Premier League / The FA Cup
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
A békesség kedvért délnyugat-ázsia all stars még megverte a Unitedet.
Csak hogy méltó módon fejezzék be a szezont.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Chino
- Llegenda del Barça
Talán tegnapelőtt volt egy nyilatkozata, amiben megköszönte a Villának és elbúcsúzott, szóval oda nem valószínű , hogy visszatér. A MU-val kapcsolatban folyamatosan azt lehetett olvasni, hogy el akarják adni, kölcsönnel nem foglalkoznak, de lehetőleg a PL-en kívülre. Neki inkább a bére aggasztó, 40 körül talán hozható lenne a harmadik legjobban fizetett játékosuk, 18 millió fölött keres. A Villa így is 13 millió+ fizetett a kölcsönért.bence0330 írta: ↑2025.05.26. 01:19:16Nagyon izgalmas lett legalább a BL indulás szempontjából, nem sűrűn volt, hogy ennyi csapat küdött meg ugyanazokért a helyekért.
Egyrészt az ilyen csapatoknak mindig kell idő (az AV-nek tényleg nem kellett, Emery-effektus), másrészt akkor még csoportkörben voltak, és az utolsó fordulóig továbbjutásra álltak az abszolút halálcsoportban (PSG-Dortmund-Milan). Ha oda beteszed a Villát, szerintem ugyanúgy kizúgnak. Hasonló szintű csapatok, én a Newcastle-nek azért örülök jobban, mert sokkal látványosabb focit tolnak, de persze emellett meg a senki, így általam sem kedvelt olajos módiban nyomják (bár egyelőre talán nem olyan elszálltan, mint pár másik csapat).
Az meg a másik, hogy nem tudom, mi a helyzer Rashforddal, de gondolom ott így semmiképp sem marad szívesen, plusz pár százalék ez így nekünk.
Télen, amikor nálunk komolyan képbe került ha minden igaz hajlandó volt engedni, hogy ide jöhessen (4 millió körül írtak). Most nagyon komoly csökkentésbe kellene belemennie, ha Barca játékos akar lenni, szerintem legalább a felénél lejjebb kellene adni.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Nagyon izgalmas lett legalább a BL indulás szempontjából, nem sűrűn volt, hogy ennyi csapat küdött meg ugyanazokért a helyekért.
Egyrészt az ilyen csapatoknak mindig kell idő (az AV-nek tényleg nem kellett, Emery-effektus), másrészt akkor még csoportkörben voltak, és az utolsó fordulóig továbbjutásra álltak az abszolút halálcsoportban (PSG-Dortmund-Milan). Ha oda beteszed a Villát, szerintem ugyanúgy kizúgnak. Hasonló szintű csapatok, én a Newcastle-nek azért örülök jobban, mert sokkal látványosabb focit tolnak, de persze emellett meg a senki, így általam sem kedvelt olajos módiban nyomják (bár egyelőre talán nem olyan elszálltan, mint pár másik csapat).
Az meg a másik, hogy nem tudom, mi a helyzer Rashforddal, de gondolom ott így semmiképp sem marad szívesen, plusz pár százalék ez így nekünk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ez bizony csúnya bírói hiba volt, és lehet, hogy ezen múlott a BL nekik.csababarca írta: ↑2025.05.25. 21:29:23Aston Villa gólját amit elvett a var...kb az érthetetlen kategória, főleg, hogy vissza is nézték.
Kár érte.

