Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
gránit
Director del Fútbol

2025.07.01. 12:27:42

Tegyük hozzá, hogy a klubvilágkupát (FIFA Club World Cup) 2007 óta egyetlen alkalommal nyerte nem európai csapat, amikor 2012-ben a botrányos játékkal BL-t nyerő Chelsea-t legyőzte a Corinthians. Amúgy ha az elmúlt éveket nézzük, a tavalyi, önmagához képest gyenge Madrid 3-0-ra páholta el a Pachucát, a Manchester City 4-0-ra győzte le a Fluminense-t, előtte a Madrid az Al-Hilalnak lőtt egy ötöst stb. Elég nagy azért a szakadék.

Az elnevezésekkel bonyodalom van, mert amit korábban Klubvilágkupának hívtak, azt átnevezték Interkontinentális Kupává, és ez a torna kapta meg a Klubvilágkupa nevet. A második csavar pedig: ennek ellenére ez a torna jogfolytonos azzal, amit korábban szintén Klubvilágkupának hívtak, pedig teljesen más, míg ami a korábbi Klubvilágkupa gyakorlati folytatása, az mostantól más név alatt fut, és nem jogfolytonos azzal, aminek amúgy a folytatása. Hát igen, FIFA-rendezvény, sok logikát ne keressünk benne.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.01. 10:29:19

Lehet, hogy az európai csapatok nincsenek a topon, de az szerintem azért mindenképp kiderült, ami sejthető volt, a sokat költő nemzetek (plusz Brazília) 1-2 legjobb klubja ha talán nincs is európai topcsapat szinten, de nincsenek is igazán lemaradva. Lehet, hogy top formában továbbmegy az Inter és a City, de mindenképp kemény meccs lett volna. Cancelo gólpassza gyönyörű volt. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.07.01. 09:21:56

Az európai top kluboknak valóban nem hiányzott ez a torna, de még mindig nem hallottam egy játékosoktól sem, hogy visszautasította volna a fizetésemelést, erre a pénzt pedig valahonnan elő kell teremteni. Valamit valamiért.

A többi kontinesről érkező csapatnak viszont nagy lehetőség, sokkal motiváltabbnak is tűnnek a fáradt európaiaknál. A PSG viszont van annyira jó, hogy szerintem így is ők érnek oda a végén.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.01. 07:06:09

Al-Hilal hazakuldte a Cityt.
bence0330

2025.06.30. 23:35:53

MessiNeymarSuarez írta:
2025.06.30. 23:28:21
Szerintem az európai csapatoknak sem sok kedvük-energiájuk van hozzá, konkrétan a negyeddöntőn továbbjutók akkor fognak végezni a meccsükkel és hazajutni Amerikából mikor mi már előszezonozni fogunk és alapozni úgy hogy 1+ hónapot nyaraltak a játékosok és kikapcsolódtak.
Persze, ez a meccs a legkevesebb probléma, főleg az edzőjük távozásával, de azért akkor is blama kicsit, nekem úgy tűnt, akarnak.

Sokan nyilatkoztak mostanság, többek közt Klopp is, aki soha nem látott sérüléshullámot prognosztizál a következő két szezonra a résztvevők között. Sanszos, majd meglátjuk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.06.30. 23:28:21

Azt se felejtsük el hogy zsinórban hihetetlen mázlit nyomtak le, már a Bayern ellen is hozták azt hogy túllövik magukat, a Bayern pedig mindent kihagyott, ellenünk is úgy úszták meg hogy lőttünk egy csomó kapufát, a kapus kivédte a szemünket és még a bíró is elintézte az utolsó percben, hát most meg ők kaptak ki 0-2-re hogy közben 2 kapufát rúgtak, nem sajnálom őket . :D
Plusz idős a keret, ki tudja milyen állapotban, és normális esetben most rég nyaralnának, ehelyett haknitúrázni kellett úgy hogy tavaly EB-Copa miatt szintén minimális volt a nyár, jövőre meg VB.

Szerintem az európai csapatoknak sem sok kedvük-energiájuk van hozzá, konkrétan a negyeddöntőn továbbjutók akkor fognak végezni a meccsükkel és hazajutni Amerikából mikor mi már előszezonozni fogunk és alapozni úgy hogy 1+ hónapot nyaraltak a játékosok és kikapcsolódtak.
bence0330

2025.06.30. 23:11:52

Ja, az is kemény volt, de azért messze nem ilyen magasról estek le. Ez ilyen majdnem Európa királyaiból lett egy totális nihill.

