Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.14. 15:16:36

Marciniaknak ez volt a 3. kedvező ítélete a Real Madrid szempontjából a kieséses szakaszban
1. Marcos Alonso góljának elvétele kezezés miatt
https://www.sportingnews.com/uk/footbal ... yb2usnqyci
2. De Ligt góljának érvénytelenítése VAR nélkül, mert belefújt az akcióba
https://www.sportingnews.com/in/champio ... fdf46fee13
3. Julian Alvarez kettős érintése, nyilatkozatát linkeltem
A művelt angol szerint, ha valami úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az minden bizonnyal egy kacsa. :)
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.14. 14:29:36

MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.14. 12:26:21
Szóval Mr.Sasszem ezt látta, de megadta a gólt hogy utána a VAR pult alatt elvegye :lol: :lol:
Érdekes magyarázat, miközben jól felnagyított felvételeken sem egyszerű eldönteni, a játékosok is maximum annyit láthattak hogy a támaszkodó lába közel került a labdához és rohantak reklamálni, Teknőccel az élen(mint amikor a védők automatikusan lest reklamáltak miközben nem is biztos), de meg sem mozdult maga a labda. Ezzel szemben Messi VB döntős gólja egyértelműbb kinagyítás alapján, azt ugyanaz a bíró nem látta, és érdekes módon semelyik játékos sem reklamált akkor, ott mégsem vették el, pedig ott tényleg volt is chip a labdában, ami most kiderült hogy a BL-ben viszont nincs:
https://index.hu/sport/futball/2025/03/ ... -chip-var/
Az a chip is amúgy ki tudja mennyire pontos, ha pont mellé lép és a megmozduló fűcsomó miatt bejelez akkor mi van?Gyanítom pont emiatt van annak is egy bizonyos tűréshatára, de mivel kiderült hogy nincs így nem is számít.(Pedig ezzel magyarázták 2 napig hogy lehet hogy senki nem tud semmit de a mágikus chip szólt, de mivel ez nem igaz, így tévesen bírálta felül a VAR a pályán hozott döntést mivel nem volt egyértelmű bizonyítéka ellene.)

Eleve ez a szabály a szerdai használatban finoman fogalmazva is erősen túlzó, gyanítom anno ezt nem ezzel az értelmezéssel találták ki, hanem az olyan esetekre ha szabad szemmel láthatóan elmozdult a labda, és ezt szándékosan teszi az illető, nem pedig úgy hogy a megcsúszó támaszkodó lába TALÁN hozzáért akkor automatikusan elveszik és megbüntetik. Persze szabály az szabály, de ilyen erővel a mai divatos meg-megállós, egyhelyben totyogós tizenegyes sem szabályos mert bőven kimeríti a megállás, beijesztés fogalmát mégis megadják, még újrarúgatni sem rugatják nemhogy elvenni.

Ha jót akar az UEFA/FIFA magának akkor ezt most felülvizsgálják és változtatják, minimum arra hogy akkor ismétlés legyen és ne automatikus elvétel.

Arról nem is beszélve hogy elrúgás előtt nem, maximum elrúgás után érhetett bele kicsit a bal lába, amiről találtam videót ami szerint TALÁN tényleg így lehetett, miközben az UEFA szerint:
"Ha csak minimális mértékben is, de a tizenegyesrúgást elvégző játékos [Julián Álvarez] a bal, támaszkodó lábával hozzáért a labdához, mielőtt azt a jobb lábával elrúgta volna. ", míg erről semmilyen kamerállás nincs, max arról hogy az elrúgás UTÁN ért hozzá a támaszkodó lábához, és mint kiderült chip sincs ami perdöntő lehetett volna.
Amúgy valóban, amikor elkezdtek a chip-re hivatkozni, lehozták, hogy a PBM-ben nincs ilyen technika.

De alapból vicc kategória az egész, napokkal később, ezer különböző kameraállás után is megy a vita, hogy hozzáért-e vagy sem, a VAR szobában pedig kb. 5 másodperc alatt EGYÉRTELMŰEN megállapították, hogy szabálytalan volt. Legalábbis a szabályok szerint minden kétséget kizáró bizonyíték kell ahhoz, hogy változtassanak az eredeti ítéleten. Itt nem hiszem, hogy ez megvolt.
Az UEFA pedig szerintem most magukra nézve a legrosszabbat tették, kiadtak egy közleményt, hogy a Fifával és az Ifab-bal karöltve felülvizsgálják ezt a szabályt, Ha nem szándékosan ér hozzá kétszer, akkor érvényes lesz a gól. Ez kicsit olyan, mintha beismernék, hogy rossz szabályt hoztak/idáig alkalmaztak, gyakorlatilag egy precedens miatt. Bacca vagy Messi esete után fel sem merült ilyen, pedig utóbbi még nagyobb téttel bírt, mint Alvarezé.

