Barça vs. Real - El Clásico
- Barcaforever
- Director del Fútbol
Egy szabályokat tényleg értő ember, elmagyarázná, hogy a 2. gól előtt Yamal megtaposása és Tchoumeni kezezése közül miért nem volt egyik se szabálytalan?

Először a csapatról: ez férfias munka volt, ismét hitet, karaktert tartást mutatott a csapat, számomra ez nagyon fontos volt a keddi meccs után. Igy talpra állni a mai meccsen is ilyen körülményke közt és után azt hiszem egy semleges szurkoló részéről is megsüvegelendő. EG meg nagy kabala figura ezeknek a comebackeknek Isten tartsa meg jó szokását. 
A játékvezető: nem részrehajló hanem részre törő inkább már amit mutatott. A 2 kezezés a lehető legkövetkezetlenebben lett megítélve, csodálkozom, hogy utána nem sokkal le is fújta meccset azt hittem már RM győzelemig fog tartani meccs... Tebas és Perez papák az eredménytelenül független utalhatják neki a megigért összeget... Második RM gól előtt szabálytalanság egyértelmű, Csuhameni utolsó emberes buktatása piros (még RM drukker haver szerint is).
A klub: ez után a hét és a spanyol kupa döntő bíráskodásai után egyértelműen magyarázatokat kell követelni a bírói testületektől, mert ennyi véletlen tévedés már nagyon valószínűtlenül hangzik. KELL valamit lépni, nem lehet hagyni.
RM: csak magukat okolhatják a mai eredmény miatt, bőven meglett volna a lehetőségük a győzelemre, mert egy fáradt és pontatlan Barcával játszottak, az idény össze Classicoja közül ma voltunk a legegyértelműbben verhetőek. Mbappe legalább hozzátette a magáét, még sajnálnám is, hogy mester3ast szerezve kikapott ha nem lett volna az az értelmetlen és ostoba színészkedésé. Vinitől a két gólpasszán kivül nem nagyon emlékszem jó megoldásra, ráadásul látványosan zavarják egymást a franciával. (nevetséges, hogy Aranylabdát akartak neki, nagyon kipukkadt a szavazás óta nála a lufi, nem lepne meg ha Xabi Alonso kirakná nyáron.) Jude-ot meg FdJ és Pedri is lesimázta ma. Az Asencio gyerek meg ügyes, de nagy kár hogy Ramos mentalitását tanulta el és nem Varanét. Nálam Valverde se alkotott maradandót.
1-2 megjegyzés egyénenként:
-utólag könnyű okosnak lenni, de sajnálom, hogy az Inter ellen nem Chris állt be hanem Araujo (valamelyik RM védő tökéletesen megmutatta, hogy abból a pozicióból hogy kellett volna Acerbit levédekezni [bocs de még nem hevertem ki a BL kiesést])
-FdJ végre volt benne tűz is és kapitányhoz méltóan viselkedett
-EG: amikor érkezett nagyon támogattam, igyekeztem a poziotivat látni benne, aztán nálam is átfordult nettó emberhátrányba az ember, de meg kell kövessem magam nagyon szépen visszajött, ha igy folytatja akkor maradjon
-FT: EG-hez hasonló
-Cubarsi-Inigo páros: csapágyasra lett hajtva teljesen kifáradtak
Flick: köszi a szezont, nagyon rendbe rakta főként fejben a fiókat, jó újra győztes mentalitást látni a csapaton.
=DRemélem a kövi fordulóban sikerül a bajnoki cimet behúzni és utána nézni az ifiket és cseréket, kiben mennyi fantázia van, mire alkalmas.
Zárógondolat: az RM ezt az egész rossz szezont szerintem magának okozta, nagyon elszálltak és a karma rendesen helyretette őket: nem kellett volna Vinit belehajszolni a biztos Aranylabda győzelembe, majd látványosan megsértődni, hogy nem kapta meg, szerintem már ez egy nagyon rossz irány volt és unszimpatikus, de utána amit az RMTV által műveltek az végképp rossz irány és saját magukra káros, mert azt is mutatja, hogy nem biznak a saját csapatukba annyira, hogy tisztességes körülmények között nyerjenek és ha netán nyernének ilyen csalásokkal az elég destruktiv lenne a foci jövőjére nézve. (Nagyon örülök, hogy az eddigi birói nyomásgyakorlásuk mellett 1 kupát nyertünk és bajnokságtól is 1 hajszálra vagyunk, ha ez a propagandájuk ilyen szerencsét hoz nekik akkor finomitott verzióban folytathatják felőlem
A biró remélem még 3ad osztályú meccset se fújhat többet. Btw: valaki meg tudja értelmesen indokolni miért fújhatta igy a kezezéseket?