És nem is csak az eredmények, hanem ahogy kikaptak mindenhol... a brazil csapat megérdemelten nyert, az utolsó percekig az egész meccsen egy gyenge lövésük volt. 10 percre feléledtek, de hát...
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.06.30. 23:08:28

Ugyanez volt anno a MUN-del is, megvertek a Barcat, utana meg totalis nihil...
bence0330

2025.06.30. 23:00:32

Nem tudom, mikor láttam ekkora összeomlást ennyire rövid idő alatt, mint az Interé. Tényleg hetekkel a szezon vége előtt még triplázhattak volna, nagyon erősek voltak, azóta meg... És nem is csak, hogy nem nyertek semmit, hanem mintha a komplett csapat elfelejtett volna focizni.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.06.30. 12:03:03

Troym írta:
2025.06.29. 22:35:59
azért ha nálunk téma, hogy szakmailag mennyire pukkadt ki TS, Neuernél ez már nem kérdés, konkrétan a BM legnagyobb hiánya egy megfelelő szintű kapus
Mekkora lenne ha TS a Bayernbe távozna és ott is pont ő szorítaná ki Neuert :twisted: :mrgreen:

Amúgy szerintem lehetne benne realitás, ha érez magában bizonyítási vágyat akkor megmutathatná a német szurkolóknak a VB előtt hogy milyen kapus ő.
bence0330

2025.06.29. 23:23:27

Ja, ő már nem top kapus egy ideje már.

Amúgy ez egy nagyon jó meccs, a Flamengo simán pariban van.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.29. 22:35:59

azért ha nálunk téma, hogy szakmailag mennyire pukkadt ki TS, Neuernél ez már nem kérdés, konkrétan a BM legnagyobb hiánya egy megfelelő szintű kapus
soadroli
Llegenda del Barça

2025.06.29. 18:42:30

belenéztem a psg-miami meccsbe, az öreg Busi pont szórakozott a saját térfelén, el is vesztette aztán jött is a gól. közben már 3-0 :mrgreen:
Kép
bence0330

2025.06.23. 21:11:07

Most kíváncsságból ránéztem a tm-re a Botafogo miatt. Egész máshogy működhet a keret kialakítása a brazil bajnokságban, mint a Ligában. 4 kapus van az első csapatban, 13 védő, 11 középpályás, 13 támadó. Ez 41 fő összesen. Aztán lehet ezt valahogy egész máshogy számolják, és egy kisebb csapatukból játszanak fel nagyon sokan, amit jelez a tm, nem tudom, de ez így irgalmatlan soknak tűnik európai mércével.

És továbbra sem tudom elképzelni, hogy odafent ne gondolkodjanak edzőváltáson az Atleticónál. Egyre erősebbek a pletykák is, a klub vb-n is gyengék.
bence0330

2025.06.21. 19:40:32

A Mamelodi előtt le a kalappal. Ki fognak kapni, mert gyengébb minőség van náluk a pályán, ebben nyilván nem tudnak versenyezni, de mezőnyben, fociban magasan verték a Dortmundot, kétszerannyi kapuralövés, 60-40% labdabirtoklás, gyönyörű játék, és azért mégiscsak egy öngól van a két csapat közt eredményben is. Szerintem a klub vb-n bőven az övék a legattraktívabb foci.

Ilyen kerettel főleg az edzőé az érdem, gondolom.
Damask
Jugador del Barça

2025.06.20. 22:17:02

Chino írta:
2025.06.20. 12:45:54
Nem veszik túlságosan komolyan az európai csapatok, egy Bl-ben vagy akár bajnokságban nem ilyen eredmények születnének, látszik, hogy kb. mindenkinek inkább nyűg ez.
Pont annyira veszik komolyan a klub VB csoportkörét a top csapatok amennyire komolyan vették az előző lebonyolítás BL csoportkörét a top csapatok.
Tovább kell jutni, tökmindegy hogy az 9 ponttal van meg vagy 4-5-el.
Komolyan venni a BL-ben is csak a kieséses szakaszt szokták a "halálcsoportokat" leszámítva.

Nincsenek B csapatok meg ifisták tömkelege, az összes top csapat a legjobb játékosaival játszik, hatalmas pénzeket osztanak, ez egy teljesen komoly torna, csak annyira távol vannak egymástól a topcsapatok hogy a csoportkör ugyan annyira érdektelen a legtöbbnek, mintha az Aukland city helyett a Victoria Plzen ellen játszanának a BL csoportban.