Abban egyetértek gránittal, hogy kellene egy mikrofon, mint az NFL-ben, hogy elmagyarázzák mi történt/mit vizsgálnak. (Ehhez mondjuk jó lenne egy edzői challange is) Rengetegszer még a goal check/red card check stb is későn van írva, senki nem tudja mi történik. Az edzők is értetlenül mennek a 4. sz. játékvezetőhöz, akinek szintén nincs fogalma. Nem kell messzire menni, ott volt Raphinha második gólja kedden. Szabadrúgás befelét jelzett a bíró, meg sárgát osztott aztán senki nem tudta miért vagy ér-e a gól még a check-et sem írták ki ha jól emlékszem
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.14. 14:17:09

MessiNeymarSuarez írta:
Tanulság: Az az összeg elenyésző, szóval abból aligha tudtunk volna bírót, bírókat megvenni, főleg olyan szembeszéllel ahol a bírók papagájai is a RM himnuszát éneklik, nem hiszem hogy ilyen apróért kockáztatnák az állásukat.
400 ezer eurót nem neveznék aprónak. Ez már bőven a megvesztegetés kategóriája. Ezért sem állok be a "mi nagyobb áldozatok vagyunk, mint ti"-versenybe, mert mindenkinek megvan a maga mondókája a másikról. A fehéreknél ugyanúgy ott a lista, amit papagájként a fejünkre olvasnának ilyenkor, és sok ponton még igaz is. Mi elvagyunk a magunk világában, szorongatjuk a saját listánkat másokról, közben kommentátori szinten van már rólunk ellenvélemény, amit mindenki hall, aki a közvetítést nézi. De mint minden szurkoló, szeretjük a ránk nézve kínos ügyeket a szőnyeg alá söpörni, hogy áá, ez már uncsi, meg ezt már sokszor hallottuk, ez már régi sztori stb. A másik oldalon meg ugyanígy mentik fel magukat. Mint ez a dupla érintéses ügy, egészen elképesztő, hogy nyilvánosság elé tárt bizonyíték nélkül hoznak egy ilyen döntést. Ami meg még elképesztőbb, hogy ahelyett, hogy a labdarúgás igenis tanulna a többi sportágtól, ragaszkodunk ahhoz, hogy ne tanuljunk, maradjon minden a régiben, majd ha ebből kifolyólag problémák adódnak, akkor meg panaszkodunk... Egyébként sem sok értelmét látom ennek a versenynek, nem ezeken múlott a római vagy a liverpooli leolvadásunk, ahogy a 2012-es elődöntőt sem értem a mai napig, hogy hogy tudtuk elveszíteni. Ja, kihagytunk egy 11-est, felállt védelem ellen szenvedtünk... Akkor mégis csak az számít, ami a pályán történt.

Számomra az a legfontosabb, hogy a labdarúgás vegye már végre észre magát, hogy rajta kívül már kb minden komolyabb sportágban magától értetődő akár a challenge lehetősége, akár a komolyabb döntések nyilvános bizonyítása. A labdarúgásban meg megteheti a játékvezető, hogy egy találatot csak úgy nem ad meg, és ezt elintézheti egy mozdulattal. Ez a hozzáállás akkor is problémás, ha az ítélet jogos. De néha azt érzem, hogy azért nem fog a labdarúgásban változni semmi, mert a szurkolók nem is akarják, inkább ragaszkodnak ahhoz, hogy játszhassák a "mi nagyobb áldozatok vagyunk nálatok", "a bírók nektek fújnak"-féle versenyt. Oda-vissza, természetesen.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.03.14. 14:33:41-kor.
ALEXDP
Capitá del Barça

2025.03.14. 12:41:19

FcBarcelona1 írta:
2025.03.14. 08:40:25
Nem a VAR vette el Julian Alvarez gólját
„Én tájékoztattam a videobírós szobában ülőket, hogy 99% az esélye annak, hogy Álvarez kétszer is hozzáért a labdához, emiatt alaposan ellenőrizzék az esetet – nyilatkozta a világbajnoki és BL-döntőt is már vezető lengyel focibíró, aki határozottan tagadta, hogy valamelyik Real Madrid-játékos kérte volna a felülvizsgálatot, hiába mondta a kapus Thibaut Courtois is azt, hogy ő látta a szabálytalan lövést. –

Egyáltalán nem igaz, hogy [Kylian] Mbappé mondott nekem bármit is a dupla érintésről.