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Aston Villa gólját amit elvett a var...kb az érthetetlen kategória, főleg, hogy vissza is nézték.
Kár érte.
Kár érte.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Lehet, hogy nem volt jó szezonja a MU-nak, de a mai győzelmükkel legalább az Aston Villa-ét is elrontották. Egy x elég lett volna az AV-nek, mert a Newcastle is kikapott.
Így még a NF is visszajöhetett volna, egy ki-ki meccsen kellett volna legyőzni a Chelsea-t, de a kékek húzták be.
A BL szempontjából szerintem kár a Villáért, idén is vagy 25 év után voltak ott, és elég szépen menetelgettek. A Newcastle meg láttuk, hogy betlizett utoljára.
Így még a NF is visszajöhetett volna, egy ki-ki meccsen kellett volna legyőzni a Chelsea-t, de a kékek húzták be.
A BL szempontjából szerintem kár a Villáért, idén is vagy 25 év után voltak ott, és elég szépen menetelgettek. A Newcastle meg láttuk, hogy betlizett utoljára.
- bence0330
Nézem Nicót, azon túl, hogy szép gólt ragasztott, mikor Rodri beállt, elképesztő volt, mintha ikreket nézne az ember, hasonlóan mozognak, hasonló alkatúak, hasonlóan passzolnak. Nagy kár volt elpocsékolni. Mikor bemutatkoztak Gavival, akkor még nem gondoltam, hogy ilyen jó lesz (szerintem akkor még főleg csak Davi volt itt aki kimagaslóan jónak gondolta), a kölcsönt jó ötletnek tartottam, de amikor láttam kölcsön után az előszezonban, akkor engem nagyon meggyőzött, nagyon szerettem volna, hogy maradjon, akkor már jobbnak is tartottam, mint Gavit, és nagyon fogtam a fejem, mikor elpasszoltuk, aztán szenvedtünk, mert nem volt játékosunk a posztra. Óriási hiba volt sajnos. Nagyon jó játékos, akár megér 60 milliót, akár nem. Gavi egy jó mindenes mindenhová, Nico viszont egy kezdő szintű játékos, egyértelműbb poszttal.
Haalandra azért lehetne amúgy rárepülni, mert itt lehet, hogy akármilyen fura, másodhegedűs lesz Marmoush mellett. Eszement jó az egyiptomi, ma is kb lehetetlen gólt lőtt.
Haalandra azért lehetne amúgy rárepülni, mert itt lehet, hogy akármilyen fura, másodhegedűs lesz Marmoush mellett. Eszement jó az egyiptomi, ma is kb lehetetlen gólt lőtt.
- bence0330
Nem tudom eldönteni, hogy ez kisiklás volt-e, akkor simán visszajöhetnek. Vagy pedig fáradtság, akkor vagy igen, vagy nem. De az is lehet, hogy most kezdett el a modernebb edzők focija elmenni mellette. Bár ahhoz kicsit túl hirtelen történt.
Vagy szimplán Rodri volt a gond. Nem lenne meglepő, én erre teszem a voksom, mint fő ok, de a fentiek is kicsit belejátszhatnak. Szerintem a City egy élő bizonyíték az Aranylaszti jogosságára utólag is.
A túloldalon meg részemről a PL talán legjobb, vagy legtehetségesebb focistája lőtte a gólt. Ezét mindig élmény nézni.
Viszont az különösen durva a City részéről, hogy pont egy Palace verte meg őket. Ők már sok éve a semmi közepén vannak, soha nincs kiesésveszély sem, de európai indulásé sem. Az igazi, konstans PL középcsapat. Legalább egy Newcaste-től kaptak volna ki, akiknek komoly plafonja van.
Vagy szimplán Rodri volt a gond. Nem lenne meglepő, én erre teszem a voksom, mint fő ok, de a fentiek is kicsit belejátszhatnak. Szerintem a City egy élő bizonyíték az Aranylaszti jogosságára utólag is.
A túloldalon meg részemről a PL talán legjobb, vagy legtehetségesebb focistája lőtte a gólt. Ezét mindig élmény nézni.
Viszont az különösen durva a City részéről, hogy pont egy Palace verte meg őket. Ők már sok éve a semmi közepén vannak, soha nincs kiesésveszély sem, de európai indulásé sem. Az igazi, konstans PL középcsapat. Legalább egy Newcaste-től kaptak volna ki, akiknek komoly plafonja van.
- szbsz
- Capitá del Barça
Teljesen az volt az érzésem végig a meccsen, ha holnapig tartott volna se rúgott volna a City gólt... Nagyon kemény, ilyen brutál jó minőségű kerettel ilyen retek gyenge focit tolni.
Ha van egy kis agya Pepnek dobbant valami alsóbb, EL szintű csapatba, mer ez nagyon lefőtt neki ott most.

Ha van egy kis agya Pepnek dobbant valami alsóbb, EL szintű csapatba, mer ez nagyon lefőtt neki ott most.

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
- davi10
- Llegenda del Barça
Azért elég komoly, hogy 2 évvel a tripla után, nevekre még talán jobb kerettel is itt tart a City. Nincs még vége, de úgy néz ki az FA kupáról is lecsúsznak, a ligában még a BL-t jelentő első 5 se biztos.
Simeonen kívül nem tudnék ilyen edzőt mondani, aki ennyi ideig húzta volna egy csapatnál, Pepnek is szerintem ideje lett volna szünetet tartani.
Simeonen kívül nem tudnék ilyen edzőt mondani, aki ennyi ideig húzta volna egy csapatnál, Pepnek is szerintem ideje lett volna szünetet tartani.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
- bence0330
Rezeg is az a léc. Sanszosabbak nyilván, de ideiglenesen 6. helyre csusszantak vissza, nyert két üldöző is. Ők meg a Bournemouth ellen nyomják kedden, akik idén szintén nem gyenge csapat, nem tuti a dolog. Már ez is milyen stresszes lehet nekik, hogy egyáltalán van reális esély a BL-ről való lecsúszásra.
Az meg a tegnapi meccsekkel különösen vicces, hogy az egymással EL házidöntőt vívó két csapat az utolsó két, még nem kieső helyen áll.