Vagy a szuper új 48 csapatos VB-n ha majd a Spanyolok játszanak egy szuper fontos meccset a csoportban Üzbegisztánnal vagy Jordániával.
(Igen, megnéztem, ez a 2 football nagyhatalom már kvailifikálta magát a VB-re)
bence0330

2025.06.20. 21:27:28

Ez a Flamengo is elég jó. Igazából jobbak, mint a CFC, több kapuralövés, stb, most jött is jogosan az egyenlítés. Bárki nyerheti a meccset.

Közben már vezetnek is, igazából ezt is teljes joggal.

Most mondták be (utánaolvastam, tényleg) a legnagyobb szurkolótáborral rendelkező nem európai csapat, 15. helyen, az Inter mögött, kb azonos számú követővel.
gránit
Director del Fútbol

2025.06.20. 15:07:51

MessiNeymarSuarez írta:
2025.06.20. 14:13:47
a többi klub felhozását nem azzal lehetne elérni hogy ilyen NB2-es európai csapatoknak esélyt adnak 10 évente 1-szer, hanem ha a többi kontinens csapatainak adnának lehetőséget az európai töltelékcsapatok helyett, ugyanis a klubfoci csúcsa továbbra is az UEFA Bajnokok Ligája, ezért akar minden játékos olyan klubban játszani ami BL résztvevő. Ellenben ha egy Flamingo-Palmeirasnak lehetősége lenne Bl-ben szerepelni akkor a helyi, jelenleg brazil tehetségek nem feltétlen kizárólag Európába tartanának hanem ott is maradhatnának mivel a legjobb csapattal ugyanúgy jöhetnének Európába BL meccsre ami nem kis löketet adhatna.
Hú, hogy le lettem hurrogva, amikor ezt felvetettem :mrgreen: A szuperkupa szerintem működhetne úgy, hogy más régiók legerősebb csapatai is szerepelnének benne, amelyek megütik ezt a szintet, bár szerintem nem sok van. Tehát a világ legerősebb csapatait gyűjtené magába, nem csak Európából. Sokan lelkesek némely eredmény miatt az elmúlt napokból, de hát láttunk azért itt 10-0-ás meg 5-0-ás veréseket is. Elég korlátozott azoknak a csapatoknak a száma, amelyeket érdemes lenne bevonni, de talán vannak ilyenek. A csapatok a tengerentúli meccseiket meg egyhuzamban, pár hét alatt lejátszhatnák, így nem kellene folyamatosan oda-vissza repkedni.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.06.20. 14:13:47

bence0330 írta:
2025.06.20. 12:49:43

Jobban küzdenek, de azért szerintem ez nem akkora hakni. Iszonyat mennyiségű pénz van benne. Pláne egy PSG-nél nem értek egyet vele, ahol két játékos aranylabda-esélyes, ha ezt megnyerik, gyakorlatilag garantált, hogy az egyik megkapja, meg hát a 6 kupás(?) történelmi szezon is motiváló kicsit, Vitinha akár 7 kupával is zárhat, nem tudom, volt-e ilyen valaha. Fullos kezdővel állnak fel, nem láttam, mert hajnali volt, de a bő highlights alapján azért nagyon mentek. Szerintem a dél-amerikai csapatok legjobbjai megütik az ilyen BL nyolcaddöntős csapatok szintjét, simán játszhatnának a BL-ben, sokkal-sokkal rosszabb csapatok indulnak ott évről évre. A legjobb amerikai csapat is szerintem ott lenne talán egy Lipcse szinten, akik úgy hadakoznának némi eséllyel a BL csoportkörből való továbbjutásért, de 1-2 szaúdi csapatot is legalább erre a polcra tennék már, főleg a Hilalt, de őket lehet, hogy már inkább egy ilyen Benfica-Porto szintre, főleg Inzaghival.

Nem mondom, hogy ez egy annyira nagy szám, hisz pl. a Hilal kerete közel topcsapat szintű, Miamiban meg ott van Messi, és alapvetően európai játékosokat "rabolnak". De attól még szerintem ez van, zárkóznak. Az egész ligák jóval kevésbé, de a krém szerintem igen. Onnan még a Puig kidőlése előtti Galaxy lehetne ez a szint, tavaly kb Miami szinten voltak, de a kicsi kiesésével összeomlottak. Neki nagyobb befolyása volt már talán a csapatra, mint Messinek, gondolom ha Leo kidőlne egy szezonra, a Miami is egy átlag középcsapat lenne, klub vb-n teljesen esélytelenül.

