Barça vs. Real - El Clásico
Megkezdték a pénzszórást, megvették a holland-spanyol bekket... Valószínűleg idén is elköltenek min. 100-at... (forrás az igazoláshoz a "here we go")
Ez ott mindig benne van. Xabi is valószínűleg látott már focipályát életében és talán innen onnan hallott már a Madridról is korábban úgy gondolom, valószínűleg tisztában van azzal hogy mit vállalt el. Jobb alternatíva max Klopp lett volna, halvány gőzöm nincs hogy megkeresték-e, egyszer már kikosarazta őket még régen.Deluigi írta: ↑2025.05.15. 18:06:26Szerintem fel ev alatt ki fog pukkadni a Xabi hype, o sem fog tudni mit kezdeni ezzel a nepseggel.
Mindig Ancelotti volt a pedagogus, mindenkit megszelidit, aztan, latjuk, mi lett belole.
En szerintem fel ev utan ki fogjak tenni, mert nem jonnek vele sem az eredmenyek...
Szerintem a 15 BL-es klubnak nem katasztrófa, hogy a világ egyetlen csapata amelyik egy lapon említhető velük, idén kicsit jobb volt náluk. 7 pont a különbség, a 2 egymás elleni vereségükkel együtt, szóval a maradék szezonban 1 pont a difi.Rinku írta: ↑2025.05.15. 10:03:56Mármint úgy gondolod, hogy 15 béel klubnak nem katasztrófa, hogy az utált, büdös kis katalán unokatestvér megverte őket minden létező fronton, abból kétszer kupadöntőkben, illetve a lesajnált, büdös kis angol távoli unkatestvér is oda-vissza letolta nekik a gatyát és beállt mögéjük egy 5-1 összesítéssel? Tényleg nem katasztrófa? Ez több, mint katasztrófa, ez akkora szégyen, mint amikor Crassus seregét egyszerűen hülyére-holtra nyilazták a pártusok a sivatag kellős közepén (pardon my history buff). A realnál nagyon mélyen magukba kell nézni, mert az ő szintjükön ilyen nem lehet. Egy Spurs, Róma, Leverkusennek belefér. Bayernnek, Realnak, PSG-nek, vagy nekünk, szimplán nem. Már hallom a pénztárgép csörgését Perez irodája mellett, durva nyaruk lesz.
![]()
Az egymás ellenin pedig kijött hogy idén a Barca volt a jobb a kettő közül, ez messze van a katasztrófától.
Én még emlékszem olyan időkre, amikor már a kieső helyek közelében voltunk szezon közben, aztán a szezon végén örültünk egy utolsó pillanatban kiharcolt UEFA kupa indulásnak, na arra biztos azt mondanák hogy katasztrófa.
Pont mi láttuk első kézből hogy mennyire sokat tud dobni egy gárdán egy edzőváltás, a tavalyi nézhetetlen [auto_cenzúra] alatt a győzelmek is kevésbé voltak értékelhetőek mint az idei vereségeink.
A BL szereplésük miért lenne katasztrófa? Továbbmentek egy City és egy Atletico ellen, majd kiestek az Arsenal ellen. Bármelyik a háromból sokkal nagyobb ellenfél mint ez a szánalmas [auto_cenzúra] Inter, a kieséses szakaszban sikerült kiesnünk értékelhető ellenfél nélkül, mert a Benfica, Dortmund, Inter hármas minden, csak nem értékelhető ellenfelek, leterített vörös szőnyeg volt ez a sorsolás a döntőbe, de így is sikerült elbukni.
De sem az Inter, sem az Arsenal elleni kiesés nem katasztrófa, maximum alulmúlta az előzetes elvárásokat.
Katasztrófának azt nevezném, ha mondjuk 2x egymás után kiestek volna a BL csoportkörben, aztán az európa ligában is mondjuk egy Frakfurt letolta volna nekik azt a gatyát.
