Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Nekem nem Messi, hanem Don Andres ugrik be Pedri kapcsán, akire szerintem még egyetlen Real drukkernek sem volt rossz szava soha és a vb győzelem után kb mindenhol taps fogadta évekig, semmilyen szinten nem volt megosztó figura.Chino írta: ↑2025.10.15. 12:46:10Amúgy baromi jó hallani, hogy rendre skandálják Pedri nevét. Amikor kapufát lőtt szinte a kommentátor hangját sem lehetett hallani, ahogy az egész stadion rázendített. A grúzok elleni büntetőnél is őt követelte a közönség. A spanyoloknál már olyan kedvenc, mint Messi volt a Barcánál. Szerintem mind a klubban, de főleg a válogatottban legenda lehet néhány év múlva. Ha valakiről, akkor róla el tudom képzelni, hogy talán tapsot kap egyszer a Bernabeuban.
Sajnos Pedri és talán Baldé az, akit a legkevésbé tudunk pótolni, ráadásul kulcsposztok. Megkockáztatom a keretből Gavi a legjobb opció oda, Flick is őt használta amikor nem volt Pedri a pályán, de még ő sincs. Ráadásul Raphinha is kidőlt, a legújabb hírek szerint az Olimpiakos kizárt, talán a Clasicóra összedrótozzák. Plusz Yamal is ki tudja milyen formában tér vissza, bár nagy pénzt tennék rá, hogy csak 25-30 percet kap, max. abban az esetben többet, ha nagyon muszáj lesz az eredmény/sérülés miatt. Legalábbis nem hiszem hogy kezdő lenne, inkább csak amiatt áll be, hogy legyenek percei, kerüljön formába.Troym írta: ↑2025.10.14. 19:49:59Az viszont gáz, ha Pedri kezdő.
Bíztam benne, hogy az egyik edző legalább pihenteti egy félidőt minimum, úgy tűnt talán nagyobb a hajlandóság Fuentében, ennek ellenére remélem szünet környékén cserélik és/vagy akkor jön Flick és megoldja, hogy nem lesz kezdő akkor hétvégén.
A pótlása hatalmas kérdőjel mondjuk, szerintem sem Chris, sem EG nem jön szóba és Casado elég halovány idén.
Lukácson lepődtem meg, hihetetlen milyen bátran játszott, simán ráment Nevessel az 1v1-re, azért az nem semmi.ElBartimaeus írta: ↑2025.10.14. 23:38:34Engem Sallai nyűgöz le újra és újra. Olyan pluszt hoz, amit nem tudom, mikor láttam magyar játékostól legutóbb, talán amikor Dzsudzsi megkavarta a fél olasz válogatottat egy barátságos meccsen. Csak Sallai ezt rendszeresen csinálja: hajt, küzd, cselez, kihozza rossz helyzetből a labdát, veszélyesen lő, stb.
Illetve Varga parádésan játszik, nagyon jó fejjel, lekészítésben, labdatartásban. Nem tudom, eddig merre volt, de le a kalappal előtte. Vannak most egészen kiváló játékosaink, ezen a meccsen egyedül Orbán hozta azt a régi kilátástalanságot, amit éveken át éreztem a csapatunkkal kapcsolatban.
Ez tényleg nagyon szép teljesítmény! Kár, hogy az első két meccsen a végén buktunk pontokat, de a 2. helyre így is nagyon jó esély van. Hosszú idő után ez lehet a legjobb VB-selejtezős teljesítményünk.Troym írta: ↑2025.10.14. 22:44:21Ez a 2-2 frankón néz ki azért Portugáliában, Szoboszlai meg tényleg nagyon jó.
A spanyoloknak összejött a sima győzelem, de pontot bukott 1 napon belül Franciaország, Portugália, Svájc és Svédország az elsőre nem veretes névsorú Izland, Magyarország, Szlovénia és Koszovó ellen, szóval nincsenek lefutott vb selejtezők.
Nekem nagyon hosszú ez a két hét is klubmeccsek nélkül. Szenvedés ez a rengeteg tét nélküli meccs, a csoportok kilencven százalékában előre jósolhatók a helyezések, semmi értelme az egésznek. Kivenném az elit csapatokat ebből a cirkuszból, mondjuk a legjobb tizenkettőt, és a többit játszatnám egymással a fennmaradó helyekért. Mindezt a nyári szünetben, talán egy hónap leforgása alatt, és nézze az, akit ezek a mérkőzések valamilyen nemzeti érzésből, vagy csak úgy unalomból érdekelnek.
Szerintem pont nálunk hozott egy aránylag jó szezont. Ezek szerint sem a MU sem az Atma nem tudta rendesen használni, Akkor csak a holland, francia és brazil bajnokságban találták meg a helyét?ocsike83 írta: ↑2025.10.13. 08:07:55És csak úgy lábjegyzetben megjegyzem. Őt (sem) tudtuk használni, beépíteni a rendszerbe. Pedig, ha most Flick rendelkezésére állna, valószínűleg belőle is a legjobbakat hozná ki.bence0330 írta: ↑2025.10.12. 19:36:14Depay pár nappal azután, hogy all time holland gollövő lett, ugyanezt megtette asszisztokban is. Mindkét mutatóban vezeti már a válogatottjának örökranglistáját. Az azért bitangos olyan mezőnyben, és még csak nem is öreg, 31 éves, mindkettőt utcahosszal fogja vezetni valószínűleg, mire befejezi.
