Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.12. 13:22:16

Két opciónk van.

A: Fizetünk valakinek tovább, hogy legalább kiegyenlítsük az erőviszonyokat és ne legyen nyílt csalás az összes meccsünk, mint ahogy az tegnap is történt.

B: Hagyjuk ezt a majom ligát a francba és kérelmezzünk a felvételünket a franciába. Nekem ez tetszik jobban, a pénz is több lenne és a francia konyha is jobb. :D

Ennek ebben a formában semmi érteleme, ha nincs ekkora szembeszelünk idén, én tuti biztos vagyok benne, hogy tripláztunk volna. Az, hogy a bajnokságban 150%-ot kellett nyújtanunk meccsről-meccsre, hogy ellensúlyozzuk a korrupt birók csalásait, rengeteget kivett a srácokból... Jövőre ennek nem szabad így lennie. Vagy A, vagy B de választanunk kell, mert ennek így semmi értelme...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
vg99
Capitá del Barça

2025.05.12. 12:51:13

Szerintem a Real kezezését nem is látta rendesen, élőben, mert 2 másik játékos állt a bíró és a szitu között. A Var meg direkt nem a nyilvánvaló kameraképet mutatta. Mindegyik ellenünk volt. De nyertünk. Egy élesebb Reálnak viszont elég lesz legközelebb ennyi és folyamatos bírói segítség. Lehet, hogy mégis volt vmi a korábbi bíró vesztegetési ügyben. Azzal értük el a semlegességet..
ALEXDP
Capitá del Barça

2025.05.12. 11:50:36

Teljesen felfoghatatlan és következetetlen ez az egész, botrány. Igenis a bírók is álljanak ki, főleg már ebben a szétvarozott világban és indokolják meg a döntéseiket. Kíváncsi lennék nagyon a francia kezezése miért semmi, visszanézés után is, és Ferminé miért az.
Egyetértek.
Nyilván nem véletlen, hogy évek óta nem hagyják jóvá a játékvezetők kötelező sajtótájékoztatós részvételét!
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.05.12. 11:41:02

ALEXDP írta:
2025.05.12. 10:45:55
Újra megnézve is , az a véleményem, hogy a madridi kéz esetében tizit kellett volna ítélni, sárga lap nélkül,hiába vétlen, de gólba vagy legalábbis kapura tartó labdát blokkolt(mint Cucu esetében az Eb döntőn, az is tizenegyes volt). Fermin esetében szintén vétlen kezezés történt, majd birtokolta a labdát az ellenfél, de szerelt Fermin és belőtte. Ez egy teljesen szabályos gól.
Mondom ezt úgy, hogy nyertünk, és kb zsebben a bajnokság.
Teljesen felfoghatatlan és következetetlen ez az egész, botrány. Igenis a bírók is álljanak ki, főleg már ebben a szétvarozott világban és indokolják meg a döntéseiket. Kíváncsi lennék nagyon a francia kezezése miért semmi, visszanézés után is, és Ferminé miért az.
Kép
ALEXDP
Capitá del Barça

2025.05.12. 10:45:55

Újra megnézve is , az a véleményem, hogy a madridi kéz esetében tizit kellett volna ítélni, sárga lap nélkül,hiába vétlen, de gólba vagy legalábbis kapura tartó labdát blokkolt(mint Cucu esetében az Eb döntőn, az is tizenegyes volt). Fermin esetében szintén vétlen kezezés történt, majd birtokolta a labdát az ellenfél, de szerelt Fermin és belőtte. Ez egy teljesen szabályos gól.
Mondom ezt úgy, hogy nyertünk, és kb zsebben a bajnokság.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.12. 10:44:07

