Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Nálam is egyértelműen Doué, egyelőre nem hiszem, hogy kérdés, bár függ még valamennyire a következő két hónaptól. Mivel ez naptári évre van a töröknél a tavasz egy az egyben ugrott a Golden Boy szempontjából és hiába homályosulnak kicsit el, azért a Bl-győzelemből nyakig kivette a részét. És azt se felejtsük el, hogy eddig Doué nem sokat játszott sérülés miatt, most pedig már felépült és elkezdhet alkotni.
Azert (a hype megorzese erdekeben) ma is belepes utan rogton golpasszt adott, majd kesobb rugott egy golt is (amit nem adtak meg les miatt).csababarca írta: ↑2025.09.28. 18:16:33Na mindegy, lerágott csont ez, nálam Raphinha mindenképp Yamal előtt volt a szezont nézve, akkor is ha Yamal azért nyilván látványosabb. De a köré generált "romanoféle" hype az beteges azért.
Nem Raphi helyezéséről írtam, hanem magáról az Aranylabdáról.
Nálam Pedri is Yamal előtt lett volna. A korához képest tényleg parádés szezont futott Lamine, de ha megpróbáljuk nézni hype nélkül csak teljesítményt nézni, akkor csapaton belül is "csak" 3. legjobb volt.csababarca írta: ↑2025.09.28. 18:16:33
Na mindegy, lerágott csont ez, nálam Raphinha mindenképp Yamal előtt volt a szezont nézve, akkor is ha Yamal azért nyilván látványosabb. De a köré generált "romanoféle" hype az beteges azért.
Igen, én is rögtön felmentem, és mindenhol a fejüket fogták a túloldalon, vagy röhögtek (virtuálisan és élőben is) a madrid drukkerek. Szerintük Rapha-Dembélé versenyfutásnak kellett volna lennie. A Barca drukkerek többsége szerint is. Dembélé, vagy egy másik PSG játékos győzelmét elfogadom/fogadtam volna, bár Rapha kb mindenben valamennyivel jobb volt nála tavaly, de az eredmények PSG játékos mellett szólnak, eddig rendben is van, történelmi szezont futottak. De az az 5. hely egy vicc, kb mindenki szemében, aki követi a spanyol focit. A spanyol MVP-ről beszélünk, gyakorlatilag BL MVP-ről is, csak azt a győzelem miatt Dembélének adták, pedig azért nyilván konstansan jobb szezont ment ott is a brazil, CR7 BL csúcsát beállítva, konstansan 93. percben eldöntve a meccseket, mindezt úgy, hogy közben alighanem egész aurópa legjobban védekező támadója, és legintenzívebb játékosa, szóval nem álldogál elöl várva a sült galambot, mint egy öreg Messi, vagy bizonyos években egy Salah (Dembélé), így főleg hihetetlenek ezek a számok. Tényleg nem értem, hogy ez így együtt hogy lehet 5. hely, senki sem érti, de mindegy is, ez van, hype akkora nem volt körülötte, a Barcának szerintem őt kellett volna "tolnia". Yamal félelmetes hype-ot kapott (nem alaptalanul, látványosabb, fiatalabb sokkal, mint a brazil), de győzni meg azért nem volt igazából esélye. Ugyanazt a hírverést megkapva Raphinha szerinem legalább 2. hely, és esélyesebben a győzelemre, mint Yamal. A szomorú inkább az, hogy neki erre igazi esélye nem lesz már. Yamalnak szinte tuti, Dembélének sem esélytelen.
Több sebből vérzik az érvelésed. Nemcsak Barca szurkolók tartják felháborítónak Raphinha 5. helyét. Éppen onnan jön a legtöbb támogató ahonnan nem várnád: Madrid szurkolóktól. Bárhol olvastam, szinte mindenhol kiállnak mellette Madrid szurkolók.Peter írta: ↑2025.09.28. 16:16:43180 újságíró szavazott, azaz 180 szubjektív vélemény.
Ugyanakkor az egy dolog, hogy a Barca szurkolók számára, a Barca mint csapat számára Raphi nagyon szép szezont hagyott maga mögött, de amit szezon közben általánosságban a foci iránt érdeklődőktől, hírportálok szerzőitől olvasni lehetett, az érdemei megfelelő elismerése mellett egyáltalán nem lehetett olyan "következményeket" kiolvasni, amiből aranylasztira (is) lehetett gondolni.
Egyáltalán nem védve a magyar voksolót - sőt, egyáltalán nem olvasom az írásait -, akit lejjebb írtatok, azzal együtt is, hogy nekem teljesen más 3 név és sorrend lett volna a listámon, de egyáltalán nem védhetetlen az ő hármasa.
Védhetetlen akkor lehetett volna, ha Raphi vezérletével behúzzuk a BL-t.
(stílszerűen a fórum vezető nyelvtani fordulatát alkalmazva, "minden más lett volna, ha....")
A valóság ugyanakkor nem lett kitől/mitől más legyen.
Szóval lehet legyinteni, leszólni, de ők 180-an ilyen listát hoztak össze.
Amúgy pontosan ezekért a szubjektivitásokért egyáltalán nem vagyok rajongója a szavazós díjaknak.
