Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.07. 10:23:27

bence0330 írta:
2025.07.07. 00:09:41
Tele vannak a focicsapatok adóssággal valaki kisebb, valaki nagyobb mértékben.
Nem véletlen gondolkodik mindenki ugyanabban hívja azt szuperligának, vagy klub vb-nek.

Nincs elég bevétel az égig szaladó fizetésekre, szállítói tartozásokra, hitelekre, egyéb adósságokra, ezért nem értem, amikor valaki 2 naponta kiírja igazolások topikban, hogy 1 mrd a bevétel, csak közben nagyvonalúan megfeledkezünk a stadionnal együtt közel 3 mrd az adósságról. Azokat más cégek, bankok, hitelezők, játékosok, ügynökök, edzők elvárják, hogy kifizessük.
Ennek az adósságnak a legnagyobb része mindenhol a bérköltségekből és azok finanszírozásából fakad.
Pont az FFP ezért korlátoz nemzetközileg és lokálisan is, és emiatt nem igazolunk minden szezonban 200 milliókért, különben még mindig az menne. Amúgy az Uefa FFP megsértése miatt kapjuk a bírságot.

És igen, emiatt kellenek a plusz meccsek, tornák, hogy a játékosok is ugyanolyan, vagy még jobb Ferrarikkal járhassanak, mint a Covid előtt.

A válogatott meccsek meg pont a játékosoknak a legfontosabbak. A klubcsapatod a munkahelyed, a válogatott meccseken meg a hazádat képviseled. Nem látom, hogy százasával gondolkodnának azon, hogy elfáradtak így már 25-33 éves játékosok is inkább lemondják a szereplést a nemzeti csapatuknál.

Szóval mi a megoldás?
A sok meccs rossz, a sok fizetés jó, a munkáltatód meg nem tud neked ennyit fizetni és plusz embereket sem alkalmazni.

(Amúgy nem értem, hogy a fórum 3/4e emlékeim szerint támogatja a szuperligát, de a klub vb nem jó, mitől más ez? Csak annyi, hogy erre nem jutottunk ki)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.07. 00:09:41

Troym írta:
2025.07.06. 23:58:03
bence0330 írta:
2025.07.06. 23:38:18
Sőt, még a bővített BL előtt is ugyanennyit kerestek kb.
Igen, ezért van FFP gondja 20 -ból 18 spanyol csapatnak, zárják ki a Lyont, vonnak le pontokat az Evertontól, Juventustól, zárták ki anno nemzetközi kupákból több bajnokság egyes csapatait stb stb

Nem fenntartható ezekkel a fizetésekkel üzemelni, de mégsem hallom, hogy a kisebb terhelésért cserébe mondjuk a játékosok képviselői felajánlanák, hogy maximum fizetést vezessenek be, vagy bármilyen módon ők hozzájárulnak és a 22 fős keret minden tagja szerződésmódosítást kezdeményez a Covidon túl, hogy igazolhasson a munkáltatójuk még 4-5 embert.

Ez olyan, mintha te fizetésemelést kérnél kevesebb munkáért, azt viszonylag kevés munkáltató tudja bevállalni az élet más területein is.
FFP gondja a csapatoknak az inkompetens FFP szabályzat miatt van, nem anyagi gondok miatt (legalábbis sok esetben semmiképp sem). Nagyon nem 2025-ös történet ilyen módon és szinten beavatkozni a szabad piacba, szerintem. Jó lenne, ha egy csapat nem a "megmentésükre hozott", meg "felzárkóztató" szabályzat miatt kerülne csődközeli helyzetbe, vagy amúgy még oda sem feltétlen. Egy Lyon meg egy Sevilla vígan éldegélne, ha békén hagynák őket.

Ha már csőd közelébe megy egy klub, akkor legalább menjen csődbe önerőből, nem azért, mert a torkánál fogva a járdához szorítja egy nagyobb erő, ahonnan egyszerűen esélye sincs felkelni. Egy ekkora csapat (még egy kisebb is) egyszeűen nem úgy működik, hogy költsetek kevesebbet, és akkor megmenekültök, ebbe bele lehet rokkanni.

