Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.09.28. 20:33:24

csababarca írta:
2025.09.28. 18:16:33
Na mindegy, lerágott csont ez, nálam Raphinha mindenképp Yamal előtt volt a szezont nézve, akkor is ha Yamal azért nyilván látványosabb. De a köré generált "romanoféle" hype az beteges azért.
Azert (a hype megorzese erdekeben) ma is belepes utan rogton golpasszt adott, majd kesobb rugott egy golt is (amit nem adtak meg les miatt).

Miert lenne beteges? Amikor szemmel lathatoan van ertelme a jatszatasanak.

Nelkuled semmi vagyok.
Peter
Director del Fútbol

2025.09.28. 19:22:17

Alcantara írta:
2025.09.28. 18:04:43
Több sebből vérzik az érvelésed. Nemcsak Barca szurkolók tartják felháborítónak Raphinha 5. helyét.

A másik: érdekes, hogy mennyire nem ismered Szőllősit.
Nem Raphi helyezéséről írtam, hanem magáról az Aranylabdáról.
Ezt írtam : "érdemei megfelelő elismerése mellett egyáltalán nem lehetett olyan "következményeket" kiolvasni, amiből aranylasztira (is) lehetett gondolni"

Egyébként nem érveltem, hanem csak azt írtam, hogy nem lehetett kiolvasni....szóval bennem emiatt nem is volt semmiféle elvárás, így nem is lepődtem meg semmin.

A helyezésekről kizárólag a magyar szavazó esetében tettem említést
Szőllősi tekintetében azt írtam, hogy nem olvasom az írásait és nem azt, hogy nem ismerem.
Egyébként azért nem olvasom, mert ismerem.

Ettől függetlenül, mivel az egész szavazás szubjektív alapokra épül (és ez volt a mondanivalóm legfőbb üzenete), egyet nem értek vele, de továbbra sem tartom védhetetlennek a szavazatát, bárkié is legyen az.
Peter írta:
2025.09.28. 16:16:43
Amúgy pontosan ezekért a szubjektivitásokért egyáltalán nem vagyok rajongója a szavazós díjaknak.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.09.28. 18:33:05

csababarca írta:

Na mindegy, lerágott csont ez, nálam Raphinha mindenképp Yamal előtt volt a szezont nézve, akkor is ha Yamal azért nyilván látványosabb. De a köré generált "romanoféle" hype az beteges azért.
Nálam Pedri is Yamal előtt lett volna. A korához képest tényleg parádés szezont futott Lamine, de ha megpróbáljuk nézni hype nélkül csak teljesítményt nézni, akkor csapaton belül is "csak" 3. legjobb volt.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.09.28. 18:23:01

Alcantara írta:
Nemcsak Barca szurkolók tartják felháborítónak Raphinha 5. helyét. Éppen onnan jön a legtöbb támogató ahonnan nem várnád: Madrid szurkolóktól. Bárhol olvastam, szinte mindenhol kiállnak mellette Madrid szurkolók.
Igen, én is rögtön felmentem, és mindenhol a fejüket fogták a túloldalon, vagy röhögtek (virtuálisan és élőben is) a madrid drukkerek. Szerintük Rapha-Dembélé versenyfutásnak kellett volna lennie. A Barca drukkerek többsége szerint is. Dembélé, vagy egy másik PSG játékos győzelmét elfogadom/fogadtam volna, bár Rapha kb mindenben valamennyivel jobb volt nála tavaly, de az eredmények PSG játékos mellett szólnak, eddig rendben is van, történelmi szezont futottak. De az az 5. hely egy vicc, kb mindenki szemében, aki követi a spanyol focit. A spanyol MVP-ről beszélünk, gyakorlatilag BL MVP-ről is, csak azt a győzelem miatt Dembélének adták, pedig azért nyilván konstansan jobb szezont ment ott is a brazil, CR7 BL csúcsát beállítva, konstansan 93. percben eldöntve a meccseket, mindezt úgy, hogy közben alighanem egész aurópa legjobban védekező támadója, és legintenzívebb játékosa, szóval nem álldogál elöl várva a sült galambot, mint egy öreg Messi, vagy bizonyos években egy Salah (Dembélé), így főleg hihetetlenek ezek a számok. Tényleg nem értem, hogy ez így együtt hogy lehet 5. hely, senki sem érti, de mindegy is, ez van, hype akkora nem volt körülötte, a Barcának szerintem őt kellett volna "tolnia". Yamal félelmetes hype-ot kapott (nem alaptalanul, látványosabb, fiatalabb sokkal, mint a brazil), de győzni meg azért nem volt igazából esélye. Ugyanazt a hírverést megkapva Raphinha szerinem legalább 2. hely, és esélyesebben a győzelemre, mint Yamal. A szomorú inkább az, hogy neki erre igazi esélye nem lesz már. Yamalnak szinte tuti, Dembélének sem esélytelen.

