Barça vs. Real - El Clásico
- Deluigi
- Entrenador del Barça
Az en szereny velemenyem:
Xabi a Real Xavija.
O sem fogja tudni atadni az elkepzeleset a gardanak, mas egy sikerekre ehes zoldfuluek koreben edzoskodni (Xavi arabok, Xabi nemetek) es mas egy kiforrott csapatra eroltetni a sajat felfogasodat (Xavi eseten sokan nem is ertettek, mit akar, Xabi eseten pedig nem fognak valtoztatni az eddigi kenyelmes tenglengesukben).
Kivancsian varom az uj idenyt es azt, hogy Xabi megeri-e a szezon veget...
Xabi a Real Xavija.
O sem fogja tudni atadni az elkepzeleset a gardanak, mas egy sikerekre ehes zoldfuluek koreben edzoskodni (Xavi arabok, Xabi nemetek) es mas egy kiforrott csapatra eroltetni a sajat felfogasodat (Xavi eseten sokan nem is ertettek, mit akar, Xabi eseten pedig nem fognak valtoztatni az eddigi kenyelmes tenglengesukben).
Kivancsian varom az uj idenyt es azt, hogy Xabi megeri-e a szezon veget...
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
És vannak játékosaink, akik ma már edzettek, szóval így talán még viccesebb. 
Szerintem a legtöbb, amit Xabi kihozhat ebből a förmedvény tornából - lehet, hogy félig sikerült neki, majd a szezonkezdet eldönti -, hogy előszezonként kezeli valamennyire. Szerintem próbálkozott is vele, nem pörögtek ezerrel, gondolom inkább az új rendszert próbálja lassan bevezetni. Fogalmam sincs, mit fognak amúgy csinálni, most lesz nekik két hét szünet, és csak július végefelé állnak munkába? A PSG-nek mindegy, óriási előnyben vannak a L1 egycsapatosságával, egész évben abban voltak, szerintem ezért is nyertek BL-t, akár ronthatnak is az elején, teljesen mindegy. A CFC-nek meg van kb két keretnyi játékosa, ők is elvennek. De a Reál ezt nem teheti meg, nem ragadhatnak be nagyon, ahhoz (remélhetőleg idén is) túl erősek vagyunk. Nem irigylem őket ebből a szempontból.

Szerintem a legtöbb, amit Xabi kihozhat ebből a förmedvény tornából - lehet, hogy félig sikerült neki, majd a szezonkezdet eldönti -, hogy előszezonként kezeli valamennyire. Szerintem próbálkozott is vele, nem pörögtek ezerrel, gondolom inkább az új rendszert próbálja lassan bevezetni. Fogalmam sincs, mit fognak amúgy csinálni, most lesz nekik két hét szünet, és csak július végefelé állnak munkába? A PSG-nek mindegy, óriási előnyben vannak a L1 egycsapatosságával, egész évben abban voltak, szerintem ezért is nyertek BL-t, akár ronthatnak is az elején, teljesen mindegy. A CFC-nek meg van kb két keretnyi játékosa, ők is elvennek. De a Reál ezt nem teheti meg, nem ragadhatnak be nagyon, ahhoz (remélhetőleg idén is) túl erősek vagyunk. Nem irigylem őket ebből a szempontból.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
azért így kemény, hogy a Realnak július 9-én ér véget a szezon, nálunk 15-én kezdődik a következő, kár hogy nem El-Classico az első forduló 

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Nem írnám le a realt, a szezon még el sem kezdődött.
PSG brutálisan összeállt, Dembelé nem véletlen ilyen jó, itt nálunk nem játszott rendes edző kezei alatt, pont ment mire jött Flick, előtte meg a középkategóriát alulról súroló edzőink voltak max.
Ilyen gyenge fejű játékosoknak olyan edző kell mint LE, vagy Pep, vagy éppen Ancelotti.
Realban meg vannak olyan emberek, akiknél nagyobb a pofa mint a valós tudás (khm Vini, Rüdiger pl elsőkörben), de pl holland-spanyol gyerekkel nagyot fogtak, még Konatet rebesgetik, ő is előrelépés lenne Rüdiger-Asenciokhoz képest.
Mondjuk 30 milla aprópénz is érte.
De a lényeg, hogy baromi hosszú a szezon, be se fejeződött még az előző, felesleges egyből temetni őket, a PSG olyan állapotban van, és olyan flow-ban, hogy mindenkit eltaposnak.
PSG brutálisan összeállt, Dembelé nem véletlen ilyen jó, itt nálunk nem játszott rendes edző kezei alatt, pont ment mire jött Flick, előtte meg a középkategóriát alulról súroló edzőink voltak max.
Ilyen gyenge fejű játékosoknak olyan edző kell mint LE, vagy Pep, vagy éppen Ancelotti.
Realban meg vannak olyan emberek, akiknél nagyobb a pofa mint a valós tudás (khm Vini, Rüdiger pl elsőkörben), de pl holland-spanyol gyerekkel nagyot fogtak, még Konatet rebesgetik, ő is előrelépés lenne Rüdiger-Asenciokhoz képest.
Mondjuk 30 milla aprópénz is érte.
De a lényeg, hogy baromi hosszú a szezon, be se fejeződött még az előző, felesleges egyből temetni őket, a PSG olyan állapotban van, és olyan flow-ban, hogy mindenkit eltaposnak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Eppen arazzak a madridot…nem nagyon lepik at a felezot:D nagyon egyben van ez a psg 

