Aranylabda - FIFA év játékosa
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ha nem Barcás kapja, akkor Vitinhának adnám. Őt érzem a csapata talán legjobbjának, és szavazati szempontból pluszban még az NL-t is megnyerte (ami nálam nem lenne téma, de szerintem az lesz. Szerintem ő olyan lenne, mint Rodrié, egy rossz szót nem lehetne rá szólni, még annyit sem, mert a BL is megvan neki. Dembélé szerintem ekkora húzóember nem volt, ott inkább Kvara érkezésével az egész támadótrió lett nagyon komolyan összerakva, ráadásul a számai főleg center pozícióból jönnek, amik úgy is nagyon jók, de azért nem olyan kiemelkedőek. Azt se mondom, hogy nem érdemelné meg, sajnos el kell ismerni, hogy végre kijött belőle az, amiről tudtuk, hogy benne van, de itt nagyon ügyesen leplezett/leplezett a mindenkori stáb, de nálam Vitinha előtte van.
Amúgy nyilván szurkolok Raphinhának vagy Yamalnak, előbbinek azért jobban, igazságosabbnak érezném.
Amúgy nyilván szurkolok Raphinhának vagy Yamalnak, előbbinek azért jobban, igazságosabbnak érezném.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Chino
- Llegenda del Barça
Azért Rodri EB-győztes lett (amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, a VB-vel sem teszik), a torna MVP-je, angol bajnok, ahol Haalandok előtt, vkp-ként a csapat talán legjobbja volt. Plusz bevezették a fp-t, ahol a világ legellenszenvesebb játékosa ellen "küzdött". De még így is hajszálon múlt, hogy ki nyeri.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.06. 21:27:19Tavaly és tavalyelőtt sem BL győztes játékos kapta. Remélem lassan elfelejtik ezt a régimódi felfogást. Arra ott az UEFA év játékosa díj.bence0330 írta: ↑2025.06.06. 21:02:39Raphinha megérdemelné, de ha az NL meg klub vb féle bohózatokat is belevesszük, akkor valóban nem ő fogja kapni. Esélye sem volt persze az NL-el felvenni a harcot, szóval szerintem továbbra is rettentő igazságtalan ez, de hát ez van, dél-amerikai ilyen évben nem is kaphatja, ha ezt komolyan nézik, vagy max ha mindent megnyert abszolút a klubjával. Szomorú, mert ha csak azt nézem, hogy ki mit tett érte, az érdem régimódi értelmében, akkor Raphinha egy utcahosszal verné a mezőnyt. Így szerintem is már csak top5.
NL és Klub VB szerintem nem sokat befolyásol, kivéve ha PSG nyeri azt is. Remélem nem Mbappe kapja ha ők nyerik, az szerintem elég gáz lenne az idei szezonjuk után.
Rodri aranylabdája után szerintem jó esélye van Raphinhának a 3 kritérium alapján. Yamalt sokkal jobb játékosnak tartom mindkettőjüknél,(Dembelé, Raphinha) de neki lesz még esélye megnyerni, és én sem szeretném, ha 18 évesen teljesen elszállna. És azért a gólszerzésben még javulhat, de az tény, hogy a spanyol válogatott és a Barca legjobb játékosa ilyen fiatalon.
Nekem a Bl-el az a bajom, hogy többségében egy meccsen múlik, ahol bármi lehet. Ha az Inter győz eszébe sem jutott volna senkinek, hogy Dembélé MVP legyen, pláne hogy Aranylabda közelébe kerüljön. Május elejéig-közepéig egy olyan lista sem volt, ahol a top5 esélyes közé sorolták, mindenhol Raphina vezetett toronymagasan.
Ahogy jelenleg is bőven megérdemli, ha csak a Bl-t tekintjük is. Az egész sorozatban húzta a csapatot, gólkirály lett, legtöbb assistot ő jegyezte, rekordot állított be, ami eddig csak egyszer sikerült és ezek csak a száraz statisztikák. Szinte mindig a győztes csapatból kerül ki valaki, túlnyomó részt támadó, akinek a legnagyobb hype-ja van. A tavalyelőtti díjat nem sorolnám ide, azt Messi kapta és tudjuk, hogy az mindig más téma.