A játékvezető: nem részrehajló hanem részre törő inkább már amit mutatott. A 2 kezezés a lehető legkövetkezetlenebben lett megítélve, csodálkozom, hogy utána nem sokkal le is fújta meccset azt hittem már RM győzelemig fog tartani meccs... Tebas és Perez papák az eredménytelenül független utalhatják neki a megigért összeget... Második RM gól előtt szabálytalanság egyértelmű, Csuhameni utolsó emberes buktatása piros (még RM drukker haver szerint is).
A klub: ez után a hét és a spanyol kupa döntő bíráskodásai után egyértelműen magyarázatokat kell követelni a bírói testületektől, mert ennyi véletlen tévedés már nagyon valószínűtlenül hangzik. KELL valamit lépni, nem lehet hagyni.
RM: csak magukat okolhatják a mai eredmény miatt, bőven meglett volna a lehetőségük a győzelemre, mert egy fáradt és pontatlan Barcával játszottak, az idény össze Classicoja közül ma voltunk a legegyértelműbben verhetőek. Mbappe legalább hozzátette a magáét, még sajnálnám is, hogy mester3ast szerezve kikapott ha nem lett volna az az értelmetlen és ostoba színészkedésé. Vinitől a két gólpasszán kivül nem nagyon emlékszem jó megoldásra, ráadásul látványosan zavarják egymást a franciával. (nevetséges, hogy Aranylabdát akartak neki, nagyon kipukkadt a szavazás óta nála a lufi, nem lepne meg ha Xabi Alonso kirakná nyáron.) Jude-ot meg FdJ és Pedri is lesimázta ma. Az Asencio gyerek meg ügyes, de nagy kár hogy Ramos mentalitását tanulta el és nem Varanét. Nálam Valverde se alkotott maradandót.
1-2 megjegyzés egyénenként:
-utólag könnyű okosnak lenni, de sajnálom, hogy az Inter ellen nem Chris állt be hanem Araujo (valamelyik RM védő tökéletesen megmutatta, hogy abból a pozicióból hogy kellett volna Acerbit levédekezni [bocs de még nem hevertem ki a BL kiesést])
-FdJ végre volt benne tűz is és kapitányhoz méltóan viselkedett
-EG: amikor érkezett nagyon támogattam, igyekeztem a poziotivat látni benne, aztán nálam is átfordult nettó emberhátrányba az ember, de meg kell kövessem magam nagyon szépen visszajött, ha igy folytatja akkor maradjon
-FT: EG-hez hasonló
-Cubarsi-Inigo páros: csapágyasra lett hajtva teljesen kifáradtak
Flick: köszi a szezont, nagyon rendbe rakta főként fejben a fiókat, jó újra győztes mentalitást látni a csapaton.

Zárógondolat: az RM ezt az egész rossz szezont szerintem magának okozta, nagyon elszálltak és a karma rendesen helyretette őket: nem kellett volna Vinit belehajszolni a biztos Aranylabda győzelembe, majd látványosan megsértődni, hogy nem kapta meg, szerintem már ez egy nagyon rossz irány volt és unszimpatikus, de utána amit az RMTV által műveltek az végképp rossz irány és saját magukra káros, mert azt is mutatja, hogy nem biznak a saját csapatukba annyira, hogy tisztességes körülmények között nyerjenek és ha netán nyernének ilyen csalásokkal az elég destruktiv lenne a foci jövőjére nézve. (Nagyon örülök, hogy az eddigi birói nyomásgyakorlásuk mellett 1 kupát nyertünk és bajnokságtól is 1 hajszálra vagyunk, ha ez a propagandájuk ilyen szerencsét hoz nekik akkor finomitott verzióban folytathatják felőlem

A biró remélem még 3ad osztályú meccset se fújhat többet. Btw: valaki meg tudja értelmesen indokolni miért fújhatta igy a kezezéseket?
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
ez nem május 4-én volt, és nem vezetett a real 0-2re.
többi stimmel.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- torotam
- Jugador d'estrella
Barcelona - MBappe 4:3
Ez megint egy nagy érzelmi hullámvasút volt és nagy győzelem végül. Miután a BL-ből a hét közepén kiestünk ráadásul úgy, hogy 2 percre voltunk a döntőtől, majd egészen hamar 0-2-es hátrányba kerültünk Bappe révén, ezek tükrében főleg elképesztően nagy eredmény ez a mai. A csapatunk erős, mentálisan is. Nagyon jó ezt látni végre, van fizikum és győztes mentalitás is.
A győzelem megérdemelt volt, jobban játszottunk a madridnál. Így már 99% bajnok a csapat, már csak idő kérdése, hogy matematikailag se legyen esélye a realnak.
Szuperkupa, király kupa és bajnokság, mind a Madrid orra elől behúzva, nagyon jó!