Az UEFA bérsapkával amúgy egyetértenék. Szerintem ez elfogadható kompromisszum lenne mindenki számára, nem nyomná el igazán a szabad piacot sem, de azért a túlkapásokat kicsit szabályozná. Akinek nem elég, mehet Szaúd-Arábiába. Persze ha FIFA bérsapka lenne, akkor gondolom ott is bevezetésre kerülne (?). Bár feltételezem, akkor ők akár még ki is lépnének a Fifa árnyékából, hiszen nekik tényleg az az egyetlen szívóerejük.

Szerintem nagyon, de nagyon nem ugyanaz a kettő. Az egyik egy kereslet-kínálati alapon működik, a klubok el tudják dönteni, mit bírnak, és mit nem, ennek megfelelő fizetéseket ajánlanak, aztán majd némi alkuval megegyeznek. Ha az én munkám megérne egy munkahelynek több pénzt, mert annyira akarnának (akár kevesebb melóért is?), akkor ja, fizetésemelést kérnék, mert megtehetném. Ha egy lennék a 100 közül a szalagsor mellett, és baromira nem érdekelné őket, én vagyok-e ott, vagy más, akkor nem fogják, és pláne nem fognak fizetésemelést adni kevesebb melóért, hanem ki fognak rúgni. Ennek az ekvivalense az lenne a pályán, ha valaki nem lenne hajlandó annyit focizni, amennyit a klub szeretné, hanem mondjuk megszabja, hogy minden meccsen 50 percet játszik. Hát, nem fog ott sem emelést kapni. :)

Szóval az eredeti témára visszatérve kétlem, hogy az a határon már túlmenő plusz lenne az, amitől a focista eurómilliomos lesz. Eddig sem volt klub vb (ebben a formában), és eddig is dúsgazdag volt a krém.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.06. 23:58:03

bence0330 írta:
Sőt, még a bővített BL előtt is ugyanennyit kerestek kb.
Igen, ezért van FFP gondja 20 -ból 18 spanyol csapatnak, zárják ki a Lyont, vonnak le pontokat az Evertontól, Juventustól, zárták ki anno nemzetközi kupákból több bajnokság egyes csapatait stb stb

Nem fenntartható ezekkel a fizetésekkel üzemelni, de mégsem hallom, hogy a kisebb terhelésért cserébe mondjuk a játékosok képviselői felajánlanák, hogy maximum fizetést vezessenek be, vagy bármilyen módon ők hozzájárulnak és a 22 fős keret minden tagja szerződésmódosítást kezdeményez a Covidon túl, hogy igazolhasson a munkáltatójuk még 4-5 embert.

Ez olyan, mintha te fizetésemelést kérnél kevesebb munkáért, azt viszonylag kevés munkáltató tudja bevállalni az élet más területein is.

Amúgy a klub vb kapcsán nyilatkozta valami szakértő, hogy nesze mindenkinek itt a szuperliga, magyarán az uefa/fifa simán azért lázadt a szuperliga ellen anno, mert nem az övék volt a jogdíj.
bence0330

Troym írta:
2025.07.06. 23:15:42
Lehet kárhoztatni a FIFÁT, UEFÁT, helyi szövetségeket és valószínűleg igaza van, aki ezt teszi, mégis kiemelném, hogy ahogy valaki jól leírta, azért gondolom a focisták nem bánják, amikor súlyos 10 milliók landolnak a számlájukon évről évre, annak meg ez az ára.
Klubok oldaláról meg elviheti magával bármelyik csapat kizárólag a peremembereket és u19 csapatot a szaudi szuperkupa négyesdöntőre, vagy a klub vb-re, majd a csoportkör után hazamegy.