Ettől még persze, nekik ez nagyobb dolog, jobban mennek alighanem. De én ezt nem venném klasszikus hakninak egyáltalán, az előszezonban ilyen tinédzserekkel állnak fel, kísérletezgetnek, és úgy szoktak szorosabb meccsek lenni.
Sőt, pontosítok, extrém esetben a PSG akár 7, Vitinha pedig 8 kupát is nyerhet a 2025-ös évben, bár egy kis zsákbamacskával:
Mivel hátravan még a FIFA Klub VB mellett az UEFA Szuperkupa és a decemberi FIFA Interkontinentális Kupa(a régi Klub VB) így 6 kupás évet is zárhatnak ugyanis a Bajnokság-Francia Kupa-BL mellé már az idei év elején megnyerték a 2024-es Trophée des Champions-t(ami a Francia Szuperkupa) is a január 5-ödikei döntővel. Viszont most jön a csavar, ugyanis az idei, 2025-ös Francia Szuperkupát is most nyáron játszották volna le ha nem lett volna Klub VB, így átkerül az őszi időszakra, ami akár még ebben az évben is megtörténhet mivel jelenleg még nincs dátum kitűzve így elképzelhető hogy nem 2026 január eleji dátum lesz hanem még ebben az évben. Kampányfogásnak biztos hogy 5 csillagos lenne ha beszúrnák idénre és 7 trófeát nyerhetne a PSG, megelőzve a Barca 6/6-osát.
De ez nézőpont kérdése, technikailag továbbra is mi vagyunk egyedül a 6 trófeások, ugyanis a Bayern a koronavírus csúszás miatt a KlubVB-t végül 2021-ben nyerte meg, hiába 2020-as kiírás :twisted:

Mindenesetre érdekes lenne 1 évben ugyanazt a kupát kétszer is megnyerni :D van ilyen szabály vajon ami megszabja hogy nem nyerheted meg ugyanazt kétszer egy naptári évben? :D

Amúgy egyetértek a többivel, a többi klub felhozását nem azzal lehetne elérni hogy ilyen NB2-es európai csapatoknak esélyt adnak 10 évente 1-szer, hanem ha a többi kontinens csapatainak adnának lehetőséget az európai töltelékcsapatok helyett, ugyanis a klubfoci csúcsa továbbra is az UEFA Bajnokok Ligája, ezért akar minden játékos olyan klubban játszani ami BL résztvevő. Ellenben ha egy Flamingo-Palmeirasnak lehetősége lenne Bl-ben szerepelni akkor a helyi, jelenleg brazil tehetségek nem feltétlen kizárólag Európába tartanának hanem ott is maradhatnának mivel a legjobb csapattal ugyanúgy jöhetnének Európába BL meccsre ami nem kis löketet adhatna.
bence0330

2025.06.20. 13:18:29

Rohamcsiga írta:
2025.06.20. 13:17:25
"Vitinha akár 7 kupával is zárhat, nem tudom, volt-e ilyen valaha."
Dani Alves ha jól emlékszem a 6 kupás szezonunkban.
Ja oké, köszi. :) Azért alighanem így is történelminek lehetne hívni. :)
Rohamcsiga
Jugador del Barça

2025.06.20. 13:17:25

"Vitinha akár 7 kupával is zárhat, nem tudom, volt-e ilyen valaha."
Dani Alves ha jól emlékszem a 6 kupás szezonunkban.
bence0330

2025.06.20. 12:49:43

PR42 írta:
2025.06.20. 12:36:42
Az európai csapatoknak ez hakni, a többieknek pedig életük lehetősége.

Az a játékos aki most megmutatja magát egy európai élcsapat ellen, annak van lehetősége jó szerződést kiharcolni európában.
Ez nyilván az amerikai és dél-amerikai csapatokra igaz főleg.