-
- Entrenador del Barça
Valamint kérte az első meccsük elhalasztását, La Liga az RFEF-hez passzolta a labdát, ahol elvileg csak vis major helyzetben halaszthat, nekünk ugye nem mentek bele pont az Osasuna ellen. Kíváncsi leszek.
Más. Olvastam én is a Gamper kérdést. Persze lehet én vagyok elfogult, de Madridban önkormányzati támogatást adnak az innovációs központ beruházásra (új földmutyi

Szerk: lemaradt, hogy Ancelotti 1 év börtönt kapott, a vallomásában az szerepelt, hogy azt tette (adózás) amit a klub javasolt neki

Real Madrid have requested a 6-month extension period for the investigations in the Negreira case, extending it until March 2026. @marca

Sosem értettem, hogy Vinicius-szal kapcsolatban miért mindig a stílusával foglalkoznak, miközben szerintem simán nem elég jó játékos. Gonzalo Garciával viszont lehet, hogy egy gólerős csatárral bővülnek. Már az előző szezonban is voltak komoly bejelentkezései, de most erős csapatok ellen is bizonyít. Ha van egy kis eszük, Vinicius-t a padra teszik. Ez a GG komolyabb kalibernek tűnik.
Hat,kepessegre egy suta(sztem).Sebessegebol elt vagy abban az evben nagyon dobta a gep neki,nem tudom,majd kiderul.
- bence0330
Jelenleg szerintem is, de ki tudja. Vini az utolsó évében sok hülyeséget csinált, teljesen átment pávába a pályán is, nem az erősségére játszott sokszot, a csapatban betöltött szerepe sem azokat aknázta ki valahogy. Azért nem tartom sajna kizártnak, hogy Xabi visszatereli legalább játékban a jó mederbe, azért a képességeit nem nagyon lehet elvitatni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Lehet,viszont remelem Xabi nem vagja vinit elobb utobb padra,mert most mar sztem nelkule jobbak lennenek,Mbappe balossal…nyugodtan hosszabitsanak vele 2040ig 

- bence0330
Ja, alapvetően szurkolok, hogy menjenek a döntőig, és ott kapjanak ki (a túloldalon a sok egyéb csapat közül azért drukkolok a CFC-nek, mert bennük legalább megvan, hogy akár meglephetik őket). Alighanem nem lesz kezdő, de minimum egy jó csere lehet. Lehet néha lesz olyan is, hogy Mbappét a helyén játszatja, centerben meg mehet a két tini közül az egyik.
Sztem igy se fogunk sokat:D felepul Mbappe aztan megy is a padra(gondolom) csaloka ez a meccs,dortmund nagyon gyenge.En tovabbra sem tartok toluk,jobbak lesznek,de Fran Garciabol nem lesz Marcelo meg Xabi alatt sem…az se baj,ha minnel tovabb mennek,talan lehet elonyunk ebbol.
- bence0330
Hát, van struktúra a focijukban, meg elkezdtek létezni a fiatalok. Carlo maradhatott volna még 1-2 évet, akkor erről a Gonzalo Garciáról soha nem kellett volna hallanunk. 

