025.09.28. 18:09:45

brazilfan írta:
2025.09.28. 09:13:19
PR42 írta:
2025.09.28. 08:47:58
Össze fog állni a Madrid, annyi egyedül meccset eldönteni képes játékosuk van
Csak hát a védelem: Courtois már nem olyan biztos pont, Militao megint megsérült, Carvajal, Carreras és Asencio a mezőny három leggyengébb játékosa volt, Huijsen talán egy hajszállal jobb, de nem jó.
Ezt jól látod, hátul van náluk a probléma. Szerintem a játékosokat is jól értékelted.
Szerintem ezt úgy fogják tudni orvosolni hogy eldugják a labdát és dominálnak, ami a bajnokságban szerintem működni fog.

BL-ben viszont tényleg vékony lehet az a hátsó sor, ott már az ellenfeleknél is lesz olyan egyéni kvalitású játékos aki megveri a védőiket 1-1-ben. Mint most pl Sorloth, egyszerű beadás volt amit a jobb csapatok vagy kifejelnek, vagy lesreállítják a támadót, vagy kiöklözi a kapus. A Madridnak egyik se ment. Úgy ugrott a védő hogy meglegyen az optikája annak hogy ő megpróbálta de nem is zavarta a fejelésben Sorlothot :D Aztán teátrális csapkodás.
bence0330

2025.09.28. 17:03:49

torotam írta:
2025.09.28. 12:58:25
FcBarcelona1 írta:
2025.09.28. 08:07:50
Megvan 5:2-nél Perez arca, ahogy telefonál? Biztosan hívta a FIFA illetékeseit, hogy melyik ligába lehetne csatlakozni ebből a korrupt ligából.
Épp az online bankból próbált még gyorsan utalni egyet, mert kellett volna 1-2 tizenegyes, csak épp elfogyott a mobilnete. :D
Szerintem valami olyasmi választ kapott rá, hogy: "Florentino, tudod, hogy mi szívesen segítünk, 1-1-et szívesen befújatunk bárkivel, de istenek mi sem vagyunk, hogy adjunk nektek 4 tizit egy meccsen? Reálisabb kérésekkel továbbra is bátran fordulhatsz felénk".
torotam
Jugador d'estrella

2025.09.28. 12:58:25

FcBarcelona1 írta:
2025.09.28. 08:07:50
Megvan 5:2-nél Perez arca, ahogy telefonál? Biztosan hívta a FIFA illetékeseit, hogy melyik ligába lehetne csatlakozni ebből a korrupt ligából.
Épp az online bankból próbált még gyorsan utalni egyet, mert kellett volna 1-2 tizenegyes, csak épp elfogyott a mobilnete. :D

Csak részleteket láttam a meccsből, de az alapján is szépen el lett verve a Real. Engem meglepett, épp nemrég dícsértem az igazolásaikat a védelembe. :oops:
Itt írjátok páran, hogy Bellingham visszatérése nem tett jót a gépezetnek. Mintha az ő teljesítménye is MBappe érkezésével esett volna vissza, mint Viniciusé. MBappé gőzerővel termeli a gólokat, de ha valóban miatta másik két kulcsjátékos teljesítménye esik vissza, akkor részemről maradhat Madridban. :wink:
Komoly csapatokkal még valóban alig találkoztak, csak a PSG a nyáron meg most az Atleti, de a két meccsen nyeltek 9 gombócot...
Remélem mire velük játszunk, addigra lesz egy top Yamal, egy éles Rashford, egy egészséges Raphinha és a középpályáról nem esnek ki többen (plusz Fermin is visszatér) és akkor tesztelhetjük mi is az új védelmüket.
Visca el BARCA!
bence0330

2025.09.28. 11:07:37

Yokozuna írta:
2025.09.28. 09:46:25
brazilfan írta:
Csak hát a védelem: Courtois már nem olyan biztos pont, Militao megint megsérült, Carvajal, Carreras és Asencio a mezőny három leggyengébb játékosa volt, Huijsen talán egy hajszállal jobb, de nem jó.
Ez a jégkocka dobáló vadember hova lett a védelemből? Eladták?
Ő elvileg decemberig kiszállt a buliból izomsérüléssel.

A többiekkel egyetértek. Elöl az az Mbappé-Bellingham-(talán Vini) sor bármelyik meccset eldöntheti, világklasszisok, Mbappé szerintem a legjobb támadó a világon. A védelmük viszont tényleg sebezhető, de ez kis meccseken szerintem ritkán fog kijönni. Remélem ellenünk, meg a nagyobb rangadókon rendszeresen, az a gond, hogy spanyolban nem nagyon van több ilyen csapat, csak az Atleti meg mi. Max egy Betis, esetleg. De eddig főleg Huijsen és Carreras nagyon jók voltak, lehet, hogy fiatalon csak megrettentek habfehérben az első vérmes derbitől, nem lenne meglepő annyira. Persze akár csapatszinten is összeállhat még a védekezés, de egyelőre az sem állta az első töréstesztet. De ha megvernek kb minden kiscsapatot, akkor akár bajnokok lehetnek fejlődés nélkül is.

Amúgy szerintem nekik egy center hiányzik azért elölről is, mert Mbappé hatása a játékra sokkal nagyobb lenne szélről. Így is komoly, de egy ilyen Atleti meccsen mikor alig jut el hozzá a labda, ő sem tud mesterhármast szerezni. Én kíváncsi vagyok, Bellinghamet előretolják-e hamis kilencesbe, ezt látom náluk megoldásnak erre, persze ő meg a középpályán lehetne agy+munka.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.09.28. 09:46:25

brazilfan írta:
PR42 írta:
Ez a jégkocka dobáló vadember hova lett a védelemből? Eladták?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.28. 09:25:10

Amúgy aki tud válaszolni, előre is köszönöm.

Nem szoktam olvasni Real Madridos véleményeket, de idén ajánlgatja az internet, és folyamatosan belefutok. Már a Negreirázás, FIFA panasz, stb. előtt is ilyen mértékben voltak elfogultak?
Pl. A tegnapi meccs alapján Le Normand támaszkodott, Niconal elmaradt a piros taposásért Carvajal lábába, büntető előtt a felkarjába talált a Real játékos, ezért nem büntető, Sorlothot ki kellett volna állítani, mert a közönséggel ünnepelt (AS) stb.
Kb. a Real Madrid TV narratívája köszön vissza mindenhonnan, így nem nehéz ezeket a vélt csalásokat úgy beállítani, hogy az egész La Liga ellenük van, de szerintem merész húzás az ilyen szituációkkal a FIFA-hoz fordulni, hogy szándékosan csalnak ellenük.
Szerk: az szerintem rendben van, hogy (elfogult) szurkolói szinten valamilyen fórumon ezeket a döntéseket megvitatják, de az nagyon nem, ha ezt a klub "intézményesíti", és hivatalosan hangoztatja.
brazilfan
Entrenador del Barça

PR42 írta:
Válasz küldése