Kicsit Bapperól. Ő worldclass, napjaink legjobb támadója, iszonyat különbséget tud jelenteni. Ugyanakkor nem biztos, hogy ő kellett a Realnak. Volt egy támadásuk, ahol ő és Vini egymás elől vették el a labdát a kontránál. Ez a jelenet leképezte a szezonjukat. Túl sok ott az egó, ráadásul posztazonos támadó Bappe és Vinicius. Illetve láthatóan Bellinghamnek sem tett jót Bappe érkezése. (A PSG-nek viszont jót tett a távozás.)
Az új edzőjükkel biztosan változni fog több taktikai elem náluk, de az egók maradnak. Sőt, megy még oda egy szintén nagy arc Alexander Arnold is.
Meglátjuk mit hoz a következő szezon, most élvezni kell a 4/4-et, mert ez valami szenzációs érzés!
Ez megint egy nagy érzelmi hullámvasút volt és nagy győzelem végül. Miután a BL-ből a hét közepén kiestünk ráadásul úgy, hogy 2 percre voltunk a döntőtől, majd egészen hamar 0-2-es hátrányba kerültünk Bappe révén, ezek tükrében főleg elképesztően nagy eredmény ez a mai. A csapatunk erős, mentálisan is. Nagyon jó ezt látni végre, van fizikum és győztes mentalitás is.
A győzelem megérdemelt volt, jobban játszottunk a madridnál. Így már 99% bajnok a csapat, már csak idő kérdése, hogy matematikailag se legyen esélye a realnak.
Szuperkupa, király kupa és bajnokság, mind a Madrid orra elől behúzva, nagyon jó!

Kicsit Bapperól. Ő worldclass, napjaink legjobb támadója, iszonyat különbséget tud jelenteni. Ugyanakkor nem biztos, hogy ő kellett a Realnak. Volt egy támadásuk, ahol ő és Vini egymás elől vették el a labdát a kontránál. Ez a jelenet leképezte a szezonjukat. Túl sok ott az egó, ráadásul posztazonos támadó Bappe és Vinicius. Illetve láthatóan Bellinghamnek sem tett jót Bappe érkezése. (A PSG-nek viszont jót tett a távozás.)
Az új edzőjükkel biztosan változni fog több taktikai elem náluk, de az egók maradnak. Sőt, megy még oda egy szintén nagy arc Alexander Arnold is.
Meglátjuk mit hoz a következő szezon, most élvezni kell a 4/4-et, mert ez valami szenzációs érzés!

Visca el BARCA!
Nem biztos, hogy jó helyre írom, de...
volt IDÉN 8 mérkőzés:
1. január 25. BL: Benfica vs Barcelona (4-5)
2. február 10. La Liga: Atlético Madrid vs Barcelona (2-4)
3. február 25. Királykupa: Atlético Madrid vs Barcelona (4-4, elődöntő első mérkőzés)
4. április 19. La Liga: Barcelona vs Celta Vigo (4-3)
5. április 30. BL: Barcelona vs Inter (3-3, negyeddöntő első mérkőzés)
6. május 4. Királykupa: Barcelona vs Real Madrid (3-2, döntő)
7. május 6. BL: Inter vs Barcelona (3-4, negyeddöntő visszavágó)
8. május 11. La Liga: Barcelona vs Real Madrid (4-3)
A nyolc mérkőzésben az a közös, hogy minden esetben az ellenfél vezetett 2:0-ra, de kiegyenlített a csapat. Sőt...
Én nem emlékszek olyan csapatra, amelyik ilyenre képes lett volna.
Ehhez óriási fizikai és mentális erő szükséges. Ezt Flick adta. Egy ilyen csapat megnyerhet minden trófeát.
volt IDÉN 8 mérkőzés:
1. január 25. BL: Benfica vs Barcelona (4-5)
2. február 10. La Liga: Atlético Madrid vs Barcelona (2-4)
3. február 25. Királykupa: Atlético Madrid vs Barcelona (4-4, elődöntő első mérkőzés)
4. április 19. La Liga: Barcelona vs Celta Vigo (4-3)
5. április 30. BL: Barcelona vs Inter (3-3, negyeddöntő első mérkőzés)
6. május 4. Királykupa: Barcelona vs Real Madrid (3-2, döntő)
7. május 6. BL: Inter vs Barcelona (3-4, negyeddöntő visszavágó)
8. május 11. La Liga: Barcelona vs Real Madrid (4-3)
A nyolc mérkőzésben az a közös, hogy minden esetben az ellenfél vezetett 2:0-ra, de kiegyenlített a csapat. Sőt...

Én nem emlékszek olyan csapatra, amelyik ilyenre képes lett volna.

Ehhez óriási fizikai és mentális erő szükséges. Ezt Flick adta. Egy ilyen csapat megnyerhet minden trófeát.
A Real tavaly csak egyszer kapott ki a bajnokságban, és 95 ponttal zártak. A mostani szezonban a mai volt az 5. vereségük, és három fordulóval a vége előtt 75 pontjuk van. Plusz a BL-kiesés.
Jelentősen gyengébbek a tavalyi szintjüknél.