De az tényleg beszédes, hogy kb nem is olvastam más madridi véleményt, ahogy mondtad is. Teljesen egyöntetűnek tűnik mindenhol. Igaz, hogy a madridiak eléggé utálják Yamalt, de szerintem nem azért ennyire egyöntetű a dolog.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

Mondjuk a madrid szurkolók inkább Yamal ellenében fogalmazzák meg Raphinha sajnálatukat, nem feltétlen Raphinhat imádják, és értékelik ennyire.
CSak ők se értik, hogy ugyanazokat elérő, de jobb számokat hozó játékos miért végez ennyi pozícióval a társa mögött.

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Alcantara
Director del Fútbol

Peter írta:
180 újságíró szavazott, azaz 180 szubjektív vélemény.

Ugyanakkor az egy dolog, hogy a Barca szurkolók számára, a Barca mint csapat számára Raphi nagyon szép szezont hagyott maga mögött, de amit szezon közben általánosságban a foci iránt érdeklődőktől, hírportálok szerzőitől olvasni lehetett, az érdemei megfelelő elismerése mellett egyáltalán nem lehetett olyan "következményeket" kiolvasni, amiből aranylasztira (is) lehetett gondolni.

Egyáltalán nem védve a magyar voksolót - sőt, egyáltalán nem olvasom az írásait -, akit lejjebb írtatok, azzal együtt is, hogy nekem teljesen más 3 név és sorrend lett volna a listámon, de egyáltalán nem védhetetlen az ő hármasa.

Védhetetlen akkor lehetett volna, ha Raphi vezérletével behúzzuk a BL-t.
(stílszerűen a fórum vezető nyelvtani fordulatát alkalmazva, "minden más lett volna, ha....")
A valóság ugyanakkor nem lett kitől/mitől más legyen.

Szóval lehet legyinteni, leszólni, de ők 180-an ilyen listát hoztak össze.
Amúgy pontosan ezekért a szubjektivitásokért egyáltalán nem vagyok rajongója a szavazós díjaknak.
Több sebből vérzik az érvelésed. Nemcsak Barca szurkolók tartják felháborítónak Raphinha 5. helyét. Éppen onnan jön a legtöbb támogató ahonnan nem várnád: Madrid szurkolóktól. Bárhol olvastam, szinte mindenhol kiállnak mellette Madrid szurkolók.

A másik: érdekes, hogy mennyire nem ismered Szőllősit. Ő már régen nem újságíró csak a nevében. Az egykoron szebb napokat látott, mára már propagandához tartozó Nemzeti Sport szépreményű újságírójaként indult. Ma is ott "ténykedik". Abban is biztos vagyok, hogy ezek nem a saját jelölései és gondolatai voltak, ugyanis az régóta nincs neki, ahogy gerince sem.
Peter
Director del Fútbol

180 újságíró szavazott, azaz 180 szubjektív vélemény.

Ugyanakkor az egy dolog, hogy a Barca szurkolók számára, a Barca mint csapat számára Raphi nagyon szép szezont hagyott maga mögött, de amit szezon közben általánosságban a foci iránt érdeklődőktől, hírportálok szerzőitől olvasni lehetett, az érdemei megfelelő elismerése mellett egyáltalán nem lehetett olyan "következményeket" kiolvasni, amiből aranylasztira (is) lehetett gondolni.

Egyáltalán nem védve a magyar voksolót - sőt, egyáltalán nem olvasom az írásait -, akit lejjebb írtatok, azzal együtt is, hogy nekem teljesen más 3 név és sorrend lett volna a listámon, de egyáltalán nem védhetetlen az ő hármasa.

Védhetetlen akkor lehetett volna, ha Raphi vezérletével behúzzuk a BL-t.
(stílszerűen a fórum vezető nyelvtani fordulatát alkalmazva, "minden más lett volna, ha....")
A valóság ugyanakkor nem lett kitől/mitől más legyen.

