Európai játékospiac

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.09.05. 22:32:32

FcBarcelona1 írta:
2025.09.05. 22:26:30
...
Őszintén szólva idén max rápillantottam, tavaly nagyjából végig követtem őket, szóval ideit nem tudok mondani vagy megerősíteni (nyilván a javarésze irónia volt eleve). Tavalytól tudnék sokat, Mbappét mindenki eladta volna még novemberben is, Pintust mindenki szidta az erőnlét miatt, Ancelottit mindenki szidta (nem mondom, hogy nem jogosan), Perezt mindenki szidta. Mindenki nyilván költői túlzás.

Remélem nem szegtem szabályt, nem "madridozni" akartam, sőt, az ellenkezőjét, hogy alapvetően szerintem a két szurkolótábor ugyanaz, fura is lenne, hogy a hasamra ütök, 50.000 magyar Barca drukker és 60.000 magyar Madrid drukker között bármilyen különbség legyen, nem látok rá statisztikai, vagy bármi más okot. Valaki épp meglátta az egyik csapatot vagy valamely játékosát, és beleszeretett, részemről kb ez a leosztás.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.05. 22:26:30

bence0330 írta:
2025.09.05. 21:53:12
Nézz át a Madridomra, néha követem őket. Akár most, akár keress vissza évek elejére. Azt hinné az ember, ha kétévente nyernek egy BL-t, kb pozitív a közhangulat, kb megbíznak a klubjukban. Na ott olyan panaszáradatokat olvashatsz, mintha évről évre a kiesés ellen küzdenének, megállás nélkül kritika megy Perezre, Pintusra, Ancelottira, mindenkire.

Szóval alapvetően nem rosszabb itt sem a helyzet, mint máshol szerintem alapvetően még jobb is annál, mint amit aktívan követek. Én nem hiszek abban, hogy egyik csapat szurkolótábora ilyenebb, vagy olyanabb, pláne azonos országból nézve (mert egy katalán biztos más, mint mi).

De mondom, az írásod lényegével egyetértek, csak szerintem nem ránk specifikus.
Nem olvasok Realos fórumokat, de utóbbi hónapok megosztó híreiben nem tudok elképzelni olyan panaszkodást:
Miért nyomatják a hivatalos csatornán a Negreira ligát
Miért nem rendezhetnek koncerteket, emiatt csökkenő bevételekre lehet számítani
Miért fizetik a legtöbbet a keretre 12 milliós átlag fizetéssel
Miért nem küldik fel Alabat a lelátóra
Miért regisztrálták Mastantuonot a B-be, a hétvégi Castilla meccs elhalasztásánál miért hivatkoznak Mastantuono távolmaradására
Miért került 300 millióval többe a stadion
Miért hazudozik Perez, miért nyomatják a propagandát a lakájmédiában az ilyen véresszájú Tomas Ronceroval
Stb.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.09.05. 21:53:12

PR42 írta:
2025.09.05. 20:21:23
A Barca szurkoló az komolyan mondom a legszomorúbb és pesszimistább az összes közül.
Az írásod 99%-val egyetértek, ezzel nem feltétlen. Szerintem csak nem látsz bele más csapatok hasonló platformjába. Lehet, hogy tévedek persze.

Nekem van egy másik kedvenc csapatom, a Milan. Oké, most tényleg szétestek, megértem a nyivákolást. De az ottani fórumon amúgy még sokkal rosszabb volt a helyzet, a jó években is. Konkrétan onnan távoztam, mert sok cikk alatt olyan a hozzászólásvonal, mintha 5 Füles beszélgetne egymással, már konkrétan annyira demoralizáló volt, hogy nem érte meg felnézni sem, csak rosszul érzi magát az ember feleslegesen. Nézz át a Madridomra, néha követem őket. Akár most, akár keress vissza évek elejére. Azt hinné az ember, ha kétévente nyernek egy BL-t, kb pozitív a közhangulat, kb megbíznak a klubjukban. Na ott olyan panaszáradatokat olvashatsz, mintha évről évre a kiesés ellen küzdenének, megállás nélkül kritika megy Perezre, Pintusra, Ancelottira, mindenkire.

Szóval alapvetően nem rosszabb itt sem a helyzet, mint máshol szerintem alapvetően még jobb is annál, mint amit aktívan követek. Én nem hiszek abban, hogy egyik csapat szurkolótábora ilyenebb, vagy olyanabb, pláne azonos országból nézve (mert egy katalán biztos más, mint mi). Annyi lehet néhol a különbség, amit Cseri írt, van, itt kisebb a minta, a Madridom teljesen máshogy működik, nulla korlátozással, ami a stílust sajna nagyon elengedi, cserében viszont sokkal több ember van. Nem hinném, hogy bármiben másabbak, mint mi, de más számok dolgoznak. És szerintem nálunk jobb a helyzet, de valóban nem lehetünk reprezentatív minta a Barca-szurkolók terén.

