La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.28. 23:18:40

Kovbal88 írta:
2025.06.28. 22:10:23
Nos Simeone előtt az Atletico sehol se volt, hiába voltak mindig jó játékosaik Pl. Torres. Középcsapat volt a bajnokságban.
Az utóbbi években, ideit kivéve jobban teljesítenek, mint mi. Ezért is mentek ők a klub vébére. A Real ellen felvenni a versenyt nem könnyű még a Barcelonának se. Nekik meg aztán pláne. És kezdenek nagyon partiba lenni. Mi vertük őket, de nem volt ez mindig így. A tehetségek mellett már vásárolnak is. Nem szabad őket leírni. És teszik mindet fele annyi pénzből mint a Barcelona vagy a Real.
Hát, mostanság lényegesen többet költenek, mint pl. mi.

Amúgy kevés ponttal vitáznék, de pont az a lényeg, hogy nagyon nem ugyanaz a 8. helyről felemelni egy csapatot egy elég erős szintre, mint onnan igazi topcsapattá tenni. Na én ez utóbbit nem látom Simeonéban. Mondom, rámcáfolhat, de szerintem a játékról alkotott felfogása, ahogy hozzááll a meccsekhez, és kicsit a keretéhez is, nem elég ehhez.

És csak halkan, messze ő a legjobban fizetett edző a világon, 30-35 millió euró körül keres évente. Flick ennek kereste a tizedét, de még Ancelotti is kb csak a harmadát, pedig ő aztán még legenda is. Az Al Hilalnál nem keres ennyit Inzaghi. Na a világ magasan legjobban fizetett edzőjétől egy erős kerettel azt várnám, hogy akkor az legyen egy igazi top csapat, akitől azért féljen az ellenfél, meg Európa. Egy Klopp, Pep, Conte alatt teljesen máshogy nézne ki szerintem az Atletico, más lenne a státuszuk, nem az örök üldözők lennének.

Nagyon jó kis edző, de szerintem ezt nem ugorja meg. Idén rám cáfolhat.
Nyilván a másik oldala ennek az, hogy ő stabilan hozza a top3-4-et, akkor is, ha ilyen kicsit másodhegedűs csapatként, váltásnál lehetnének top csapat is, meg EL helyen is. Mindenképp csak top edzőre cserélném, nem csak úgy elküldeném l'art pour l'art, ha erre nincs lehetőség, nálam sem lenne kérdés a maradása.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.06.27. 09:48:12

Tobb forras ( instán is olvastam) hogy a la liga minden elmondott a Bilbaonak a penzugyi dolgainkról. Ha ez valóban így van egyrészt hihetetlen patkàny és egyben gyerekes viselkedès ez a baszkoktól. De ami felháborító, h a liga eben partner volt ès elviekben titkos információt oszt meg. Egy olyan ffp hova tartozást aminek kb senki nem tudja a rendszerét stb. Undorító ez a liga
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.06.27. 09:23:42

Barcaman1993 írta:
2025.06.27. 08:27:04
Azt nem tudom, hogy a Joan Garcia és Nico Williams transzferre, ha 83 milliót + a fizetésüket ki kéne fizetnünk a regisztráláshoz, akkor az 1:1 szerint, ki(k)ből fogjuk a fedezetet összehozni? Ezekből az 1-2 milliós eladásokból, meg a felszabaduló pár százezres bérek így elsőre elég kevésnek tűnnek.
Pl ha a VIP eladásokból származó ~100m-t nem kell évekre elosztani, hanem egy összegben a mostani idénybe számítódik, az már egy látványos tétel... :)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.06.27. 08:27:04

Azt nem tudom, hogy a Joan Garcia és Nico Williams transzferre, ha 83 milliót + a fizetésüket ki kéne fizetnünk a regisztráláshoz, akkor az 1:1 szerint, ki(k)ből fogjuk a fedezetet összehozni? Ezekből az 1-2 milliós eladásokból, meg a felszabaduló pár százezres bérek így elsőre elég kevésnek tűnnek.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.27. 07:52:24

Yolanda Parga lehet az első női elnök a bírói szövetség élén. Előnya a megválasztásának az lenne, hogy nincs semmilyen köze Negreirához. Egyetlen (aprócska)hátrány, hogy a férje a Real Madrid bizottsági tagja-footballespana :) :)
bence0330

2025.06.27. 02:29:58

A La Liga zseniális ffp-jéről szerintem mindent elmond, hogy senki nem tudja, mi a helyzet. :D Szerintem se mi, se más csapatok, se maga a Liga. Június végén...