Szóval lehet legyinteni, leszólni, de ők 180-an ilyen listát hoztak össze.
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.09.28. 15:08:38

FcBarcelona1 írta:
2025.09.28. 11:54:58
Remélem nem sértek szabályt. Most nézem, hogy voksoltak a magyarok
Szőllősi György
Dembele
Salah
Donnaruma

Raphinha nincs a top 10-ben #-o

Gondolom Raphinha ilyen szavazatok miatt nem került a TOP 3-ba, nem is értem ezt...
Most akartam pont leírni… miután elolvastam a cikket 2x néztem át a listáját és igen, nála volt 10 olyan játékos akik szerinte jobb teljesítményt nyújtottak, mint a brazil, erre nem igazán tudok mit mondani.
Kép
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.28. 12:50:27

A nagy egészet kellene nézni, 180 voksoló újságíró közül 0 db írta, hogy Raphinha kapja az aranylabdát és 70% felett Dembelét írták első helyre, tehát sem az első hely nem volt kérdéses és Raphinha sem végezhetett nagyon előrébb, legtöbb országban 5-7 hely közé rakták.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.28. 11:54:58

Remélem nem sértek szabályt. Most nézem, hogy voksoltak a magyarok
Szőllősi György
Dembele
Salah
Donnaruma

Raphinha nincs a top 10-ben #-o

Gondolom Raphinha ilyen szavazatok miatt nem került a TOP 3-ba, nem is értem ezt...
Subinho
Director del Fútbol

2025.09.24. 13:36:10

Leon írta:
2025.09.23. 21:38:07
Meg kellett volna nyerni a BL-t és akkor most nem lenni miről beszélni. Vagyis de mert akkor 100 hogy Yamal kapta volna. Nem pedig Raphina akinek akkor mindenképp járt volna.És most arról menne a vita.
Nekem is ez a véleményem, a 3 úriemberből sztem Raphina érdemelte volna meg a legjobban. Az Aranylabda egyéni díj, nem csapatdíj, ennek ellenére szinte lehetetlen megnyerni BL győzelem, vagy VB győzelem nélkül. Ha ezt vesszük alapul, akkor Dembelé, de ha nem ezt, hanem az egyéni teljesítményt, akkor egyértelűen Raphina, mert egész évben kiemelkedő teljesítményt mutatott, a csapat húzó játékosa, vezére volt, gólpontban magasan jobb volt, mint a másik két úriember. Yamal nálam nem kérdés, hogy nem Aranylabdás, most még nem. Nálam ő jelenleg egy Neymar féle felkapott ügyes srác, aki előtt nagy jövő állhat, de ugyanígy nagy bukta is már 20+ évesen akár. Ha a bohóckodás, a felhajtás, a bulizgatás felé megy, akkor ő lesz az új Neymar, ha megkomolyodik, odateszi magát, akkor lehet belőle többszörös Aranylabdás, mint Messi.... Ne legyen igazam, de nekem inkább egy ilyen Neymar féle karrier néz ki neki, nagy remények, aztán majd 26 évesen már az araboknál levezet.... de tényleg ne legyen igazam....

Egyébként volt FIFA 2025 álomcsapat?? Nem találkoztam vele. Mert kíváncsi lettem volna, ki a balszélső támadó abban a felállásban.
stef.lev
Barça B

2025.09.24. 07:24:55

Leon írta:
2025.09.24. 07:07:35
stef.lev írta:
2025.09.24. 07:02:43
Leon írta:
Meg kellett volna nyerni a BL-t és akkor most nem lenni miről beszélni. Vagyis de mert akkor 100 hogy Yamal kapta volna.
Nem pedig Raphina akinek akkor mindenképp járt volna.És most arról menne a vita.
Soha nem gondoltam volna hogy egy 2lábon járó sérülés gyűjteményből aranylabdás lesz. Amit szerintem meg is érdemelt
és egy szűk és elit körhöz csatlakozott:
Dembélé azon tíz labdarúgó egyike, akik elnyerték a legrangosabb egyéni elismerést, emellett diadalmaskodtak a Bajnokok Ligájában és világbajnoki címet is szereztek. A többiek: Bobby Charlton, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Zinedine Zidane, Rivaldo, Ronaldinho, Kaká és Lionel Messi.
R9 2x nyert aranylabdát és VB-t is. Ő nem számít? :D
És ő hány bajnokok ligáját nyert? :roll:
hmm, jogos. My bad.
Leon
Director del Fútbol