Az Aranylabda elvileg egy egyéni díj és nem attól függ, hogy mit ért el a csapat. Legalábbis papíron, viszont egyértelmű, hogy ez nem igaz. Ha egy Vitinhát kivettünk volna abból a csapatból, ha nem is annyira, de közel olyan mértékben megsínylette volna a csapat.
Ahogy Yamalért sem igazán szurkolók. Egyrészt a brazil jobban megérdemli, ő is inkább a tavasza miatt ekkora hype-ot, másrészt teherként is megélheti vagy nagyon elszáll magától. Így is már hatalmas elvárásokat támasztanak felé. Ha egy válogatott meccsen 17 évesen nem villog, már beleállnak.
Eddig is sok esetben nem volt igazságos az Aranylabda, de ha most nem a brazil kapja a 21. század egyik, ha nem a legnagyobb méltánytalansága lesz.
Forca Barca!!!!
Egy meccs alapján erős következtetéseket vontál le. Főleg, hogy Yamal egy sokkal jobban összerekott válogatottban játszik, mint a franciák, ahol évek óta nincs kémia a játékosok között.Asensi írta: ↑2025.06.07. 00:37:27Amit ma megnyerhetsz, ne halaszd holnapra...
Egy Spanyol-Francia meccs után olyan kósza gondolataim támadtak, hogy
- Yamal klassziokkal jobb volt mint Dembelé vagy Mbappé
- Meg van az új CR7 Mbappé személyében? A madridista sztár, aki egy barca játékos árnyékában tengődik
- Leon
- Director del Fútbol
Én is Raphinak adnám de ha Yamal behúzza ezt a trófeát is akkor szerintem megkapja. Akkor a hype amúgy is körülötte.
Én nem bánnám mert csak azért sem mert a bohóc brigád szurkolói olyan szinten vergődnek miatta, hogy öröm nézni.
Én nem bánnám mert csak azért sem mert a bohóc brigád szurkolói olyan szinten vergődnek miatta, hogy öröm nézni.

Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.
L4wandowski
Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!
Grácies Messi!
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.
L4wandowski
Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!
Grácies Messi!
Amit ma megnyerhetsz, ne halaszd holnapra...
Egy Spanyol-Francia meccs után olyan kósza gondolataim támadtak, hogy
- Yamal klassziokkal jobb volt mint Dembelé vagy Mbappé
- Meg van az új CR7 Mbappé személyében? A madridista sztár, aki egy barca játékos árnyékában tengődik
-
- Entrenador del Barça
Tavaly és tavalyelőtt sem BL győztes játékos kapta. Remélem lassan elfelejtik ezt a régimódi felfogást. Arra ott az UEFA év játékosa díj.bence0330 írta: ↑2025.06.06. 21:02:39Raphinha megérdemelné, de ha az NL meg klub vb féle bohózatokat is belevesszük, akkor valóban nem ő fogja kapni. Esélye sem volt persze az NL-el felvenni a harcot, szóval szerintem továbbra is rettentő igazságtalan ez, de hát ez van, dél-amerikai ilyen évben nem is kaphatja, ha ezt komolyan nézik, vagy max ha mindent megnyert abszolút a klubjával. Szomorú, mert ha csak azt nézem, hogy ki mit tett érte, az érdem régimódi értelmében, akkor Raphinha egy utcahosszal verné a mezőnyt. Így szerintem is már csak top5.
NL és Klub VB szerintem nem sokat befolyásol, kivéve ha PSG nyeri azt is. Remélem nem Mbappe kapja ha ők nyerik, az szerintem elég gáz lenne az idei szezonjuk után.
Rodri aranylabdája után szerintem jó esélye van Raphinhának a 3 kritérium alapján. Yamalt sokkal jobb játékosnak tartom mindkettőjüknél,(Dembelé, Raphinha) de neki lesz még esélye megnyerni, és én sem szeretném, ha 18 évesen teljesen elszállna. És azért a gólszerzésben még javulhat, de az tény, hogy a spanyol válogatott és a Barca legjobb játékosa ilyen fiatalon.