herlius írta:
2025.05.12. 10:13:58
Szerintem egy kicsit túl szigorúan nézed a dolgokat. Egyrészt a Madrid egész évben a hátsó alakzat sérüléshullámaival küszködött, most is több alapemberük hiányzott onnan. Másrészt nálunk még csavarosabb a helyzet. Rögtön a szezon elején kidőlt Bernal, aki a védelem előtt stabilitást tudott adni, majd a szezon utolsó harmadára a helyette beugró Cassado is. A korábbi években is láthattuk már, hogy FdJ alapvetően nem alkalmas pontosan arra a feladatra, amit az előző kettő remekül megoldott. Azt se felejtsük el, hogy bizonyos embereink rengeteg kilométerrel a lábukban tudták le a szezont, hiszen nem volt minőségi alternatívájuk, ezeknek egy része pedig még szinte zöldfülű, főleg európai meccseken. A BL-ben pedig a rutin sokszor többet ér, mint az egyéni képességek, ezt számtalanszor láttuk már, és most az Inter volt a legjobb példa erre. És még így is kellett a mi rutintalanságunk és némi bírói rásegítés, hogy továbbmenjenek. Az utóbbi hetek programja ráadásul extrém sűrű is volt, amire még a liga is rásegített, ebből is adódnak már a fizikai és mentális fáradtságok. Flick szerintem nagyon jól ráérzett, hogy ennek a keretnek miben van a fő ereje és arra próbál építeni. Nyilván a korlátok adottak, a keret mélysége nem megfelelő, sokaknál a rutin hiánya is érződik, de ezek mind orvosolható dolgok a következő években.
A Real kérdésbe nem szólnék bele. Annyit költhetnének, amennyit akarnak a védelemre, hoztak 2 támadót védők helyett.
A mi szempontunkból egyetértek veled.
Tavaszra szét lett hajtva ez a rövid keret. Nekem csoda, az idei szereplésünk. Szerintem el kell fogadni, hogy ez Flick taktikája, szubjektív véleményem alapján közelebb áll az eredeti holland iskolához, mint az utóbbi 10 év tiki-takája.
Szerintem egyértelműen elfáradtak a játékosok. Nem tudják végrehajtani az elvárásokat, és egyre több volt a buta egyéni hiba is.
A letámadásaink szerintem nagyon visszaestek, Yamal a decemberi sérülései óta nem vesz olyan mértékben részt a védekezésben.
Casado kiesésével alig van kp-s védekezésünk. Frenkie védekező statjait össze lehet hasononlítani a tavalyiéval, közelében sincs, pedig addig sem a védekezéséről volt ismert.
A lesre állítások tavaszra látszatra sokkal roszabban működnek. Balde kiesésével a labdakihozatalok is, több az eladott labda. Gerard Martinban vagy Tekben szerintem nem bíznak úgy a srácok az egyéni hibáik után.
Cubarsinak még nem, Inigonak már nem kellene ennyi meccset játszania. Christensen egész szezonos sérülése nagyon nem jött jól, ahogy Araujo sérülése és mentális "problémái" sem.
Ha senkit nem igazolnánk, de nem lenne ennyi és ilyen mértékű sérülés, akkor szerintem
Stegen, Araujo, Christensen, Bernal, De Jong teljes értékű játékával javulhat a csapat védekezése is.
De valószínűleg próbálunk majd erősíteni a kereten, legalább egy szélső védővel.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.12. 10:27:57

herlius írta:
Troym írta:
2025.05.12. 09:52:35
Szerintem egy kicsit túl szigorúan nézed a dolgokat. Egyrészt a Madrid egész évben a hátsó alakzat sérüléshullámaival küszködött, most is több alapemberük hiányzott onnan. Másrészt nálunk még csavarosabb a helyzet. Rögtön a szezon elején kidőlt Bernal, aki a védelem előtt stabilitást tudott adni, majd a szezon utolsó harmadára a helyette beugró Cassado is. A korábbi években is láthattuk már, hogy FdJ alapvetően nem alkalmas pontosan arra a feladatra, amit az előző kettő remekül megoldott. Azt se felejtsük el, hogy bizonyos embereink rengeteg kilométerrel a lábukban tudták le a szezont, hiszen nem volt minőségi alternatívájuk, ezeknek egy része pedig még szinte zöldfülű, főleg európai meccseken. A BL-ben pedig a rutin sokszor többet ér, mint az egyéni képességek, ezt számtalanszor láttuk már, és most az Inter volt a legjobb példa erre. És még így is kellett a mi rutintalanságunk és némi bírói rásegítés, hogy továbbmenjenek. Az utóbbi hetek programja ráadásul extrém sűrű is volt, amire még a liga is rásegített, ebből is adódnak már a fizikai és mentális fáradtságok. Flick szerintem nagyon jól ráérzett, hogy ennek a keretnek miben van a fő ereje és arra próbál építeni. Nyilván a korlátok adottak, a keret mélysége nem megfelelő, sokaknál a rutin hiánya is érződik, de ezek mind orvosolható dolgok a következő években.
Mind igaz, amit írsz, de sérültek minden évben voltak, vannak, lesznek, a meccsszám minden évben kb azonos, plusz azért Bernal sérülésére fogni bármit nekem visszás. A srác egy ifista kb 4 felnőtt meccsel, őrá, vagy a hiányára fogni bármit, nekem fura.