De mondom, az írásod lényegével egyetértek, csak szerintem nem ránk specifikus.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.09.05. 22:28:26-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.09.05. 20:55:55

PR42 írta:
Pontosan azért vagyunk kritikusak a Barcelonával (legalábbis én), mert a világ legnagyszerűbb sportszervezete. Más a mérce. Ha a Rayo elér egy döntetlent, megsimogatjuk a buksijukat, hogy jaj de ügyesek, de aranyosak, milyen jól játszottak. Míg a Barcelona számára ez csalódás. Miközben ugyanazt az eredményt érte el a két csapat a meccsen, az egyiket mégis méltattuk, a másikat meg nem. Az lenne a legnagyobb baj szerintem, ha magunkat is a Rayo mércéjével mérnénk, és megveregetnénk a saját vállunkat egy döntetlen után. Ez lenne a legnagyobb hiba. Azért is vagyunk legnagyszerűbb sportszervezet a világon, mert nem elégszünk meg ilyesmivel.

Vannak más sportágak, amelyekben szerethető veszteseknek szorítok, akikhez teljesen máshogy állok, és sokkal kevesebbért dicsérem őket, mint amennyiért egy Barca-meccs után húzom a szám szélét. Nem is lenne onnantól a klub a legnagyszerűbb, ha úgy állna önmagához, mint a szerethető és nem szerethető vesztesek. Meg lehet nézni, milyen gyorsan megőszülnek, megöregednek a Barcelona edzői. Mert nyomás van. Mert a katalán média egyből előveszi őket, ha a legkisebb hibát elkövetik. Én nem értek egyet minden lépésükkel, főleg amikor összezárnak a nem katalánok/spanyolok ellen, de azt jól teszik, hogy nem engedik a klubot elkényelmesedni. Ez az egyik oka annak, hogy nem csúszunk le a szerethető vesztesek szintjére. Senkinek ne is simogassák meg a buksiját mindenért a legnagyszerűbb klubban. Ez más szint.

Ferrant például egészen remeknek találom, sőt, kiemeltem, hogy a spanyol válogatottnak is őt kellene centerben játszatnia, ez az egyik legnagyobb lyuk a csapatban. De nem fogom állandóan dicsérgetni. Akik mindenért megsimogatják a kedvenceik buksiját, pont azt bizonyítják, hogy a kedvenceik nem elég jók. Ha elég jók lennének, nem kellene állandóan dicsérgetni őket, mert magától értetődő lenne, hogy jók. Egy remek játékosról nem mondjuk el minden alkalommal, hogy milyen remek, mert magától értetődő. Akivel kapcsolatban meg kell említeni, hogy milyen jó meccset játszott, annak ez valószínűleg nem magától értetődő. Aki mindig jól játszik, annak ez teljesen természetes.

Ne is jöjjön el soha az az idő, amikor mi Darwin Nunezért ejtenénk könnyeket. Na, azt nem szeretném megélni. :D

Pont azok a klubok tudnak a csúcson maradni, ahol bizony előkerülnek a fehér zsebkendők, fehér zászlók, ha nem jól mennek a dolgok. Mert nem fogadják el, ha nem mennek jól a dolgok. Ha a hurráoptimistákon múlna, szépen lesüllyednénk a Rayo szintjére, aztán lehetne minden döntetlen után mindenkit minden középszer megmozdulásért is dicsérgetni.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.09.05. 20:35:17

PR42 írta:

Az a szép az egészben hogy ha valami jó hír jön bármilyen forrásból, és te esetleg örülsz neki akkor "megeszed a hurráoptimista kamukat."

Ha bármi rossz történik, vagy csak egy hír jön róla, akkor az kész tény, és azt is tudjuk hogy ki a hibás és miért :D

Minden más klubnál csak a pozitívat látjuk, ha sikeres akkor azért jó, ha jó a mérleg akkor azért, ha éppen elvittek valakit előlünk akkor azért. Mindenki mindent jobban csinál mint mi lásd éppen Inter, vagy Atléticó.

Ha van egy tucat aspektus ami alapján össze lehet vetni a Barcát mással, akkor abból meg kell keresni az egyet amiben a másik jobb (az is subjektív...), oldalakon keresztül magyarázni hogy az miért a legfontosabb és hogy akkor ebből miért következik hogy itt minden rossz.

Az Inter kevesebb fizuból messzebb ment a BL-ben, tehát itt rossz munka folyik, ki kell rúgni minden vezetőt.
A Rayo döntetlent ért el ellenünk, tehát akkor a spanyol szabályozás az jó, hiszen a kis csapat versenyképes, és a Barca rossz, tehát Flicket rúgjuk ki mert túl magasan tartja a védővonalat, meg amúgy az összes játékosunk is gyenge.
Az Atléticó elvitte Julian Alvarezt szóval igazából ők mindent jobban csinálnak mint mi.