Ránézésre pedig még ennél is gyengébbek.
Jelentősen gyengébbek a tavalyi szintjüknél.
Ránézésre pedig még ennél is gyengébbek.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Nekünk kiesett minkét védekező középpályásunk (egyik csak az utolsó hónapokra), a mindenes Gavi a szezon második felére tért vissza, DJ a szezon második felére tért vissza, Fermín is lesérült a nyári túlterhelésben, és egy darabig sérült/árnyék volt, nem volt jelen a rajtnál a két legjobb védőnk, az egyik nem is tért jól vissza (de ezt megadom edzői problémának, az uru-t nem tudta valahogy felpumpálni Flick), Christensen meg még csak most, egy balbekkünk volt, aki szintén télre tért igazán vissza, és azóta is megsérült, össesen volt a keretünkben két használható szélső. Távozott a tavalyi szezonunk legjobbja (óriási visszaesés volt Olmo, még akkor is, ha Olmót jobb játékosnak tarod, amit én eleve nem gondolok így, de megadom a vita kedvéért), távozott a két portugál, akik minimum remek cserék voltak. Cserébe jött egy Pau Victor. Óriásit gyengült a keretünk tavaly óta, és mégis jobban fociztunk kb ugyanennyivel.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 20:14:28Lehet, hogy papíron többet ér a keretük, de kiesett a középpálya motorja és a védelmük is nagyon sokat gyengült tavalyhoz képest. A mi keretünk (erről tudom, hogy nem értünk egyet) mondjuk úgy, hogy gyengült valamelyest, az övék viszont két csapatrészben estek vissza többet. Ötletem sincs, hogy a tavalyi Madridot megvertük volna-e négyszer, simán benne van a pakliban, össze van rakva a mostani csapatunk, de látszik, hogy meg lehet büntetni, főleg labdabiztos védelmekkel és jó ritmust adó középpályával, amiből a Madridnak jelenleg egy sincs olyan minőségben, mint tavaly.
Semmivel nem voltunk szerencsésebbek, mint a Reál, sőt. Ha edzőt cserélünk előszezon előtt, szerintem 4-szer kapunk ki úgy a Reáltól, hogy azt se tudjuk, mi ütött el minket. 4-5 világklasszis középpályással meg 3-4 világklasszis támadóval Flick mi focit tett volna össze.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Most nézem, hogy Mbappe a negyedik idén, aki a barca elleni mesterhármas után szomorkodhat:
1. Vangelis Pavlidis - 2025. 01. 25: Benfica - Barca 4:5
2. Serhou Guirassy - 2025. 04. 15. Borussia Dortmund - Barca 3-1
DE, a párharc első meccsén 4:0 a barcanak, kiestek
3. Borja Iglesias - 2025. 04. 19. Barca - Celta Vigo 4:3
1. Vangelis Pavlidis - 2025. 01. 25: Benfica - Barca 4:5
2. Serhou Guirassy - 2025. 04. 15. Borussia Dortmund - Barca 3-1
DE, a párharc első meccsén 4:0 a barcanak, kiestek
3. Borja Iglesias - 2025. 04. 19. Barca - Celta Vigo 4:3
-
- Entrenador del Barça
A gyenge Real keretről. Ok kiesett Kroos. Irányítani maradt csak Bellingham, Modric, Güler, Brahim Diaz és Ceballos.
Ezt hozták ki idén, nálunk még egy Torre is jónak tűnik.
A védelmük kidőlt, ezt elismerem, de nálunk is a bajnoki szezon két legjobb Kh-je, Araujo és Christensen. Végigtoltuk a 3-4. számú kh-ekkel. De Jong is sokat kihagyott, és szerintem közelében sincs a csúcs formájához.
Stb
Ezt hozták ki idén, nálunk még egy Torre is jónak tűnik.
A védelmük kidőlt, ezt elismerem, de nálunk is a bajnoki szezon két legjobb Kh-je, Araujo és Christensen. Végigtoltuk a 3-4. számú kh-ekkel. De Jong is sokat kihagyott, és szerintem közelében sincs a csúcs formájához.