Csak más az egész, hogy jó a kölyök, húzza a csapatot sok meccsen, vagy adott esetben aranylabdásként húznia KELL a csapatot. Iszonyatosan ki fogják kezdeni, ha megkapja a díjat és a következő szezonban is lesz 3 olyan hónap, amikor nincs gólja. Síkideg volt most is januárra.
Mindegy, reméljük meg tud vele birkózni.
- bence0330
Raphinha megérdemelné, de ha az NL meg klub vb féle bohózatokat is belevesszük, akkor valóban nem ő fogja kapni. Esélye sem volt persze az NL-el felvenni a harcot, szóval szerintem továbbra is rettentő igazságtalan ez, de hát ez van, dél-amerikai ilyen évben nem is kaphatja, ha ezt komolyan nézik, vagy max ha mindent megnyert abszolút a klubjával. Szomorú, mert ha csak azt nézem, hogy ki mit tett érte, az érdem régimódi értelmében, akkor Raphinha egy utcahosszal verné a mezőnyt. Így szerintem is már csak top5.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Szerintem nincs mostanra olyan bolygóegyüttállás, hogy Raphinha kapja.
Szakmai sikerességi alapon Dembele kapja, hype alapon meg Yamal, de előfordulhat, hogy hasonló történik, mint tavaly a Madrid játékosokkal, hogy még a Barca játékával szimpatizálók is néha erre, néha arra fognak szavazni, de ilyen médiazajnál már nem látom sem Pedri, sem Raphinha esélyét aranylabdára.
Én most 55-35-10% Yamal - Dembele-Raphinha sorrendet látom legnagyobb sajnálatomra, mert nem lesz jó hatással a kölyökre az aranylabda, de Raphinhát még beelőzheti Vitinha is egy NL győzelemmel.
Szakmai sikerességi alapon Dembele kapja, hype alapon meg Yamal, de előfordulhat, hogy hasonló történik, mint tavaly a Madrid játékosokkal, hogy még a Barca játékával szimpatizálók is néha erre, néha arra fognak szavazni, de ilyen médiazajnál már nem látom sem Pedri, sem Raphinha esélyét aranylabdára.
Én most 55-35-10% Yamal - Dembele-Raphinha sorrendet látom legnagyobb sajnálatomra, mert nem lesz jó hatással a kölyökre az aranylabda, de Raphinhát még beelőzheti Vitinha is egy NL győzelemmel.
-
- Entrenador del Barça
https://barcauniversal.com/la-liga-pres ... -vinicius/
Hát ezt az embert eddig sem kedveltem.
Hogy lehet ennyire elfogult? Az aranylabdának Yamal vagy Vinicius között kellene eldőlnie
Közben Raphinhat megválasztották a La Liga legjobb játékosává, a BL-ben igaz Dembele kapta, de ott is egyértelműen Raphinha volt szerintem.
Szerintem az aranylabdát Raphinha érdemelné meg, az UEFA év játékosa díjat meg kapja Dembelé a BL miatt.
Hát ezt az embert eddig sem kedveltem.
Hogy lehet ennyire elfogult? Az aranylabdának Yamal vagy Vinicius között kellene eldőlnie

Közben Raphinhat megválasztották a La Liga legjobb játékosává, a BL-ben igaz Dembele kapta, de ott is egyértelműen Raphinha volt szerintem.
Szerintem az aranylabdát Raphinha érdemelné meg, az UEFA év játékosa díjat meg kapja Dembelé a BL miatt.
Nálam a viselkedés nem dobna annyit a latba, nem nagyon lehet számszerűsíteni, lefelé nagyon nem kilógó esetekben nem is nagyon lehet rangsorolni. Mivel jóval kevesebb válogatottmeccset játszanak, mint klubmeccset, nálam ez sem lenne a klubmeccsekkel azonos arányban súlyozva. A gólszerzők nyilván előnyben vannak, hiszen a játékot gólra játsszák, és ha van klub, amelyik tudja, hogy hiába minden más stat (labdabirtoklás, helyzetek száma, lövések száma, passzok száma, passzpontosság stb-stb), ha nincs gól, megette az egészet a fene, az a Barcelona.