Ebben igazából túlzás sincs, még a vicc kedvéért se, vannak akik ezen az állásponton vannak.

Hihetetlenül unalmas és szomorú.

A Barca szurkoló az komolyan mondom a legszomorúbb és pesszimistább az összes közül.

Valahogy máshol a szurkolóknak teljesen más a csapat és a játékosok felé az érzelmi kapcsolata.
Máshol ha van egy csupaszív játékosük akkor azt imádják és magasztalják, akkor is ha gyenge lásd bármelyik saját nevelés bárhol. Itt meg Gavit el kéne adni, ez se jó, az se jó.

Van Liverpool szurkoló barátom aki nagyon szomorú volt hogy Nunez elmegy, és hogy nem jött össze neki. Nem utálta, sajnálta.
Itt meg a fele annyiba kerülő Ferrant szidja a fél fórum ahol éri, miközben európai szűk elitet mutató számokat mutat.

Nem értem hogy miért nem lehet kellő tisztelettel és szerettel állni a klubunkhoz és annak alkalmazottjaihoz.
Kritizálni lehet és kell... csak nem úgy hogy ferdítünk, kamuzunk és szándékosan csak rész információkat ragadunk ki komplex szituációkból. Alacsonyabbak a fizuk... ja. Brávó.

Amit te írsz, az a lényeg. Megver minket az Inter alacsonyabb fizuból, de nekik itt a saját működésükkel már a teljes klubbot le kellett volna bontaniuk, Bastoni éppen a Chelseabe menne 35+10 misiért, Chalhanuglo a Fenerbe 5+5ért és Thuram ingyen az Al-hilalba mert kötelező lenne eladniuk őket. Stadionjuk éppenséggel nekik sincs saját szóval megnézném abból mennyi bevételt kapnának a mi szabályaink mellett.

Szerintem én el is fáradtam ebben, nincs értelme.
Szerintem a fórumból kár általánosítani, itt a megjegyzések többségét kb.10-12 ember teszi,de lehet,hogy már annyi sem,ami nem tekinthető reprezentatívnak a barca szurkolók tekintetében. Én mindig örülök az -egyre kevesebb- üde színfoltnak,mint a te mostani írásod.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.05. 20:31:20

PR42 írta:
Teljes mértékben egyetértek.
PR42
Jugador del Barça

FcBarcelona1 írta:
2025.09.05. 19:45:12
Eluntam...
Az a szép az egészben hogy ha valami jó hír jön bármilyen forrásból, és te esetleg örülsz neki akkor "megeszed a hurráoptimista kamukat."

Ha bármi rossz történik, vagy csak egy hír jön róla, akkor az kész tény, és azt is tudjuk hogy ki a hibás és miért :D

Minden más klubnál csak a pozitívat látjuk, ha sikeres akkor azért jó, ha jó a mérleg akkor azért, ha éppen elvittek valakit előlünk akkor azért. Mindenki mindent jobban csinál mint mi lásd éppen Inter, vagy Atléticó.

Ha van egy tucat aspektus ami alapján össze lehet vetni a Barcát mással, akkor abból meg kell keresni az egyet amiben a másik jobb (az is subjektív...), oldalakon keresztül magyarázni hogy az miért a legfontosabb és hogy akkor ebből miért következik hogy itt minden rossz.

Az Inter kevesebb fizuból messzebb ment a BL-ben, tehát itt rossz munka folyik, ki kell rúgni minden vezetőt.
A Rayo döntetlent ért el ellenünk, tehát akkor a spanyol szabályozás az jó, hiszen a kis csapat versenyképes, és a Barca rossz, tehát Flicket rúgjuk ki mert túl magasan tartja a védővonalat, meg amúgy az összes játékosunk is gyenge.
Az Atléticó elvitte Julian Alvarezt szóval igazából ők mindent jobban csinálnak mint mi.

Ebben igazából túlzás sincs, még a vicc kedvéért se, vannak akik ezen az állásponton vannak.

Hihetetlenül unalmas és szomorú.

Valahogy máshol a szurkolóknak teljesen más a csapat és a játékosok felé az érzelmi kapcsolata.
Máshol ha van egy csupaszív játékosük akkor azt imádják és magasztalják, akkor is ha gyenge lásd bármelyik saját nevelés bárhol. Itt meg Gavit el kéne adni, ez se jó, az se jó.

Van Liverpool szurkoló barátom aki nagyon szomorú volt hogy Nunez elmegy, és hogy nem jött össze neki. Nem utálta, sajnálta.
Itt meg a fele annyiba kerülő Ferrant szidja a fél fórum ahol éri, miközben európai szűk elitet mutató számokat mutat.

Nem értem hogy miért nem lehet kellő tisztelettel és szerettel állni a klubunkhoz és annak alkalmazottjaihoz.
Kritizálni lehet és kell... csak nem úgy hogy ferdítünk, kamuzunk és szándékosan csak rész információkat ragadunk ki komplex szituációkból. Alacsonyabbak a fizuk... ja. Brávó.