De a sérültek kapcsán:
RM:
- Militao 2. ACL sérülése mégse volt pótolva az első után
- Carvajal is többedik alkalommal dől ki hosszasan
- Alaba évek óta KO

Barcelona:
- Chris minden évben többször kidől
- Araujo szintén
-Inigo meg csak 34 éves, alapemberként számolni vele a következő szezonra kockázatos
- Stegen is 3. szezonjában hiányzik hosszabban az utolsó 4ből
- Bernal, ahogy írtam 3-4 meccset játszott, azért ne az ő kidőlésére fogjunk már bármit, lehet 60 meccset játszott volna a szezonban, lehet novemberre kikopott volna a csapatból, ahogy Fort.

- Most leépíthetjük még Araujot és elküldhetjük, de Tah amennyiben Madridba megy, akkor Cubarsi, Inigo, Chris, EG lenne a következő szezonra a középhátvédek, mitől fogják jobban bírni egy esetleges jövő áprilisi BL elődöntőt?
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

Troym írta:
Kicsit félretéve a mindenki kedvence "bírók" témát azért egy gondolat a két csapatról.

Két ennyire amatőr védekezést rég láttam topcsapatoktól.
Szerintem a spanyol csapatok a BL-ben nem sok sót fognak megenni a következő években, ha nem kezdenek súlyos pénzeket áldozni a védelmeikre, védekező középpályásaikra.
Most a két csapat versenyezhet Tah megszerzéséért, de szerintem ez csak elfedi a gondok mélységét.

Ahogy többen írták 3-4-5 gólt egyszerűen nem elvárható minden meccsen lőni, mi 16 gólt lőttünk a Realnak, szerintem ez egy kifutott szezon ilyen szempontból, de simán bukhattunk volna akár az egész szezont, mert a közel 2-es gólátlagot ők is meglőtték. (7 kapott gól)
Khyzz
Barça B

2025.05.12. 10:02:21

bence0330 írta:
2025.05.12. 01:04:36
Khyzz írta:
2025.05.12. 00:52:55
Nekem ez így nagyon következetlen. Alapvetően Csuameni kezezése vétlen kéz, természetes helyzetben volt és valóban próbálta maga mögé tenni (szívem szerint ilyenekért én se adnék tizi), DE tudtommal ha vétlen is a kezezés, de azzal megnagyobbítja teste felületét (itt ez történt) akkor az kéz és tizi....Ez alapján nálam Ferminé is vétlen kéz ráadásul az RM utána birtokba vette a labdát ami utána került vissza Ferminhez, ez nálam teljesen új szituációnak számítana és akkor meg kellett volna adni a gólt.

Továbbra is tartom, hogy a meccs után kéne a bíróknak is sajtótájékoztatót tartaniuk, hogy legalább elmagyarázzák a goondolatmenetet ilyen esetekben.
Igen, nincs már ilyen szándékos meg vétlen téma pár éve. Persze ki tudja, ki ül a VAR szobában, lehet ott nem kapták meg a memót.

A kettő mondjuk egy dologban különbözik nagyon, hogy a támadó vagy védő keze. A támadó kezezése, amelyből végül gól születik, sokkal szigorúbban van büntetve automatikus visszafújás elvileg (nincs semmilyen mérlegelés, hogy állt a keze, stb), itt tényleg az a kérdés, meddig mennek vissza.

Érthetetlen számomra az átláthatóság hiánya.

Még a meccsről:

Számomra kicsit érthetetlen, hogy Vini, akit Eric úgy tett zsebre, ahogy kell, legalábbis a szélen, miért nem lett átküldtve a harmadosztályú játékosunkra. Egyértelműen ott van a gyengepontunk Martinnál. Ancelottinak valami ilyesmit kellett volna meghúznia, nem azon töprengenie, ki legyen a követlező rágószponzora, mert a mostaniból kiveszett a feketemágia.