Őszintén szólva, a játékvezetői pályafutásom során még soha nem találkoztam ilyen helyzettel, de a játékosok ismerik a szabályokat."-Szymon Marciniak vezető bíró
Igazi lengyel...
Egyik szava sem ér semmit...
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

gránit írta:
2025.03.13. 12:52:33

400 ezer euró nem komoly összeg...? 160 millió forint. Évente! De jól keresnek a bírók Spanyolországban...

Az egész sztorihoz még annyit hozzátennék, hogy elképesztőnek tartom, hogy a labdarúgásban minden nyilvánosság nélkül sunnyoghatnak a játékvezetők. Az NFL-ben, NBA-ben, NHL-ben, a játékvezetők kimennek a nézők elé, és megindokolják a hasonló helyzetekben hozott döntésüket. Itt meg simán ment a sunnyogás, a helyszínen azt se tudták az emberek, hogy mi történt. Ahogy én sem, meg a legtöbb néző sem, csak utólag olvastuk, hogy miért született olyan döntés, amilyen. De semmi átláthatóság, miközben az lenne a minimum, hogy nyilvánosságra hozzák és a kivetítőn bemutatják a technológiájuk által hozott eredményt a dupla érintésről. A labdarúgásban meg semmi. Más sportágakban nyilvánosan meg kell indokolniuk az ilyen döntéseket, és aki a legképtelenebb valótlanságot mondja az emberek képébe, az bohócot is csinál magából, és nem nagyon vezet többet mérkőzést azon a szinten. A fociban meg ilyen elképesztő méreteket ölt a sunnyogás. Az odavágón a 2. gól előtt valóban lesen takarta Vinicius a kapus kilátását, egy edzői challenge-dzsel minden normálisan szervezett sportágban érvénytelenítenék az ilyen szabálytalan találatot. A fociban meg csak az átláthatatlanság, sumákolás, sunnyogás megy. De amikor felmerül, hogy hagyjuk ott ezt a társaságot, UEFA-stól, FIFA-stól, akkor meg jön a bevédés, és visszabújunk a szoknyájuk alá.

A legrosszabb módon szervezett sportág a labdarúgás, ezt tegnap is bebizonyították.

Pedig nem egy komoly összeg azon a szinten, nem véletlen csatoltam a linket miszerint a spanyol bírók éves fizetése simán a közelében van:
"The Basque publication said La Liga’s referees earn between €300,000 ($327,000) and €400,000 ($436,000) in gross annual pay (Spanish) from La Liga under the provision of the national soccer federation (RFEF)."

Hozzáteszem a cikkben is kiemelik hogy ez kiemelkedő fizetés a többi országhoz képest. Pont ezért felháborító amúgy a bírói hozzáállás meg a RFEF hozzáállása a bírói hibákhoz, mert nem lehet azt mondani hogy rekordfizetésért cserébe ők lennének a legjobbak Európában.

Tanulság: Az az összeg elenyésző, szóval abból aligha tudtunk volna bírót, bírókat megvenni, főleg olyan szembeszéllel ahol a bírók papagájai is a RM himnuszát éneklik, nem hiszem hogy ilyen apróért kockáztatnák az állásukat. :lol:

A többivel egyetértek, jó lenne ha az UEFA átláthatóságot biztosítana, és meg is osztaná a közönséggel az indoklásokat, mert amikor a kommentátor is csak néz és nem érti 1-2 körrel utána hogy most akkor elrontották a rendszert vagy miért piros Alvarez tizije az senkinek sem jó.
Az edzői lehívást is említettem múltkor, nem is értem miért nem akarják használni, nekik sem úgy kéne hozzáállni hogy a bírók istenek és hibátlanok, bárki hibázhat pont ezért lenne segítség mint ahogy sokszor a VAR is.
Sonoma írta:
2025.03.14. 10:51:33
Engem nem győzött meg. Én meg nem úgy látom, akkor nekem is igazam van?
Ha ez így volt, hogy a bíró látta a 2x érintést (kétlem, max. feltételezés a közel lévő támaszkodó láb miatt), ezt oktatnia kellene.
Egyrészt a támaszkodó láb oldalán állt azaz takarásban volt a labda az elrugáskor, másrészt a kapus mozgását is figyelnie kell(ene) ilyenkor. Egy igazi sasszem. Az alább belinkelt kép alapján nem tette.
A wart sem értem, miért nem mondta azt, hogy nem egyértelmű. Ha nem egyértelmű helyzetnél meg nem lehet sejtésekre döntést hozni. Minimum egy komolyabb kikockázást vártam volna tőlük, mégha ez a 11-es párbaj megszakítását hozza 1-2 percre.

Itt egy kép a rúgás pillanatában. Ez se a bíró állítását támasztja alá. Sajnos web képet nem tudtam beszúrni így a YouTube keresőt linkeltem be. Ez első videó kezdőképe a fontos.
https://m.youtube.com/results?search_qu ... ty&sp=mAEA

Szóval Mr.Sasszem ezt látta, de megadta a gólt hogy utána a VAR pult alatt elvegye :lol: :lol:
Érdekes magyarázat, miközben jól felnagyított felvételeken sem egyszerű eldönteni, a játékosok is maximum annyit láthattak hogy a támaszkodó lába közel került a labdához és rohantak reklamálni, Teknőccel az élen(mint amikor a védők automatikusan lest reklamáltak miközben nem is biztos), de meg sem mozdult maga a labda. Ezzel szemben Messi VB döntős gólja egyértelműbb kinagyítás alapján, azt ugyanaz a bíró nem látta, és érdekes módon semelyik játékos sem reklamált akkor, ott mégsem vették el, pedig ott tényleg volt is chip a labdában, ami most kiderült hogy a BL-ben viszont nincs:
https://index.hu/sport/futball/2025/03/ ... -chip-var/
Az a chip is amúgy ki tudja mennyire pontos, ha pont mellé lép és a megmozduló fűcsomó miatt bejelez akkor mi van?Gyanítom pont emiatt van annak is egy bizonyos tűréshatára, de mivel kiderült hogy nincs így nem is számít.(Pedig ezzel magyarázták 2 napig hogy lehet hogy senki nem tud semmit de a mágikus chip szólt, de mivel ez nem igaz, így tévesen bírálta felül a VAR a pályán hozott döntést mivel nem volt egyértelmű bizonyítéka ellene.)

Eleve ez a szabály a szerdai használatban finoman fogalmazva is erősen túlzó, gyanítom anno ezt nem ezzel az értelmezéssel találták ki, hanem az olyan esetekre ha szabad szemmel láthatóan elmozdult a labda, és ezt szándékosan teszi az illető, nem pedig úgy hogy a megcsúszó támaszkodó lába TALÁN hozzáért akkor automatikusan elveszik és megbüntetik. Persze szabály az szabály, de ilyen erővel a mai divatos meg-megállós, egyhelyben totyogós tizenegyes sem szabályos mert bőven kimeríti a megállás, beijesztés fogalmát mégis megadják, még újrarúgatni sem rugatják nemhogy elvenni.

Ha jót akar az UEFA/FIFA magának akkor ezt most felülvizsgálják és változtatják, minimum arra hogy akkor ismétlés legyen és ne automatikus elvétel.

Arról nem is beszélve hogy elrúgás előtt nem, maximum elrúgás után érhetett bele kicsit a bal lába, amiről találtam videót ami szerint TALÁN tényleg így lehetett, miközben az UEFA szerint:
"Ha csak minimális mértékben is, de a tizenegyesrúgást elvégző játékos [Julián Álvarez] a bal, támaszkodó lábával hozzáért a labdához, mielőtt azt a jobb lábával elrúgta volna. ", míg erről semmilyen kamerállás nincs, max arról hogy az elrúgás UTÁN ért hozzá a támaszkodó lábához, és mint kiderült chip sincs ami perdöntő lehetett volna.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiNeymarSuarez 2025.03.14. 13:00:49-kor.
ab1daL
Director del Fútbol