Szerintem a felszínen mehetnek a panaszkodások, de valójában a csapatok és játékosok sem bánják ezeket a terheket, gondolom nem szeretne ez a sok játékos fele annyit keresni és a jövő évi foci vb-n is ott lenne mindenki.
Én ezt mind értem, de az emberi testnek akkor is vannak korlátai, akármennyit keresnek. A gigafizujaik meg aztán pláne nem egy ilyen VB-n múlnak, ami be van iktatva, meg nem is a plusz pár NL meccsen. Sőt, még a bővített BL előtt is ugyanennyit kerestek kb. És ez még csak nem is kizárólag a focistákon csattan, hanem a nézőkön is. Botrány meccsekből álló hónapok tudnak lenni egyre inkább a szezon végén, néha lehet érezni, hogy Walking Dead Team 1 játszik Walking Dead Team 2-vel, és ez nekem, nézőként sem poén. Az én csapatomon méginkább csattan az ostor, hisz a növekvő terhelés mellé csökkenő keret jár. 26-8 fős keretnek kéne már lassan az alapnak lenni a nemzetközi színtéren jelenlévő csapatoknál, és azzal ellensúlyozni lehetne kicsit a dolgot. Ezt meg pl nálunk nem is engedik.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.06. 23:15:42

bence0330 írta:
2025.07.06. 22:27:47
Annyi, hogy szerintem a fő gond és félelem sosem az volt, hogy mi lesz a klub vb-n. Ahhoz képest nem is vészes eddig, egy komoly sérülés (nyilván ez Musialán nem segít, a naptári évének annyi). A fő gond szerintem a hosszútávú hatása, az a lavina, amit ez elindíthat. Előző nyár EB-Olimpia, kövi nyár klub vb, kövi nyár VB. Egyszerűen semmilyen regenerációs idő nem marad sok csapat sok játékosa számára, mindezt úgy, hogy a szezonok, és maga a foci is egyre megterhelőbb. Alighanem egyre durvább sérüléshullámok érkezhetnek.
Lehet kárhoztatni a FIFÁT, UEFÁT, helyi szövetségeket és valószínűleg igaza van, aki ezt teszi, mégis kiemelném, hogy ahogy valaki jól leírta, azért gondolom a focisták nem bánják, amikor súlyos 10 milliók landolnak a számlájukon évről évre, annak meg ez az ára.
Klubok oldaláról meg elviheti magával bármelyik csapat kizárólag a peremembereket és u19 csapatot a szaudi szuperkupa négyesdöntőre, vagy a klub vb-re, majd a csoportkör után hazamegy.

Szerintem a felszínen mehetnek a panaszkodások, de valójában a csapatok és játékosok sem bánják ezeket a terheket, gondolom nem szeretne ez a sok játékos fele annyit keresni és a jövő évi foci vb-n is ott lenne mindenki.
bence0330

2025.07.06. 22:27:47

LG írta:
2025.07.06. 06:00:40
Más: Musiala az eslő magy áldozat a klub VB-n. :|
Annyi, hogy szerintem a fő gond és félelem sosem az volt, hogy mi lesz a klub vb-n. Ahhoz képest nem is vészes eddig, egy komoly sérülés (nyilván ez Musialán nem segít, a naptári évének annyi). A fő gond szerintem a hosszútávú hatása, az a lavina, amit ez elindíthat. Előző nyár EB-Olimpia, kövi nyár klub vb, kövi nyár VB. Egyszerűen semmilyen regenerációs idő nem marad sok csapat sok játékosa számára, mindezt úgy, hogy a szezonok, és maga a foci is egyre megterhelőbb. Alighanem egyre durvább sérüléshullámok érkezhetnek.
Peter
Director del Fútbol

2025.07.06. 11:46:22

A nincs elveszett labda vérprofi hozzáállás nagyon kicsi valószínűséggel járó nagyon súlyos következménye ez a sérülés.
Számomra ez a megfelelő tényállás, ami benne van a fociban.

F1-ben az ilyet versenybalesetnek minősítenék, az összes többi már szubjektív.
(felesleges kockázat? ha elpöcköli vagy csak megzavarja a jelenléte az ellenfelet és visszagurítja, ott az üres kapu avagy büntetőt is kiharcolhat.....n+1 lehetőség benne van előtte, de utána már könnyű okosnak lenni....az ilyen sérülések előfordulásának valószínűségére is bizonyára léteznek statok.... :D )
Damask
Jugador del Barça

2025.07.06. 10:22:29

LG írta:

Nem értem miért Donnarummát kritizálják az eset miatt, tisztán az övé és a védőé volt a labda, Musiala odaugrott egy veszett labdára a világ végéről és pórul járt, felesleges volt részéről menni is érte.
LG
Az Év fórumozója 2016

bence0330 írta:
2025.07.05. 21:15:14
Mondjuk nekem az egész vb-n is, meg a BL-ben is bőven Vitinha volt a húzóember. De majd meglátjuk, lehet a francia kapja.
Egyiktől sem sajnálnám. Az a kérdés, hogy a tavalyi nézőpont az díjazóktól egyszeri volt-e, vagy mostantól már általános lesz. Ha az utóbbi, akkor megkaphatja a portugál, ha visszatérnek a korábbi, támadókat előnyben részesítő értékeléshez, akkor Ousmane.

bence0330

2025.07.05. 21:15:14

Mondjuk nekem az egész vb-n is, meg a BL-ben is bőven Vitinha volt a húzóember. De majd meglátjuk, lehet a francia kapja.
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.05. 20:46:00

Azért Dembele szerintem 2 meccsre van a tuti aranylabdától. Ha behúzzák a klub vb-t, akkor tényleg kimaxolja az évet, talán Mendes és Vitnha szorongathatja meg.

Musiala sérülése meg horror volt, jobbulást neki, szerintem 1 év kihagyás. Gondolom a FIFA rohan majd kártéríteni őket.
bence0330

2025.07.03. 00:35:55

Durva különbség lett az ágak között. Reál, BM, PSG, Dortmund az egyiken, a másik CFC, Palmeiras, Fluminense, Al-Hilal...

Azt meg nem is tudom hirtelen, szurkoljak-e a Madridnak. A kívánságom az lenne, hogy a döntőig menjenek el, de azt ne nyerjék meg. :D
gránit
Director del Fútbol

2025.07.01. 12:27:42

Tegyük hozzá, hogy a klubvilágkupát (FIFA Club World Cup) 2007 óta egyetlen alkalommal nyerte nem európai csapat, amikor 2012-ben a botrányos játékkal BL-t nyerő Chelsea-t legyőzte a Corinthians. Amúgy ha az elmúlt éveket nézzük, a tavalyi, önmagához képest gyenge Madrid 3-0-ra páholta el a Pachucát, a Manchester City 4-0-ra győzte le a Fluminense-t, előtte a Madrid az Al-Hilalnak lőtt egy ötöst stb. Elég nagy azért a szakadék.

Az elnevezésekkel bonyodalom van, mert amit korábban Klubvilágkupának hívtak, azt átnevezték Interkontinentális Kupává, és ez a torna kapta meg a Klubvilágkupa nevet. A második csavar pedig: ennek ellenére ez a torna jogfolytonos azzal, amit korábban szintén Klubvilágkupának hívtak, pedig teljesen más, míg ami a korábbi Klubvilágkupa gyakorlati folytatása, az mostantól más név alatt fut, és nem jogfolytonos azzal, aminek amúgy a folytatása. Hát igen, FIFA-rendezvény, sok logikát ne keressünk benne.
bence0330

2025.07.01. 10:29:19

Lehet, hogy az európai csapatok nincsenek a topon, de az szerintem azért mindenképp kiderült, ami sejthető volt, a sokat költő nemzetek (plusz Brazília) 1-2 legjobb klubja ha talán nincs is európai topcsapat szinten, de nincsenek is igazán lemaradva. Lehet, hogy top formában továbbmegy az Inter és a City, de mindenképp kemény meccs lett volna. Cancelo gólpassza gyönyörű volt. :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.07.01. 09:21:56

Az európai top kluboknak valóban nem hiányzott ez a torna, de még mindig nem hallottam egy játékosoktól sem, hogy visszautasította volna a fizetésemelést, erre a pénzt pedig valahonnan elő kell teremteni. Valamit valamiért.