Továbbá Vasquez szerepeltetése is értelmezhetetlen, Raphinha már sokadik meccsen szedi ízekre, most is tőle vette el a labdát az egyik gól előtt, Endrick posztja is védhetetlen, főleg, mikor oda van egy Rodrygo, a fiatalabbik brazil meg kilences. Nem először van odarakva. No meg az a kölyök... Carlo, aki sose cserél be szinte ilyen noname arcokat, pont egy Classico 3-4-nél teszi meg... Az öreg teljesen szétesett idén.
Értem amit a kezezésről írsz, de a szabálykönyv én nem tudok róla, hogy meglenne különböztetnek a támadó vagy védő kezezése. A másik fontos különbség, hogy Ferminé után a labdát ha rövid időre is de birtokolta az RM és nem közvetlen vezetett gólhoz.
Az Inter elleni csoportmeccs jutott az eszembe pár évvel korábban ről amikor a kapus Fati kezére ütötte a labdát 10cm-rol és az kéz volt, míg Dumfriese nem. Ugyanolyan érthetetlen és következetlen szabály alkalmazás
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.05.12. 09:57:22

Ha bappé tizije előtti szitu azért nem volt les, mert új játékhelyzet alakult ki, akkor Fermín gólja érvényes, szerintem, mert a kezezése után visszakerült a madridhoz a labda és utána szerezte meg újra, tehát új játékhelyzet alakult ki, ebben az esetben is.

Yamal megtaposásával is az a gondom, hogy elsőre nem látszott, meg mindenki a lökésre koncentrált, ami nem volt olyan látványos, hogy amiatt szabálytalanságra lehessen gyanakodni, de a VAR szoba ugyanakkor láthatta azt a képet, amin tisztán kivehető, hogy széttapossák a gyereket. Ez lenne a dolguk, hogy ezt megnézzék és a rendelkezésükre álló 6500 kameraállás, meg lassítás alapján legalább kihívják a sporit. Mert azok fényében meg nem volt szabályos a gól, mert szabálytalanság történt.

Frenkie szerintem kezelt, azt is benézték, aláírom.

Csuámeni Torres elleni szabálytalansága meg piros, senki nem volt a közelükben sem, kapura törő játékost rántott le, utolsó emberként, ez mindenhol piros. Kéne legyen.

Csuámeni kezezése véleményes, nem volt leszorítva, de olyan közelről jött a lövés, hogy esélye sem volt jobban leszorítani, de én már rég nem tudom követni, hogy mi számít kezezésnek és mi nem, szóval...

Az a legszebb, hogy a fentiek ellenére, ha Raphina kicsit élesebb, akkor 6-3 és egy szót sem szólhat senki, illetve, E. Garcia bebőrözte a majdnemaranylabdást, hát azt még mindig nem hiszem el. :D

Mindenki vergődik, hogy Mbappé gólkirály lesz, amikor a játszania sem kellene a szezonban már a talpalása óta, plusz a 37 éves Lewa 2 gólra van tőle. Szánalmas. :)

Lényeg, 4/4, remélem innen megnyerjük, a madrid meg örülhet a BL kiesésünknek, mert annyi jut nekik idénre. :)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Troym
Director del Fútbol

Kicsit félretéve a mindenki kedvence "bírók" témát azért egy gondolat a két csapatról.

Két ennyire amatőr védekezést rég láttam topcsapatoktól.
Szerintem a spanyol csapatok a BL-ben nem sok sót fognak megenni a következő években, ha nem kezdenek súlyos pénzeket áldozni a védelmeikre, védekező középpályásaikra.
Most a két csapat versenyezhet Tah megszerzéséért, de szerintem ez csak elfedi a gondok mélységét.

Ahogy többen írták 3-4-5 gólt egyszerűen nem elvárható minden meccsen lőni, mi 16 gólt lőttünk a Realnak, szerintem ez egy kifutott szezon ilyen szempontból, de simán bukhattunk volna akár az egész szezont, mert a közel 2-es gólátlagot ők is meglőtték. (7 kapott gól)
Stalkyard
Director del Fútbol

2025.05.12. 09:30:56

Nekem erről a kezezés témáról az jut eszembe, hogy anno ellenünk hány tizenegyest fújtak be mikor Piqué becsúszva próbált szerelni és a földön fekve hozzáért a labda a kezéhez, miközben egyértelműen nem szándékos volt, csak ahogy mostanában divat mondani, "nem tudta hirtelen levágni a kezeit". Kb mint Valverde esete a kupadöntőn, na olyanból kapásból 3-4 eszembe jut Piquével anno amit ellenünk befújtak.

