La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.04.04. 11:32:16

PR42 írta:
2025.04.04. 10:33:59
Én fix hogy elküldeném Simeone-t, de alaposan utána kell járni hogy ki válthatná.
A világ egyik legjobb edzőjéről van szó. Nagyon mélyről jöttek fel a legmagasabb polcra. Nem hinném, hogy bármi szégyenkezni valója lenne. Az elmúlt évtized 2 legjobb csapata ellen marad folyamatosan alul, egy gyengébb kerettel. Néha még felül is múlja őket. Nem hinném, hogy ezen bármelyik edző tudna lényegében emelni. Könnyen vagyunk most Flickkel, mert a semmiből csodát tett, de ez olyan ritka, mint a fehér holló.
PR42 írta:
Mert ők nyertes játékosok voltak. Griezmann nem az, hanem egy hasznos bohóc.
Nálunk nem vált be, de ettől függetlenül egy világbajnok csapatnak talán a legfontosabb játékosa volt...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
PR42
Jugador del Barça

2025.04.04. 11:17:51

Peter írta:
2025.04.04. 10:36:44
Barca szurkolóként Simeone csapatai méltó ellenfelek és azzal a szurkolói attitűddel értelmetlen foglalkozni, hogy lúzerek. Sokan lennének nagyon szívesen önként és dalolva olyan lúzerek, mint ők.... :D

BL-ből hazaküldtek bennünket és nem a fogatlan oroszlán időszakunkban.

Simeone pedig egy egyéniség, egy jelenség a fociban, ahol gyakorlatilag nem létezik olyan szereplő, aki ne lenne megosztó.
Ő abban hisz amit csinál és azt következetesen, alázattal is teszi. Van karaktere, vannak eredményei.
Kemény melós, színesíti a palettát, gondolkodásra készteti azokat, akik le akarják győzni.
Képes max környékét kihozni folyamatosan az adott lehetőségeivel.

Bizony sok sok edző büszkén beállna helyére a sorba, hogy elbukjon két BL döntőt.
Ez mind igaz.
De itt a gond. Ha te el akarsz kezdeni nyerni trófeákat egy csapattal amiben van:
6 VB győztes
1 EB győztes
2 BL győztes
és egy 5x Zamora díjas kapus
és a tavalyi második a Pichiben (1 góllal volt lemaradva Sorloth Dovbyktól (leírni is horror egy La Ligában de Tebasék ezt is elintézték))

és hiába akartok nyerni, hiába vagytok majd nem mindig ott a végén valahogy mindig elcsúsztok akkor ott bizony egy nagyon ésszerű és egyszerű lépés edzőt cserélni.

Az pl miért lehet hogy egyetlen spanyol játékost sem adtak az EB győztes keretbe? Hol a hiba?
Ki az akinek a mentalitása a leginkább tükröződik a játékosokon és a szurkolókon egyaránt?

Ki az aki nem képes hideg fejjel lereagálni egy felező vonalnál történő kérdéses bedobást?
Most komolyan tőle várjuk hogy majd az utolsó percben nyugalmat és bizalmat sugároz és vetít ki a játékosokra?

Viccnek is rossz.
Arra jó volt hogy felhozza őket a mélyből, de ezt elérték nem tudom 2012-ben vagy előbb és azóta ugyanaz megy minden évben.

Az hogy minket is kivertek a BL-ből... hát ezzel pont engem támasztasz alá. Pont ezt írtam. Mi is ilyenek voltunk amikor mindentől összeomlottunk a BL-ben. Ők is ilyenek, továbbra is. Mi meg szerencsére nem. Döntőket nyerünk, ligát nyertünk Xavival. Azt meglátjuk hogy a BL-ben marad-e a bepisilős mentalitásunk de visszatérve az Atléticóra pont ez a bajuk. Nyeregetnek meccseket de amikor éles a szitu akkor elvesztik a fejüket. Jönnek a piros lapok, a feleslegesen ajándékozott tizik, öngólok, elcsúszott lesvonalak. Ez nem csak képességbeli hiányosság. Ez mentális. Az meg elsősorben az edzőn múlik.
Peter
Director del Fútbol

2025.04.04. 10:36:44

Barca szurkolóként Simeone csapatai méltó ellenfelek és azzal a szurkolói attitűddel értelmetlen foglalkozni, hogy lúzerek. Sokan lennének nagyon szívesen önként és dalolva olyan lúzerek, mint ők.... :D

BL-ből hazaküldtek bennünket és nem a fogatlan oroszlán időszakunkban.