Amit te írsz, az a lényeg. Megver minket az Inter alacsonyabb fizuból, de nekik itt a saját működésükkel már a teljes klubbot le kellett volna bontaniuk, Bastoni éppen a Chelseabe menne 35+10 misiért, Chalhanuglo a Fenerbe 5+5ért és Thuram ingyen az Al-hilalba mert kötelező lenne eladniuk őket. Stadionjuk éppenséggel nekik sincs saját szóval megnézném abból mennyi bevételt kapnának a mi szabályaink mellett.

Szerintem én el is fáradtam ebben, nincs értelme.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.05. 19:45:12

Úgy látom nem volt érthető amit írtam, linkeltem.
AZ INTER CSŐDBE MENT
3 (szerk 8 ) egymást követő évük veszteséges volt.
Így ha rájuk is a La Liga szabályai vonatkoznának, már el kellett volna adniuk mindenkit, mint a Sevillanak, és nem lett volna BL indulás, nemhogy bajnoki cím és 2 BL döntő.
Szerk:
https://www.sportspro.com/news/inter-mi ... s-serie-a/
20/21-ben 245 milliós veszteségük volt
https://www.sportspro.com/news/inter-mi ... -covid-19/
19/20 105 milliós veszteség
https://www.sportsbusinessjournal.com/D ... n-Revenue/
18/19 53 milliós veszteség
17/18 18 milliós veszteség
https://www.sportspro.com/news/inter-mi ... lion-loss/
16/17/ 24 milliós veszteség

Eluntam...
PR42
Jugador del Barça

2025.09.05. 19:23:12

Az Inter jól felépítette magát.

Ami itt fontos, hogy miért nem szabad példát venni róluk, az az hogy egyébként vén a keretük.

Nekünk pár lyukon kívül kész a csapatunk 10 évre. Miénk volt tavaly a BL egyik legfiatalabb csapata, és így jutottunk messzire.
A mi fiaink 3-5 év múlva lesznek csúcson. Akkor fognak remélhetőleg BL-eket nyerni.

Az Internél 3 éven belül, de legkésőbb 5 éven belül a teljes kezdő cserélve lesz. Ők most voltak csúcson, 25-28 év között. Innentől már csak gyengébbek lesznek.

Sommer 36
Dimarco 27
De Vrij 33
Acerbi 37
Dumfries 29
Barella 28
Chalhanuglo 31
Mhikitarian 36
Thuram 28
Lautaro 28

Egyedül Bastoni 26 akire lehet mondani hogy 5 éven túl még van esélye a toppon játszani. Nálunk ezzel a 26 évvel Bastoni veterán lenne. Meg amúgy a legjobb védő is, jó eséllyel.

Szóval volt nekik 3 évig negatív pénzügyi mérlegük, a BL döntő szép de nem arany és nem trófea, és volt 1 bajnoki cím, ami ha azt nézzük hogy a Milan és a Juve mekkora 0, és csak a Napolit kellett volna megverni akik amúgy látszik hogy nem tényezők európában... háát nem sok az az 1 arany. Nekünk volt ennyi idő alatt 2, és mellé sok kupánk, egy Madrid ellen.
És a 3 negatív mérleg közben egyáltalán nem sikerült nekik az amúgy is öreg csapatot frissíteni. Mi lesz ha pótolni kell azokat akik most 30 év felett vannak? Ha eddig negatív volt a mérleg, akkor most hogyan tudnának igazolni hirtelen 10+ embert?
Ezért vérlázító a La Liga szabályrendszere. Mert nettó hülyeség, azért.

Az összehasonlítás eredménye pedig: mi vagyunk eredményesebbek trófeákban, miénk a fiatalabb keret, nekünk mindjárt kész a stadion, nekik meg nincs saját.
Soroljam még?
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.05. 19:04:39

FcBarcelona1 írta:
2025.09.05. 15:52:41
Inter Milan
Cserébe van ezen időszak alatt 1 bajnoki címük, 2 BL döntőjük, és a vagyonkezelő cég a tulajdonosuk, az élet megy tovább.
A La Ligában viszont a BL indulás sem biztos, hogy meglett volna nekik, nemhogy ezek az eredmények.
Nem rajongok az Interért, de a Laligában is aranyért harcolnának, jó lenne abbahagyni a lenézésüket, főleg, mivel ellenünk van 2 párharcban 4 meccsük 2 döntetlen és 2 vereségünk, ezek után vicces kijelentés, ha feltétlen jobbnak gondoljuk magunkat, mert az eredmények nem ezt mutatják, ezen a 4 meccsen 11 gólt kaptunk tőlük, szóval a betolt busz se hangzik hihetőnek, ők nyertek Xavival és Flick csapattal szemben is.

