Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Rendezte, de épp a 24-25-ös mérleget próbálja a klub pozitívba billenteni - abban az időszakban még volt ilyen tétel. Majd a 25-26-osban nem lesz átütemezett bér, de annak hatása majd 26 nyáron érződik.Andrsika írta: ↑2025.07.17. 08:41:01Az átütemezett béreket rendezte a klub hivatalosan. Teljes klub szakosztály stb nem csak nálunk van, hanem mindes más klubnál.FCBsteve írta: ↑2025.07.17. 08:11:13
Nem tudom, Altleti hány éve szerződik, de 5 (lassan már 6) év a std.
Emlékeim szerint tavaly kb 20-30m volt a Barca profit (900m-ra nagyon-nagyon karcsú), idén a 100m VIP-vel vagyunk pluszban - szóval folyik el a pénz vastagon.
Nem tudom, hogy számoltad-e az átütemezett béreket, illetve a teljes klub (többi szakosztály, stb) költségeit. A bevétel egy része is másé, a korábbi karok részeként.
Az átütemezett béreket rendezte a klub hivatalosan. Teljes klub szakosztály stb nem csak nálunk van, hanem mindes más klubnál.FCBsteve írta: ↑2025.07.17. 08:11:13Nem tudom, Altleti hány éve szerződik, de 5 (lassan már 6) év a std.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.16. 19:17:27
Tavaly és most is ellőnek 200 körül. 4 éves szerződésekkel ez évi 100 millió amortizáció + a bér, és adjuk meg nekik , hogy az előző 4 évből nincs amortizációjuk (kétlem). Bér valószínűleg marad ennyi bértömeg ennyi érkezővel. 268 bér+100 amortizáció 310 milliós bérsapkával.
Nálunk ez 950 bevétel, 505 (bónuszokkal több lesz a kupák miatt, 893-at vártak)+80 amortizáció (tavalyi, Swiss Ramble fizetős valamiért, de Olmo jött, gondolom csökkent 1 év alatt többel) 426 milliós bérsapkával.
4 éve pozitív a gazdasági mérlegünk (2 év karokkal, idén karok nélkül, tavaly működési profit, de Barca Studios miatt hiány)
Elvileg nekünk van pénzünk, Nicot ki akartuk vásárolni, mindenhol ez volt a hír, míg ott a hír, hogy az Atletico második éve akar tőkeemelést végrehajtani, amivel csökken a klub értéke, és 800 millióra keres befektetőket (hitel) vagy eladhatja a klub egy részét a tavalyi tőkeemelést követően, miután
https://www.sportspro.com/news/atletico ... reholders/
2021-ben 186 millióért adtak el 34%-ot
Ennyit a fenntarthatóságról.
Emlékeim szerint tavaly kb 20-30m volt a Barca profit (900m-ra nagyon-nagyon karcsú), idén a 100m VIP-vel vagyunk pluszban - szóval folyik el a pénz vastagon.
Nem tudom, hogy számoltad-e az átütemezett béreket, illetve a teljes klub (többi szakosztály, stb) költségeit. A bevétel egy része is másé, a korábbi karok részeként.
Nem tudom, Altleti hány éve szerződik, de 5 (lassan már 6) év a std.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.16. 19:17:27
Tavaly és most is ellőnek 200 körül. 4 éves szerződésekkel ez évi 100 millió amortizáció + a bér, és adjuk meg nekik , hogy az előző 4 évből nincs amortizációjuk (kétlem). Bér valószínűleg marad ennyi bértömeg ennyi érkezővel. 268 bér+100 amortizáció 310 milliós bérsapkával.
Nálunk ez 950 bevétel, 505 (bónuszokkal több lesz a kupák miatt, 893-at vártak)+80 amortizáció (tavalyi, Swiss Ramble fizetős valamiért, de Olmo jött, gondolom csökkent 1 év alatt többel) 426 milliós bérsapkával.