Simeone pedig egy egyéniség, egy jelenség a fociban, ahol gyakorlatilag nem létezik olyan szereplő, aki ne lenne megosztó.
Ő abban hisz amit csinál és azt következetesen, alázattal is teszi. Van karaktere, vannak eredményei.
Kemény melós, színesíti a palettát, gondolkodásra készteti azokat, akik le akarják győzni.
Képes max környékét kihozni folyamatosan az adott lehetőségeivel.

Bizony sok sok edző büszkén beállna helyére a sorba, hogy elbukjon két BL döntőt.
PR42
Jugador del Barça

Én fix hogy elküldeném Simeone-t, de alaposan utána kell járni hogy ki válthatná.
Tapsvihar jár neki, viszont kb 10 éve plafonon van a csapata és nem tudja őket feljebb vinni.

Csak kockáztatva lehet nyerni.
Az új edző jó eséllyel ronthat a helyzeten, viszont előrelépés csak akkor lehet ha megpróbálnak lépni.

Kell nekik egy edző akivel levedlik ezt a lúzer mentalitást aminek hála 100-ból 99 alkalommal összeomlanak akkor is amikor nyerésre állnak az utolsó percig.

2x tudtak nyerni bármit.
1x amikor elvitték tőlünk David Villát.
1x amikor elvitték tőlünk Luis Suarezt.

Miért?

Mert ők nyertes játékosok voltak. Griezmann nem az, hanem egy hasznos bohóc.
Julian Alvarez nem rossz, belőle lehet valami.
Az ilyen Koke, Llorrente és többiek mind vesztes emberek. Tele vannak mentális blokkokkal és félelemmel.
Mint mi Xavi és főleg Flick előtt amikor évről évre összeomlottunk a BL-ben. Csak az ATMA mindenhol mindenki ellen képes összeomlani.

Az egy teljesen más kérdés hogy van-e olyan edző aki elérhető és előrelépést jelentene.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.04. 10:00:09

Troym írta:
2025.04.04. 09:37:25
bence0330 írta:
2025.04.04. 02:20:49
Nem rajongok Simeone csapatért, vagy a fociért amit tolnak, de eszembe se jutna elküldeni.
Az Atma piaci értékre olyan fele a két nagynak, a 3. helyet meg azért hozza, holott közelít erősségre a Sociedad és azért a Villareal, Bilbao sem gyenge.
Tökönlövik magukat, ha elküdik.
Erősségre meg tele vannak középszerrel, miről beszélünk? Lenglet!!! pályára lép rendszeresen, innen vasvillával lett elüldözve, Lemar a keret tagja. Galan 30 éves és a Celtából érkezett, stb Szerintem jóval többet beleláttok abba a csapatba, mint amennyire tényleg jó. Van valóban 4-5 komoly szintű játékosuk (Oblak, Alvarez, Barrios...), a többi alapember vagy idős, mint Koke, Griezmann, Azpi, vagy sosem volt igazán nagy klasszis.
Szerintem sem felül, sem alul nem teljesítenek, BL-ben a 8 lehetett volna a végállomásuk, ha nem épp a Reallal sorsolják össze őket.
A mi keretünknél nem gyengébbek jelenleg, asszem az egyértelmű, nálunk is a fél csapat tini vagy középszer és mégis lehetett belőlük élvezhető focit, meg eredményesebb játékot összehozni, nyilván szűk elit edzővel. Az, hogy Lenglet ott van, vagy ennyit pályára kerül, Simeone sara pl. Az is, hogy a villámléptű gólzsákjuk csak második félidős csereember.
Nem véletlenül erősödnek az elküldését kérő hangok. Nem tudom, meddig lehet csinálni ezt a "majdnem" dolgot, ott vannak a tűzközelben rendre, de nem győztes a csapat Simeone egész stílusa és mentalitása nem predesztinálja őket győzelemre. Lehet, hogy félelemből én sem küldeném el végül, mert tényleg lehet ez simán rosszabb, de elsülhetne jól is. Úgy fogalmaznék, hogy ha egy igazi komoly edző bevállalná, akkor az évtized búcsújával elküldeném Simeonét.

A piaci érték meg könnyen lehet, hogy jobb focival eleve másfélszeres érték lenne, a csapat játékától és eredményeitől ez óriási mértékben függ. Egy szezon alatt is óriásit tud nőni vagy csökkenni a keret értéke a focijuktól függően. A játékosok piaci értéke meg óriási mértékben függ a hype-tól is, ami náluk nyilván nincs, ha ott focizna Pedri, nem 130 milliós lenne, hanem mondjuk 40-50, max.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.04. 09:40:00

gránit írta:
2025.04.04. 09:28:12
Igazán kreatív irányítójuk a Simeone-korszakban sosem volt. A legutóbbi atletis kreatív irányító talán Valeron volt, kb 25 éve. Most is ezt hiányolom náluk. Egy hajszállal, általában 1-0-lal rendszeresen megverték a náluk gyengébbeket, de a legerősebbek ellen ez már kevés. A középpályás védekezésük jó, de nincs igazi irányító, aki olyan gólpasszokat tudna adni, mint Yamal az előző meccsen. Ez szerintem a különbség. A büntetőpárbajokban meg Oblak nagyon gyenge, emiatt buktak egy BL-t. De végül is, Spanyolországban mindhárom trófeát megnyerte, emellett nyert két Európa-ligát, két európai szuperkupát, csak a BL meg a világkupa hiányzik neki. Nem hasaltak el mindig, nyertek azért trófeákat, úgy, hogy sokkal-sokkal kevesebb pénzből gazdálkodnak, mint mi vagy a Madrid.
Valahol itt lehet az igazság. Írtam pár hete, hogy akkor estek vissza, amikor Griezmann játéka visszaesett. Szerintem nyáron ő távozni fog. Valahol azt olvastam, hogy Baenat akarják leigazolni, és csatárokról is írtak, pl. Darvin Nunezről. Gondolom marad Lenglet is. Jövőre még erősebbek lehetnek, ha megint elkölthetnek 100-200 milliót.
Szerintem hagyják Simeonet új csapatot építeni.
Troym
Director del Fútbol

2025.04.04. 09:37:25

bence0330 írta:
Nem rajongok Simeone csapatért, vagy a fociért amit tolnak, de eszembe se jutna elküldeni.
Az Atma piaci értékre olyan fele a két nagynak, a 3. helyet meg azért hozza, holott közelít erősségre a Sociedad és azért a Villareal, Bilbao sem gyenge.
Tökönlövik magukat, ha elküdik.
Erősségre meg tele vannak középszerrel, miről beszélünk? Lenglet!!! pályára lép rendszeresen, innen vasvillával lett elüldözve, Lemar a keret tagja. Galan 30 éves és a Celtából érkezett, stb Szerintem jóval többet beleláttok abba a csapatba, mint amennyire tényleg jó. Van valóban 4-5 komoly szintű játékosuk (Oblak, Alvarez, Barrios...), a többi alapember vagy idős, mint Koke, Griezmann, Azpi, vagy sosem volt igazán nagy klasszis.
Szerintem sem felül, sem alul nem teljesítenek, BL-ben a 8 lehetett volna a végállomásuk, ha nem épp a Reallal sorsolják össze őket.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.04. 09:28:12

Igazán kreatív irányítójuk a Simeone-korszakban sosem volt. A legutóbbi atletis kreatív irányító talán Valeron volt, kb 25 éve. Most is ezt hiányolom náluk. Egy hajszállal, általában 1-0-lal rendszeresen megverték a náluk gyengébbeket, de a legerősebbek ellen ez már kevés. A középpályás védekezésük jó, de nincs igazi irányító, aki olyan gólpasszokat tudna adni, mint Yamal az előző meccsen. Ez szerintem a különbség. A büntetőpárbajokban meg Oblak nagyon gyenge, emiatt buktak egy BL-t. De végül is, Spanyolországban mindhárom trófeát megnyerte, emellett nyert két Európa-ligát, két európai szuperkupát, csak a BL meg a világkupa hiányzik neki. Nem hasaltak el mindig, nyertek azért trófeákat, úgy, hogy sokkal-sokkal kevesebb pénzből gazdálkodnak, mint mi vagy a Madrid.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.04.04. 09:21:06

Szerintem Simeone remek csapatot rakott össze és stílusazonosan, meccseik nézhetőek. Hogy miért bukik el mm-eken mindig, azt nem értem. Mert most tényleg csapat és egyén szinten is jók, a fia is helyén és jó.
bence0330

A meccset meg az elmúlt hónapokat, sőt, éveket nézve azon gondolkodtam, mit csinálnék az Atleti vezetősége helyében Simeonéval, és nálam nagyon rezegne a léc. Szerintem ő pont egy fokkal van a szűk elit edzők alatt, amíg az Atleti gyengébb kerettel, underdogként focizik, addig az egyik legjobb opció, vagy legalábbis rizikós váltani. De most szerintem nagyon erős a keretük, és Simeone itt megüti a plafonját. Az elmúlt 1-2 évben próbált megújulni, próbált támadóbb, modernebb focit tolni, és ezt se csinálta rosszul egyáltalán, de valahogy mégsem klappol úgy igazán valami. És kicsit mintha a tűz sem úgy égne benne, mint régebben. Pepnél éreztem ezt úgy... az előző szezon vége óta, hogy úgy kicsit mintha megfáradt volna a dolog. Hasonlót érzek itt is. Vagy akár mint Xavinál, ő is jó volt, tisztelte is mindenki, és tiszteletből fel is sorakoztak mögé, de valami már hiányzott.

Közben meg persze az is lehet, hogy ha távozna, akkor visszaesne a klub, mert most is jók, így rizikós lenne a váltás. És hát ott van az öröksége, ami vitathatatlan, és emiatt még nehezebb búcsút inteni neki, egy legenda, aki a modern fociban egyedülálló módon tolja ilyen régóta egy klubnál. Nem tudom, én most nagyon 50-50-ben lennék a vezetőségük helyében. Végig úgy érzem a meccseiken, hogy oké, jók, stabilak, megnehezítik bárki életét, amolyan nagycsapattal játszott kiscsapatos felfogásban, de ebben sokkal több lenne. Sokszor állnak vissza egy gólos előnynél és fáznak rá, sokszor ragadnak félidőkre az öltözőben, egyszerűen sok foci marad ebben a csapatban "kijátszatlanul".
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.04.02. 15:09:02

El Sie7e írta:
2025.04.02. 13:42:42
pl cvc per. az elején benne volt a Barca is de gyorsan visszavonta. Tebas fizetésemelését is a Real és a Bilbao ellenezte a Barca rá szavazott miközben állítólag mennyire rossz és ellenség. ez csak így a közelmúltból.
Az a baj, hogy ezekről olyan szinten nincs infó, hogy szerintem ezeken kár pörögni, teljesen mindegy honnan nézzük. Lehet, hogy teljesen igazad van, lehet hogy egyáltalán nem, minden oldalt sosem fogjuk megismerni.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.02. 13:45:17

El Sie7e írta:
2025.04.02. 12:52:11
Mi a vélemény erről a vezetés irányába? Jól teszik, hogy benyalnak a vezetésnek miközben fikázzák őket vagy fel kellene vállalni, hogy nekik mennek? Tényleg érdekel mert mindig azt olvasom itt milyen szarok és csalank és ki kell lépni a ligából közben meg örülnek, hogy nem mennek bele a nehéz ügyekbe és majd a Madrid megoldja. Elég visszás ez.
Ott az átigazolási topicban a hír a VIP szerződésről.
Nem tudnak semmit tenni.
Én ezt most engedném el a vezetőség helyében. Gratulálok minden címhez a jövőben. Nem szabad senkit igazolni, nem szabad semmit eladni, ha tudják egyben kell tartani a meglévő rövid keretet

Könnyű úgy megoldani és "belemenni a nehéz ügyekbe" hogy minden szövetség vezetője Real Madrid szurkoló, így nem üt semmi vissza

"pl cvc per. az elején benne volt a Barca is de gyorsan visszavonta. Tebas fizetésemelését is a Real és a Bilbao ellenezte a Barca rá szavazott miközben állítólag mennyire rossz és ellenség. ez csak így a közelmúltból."
Így értékeld ezt a kommentedet.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.04.02. 13:42:42

Barcaman1993 írta:
2025.04.02. 13:23:50
Nem hiszem, hogy egyetértenek a bíráskodással, mert a mi meccseinken is bőven vannak szörnyű ítéletek, csak ha harcolnak velük, ha nem, a színvonal akkor se fog változni. A megítélésünk viszont rosszabb lesz. Ha meg részrehajlóak lennének az irányunkban a nyomásgyakorlás végett, akkor meg az lenne a probléma. Úgy meg persze könnyű elengedni a bíráskodást, hogy lassan minden meccsen 4 gólt lövünk. Szoros meccsek esetén lehet más lenne a helyzet.

Milyen nehéz ügyekre gondolsz?
pl cvc per. az elején benne volt a Barca is de gyorsan visszavonta. Tebas fizetésemelését is a Real és a Bilbao ellenezte a Barca rá szavazott miközben állítólag mennyire rossz és ellenség. ez csak így a közelmúltból.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.04.02. 13:23:50

El Sie7e írta:
a Güler eset szerintem se volt a tizi. a többi viszont semmi. de persze ez is csak a csúnya Madrid meccse volt. https://pbs.twimg.com/media/GnRU4KIXAAA ... name=small ez valahogy kimarad a sajtóból megint. a góljuk előtt kézzel viszi el a labdát az ember. továbbra is ótvar a bíráskodás. továbbra is pont erre játszanak, hogy egymással vannak elfoglalva az emberek. ha legalább a nagy klubok összefognának annak lenne valami súlya, de megint amikor kellett a Barcelona szépen meghúzta magát. Egyedül hagyta a Realt és a a Bilbaot akik most nyertek egy újabb pert. a bíráskodásban is gyorsan beálltak a bírók mellé mert rövid távon ez kedvez nekik. innentől kezdve milyen morális jogon bíróznak?

Mi a vélemény erről a vezetés irányába? Jól teszik, hogy benyalnak a vezetésnek miközben fikázzák őket vagy fel kellene vállalni, hogy nekik mennek? Tényleg érdekel mert mindig azt olvasom itt milyen szarok és csalank és ki kell lépni a ligából közben meg örülnek, hogy nem mennek bele a nehéz ügyekbe és majd a Madrid megoldja. Elég visszás ez.
Nem hiszem, hogy egyetértenek a bíráskodással, mert a mi meccseinken is bőven vannak szörnyű ítéletek, csak ha harcolnak velük, ha nem, a színvonal akkor se fog változni. A megítélésünk viszont rosszabb lesz. Ha meg részrehajlóak lennének az irányunkban a nyomásgyakorlás végett, akkor meg az lenne a probléma. Úgy meg persze könnyű elengedni a bíráskodást, hogy lassan minden meccsen 4 gólt lövünk. Szoros meccsek esetén lehet más lenne a helyzet.

Milyen nehéz ügyekre gondolsz?
El Sie7e
Jugador d'estrella

FcBarcelona1 írta:
2025.04.02. 11:47:45
Ha bírózni akarnék inkább a Leganes meccset hoznám fel :)
https://www.fcbarcelonanoticias.com/lal ... 5_102.html
a Güler eset szerintem se volt a tizi. a többi viszont semmi. de persze ez is csak a csúnya Madrid meccse volt. https://pbs.twimg.com/media/GnRU4KIXAAA ... name=small ez valahogy kimarad a sajtóból megint. a góljuk előtt kézzel viszi el a labdát az ember. továbbra is ótvar a bíráskodás. továbbra is pont erre játszanak, hogy egymással vannak elfoglalva az emberek. ha legalább a nagy klubok összefognának annak lenne valami súlya, de megint amikor kellett a Barcelona szépen meghúzta magát. Egyedül hagyta a Realt és a a Bilbaot akik most nyertek egy újabb pert. a bíráskodásban is gyorsan beálltak a bírók mellé mert rövid távon ez kedvez nekik. innentől kezdve milyen morális jogon bíróznak?

gránit
Director del Fútbol

2025.04.02. 12:50:30

bence0330 írta:
2025.04.02. 12:41:50
A védő útjában állt Mbappé gyakorlatilag.
Nem állt az útjában. 3:32-nél érdemes megállítani. Ráadásul a labdával ellentétes irányba mozgott Mbappé, a védőnek rá sem kellett volna hederítenie. A védőnek a labdára kellett volna koncentrálnia, ami ment tovább, az orra előtt, ő meg ehelyett Mbappéval foglalkozott, megzavarodott, és simán elvétette. Attól, hogy egy támadó lesről jön vissza, még nem hibás azért, mert a védő elbotlik a saját lábában vagy luftot rúg.

https://www.youtube.com/watch?v=kEfx5UPi5is
bence0330 írta:
Semmilyen csapat nem fog folyton 4 gólokkal nyerni.
Pontosan. Ilyenkor kell a clean sheet. Máskor is, de olyankor mindenképp.
torotam
Jugador d'estrella

2025.04.02. 12:48:37

gránit írta: Ha megzavarta, az a védő hibája. A támadó nem felelős azért, hogy a védő béna. Ott haladt el a labda a védő orra előtt. Mbappé nem befolyásolta abban, hogy megjátssza, csak a saját bénasága. Mbappéval eleve nem is kellett volna foglalkoznia, ő lesről jött vissza, ha labdához ér, les. Neki nem Mbappéra kellett volna figyelnie, csak hát aki béna, az béna.
Az biztos, hogy megzavarta a védőt Bappe, látszik, hogy a védő kibillent a mozgásából. Azért a játék hevében egy védőnek nehéz ilyenkor azon morfondírozni, hogy vajon az ellen világklasszisa lesen volt-e vagy még épp a határon. Láttunk ilyenre már lest befújni.
De nem ezen múlt, valószínűleg e nélkül is behúzzák.
Visca el BARCA!
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2025.04.02. 12:46:53

torotam írta:
2025.04.02. 12:28:59
Én is néztem a meccset hellyel közzel, de nagyon unalmas 125-ödjére is azt a forgatókönyvet látni, hogy kétgólos kiesésre állnak majd az utolsó pillanatban megfordítják.
A Soci megérdemelte volna, azért a Bernabeuban bátor játékkal fordítani egy ennyivel gyengébb kerettel rendelkező csapattal a Madrid ellen komoly teljesítmény. De jött megint a röfögő malac, mikor Tchouameni középre tartó fejesét a Soci kapusa érthetetlen módon betolta a saját kapujába már tudni lehetett, hogy újra a dögunalmas sztorit láthatjuk majd.
Aztán csak hab a tortán, hogy a végére behozzák az összetákolt Rüdigert és a 114. percen teljesen üresen fejelhet.

Endrick nagyon jó játékos már most, kár hogy nem hozzánk jött. Most koptathatja a padot Madridban Güler mellett.

Be kell ma jutni a döntőbe és ott elkapni őket. :)
Én meg azt mondom hogy inkább essünk ki és csalják el inkább az ATM elleni meccset nekik mint ellenünk.
bence0330

gránit írta:
2025.04.02. 12:35:12
Ha megzavarta, az a védő hibája. A támadó nem felelős azért, hogy a védő béna. Ott haladt el a labda a védő orra előtt. Mbappé nem befolyásolta abban, hogy megjátssza, csak a saját bénasága. Mbappéval eleve nem is kellett volna figyelnie, ő lesről jött vissza, ha labdához ér, les. Neki nem Mbappéra kellett volna figyelnia, csak hát aki béna, az béna.

A hétvégén meg szerintem járt volna nekünk egy büntető, Fermínnek odarúgtak, a játékvezető nem nézte vissza az összes kameraállást, azt pedig pont kihagyta, amelyik tisztán mutatta, hogy odarúgtak neki, a 16-oson belül. De nem ez számított, mert lehengerlően játszottunk, és szereztünk négy gólt. A jó csapat ismérve az, hogy nem kell foglalkoznia a bírókkal. A béna csapat ismérve pedig az, hogy folyton a bírókkal foglalkozik.
A védő útjában állt Mbappé gyakorlatilag. Mondom, én nem fújtam volna be, de azért nem is egy full egyértelmű eset, MBappé lesen volt, és akadályozta a védőt, akinek gyakorlatilag ki kellett őt kerülnie. Lett volna, aki ezt befújja lesnek, de nem a többség, az tuti.

Semmilyen csapat nem fog folyton 4 gólokkal nyerni. Nekünk is azok a tévedések fájtak, amikor épp nem tudtunk magabiztos győzelmeket aratni, és JetiLewy meg hasonló tévedésekkel pontok mentek el. Lehetetlen elvárni, hogy mindenkit 3-4 gólokkal verjen egy csapat, és mindegy legyen. Ha szoros, akkor sajnos tényleg elmehet bírói tévedésen meccs, és ja, lehet mondani, hogy xy BL töntőben az xy csapat megverhette volna 4-0-ra a másikat, és akkor nem számított volna, de ez teljesen irreális elvárás. Pont a szoros meccseken van sajna befolyása egy bírói döntésnek, és ez kicsit többször jön ki így, mint kéne.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.02. 12:35:12

Sinya22 írta:
2025.04.02. 12:30:28
El Sie7e írta:
2025.04.02. 10:36:44
lol. hozzá se ért a labdához és a védőket se akadályozta. nice ragebait. azt is látta Alguacil mester ahogy Bellingham fejét letépte a kapusa és semmi nem lett belőle? meg azt is ilyen sasszemmel látta amikor a kispad előtt Vinit comb magasságban lekaszálta a játékosa és egy sima sárgát kapott? ja nagyon oda kell figyelni a [auto_cenzúra] bírókra. és nem nem a Sociedad góljait vonom kétségbe. egész meccsen hagyta a darálást. 23 faultra kaptak 4 lapot. mindent elnézett nekik.
Testcsel fogalmára keress rá. Látszik, hogy ezzel megzavarta a védőt, akinek tök másképp kellett mozognia.

Leganes elleni bohózat miatt mikor jelenti fel a Madrid a bírókat? Vagy ilyenkor belefér, hisz a foci része? :D
Ha megzavarta, az a védő hibája. A támadó nem felelős azért, hogy a védő béna. Ott haladt el a labda a védő orra előtt. Mbappé nem befolyásolta abban, hogy megjátssza, csak a saját bénasága. Mbappéval eleve nem is kellett volna foglalkoznia, ő lesről jött vissza, ha labdához ér, les. Neki nem Mbappéra kellett volna figyelnie, csak hát aki béna, az béna.

A hétvégén meg szerintem járt volna nekünk egy büntető, Fermínnek odarúgtak, a játékvezető nem nézte vissza az összes kameraállást, azt pedig pont kihagyta, amelyik tisztán mutatta, hogy odarúgtak neki, a 16-oson belül. De nem ez számított, mert lehengerlően játszottunk, és szereztünk négy gólt. A jó csapat ismérve az, hogy nem kell foglalkoznia a bírókkal. A béna csapat ismérve pedig az, hogy folyton a bírókkal foglalkozik.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.04.02. 12:35:02

En ugy vagyok vele,h inkabb a bajnoksagban vagy a bl ben verjuk oket es zarjuk le a bajnoksagot.Kupabol annyi van…valahogy nem tudom elkepzelni,hogy 4-5x verjuk oket 1 szezonban,vhol ki fogunk kapni sztem,de aztan amilyen flowban vagyuk barmi lehet…

Ellenfeleknek ugy befujtak volna lesnek,mint a huzat,de ezt mar megszokhattuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rdinho10 2025.04.02. 12:37:51-kor.
Sinya22
Director del Fútbol

2025.04.02. 12:30:28

El Sie7e írta:
2025.04.02. 10:36:44
FcBarcelona1 írta:
2025.04.02. 10:22:24
A Clasicon erre oda kell figyelni, tegnap a Real 3. (szöglet)gólja előtt egy 10 méteres Mbappe lest engedtek el.
https://www.sport.es/es/noticias/real-m ... -115949304
Alguacil is ezt emelte ki a nyilatkozatában.
lol. hozzá se ért a labdához és a védőket se akadályozta. nice ragebait. azt is látta Alguacil mester ahogy Bellingham fejét letépte a kapusa és semmi nem lett belőle? meg azt is ilyen sasszemmel látta amikor a kispad előtt Vinit comb magasságban lekaszálta a játékosa és egy sima sárgát kapott? ja nagyon oda kell figyelni a [auto_cenzúra] bírókra. és nem nem a Sociedad góljait vonom kétségbe. egész meccsen hagyta a darálást. 23 faultra kaptak 4 lapot. mindent elnézett nekik.
Testcsel fogalmára keress rá. Látszik, hogy ezzel megzavarta a védőt, akinek tök másképp kellett mozognia.

Leganes elleni bohózat miatt mikor jelenti fel a Madrid a bírókat? Vagy ilyenkor belefér, hisz a foci része? :D
torotam
Jugador d'estrella

2025.04.02. 12:28:59

Én is néztem a meccset hellyel közzel, de nagyon unalmas 125-ödjére is azt a forgatókönyvet látni, hogy kétgólos kiesésre állnak majd az utolsó pillanatban megfordítják.
A Soci megérdemelte volna, azért a Bernabeuban bátor játékkal fordítani egy ennyivel gyengébb kerettel rendelkező csapattal a Madrid ellen komoly teljesítmény. De jött megint a röfögő malac, mikor Tchouameni középre tartó fejesét a Soci kapusa érthetetlen módon betolta a saját kapujába már tudni lehetett, hogy újra a dögunalmas sztorit láthatjuk majd.
Aztán csak hab a tortán, hogy a végére behozzák az összetákolt Rüdigert és a 114. percen teljesen üresen fejelhet.

Endrick nagyon jó játékos már most, kár hogy nem hozzánk jött. Most koptathatja a padot Madridban Güler mellett.

Be kell ma jutni a döntőbe és ott elkapni őket. :)
Visca el BARCA!
bence0330

2025.04.02. 12:21:31

menczel írta:
2025.04.02. 11:47:31
On: Amit Vini ellen csinált a védő, csak annyit láttam még, de az sima piros kell hogy legyen akár utólag is.
Felfogják a bírók, hogy a Liga (és en bloc, sport, foci) érdeke, hogy a sztárjátékosok egészségesek maradjanak? Úgy kellene védeni őket mint az NFL-ben az irányítókat.
A többivel egyetértek, volt itt itt nemrég egy alak, aki megállás nélkül provokált, az más téma, de én is örülök, hogy 1-2-en átnéznek, hébe-hóba én is benézek a túloldalra, még ha nem is írok, kíváncsiságból, meg nézek nem annyira elfogult, másik oldalt is elismerő madridi csatornákat is.

Vini esetével félig értek egyet. Ha rajtam múlna, szintén szó nélküli kiállítás lenne a vége, én is védeném a támadó játékosokat. Viszont ha a jelen szabályokat nézzük, akkor ez nem volt piros, nem is talppal talált, hanem ezzel a kanalazni próbáló mozdulattal találta el Vinit, ebben fizikailag lehetetlen a túlzott erőbevetés, vagy bármi, ami pirosat indokolna (nyilván ha utolsó emberként tenné, más kérdés lenne).

Szóval szerintem ott jó volt a sárga, de ha rajtam múlna, én is pirossal díjaznám a dolgot. Persze ha rajtam múlna, akkor rég nem kétféle lap lenne, mert teljesen nevetséges, hogy ez, meg a mezlevétel, labdaelrúgás ugyanazt éri, vagy hogy a csúnya beszéd meg meg a teli talppal vádliba szállás. Büntetném mind, de teljesen más szinten.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.04.02. 11:58:37

menczel írta:
2025.04.02. 11:47:31
Rdinho10 írta:
2025.04.02. 10:44:14

Tenyleg nem ertelek minek jossz ide madridoskent egy Barca forumra teriteni,mikor meg a vak is latja,h allandoan jol jottok ki minden ketes szitubol,ha tegnap nem is volt..mi sem bofogunk oda a sok Messi fobias koze…
OFF: Az a fejlődés halála, ha csak egyfél narratívát hall az ember. Én köszönöm neki, hogy eljön, kulturált módon elmondja az ő álláspontját.

Az egész társadalmunk problémája, hogy a másképp gondolkodót el karja hallgattatni, reflexből. Pedig ha kicsit gondolkodik valaki, akkor rájön hogy az milyen jó dolog.

És igen ez azzal jár, hogy lesznek majd szélsőséges nézetek is, de amíg a vita módja emberi, addig mindenki hagy mondja a magáét. A 'helytelen' álláspontra a helyes álláspont bemutatása az ellenszer, nem az elhallgattatás. A szólásszabadság az egyik legfontosabb szabadságjogunk.

On: Amit Vini ellen csinált a védő, csak annyit láttam még, de az sima piros kell hogy legyen akár utólag is.
Felfogják a bírók, hogy a Liga (és en bloc, sport, foci) érdeke, hogy a sztárjátékosok egészségesek maradjanak? Úgy kellene védeni őket mint az NFL-ben az irányítókat.
Igen csak jelen helyzetben tok felesleges vita,mert ugy sem fogunk egyeterteni kb soha,o ugy latja mi igy,ezert vannak a csapathoz tartozo forumok.Nyilvan,ha normalisan irkalunk ok,de elobb utobb ugy is kijon a csapattal jaro elfogultsag :)
Válasz küldése