2025.09.24. 07:07:35

stef.lev írta:
Leon írta:
Meg kellett volna nyerni a BL-t és akkor most nem lenni miről beszélni. Vagyis de mert akkor 100 hogy Yamal kapta volna.
Nem pedig Raphina akinek akkor mindenképp járt volna.És most arról menne a vita.
Soha nem gondoltam volna hogy egy 2lábon járó sérülés gyűjteményből aranylabdás lesz. Amit szerintem meg is érdemelt
Dembélé azon tíz labdarúgó egyike, akik elnyerték a legrangosabb egyéni elismerést, emellett diadalmaskodtak a Bajnokok Ligájában és világbajnoki címet is szereztek. A többiek: Bobby Charlton, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Zinedine Zidane, Rivaldo, Ronaldinho, Kaká és Lionel Messi.
És ő hány bajnokok ligáját nyert? :roll:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
stef.lev
Barça B

Leon írta:
Leon
Director del Fútbol

Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.09.23. 21:03:49

Szerintem rossz helyre nem került az Aranylabda, nem érdemtelenül kapta meg Dembelé. A következetességet hiányolom kicsit a szavazóktól, mert ha tavaly Rodri felé billent a mérleg Vinicius-szal szemben, úgy inkább Vitinha lehetett volna Párizsból a befutó, aki a legfontosabb láncszem volt a gépezetben.

Yamalnak még lesz bőven esélye odaérni, és nem is biztos, hogy jót tett volna neki, ha már most megkapja. Raphinha már fájóbb pont, ő nem biztos, hogy még egyszer ilyen közel lesz. Eleve a hype miatt csapaton belül hátulról indul Yamal ellen.
sansz
Entrenador del Barça

2025.09.23. 16:56:41

Andris írta:
2025.09.23. 09:57:24
Teljesen nyilvánvaló kéne legyen mindenki számára, aki legalább pár éve követi az európai labdarúgást, hogy az aranylabda szavazás részben sport és nemzetpolitikailag motivált, illetve kapcsolati hálók milliói torzítják a szavazást.

DE, aligha lehetne azt állítani, hogy bárki aki megnyerte az elmúlt 20-30 évben, az ne érdemelte volna meg maximálisan. Szubjektív vélemény kérdése, hogy valaki valamikor jobban megérdemelte-e mint aki megnyerte végül, de mégegyszer: bárki nyerte, az soha nem érdemtelenül vagy igazságtalanul, hanem toronymagasan kiugró és stabil jó egyéni teljesítménnyel.

Nem értek veled egyet. Az aranylabda már nagyon régóta egy vicc és nagyon furcsa, hogy mai napig ekkora a felhajtás mögötte.
Írod a sport és nemzetpolitikát és a kapcsolati hálót, de valójában ez nem csak egy rész, hanem mondjuk 80%.

Szerintem a Messi-Ronaldo verseny is ciki volt inkább. Hogy Messi kiemelkedett, az egyértelmű, de legalább a felét csak a neve miatt kapta, illetve amiatt, hogy ne CR nyerjen.
Különben CR meg szintén ezért kapott annyi szavazatot, hogy ne Messi nyerjen.
Az elmúlt kb 25 évben olyanok nyertek aranylabdát, mint Sevcsenko, Cannavaro, Nedved, Owen, Kaká stb...
Közülük voltak jók, de messze nem a legjobbak meg olyanok is, akit focistának is nehéz neveznem.

Nem mondom, hogy egyszerű ez a történet, a foci egyre inkább eltolódik egy gépies irányba, elhagyva az egyéniségeket. Yamal üde színfolt ma, de az ő cselei 20 éve jóformán átlagosak voltak. Egy Denilson aki (bár vb aranyat nyert) de a Betis játékosa volt, még bajnokságot se nyertek, simán hozta ezt azt atraktív focit, amit ma csodálunk.
Szóval valamilyen szinten szubjektív ez mindig és nehéz legjobbat találni, amikor csak hümmög az ember, hogy ja, nem rosszak, de úgy igazából nincsenek olyan egyéniségek, mint régebben. De ebben a versenyben, amikor több volt az egyénileg is nagyon jó játékos, akkor is maga a tudás csak egy nagyon kicsi részt számított.

Háborogni szerintem se kell, de nem azért mert "most" bárki is igazságtalan lett volna, hanem amiatt, hogy így fel van fújva ez a vacak rongyrázás, az eredménybe pedig nagyon keveset számít a valódi tudás. Az fontos, hogy top liga csapataiban legyél, addig számít a tudás. A többi pedig a marketing, politika, szerencsejáték faktorok és sok egyéb büdös dolog, leöntve cukormázzal.