Stb
- szbsz
- Capitá del Barça
Nem tudtad a BL-ben is azért jutottunk be 8 év után ismét az elődöntőbe mert most elég gyengék voltak végre az ellenfeleink?Cseri írta: ↑2025.05.11. 20:09:16Biztosan kiakart kapni a real megint,hiszen őket nem lehet csak úgy megverni,csak,ha ők is kifejezetten akarják,vagy hagyják! Nem láttam a meccset,de elkövettem azt a hibát,hogy ide jöttem fel belolvasni az eseményekbe,hát,nem volt egyértelmű,hogy nyertünk,vagy kikaptunk,így kénytelen voltam a mindig kiváló nson megnézni a végeredményt. Idén minden eseményen vertük őket,majd valaki lesz olyan kedves és megnézi,hogy mikor volt ilyen utoljára,de sírjunk csak!![]()

#noshame
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Nem tudod, csak gondolom kialakult egy kép rólam benned, ami miatt ezt feltételezed.FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.11. 19:56:45Nem értem miért akarod mindenáron kicsinyíteni az érdemeinket. Azaz tudom.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 19:54:13Azt azért ne feledjük, hogy ez az idei Real az elmúlt talán 5 év messze leggyengébb Realja, amit valamennyire sejtettünk is Kroos (és Modric egyre inkább) elvesztésével, illetve a védelem jelentős gyengülésével. Ettől még nagy siker, de kezeljük a helyén. Ha véletlen jövőre nem tudjuk ilyen stabilan hozni, akkor ne felejtsük ezt el, ne szidjuk fölöslegesen a stábot, játékosokat, edzőt, stb-t. Láttunk már ilyen véleményeket, hogy csak azért nyerhettünk bajnokságot, mert a Real gyenge volt, ez akkor sem volt igaz és most sem az.
Nézd meg milyen az ő és milyen a minkeretünk.
Valószínűleg ez az edzőkön múlt, még ha ez neked valamiért nem is tetszik
Az off része: valamiért úgy nőttem fel, hogy elfogadom, hogy a világ nem fekete és nem fehér, és megpróbálom reálisan kezelni, bármiről is legyen szó. Ez nagyon sokszor abban nyilvánul meg, hogyha sokan kiemelnek egy oldalt - jelen esetben a pozitívumokat -, akkor én a másik oldalról hozok érveket, hogy kicsit árnyaljam a képet. Ha megnézed, miket írok, elég sokszor ütközik a véleményem a nagy átlaggal, legalábbis látszólag, pedig csak nem írom le újra ugyanazt, amit előttem megtettek 15-en. A gond az, hogy sokszor elspirálozódik a helyzet és csak azért sem akarjuk elfogadni azt, ami amúgy egy igaz állítás. Mint pl itt az, hogy az idei Madrid sokkal gyengébb, mint a tavalyi, vagy az azelőtti, vagy az azelőtti.
ON:
Lehet, hogy papíron többet ér a keretük, de kiesett a középpálya motorja és a védelmük is nagyon sokat gyengült tavalyhoz képest. A mi keretünk (erről tudom, hogy nem értünk egyet) mondjuk úgy, hogy gyengült valamelyest, az övék viszont két csapatrészben estek vissza többet. Ötletem sincs, hogy a tavalyi Madridot megvertük volna-e négyszer, simán benne van a pakliban, össze van rakva a mostani csapatunk, de látszik, hogy meg lehet büntetni, főleg labdabiztos védelmekkel és jó ritmust adó középpályával, amiből a Madridnak jelenleg egy sincs olyan minőségben, mint tavaly.
Biztosan kiakart kapni a real megint,hiszen őket nem lehet csak úgy megverni,csak,ha ők is kifejezetten akarják,vagy hagyják! Nem láttam a meccset,de elkövettem azt a hibát,hogy ide jöttem fel belolvasni az eseményekbe,hát,nem volt egyértelmű,hogy nyertünk,vagy kikaptunk,így kénytelen voltam a mindig kiváló nson megnézni a végeredményt. Idén minden eseményen vertük őket,majd valaki lesz olyan kedves és megnézi,hogy mikor volt ilyen utoljára,de sírjunk csak! 

„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Gyenge? Mbappéval már magában nem lehet gyenge.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 19:54:13Áthoztam ide, mert mégis félig a realról írok.
Azt azért ne feledjük, hogy ez az idei Real az elmúlt talán 5 év messze leggyengébb Realja, amit valamennyire sejtettünk is Kroos (és Modric egyre inkább) elvesztésével, illetve a védelem jelentős gyengülésével. Ettől még nagy siker, de kezeljük a helyén. Ha véletlen jövőre nem tudjuk ilyen stabilan hozni, akkor ne felejtsük ezt el, ne szidjuk fölöslegesen a stábot, játékosokat, edzőt, stb-t. Láttunk már ilyen véleményeket, hogy csak azért nyerhettünk bajnokságot, mert a Real gyenge volt, ez akkor sem volt igaz és most sem az.MessiNeymarSuarez a bajnoki topicban írta: ↑2025.05.11. 19:13:30Nem búslakodok a BL miatt, mert még mindig nagyon a kezdetén tart ez a csapat, hihetetlenül szűk kerettel, Flick kb 0 igazolást kapott, de ha azt nézzük hogy 0 kupa után az első szezonban BL elődöntő + 3 otthoni trófea, mindezt úgy hogy mindegyiknél a RM-ot vertük el, többek között 1990 óta először a CDR döntőben, azt hiszem a szezon elején nem kívánhattunk volna ennél többet.