Ugyan azt kell csinálniuk mint amit nekünk. Edzőváltás már megvolt ott is, mindkét csapatban a védelembe értelmes embereket kell igazolni, itt sem Cubarsi és GM-ek kellene hogy futkossanak, ott sem Tsuameni meg LV. Aztán nyerjen a jobb, vagy az Atletico ha ők érdemlik meg, róluk sem szabad elfeledkezni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Damask 2025.05.15. 21:46:25-kor.
- torotam
- Jugador d'estrella
Próféta szóljon belőled!Deluigi írta: ↑2025.05.15. 18:06:26Szerintem fel ev alatt ki fog pukkadni a Xabi hype, o sem fog tudni mit kezdeni ezzel a nepseggel.
Mindig Ancelotti volt a pedagogus, mindenkit megszelidit, aztan, latjuk, mi lett belole.
En szerintem fel ev utan ki fogjak tenni, mert nem jonnek vele sem az eredmenyek...

De sajna én is azok közé tartozok, akik feltámadást várnak tőlük és sikeres éveket. A keretük eddig is bombaerős volt, amire most nagyon tudatosan ráerősítenek (és ők mint mindig most is tudnak igazolni). Jobb bekk pozi kritikán aluli volt náluk, most lesz egy TAA. Belső védőnek behúzzák Huijsent (naná hogy ők szerzik meg) és bal védőnek is egy tehetséges játékos van már a hálójukban.
A keretük erősebb a miénknél véleményem szerint, a kapus, a támadó kp és a csatár poszton jobbak nálunk. Védelem és vkp az kb egál.
Ebben az évben egyszerűen jóllakottan érkeztek meg, MBappe felborította Ancelotti működő rendszerét, Vinicius visszaesett az aranylabda hiszti után, sok sérültjük volt és Carlo meg beleszeretett Lucas Vazquezbe.
Ezalatt mi felülteljesítettünk, Raphi és Lewa szárnyalltak, Casadó és Cubarsi berobbantak, Inigo szinte végig tanár volt, Koundé meg egy gép, Pedri top volt és sérülésmentes, Yamal pedig tényleg zseni. És hát a Flick effekt meg az új taktika is ült. A focink pedig több polccal volt a madridé felett.
Visca el BARCA!
Menni fog a foci Xabival, ami max annyi lesz,h nagyobb fordulatszamon passzolgathatnak korbe korbe a bunker feltoresehez,mert esz tovabbra sincs nekik.Van 3-4 top jatekosuk es annyi,a 4 meccses alazassal is beraktuk nekik a csokit a gatyoba,ha megint ellenunk kell jatszaniuk…sztem ebbe a madridi keretbe sokkal tobb van belelatva,mint ami.Jovore is siman verni fogjuk oket!A mi jatekunk soha nem fog nekik izleni.
Ma pedig hajra!! Zarjuk le a bajnoksagot!
Ma pedig hajra!! Zarjuk le a bajnoksagot!
- Deluigi
- Entrenador del Barça
Szerintem fel ev alatt ki fog pukkadni a Xabi hype, o sem fog tudni mit kezdeni ezzel a nepseggel.
-
- Entrenador del Barça
Ez szó szerint így van

A Barca ehhez már hozzászokott, különösen idén

Sok edző, vezető lenyilatkozta az utóbbi években, hogy dupla olyan jól kell játszani ellenük, és általában így is tesszük.
https://barcauniversal.com/laportas-adv ... t-results/
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ja, jól megfogalmaztátok. Nyilván az is jól tettenérhető, ami minden elnyomó-elnyomott szituban, mi megyünk jobban, ez teljesen természetszerű, lehet ezt kisebbségi komplexusnak hívni, de szerintem nem az feltétlen.
Mondjuk idén osztályokkal voltunk jobbak, és már Arsenalok sem ették meg a "Mi vagyunk a Madrid" kezdetű történetet. De kíváncsi leszek, hogy változnak a klasszikóban az erőviszonyok, Xabi alatt focizni is fognak, és kb egy szinten lesz a két csapat. Szerintem a hozzáállásuk is jobb lesz amúgy, sajna.