Mindenesetre jó kenne végre 1:1-ben lenni, és remélem a Camp Nou-ba való visszatérés hosszabb távon is megoldja ezt a problémát.

A Bilbaótól meg kedves, hogy ennyire védik a játékosukat (khm-khm), nehogy szegény ideigazoljon, aztán ne focizhasson, de ez tényleg felesleges. Továbbra is nehezen tudom elképzelni, hogy a legfelsőbb bíróság ne nekünk ítéljen, ha valami necces szitu lesz. De remélem, nem lesz.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.06.26. 23:15:41

Troym írta:
2025.06.26. 20:44:10
Az alapkérdésem, hogy tényleg megéri ez a hajcihő Nicoért?
60+ millió, ismét pénzügyi panaszok, vizsgálatok, és egy újabb ellenséges Laliga alaptag.

Egy példa, ha már annyira bal oldali támadó kellene:
A Villareal szerintem simán elengedné tárgyalás után 50m körül Baenát, aki ugyanúgy spanyol válogatott, bal oldalon tud játszani és van annyira ponterős, mint Nico. (szerintem jobb is) Őt megvehetnénk részletre, kb 30-40 millióval alacsonyabb FFP keretből.
Mi az akadálya, hogy azt mondjuk, hogy oké, Nico túl nagy teher, keresünk mást....mert itt vannak haverjai? Engem az pont nem érdekelne, elvileg Deco is azt nyilatkozza, hogy nem haverokat gyűjtünk, hanem trófeákért harcolunk.

Meddig éri meg kötni az ebet a karóhoz? Ebből hogy jöhetünk ki jól? Egyrészt el kell adni 6-7 játékost, akiknek a fele nem gond, de a másik 3-4 hiányozhat, másrészt konstans adjuk a muníciót a madridi vezérlésű szervezeteknek, így 2041-ben is ugyanúgy nyögjük majd az akkori FFP és többi szabályozást, korlátozásokat, mert még innen is úgy tűnik stikli lehet a dologban, ha télen szerződéshosszabbítások regisztrálása gond, most meg egyben elszámolunk 60-70 milliónyi keretet.
Mármint miféle hajcihő? Hogy egy ide igazolni akaró játékost vinnénk a kivásárlási árán? Elég nehéz őket komolyan venni ilyenért, inkább az a szomorú hogy ebből egyáltalán ügyet csinál a Bilbao, ilyet még nem is nagyon láttunk hogy egy csapat a Ligához fordul FFP-t számonkérve amiért egy csapat élne a kivásárlási lehetőséggel, ez már óvodás szint.
Egyrészt az ilyenek hol voltak amikor a PSG elnöke bevásárolta magát az UEFA bizottsági tagságba, majd Neymart kamu szponzorpénzeken keresztül az akaratunk ellenére kivásárolták, vagy amikor közel volt hogy a rekordigazolás Dembelét ingyen vigyék fél év múlva? Vagy mikor Tebas kikotyogja az FFP ügyeinket, ezzel súlyos anyagi károkat okozva nekünk?
Tavaly is volt felháborodás az egyszem Olmo miatt, amiért mertünk 5X millióért igazolni 1 játékost az egész nyárra miközben a fél csapatot kiszórtuk közbe és ifikkel töltöttük fel, olyan felháborodást kiváltva mintha Olmo mellé Mbappé-Haaland-Wirtz-Saka-Rodri tengelyt is hoztuk volna cirka 400m-ért [-X
Sokáig azt hittem hogy ez valami amatőr szenzációhajhász újságírói kitaláció, de nagyon nem mert már hivatalos és Laporta is reagált rá. Eszem megáll.

Nico 2 éve ingyen mehetett volna, ehelyett hosszabbított, ezt meghálálva berakatva a kivásárlási árat arra az esetre ha egy topklub hívná akkor szabadon döntve eligazolhasson, ez egy teljesen korrekt deal. Már tavaly is jönni akart, de aztán végül maradt, a Bilbaoban szenvedve meg nézhette hogy milyen Barcelonáról maradt le, érthető foggal-körömmel ha ide akar jönni.
Ezek után eleve milyen vonzata van egy olyan cselekvésnek a klub részéről hogy" Oké Nico hogy minden vágyad, jogod van hozzá megbeszéltük a hosszabbításnál, a Barcelona is ki tud vásárolni de mi ennek ellenére csak azért is megteszünk mindent hogy keresztbe tegyünk, te meg itt maradj akaratod ellenére is"?!
A hírek szerint mi próbáltunk részletfizetést kialkudni, nem mentek bele, most meg szemetek vagyunk amiért azt mondjuk hogy "rendben, ha nincs alku megoldjuk miután 2 szezon alatt a fél csapatot ki kellett árusítani, Triplázó csapatként meg már csak akad 60 millió eurónk kivásárolni ezért ki is fogjuk Július elején"?!

Komolyan kezdem azt hinni hogy Spanyolországban már valami propaganda megy 0-24 ahol mi vagyunk a gonoszok, minden jó elrontója, akik Dél-Amerikából/Mexikóból csempészett, senki által nem ismert titkos táskákkal üzletelnek és onnan van a pénz, és ennek felül mindenki.
Továbbra is mi vagyunk Negreiralona, akinél már a szertáros fizetését is meg kell kérdőjelezni, meg ha 5-ből 2 jogos tizit befújnak akkor gyanúsak vagyunk hogy nem-e azért mert perkáltunk, de Tebas ámokfutása normális, a RM nyílt nyomásgyakorlása(ami a Negreira-ügy sokszorosa mert még bizonyított is!) is teljesen elfogadott egy olyan közegben ahol a döntéshozók jelentős része finoman szólva is RM szurkoló, de ugye csúnya gonosz Barcelona. Most épp többek között azt az elnököt is elküldték aki nyilvánosan bevallotta hogy Flick piroslapja jogtalan volt.

Kb olyan szint ez ami megy mintha mi meg megtámadnánk a Bilbaot, amiért baszk klubként csak baszk játékosokat alkalmaz(ami amúgy dicsérendő hagyomány SZVSZ), ami a mai PC világban lényegében egyenlő a diszkriminációval/kirekesztéssel, milyen dolog hogy egy prime Messi nem játszhat álmai Bilbaojában csak azért mert rossz helyre születet?! :lol: :lol:
Az Osasuna is azóta is harcoskodik hogy nekik van igaza, miután már 625-ször el lettek utasítva miszerint minden rendben volt, de ők csakazért is kötik az ebet a karóhoz. [-X
bence0330

2025.06.26. 21:15:51

Troym írta:
A Villareal szerintem simán elengedné tárgyalás után 50m körül Baenát, aki ugyanúgy spanyol válogatott, bal oldalon tud játszani és van annyira ponterős, mint Nico. (szerintem jobb is) Őt megvehetnénk részletre, kb 30-40 millióval alacsonyabb FFP keretből.
Mi az akadálya, hogy azt mondjuk, hogy oké, Nico túl nagy teher, keresünk mást....mert itt vannak haverjai? Engem az pont nem érdekelne, elvileg Deco is azt nyilatkozza, hogy nem haverokat gyűjtünk, hanem trófeákért harcolunk.

Meddig éri meg kötni az ebet a karóhoz? Ebből hogy jöhetünk ki jól? Egyrészt el kell adni 6-7 játékost, akiknek a fele nem gond, de a másik 3-4 hiányozhat, másrészt konstans adjuk a muníciót a madridi vezérlésű szervezeteknek, így 2041-ben is ugyanúgy nyögjük majd az akkori FFP és többi szabályozást, korlátozásokat, mert még innen is úgy tűnik stikli lehet a dologban, ha télen szerződéshosszabbítások regisztrálása gond, most meg egyben elszámolunk 60-70 milliónyi keretet.
Szerintem igen, mindenképp kéne egy ilyen profil. Részemről Doku vagy ő kellene, hogy Yamal kiesése ne jelentsen problémát. Baenával ugyanaz a "gond", mint Raphinhával. Baromi jó játékos, hivatalosan épp szélső is, de pont cselezni nemigen tud igazán jól, a forintos labdái miatt ász, ő is inkább egy ilyen Di Maria stílus. Tényleg jó, de szerintem egy Nico-féle játékos a hiányzó puzzle. Én Dokunak egy fokkal jobban örülnék, és ennyiért alighanem mozdítható is lenne. Az egyetlen játékos talán, aki jobban cselez, mint Yamal. De nekem amúgy a kettő közül mindegy, melyik, részemről kb egy szint, Nico előnye, hogy spanyol, ismeri a ligát, és igazából több játékosunkkal is megvan az összhang, Dokut viszont alighanem jobb konstrukcióban lehetne megszerezni.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.26. 21:02:24

gránit írta:
2025.06.26. 20:57:39
Mert a szurkolók Nicót akarják. Én teljesen megértem a vezetőséget. Ők választást akarnak nyerni, meg kell felelniük a választóknak. Még az internetes fórumokon is követelik Nicót, Barcelonában pedig még ennél is forróbb a helyzet. Amikor Laporta Ronaldinhóval Castelldefels-ben járt, egy felavatáson a Paseo de las Estrellas-on, szó szerint tüntettek a szurkolók Nico Williams mellett. Laporta ennek a nyomásnak érthető módon meg akar felelni. A demokrácia átka.

Amúgy én is inkább hoznék egy olcsóbb megoldást, ott van például Paixao, aki még gólerősebb is. De nagy a nyomás Laportán, a szurkolók Nico Williams-et akarják.
A csapat triplázott, van egy új szupersztár Yamal személyében, két játékos ott lehet az aranylabda top5-ben, az elmúlt 10 év legjobb edzője ül a padon, 4 évvel azután, hogy Messit nem tudtuk megtartani, a stadion lassan üzemkész, azért fura lenne, ha egy Nico ittléte /nem ittléte alapján szavaznának a katalánok, de lehet igazad van. Mondjuk még ellenjelölt sincs, lehet nem is lesz.
gránit
Director del Fútbol

2025.06.26. 20:57:39

Troym írta:
60+ millió, ismét pénzügyi panaszok, vizsgálatok, és egy újabb ellenséges Laliga alaptag.

Mert a szurkolók Nicót akarják. Én teljesen megértem a vezetőséget. Ők választást akarnak nyerni, meg kell felelniük a választóknak. Még az internetes fórumokon is követelik Nicót, Barcelonában meg ennél sokkal forróbb a helyzet. Amikor Laporta Ronaldinhóval Castelldefels-ben járt, egy felavatáson a Paseo de las Estrellas-on, szó szerint tüntettek a szurkolók Nico Williams mellett. Laporta ennek a nyomásnak érthető módon meg akar felelni. A demokrácia átka.

Amúgy én is inkább hoznék egy olcsóbb megoldást, ott van például Paixao, aki még gólerősebb is. De nagy a nyomás Laportán, a szurkolók Nico Williams-et akarják.
Troym
Director del Fútbol

Andrsika
Jugador d'estrella

2025.06.26. 17:18:39

FcBarcelona1 írta:
2025.06.26. 16:38:07
Közben az RFEF menesztette a CTA (bírói szövetség) teljes vezetését. (Azaz a Real bizottsági tag felesége maradt :) )
Felkészül Mateu Lahoz?
Beérett a nyomásgyakorlás.
Ami a spanyol ligaban megy az nekem már nem fér bele a fejembe. Soha nem volt ennyire real párti minden. Ne reméljük, h bármiben is a barca javára fognak ténykedni… külsős szemmel nekem ez felépített maffia szerű rendszer tele realosokkal
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.06.26. 17:02:49

Tény hogy nem vagyunk szentek, de már divat/kötelező lett elégedetlenkedni ellenünk, amolyan "rúgjunk mi is beléjük egyet"-féle felfogással.

Miközben szerintem mi ugyanúgy fel lehetünk háborodva, a lejáratókampányok miatt, miután kijött az azóta sem bizonyított Negreira-ügy, olyan össznépi összefogás és felháborodássorozat jött szembe velünk mintha jogerősen elítéltek volna minket megdönthetetlen bizonyítékokkal, ilyenkor hol van az ártatlanság védelme elv?

Mindezt úgy, hogy az egész Negreira ügy arról szól hogy" állítólag, valahogy, valami aprópénzzel befolyásoltuk a bírókat a pletyka szerint", továbbra is 0 bizonyítékkal, ezen minden klub jól kiakadt, de az egyiküket sem zavarja(talán az Atleti kivétel) amikor a RM vagy a RM TV sorozatosan bizonyítottan, NYILVÁNOSAN helyez nyomást a bírókra, döntéshozókra, esetleg hisztizik-fenyegetőzik egy sort.

Az Olmo-ügyön is úgy ki voltak akadva harmadik félként a csapatok mintha nyilvánosan kiraboltuk volna a Lipcsét és valami trükkel 5m-ért hoztuk volna, megkárosítva őket, de azzal nincsen akkora bajuk hogy Tebasék valóságshowt csinálva nyilvánosságra hoznak kényes információkat, amellett hogy egy átláthatatlan, szubjektíven nézett szabályokkal szivatják a klubokat.

Az amúgy épp vádemelés alatt álló Asenciot is megnéztem volna hogy mit kap a szezon során ha nem a szent RM-ban, hanem nálunk rúgja a bőrt. [-X
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.26. 16:38:07

Közben az RFEF menesztette a CTA (bírói szövetség) teljes vezetését. (Azaz a Real bizottsági tag felesége maradt :) )
Felkészül Mateu Lahoz?
Beérett a nyomásgyakorlás.
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.26. 15:44:07

FCBsteve írta:
2025.06.26. 15:08:40
Troym írta:
2025.06.26. 13:23:24

És ez megtörtént? Van pénzügyi keret arra a 60-70 milliós vételár + fizetésre erre a szezonra? (1 év alatt kellene leírni a teljes amortizációt és ugye 1 évnyi fizuját)
Lenglet és Fati elküldése elég ehhez? Ha nem elég, akkor ez továbbra is lutri.
Miért kéne egy év alatt amortizálni?
Szerintem megint keveredik a cash flow és amortizáció kérdése...
Pénz kerül kifizetésre, kivásárlás nem gondolom, hogy mást jelentene, mint hogy nincs alku az összegről. A vételár az vételár - 6 éves a szerződés, Liga 5-öt enged amortizálni (állítólag)...

Az egy másik kérdés (cash-flow), hogy van-e épp annyi a bankban, hogy egy összegben kifizessük az összeget (plusz a szokásos havi kötelezettségeket).
Erre lehet akár kölcsönt is felvenni, de a cash flow és az amortizáció egymástól független, párhuzamos történet. :)
A kivásárlást nem lehet évekre elosztani, nem ugyanazt jelenti mintha egy játékost 62 millióért vennénk. Ezért is volt gyakorlatilag lehetetlen tavaly leigazolni.
Ezért is próbálkozik a klub más konstrukciókban, akár drágábban is. Csak a baszkok nem igazán nyitottak.

gránit írta:
2025.06.26. 13:15:32

Ezzel is egyetértek. Felesleges játékosokat kiszórni, hogy egy érkezzen. Fura, hogy egyáltalán van szó távozókról, meg 7 távozóról beszélnek, amikor így is arról panaszkodunk, hogy szűk a keretünk. Tavasszal meg megy majd a szokásos panaszkodás, hogy jaj de kevesen vagyunk, nyáron meg már lassan többet beszélünk a távozókról, mint az érkezőkről.

Hozzáteszem, szerintem a Gündogan-Olmo csere jó volt, Olmo még úgy is többet adott a csapatnak, hogy sokat volt sérült. Még teljes szezont nézve is nagyon erős számokat hozott. Főleg a bajnokságban szerzett 10 gólja nagyon komoly.
Csak a hét távozó között ott van Ter Stegen, Pena, Fati, Pau Victor, Torre, Romeu, akikkel nem bővülne a keret, sőt gazdaságilag is nagyon jól járnánk. Fati és MAtS távozását is mindenki követeli, nehogy már még baj legyen, hogy elmegy. Ha ők távoznának mennyivel szűkülne a keret? Válasz: semmivel. Ne vedd személyeskedésnek, nem annak szánom, de Te szoktad felhozni, hogy fizessünk ki egy-egy játékost és bontsunk szerződést.
És igen, először a távozókat kell elintézni, hogy szabaduljon fel hely a bérkeretben, ahová az érkezők beférnek.
Forca Barca!!!!
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.06.26. 15:08:40

Troym írta:
gránit írta:
Ez így van, de a klub valószínűleg nem tudja, hogy regisztrálhatja-e.
Először meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a játékos regisztrálható-e.
És ez megtörtént? Van pénzügyi keret arra a 60-70 milliós vételár + fizetésre erre a szezonra? (1 év alatt kellene leírni a teljes amortizációt és ugye 1 évnyi fizuját)
Miért kéne egy év alatt amortizálni?
Szerintem megint keveredik a cash flow és amortizáció kérdése...
Pénz kerül kifizetésre, kivásárlás nem gondolom, hogy mást jelentene, mint hogy nincs alku az összegről. A vételár az vételár - 6 éves a szerződés, Liga 5-öt enged amortizálni (állítólag)...

Az egy másik kérdés (cash-flow), hogy van-e épp annyi a bankban, hogy egy összegben kifizessük az összeget (plusz a szokásos havi kötelezettségeket).
Erre lehet akár kölcsönt is felvenni, de a cash flow és az amortizáció egymástól független, párhuzamos történet. :)
Troym
Director del Fútbol

davi10 írta:
2025.06.26. 13:14:44
- Nem tudom, én esküdni mernék, hogy láttam Olmo-t idén játszani...
Pongyolán fogalmaztam. Csak Christensen hosszútávú sérülése, Gündogan távozásával tudtuk 4 hónapra, majd bírósági döntés segítségével tudtuk 1 évre regisztráltatni :D
gránit írta:
Ez így van, de a klub valószínűleg nem tudja, hogy regisztrálhatja-e.
Először meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a játékos regisztrálható-e.
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2025.06.26. 13:05:51
- nem vásároltuk ki, hanem csak a szokásos médiahadjáratot indítottuk, hogy ki fogjuk vásárolni
Ezzel egyetértek, Laporta egyértelművé akarja tenni, hogy rajta van a témán, mert a szurkolók elvárják ezt tőle. Mutatnia kell, hogy a téma napirenden van. Arról meg nem a klub tehet, ha minden firkász erről ír naphosszat.
Troym írta:
- ha nem akartunk volna szappanopperát kifizetjük 5 perc alatt a 62 milliót és nem hetekig menne a hercehurca
- tavaly centire ugyanez a hadjárat ment és végül érkezett Olmo, akit regisztrálni sem bírtunk
Ez így van, de a klub valószínűleg nem tudja, hogy regisztrálhatja-e. Nem a 62 millió euró kifizetése jelenti az akadályt, hanem a regisztráció kérdésessége. Semmi értelme nem lett volna tavaly is letenni a 62 milliót, hogy aztán ne engedjék regisztrálni. Hatalmas blama lett volna, ha aztán a szerződés aláírása után kell a játékosnak visszakullognia a volt csapatába. Elrettentő példa lett volna saját magunk ellen. Először meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a játékos regisztrálható-e.
Troym írta:
ennyire nem a hiányzó puzzle db
Ezzel is egyetértek, szerintem sem akkora durranás. Az én listámon egyáltalán nincs is rajta.
Troym írta:
- ha mégis sikerül megszerezni ilyen áron, idén melyik kulcsjátékosunknak fogunk könyörögni, hogy menjen el, ahogy tavaly Gündogan?
Ezzel is egyetértek. Felesleges játékosokat kiszórni, hogy egy érkezzen. Fura, hogy egyáltalán van szó távozókról, meg 7 távozóról beszélnek, amikor így is arról panaszkodunk, hogy szűk a keretünk. Tavasszal meg megy majd a szokásos panaszkodás, hogy jaj de kevesen vagyunk, nyáron meg már lassan többet beszélünk a távozókról, mint az érkezőkről.

Hozzáteszem, szerintem a Gündogan-Olmo csere jó volt, Olmo még úgy is többet adott a csapatnak, hogy sokat volt sérült. Még teljes szezont nézve is nagyon erős számokat hozott. Főleg a bajnokságban szerzett 10 gólja nagyon komoly.
davi10
Llegenda del Barça

2025.06.26. 13:14:44

Troym írta:

- ha nem akartunk volna szappanopperát kifizetjük 5 perc alatt a 62 milliót és nem hetekig menne a hercehurca

- tavaly centire ugyanez a hadjárat ment és végül érkezett Olmo, akit regisztrálni sem bírtunk

- Nico miatt szerintem kár még egy ellenséget szerezni, ennyire nem a hiányzó puzzle db, vannak elérhető alternatívák, ha mindenképp szélső kell, talán még Laligán belülről is
- Ha jól olvastam ha július 1 előtt vásárolnánk ki, az még az idei szezon büdzséjébe számítana, ezért is várunk.

- Nem tudom, én esküdni mernék, hogy láttam Olmo-t idén játszani...