4 éve pozitív a gazdasági mérlegünk (2 év karokkal, idén karok nélkül, tavaly működési profit, de Barca Studios miatt hiány)
Elvileg nekünk van pénzünk, Nicot ki akartuk vásárolni, mindenhol ez volt a hír, míg ott a hír, hogy az Atletico második éve akar tőkeemelést végrehajtani, amivel csökken a klub értéke, és 800 millióra keres befektetőket (hitel) vagy eladhatja a klub egy részét a tavalyi tőkeemelést követően, miután
https://www.sportspro.com/news/atletico ... reholders/
2021-ben 186 millióért adtak el 34%-ot
Ennyit a fenntarthatóságról.
Az Atletico bértömege így nem korrekt. Az utóbbi években nem voltak olyan sokkal lemaradva tőlünk, ők is fizettek például a 34 éves Witselnek, 35 éves Azpilicuetának 8 millió fölött, de többnyire visszavonultak azok a játékosok, esetleg lejárt a szerződésük, akik kimagaslóan kerestek. Akiket pedig eladtak szintén nagyon alacsony áron (Suarez, Carrasco, Morata atb.)gránit írta: ↑2025.07.16. 20:21:58És még azt mondták, hogy a La Ligában nem lehet igazolni![]()
Ahogy már sokszor mondtam. Minden pofára megy. Nincs semmiféle számolgatás, amortizáció, nincs semmilyen képlet, semmilyen egységes értékelési rendszer.
Ezzel együtt az Atleti bértömege meg sem közelíti a miénket, majdnem fele akkora csak.
https://www.capology.com/club/atletico-madrid/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
Emellett az Atleti közel sincs úgy eladósodva, mint mi. Bevételarányosan sem. Teljesen valid elvárás, hogy akinek sok tartozása van, először azt fizesse, ne akarjon nagyokat igazolni. Mi úgy érezzük, kitolnak velünk, a többiek meg úgy, hogy nem elég szigorúak velünk, és miközben fűnek-fának tartozunk, még engednek minket költekezni.
Sőt, még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy beengednek minket az 1:1-be. A Real Madrid újjáépítés alatt áll, szerintem leghamarabb jövőre lesznek csak készen, aligha fognak ezen a nyáron még két nagy nevet igazolni az eddigiek mellé. Az Atleti meg hiába költekezik, nem arra költik a pénzt, amire kéne. A korábban rettegett védelmük már a múlté, ahogy a régi arculatuk is, az újban meg nem elég jók eddig. Tavaly is hiába költekeztek, nem nyertek semmit, a Real Madrid meg gödörben, valakinek viszont mennie kell a BL-ért Spanyolországból, így simán lehet, hogy most engednek majd minket többet költekezni. De az is lehet, hogy nem, minden a Liga szándékától függ. Nem számoktól meg számításoktól.
Ugyan így gondolom ahogyan te. Nincs semmi féle matek ez pofára( klubra) megy. Az atleti sem költhetne ennyit ők szimpik…gránit írta: ↑2025.07.16. 20:21:58És még azt mondták, hogy a La Ligában nem lehet igazolni![]()
Ahogy már sokszor mondtam. Minden pofára megy. Nincs semmiféle számolgatás, amortizáció, nincs semmilyen képlet, semmilyen egységes értékelési rendszer.
Ezzel együtt az Atleti bértömege meg sem közelíti a miénket, majdnem fele akkora csak.
https://www.capology.com/club/atletico-madrid/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
Emellett az Atleti közel sincs úgy eladósodva, mint mi. Bevételarányosan sem. Teljesen valid elvárás, hogy akinek sok tartozása van, először azt fizesse, ne akarjon nagyokat igazolni. Mi úgy érezzük, kitolnak velünk, a többiek meg úgy, hogy nem elég szigorúak velünk, és miközben fűnek-fának tartozunk, még engednek minket költekezni.
Sőt, még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy beengednek minket az 1:1-be. A Real Madrid újjáépítés alatt áll, szerintem leghamarabb jövőre lesznek csak készen, aligha fognak ezen a nyáron még két nagy nevet igazolni az eddigiek mellé. Az Atleti meg hiába költekezik, nem arra költik a pénzt, amire kéne. A korábban rettegett védelmük már a múlté, ahogy a régi arculatuk is, az újban meg nem elég jók eddig. Tavaly is hiába költekeztek, nem nyertek semmit, a Real Madrid meg gödörben, valakinek viszont mennie kell a BL-ért Spanyolországból, így simán lehet, hogy most engednek majd minket többet költekezni. De az is lehet, hogy nem, minden a Liga szándékától függ. Nem számoktól meg számításoktól.