3-5-2-t toltak, mint Alonso a Leverkusennel. Tchouaménit visszahúzzák a védelembe, a szélsőiket meg előre tolták. Ez szerintem praktikusabb, mert a két szélsőjük, TAA és Garcia amúgysem tudnak védekezni, három belső védő meg többet ér, mint kettő, a két szélső meg mehet támadni. Ezért jó a 3-5-2, két legyet egycsapásra. Tchouaméni visszahúzásával viszont a középpályás védekezésük gyengülhet meg. Szerintem szükségük lenne még egy belső védőre, és Tchouaménit hagyhatnák egy sorral fentebb. Őt amúgy nagyon elpazarolják, a világbajnokságon nekem kifejezetten tetszett a játéka, egy kétirányú, védekezni és támadni is tudó középpályásként. Eléggé elpazarolják a védőhiányuk miatt.
Csak találnak Madridban a végén egy 9est Gonzalo 3g, 1a izmos bemutatkozás. Kicsit olyan érzésem van ilyenkor, hogy nekünk is megvolt az esélyünk, csak elszórtuk Guiut 200 játszott perc után
- bence0330
Nem is arról írtam, milyen jó volt a Reál. Az most szezon után szerintem kb lényegtelen is. Hanem maga a focijuk mennyire más, mint ez az Ancelotti féle nézhetetlen, elképzelés nélküli semmi, kizárólag egyéni megoldásokra alapozva. A kisebb csapatok ellen is rendre úgy nyertek, hogy majd valami lesz, és majd valamelyik világklasszis eldönti, általában így is lett, de mezőnyben nem látszott kb semmi. Hát most látszott. Itt a mostani szezonban aligha lesz ellenünk ilyen bambulva besétálunk a mészároshoz stílus.
Ezt a Pachucát tavaly az Interkontinentális Kupa döntőjében 3-0-ra verték, úgy, hogy eközben a spanyol bajnokságban meg a BL-ben sorra játszották a gyalázatos, botrányosan gyenge meccsekeiket. Alig volt kapott gól nélkül vagy 1 gólnál nagyobb gólkülönbéggel lehozott meccsük, az volt az egyik legkönnyebb mérkőzésük a szezon során. Gyenge ellenfelek, bohóctorna, ebből kiindulni nem nagyon lehet. Lehet persze, hogy fejlődnek majd a tavalyi szintjükhöz képest, sőt, valószínű, mert elkezdtek bevásárolni és lyukakat betömködni, de a Pachuca nem mérce.
- bence0330
Bakker, évek óta nem láttam ilyen focit a Reálnál. Ebbül baj lesz. Mindenki érzi már most, hova kell mozogni, együtt van az egész csapat, és abi még csak most érkezett+azért kicsit szét van esve a keret a szezon után.
Nagy foci megy. Függetlenül attól, ki az ellenfél, 10 emberrel azért lehetne ez szenvedős, Carlóval az lenne.
Nagy foci megy. Függetlenül attól, ki az ellenfél, 10 emberrel azért lehetne ez szenvedős, Carlóval az lenne.
- bence0330
Güler szerintem inkább egy 10-es, nyolcas poszton otthonosan mozgó "irányító". Mastantuono szerintem egy színtiszta jobbszélső, legalábbis az alapján, amit most láttam tőle, aki már évek óta nem volt nekik, szerencsétlen Rodrygo lett konstansan beáldozva.Messa írta: ↑2025.06.22. 13:58:40Huijsent én csak a válogatottban láttam, de ott abszolút nem estem hasra tőle, persze még nagyon fiatal. Szerintem rengeteget fizettek érte. TAA-val a védelmük biztosan nem fog erősödni, hátrafelé sosem volt jó, előre viszont pluszt hozhat. Mastantuono meg szerintem könnyen az új Arda Gülerjük lehet, még a posztjuk is kb ugyanaz, feltéve ha leigazolják egyáltalán. A Real sosem arról volt híres, hogy beépíti a fiatal tehetségeket a csapatába.
Theo Hernandez egyébként miért nem merül fel náluk komolyabban? Most is nézegetnek balbekkeket, nekem full adná magát, hogy visszavigyék, elvileg ahogy olvasom, minden átigazolási szezonban felmerül, hogy távozik a Milantól.
Én Wirtztől tartottam leginkább, hogy náluk fog kikötni, őszintén örülök, hogy nem.
Igen, valóban nem sok fiatalt építettek be, de azért ez pl. Ancelotti lelkén szárad főleg, akinek soha nem volt köze ehhez a műfajhoz, azért is szívták meg tavaly, mert oda kellett (volna) nyúlni, az egy szem Raúlt felhozta, de ennyi. Van egy olyan érzésem, hogy ez most változni fog, sajnos. Szerintem Endrick is új igazolás lesz. Sajna szerintem a középpályásaik is gyakorlatilag. Hihetetlen játékosaik vannak ott évek óta, amit nagyon nem sikerült eddig kimaxolni, mert eléggé rendszerjátékosok szerintem.
TAA-ban még mindig nem vagyok biztos, hol fog játszani, főleg, ha Carvajal visszatér, addig azért elég egyértelmű, mert nagy ott a lyuk. Ő szerintem továbbra is egy középpályás, minden skillje és hiányossága alapján.
Az jó lenne, ha Huijsen befürödne, de szerintem amúgy sem lesznek még egyszer ennyire pechesek hátvédfronton.
Hernandez nem nagyon akar menni, de remélem, hogy marad is, az idei összeomló Milánban gyenge volt, de amúgy lehet belőle megint simán a világ legjobb balbekkje, ha felépítik, nekem ez nem hiányozna Barca-drukkerként.