Calhanoglu nálam esélyes lenne az Aranylabdára. Ha mi nyertük volna a BL-t, lett volna legalább 5 jelöltünk. A csapateredményesség nálam egy következő lépcsőfok az egyéni teljesítmények szűrésekor, az egyéni teljesítmény csak a csapateredményesség mellett nyer értelmet.
Calhanoglu nálam esélyes lenne az Aranylabdára. Ha mi nyertük volna a BL-t, lett volna legalább 5 jelöltünk. A csapateredményesség nálam egy következő lépcsőfok az egyéni teljesítmények szűrésekor, az egyéni teljesítmény csak a csapateredményesség mellett nyer értelmet.
-
- Entrenador del Barça
Nagyjából egyetértek veletek. Ha posztonként adnák, kicsit elveszítené a "varázsát". És sosem lesz igazságos, mert jórészt egy "PR" díj, és a góllövők előnyben.
Kritériumok a választásnál:
Individual performance in the previous season (no longer by calendar year).
Team success during the previous season.
Player behavior and fair play during the season.
Ha tiszta lenne a szavazók számára, nálam ez teljesen jogos. Egyéni teljesítmény a legfontosabb, tőlem lehet a Lille játékosa is, lehetőleg top 5 bajnokság játékosa (sajnálom Gyökeres
)
De valószínűleg sokat számít az ismeretség, ami Yamal, Mbappe esetében számottevő.
Az arányok %-os megítélése nem mindegy.
Nálam legyen mondjuk 60-30-10.
Válogatott teljesítményt én is csak VB, EB évében venném figyelembe, de szerintem az tovább torzít, nálam az EB legjobbja Yamal, Olmo
Valóságban szerintem PR 60%, eredmény, különösen VB-EB-BL 30%, maradék minden egyéb.
Ritka esetekben egy kiemelkedő sikereket elérő évben, az adott szezon klubjának legjobb játékosa kapja. (Vagy nem, Sneijder, Ribéry
)
Szóval jó eséllyel pl. egy olyan klub játékosa kapja, amelyik a legismertebb, legsikeresebb minden egyéb években nagy valószínűséggel aki el.csázza.
Itt tartunk most
Kritériumok a választásnál:
Individual performance in the previous season (no longer by calendar year).
Team success during the previous season.
Player behavior and fair play during the season.
Ha tiszta lenne a szavazók számára, nálam ez teljesen jogos. Egyéni teljesítmény a legfontosabb, tőlem lehet a Lille játékosa is, lehetőleg top 5 bajnokság játékosa (sajnálom Gyökeres

De valószínűleg sokat számít az ismeretség, ami Yamal, Mbappe esetében számottevő.
Az arányok %-os megítélése nem mindegy.
Nálam legyen mondjuk 60-30-10.
Válogatott teljesítményt én is csak VB, EB évében venném figyelembe, de szerintem az tovább torzít, nálam az EB legjobbja Yamal, Olmo
Valóságban szerintem PR 60%, eredmény, különösen VB-EB-BL 30%, maradék minden egyéb.
Ritka esetekben egy kiemelkedő sikereket elérő évben, az adott szezon klubjának legjobb játékosa kapja. (Vagy nem, Sneijder, Ribéry

Szóval jó eséllyel pl. egy olyan klub játékosa kapja, amelyik a legismertebb, legsikeresebb minden egyéb években nagy valószínűséggel aki el.csázza.
Itt tartunk most

- bence0330
Ez az összefoglaló kifejezetten szimpatikus, mehetne így az aranylabdán is.Troym írta: ↑2025.05.16. 22:40:56Én ezt úgy képzelem (lehet naívan), hogy mondjuk 25-25-25-25%
- egyéni statok a játékos posztjának megfelelően
- klubcsapat eredményesség
- válogatott eredményesség
- hívjuk viselkedésnek
És akkor el lehet helyezni mindenkit a térképen.
Nálam Raphinha 25/25 egyéni stat alapon, legyen 22/25 viselkedésre, 20/25 klubcsapat eredményességre és 15/25 válogatottra, ez olyan 82/100 pont.
Salah 25/25, 23/25, 18/25, 15/25 olyan szintén 80 pont kb
Dembele viselkedése semmiképp nem rosszabb, nincsenek allűrjei, statjai a helyükön és klub és válogatott eredményessége jobb egy fokkal, mondjuk 85-90 pont, azért még kérdés a BL, klubvb és az NL.
Yamal mondjuk szerintem még egyéni statok szintjén kell, hogy javuljon.
Rodri statjai kiemelkedőek voltak a posztján, egy példakép, EB-t nyert és a City is bajnok lett tavaly.
Vini esetén szerintem egyén statok alapján sem maximum, hanem olyan 20/25, válogatottra 10/25, viselkedésre szintén, klubcsapat eredményességre meg 25/25, ez csak olyan 65/100

Kb egyetértek az értékeléseddel is.
Mondjuk annyi, hogy a válogatott szerintem akkor legyen csak tétel, amikor VB, de legalább EB-Copa év van. NL-ekkel ne szórakozzunk már, senkit nem érdekel, dél-amerikaiaknál meg nézzük a selejtezőt? Ez szerintem kicsit gagyi. Ráadásul ezt nem is a Raphinhának való szurkolásom mondatja, mert amúgy elég szépen halmozza ott is a gólpontokat, sok esetben vezérként. Szóval én kétévente tenném be a válogatottat a kalapba, ráadásul nem adnék 25%-ot feltétlenül rá, mert ez tényleg az, amiről a játékos nem tehet. Jobb klubba kerülhetsz, ha jó vagy, de más válogatottba nem. Haaland érzem, ahogy lájkolja a hsz-em.
Én ezt úgy képzelem (lehet naívan), hogy mondjuk 25-25-25-25%
- hívjuk viselkedésnek
Nálam Raphinha 25/25 egyéni stat alapon, legyen 22/25 viselkedésre, 20/25 klubcsapat eredményességre és 15/25 válogatottra, ez olyan 82/100 pont.
Dembele viselkedése semmiképp nem rosszabb, nincsenek allűrjei, statjai a helyükön és klub és válogatott eredményessége jobb egy fokkal, mondjuk 85-90 pont, azért még kérdés a BL, klubvb és az NL.
Rodri statjai kiemelkedőek voltak a posztján, egy példakép, EB-t nyert és a City is bajnok lett tavaly.
Vini esetén szerintem egyén statok alapján sem maximum, hanem olyan 20/25, válogatottra 10/25, viselkedésre szintén, klubcsapat eredményességre meg 25/25, ez csak olyan 65/100
- hívjuk viselkedésnek
- bence0330
Egyértelmű, ez így almát a körtével, szerintem is így kéne. Van is ilyen, de az nem érdekel senkit. Amíg egy embert díjaznak, addig meg persze a focit gólra játsszák, az mindig előnyben lesz.FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.16. 21:00:29Szerk: persze nem azt mondom, hogy az aranylabda igaszságos, mert a támadóknak van (volt) a legnagyobb esélye megnyerni, lehet igazságosabb lenne posztonként kiosztani
A Messis téma meg attól függ, honnan nézzük. Ha a világ legjobb játékosa kellene, hogy kapja, akkor Messi kb feleannyit kapott csak, amennyit érdemelt volna. Ha az eredmények döntőek, akkor lehet, hogy a 8 sok. De így átlagolva volt ő annyira mindenki felett, hogy megérdemelt ennyivel többet, mint a többiek. Nekem VVD-CR7-Messi nyilatkozatai maradtak meg 6 évvel ezelőttről. Cr nyilván mondta, hogy ő a legjobb, nincs is kérdés, Messi a szokásos "mindenki jó, bárki megkaphatja" szöveget tolta, VVD meg azt mondta, hogy elfogadná nyilván, ha megkapná, meg örülne, de igazságtalannak érezné, mert egyértelműen Messinek kéne kapnia. Nála az volt, hogy mivel ő volt a világ legjobb játékosa, ha az eredmények akár csak kb meg voltak, nem voltak rosszak, akkor ő kapta, mert nem kaphatta más.
És akkor ugyebár csak elődöntősök voltunk.
-
- Entrenador del Barça
Ahogy írtam, sosem értettem miért adnák címek alapján. Ez egy egyéni díj. Abban pedig idén Raphinha a legjobb. Gólpontok, értékelések, meccs embere díjak. És nem mellesleg 3 címet nyert. Emellé a viselkedése (egy két kivétellel) is példaértékű, ahogy a munkamorálja is.
Ha behúzza a BL-t, kapja Inter játékos? Klub VB-t Real játékos, NL-t a franciák akkor MBappe a büntetőkre?
A PSG-nek Franciaországban nincs ellenfele, az ottani címek eddig sem értek sokat. A BL győzelem viszont sokat nyomhat a latban, (France Football aranylabdája)de ahogy írtam, középcsatárként lőtt 21-ből 15-öt. Ha Mbappe vagy Lewy lőtt volna 30-at a bajnokságban, én személy szerint akkor sem nekik adnám.
A legjobb és legnagyobb hatású játékos a csapatára, ahogy a topicjában is írtam, Lamine Yamal volt már az EB-től kezdve, de neki még nem olyan jók a számai.
Messi és CR7 szerintem mindet megérdemelte, mert a címek mellett egyénileg is ők voltak a legjobbak, ellentétben pl. Modriccal.
Szerk: persze nem azt mondom, hogy az aranylabda igaszságos, mert a támadóknak van (volt) a legnagyobb esélye megnyerni, lehet igazságosabb lenne posztonként kiosztani
Ha behúzza a BL-t, kapja Inter játékos? Klub VB-t Real játékos, NL-t a franciák akkor MBappe a büntetőkre?
A PSG-nek Franciaországban nincs ellenfele, az ottani címek eddig sem értek sokat. A BL győzelem viszont sokat nyomhat a latban, (France Football aranylabdája)de ahogy írtam, középcsatárként lőtt 21-ből 15-öt. Ha Mbappe vagy Lewy lőtt volna 30-at a bajnokságban, én személy szerint akkor sem nekik adnám.
A legjobb és legnagyobb hatású játékos a csapatára, ahogy a topicjában is írtam, Lamine Yamal volt már az EB-től kezdve, de neki még nem olyan jók a számai.
Messi és CR7 szerintem mindet megérdemelte, mert a címek mellett egyénileg is ők voltak a legjobbak, ellentétben pl. Modriccal.
Szerk: persze nem azt mondom, hogy az aranylabda igaszságos, mert a támadóknak van (volt) a legnagyobb esélye megnyerni, lehet igazságosabb lenne posztonként kiosztani
- bence0330
Raphinha azért nem csak a gólpontokra kapná. Ő a gólpontok, helyzetkialakítás mellett még zongoracipelő is. Na ezt Salah pl. nem tudja. Dembélé sem, egyik sem fog saját kapunál menteni egy kontránál, soha életében. Raphinha szerintem azzal az érvvel kaphatná, hogy:
1: Ő tett érte a legtöbbet, ebben szerintem semmi vita nem lehet sehol, megközelítőleg ennyit nem tett bele senki, főleg a többi klub támadói közül. Amúgy még Pedri lenne hozzá a legközelebb. Szóval egy szóval: érdemre.
2: BL rekord
3: gólpontok
De szerintem főleg a klub vb miatt nem fogja.
Ettől még ha behúzzák a BL-t, sajna Dembélé fogja kapni, megérdemelten. Kár, hogy nem náluk nőtt be a feje lágya, vagy hogy nem érezte jól magát itt, vagy tudja a fene. Ha nem, akkor szerintem teljesen nyílt a dolog, mert a francia liga nem nyom eleget spanyol-angollal szemben, bár a klub VB csökkenti a Barcások esélyét.
Ha behúzná a Pool a klub vb-t, akkor Salah szerintem már csak azért is megkaphatja, mert igazából 3 éve megkaphatta már volna.
Én Kane-t teljesen esélytelennek tartom, szerintem ő a top10-be bekerülhet, de ennyi. Szerintem eredménytől függően 2-3 Inter játékos (mondjuk... Lautaro, Calha, Sommer, DD?) és Rice is előrébb lehet nála, de akár Donna vagy Vitinha is.
Viszont szerintem Inter játékos nem fog lasztit kapni. Nincs meg a bajnokság sem jó eséllyel, meg nincs is kiemelkedő alakjuk.