Mondjuk idén osztályokkal voltunk jobbak, és már Arsenalok sem ették meg a "Mi vagyunk a Madrid" kezdetű történetet. De kíváncsi leszek, hogy változnak a klasszikóban az erőviszonyok, Xabi alatt focizni is fognak, és kb egy szinten lesz a két csapat. Szerintem a hozzáállásuk is jobb lesz amúgy, sajna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ezzel maximálisan egyetértek.Troym írta: ↑2025.05.15. 16:29:38Más a lelkivilág egy classico és BL esetén, arra vezetem vissza.
El Classicon harcolnak Katalóniáért, BL-ben meg "jajj csak éljük túl, ússzuk meg, jussunk tovább valahogy".
A Madrid meg kb mindenhova odaáll, hogy "mi vagyunk a legnagyobb rekordbajnokok, bármit megtehetünk" Ez működik random BL meccseken olyanok ellen, akikkel pár évente 1 meccsig találkoznak, de ellenünk van évente 4-6 meccsük , nem érvényesül, egyszerűen "nem hisszük el".
A Madrid ellen mindenki úgy megy ki a pályára hogy ők a Madrid, jaj mi lesz most. A legtöbb játékos arról álmodik hogy ott játszik (vagy a Barcában vagy a szülővárosában kb erre a 3-ra szűkül).
Mi úgy megyünk ki a Madrid ellen ahogy pl a Liverpool kimegy a MU ellen, ők a nagy rivális, agyon kell őket csapni aztán kész.
Úgyhogy igen, ez szerintem is így van.
Más a lelkivilág egy classico és BL esetén, arra vezetem vissza.Rinku írta: ↑2025.05.15. 16:06:26Azt nem tagadom, hogy önbizalomban a Barca nem erős. Ha az arc felét, amivel a Madrid rendelkezik, a magunkénak mondhatnánk, legalább 2 BL-t biztost nyertünk volna még az elmúlt 15 évben. De azért a 2:6 és a 0:5 még ott él mindegyikőjük fejében.Bár ki tudja, a mezei szurkoló könnyen felejt, jönnek újak is. Nálunk is, vajon hány Yamal-mezes srác emlékszik a Pool elleni 0:4-re?
El Classicon harcolnak Katalóniáért, BL-ben meg "jajj csak éljük túl, ússzuk meg, jussunk tovább valahogy".
A Madrid meg kb mindenhova odaáll, hogy "mi vagyunk a legnagyobb rekordbajnokok, bármit megtehetünk" Ez működik random BL meccseken olyanok ellen, akikkel pár évente 1 meccsig találkoznak, de ellenünk van évente 4-6 meccsük , nem érvényesül, egyszerűen "nem hisszük el".
Csak nem érted, hogy miről írok. A kis uncsitesós gondolatom az kifejezetten ő nézőpontjuk, nem a Barcáé. Az egyetlenek, akik gyakorlatilag büntetlenül megdobálhatják a bírót, meg a paraszt játékosuk a torok elvágást mutogathatja, pályára berohangálhatnak, semminek semmi valós következménye. Azért büntetik meg a klubot, mert muszáj valamit felmutatni néha. Amúgy az egész Liga vezetősége sz.rik az egészre, mert ugyanabból az alomból vannak, csak eljátszák az urakat. Jó kis francóista Torrente-vér.

Mondjuk a 20-25 éves top játékosaikat pont a hajukra kenhetik, bár Xabi Alonso összeránhatja a brigádot. Kíváncsi leszek rá, simán alkalmas. Nem örülök, hogy ő jött, egész vonzóvá vált a püfölésünk.

Azt nem tagadom, hogy önbizalomban a Barca nem erős. Ha az arc felét, amivel a Madrid rendelkezik, a magunkénak mondhatnánk, legalább 2 BL-t biztost nyertünk volna még az elmúlt 15 évben. De azért a 2:6 és a 0:5 még ott él mindegyikőjük fejében.