Amúgy a mai meccs érdekes volt simán rúghatunk volna még legalább hármat, sehol se voltak a meccsben és mégis meleg volt a vége. A játékvezető is elég rendesen, a Real fejél fújta a kétes ítéleteket. De legalább a Realtól is elvett egy- vagy két gólt. Szóval lehet csak Barcásként érzem így.
A bajnokság szinte megvan, ha mind a három meccset kikapunk még akkor is nagyon jók az esélyeink
-
- Entrenador del Barça
Nem értem miért akarod mindenáron kicsinyíteni az érdemeinket. Azaz tudom.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 19:54:13Azt azért ne feledjük, hogy ez az idei Real az elmúlt talán 5 év messze leggyengébb Realja, amit valamennyire sejtettünk is Kroos (és Modric egyre inkább) elvesztésével, illetve a védelem jelentős gyengülésével. Ettől még nagy siker, de kezeljük a helyén. Ha véletlen jövőre nem tudjuk ilyen stabilan hozni, akkor ne felejtsük ezt el, ne szidjuk fölöslegesen a stábot, játékosokat, edzőt, stb-t. Láttunk már ilyen véleményeket, hogy csak azért nyerhettünk bajnokságot, mert a Real gyenge volt, ez akkor sem volt igaz és most sem az.
Nézd meg milyen az ő és milyen a minkeretünk.
Valószínűleg ez az edzőkön múlt, még ha ez neked valamiért nem is tetszik
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Áthoztam ide, mert mégis félig a realról írok.
Azt azért ne feledjük, hogy ez az idei Real az elmúlt talán 5 év messze leggyengébb Realja, amit valamennyire sejtettünk is Kroos (és Modric egyre inkább) elvesztésével, illetve a védelem jelentős gyengülésével. Ettől még nagy siker, de kezeljük a helyén. Ha véletlen jövőre nem tudjuk ilyen stabilan hozni, akkor ne felejtsük ezt el, ne szidjuk fölöslegesen a stábot, játékosokat, edzőt, stb-t. Láttunk már ilyen véleményeket, hogy csak azért nyerhettünk bajnokságot, mert a Real gyenge volt, ez akkor sem volt igaz és most sem az.MessiNeymarSuarez a bajnoki topicban írta: ↑2025.05.11. 19:13:30Nem búslakodok a BL miatt, mert még mindig nagyon a kezdetén tart ez a csapat, hihetetlenül szűk kerettel, Flick kb 0 igazolást kapott, de ha azt nézzük hogy 0 kupa után az első szezonban BL elődöntő + 3 otthoni trófea, mindezt úgy hogy mindegyiknél a RM-ot vertük el, többek között 1990 óta először a CDR döntőben, azt hiszem a szezon elején nem kívánhattunk volna ennél többet.
-
- Barça C
Ami fix:
-2. góljuk érvénytelen
- Tchouaméni tiszta piros utolsó emberként
- 1-2 tizit nem kaptunk meg.
BL kiesés után, 0-2-ről, így is legyőztük ezt a korrupt bandát. Le a kalappal srácok

-2. góljuk érvénytelen
- Tchouaméni tiszta piros utolsó emberként
- 1-2 tizit nem kaptunk meg.
BL kiesés után, 0-2-ről, így is legyőztük ezt a korrupt bandát. Le a kalappal srácok

- davi10
- Llegenda del Barça
Nehéz most tippelni, mindkét csapatból hiányoznak kulcsemberek és mindkét csapat gyengébb passzban van. Mellettünk szólhat a hazai pálya, meg a mai kereteket elnézve szerintem jobb a padunk.
Furcsa lenne pont az egyetlen otthoni klasszikust nem behúzni, de túl egyszerű lenne ma nyerni. Nem lennék szomorú egy X-el, utána 3 meccs alatt csak meg tudunk tartani 4 pont előnyt.
Furcsa lenne pont az egyetlen otthoni klasszikust nem behúzni, de túl egyszerű lenne ma nyerni. Nem lennék szomorú egy X-el, utána 3 meccs alatt csak meg tudunk tartani 4 pont előnyt.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
-
- Entrenador del Barça
Így van, már a 3:2-nél rezgett a léc (bár ott bőven hátráltattak minket bírói hibák), az X most kiváló lenne. Érdekes lesz a két lukas védelem "küzdelme".
-
- Barça B
Most valahogy én sem érzek semmi jót. A szélső védők nem lesznek a helyzet magaslatán. Ugyan a reál védelme gyenge, de elől Mbappe elég jó formában van, mi meg épp most keverünk ki egy nagy csalódást. Egy Xet el tudnék fogadni így látatlanban is
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Nagy számok törvénye alapján ma belenézünk a pofonba szerintem.
Ne legyen így, de szerintem ami Milánóban történt kedden, az benne maradt a fejekben, nehéz lehet túltenni ezen magát egy játékosnak.
Ezek fényében egy X-el már teljesen elégedett lennék.