Pedri megérdemelne egyet, viszont ő lesz még a közelben, most szerintem túl sok a brutál támadóteljesítmény. Ha egyszer nagyot megy a csapat, és nem lesznek ilyen 60 gólpontos szélsők, akkor még akár meg is kaphatja. De kicsinek érzem sajna rá a esélyt a posztja miatt. Azért ha Vini 60 g+a-t hozott volna, vagy Bellingham folytatta volna az őszét statokban, akkor Rodri sem kapja meg, pedig nála még ott volt az EB mvp cím is.
Azért ott van Yamal is. Az újságírók nagyon tolják, Romano tényleg kb minden lépéséről posztol, ő a leglátványosabb játékos alighanem Európában, az emberekben ez megmarad, és azért tevékenyen részt is vett a sikereinkben, ráadásul talán a végén lépett szintet, ami szintén megmarad jobban az emberekben. Szóval őt sem lehet teljesen kizárni, szerirtem sok szavazatot kap mindenképp.
1: Ő tett érte a legtöbbet, ebben szerintem semmi vita nem lehet sehol, megközelítőleg ennyit nem tett bele senki, főleg a többi klub támadói közül. Amúgy még Pedri lenne hozzá a legközelebb. Szóval egy szóval: érdemre.
2: BL rekord
3: gólpontok
De szerintem főleg a klub vb miatt nem fogja.
Ettől még ha behúzzák a BL-t, sajna Dembélé fogja kapni, megérdemelten. Kár, hogy nem náluk nőtt be a feje lágya, vagy hogy nem érezte jól magát itt, vagy tudja a fene. Ha nem, akkor szerintem teljesen nyílt a dolog, mert a francia liga nem nyom eleget spanyol-angollal szemben, bár a klub VB csökkenti a Barcások esélyét.
Ha behúzná a Pool a klub vb-t, akkor Salah szerintem már csak azért is megkaphatja, mert igazából 3 éve megkaphatta már volna.
Én Kane-t teljesen esélytelennek tartom, szerintem ő a top10-be bekerülhet, de ennyi. Szerintem eredménytől függően 2-3 Inter játékos (mondjuk... Lautaro, Calha, Sommer, DD?) és Rice is előrébb lehet nála, de akár Donna vagy Vitinha is.
Viszont szerintem Inter játékos nem fog lasztit kapni. Nincs meg a bajnokság sem jó eséllyel, meg nincs is kiemelkedő alakjuk.
Pedri megérdemelne egyet, viszont ő lesz még a közelben, most szerintem túl sok a brutál támadóteljesítmény. Ha egyszer nagyot megy a csapat, és nem lesznek ilyen 60 gólpontos szélsők, akkor még akár meg is kaphatja. De kicsinek érzem sajna rá a esélyt a posztja miatt. Azért ha Vini 60 g+a-t hozott volna, vagy Bellingham folytatta volna az őszét statokban, akkor Rodri sem kapja meg, pedig nála még ott volt az EB mvp cím is.
Azért ott van Yamal is. Az újságírók nagyon tolják, Romano tényleg kb minden lépéséről posztol, ő a leglátványosabb játékos alighanem Európában, az emberekben ez megmarad, és azért tevékenyen részt is vett a sikereinkben, ráadásul talán a végén lépett szintet, ami szintén megmarad jobban az emberekben. Szóval őt sem lehet teljesen kizárni, szerirtem sok szavazatot kap mindenképp.
Fel is hozom.FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.16. 19:07:42Inkább áthozom.
Nem nagyon érdekel a brazil válogatott, mert az argentinoknak szurkolok. Ilyen erővel Messinek is fel lehetett volna hozni, hogy nem nyert semmit a válogatottal a karrierje csúcsán.
Tavaly Viniciusnak 30 gólpontra aranylabdát követeltek.
Sem Messinek, sem CR-nek nem szabadott volna ennyi aranylabdát nyernie, kicsit kiüresedett a díj azzal, hogy bárki nyerte a BL-t, vb-t, eb-t ők kapták 10+ évig felváltva.
Közben nem kapott Iniesta a spanyol vb cím után, Ribery a Bayern söpréskor, stb.
Vini nem szint aranylabda kapcsán, de szerintem Raphinha sem kell, hogy kapjon, ez nem gólpont díj.