Football, bloody hell. /SAF/
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Én sajna elég fényesnek látom a madridi jövőt. Nem tudom, ez BL-ekben hogy csapódik le, mert az lutri, de lesz foci, és lesz rivalizálás velünk még úgy is, hogy mi is elég komolyan nyomjuk. A keret erősebb lesz, mint nálunk, a lyukak foltozása már most megkezdődött. Én a két brazil balszélső közül egyet eladnék, és inkább Vinit, mert Rodrygo elvan mindkét szélen sőt középen is 2. számú játékosként, plusz korrekt ember. Xabi véleményét megvárnám Endrickről, és ha nem elég, akkor hoznék egy centert, a jobbszélső poszton elgondolkodnék, ha van rá pénz, oda hoznék még valakit, hacsak Gülert nem oda szánja Xabi. És persze mint mindenki, hoznék egy technikás irányítót középre. Szerintem ez így egy megvalósítható téma anyagilag, ffp ügyileg.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Dehogynem, bírokról itt most szó sem volt.
Ez a vezetőség és Don Carlo felelősége volt idén.
Erre is írtam, hogy még vége sincs a szezonnak, de jön megoldás ezekre a problémákra.
Nem a bíráskodáson mulott a szezon, szerintem ezt még a legelvakultabb szurkolótársaim se gondolják.
https://www.youtube.com/watch?v=0L9EsEDC5Ig" target="_blank
Számon lett kérve sok fórumon, stb, (nyilván nem miattunk) és meg is hallgattatott:
- elfáradt edző-csapat viszony
- rossz erőnlét
- lyukas keret
- meg van az új edzőnk: Xabi
- új erőnléti stáb jön, leverkusenből
- már most jött két új védő, Trent, Huijsen (ma/holnap official), jövő héten lezongorázzuk a balszélsőt is nagy valószínűséggel a benficas srácot. (El lesz küldve jó pár játékos vagy nem hosszíbítanak velük)
Barcátol kikapni mindig fájó, de amióta 2000 óta nézem a focit nekem nagyjából egál. Egy dolgot sajnálok, hogy soha nem vertünk meg igazán titeket (6:0, 5:0, stb.), de számomra a BL kiemelt meccsek fontosabbak, mint a classicok... az októberi még felbosszantott, a többinél tudtam, hogy ti vagytok az esélyesebbek idén, több okból is.
- elfáradt edző-csapat viszony
- rossz erőnlét
- lyukas keret
- meg van az új edzőnk: Xabi
- új erőnléti stáb jön, leverkusenből
- már most jött két új védő, Trent, Huijsen (ma/holnap official), jövő héten lezongorázzuk a balszélsőt is nagy valószínűséggel a benficas srácot. (El lesz küldve jó pár játékos vagy nem hosszíbítanak velük)
Barcátol kikapni mindig fájó, de amióta 2000 óta nézem a focit nekem nagyjából egál. Egy dolgot sajnálok, hogy soha nem vertünk meg igazán titeket (6:0, 5:0, stb.), de számomra a BL kiemelt meccsek fontosabbak, mint a classicok... az októberi még felbosszantott, a többinél tudtam, hogy ti vagytok az esélyesebbek idén, több okból is.
https://www.youtube.com/watch?v=0L9EsEDC5Ig" target="_blank
Tavaly a szürke, eredménytelen játék miatt megvált a klub Xavitól, de nem emlékszem olyasmire, hogy nagy számonkérése lett volna a játékosoknak, elnöknek, sportigazgatónak, de legalábbis mindenki más a helyén maradt, hacsak nem egyszemélyiben Gündogan volt a felelős mindenért, mellette elengedtünk pár 30 feletti kiegészítő embert (SR, Alonso) és néhány fiatalt. Pár kritika hangzott el itt is...brazilfan írta: ↑2025.05.15. 10:49:54Én a Real-szurkolók helyében most a focistáktól, Ancelottitól és Pereztől is számon kérném ezt az évet, és még egyszer mondom, nemcsak az elmaradt sikerek miatt, hanem a szürke, egysíkú, a Realhoz méltatlan játék miatt is. És a Real TV szánalmas kompenzálási kísérletei miatt is. A helyükben kikérném magamnak, hogy ilyen hülyeségekkel akarnak etetni.
Hasonlóra számítok ott is.