Ne legyen így, de szerintem ami Milánóban történt kedden, az benne maradt a fejekben, nehéz lehet túltenni ezen magát egy játékosnak.
Ezek fényében egy X-el már teljesen elégedett lennék.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Korrekt vélemény.tibcsaninja írta: ↑2025.05.11. 13:36:04A mai El Clasico kapcsán kicsit abban reménykedem, hogy szűken megnyeritek. Bármennyire is ambivalens ez egy real drukkertől, de úgy gondolom, hogy a madridnak nem tenne jót, ha egy ilyen szezon után egy esetleges bajnoki cím elfedné a belső problémákat. (Ha pedig ma kikap a Barca, akkor erre van esély.) Középtávon sokkal többet profitálhatunk abból, ha ez a szezon elmegy, akkor normálisan le lehet vonni a következtetéseket, és kidolgozni a megoldásokat (taktika, munka, keret, hozzáállás). Ezt nehezítené egy bajnoki cím. Nekem az nem fáj, ha az összes clasico-t nyeritek és bajnokok lesztek. Ehhez gratulálni kell. Ha ma győztök, simán megérdemlitek. Idén szerintem ti túlteljesítettetek, mi alul, kijön ez néha így, nem kell nyígni. Persze, győzzön ma a jobb csapat, meg ha nyertek is, ne fussunk bele egy nagy alázásba azért, de egy 3-2-nél nem követnék el harakirit, sőt.
Egyedül az zavarna kicsit, hogy akkor nagyon elindulnának azok a hype-ok, hogy nálatok mindenki a posztján a világ legjobbja, meg innentől évekig dominálni fogjátok a klubfutbalt, meg csak a Barca játszik űrfocit, mindenki más capybara, stb. De ezekről a szurkolói és újságírói hangokról az elmúlt évtized tapasztalatai alapján úgy látom, pont nálatok fedik el a problémákat és nem segítenek. Így nagy nehezen ezt is megemészteném. Meglátjuk, várom a meccset!![]()
A hype engem is zavar...ez a mindenki a világ legjobbja a posztján teljesen elfedi a csapat és a játékosok hiányosságait.
Szerintem 1-2 olyan játékosunk van, akire ez top10 szint tényleg igaz, mindenki más azért bőven ezalatt a szint alatt van.
Engem zavarna, ha buknánk az idei bajnoki címet, mert ebben az évben tényleg túlteljesítünk, egy bajnoki kudarc szerintem most hazavágná a csapatot és jelentős erősítés úgy sem lesz.
- tibcsaninja
- Barça B
A mai El Clasico kapcsán kicsit abban reménykedem, hogy szűken megnyeritek. Bármennyire is ambivalens ez egy real drukkertől, de úgy gondolom, hogy a madridnak nem tenne jót, ha egy ilyen szezon után egy esetleges bajnoki cím elfedné a belső problémákat. (Ha pedig ma kikap a Barca, akkor erre van esély.) Középtávon sokkal többet profitálhatunk abból, ha ez a szezon elmegy, akkor normálisan le lehet vonni a következtetéseket, és kidolgozni a megoldásokat (taktika, munka, keret, hozzáállás). Ezt nehezítené egy bajnoki cím. Nekem az nem fáj, ha az összes clasico-t nyeritek és bajnokok lesztek. Ehhez gratulálni kell. Ha ma győztök, simán megérdemlitek. Idén szerintem ti túlteljesítettetek, mi alul, kijön ez néha így, nem kell nyígni. Persze, győzzön ma a jobb csapat, meg ha nyertek is, ne fussunk bele egy nagy alázásba azért, de egy 3-2-nél nem követnék el harakirit, sőt.
Egyedül az zavarna kicsit, hogy akkor nagyon elindulnának azok a hype-ok, hogy nálatok mindenki a posztján a világ legjobbja, meg innentől évekig dominálni fogjátok a klubfutbalt, meg csak a Barca játszik űrfocit, mindenki más capybara, stb. De ezekről a szurkolói és újságírói hangokról az elmúlt évtized tapasztalatai alapján úgy látom, pont nálatok fedik el a problémákat és nem segítenek. Így nagy nehezen ezt is megemészteném. Meglátjuk, várom a meccset!
Egyedül az zavarna kicsit, hogy akkor nagyon elindulnának azok a hype-ok, hogy nálatok mindenki a posztján a világ legjobbja, meg innentől évekig dominálni fogjátok a klubfutbalt, meg csak a Barca játszik űrfocit, mindenki más capybara, stb. De ezekről a szurkolói és újságírói hangokról az elmúlt évtized tapasztalatai alapján úgy látom, pont nálatok fedik el a problémákat és nem segítenek. Így nagy nehezen ezt is megemészteném. Meglátjuk, várom a meccset!