Hogy Dembelé hasznos játékos, ez egyértelmű. Nálunk is az lett volna értelmes, következetes edzővel, pláne, ha nem kezdi el Laporta köztörvényes bűnözőként fenyegetni a sajtón keresztűl... Ha másra nem, arra jó volt az aranyvalami, hogy Laporta kapott egy fricskát. Nem is kicsit.
Subinho
Director del Fútbol

2025.09.23. 15:22:02

Nagyon meglepő volt azért ez az eredmény. Nem is Dembelé első helye, mert kb. arra lehetett számítani, hogy vagy ő, vagy Raphi (nálam a suhanc Yamal még nincs Aranylabdás szinten, nem azért mert nincs meg a képessége hozzá, hanem mert az említett 2 úriember több gólpontot hozott, ráadásul fontos meccseken). A brazil szenzációs szezont futott a Barcával, sokkal több gól/gólpasszt hozott össze, mint a francia, de sajnos nála ott a BL győzelem, ezt pedig tudjuk, ha 50-50, akkor arra billen ahol a BL trófea van, emiatt talán elfogadható, hogy nem a brazil kapta a bogyót. DE az, hogy csak az 5. helyre került??? Ezt nem is értem.... Sallah és Vitinha is megelőzte??? Ezt hogy? Pedri csak a 11.??? Minden elfogultság nélkül, de ez teljesen érthetetlen.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.09.23. 14:03:57

Ezek szerint férfiágon, ez a díj nem több,mint egy bl győztesnek járó kiegészítő koktélcseresznye. Sok sérülésmentes sportévet kívánok még Dembelének.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.23. 14:02:58

100 ország, 180 újságírója nevez meg 5 embert, akik 6, 4, 2, 2, 1 pontot kapnak és nincs a leírásban, hogy a gólok száma, cselek száma, "klátcsosság" alapján kell adják, mert akkor egy statisztika trófea lenne, itt 5 embert kell megnevezniük, akiket a legjobb ötnek gondolnak.

Nyilván szubjektív az aranylabda, de mindig is az volt, emberek szavaznak, ki tudja kinek nagyobb érték egy halom 0 kapott gólra lehozott meccs, kinek a sok rúgott gól, jó kapusteljesítmény stb.

Tavaly a 30 listából eleve 28 játékos kapott egyáltalán pontot, de teljes véletlen, hogy valaki 13, vagy 15 pontot kap, azt kár nézni, emiatt szerintem nem számít a helyezés, maximum a dobogósok.
Raphinha nálam is Yamal előtt végzett volna, de ettől még nem változtat a tényen, hogy egyik sem nyert, szóval nem lett kevesebb az életük egymáshoz képest.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.09.23. 14:04:16-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.23. 13:36:24

Viszont valamit azért elfelejtünk. A Femeni eléggé uralta BL-győzelem nélkül is a gálát. Aitana már zsinórban a harmadik aranylabdáját kapta, a Kopa (Vicky Lopez) és a Gerd Müller (Ewa Pajor) díjat is Barca játékos zsebelte be. Ha az a döntő jobban sikerül nekik még minimum egy, ha nem több kategóriát is elvittek volna.
Azért az bőven szépségtapasz, hogy a klub 4 díjat is elvitt, többnek pedig a küszöbén volt, egy kis káröröm pedig, hogy a Real üres zsebbel ment haza, még egynek sem voltak talán a közelében (talán csak a női Kopa ha jól emlékszem)
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.09.23. 13:33:53

Azért szerintem magát az embert kicsit érdekli. Raphinha objektív statokkal is kimutathatóan a legtöbb energiát tette a meccsekbe Európában, 1 embernek volt jobb g/a statja, és neki is csak tizikkel, kb tuti, hogy a leg clutchabb játékos volt a szezonban, a ligája MVP-je lett (egy franciánál erőssebben), és rekordot állított be a BL-ben. Ha ez az 5. helyre elég, akkor szerintem nem nagyon érti, mit lehet még tenni az ügy érdekében. :D De lehet annyira tényleg őt sem érdekli.

