Peter írta: ↑2025.07.10. 16:49:28
Erre az interjúra utaltam Lucho nyilatkozával.
Semmi baja nincs sem a játékrendszernek, sem a dns-nek....ez mind kamu és mellébeszélés. A játékosállományban egy bizonyos minőségi szintig benne van minden, ami kell, de ennek van felső korlátja. Ezért is említettem meg a Lucho féle középpályát.
Szerintem nem is kellene túl sok változás ahhoz nálunk, hogy megfelelő játékosaink legyenek.
Nem tudok újat mondani a számomra leginkább kézenfekvő példánál, Frenkie és Gavi helyett egy fajsúlyos középpályás, aki mellé Pedri és Olmo adják magukat.
Értem én, hogy hajszoljuk a gólokat, látványos és élvezetes is ez, de lesznek alkalmak, amikor nem ez segít, hanem az segítene, ha a gólvágók mögött nem lennénk huzatos átjáróház, ahol a kapunk vákumszerűen szippantja maga felé az ellenfelet.
Kétlem, hogy például Flick ne látná ezt, de ő "végrehajtó"nak jött, azért hívták, azért jött (az interjúk vele vagy Laportával is ezt támasztják alá), hogy az adott keret fejlesztését biztosítsa, kihozza belőle a lehetőségek szerinti maximumot.
Szóval az én olvasatomban - furcsa ezt le is írni egy "elvileg" professzinonális klubról - csak és kizárólag azért nincsenek megfelelő játékosaink, mert a vezetés makacsul ragaszkodik olyan játékosokhoz, akikről talán szent meggyőződésük, hogy Flick alatt csodákra lesznek képesek. Máskülönben minek kötöttek volna vagy kötnek 5 éves szerződéseket komoly fizetésekkel, amikből ráadásul még ki sem lehet farolni sem.
Nekem még Flick megjelenésével és eredményeivel sem úgy tűnik, ahogyan szerintem működnie kellene a dolgoknak, hogy a "cél szentesíti az eszközt", hanem éppen fordítva, az eszköz szentesíti a célt.....
Laporta fogalmazta meg, olyan csapat legyen, amelyik álmodozásra késztet minket.
Barca elnökeként én egészen biztosan olyan csapatot "akarnék" (nem szeretnék, hanem akarnék), amelyik nem álmodozásra késztet, hanem arra legyen képes, hogy valamennyi trófeát képes is legyen megnyerni.
Győztes akarok lenni, nem álmodozó! A pályán győzteseket akarok látni és nem álmodozókat.
Éppen a fentebb említettek miatt nagyon kíváncsi leszek és ezzel nem azt állítom, hogy lehetetlen küldetés, de hogyan, kikkel, miként és miben leszünk képesek fejlődni a következő szezonban?!
Furcsa tőled ilyet olvasni.
Luis Enrique abban a nyilatkozatban arra utalt, hogy a Barca játéka ez az oldalpasszos impotens tiki taka. Flick és Enrique taktikája nagyon is hasonlít egymásra, direkt a kontrát sem megvető foci, sok esetben a fiatalokra és a lendületre épít.
Benne volt az is, hogy Araujo a csapat gyenge pontja, azt kérte a játékosaitól, hogy őt támadják le. Flick szerintem sok mindent megoldott, ahogy a régen hiányolt fizikai felkészítést, lásd Dembelé.
Attól függ melyik DNS-ről, stílusról beszélünk, Rijkard, Enrique, Flick, Guardiola (ha nem tiki-takás ötlettelen korszakáról beszélünk) tényleg nem, Flick előtt valószínűleg Enrique-ig, Tito-ig kell visszamenni.
Flick focijának a direkt és kontrajáték mellett szerintem a kulcsa a fizikális felkészítés, a magas letámadás és a feltolt védelem volt a kulcsa, amíg bírta a csapat ment is szépen, azután előjött a rövid keret, amiben nem fogunk egyetérteni. A La Liga FFP-je miatt ilyen szűkösek a lehetőségeink, és 5 éve az a cél, ha erősíteni nem tudunk, legalább a keretet egyben tartsuk, ezért is volt most is a prioritás a hosszabbítás. Pl. Dembeléért sem fizetett volna 100-at a PSG, ahogy Gránit írja, mert 50 volt a kivásárlási ára, lejárt itt a szerződése, ez is több, mint a semmi, ha megadjuk a fizetési kérelmét, lehet marad, de azt hogy illesztjük be?
Ez befolyásol mindent.
Pedri mélységi kp-ként zseniális volt idén, őt hasonlítanám Vitinhahoz.
De Jongtól én is el tudnék képzelni jobb vkp-t, de figyelembe kellene venni minden körülményt, és úgy ítéletet mondani. Ha akarna is távozni, amikor mindenki előtt nyílt az FFP helyzetünk, mennyit kapnánk érte, ha ingyen távozna, kit hoznánk ennyiért?
De hasonlítsuk össze PSG vkp-s Neves-De Jong (tavalyi)
Passz% 92/93, fejes 0,8/1,2, szerelés 2,2/2,2, labdaszerzés 0,8/0,7 szabálytalanság 0,6/1 tisztázás 0,7/1,4 kicselezve 0,6/0,6 blokk 0,3/0,4 kulcspassz 1,1/1,1 ebből a társak 8/0 gólpassz!!!, csel 0,6/0,7 kersztpassz 0,1/0,5 labdaérintés 54/82 hosszú labda 2,2/2,3 perc 1850/1644 értékelés 7,11/7,12
Az idei formájától De Jong jövőre csak jobb lehet, ha azt hozza, mint tavaly.
Valamint óriási húzás volt a feltolt védelemmel kompenzálni a fizikális/szerelő kp-a hiányát, és 4231-ben végre tkp-st játszatni.
Szerintem igazságtalan elővenni ilyen formában állandóan a vezetőséget. Egy versenyképes csapatot hozták létre, szinte 0 ráfordítással, remélem nem kötsz ismét bele fizetés szempontból.
Pl.
Lewy fizetése is sokak szemét szúrta.
50 volt, 4 évre 100 milliós fizetéssel.
Milyen lett volna Hojlund 80 millióért 24 milliós fizetésért
Vagy Vlahovic 80+80 , Nunez 85+36 árral és 4 éves fizetéssel költeni
Valamennyi trófea eleve nem lehetne elvárás ilyen körülmények között.
Ezért írom, hogy érdemes minden körülményt figyelembe venni.
Szerk: nem mellesleg
Perc/bajnokság
Lewy-Dembele 2682/1734
Yamal -Doue 2867/1735
Raphinha-Kvara/Barcola 2845-2194/920
Pedri-Vitinha 2897-2036
Balde-Mendes-2296-1676
Kounde-Hakimi 2606-2068
Cubarsi-Marquinhos 2621-1725
Inigo-Pancho-2493-2131
(Olmo, De Jong, Tek szerintem nem mérvadó a sérüléseik/formába lendülés miatt)
Spanyol VS Francia bajnokság.