Tavaly és most is ellőnek 200 körül. 4 éves szerződésekkel ez évi 100 millió amortizáció + a bér, és adjuk meg nekik , hogy az előző 4 évből nincs amortizációjuk (kétlem). Bér valószínűleg marad ennyi bértömeg ennyi érkezővel. 268 bér+100 amortizáció 310 milliós bérsapkával.FCBsteve írta: ↑2025.07.16. 18:30:15Ha az Atleti nyereséges (és ez simán lehet), akkor van FFP keretük.
Az általad említett 200m mostani szezonra jutó része 40m plusz a fizetések, ami pl Alvarez példája alapján azért messze nem akkorák, mint nálunk.
Griezmann csökkentett bérrel hosszabbított emlékeim szerint, távozik de Paul (gondolom ő szép fizut kapott), mások is, szóval - nem lehetetlen.
A Barca a sok bevétel ellenére nem nyereséges, ehhez ilyen 100m-s székeladások kellenek...
Gondolom vagy ezer csatornán folyik el a pénz, plusz a helyenként érthetetlen fizetések...
Az Atleti azt költi, amije van, mi azt (szeretnénk), ami még nincs is...
Ha az Atleti nyereséges (és ez simán lehet), akkor van FFP keretük.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.16. 17:29:48Az Atletico bejelentette Cardosot is Almeida után. 100 millió fölött járnak vételbenTervben van még egy csatár (Darwin Nunez/Lookman) és egy középhátvéd
https://swissramble.substack.com/p/atle ... ces-202324
Tavaly volt 395 milliós bevételük, 268 millió a bérköltség , ami a bevétel 68%-a. Erre jön az amortizáció 60 millió/év és erre ráhúznak még 200 milliós igazolást idén?
Szerk: ha fenntarthatóságról beszélünk, és nem FFP-ről pont az Atletico a példa, hogy ne csináld.
Persze ha a sportszakmai sikerek jönnek, és növekszik a bevétel, akkor oké, de nálunk pont ez nem számít.
Lehet, hogy én tudom rosszul, de ha jól emlékszem a Real Madrid is hitelből finanszírozza a stadionját. Nem látom őket a listán.gránit írta: ↑2025.07.16. 10:49:11Nem egészen. Az eladósodottság egy fő szempont. Ettől függetlenül simán benne van, hogy beengednek minket 1:1-be, csak a Ligán múlik, az UEFA semmi kötelezőt nem ír elő, csak javasol. Van, ahol komolyabban veszik, van, ahol egyáltalán nem. Ha a Liga úgy ítéli meg, hogy szüksége van egy erősebb Barcára, még akár meg is léphetik. A többi klub meg a haját tépi, hogy egyáltalán még egy centért is hagynak minket igazolni.
Másoknak sokkal kevesebb, mint nekünk. A stadionprojekttel kb háromszor akkora adósságunk van, mint a második legeladósodottabb klubnak.
Nem egészen. Az eladósodottság egy fő szempont. Ettől függetlenül simán benne van, hogy beengednek minket 1:1-be, csak a Ligán múlik, az UEFA semmi kötelezőt nem ír elő, csak javasol. Van, ahol komolyabban veszik, van, ahol egyáltalán nem. Ha a Liga úgy ítéli meg, hogy szüksége van egy erősebb Barcára, még akár meg is léphetik. A többi klub meg a haját tépi, hogy egyáltalán még egy centért is hagynak minket igazolni.
Ezzel csak annyi a baj, hogy rajtunk kívül mindenki szabadon igazolhat, lásd egy Galataseray (nem lebecsülve a törököket).ocsike83 írta: ↑2025.07.10. 08:00:52Tegnap olvasom, hogy a Galatasaray kifizeti Osimhen 75 millió Eurós árát a Napolinak, 5 év alatt részletekben.
Na. Ennyiért mi is elhozhattuk volna. És akkor mindenki maradhatna a helyén, nem kellene tologatni senkit sehova.
Raphinha - Osimhen - Yamal. Mindenki ízlelgesse....