Ahogy mi is az aranyért harcolnánk a Seria A-ban, de nem tennék rá pénzt, hogy behúznánk az aranyat, szintén a Liverpool / BM / PSG is versenyben lenne a Laliga aranyért, de ki tudja megszereznék-e.

Az meg, hogy ki a tulaj, irreleváns, mert nem a tulaj, hanem a sportigazgató munkája a keret kialakítása.
Peter
Director del Fútbol

2025.09.05. 18:55:41

FcBarcelona1 írta:
2025.09.05. 17:17:53
Inter bevétele 5-600 millió
Barca bevétele 8-900+ millió
Inter tartozása 400+ millió (nincs stadionja, önkormányzati tulajdon)
Barca tartozása 1,2 milliárd (+stadion tartozás)
Inter értéke 1,12 milliárd érték/tartozás 39%
Barca 5,65 milliárd érték/tartozás 37%
Eredetileg - az eszetlen PL pénzszórás apropóján - éppen arra igyekeztem felhívni a figyelmet az Inter, mint volt ellenfelünk példájával, hogy a pályán elért eredményesség egyáltalán nem egyenesen arányos a pénzszórás mértékével.

A fenti általad hozott adatok méginkább tökéletesen bizonyítják, ha az elszórt pénzek nagysága megy fel a pályára, laposra kellett volna vernünk az Intert, de ez a pályán - sajnos - nem így történt.

Azért köszönet a pontos adatokért, de kb érzésre is ilyesmi nagyságrend volt meg nekem.

Szóval, amennyiben az elszórt pénz megy fel a pályára, az utóbbi évek legeredményesebb Barca korszakát éltük meg. (irreleváns, hogy Barto vagy Laporta, avagy Laporta vagy Barto esetleg mindkettő)
FcBarcelona1 írta:
A La Ligában viszont a BL indulás sem biztos, hogy meglett volna nekik, nemhogy ezek az eredmények.
Bátor feltételezés ez olyan csapatról, amelyik 2x90 perc után hazaküldi (nyilván csak véletlenül, szerencsével) a Bayernt, majd a La Liga éppen aktuális bajnokát (szintén véletlenül, szerencsével).

Továbba az is az Inter játékosok hozzáállásának értékét növeli, miközben a rájuk fordított fizetések kisebbek, hogy egy érzelmi síkon megfoghatatlan vagyonkezelő a tulajdonos, aki / ami közel nem képes erős mentális töltetet adni a pályáralépésekhez.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.09.05. 19:06:24-kor.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.05. 18:31:03

gránit írta:
2025.09.05. 18:09:41
Csak az arányok miatt írtam. Mindig feljön ez a fizetés téma, előbb írtam azt is, hogy én nem szeretnék olyan focit látni, amit az Inter játszik, még ha eredményes is.
Ennek ellenére, az Inter átigazolási stratégiáját a legjobbak közé sorolnám. Az övék lehetne a példa számunkra, szerintem már írtam is róla. Marcus Thuramot, Chalhanoglut, De Vrijt, nagyon szerettem volna itt látni ingyen amikor elérhetőek voltak.
Ettől függetlenül az Inter csődbe ment, egy vagyonkezelő társaság a tulajdonosa, az utóbbi 3 évben veszteségesek voltak, így átigazolni sem lenne nekik szabad, a La Ligában pedig a Sevilla sorsára jutottak volna rég az FFP-vel.
Szerintem pont az Inter példája a legjobb, mennyire nincs értelme a La Liga FFP-nek. Ráadásul ők az átigazolási piacon is nagyon jól tevékenykednek, amit a La Liga is elvár.
gránit
Director del Fútbol

2025.09.05. 18:09:41

FcBarcelona1 írta:
gránit írta:
2025.09.05. 16:15:33
Nálunk sokkal nagyobbak a fizetések, mint az Internél.

https://www.capology.com/club/inter-milan/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
Inter értéke
https://www.forbes.com/teams/inter-milan/
1,12 milliárd érték/tartozás 39%
Barca
5,65 milliárd érték/tartozás 37%
https://www.forbes.com/teams/barcelona/
Inter tartozása 400+ millió

Ez a lényeg.

Mivel 80 millióval kevessebbet költenek fizetésekre és nem kell akkora törlesztőrészleteket fizetniük, nyilván több pénzt tudtak igazolásokra fordítani.

A stadionos tartozás nem hiszem, hogy enyhítő körülmény. Nem az Inter vagy más hibája, hogy például csak a Palaura kb 400 millió eurót költünk, mert Laportáék valószínűleg ezt is szétmutyizzák (vagy csak simán szerencsétlenkednek). Mondom ezt úgy, hogy nagyon szeretem a kosárcsapatunkat is. Inkább a csapatra kellett volna fordítani a pénzt, hogy ne az 5. helyekért kelljen harcolni.