Kb elmegy LV, Modric, Carvajal, plusz az edző, jön egy új edző pár új arc és kész.
A Madrid alapembereinek nagy része ideális korban van, más edzővel gondolom képesek lehetnek eredményesebb, látványosabb focira, de alapvetően ott azért elégedettebbek akkor is , ha van győzelem (kupák), nem feltétlen kötelező a látványos sokgólos győzelmek.
Augusztusban még arról volt szó, hogy hú, jön Mbappé, tarolni fognak. Aztán nemhogy a címekben nem taroltak, hanem a játékban sem. Xavit és a Barca-játékosok zömét a hasonlóan sikertelen utolsó évében alkalmatlannak nyilvánította a sajtó és a szurkolók jelentős része.
Én a Real-szurkolók helyében most a focistáktól, Ancelottitól és Pereztől is számon kérném ezt az évet, és még egyszer mondom, nemcsak az elmaradt sikerek miatt, hanem a szürke, egysíkú, a Realhoz méltatlan játék miatt is. És a Real TV szánalmas kompenzálási kísérletei miatt is. A helyükben kikérném magamnak, hogy ilyen hülyeségekkel akarnak etetni.
Én a Real-szurkolók helyében most a focistáktól, Ancelottitól és Pereztől is számon kérném ezt az évet, és még egyszer mondom, nemcsak az elmaradt sikerek miatt, hanem a szürke, egysíkú, a Realhoz méltatlan játék miatt is. És a Real TV szánalmas kompenzálási kísérletei miatt is. A helyükben kikérném magamnak, hogy ilyen hülyeségekkel akarnak etetni.
Úgy gondolom.Rinku írta: ↑2025.05.15. 10:03:56Mármint úgy gondolod, hogy 15 béel klubnak nem katasztrófa, hogy az utált, büdös kis katalán unokatestvér megverte őket minden létező fronton, abból kétszer kupadöntőkben, illetve a lesajnált, büdös kis angol távoli unkatestvér is oda-vissza letolta nekik a gatyát és beállt mögéjük egy 5-1 összesítéssel? Tényleg nem katasztrófa?
Mit nézzenek magukon?
Edzőcsere megvolt, 30 feletti játékosok elmennek, hozzák a 20-25 közötti top játékosokat a hiányposztokra, ennyi.
Csak mi nem tudunk túllépni és helyén kezelni kudarcokat (Roma, Liverpool, Frankfurt, stb) és beleég a tudatba egy ilyen évztizedekre, ezzel megbénítva a csapatot, edzőket szurkolókat, nekik többek között azért van 15 béel címük, mert nem keseregnek, hanem dolgoznak, levonják a megfelelő következtetéseket és mennek tovább.
- A City 4-0ra elkalapálta őket 2éve, tavaly meg megnyerték a BL-t. MEnnyit hallasz a City elleni 0-4ről?
- Xavi első 1.5 évében elkapta őket többször akár komolyabban is 0-4 stb, aztán tavaly 4 zacskót mi kaptunk, idén ők, lehet jövőre ismét mi, kiszámítatatlan. Egy biztos náluk a Classicok fontossága biztos a kupák, címek mögött van, inkább a nice to have kategória.
- a "büdös kis unokatestvér" egy ugyanolyan európai topcsapat, milliárdos bevétellel, kiadással, játékoskerettel, csak nagyon szeretik ezt a kisebbségi komplexust nyomatni katalán sajtó és szurkolók
Mármint úgy gondolod, hogy 15 béel klubnak nem katasztrófa, hogy az utált, büdös kis katalán unokatestvér megverte őket minden létező fronton, abból kétszer kupadöntőkben, illetve a lesajnált, büdös kis angol távoli unkatestvér is oda-vissza letolta nekik a gatyát és beállt mögéjük egy 5-1 összesítéssel? Tényleg nem katasztrófa? Ez több, mint katasztrófa, ez akkora szégyen, mint amikor Crassus seregét egyszerűen hülyére-holtra nyilazták a pártusok a sivatag kellős közepén (pardon my history buff

Football, bloody hell. /SAF/
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Abszolút. Jövőre csak jobbak lesznek, de idén sem voltak rosszak, ezért is nagy fegyvertény a 4/4.Troym írta: ↑2025.05.15. 09:44:55Bajnoki ezüst, kupadöntő, BL8, azért nem hiszem, hogy nagy katasztrófa lenne Madridban, simán rosszul sikerült a szezon, edzőcsere 4-5 poszton változtatnak és kész.