Meg az is, hogy 4-5 éve minden kezezést befújtak szinte boldog boldogtalan, tökmindegy hogy teste mellett volt, vagy hogy szándékos volt-e, ha hozzáért a védő kezéhez a labda már jött a tizi. Most meg az utóbbi 1-2 évben átmentünk abba, hogy szinte semmilyen kezezés nem ér büntetőt, legalábbis ellenünk. :lol:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
drobika
Entrenador del Barça

2025.05.12. 09:28:57

brazilfan írta:
2025.05.12. 00:33:36
Tchouameni keze a teste mellett volt, Ferminé viszont fent, kb. a nyakával azonos magasságban.
Szerintem ezért fújt Hernandez egyszer így, egyszer meg úgy. Bár Tchouameni karja kicsit el volt tartva a testétől.
De engem így, hogy nyertünk, nem érdekelnek Hernandez ítéletei.
Az elődöntőben meg nem adott 11-esek jobban foglalkoztatnak.
Fermin keze így volt természetes helyzetben, hiszen futott, harcolt a labdáért!!!! Lehetetlen futni leszorított karok mellett! Valverde ( azt hiszem ő volt) ő rúgta rá!
Tchouameni védekezésben volt, persze, hogy lent volt a keze, de ő sem tudta kivédeni , hogy fél méterről full erővel eltalálják a kezét.
Ez mindkettő természetes helyzet, és egyik sem szabálytalan. Legalábbis így kellene lennie, és a régi szabályértelmezés szerint így is van.
Akkor viszont tűlünk, Fermintől elvették a gólt, a Madridnak meg adtak az egyenlítésre esélyt. Mindenki döntse el, hogy ez lehetett volna e a mérkőzést jelentősen befolyásoló tényező. Közben napvilágra látott a VAR szoba dumája is. No komment. ,, gépjármű irányjelző ,, webes újság cikkét ajánlom... Mert nem akarom leírni, nehogy reklám , vagy szabálytalan legyen.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.05.12. 09:13:58

recrea írta:
2025.05.12. 03:53:24
brazilfan írta:
Tchouameni keze a teste mellett volt………Bár Tchouameni karja kicsit el volt tartva a testétől.
A kérdésem az (nem feltétlen hozzád), ha ez a gólvonalon történik, akkor is ezt ítéli a sporttárs? Ha egyértelműen gólba tart a labda, akkor sem tizi? A vétlen kéz alapján nem, de megnézem azt, aki a gólvonalon ezt nem fújja be.
Szerintem elvileg nem szabad, hogy ha a gólvonalon, vagy ha mondjuk vb-döntő 120. percében történik, akkor az befolyásolja az ítéletet. A következetes ítéleteknek az lenne a lényegük, hogy amit a mezőnyben lefújnak, azt a 16-oson belül is lefújják. Sajnos a gyakorlat gyakran más.

Hernandez egyik kezezést sem fújta le. Ferminét valószínűleg nem is láthatta, ennél érdekesebb, hogy sem a fél méterre álló Valverde, sem a többi madridi nem reklamált, és nem tudom, hogy Valverde hogyhogy nem érzékelte, hogy a labda valamiért nem ment ki az oldalvonalon túlra, hanem valahogyan visszakerült Ferminhez.
Szerintem ott a VAR jól döntött.

Tchouameni kezezését Ferran Torres és Raphinha azonnal jelezte, de később, már a visszanézés után, Hernandez mutatta, hogy le volt szorítva a kar (szerintem nem teljesen volt leszorítva). Ott meg az volt az érdekes, hogy ha Tchouameni kezezése nem volt szabálytalan, akkor a VAR mit jelezhetett Hernandeznek, ami miatt meg kellett néznie.

Amúgy szerintem viszonylag sportszerű volt a meccs, a Real fő bajkeverői is meglepően normálisak voltak.
barcami
Jugador del Barça

2025.05.12. 08:34:10

Folyamatosan érezni lehetett, hogy a bírók ellenünk fújnak. Sok kisebb szituáció is volt nemcsak azok, amikről szó van.
Többször elmaradtak véletlenül a visszajátszások is a közvetítésből.
Nem egyszer a madridiak is meglepődtek, hogy övék a labda.
A bírók egész egyszerűen fanatikus RMadrid szurkolók, utálják a Barcát, nem kell őket lefizetni se.
Ahogy Farkas Norbert is, menos mal :), nem ő közvetítette a meccset, megint le kell volna némítani.
vg99
Capitá del Barça

2025.05.12. 06:47:12

- Mbappé lesen volt, de nem zavarta Cubarsit - na persze. Nem les.
- A Yamal elleni szabálytalanság a Real gólnál. Nem nézték vissza.
- Csuameni sárga vagy piros utolsó emberként
- A kezezés - direkt olyan felvételeket mutattak, amiből határeset, nem az oldalképet
- Fermin kezezése természetesen fordítva kéz

Nálunk egy vitatható volt, hogy De Jong hónalj vagy kéz..