Álvaro Carreras-t nézték ki a Benficából.
- Messa
- Az EuroBarca Utánpótlása
Huijsent én csak a válogatottban láttam, de ott abszolút nem estem hasra tőle, persze még nagyon fiatal. Szerintem rengeteget fizettek érte. TAA-val a védelmük biztosan nem fog erősödni, hátrafelé sosem volt jó, előre viszont pluszt hozhat. Mastantuono meg szerintem könnyen az új Arda Gülerjük lehet, még a posztjuk is kb ugyanaz, feltéve ha leigazolják egyáltalán. A Real sosem arról volt híres, hogy beépíti a fiatal tehetségeket a csapatába.bence0330 írta: ↑2025.06.22. 10:07:18Hát, a Reálnak már tavaly is komoly kerete volt, de az 1-2 lyukkal, amit a sérülések generáltak, Ancelotti nem tudott mit kezdeni, meg kicsit valahogy úgy en bloc a kerettel sem. Azért most szépen betömködték a lyukakat Huijsen jó drágán (nem ismerem, de nem szoktak ennyi pénzért hülyeséget csinálni, szóval elhiszem nekik, hogy jó), TAA, és egy fiatal extra tehetség a jobb szélre Mastantuono képében, akiről persze nem tudni, milyen lesz, de elég magasan van a plafonja.
Plusz az edző.
Idén is mindenképp erősebb kerettel, és nagyobb esélyesként mehetnek neki szerintem a bajnokságnak, aztán megnézzük, a plusz 1-2 szélső és a jobb kapus elég-e ahhoz, hogy visszaszorítsuk a hullámvölgyeket kicsit, és stabilabbak legyünk.
Theo Hernandez egyébként miért nem merül fel náluk komolyabban? Most is nézegetnek balbekkeket, nekem full adná magát, hogy visszavigyék, elvileg ahogy olvasom, minden átigazolási szezonban felmerül, hogy távozik a Milantól.
Én Wirtztől tartottam leginkább, hogy náluk fog kikötni, őszintén örülök, hogy nem.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
A Madridban nagyon sok lyuk volt. Alig voltak bevethető belső védőik, Tchouaménit kellett gyakran hátravonniuk, úgy meg a középpályás védekezésük rogyott meg. A hátsó szélsőik mind kukák voltak, mélységi irányítójuk csak a limitáltan bevethető Modric volt, Mac Allistert rebesgették, végül nem szerezték meg, az a poszt egy nagyon nagy lyuk náluk Kroos visszavonulása óta. Mbappénak nem volt minőségi csatártársa, Vinicius-szal egymás sarkát taposták, és utóbbi egyébként is nagyon gyenge szezont produkált. Mbappé meg középen nem annyira jó, egy ballal is lőni tudó csatártárs kellene neki. Toldozgatják a lyukakat, de az utóbbi két problémát még nem oldották meg, stabil irányító nélkül ötlettelen a játékuk. Mi a legsötétebb éveinkben sem játszottunk ilyen esetleges, semmilyen, elképzeléstelen játékot, mint ők már egy ideje.
- bence0330
Hát, a Reálnak már tavaly is komoly kerete volt, de az 1-2 lyukkal, amit a sérülések generáltak, Ancelotti nem tudott mit kezdeni, meg kicsit valahogy úgy en bloc a kerettel sem. Azért most szépen betömködték a lyukakat Huijsen jó drágán (nem ismerem, de nem szoktak ennyi pénzért hülyeséget csinálni, szóval elhiszem nekik, hogy jó), TAA, és egy fiatal extra tehetség a jobb szélre Mastantuono képében, akiről persze nem tudni, milyen lesz, de elég magasan van a plafonja.
Plusz az edző.
Idén is mindenképp erősebb kerettel, és nagyobb esélyesként mehetnek neki szerintem a bajnokságnak, aztán megnézzük, a plusz 1-2 szélső és a jobb kapus elég-e ahhoz, hogy visszaszorítsuk a hullámvölgyeket kicsit, és stabilabbak legyünk.
Plusz az edző.
-
- Entrenador del Barça
https://as.com/tikitakas/musica/ayuso-p ... ernabeu-n/
Jogszabályban módosítanák Madridban kibocsátható decibel szintet, hogy mégis rendezhessenek koncerteket a Bernabeuban.
A csúf Barca meg hazudozik, hogy regisztrálhassa a saját játékosait
Jogszabályban módosítanák Madridban kibocsátható decibel szintet, hogy mégis rendezhessenek koncerteket a Bernabeuban.
A csúf Barca meg hazudozik, hogy regisztrálhassa a saját játékosait