gránit írta: ↑2023.10.03. 11:13:25
Ez Dembelének nyilván rossz volt, de nekünk szerintem az a fontos, hogy az elnök az egyesület érdekeiért álljon ki. Korábbi elnökség által elrontott szerződések esetén az új elnökség tudja azt mondani, hogy például vagy beleegyezel a fizetéscsökkentésbe, vagy mész a lelátóra. Ha az illető nem pótolhatatlan, ezt meg lehet tenni. Egy ilyen esetben sosem sajnálnám a játékost, mert ő is lehúzza a klubot, az elnök meg jól teszi, ha a klub érdekeit tartja szem előtt.
Nézd, ez azért hajmeresztő dolog, mert ilyen alapon Laporta akár el is rabolhatja Dembele családját, hogy írjon alá valamit? Mert szerinted ez a klub érdeke?
Az amit csinált Laporta az zsarolás nyilvánosan, bűncselekmény. Ezt nem lehet úgy feltüntetni, hogy a klub érdekében járt el, tehát rendben van. Nincs rendben. Bűncselekmény nem lehet eszköz, akkor se, ha éppen "igazunk van". Ráadásul Xavival olyan jól kijött Dembelé, hogy ha nincs ez a zsarolási ügy, könnyen lehet, hogy nyáron maradt volna és hosszabbít velünk. Én nem örültem volna neki

- De Xavi igen.
Az egy teljesen más helyzet, ha az edző úgy áll hozzá, hogy nem hosszabbított a játékos, akkor nyáron elmegy valószínűleg, úgyhogy nem nagyon számol vele, próbál beépíteni mást a helyére, csak ha muszáj, akkor nyúl hozzá.
Erre lehet mondani, hogy kellemetlen a játékosnak, de jogos. De megfenyegetni valakit azért, mert lejár a szerződés..hát ezért van lejárati dátum, hogy lejárjon, ha valamelyik fél ezt akarja.