Így kicsit rezegősebb a léc nekik, pedig ha nyernek, akkor kb. megvan a BL. Így is azért jó pozícióban vannak, a mögöttük lévő 2 csapat egymással megy, a Nottingham győzelemmel is 1 pontos hátrányban lenne. Érdekes lenne, ha egy x a Newcastle-Chelsean meg egy NF győzelem. A City 3. maradna 65 ponttal, 4-5-6. helyen három 64 pontos csapat, AV 4. 63-mal. Még egy kicsit megfűszerezné ezt egy Arsenal vereség, nekik ugye 67 pontjuk van, és akkor a 2-7.-ig 4 ponton belül lenne 6 csapat 2 fordulóval a vége előtt. 

- bence0330
Azért az kemény, hogy a City nem tudta megverni a szezonban 11 pontot szerző, és 82 gólt kapó, rekordgyorsan kieső Sotont.
Kicsi az esélye, hogy emiatt lemaradjanak a BL-ről, de már csak arcvesztés szempontjából is komoly.

- bence0330
De fordítva is gaz lehet, lehet Pep sem tudna felsőházas lenni velük.
És nem a keretük miatt. Van, amikor egyszerűen rendszersuinten valami ilyen megfoghatatlan problémák vannak, ez most ilyen náluk egy ideje. Azért TH meg Amorim sem béna edzők, másféle gondokat látok ott. Center poszt kivételével bika keretük van, bár az az igazság, hogy Zirkzee a tavalyi Serie A egyik nagy szenzációja volt, szóval szerintem még ott is sokkal gyengébben teljesítenek, mint amilyen két játékosuk van oda. Világklasszis játékosok és edzők mennek oda, hogy elfelejtsenek focizni/edzősködni, de még ilyen milliószoros BL győztes Casemirókkal is megtörténik, ha nem láttuk volna évekig a Reálban a világ talán legjobbjaként a posztján, simán rajta is röhöghetnénk, hogy micsoda túlárazott középszer. De tudjuk, hogy nem az.
De amúgy normál esetben ezt a szintet ezekkel a játékosokkal kb edző nélkül is lehetne hozni, egyetértek, ezt bárki megoldaná itthonról is.
Az meg ugye külön pech, hogy a PL ilyen esetekben büntet, más ligákban azért ott lennének legalább valami konferencia liga helyekért, vagy felsőházban legrosszabb esetben, ahol nincs olyan tolongás. Milan jó példa, gyengébbek a MU-nál is, hasonló rendszerszintű gondok vannak, nem túl sikeres edzőválasztással, azért oda nem zuhannak le, mint a MU. Ezért itt az angoloknál látványosabban le lehet zuhanni botladozásnál.
Felteszem az EL miatt nem tüntetnek, az még igencsak jó eséllyel meglehet, az meg mentené a szezont.

De amúgy normál esetben ezt a szintet ezekkel a játékosokkal kb edző nélkül is lehetne hozni, egyetértek, ezt bárki megoldaná itthonról is.
Az meg ugye külön pech, hogy a PL ilyen esetekben büntet, más ligákban azért ott lennének legalább valami konferencia liga helyekért, vagy felsőházban legrosszabb esetben, ahol nincs olyan tolongás. Milan jó példa, gyengébbek a MU-nál is, hasonló rendszerszintű gondok vannak, nem túl sikeres edzőválasztással, azért oda nem zuhannak le, mint a MU. Ezért itt az angoloknál látványosabban le lehet zuhanni botladozásnál.
Felteszem az EL miatt nem tüntetnek, az még igencsak jó eséllyel meglehet, az meg mentené a szezont.
Az már eldőlt matemematikailag is rég, hogy igen. Ettől még csúnya a bajnoki futásuk, de ha behúzzák az EL-t, jobban járnak, mint egy 6. hellyel EL nélkül. Innen nem kérdés, hogy ott kell all int menniük. A Tottenham-nek szintén.Barcaforever írta: ↑2025.05.04. 21:00:28Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy Amorim képes-e behozni a MU-t a 17. helyre. Hogyhogy nem tüntetnek a szurkolók!?
Régen mindig röhögtem a magyar szakkomentátorokon, amikor kielemzték magukat, hogy XY magyar edző is hozná az eredményeket ezzel azzal a top csapattal, de állítom, hogy a MU esetén ez ma tényleg igaz, szerintem egy random nb1-2-3 magyar edző is képes lenne kishíján kiesni a United 1 milliárdos keretével, lehet néhányan a top10-et is elérnék.
- Barcaforever
- Director del Fútbol
Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy Amorim képes-e behozni a MU-t a 17. helyre. Hogyhogy nem tüntetnek a szurkolók!?