Nálam amúgy nem ez az igazi rejtély, a két kupa, ahol neki résztvenni sem volt esélye, megpecsételte a sorsát. Nálam az igazi rejtély, hogy mi a fészkes fenét keres Vini egyáltalán a listán. A Madrid egyik leggyengébb játékosa volt tavaly, örülhet, ha a saját csapatában ott lehetne a top10-ben. Mit keres a 16. helyen? Mit keres mögötte mondjuk egy McTominay, aki a Serie A MVP-je lett és ottani bajnok? Vagy tényleg egy hellyel van előtte Gyökeres, meg Doué? Rice 27. helye hozzá képest egészen megmosolyogtató, ég és föld volt a két játékos szintje a klubjukra gyakorolt hatására, sportszerűséget még nem is említve, és az eredményeik is majdnem ugyanazok voltak, csak ugye pont ellenük jutott kicsit messzebb az Arsenal. Nevetséges teljesen, a tavalyi 2. helye is az volt, se statja nem volt kiugró, nemzeti színekben teljes zéró volt, de ez a 16. hely, vagy egyáltalán a nevezése szerintem még viccesebb. Őszintén nem tudom, hogy még egy Brahim klubra gyakorolt hatása sem volt-e nagyobb, mint az övé, de egy Bellingham is 20-on kívül, aki Mbappé mellett konstans jó teljesítménnyel tartotta őket a víz felett.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.09.23. 13:40:23-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.23. 13:06:53

Kicsit szőrszálhasogatásnak érzem, hogy valaki a 7., 8. , 12. helyen végzett-e, szerintem nem lényeg, mert 2 év múlva jó, ha az első 2-3 helyezettre fognak emlékezni, 5 év múlva meg kb csak a győztesre.
Dembele első helye nem felháborító, Yamal és Vitinha dobogója is szódával elmegy, jó ez...remélem Yamal ezután átkapcsol még komolyabb sebességbe és nem Vinicius mintájára megzuhan és akkor még jobban járunk ezzel.
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.23. 11:35:17

Cseri írta:
2025.09.23. 08:38:20
A sorrend és a díjazott is megmutatja, hol tart ma a világfutball...Véleményem szerint ez egy szegénységibizonyítvány. Gondolom jövőre má' Szobó is az első 10-ben lesz, főleg, ha valami csoda folytán a 'pool bl-t nyer.
Idén szerintem kellőképp beárazták az Aranylabdát. Ahol egy Cole Palmer a 8., Mbappé 7. stb. úgy, hogy gyakorlatilag csapatszinten utóbbi semmit sem nyert, Pedri pedig egy triplázó csapat húzóembere volt csak a 11. ott ez már komolytalanná vált. Az pedig, hogy Raphinhát megelőzi egy Salah már egyszerűen szégyen kategória.

És a legszebb, hogy ezt nem csak a Barca szurkolók látják így, a neten már közfelháborodás van Raphinhával kapcsolatban, különböző felelüteken már közel egy millióan háborognak emiatt, Romano követőinél is több mint tízezren vannak, akik hangot adtak ennek.

Mondjuk a Kopa díjat, nem tudom hogyan lehet majd összefésülni az Aranylabdával. Három évig még 100%, hogy Yamalnak kellene kapnia, de ha közben a bogyót is megkapja akkor az előbbi szintén értelmét veszti.

Amúgy az tényleg egy nagyon jó kérdés, hogy a BL-en vagy válogatotton kívül mennyien láthatták Dembélét játszani. Vagy a francia bajnoki/kupa statokra támaszkodnak. Ráadásul március-áprilisig sem a PSG sem Dembélé nem volt túl nagy szám a BL-ben sem. Igazából a negyed/elődöntőig távolról sem a franciák voltak az esélyesek, még a Pool elleni párharc egy hatalmas meglepetés és nem kis szerencse volt. Akkoriban elég komolytalan volt egy Dembélé Aranylabda Nem azt mondom, hogy érdemtelen, de kb. 2-3 hónapra kapta ő is, míg mondjuk Raphinha egész évben konstans magas szinten teljesített, brutális statjai voltak és a döntő küszöbén is ott volt.
Forca Barca!!!!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.09.23. 11:01:40

Ez a díj nem jelentheti már azt, hogy ő a legjobb focista a világon. Mikor Messi kapta meg párszor, akkor még azt jelentette.
Itt bukdácsolt nálunk éveken keresztül, kapott hideget meleget. A francia válogatottban sem sok momentumára emlékszem.
Remélem jövőre is ő kapja egy megérdemelt PSG BL győzelem után.
Válasz küldése