Szerintem ez 5-1 oda vitatható ítéletből.
De így is nyertünk!!
3 cím!!!
És iszonyat látványos foci végre!
Szép volt Fiúk! 😀😀😀
Ii: aki képes Ferrant, Garciat, Inigot is feltámasztani, és a fiatalokat így feltámasztani, miközben 3an is aranylabda esélyesek, az minden elismerést megérdemel!
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.12. 03:53:24

brazilfan írta:
Tchouameni keze a teste mellett volt………Bár Tchouameni karja kicsit el volt tartva a testétől.
A kérdésem az (nem feltétlen hozzád), ha ez a gólvonalon történik, akkor is ezt ítéli a sporttárs? Ha egyértelműen gólba tart a labda, akkor sem tizi? A vétlen kéz alapján nem, de megnézem azt, aki a gólvonalon ezt nem fújja be.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.12. 01:04:36

Khyzz írta:
Nekem ez így nagyon következetlen. Alapvetően Csuameni kezezése vétlen kéz, természetes helyzetben volt és valóban próbálta maga mögé tenni (szívem szerint ilyenekért én se adnék tizi), DE tudtommal ha vétlen is a kezezés, de azzal megnagyobbítja teste felületét (itt ez történt) akkor az kéz és tizi....Ez alapján nálam Ferminé is vétlen kéz ráadásul az RM utána birtokba vette a labdát ami utána került vissza Ferminhez, ez nálam teljesen új szituációnak számítana és akkor meg kellett volna adni a gólt.

Továbbra is tartom, hogy a meccs után kéne a bíróknak is sajtótájékoztatót tartaniuk, hogy legalább elmagyarázzák a goondolatmenetet ilyen esetekben.
Igen, nincs már ilyen szándékos meg vétlen téma pár éve. Persze ki tudja, ki ül a VAR szobában, lehet ott nem kapták meg a memót.

A kettő mondjuk egy dologban különbözik nagyon, hogy a támadó vagy védő keze. A támadó kezezése, amelyből végül gól születik, sokkal szigorúbban van büntetve automatikus visszafújás elvileg (nincs semmilyen mérlegelés, hogy állt a keze, stb), itt tényleg az a kérdés, meddig mennek vissza.

Érthetetlen számomra az átláthatóság hiánya.

Még a meccsről:

Számomra kicsit érthetetlen, hogy Vini, akit Eric úgy tett zsebre, ahogy kell, legalábbis a szélen, miért nem lett átküldtve a harmadosztályú játékosunkra. Egyértelműen ott van a gyengepontunk Martinnál. Ancelottinak valami ilyesmit kellett volna meghúznia, nem azon töprengenie, ki legyen a követlező rágószponzora, mert a mostaniból kiveszett a feketemágia.

Továbbá Vasquez szerepeltetése is értelmezhetetlen, Raphinha már sokadik meccsen szedi ízekre, most is tőle vette el a labdát az egyik gól előtt, Endrick posztja is védhetetlen, főleg, mikor oda van egy Rodrygo, a fiatalabbik brazil meg kilences. Nem először van odarakva. No meg az a kölyök... Carlo, aki sose cserél be szinte ilyen noname arcokat, pont egy Classico 3-4-nél teszi meg... Az öreg teljesen szétesett idén.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Khyzz
Barça B

Nekem ez így nagyon következetlen. Alapvetően Csuameni kezezése vétlen kéz, természetes helyzetben volt és valóban próbálta maga mögé tenni (szívem szerint ilyenekért én se adnék tizi), DE tudtommal ha vétlen is a kezezés, de azzal megnagyobbítja teste felületét (itt ez történt) akkor az kéz és tizi. Mint az arsenal-psg-n Lewis-Skelly esete. Nagyon rosszat tesz a focinak ez a következetlenség és teljesen eltérő meglátások. Ez alapján nálam Ferminé is vétlen kéz ráadásul az RM utána birtokba vette a labdát ami utána került vissza Ferminhez, ez nálam teljesen új szituációnak számítana és akkor meg kellett volna adni a gólt. Ez a 2 szituáció teljesen máshogy lett értelmezve. Ráadásul ha minden kezezés szabálytalan akkor meg a tizi jár.

