LG írta: ↑2025.05.24. 10:10:30
Ezt a Wirtz Liverpool házasságot nagyon nem láttam jönni. Meglátjuk, de szerintem nem is oda kellett, és nem is oda illik a legjobban.
A Leverkusen esetében pedig kezd beigazolódni, amitől féltem. Elment a sikeredző, mennek a kulcsemberek. Nehéz nyár vár az új edzőre.
Nem hiszem, hogy ez összefüggene Xabi Alonso távozásával. Tah 100 % volt, hogy idén elmegy, már két évvel ezelőtt elutasította a szerződéshosszabbítást, csak a kontraktus lejártára várt. Wirtz eligazolása is rég idő kérdése volt, már tavaly nagyon valószínűnek nézett ki, '25 is már egy "késői" dátumnak tűnt, főleg, hogy jövőre már lejáró szerződésű lesz, a klubnak is inkább az az érdeke, hogy most menjen, mert a hosszabbítást (egyelőre) ő is elutasította. A németeknek azért nem mindegy, hogy most kapnak 120+ milliót vagy jövőre a felét. Vele kapcsolatban sok csapatról pletykáltak, én is csak most láttam a Pool-nál először felbukkanni, viszont azt kétlem, hogy ők kiadnák azt a 150 milliót, amit írnak és kérnek érte. A Bayern viszont, mint legkomolyabb érdeklődő rég nagyon valós, ahogy szerintem a másik PL klub, a City is valószínűbb. Sokkal magasabb bért tudnak adni és az árát is ki tudják fizetni. Nem mellesleg sokkal logikusabbnak is tűnik, de Bruyne is lép nyáron, szükségük van egy klasszis utódra.
Habár szerintem Bayern lesz Wirtz következő állomása.
Azt hogy Tah nem jött egy percig sem sajnálom. Így is kellett volna fizetni érte (30 millió körül írtak, csak ez az FFP-t nem bántotta volna), magas fizetéssel nem mellesleg nem a jövő embere. Képességekben egy Araujo még mindig veri, vele kapcsolatban én azért inkább kiindulnék az utóbbi négy évéből, mint az idei félből. Az pedig hogy mennyire tudna ide beilleszkedni nagy kérdés, nem egyszerű dolog, ezt láttuk. Oda jelenleg bőven megvagyunk. Szerintem az sem véletlen, hogy a Real nem repült rá komolyabban, pedig nekik tényleg szükségük lett/van egy újabb belső védőre és a bére sem jelente nekik nagy akadályt, velünk szemben.