Mert hát aki már ma is Szaud-Arábiában focizik annak ugye nincs már hova feljebb :lol:

Nem meglepők az eredmények ebből a szempontból. Ugyanolyan eredmények vannak itt most, mint amik lesznek 1 hónap múlva a Barca, Milan, Arsenal és Liverpool felkészülési meccseken / ázsiai turnékon, vagy amik a múltban voltak.
Jobban küzdenek, de azért szerintem ez nem akkora hakni. Iszonyat mennyiségű pénz van benne. Pláne egy PSG-nél nem értek egyet vele, ahol két játékos aranylabda-esélyes, ha ezt megnyerik, gyakorlatilag garantált, hogy az egyik megkapja, meg hát a 6 kupás(?) történelmi szezon is motiváló kicsit, Vitinha akár 7 kupával is zárhat, nem tudom, volt-e ilyen valaha. Fullos kezdővel állnak fel, nem láttam, mert hajnali volt, de a bő highlights alapján azért nagyon mentek. Szerintem a dél-amerikai csapatok legjobbjai megütik az ilyen BL nyolcaddöntős csapatok szintjét, simán játszhatnának a BL-ben, sokkal-sokkal rosszabb csapatok indulnak ott évről évre. A legjobb amerikai csapat is szerintem ott lenne talán egy Lipcse szinten, akik úgy hadakoznának némi eséllyel a BL csoportkörből való továbbjutásért, de 1-2 szaúdi csapatot is legalább erre a polcra tennék már, főleg a Hilalt, de őket lehet, hogy már inkább egy ilyen Benfica-Porto szintre, főleg Inzaghival.

Nem mondom, hogy ez egy annyira nagy szám, hisz pl. a Hilal kerete közel topcsapat szintű, Miamiban meg ott van Messi, és alapvetően európai játékosokat "rabolnak". De attól még szerintem ez van, zárkóznak. Az egész ligák jóval kevésbé, de a krém szerintem igen. Onnan még a Puig kidőlése előtti Galaxy lehetne ez a szint, tavaly kb Miami szinten voltak, de a kicsi kiesésével összeomlottak. Neki nagyobb befolyása volt már talán a csapatra, mint Messinek, gondolom ha Leo kidőlne egy szezonra, a Miami is egy átlag középcsapat lenne, klub vb-n teljesen esélytelenül.

Ettől még persze, nekik ez nagyobb dolog, jobban mennek alighanem. De én ezt nem venném klasszikus hakninak egyáltalán, az előszezonban ilyen tinédzserekkel állnak fel, kísérletezgetnek, és úgy szoktak szorosabb meccsek lenni.
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.20. 12:45:54

bence0330 írta:
2025.06.20. 10:54:34
Na, a brazil 8. megverte Európa legjobb csapatát. Egyre érdekesebb eredmények születnek.
Nem veszik túlságosan komolyan az európai csapatok, egy Bl-ben vagy akár bajnokságban nem ilyen eredmények születnének, látszik, hogy kb. mindenkinek inkább nyűg ez. Túl vannak egy durva, megerőltető szezonon, válogatott meccseken és ahelyett hogy pihennének itt kell bohóckodniuk a kánikulában. A PSG meccsbe belealudtam, de ha ott egy 15-20 percet igazán megnyomnak simán hozzák.
Többségüket szerintem abszolút nem érdekelné ha kiesnek, a Bayern, PSG, Real, Inter stb. játékosai is sokkal inkább lennének szabin, pihennének, nyaralnának amíg van idejük. Nemsokára kezdődik az előszezon utána pedig májusig maxon kell pörögniük. Arról nem beszélve, hogy benyalhatnak egy komolyabb sérülést egy 110%-on pörgő hajtó, brazil stb. csapat ellen.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador del Barça

2025.06.20. 12:36:42

Az európai csapatoknak ez hakni, a többieknek pedig életük lehetősége.

Az a játékos aki most megmutatja magát egy európai élcsapat ellen, annak van lehetősége jó szerződést kiharcolni európában.
Ez nyilván az amerikai és dél-amerikai csapatokra igaz főleg.

Mert hát aki már ma is Szaud-Arábiában focizik annak ugye nincs már hova feljebb :lol:

Nem meglepők az eredmények ebből a szempontból. Ugyanolyan eredmények vannak itt most, mint amik lesznek 1 hónap múlva a Barca, Milan, Arsenal és Liverpool felkészülési meccseken / ázsiai turnékon, vagy amik a múltban voltak.
bence0330

2025.06.20. 10:54:34

Na, a brazil 8. megverte Európa legjobb csapatát. Egyre érdekesebb eredmények születnek.
Válasz küldése