Visszatérve a vétlen kézhez ha azt úgy vesszük, hogy a játék része és nem szabálytalan ha nem a labda felé mozog akkor amikor a támadó nem a labda megjátszására törekedve kontaktot keresve esik a 16-oson belül akkor az se szabálytalan ez alapjána logika alapján nálam. Újból csak következetlen.
brazilfan
Entrenador del Barça

Tchouameni keze a teste mellett volt, Ferminé viszont fent, kb. a nyakával azonos magasságban.
Szerintem ezért fújt Hernandez egyszer így, egyszer meg úgy. Bár Tchouameni karja kicsit el volt tartva a testétől.
De engem így, hogy nyertünk, nem érdekelnek Hernandez ítéletei.
Az elődöntőben meg nem adott 11-esek jobban foglalkoztatnak.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.12. 00:27:39

Én a Fermín féle ítéletben nem vagyok biztos. Valami olyasmit hallottam már többször elemzőktől, hogy a támadás során ha kezezés történt, az mindenképp visszafújandó. De mit jelent ez, hogy a támadás során? Ha az ellenfél birtokolja akár 1-2 mp-ig, az már új támadás? Valahogy ezt mindig "támadásnak" hallottam, és nem "új játékhelyzetnek", mint amit a korábbi szabálytalanságoknál szoktak mondogatni. De ezzel nem vagyok képben.

Amúgy meg ha nem kellett volna elvenni, lehet, hogy ezért is fújták le villámgyorsan utána, mert valaki megszólalt a szobában, hogy "bmeg, ezt benéztük"

A közben linkelt audióra: ezekkel én nem foglalkozom soha így kiragadva, mert jelenthet millió dolgot, azt is, hogy 1-2 szöget néztek addig, ami nem volt jó, és kaptak egy jobbat, amire azt mondták, hogy hála az égnek, itt jól látszik. Vagy bármi mást is. A teljes hanganyag már érdekelne, lefordítva.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.12. 00:23:31

Ez se semmi, VAR(drid) szobában a történések Fermin góljánál: https://x.com/BarcaTimes/status/1921680837428257058

"Menos mal" magyarra lefordítva nagyjából "hála istennek" felel meg... :evil:
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.05.12. 00:12:18

Nem szeretek bírózni, de a kupadöntőhöt hasonlóan ez is sokkal simább lett volna korrekt játékvezetéssel. Külön-külön még meg is lehet magyarázni ezeket az ítéleteket, de így, hogy minden kétes szituációt oda fújtak, már nehéz. :roll:
Asensi
Jugador del Barça

2025.05.11. 21:54:38

Barcaforever írta:
2025.05.11. 21:50:50
Egy szabályokat tényleg értő ember, elmagyarázná, hogy a 2. gól előtt Yamal megtaposása és Tchoumeni kezezése közül miért nem volt egyik se szabálytalan?
Ez a szabály a fehér mezben játszó játékosokra :D

Az első gól előtt Mbappé lesen volt, de Cubarsi rossz labdakezelése miatt, ellenféltől kapott labdával mehetett kapura Mbappe.
A második gól előtt Yamal bántalmazása nem számított.
A második félidőben Rafinha földrevitele a tizenhatoson belül nem ér büntetőt.
Ferran lövése a fehérmezes védő keze miatt nem jut el a kapuig, de ez sem büntető.
A végén Fermin kezére pattant a labda, de Valverde birtokba vette. Utána szerezte meg tőle Fermin és lőtt egy szép gólt, amit visszavontak.

Mindegyik esetben a Margitnak kedvező ítéletek született.
Asensi
Jugador del Barça

2025.05.11. 21:52:42

csababarca írta:
2025.05.11. 21:47:27
Asensi írta:
2025.05.11. 21:35:54

6. május 4. Királykupa: Barcelona vs Real Madrid (3-2, döntő)
ez nem május 4-én volt, és nem vezetett a real 0-2re.

többi stimmel.
Igazad van a Királykupa döntő nem május 4-én volt, hanem április 26-án. Ráadásul a Barcelona 1-0-ra vezetett Pedri góljával
Válasz küldése