A 4 bukott Classico valóban nem néz ki jó, de vannak hullámok mindkét csapat életében, most idén nekünk jött össze minden a Classicon, jövőre lehet fordítva lesz.
Ha lesz eszük szereznek valakit Kroos posztjára, plusz egy jhv, bhv, khv és kb kész is. (Ebből TAA és Huijsen kb meg is van, Carrerast is megkörnyékezték, marad egy középső középpályás)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Bajnoki ezüst, kupadöntő, BL8, azért nem hiszem, hogy nagy katasztrófa lenne Madridban, simán rosszul sikerült a szezon, edzőcsere 4-5 poszton változtatnak és kész.
A 4 bukott Classico valóban nem néz ki jó, de vannak hullámok mindkét csapat életében, most idén nekünk jött össze minden a Classicon, jövőre lehet fordítva lesz.
Ha lesz eszük szereznek valakit Kroos posztjára, plusz egy jhv, bhv, khv és kb kész is. (Ebből TAA és Huijsen kb meg is van, Carrerast is megkörnyékezték, marad egy középső középpályás)
Csak az első félidőt néztem, nem volt telt ház, de kendőlobogtatás sem volt, annak ellenére, hogy sok éve nem voltak ennyire sikertelenek.
Vagy nem is kell kendőt lobogtatni, mert az edző úgyis elmegy?
Vagy nem is kell kendőt lobogtatni, mert az edző úgyis elmegy?
- torotam
- Jugador d'estrella
Persze, be kell húzni lehetőleg ma, abszolút adom.
Csak annyira méltatlan volt legutóbb, mikor a játékosainknak ünneplés helyett szaladniuk (menekülniük) kellett a berohanó Espanyol szurkolók elől...
Erre gondoltam, hogy mennyivel szebb lenne hazai pályán behúzni.
Néztem a tegnapi Madrid meccset, amit nem értettem, hogy miért volt 5 perc a hosszabbítás? Aki nézte, az indokoltnak gondolja az 5 percet?
Csak annyira méltatlan volt legutóbb, mikor a játékosainknak ünneplés helyett szaladniuk (menekülniük) kellett a berohanó Espanyol szurkolók elől...

Erre gondoltam, hogy mennyivel szebb lenne hazai pályán behúzni.

Néztem a tegnapi Madrid meccset, amit nem értettem, hogy miért volt 5 perc a hosszabbítás? Aki nézte, az indokoltnak gondolja az 5 percet?
Visca el BARCA!
-
- Entrenador del Barça
Így van. Ma be kell húzni. Az utolsó 2 meccs nagyon kemény lesz, 2 BL-re hajtó csapat ellen. Villarreal nagyon jól játszik mostanában, baszk földön mindig nagyon nehéz. Elvileg ez lesz a 3 meccsből a legkönnyebb, még akkor is, ha az Espanol mindent meg fog tenni a győzelemért.horika írta: ↑2025.05.14. 23:58:01„Én azt sem bánnám, ha holnap X az Espanyol ellen és jövő héten hazai pályán húzzuk be.”
Nem t'om, én azért nem vagyok teljesen nyugodt. Mindenki bajnoknak tekinti a Barcát, de az utolsó két meccs nagyon kemény lesz, így tényleg kellene a holnapi győzelem. De legyünk őszinték, voltak bőven szenvedős meccsek is az elmúlt időszakban (Leganés, Celta, Mallorca, Valladolid).
Én a vasárnapi Barca–Real után úgy fogtam fel, hogy van 6 db meccslabdánk (3 Real-meccs + 3 Barca-meccs). Az első bukó, de van még 5...
(Amúgy sziasztok, ez az első hozzászólásom.)