2025.03.14. 11:30:05

Erre végül adott magyarázatot bárki? Hogy ezt hogyan sikerült megállapítania bárkinek is? Amúgy semmi gond, innentől minden kapus egyből reklamálhat a sporinál, hogy kétszer ért hozzá a büntetőt elvégző játékos.. #-o
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Sonoma
Capitá del Barça

2025.03.14. 10:51:33

Engem nem győzött meg. Én meg nem úgy látom, akkor nekem is igazam van?
Ha ez így volt, hogy a bíró látta a 2x érintést (kétlem, max. feltételezés a közel lévő támaszkodó láb miatt), ezt oktatnia kellene.
Egyrészt a támaszkodó láb oldalán állt azaz takarásban volt a labda az elrugáskor, másrészt a kapus mozgását is figyelnie kell(ene) ilyenkor. Egy igazi sasszem. Az alább belinkelt kép alapján nem tette.
A wart sem értem, miért nem mondta azt, hogy nem egyértelmű. Ha nem egyértelmű helyzetnél meg nem lehet sejtésekre döntést hozni. Minimum egy komolyabb kikockázást vártam volna tőlük, mégha ez a 11-es párbaj megszakítását hozza 1-2 percre.

Itt egy kép a rúgás pillanatában. Ez se a bíró állítását támasztja alá. Sajnos web képet nem tudtam beszúrni így a YouTube keresőt linkeltem be. Ez első videó kezdőképe a fontos.
https://m.youtube.com/results?search_qu ... ty&sp=mAEA
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.14. 08:40:25

Nem a VAR vette el Julian Alvarez gólját
„Én tájékoztattam a videobírós szobában ülőket, hogy 99% az esélye annak, hogy Álvarez kétszer is hozzáért a labdához, emiatt alaposan ellenőrizzék az esetet – nyilatkozta a világbajnoki és BL-döntőt is már vezető lengyel focibíró, aki határozottan tagadta, hogy valamelyik Real Madrid-játékos kérte volna a felülvizsgálatot, hiába mondta a kapus Thibaut Courtois is azt, hogy ő látta a szabálytalan lövést. –

Egyáltalán nem igaz, hogy [Kylian] Mbappé mondott nekem bármit is a dupla érintésről.

Őszintén szólva, a játékvezetői pályafutásom során még soha nem találkoztam ilyen helyzettel, de a játékosok ismerik a szabályokat."-Szymon Marciniak vezető bíró
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.13. 23:28:58

Damask írta:
2025.03.13. 23:15:00
bence0330 írta:
2025.03.13. 17:40:35
Ja, de a kupákban meg pazar. :) Persze főleg eggyel lejjebb bizonyított, de attól még tudja, hogy kell ilyen jellegű meccseket játszani. Én ebben bízom alapvetően.
Ki is volt az edzője a PSG-nek amikor 4-0 után kizúgtak a BL-ből? :D
Persze, jogos. :D De azért akkor is van 4 nemzetközi kupája, ezt nem sokan mondhatják el magukról. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Damask
Jugador del Barça

2025.03.13. 23:15:00

bence0330 írta:
Ja, de a kupákban meg pazar. :) Persze főleg eggyel lejjebb bizonyított, de attól még tudja, hogy kell ilyen jellegű meccseket játszani. Én ebben bízom alapvetően.
Ki is volt az edzője a PSG-nek amikor 4-0 után kizúgtak a BL-ből? :D
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.13. 22:54:55

torotam írta:
2025.03.13. 17:43:17
Én bánom, hogy a Madrid ilyen csúnya játékkal és már megint ekkora malaccal továbbment. Ez valami őrület, hogy ilyen elcsúszós 11essel bemákolják. Nem hittem volna, hogy überelhető az eddigi BL-es szerencsefaktoruk, de ezek most rá tettek még egy lapáttal. Na meg a végén Rüdiger 11ese is persze, hogy befelé pattan...
Ez már tényleg csak az ő szurkolóiknak jön be, mindenki mást a hideg ráz már tőlük szerintem.