Most akartam pont leírni… miután elolvastam a cikket 2x néztem át a listáját és igen, nála volt 10 olyan játékos akik szerinte jobb teljesítményt nyújtottak, mint a brazil, erre nem igazán tudok mit mondani.FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.28. 11:54:58Remélem nem sértek szabályt. Most nézem, hogy voksoltak a magyarok
Szőllősi György
Dembele
Salah
Donnaruma
Raphinha nincs a top 10-ben![]()
Gondolom Raphinha ilyen szavazatok miatt nem került a TOP 3-ba, nem is értem ezt...

Nekem is ez a véleményem, a 3 úriemberből sztem Raphina érdemelte volna meg a legjobban. Az Aranylabda egyéni díj, nem csapatdíj, ennek ellenére szinte lehetetlen megnyerni BL győzelem, vagy VB győzelem nélkül. Ha ezt vesszük alapul, akkor Dembelé, de ha nem ezt, hanem az egyéni teljesítményt, akkor egyértelűen Raphina, mert egész évben kiemelkedő teljesítményt mutatott, a csapat húzó játékosa, vezére volt, gólpontban magasan jobb volt, mint a másik két úriember. Yamal nálam nem kérdés, hogy nem Aranylabdás, most még nem. Nálam ő jelenleg egy Neymar féle felkapott ügyes srác, aki előtt nagy jövő állhat, de ugyanígy nagy bukta is már 20+ évesen akár. Ha a bohóckodás, a felhajtás, a bulizgatás felé megy, akkor ő lesz az új Neymar, ha megkomolyodik, odateszi magát, akkor lehet belőle többszörös Aranylabdás, mint Messi.... Ne legyen igazam, de nekem inkább egy ilyen Neymar féle karrier néz ki neki, nagy remények, aztán majd 26 évesen már az araboknál levezet.... de tényleg ne legyen igazam....
hmm, jogos. My bad.Leon írta: ↑2025.09.24. 07:07:35És ő hány bajnokok ligáját nyert?stef.lev írta: ↑2025.09.24. 07:02:43R9 2x nyert aranylabdát és VB-t is. Ő nem számít?Leon írta: ↑2025.09.23. 21:38:07Meg kellett volna nyerni a BL-t és akkor most nem lenni miről beszélni. Vagyis de mert akkor 100 hogy Yamal kapta volna.
Nem pedig Raphina akinek akkor mindenképp járt volna.És most arról menne a vita.
Soha nem gondoltam volna hogy egy 2lábon járó sérülés gyűjteményből aranylabdás lesz. Amit szerintem meg is érdemelt
és egy szűk és elit körhöz csatlakozott:
Dembélé azon tíz labdarúgó egyike, akik elnyerték a legrangosabb egyéni elismerést, emellett diadalmaskodtak a Bajnokok Ligájában és világbajnoki címet is szereztek. A többiek: Bobby Charlton, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Zinedine Zidane, Rivaldo, Ronaldinho, Kaká és Lionel Messi.![]()
![]()
És ő hány bajnokok ligáját nyert?stef.lev írta: ↑2025.09.24. 07:02:43R9 2x nyert aranylabdát és VB-t is. Ő nem számít?Leon írta: ↑2025.09.23. 21:38:07Meg kellett volna nyerni a BL-t és akkor most nem lenni miről beszélni. Vagyis de mert akkor 100 hogy Yamal kapta volna.
Nem pedig Raphina akinek akkor mindenképp járt volna.És most arról menne a vita.
Soha nem gondoltam volna hogy egy 2lábon járó sérülés gyűjteményből aranylabdás lesz. Amit szerintem meg is érdemelt
Dembélé azon tíz labdarúgó egyike, akik elnyerték a legrangosabb egyéni elismerést, emellett diadalmaskodtak a Bajnokok Ligájában és világbajnoki címet is szereztek. A többiek: Bobby Charlton, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Zinedine Zidane, Rivaldo, Ronaldinho, Kaká és Lionel Messi.![]()
R9 2x nyert aranylabdát és VB-t is. Ő nem számít?Leon írta: ↑2025.09.23. 21:38:07Meg kellett volna nyerni a BL-t és akkor most nem lenni miről beszélni. Vagyis de mert akkor 100 hogy Yamal kapta volna.
Dembélé azon tíz labdarúgó egyike, akik elnyerték a legrangosabb egyéni elismerést, emellett diadalmaskodtak a Bajnokok Ligájában és világbajnoki címet is szereztek. A többiek: Bobby Charlton, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Zinedine Zidane, Rivaldo, Ronaldinho, Kaká és Lionel Messi.
Nem értek veled egyet. Az aranylabda már nagyon régóta egy vicc és nagyon furcsa, hogy mai napig ekkora a felhajtás mögötte.Andris írta: ↑2025.09.23. 09:57:24Teljesen nyilvánvaló kéne legyen mindenki számára, aki legalább pár éve követi az európai labdarúgást, hogy az aranylabda szavazás részben sport és nemzetpolitikailag motivált, illetve kapcsolati hálók milliói torzítják a szavazást.
DE, aligha lehetne azt állítani, hogy bárki aki megnyerte az elmúlt 20-30 évben, az ne érdemelte volna meg maximálisan. Szubjektív vélemény kérdése, hogy valaki valamikor jobban megérdemelte-e mint aki megnyerte végül, de mégegyszer: bárki nyerte, az soha nem érdemtelenül vagy igazságtalanul, hanem toronymagasan kiugró és stabil jó egyéni teljesítménnyel.