Az érték/tartozás mutatójának nem tudom, mi jelentősége van, ha jönnek a végrehajtók.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

gránit írta:
Nálunk sokkal nagyobbak a fizetések, mint az Internél.

https://www.capology.com/club/inter-milan/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
Inter értéke
https://www.forbes.com/teams/inter-milan/
1,12 milliárd érték/tartozás 39%
Barca
5,65 milliárd érték/tartozás 37%
https://www.forbes.com/teams/barcelona/
gránit
Director del Fútbol

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
2025.09.05. 15:29:03
Chino írta:
2025.09.05. 14:38:07
Az Interről meg mondjuk csak annyit, hogy az elmúlt 4 évben költöttek közel 310 milliót mindezt 86 milliós mínusszal zárva.
Ezért a -86 milliós egyenlegért cserébe játszottak 2 BL döntőt 3 év alatt, és maga a döntőig való eljutás miatt gondolom a BL jogdíjaik azért magasabbak. (Nem ismerem pontosan, de csak a klub vb-ről kaptak cca 40 milliót)
Inter Milan Swiss Ramble
2022 140 milliós veszteség
2023 85 milliós veszteség
2024 35 milliós veszteség

Cserébe van ezen időszak alatt 1 bajnoki címük, 2 BL döntőjük, és a vagyonkezelő cég a tulajdonosuk, az élet megy tovább.
gránit
Director del Fútbol

2025.09.05. 15:34:13

Nagyon is van összefüggés Lewandowski statikussága és termékenysége között. Nekünk jó egy olyan csatár, aki statikus helyzetekben is meg tudja állni a helyét. Merthogy gyakran kerülünk statikus helyzetbe, amikor az ellenfél betolja a buszt. Ő pont nem egy kontracsapatban tud kiteljesedni, ahol sokat kell futni. Ő pont olyan, az ellenfeleket beszorító és statikus csapatokban teljesedett ki, mint a Bayern vagy a Barca. Ettől még persze működhetnek a robbanékonyabb csatárok is a Barcában, nekem mindegy, milyen, csak ontsa a gólokat.

Én egyáltalán nem úgy látom, hogy a német bajnokság bármiben verné a spanyolt.

Ráadásul a német bajnokság még inkább olyanabb, amitől a PL rajongói irtóznak. A német csapatokhoz nem is érkeznek nagybefektetők, így a német labdarúgás szinte teljesen független az erős német gazdaságtól. Németországban él az 50%+1 szabály, a klubok többségi tulajdonosai a klub szurkolói. A Leverkusen tulajdonosai a gyógyszercég dolgozói, a Wolfsburg tulajdonosai az autógyártó cég dolgozói. Ezekbe a klubokba nem is érkeznek nagybefektetők, mert nincs hova befektetniük, ezek a klubok közösségi tulajdonban vannak. A Bayern adta el 25%-át még régen az Adidas-nak. A Lipcse a kivétel, amit felvásárolt a Red Bull, azóta is utálja őket mindenki, és senki sem érti, hogy engedhették meg ezt a felvásárlást, amikor feketén-fehér szabályellenes. Amúgy láthatjuk, mennyire "eredményes" ezzel a Lipcse... Azóta is drukkolok, hogy verjék őket bucira a többiek és semmilyen nemzetközi kupába ne kerüljenek be. Idén nem is indulnak semelyikben.

Szóval, aki a német bajnokságtól egy PL 2.0-t vár egyfajta ideológiai megerősítésként, az csalatkozni fog. Nincs is ilyesmiről szó a német klubok részéről. Ettől még lehetnének erősebbek, mint a spanyolok, ha lenne olyan utánpótlásuk jelenleg, de nincs. A válogatott már régóta szenved. Az ő futballjuknak sem tesz jót, hogy egy Bayernben alig vannak németek (a kezdőben csak Tah, Kimmich, Goretzka, és ez a legerősebb csapatuk).
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.05. 15:29:03

Chino írta:
Az Interről meg mondjuk csak annyit, hogy az elmúlt 4 évben költöttek közel 310 milliót mindezt 86 milliós mínusszal zárva.
Ezért a -86 milliós egyenlegért cserébe játszottak 2 BL döntőt 3 év alatt, és maga a döntőig való eljutás miatt gondolom a BL jogdíjaik azért magasabbak. (Nem ismerem pontosan, de csak a klub vb-ről kaptak cca 40 milliót)
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.05. 15:03:24

Chino írta:
És a stílus sem mindegy. Lewy után nem tudom ki kit vár támadónak, de csatár helyett igazolnának (ha engednék, mert annyi mozgasterünk sincs, mint a csődbe ment és vagyonkezelő vállalathoz került Internek) 2 belső védőt és tolnánk a katanaccsót meg a buszt Mourinhoval :)
Chino
Llegenda del Barça

Peter írta:
2025.09.05. 12:10:36
FcBarcelona1 írta:
2025.09.04. 19:46:57
" Nekünk a Bundesligában a saját utunkat kell járni "
Ez a legfontosabb mondat....és ránk is ugyanez vonatkozik a Liga tekintetében....:D

Ugyanakkor sem a Bayernt, sem a Barcát nem a világ összes pénzét elköltő, világválogatottakat összevásároló és csilliárdos fizetéseket osztogató "MONEY FC", hanem egy egyszerű halandó olasz klub, az Inter küldte haza a BL-ből.