---------------------Casillas----------------------------
Cafu-------Maldini-------Ramos-----Roberto Carlos
---------------------Makelele--------------------------
-----Zidane-----------Kaka------------ C. Ronaldo
----------------Ronaldo--------Van Basten----------
Cafu-------Maldini-------Ramos-----Roberto Carlos
---------------------Makelele--------------------------
-----Zidane-----------Kaka------------ C. Ronaldo
----------------Ronaldo--------Van Basten----------
- Chino
- Llegenda del Barça
Ha annyival jobb lenne ingyenesen igazolni mindenki rámenne az összes ingyen igazolási lehetőségre. Egyrészt az is komoly pénzbe kerül, csak nem az eladó klubnak fizeted, másrészt sokkal magasabb a bérük. Mbappéért például le kell szurkolniuk 3 év alatt 150 milliót, a fizetése magasan a legtöbb a csapatban, Viniciust és Bellinghamet is nagyban veri, plusz rengeteg egyéb bónuszt is kap, arról nem is beszélve, hogy a marketingbevételek 50 százaléka hellyett 80-at tarthat meg a többi játékostól eltérően. Egy Alabának is ki kellett fizetni 30 milliót több mint 22 milliós bérrel az addigi 10 helyett a Bayernnél.Troym írta: ↑2025.05.05. 21:05:14Velünk van baj sportvezetésileg, csak nehéz beismerni...rosszul választunk még ingyenes igazolásokat is. (javítom, már nem is nagyon választunk)
Deco regnálása óta nem jött ingyen senki, ha idén Tah nemet mond, akkor nem is fog. Ehhez kutatómunka, játékosmegfigyelők és frankó sportigazgató kell, Alemany óta ez a vonal halott.
David, Sane, Pasalic, Angel Gomes, Anguissa és még jó pár hasznos ember elérhető lenne ingyen akár most nyáron, egyik sem merül fel még pletyka szintjén sem minimum 3 hónapja, akkor talán volt 1 rövidhír Davidről.
A Real ezzel szemben kb minden szezonban elviszi az adott év legmenőbb ingyenes arcát és Mbappe pl azért nem csak kiadási oldal, de egy nagy vagon mezeladás is, ha eladják Vinit 150 millióért, akkor még ütős bevétel is és a poszt is fedve van. Tudom nem volt pénzünk rá, csak ne állítsuk be úgy, mintha nem érte volna meg.
Nem volt véletlen például Gündogannak a fizetése, aminek egy részét még most is állnunk kellett.
Tah-nak is nagyon sokat kellene fizetni. Főleg, hogy neki már neve is van és több klub is jelentkezik érte.
Nálunk is inkább a bérekkel van a gond mintsem a vételi árakkal. Kimmich sem került volna sokba lejáró szerződéssel csak nem fért bele az FFP-be.
Forca Barca!!!!
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Miért ne érte volna meg? :O Messze az év igazolása volt. Alighanem nálunk is a lett volna, de hát ez nem téma, lehetetlen volt azon túl, hogy nem is ide akart jönni.Troym írta: ↑2025.05.05. 21:05:14Velünk van baj sportvezetésileg, csak nehéz beismerni...rosszul választunk még ingyenes igazolásokat is. (javítom, már nem is nagyon választunk)
Deco regnálása óta nem jött ingyen senki, ha idén Tah nemet mond, akkor nem is fog. Ehhez kutatómunka, játékosmegfigyelők és frankó sportigazgató kell, Alemany óta ez a vonal halott.
David, Sane, Pasalic, Angel Gomes, Anguissa és még jó pár hasznos ember elérhető lenne ingyen akár most nyáron, egyik sem merül fel még pletyka szintjén sem minimum 3 hónapja, akkor talán volt 1 rövidhír Davidről.
A Real ezzel szemben kb minden szezonban elviszi az adott év legmenőbb ingyenes arcát és Mbappe pl azért nem csak kiadási oldal, de egy nagy vagon mezeladás is, ha eladják Vinit 150 millióért, akkor még ütős bevétel is és a poszt is fedve van. Tudom nem volt pénzünk rá, csak ne állítsuk be úgy, mintha nem érte volna meg.
Egy ideje azért nem csak az ingyenes igazolások álltak le, hanem gyakorlatilag az összes. Így nehéz ezt megítélni, egyszerűen nem tudtunk senkit behozni szinte a bérkeret miatt, tuti lett volna több ingyenes, ha nem ez a helyzet áll fent. Sőt, továbbmegyek, ingyenest ennyire komoly ffp gondokkal talán még nehezebb lett volna hozni, hisz legalább annyi, ha nem több gondunk van a fizetésekkel, mint magának a transzfernek az árával. Az ingyenesek meg jellemzően többet kérnek, legalábbis ha van nevük, pont ezért futtatják ki a szerződésüket. A korábbi ingyenes igazolásokra meg aligha lehet mondani, hogy rosszul választottuk meg őket... 1-2 nem vált be, többségük nagyon is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy