Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Nekem éppen amiatt tetszik az idei BL szezon, mert akik jelenleg az adott pillanatban még versenyben vannak, azok közül bárkire éppen ugyanannyi pro és kontra "érv, érzet, elmélet" is ráfogható egyszerre.
Tavaly azért a védelmük sokkal stabilabb volt, nem nyelték úgy a gólokat a rangadókon, mint idén. Az edzőváltás ideje viszont szerintem is eljött, megfáradt ez a kapcsolat.bence0330 írta: ↑2025.04.09. 11:28:22
A RM edzőváltása meg érdekes lehet. 10 évig hülyére nyerték magukat hulladék ocsmány játékkal, nulla sémával "oldjátok meg valahogy" "mi vagyunk a Madrid" felfogással két edzővel is. Ha jön egy új edző, a játék 1000%, hogy óriásit fog javulni, de nem tudom, hogy ez egyenlő lesz-e a hasonló jó eredményekkel. Én megértem, miért félnek kirúgni Carlót, tavaly is ugyanezt a focit játszották, csak akkor nyertek. Lehet jövőre is ez lenne, ha hoznának egy védőt meg egy középpályást.
Ha rezegne a léc, az Arsenal szerencsére abban a helyzetben van, hogy simán pihentethetnek hétvégén, a bajnoki cím már elúszott, a 2. helyet sem valószínű, hogy elbukják már, de ha mégis, az se lene tragédia, most tuti, hogy a BL-re koncentrálnak.Chino írta: ↑2025.04.09. 11:12:12Bár tényező lehet, hogy Saka és Rice lecserélését mennyire az óvatosság és mennyire a kényszer szülte, ne frelejtsük előbbi épp, hogy felépült egy nagyon komoly sérülésből, a kiesett kulcsjátékosaik mellett ha ők sem lesznek 100 %-osak az meghatározhatja a visszavágót.
Ebben a Realban én annyira nem érzem ezt. Fejben is nagyon szét vannak esve, ez a "győztes mentalitás" meg "BL/döntő-specializmus" inkább csak lőzung, erre idén azért jobbára pont rácáfoltak. A nyolcaddöntőben is az ellenkezőjét lehetett érezni, a kupában az Atma ellen már nem biztos hogy hozták volna a hazait. Persze nincs lefutva a párharc, egy 3:0 még nem lefutott eredmény de ezek nem azok a játékosok akikben zsigerből érezni, ahogy Ancellottiban sem. Sőt ez a kapcsolat inkább akadály. Kb annyi esélyt adnék most nekik a továbbjutásra, mintha ez egy Bayernnel történt volna.
Eggyel többen futkorásznának zavarodottan a pályán. Nem tudom, mennyit segítene nekik.
Gülernél az a gáz szerintem, hogy panaszkodnak, hogy nincs agy a középpályán (oké, Modric az, de 40 éves), nincs aki éles passzokat megjátsszon - de, van, csak ott ücsörög a padon.
Szerintem is. Madridi oldalon már hónapok óta Ancelotti távozását követeli a többség. Ilyen nevekből ennyire botrányosan játszó csapatot "építeni" elég durva blama. Csak az aurájuknak köszönhették, hogy ilyen sokáig versenyben voltak/vannak több fronton is. A védelmük mondjuk tényleg foghíjas, ezt meg kell adni, főleg a két szélsőbekk poszton, de nem konkrétan a védősorukkal van a fő gond szerintem, hanem a csapatvédekezéssel, középpályájuk gyakorlatilag nincs. Ha most továbbjutnak, azt is annak köszönhetik. Gyakorlatilag konstansan kiscsapatként fociznak, sok esetben már nem is csak stílusra. Vagy 380 milliós értékű 3 játékos rohangál a középpályán (oké, Valverde néha, mint ma is, jobb bekk), és majdnem félmilliárdnyi elöl. Ebből szerintem az edzők többsége egy értelmes focit összehozna. 1-1 baki beleférne a védősorban, mert az tényleg nem BL esélyes-szint jelenleg, de ettől még meg lehetne oldani csapatként, vagy állhatna a támadójátékuk és a labdakihozataluk többől is, mint vaktában előrerúgott labdákból. Képtelenek átmenni egy letámadáson, még amúgy ilyen Osasunák ellen is meggyűlik vele a bajuk, az Arsenal és mi meg ennél jóval magasabb szinten toljuk a dolgot.brazilfan írta: ↑2025.04.09. 00:01:17Azt el tudom képzelni, hogy a Real otthon 3-at fog lőni, de azt már nem annyira, hogy egyet sem kap. A védelmük nemcsak ma volt verhető (az Arsenal ma akár 5-öt is rúghatott volna, valódi gólhelyzetekből), hanem egész évben, Madridban is, sokkal kisebb csapatok ellen is, nagyjából függetlenül attól, hogy Ancelotti kit rak ki szélre és kit rak be középre vagy a középpályára.
De, rossz hatással.
Ezzel mondjuk 100%-ban egyetértek, és remélhetőleg a csapat is.ElBartimaeus írta: ↑2025.04.08. 23:05:53Van még egy Dortmund előtte. Bár elképesztő formában vagyunk, egy bl-ben minden megtörténhet.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.04.08. 22:51:38
Ez az Inter valami elképesztő.
Vajon ellenünk is ennyire fognak menni, vagy mi trükkösebbek leszünk ennél?! Flicknek fel van adva a lecke
Ja oké, két meccset néztem egyszerre, a kommentárnak a bő fele simán elment a fülem mellett.
Ráadásul szerintem a két szélsőnk elég gyenge formában, megkérőjelezhető fizikai állapotban érkezik a meccsre, remélem ez holnap törik meg (a két centerünk szerencsére viszont bombaformában, jó lenne, ha nem Raphinhának kéne mindig megoldania a BL meccseket, meg Yamalnak). Plusz az, hogy mi vagyunk otthon először... Persze, mi vagyunk az esélyesek, de azért nem valami ég és föld szinten. Mondjuk olyan 60-40 lehet. Tavaly is ugyanilyenek voltak és szépen csendben beballagtak a döntőbe.ElBartimaeus írta: ↑2025.04.08. 23:05:53Van még egy Dortmund előtte. Bár elképesztő formában vagyunk, egy bl-ben minden megtörténhet.
Van még egy Dortmund előtte. Bár elképesztő formában vagyunk, egy bl-ben minden megtörténhet.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.04.08. 22:51:38
Ez az Inter valami elképesztő.
Vajon ellenünk is ennyire fognak menni, vagy mi trükkösebbek leszünk ennél?! Flicknek fel van adva a lecke
Már a sárgalapja miatt sem játszott volna a visszavágón, így ez a piros már nem oszt, nem szoroz.
Már eleve az első sárgájával kiütötte magát a visszavágóról.