A pontos statisztikai adatok hiányában is a nyakamat tenném rá, hogy a Bayern és a Barca magasabb béreket alkalmaz, mint az Inter.

Aztán mégis az Inter döntőzött, szóval,

No para....
A Bl-t idevenni nem feltétlenül jó példa, ott elég, ha egyszer rosszul jön ki a lépés és kiesel vagy éppen ennek az ellenkezője. Ahogy minden tornán így van. Ennyi erővel egy VB-n is ki lehetne előre osztani a győztest. A Dortmund is nemrég döntőzött halálcsoportból az Atmán meg a PSG-n átgázolva, de egy 8-10 éves időszakot figyelve a nyolcaddöntő a reális, a top8 már bravúr nekik.
Hosszútávon, egy bajnokságban viszont kijönnek az erőviszonyok.
Az Interről meg mondjuk csak annyit, hogy az elmúlt 4 évben költöttek közel 310 milliót mindezt 86 milliós mínusszal zárva. Azért ezt nem mondanám olyan szerény költekezésnek, ahogy a Napoli 460+ millió vásárlását több mint 70 milliós deficittel sem
A fizetéseket azért sem lehet összehadsonlítani ilyen csapatokkal, mert kevesebb a nagyobb nevű játékos. Egy Lautaro például többet keres mint Raphinha, Yamal, Koundé stb. De egy Calhanoglunak is közel annyi a bére, mint Pedrinek.
És szerintem a két csapat átlagos éves bevételen között is van valamennyi különbség.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.09.05. 13:01:34

Szerintem a PL a ló egyik, a La Liga pedig a másik oldala. (Valószínűleg a Bundesliga tevékenykedik legjobban, de össze sem lehet hasonlítani a német és a spanyol gazdaságot)
Tebas pedig mehet a ló alá :)
Peter
Director del Fútbol

2025.09.05. 12:10:36

FcBarcelona1 írta:
" Nekünk a Bundesligában a saját utunkat kell járni "
Ez a legfontosabb mondat....és ránk is ugyanez vonatkozik a Liga tekintetében....:D

Ugyanakkor sem a Bayernt, sem a Barcát nem a világ összes pénzét elköltő, világválogatottakat összevásároló és csilliárdos fizetéseket osztogató "MONEY FC", hanem egy egyszerű halandó olasz klub, az Inter küldte haza a BL-ből.

A pontos statisztikai adatok hiányában is a nyakamat tenném rá, hogy a Bayern és a Barca magasabb béreket alkalmaz, mint az Inter.

Aztán mégis az Inter döntőzött, szóval,

No para....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.09.05. 13:50:30-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.05. 11:43:44

Kovbal88 írta:
2025.09.05. 10:13:46
FcBarcelona1 írta:
Most olvasom:
Buonanotte szeptember elsején a Chelseahez igazolt, ahol készítettek vele egy interjút, amiben elmondta, hogy nagyon boldog, mert most lesz az első alkalom, hogy a bajnokok ligájában játszhat.
Szeptember 3-án kimaradt a Chelsea BL keretéből :)

Máshol pedig a szertárost sem tudják beregisztrálni :)

Szerk: Honess nyilatkozata a Bayern átigazolasi szezonja után (88 milliót költöttek, 98 folyt be eladásból + Jackson 81 milliós kötelező vásárlás, amiből lejön a 16,5 kölcsön díjja)
Szerintem ami most történik, az teljesen őrültség! Megdöbbentő, ami az elmúlt hat-nyolc hétben történt a nemzetközi futballban. A Premier League által kifizetett hatalmas összegek teljesen nevetségesek. Valamikor a közvélemény azt fogja mondani: Teljesen őrültek? Ennek nem lesz jó vége. Én havi nettó 2000-3000 euróért dolgozom, miközben átlagos játékosokra 30, 40, 50 millió eurókat költenek. Nekünk a Bundesligában a saját utunkat kell járni
Alig várom a következő szezont, mert Hoffenheim szintű csapatként megyünk neki idén a Bajnokok Ligájának. Senki sem fogad ránk."