És csak úgy lábjegyzetben megjegyzem. Őt (sem) tudtuk használni, beépíteni a rendszerbe. Pedig, ha most Flick rendelkezésére állna, valószínűleg belőle is a legjobbakat hozná ki.bence0330 írta: ↑2025.10.12. 19:36:14Depay pár nappal azután, hogy all time holland gollövő lett, ugyanezt megtette asszisztokban is. Mindkét mutatóban vezeti már a válogatottjának örökranglistáját. Az azért bitangos olyan mezőnyben, és még csak nem is öreg, 31 éves, mindkettőt utcahosszal fogja vezetni valószínűleg, mire befejezi.
Abszolút támogatom, sőt, én a korlátlan cserelehetőség mellett vagyok. Más sportágakban is folyamatosan csereberélik a játékosokat meccs közben, így tudják a teljesítményüket kimaxolni, hogy közben kiülnek kifújni magukat. Azt is teljesen indokolatlannak tartom, hogy a lecserélt játékost nem lehet a labdarúgásban visszacserélni. Soha nem kaptam még erre valid választ, hogy ez miért van így. Felőlem minden csapat annyit cserélhetne, amennyit akar. Így a játék irama sem csökkenne, mert folyamatosan állnának be a friss játékosok. A PSG ellen tehát például megtehettük volna azt, hogy Yamalt a 40. percben lecseréljük, majd a 70. percben visszacseréljük.bence0330 írta: ↑2025.10.05. 01:08:56Én felvinném 6-ra, vagy 7-re, jobban ki lehetne használni a keretet, a perememberek kicsit boldogabbak lennének, és talán minimálisan lehetne javítani vele a sérülésszámon is. Aztán nem muszáj kihasználni, de a lehetőség meglenne. Nekem ez, a VAR 2. sárgára bővítése, meg a "challenge" rendszer lenne az, amit gyorsan, két tollvonással megoldható lenne, és örülnék, ha megtennék, a válogatott szünetekben meg persze egyetértünk, azt is.
Ez azért problémás, mert így olyanokat is visszatarthatnának a klubok, akik menni akarnak. Mi egy topcsapat szemszögéből nézzük a dolgokat, de a játékosok többségét nem érintik a mi problémáink. Mi sűrűnek érezzük a naptárt, de a játékosok többségének nem lett sűrűbb az évek során, sőt, az egyfordulós lebonyolítás miatt kevesebb a kupameccs, mint korábban. A legtöbb játékos nem plusz terhelésként éli meg a válogatottat, hanem megtiszteltetésként és ugródeszkaként, kiugrási lehetőségként. A játékos meg lemondhatja a válogatottságot, ha nem akar menni, ez a lehetőség megvan most is. Persze szokták mondani, hogy akkor megharagudnának rájuk az emberek, de én nem emlékszek arra, hogy mondjuk Tottira vagy Scholes-ra bárki megharagudott volna, csak mert elegük lett a válogatottságból. Átmenetileg Messi is jegelte a válogatottságot, aztán persze visszatért a világbajnokságra. Nem emlékszek arra, hogy bárki neheztelt volna rá emiatt. Egy katalán sportoló meg inkább növelné a népszerűségét azzal, ha bojkottálná a spanyol válogatottat.
Igen, meg az 5 csere volt ilyen. Hogy teljesen őszinte legyek, a futball tempója, versenynaptára, és a sérüléshullámok szerintem elérték azt a pontot, hogy simán emelnék még ezen is. Nem érdekel, hogy fél perccel több lenne a megszakítás, sok eset van nálunk is, amikor le kéne hozni x-et, de y-t még jobban, és már nincs lehetőség mindkettőre. Én felvinném 6-ra, vagy 7-re, jobban ki lehetne használni a keretet, a perememberek kicsit boldogabbak lennének, és talán minimálisan lehetne javítani vele a sérülésszámon is. Aztán nem muszáj kihasználni, de a lehetőség meglenne. Nekem ez, a VAR 2. sárgára bővítése, meg a "challenge" rendszer lenne az, amit gyorsan, két tollvonással megoldható lenne, és örülnék, ha megtennék, a válogatott szünetekben meg persze egyetértünk, azt is. Én örülnék kicsit a játékidő csökkentésének (még félidőnként 5-5 perc is sokat számíthatna szezon szinten), de szerintem a többség ezt nem akarná.gránit írta: ↑2025.10.05. 00:34:39Az ivószünetek bevezetése például egy jó dolog volt, nem ismertem rájuk, hogy ezt meglépték. Nem kell félni ezektől a változásoktól, ettől a futball még futball marad. Nem veszíti el a futball a karakterét attól, hogy az augusztusi kánikulában nem folyadékbevitel nélkül dolgoznak a sportolók.
A magyar válogatott a 78-as vb előtt játszott ott pótselejtezőt. Ilyen magasságban vagy hosszú időn át tartó akklimatizálódásra van szükség, vagy pedig közvetlenül a meccs előtt kell megérkezni, a magyarok is ezt választották, és nyertek 3:2-re.