- Barcaforever
- Director del Fútbol
Ezt a mondatot még értelmezni se tudom.

Nem tudom mikor jön el végre az az idő, amikor tudatosan fognak újra építkezni a vörösök. Ez az Amorim féle taktika, nem a MU-nak való, de gondolom adnak még neki esélyt Novemberig, hogy a következő szezon is kuka legyen fixen.

És végre volt 2 egész jó meccse. Kellett ez, mert a március és április gyenge volt tőle. De összességében valóban benne van a teljesítménye bajnoki címben. Gratula!
- Leon
- Director del Fútbol
Lehet utálni vagy szeretni de ez akkor is történelmi pillanat: Szoboszlai PL bajnok!!!

Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.
L4wandowski
Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!
Grácies Messi!
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.
L4wandowski
Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!
Grácies Messi!
A City kucsfontosságú meccset húzott be az Aston Villa ellen tegnap. Innen már szinte biztos nem bukják el a BL-helyezést.
Az AV viszont ezzel kb. elbukta. Newcastle-nek viszont még le kell meccselni a Chelsea-vel az 5. helyet. Játszanak még egymással, de mindkettőnek lesz még ezen kívül is nehéz meccse. Így talán egy kis esélye mégis lehet a Villának is....
RvN váltása eddig komoly bukta mindenkinek, aki benne volt. A MU még mentheti a szezont mondjuk az EL-el.
Az AV viszont ezzel kb. elbukta. Newcastle-nek viszont még le kell meccselni a Chelsea-vel az 5. helyet. Játszanak még egymással, de mindkettőnek lesz még ezen kívül is nehéz meccse. Így talán egy kis esélye mégis lehet a Villának is....
RvN váltása eddig komoly bukta mindenkinek, aki benne volt. A MU még mentheti a szezont mondjuk az EL-el.
- bence0330
Ja, elnéztem, azt hittem, egálban vannak, valóban.LG írta: ↑2025.04.19. 23:49:37Nem biztos, hogy annyira rossz eredmény született a Citynek. Igaz, hogy az AV zárkózott, de a ők még Newcastle-hoz képest zárkóztak. Döntetlennel amúgy nem előzne az AV, hiszen ugyanúgy maradna az 1 pont különbség.A Citynek talán a legkönnyebbek a hátralévő meccsei. A legnagyobb ellenfelük az Aston Villa, de szerintem ha azon meccsen hoznak legalább egy x-et, akkor meglesz nekik a BL. Vereség esetén rezeghet a léc.
Kezdem azt gondolni, hogy Nottingham-et is elkiabáltam, hogy meglesz nekik. Holnap okosabbak leszünk.

Nem biztos, hogy annyira rossz eredmény született a Citynek. Igaz, hogy az AV zárkózott, de a ők még Newcastle-hoz képest zárkóztak. Döntetlennel amúgy nem előzne az AV, hiszen ugyanúgy maradna az 1 pont különbség.bence0330 írta: ↑2025.04.19. 20:01:19Ha valaki a City ellen szurkol, akkor jó forgatókönyv zajlik egyelőre a Villa-Newcastle meccsen, jelen állás szerint a Villa is felzárkózott rájuk pontban, kedden egymással játszanak, és döntetlen esetén a Villa előzne jobb egymás ellenivel.
A Forest-City-Villa-Newcastle-CFC kvintettből bármelyik 3 odaérhet még a top5-ben, vesztetteket nézve 2 ponton belül van ez az öt csapat.
Közben el is dőlt a meccs (bár az elmúlt 3 nap alapján ki tudja).

Kezdem azt gondolni, hogy Nottingham-et is elkiabáltam, hogy meglesz nekik. Holnap okosabbak leszünk.