Rodri okkal kapta az aranylabdát, de szerintem Modricé is megérdemelt.
Ha gólpontversennyé redukáljuk, akkor meg Salah 60+ nál tart, nem számoltam kb 63 lehet neki, csak a bajnokságban van neki 46, de még Kane is 60 körül lehet.
Nálam a sorrend:
1. Dembele
2. Salah
3. Raphinha
4. Pedri
5. Kane
-
- Entrenador del Barça
Inkább áthozom.Troym írta: ↑2025.05.16. 15:24:23Válogatott szinten először jussanak ki a brazilok a vb-re, utána jelentkezzen Vini / Raphinha stb egy aranylabdáért, mert a világ legeredményesebb válogatottja minden idők legdurvább mélyrepülését csinálja jelenleg. Franciák, spanyolok azért ott is villognak, de még Egyiptom is legalább döntős általában kontinensszinten.
Nem nagyon érdekel a brazil válogatott, mert az argentinoknak szurkolok. Ilyen erővel Messinek is fel lehetett volna hozni, hogy nem nyert semmit a válogatottal a karrierje csúcsán.
Tavaly Viniciusnak 30 gólpontra aranylabdát követeltek.
Raphinha most jár 48-nál. (Bajnoki + BL)
Én örülnék neki, ha ő kapná, mert példát mutatna a fiataloknak, hogy kemény munkával is el lehet érni a célokat.
Szerk: most nézem Neymar legjobb szezonja 56 gólpont 15/16
Raphinha 59 gólpont minden sorozatban
Szerintem kár ezen rugózni, mindenki szíve csücske Dembouz fogja kapni a bogyót.
Bajnoki cím - pipa
Szuperkupa - pipa
Francia kupadöntő a Reims ellen - simán behúzzák
Bl döntő - szerintem azt is
Nemzetek ligája elődöntő - még arra is van esélye
46 meccs - 46 g/a
Simán összejöhet neki a 6-7 kupás szezon. (még a klub vb is)
Amúgy meg nem vagyunk se előrébb, se hátrébb, ha nálunk kapná valaki, de Raphinha válogatott szünet óta amúgy sem nevezhető aranylabda szintnek.
Bajnoki cím - pipa
Szuperkupa - pipa
Francia kupadöntő a Reims ellen - simán behúzzák
Bl döntő - szerintem azt is
Nemzetek ligája elődöntő - még arra is van esélye
46 meccs - 46 g/a
Simán összejöhet neki a 6-7 kupás szezon. (még a klub vb is)
Amúgy meg nem vagyunk se előrébb, se hátrébb, ha nálunk kapná valaki, de Raphinha válogatott szünet óta amúgy sem nevezhető aranylabda szintnek.
- bence0330
Ja, ha Barcás játékosnak akarjuk, akkor a PSG nem nyerheti meg. Az Inter-Arsenal duóból nehéz kiemelni bárkit. A klubvb az igazi gond, ha az nem lenne, akkor az elődöntő+esetleges bajnokság elég lehetne, így már szerintem nem. De hárman is ott lesznek közülünk szerintem a top10-ben, már az is valami. 

- szbsz
- Capitá del Barça
Ha ne adj isten sikerülne megnyerniük a bajnokságot és mellé a klub vbn is nagyot menne a Reál, akkor a teknőc kapja!Barcaforever írta: ↑2025.05.07. 20:03:47Most a kiesésünkkel az aranylabda is totál megjósolhatatlan, mert ha bekerülünk a döntőbe szerintem akkor Raphinha vitte volna nálam, de ha hozzuk a bajnokságot így is még egy nagyon szép évet zárhat. De ha a PSG döntőzik és nyernének akkor Dembele lenne a fő esélyes? Az Interből nem tudnék senkit se kiemelni.
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
- Barcaforever
- Director del Fútbol
Most a kiesésünkkel az aranylabda is totál megjósolhatatlan, mert ha bekerülünk a döntőbe szerintem akkor Raphinha vitte volna nálam, de ha hozzuk a bajnokságot így is még egy nagyon szép évet zárhat. De ha a PSG döntőzik és nyernének akkor Dembele lenne a fő esélyes? Az Interből nem tudnék senkit se kiemelni.