Már vissza is vonta Mbappé.Troym írta: ↑2025.06.27. 09:08:22Mbappe zsarolás miatt pert indított a psg ellen, mondván kikényszerítették a szerződéshosszabbítását 3 éve azzal, hogy kitették a csapatból és kényszerítették, hogy a tartalékokkal készüljön, így sérültek munkavállalói jogai.
Ez a bírósági ítélet szerintem precedens értékű lehet, mert nem egy olyan eset van, hogy XY nem hosszabbít és lelátóra küldik, tartalékokkal készül, stb.
Ha Mbappe javára ítélnek, akkor szerintem még hatványozottabban el fognak adni mindenkit akinek 1 év van hátra a szerződéséből.
Ezt én sem értem. Bár törölve lett a hsz-m vmiért, de pont ez is kihozza belőlem az indulatot. Aki nem látja az… ez a egész a barca ellen van!FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.08. 14:02:50Az Atletico Lookmant akarja, akiért 50+ milliót kérnek.
Aki szerint ez normális, hogy az Atletico minden évben elkölt 100+ milliót...
Csak a tavalyi éves amortizációjuk 40-50 millió (188 millióért igazolták, most tartanak 62-nél) ami a bérkeretüket terheli. Ehhez jönnek az idei átigazilások is.
Én azt olvastam korábban, hogy Vlahoviccal nagyon tele van már cipő, de nem igazán tudják eladni, talán a Vlahovic nagy igényei miatt. Pedig ha jól emlékszem már tavaly is szerettek volna megszabadulni tőle. Így kölcsönre nem gondolom, hogy lehet esély.Troym írta: ↑2025.07.02. 09:03:50Jonathan David to Juventus, here we go!
Minek a Juvénak David? Vagy továbbgondolva mi lesz így Vlahoviccal? (amúgy is furcsálltam, hogy tegnap nem játszott és inkább kiestek nélküle) Mi nem tudnánk odamenni hasonlóan pofátlan ajánlattal a Juvéhoz, hogy fizetjük Vlahovic fizujának a felét és elhozzuk kölcsönbe 10 Eurós opcióval.
Elkezdték idén is a transzfereket. Baena 45+5 milliója után a napokban jelentik be Ruggerit az Atalantából, 20 milliót írnak érte. Közben Saul Niguez ls Reinildo távozik és közel van egy Riquelme-Johnny Cardoso csere a Betisszel.Kovbal88 írta: ↑2025.06.28. 22:10:23Nos Simeone előtt az Atletico sehol se volt, hiába voltak mindig jó játékosaik Pl. Torres. Középcsapat volt a bajnokságban.bence0330 írta: ↑2025.06.27. 21:59:08Én továbbra is úgy érzem, hogy Simeone remek edző, de elérte a plafonját, és már idén is inkább fékje volt ennek az elég erős kerettel játszó csapatnak. Szerintem ha ő marad, akkor ugyanaz lesz, mint eddig, oda-odaérnek a BL legjobb 4-8-16 közé, tartják a két naggyal a lépést, ritkán akár még egy bajnokság is becsúszhat, bár szigorúan akkor, ha mindkét nagy épp kicsit gyengélkedik. De nem tudnak előrelépni majd, szerintem, én nem látom a jeleket Simeonéban, próbált megújulni kicsit, de hiába a támadóbb felfogású játék évek óta már, ugyanúgy megijed a nehezebb szitukban, és behátrál. Szerintem már idén is komplettebb keretük volt, mint nekünk, vagy a Reálnak, de most így mindenképp előznek minket már keretileg. Többet ki lehetne hozni abból a csapatból, szerintem. Aztán lehet rám cáfol majd.
Amúgy meg irigykedve nézem én is a költekezésüket.
Az utóbbi években, ideit kivéve jobban teljesítenek, mint mi. Ezért is mentek ők a klub vébére. A Real ellen felvenni a versenyt nem könnyű még a Barcelonának se. Nekik meg aztán pláne. És kezdenek nagyon partiba lenni. Mi vertük őket, de nem volt ez mindig így. A tehetségek mellett már vásárolnak is. Nem szabad őket leírni. És teszik mindet fele annyi pénzből mint a Barcelona vagy a Real.