A többi kontinesről érkező csapatnak viszont nagy lehetőség, sokkal motiváltabbnak is tűnnek a fáradt európaiaknál. A PSG viszont van annyira jó, hogy szerintem így is ők érnek oda a végén.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.01. 07:06:09

Al-Hilal hazakuldte a Cityt.
bence0330

2025.06.30. 23:35:53

MessiNeymarSuarez írta:
2025.06.30. 23:28:21
Szerintem az európai csapatoknak sem sok kedvük-energiájuk van hozzá, konkrétan a negyeddöntőn továbbjutók akkor fognak végezni a meccsükkel és hazajutni Amerikából mikor mi már előszezonozni fogunk és alapozni úgy hogy 1+ hónapot nyaraltak a játékosok és kikapcsolódtak.
Persze, ez a meccs a legkevesebb probléma, főleg az edzőjük távozásával, de azért akkor is blama kicsit, nekem úgy tűnt, akarnak.

Sokan nyilatkoztak mostanság, többek közt Klopp is, aki soha nem látott sérüléshullámot prognosztizál a következő két szezonra a résztvevők között. Sanszos, majd meglátjuk.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.06.30. 23:28:21

Azt se felejtsük el hogy zsinórban hihetetlen mázlit nyomtak le, már a Bayern ellen is hozták azt hogy túllövik magukat, a Bayern pedig mindent kihagyott, ellenünk is úgy úszták meg hogy lőttünk egy csomó kapufát, a kapus kivédte a szemünket és még a bíró is elintézte az utolsó percben, hát most meg ők kaptak ki 0-2-re hogy közben 2 kapufát rúgtak, nem sajnálom őket . :D
Plusz idős a keret, ki tudja milyen állapotban, és normális esetben most rég nyaralnának, ehelyett haknitúrázni kellett úgy hogy tavaly EB-Copa miatt szintén minimális volt a nyár, jövőre meg VB.

Szerintem az európai csapatoknak sem sok kedvük-energiájuk van hozzá, konkrétan a negyeddöntőn továbbjutók akkor fognak végezni a meccsükkel és hazajutni Amerikából mikor mi már előszezonozni fogunk és alapozni úgy hogy 1+ hónapot nyaraltak a játékosok és kikapcsolódtak.
bence0330

2025.06.30. 23:11:52

Ja, az is kemény volt, de azért messze nem ilyen magasról estek le. Ez ilyen majdnem Európa királyaiból lett egy totális nihill.

És nem is csak az eredmények, hanem ahogy kikaptak mindenhol... a brazil csapat megérdemelten nyert, az utolsó percekig az egész meccsen egy gyenge lövésük volt. 10 percre feléledtek, de hát...
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.06.30. 23:08:28

Ugyanez volt anno a MUN-del is, megvertek a Barcat, utana meg totalis nihil...
bence0330

2025.06.30. 23:00:32

Nem tudom, mikor láttam ekkora összeomlást ennyire rövid idő alatt, mint az Interé. Tényleg hetekkel a szezon vége előtt még triplázhattak volna, nagyon erősek voltak, azóta meg... És nem is csak, hogy nem nyertek semmit, hanem mintha a komplett csapat elfelejtett volna focizni.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.06.30. 12:03:03

Troym írta:
2025.06.29. 22:35:59
azért ha nálunk téma, hogy szakmailag mennyire pukkadt ki TS, Neuernél ez már nem kérdés, konkrétan a BM legnagyobb hiánya egy megfelelő szintű kapus
Mekkora lenne ha TS a Bayernbe távozna és ott is pont ő szorítaná ki Neuert :twisted: :mrgreen:

Amúgy szerintem lehetne benne realitás, ha érez magában bizonyítási vágyat akkor megmutathatná a német szurkolóknak a VB előtt hogy milyen kapus ő.
bence0330

2025.06.29. 23:23:27

Ja, ő már nem top kapus egy ideje már.

Amúgy ez egy nagyon jó meccs, a Flamengo simán pariban van.
Troym
Llegenda del Barça

2025.06.29. 22:35:59

azért ha nálunk téma, hogy szakmailag mennyire pukkadt ki TS, Neuernél ez már nem kérdés, konkrétan a BM legnagyobb hiánya egy megfelelő szintű kapus
soadroli
Llegenda del Barça

2025.06.29. 18:42:30

belenéztem a psg-miami meccsbe, az öreg Busi pont szórakozott a saját térfelén, el is vesztette aztán jött is a gól. közben már 3-0 :mrgreen:
Kép
Válasz küldése