Lehet a Barca szurkolóknak is lejjebb kell adni az igényeket, mert itt még ennyit sem engednek :)
Nekem az a furcsa, hogy pl a Sevilla tönkre ment, pedig egy hagyományokkal rendelkező klub, szép eredményekkel többszörös EL győztes, korábban a játékosokkal is okosan gazdálkodtak. Valahova csak el megy a pénz. De ugye, lehetne említeni Lyon, Parma, Valencia, stb csapatokat. Valami baj van a fociban, ha ezek a nagyszerű csapatok nem tudják kigazdálkodni a működésüket.
A PL-ben ilyenkor szokott jönni egy amerikai, szaúdi, koreai stb. cég és dob oda vagy 600-800 millió eurót a klubért. Vagy akkor, ha egy klub el akar kezdeni vásárolni (pl. Arsenal)
Amúgy a Sevilla szerintem jól párhuzamba állítható a Newcastle-el. Mindkét csapat hasonló brandet képvisel a saját bajnokságában. Az angolok is iszonyatosan mélyen voltak évekig, aztán megvették egy zsák pénzért és látszik hogyan költekeznek azóta. Ráadádsul most ugyanaz a befektető akarja bevásárolni magát a Spursbe. Nem a közvetítési jogok vagy a fantasztikus BL szerepelés, jó gazdálkodás miatt költöttek a PL csapatok idén több mint 3,5 milliárdot, míg a spanyolok 680 millió körül. Ráadásul előbbi másfél milliárd fölötti deficittel zárt az igazolásokat tekintve.

Az pedig hab a tortán, hogy a Real tesz ki 167 (180), míg az Atma 176 milliót.Tehát a két madridit leszámítva 18 csapat összesen 337 milliót költött. És még így is a liga többsége csak szenvedett a regisztrációval. De ha mondjuk nem az angolokkal akarunk versenyezni, az olaszok 1,2 milliárdot a Budesliga csapatok 860 milliót, League1 636 milliót költött játékosvásárlásra. Ugyanakkor utóbbi kettő 18-18 csapatos bajnokság.

A ligákra levetített átlagos költségben a spanyolok az utolsók a top5 bajnokságot tekintve. Még a Ligue1 is veri.
Viszont lehet, hogy én nem olvastam utána vagy csak egyszerűen nem hallottam, hogy a fentieknél 10+ csapat is úgy szenvedett volna a regisztrációval, hogy augusztus végén még nem tudták nevezni a játékosaikat.

De biztos én értelmezem félre és ez a helyes út, illetve ez vezet a spanyol csapatok nemzetközi sikereihez.
Ha ez így folytatódik nem tudom hányadik számú bajnokság lesz 2-3 éven belül a LaLiga.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.09.05. 10:36:20

Elképesztő költekezési versenybe kényszerítik egymást a klubok, ami mindenkit lehúz. Lehet egyes csapatok költekezését csodálni és példaképnek tartani, de elképesztően káros, és rendesen szabályozni kellene. Az az érdekes, hogy az erősen szabályozott ligákban még a tulajdonosok is támogatják a korlátozásokat, mert így kevesebbet kell költeniük, és még csak nem is kerülnek hátrányba ezzel, mert a szabályok mindenkire vonatkoznak. A jelenlegi pénzügyi helyzetünkben nekünk meg főleg az az érdekünk, hogy minél inkább korlátozzák az eszetlen költekezéseket, mások költekezéseit.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.09.05. 10:13:46

FcBarcelona1 írta:
Most olvasom:
Buonanotte szeptember elsején a Chelseahez igazolt, ahol készítettek vele egy interjút, amiben elmondta, hogy nagyon boldog, mert most lesz az első alkalom, hogy a bajnokok ligájában játszhat.
Szeptember 3-án kimaradt a Chelsea BL keretéből :)

Máshol pedig a szertárost sem tudják beregisztrálni :)

Szerk: Honess nyilatkozata a Bayern átigazolasi szezonja után (88 milliót költöttek, 98 folyt be eladásból + Jackson 81 milliós kötelező vásárlás, amiből lejön a 16,5 kölcsön díjja)
Szerintem ami most történik, az teljesen őrültség! Megdöbbentő, ami az elmúlt hat-nyolc hétben történt a nemzetközi futballban. A Premier League által kifizetett hatalmas összegek teljesen nevetségesek. Valamikor a közvélemény azt fogja mondani: Teljesen őrültek? Ennek nem lesz jó vége. Én havi nettó 2000-3000 euróért dolgozom, miközben átlagos játékosokra 30, 40, 50 millió eurókat költenek. Nekünk a Bundesligában a saját utunkat kell járni
Alig várom a következő szezont, mert Hoffenheim szintű csapatként megyünk neki idén a Bajnokok Ligájának. Senki sem fogad ránk."

Lehet a Barca szurkolóknak is lejjebb kell adni az igényeket, mert itt még ennyit sem engednek :)
Nekem az a furcsa, hogy pl a Sevilla tönkre ment, pedig egy hagyományokkal rendelkező klub, szép eredményekkel többszörös EL győztes, korábban a játékosokkal is okosan gazdálkodtak. Valahova csak el megy a pénz. De ugye, lehetne említeni Lyon, Parma, Valencia, stb csapatokat. Valami baj van a fociban, ha ezek a nagyszerű csapatok nem tudják kigazdálkodni a működésüket.
Válasz küldése