- Ha egy kivásárlási ár kifizetése miatt (amit amúgy a Bilbao határozott meg, amikor Nico inkább hosszabbított és nem lépett tavaly ingyen) ellenség lesz a Bilbao, az az Ő hülyeségük. Mi hozni akarjuk, a játékos jönni akar, megkapják érte a kívánt összeget. Inkább megérteném, ha az ingyen elhozott Inigo miatt sírnának.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

- nem vásároltuk ki, hanem csak a szokásos médiahadjáratot indítottuk, hogy ki fogjuk vásárolni

- Nico miatt szerintem kár még egy ellenséget szerezni, ennyire nem a hiányzó puzzle db, vannak elérhető alternatívák, ha mindenképp szélső kell, talán még Laligán belülről is

- ha mégis sikerül megszerezni ilyen áron, idén melyik kulcsjátékosunknak fogunk könyörögni, hogy menjen el, ahogy tavaly Gündogan?
bence0330

2025.06.26. 12:44:02

Ne igen, pont ez a kivásárlási záradék lényege. Ha tehetik, ezért rakják a nagyobb csapatok fél meg egymilliárdra, hogy ne éljen a dolog, de a szabályt betartsák. A jó alkupoziban lévő játékosok a hosszabbításoknál meg pont ezért tetetnek bele elérhető árú összegeket. (Nico, Dembélé, Araujo, stb), hogy nyitva legyen előttük a kapu.
gránit
Director del Fútbol

2025.06.26. 12:22:14

Mit kellett volna egyezkedni? Azért van a kivásárlási záradék, hogy ne kelljen egyezkedni. Kivásárlási záradék aktiválása esetén a távozni akaró játékos legfeljebb küld egy búcsúüzenetet a volt klubjának. Az eladó klubnak olyankor nem osztanak lapot. Kivásárlási záradék esetén nincs miről beszélni. Vagy drágábban akartuk megvenni, mint amit a kivásárlási záradékban rögzítettek? :D Jól tette a klub, ha nem alkudozott, kivásárlási ár esetén nincs miről.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.06.26. 12:44:53-kor.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.26. 11:47:19

FCBsteve írta:
2025.06.26. 11:38:51
Nehéz máshogy, ha mindkét klub kategorikusan kijelentette, hogy nem hajlandóak egyezkedni, "ott a kivásárlási záradék" felkiáltással... :)
Többször volt a hírekben...
Elfogadhatnánk a "nem" választ mondjuk a baszkoktól, tavaly óta nem változott a véleményük.... :D Az örök rivális Espanyol mondom nem zavar, nyavalyogjanak csak, de a Bilbao-Sevilla-Valencia-Atma azért komolyabb lista.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.06.26. 11:38:51

Troym írta:
2025.06.26. 11:26:31
Jó tempóban gyaluljuk le a többi Laliga klubbal való kapcsolatunkat, ha kivásárlási záradékkal egyezkedés nélkül elhozunk játékosokat.
Nehéz máshogy, ha mindkét klub kategorikusan kijelentette, hogy nem hajlandóak egyezkedni, "ott a kivásárlási záradék" felkiáltással... :)
Többször volt a hírekben...
Troym
Director del Fútbol

2025.06.26. 11:26:31

Jó tempóban gyaluljuk le a többi Laliga klubbal való kapcsolatunkat, ha kivásárlási záradékkal egyezkedés nélkül elhozunk játékosokat. Nyilván nem fontos önmagában az Espanyol ők egy örök rivális, de most már elég pipa ránk a Bilbao és ha még szerencsétlenkednek egy sort Minguezával, akkor a Celta is, a Sevilla, Valencia és AtMa meg eddig is érdekesen viszonyult hozzánk.

Ilyen ellenszelet veszélyes csinálni az örök ellenségeskedő Tebas és az FFP gondok mellé, egyrészt konstans felnyomnak majd minden kis semmitmondó apróságért, másrészt külön Barca záradék fog kerülni a játékosok szerződésébe.
Rég rossz az is, amikor a Real elnök Perez jár már most is közbe Olmo regisztrációjáért, nem érzem helyes iránynak.
Plusz nem tudom melyik az a pont, amikor el kellene engedni a Nico témát és random európai topcsapat szélsőjére rámenni. Ügyes kölyök, de 5 gólos szélsőt azért találunk néhányat, tökéletesen megfelelne ugyanilyen erővel Gnabry, Schade, Fofana is mondjuk, akik nem is kerülnek 60+ millióba
Válasz küldése