A PSG-ben lehet bízni, hogy kicsapják majd őket. Enrique végre csapatot épített az eddigi zsoldos seregből. Viszont a helyzetkihasználásukon javítaniuk kell, mert a Madrid jobban fog büntetni, mint ahogy a Pool tette. Ráadásul Curtois a BL-ben mindig top formát hoz.
Az Arsenalban nem látom azt, hogy ezt a Madridot legyűrnék két meccsen. Aztán hátha meglepődünk majd. :)
Az Arsenalnál sérült Havertz, Gabriel Jesus, Sterling agyatlanul beszedte a harmadik sárgáját és az se biztos, hogy Saka rendesen felépül. Ráadásul a visszavágót is idegenben játszák. Normál esetben azt mondanám, hogy jó esélyük lehet továbbmenni, de így nem tudom mire lehetnek képesek.
Nekem kicsit olyan ez az Arsenal, mint eddig a PSG volt. Jó keretük van, sok kiváló játékossal, ami alapján még a Poollal is simán harcban lehetnének a bajnokságban és előzetesen egy BL-elődöntő sem lenne akkora meglepetés, de sehol nem tudnak igazán komoly tényezők lenni.
A párizsiakban ellenben most érezni a győztes mentalitást.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.03.13. 21:15:12

Troym írta:
2025.03.13. 21:04:29
bence0330 írta:
2025.03.13. 20:53:58
Amúgy igen, ha PSG nyeri, Dembélé becsekkolt, de kizárólag akkor.

A számokat nem nagyon értem, honnan vetted, Dembélénak van 35 gólpontja, Raphinhának 46, talán egy 10-essel elcsúszott az összeadás, vagy nem tudom. Az azért egy bő 10-es különbség, nehezebb ligából és emellett a plusz brutál mezőnymunka, a legfontosabb versenysorozatot is vezeti gólokban meg gólpontokban is. Dembélé nagyon jó, de a brazil így is egy más liga.

Amúgy kb az a lista, amit írtál, bár az Interből nem tudom, kit választanék amúgy, nem láttam rengeteg meccsüket, de amennyit igen, nincs kiemelkedő alakjuk igazán, elég egységes a szint. Szerintem ha ők nyernék, ahhoz minimum a Serie A is kéne, hogy valaki elhozza, de még akkor sem tudom, hogy odaadnák-e valakinek. Talán.
off:
Raphinha: Bajnokság 13 gól, 7 gólpassz, BL: 11gól, 5 gólpassz ez nem 46, számold meg újra. Igenis 36 gólpontja van.
Dembele: Bajnokság 20+5, BL 7+1, Kupa 2, tényleg elszámoltam, mert nem 34, hanem 35
Ja, ha Dembélénél számolunk mást, és, a brazilnál meg nem, akkor igen, de nem tudom, ez mitől reális. :) Bajnokság+BL is 38-33, akkor tényleg csökkent a különbség, de azért van, és azért a L1 sokkal könnyebb pálya, szerintem az aranylasztinál is hátrány ez, nem kicsinyíteni akarom Dembi góljait, a L1 nem mérvadó, ott kötelező a BL győzelem. Amúgy meg mindent belevéve a szezonban 46-35. A közös nevező, és legmérvadóbb BL-ben meg kétszerese, 16-8. Raphinha még mindig második a gólpontokban egész Európában, ahogy nézem, az első meg kicsekkolt, azaz a szóbe kerülő játékosoknál ő vezeti a listát.

https://www.transfermarkt.com/raphinha/ ... rainer_id=

https://www.transfermarkt.com/ousmane-d ... rainer_id=

Pedrinek is szívesen odaadnám, ha nagyot mennénk, megéremelné, de főleg egy Rodri után kizártnak érzem. PEdig van akkora befolyása már a játékra, mint neki, csak még neki is kellett ehhez egy EB cím.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.03.13. 21:04:29

bence0330 írta:

A számokat nem nagyon értem, honnan vetted, Dembélénak van 35 gólpontja, Raphinhának 46, talán egy 10-essel elcsúszott az összeadás, vagy nem tudom. Az azért egy bő 10-es különbség, nehezebb ligából és emellett a plusz brutál mezőnymunka, a legfontosabb versenysorozatot is vezeti gólokban meg gólpontokban is. Dembélé nagyon jó, de a brazil így is egy más liga.

Amúgy kb az a lista, amit írtál, bár az Interből nem tudom, kit választanék amúgy, nem láttam rengeteg meccsüket, de amennyit igen, nincs kiemelkedő alakjuk igazán, elég egységes a szint. Szerintem ha ők nyernék, ahhoz minimum a Serie A is kéne, hogy valaki elhozza, de még akkor sem tudom, hogy odaadnák-e valakinek. Talán.
off:
Raphinha: Bajnokság 13 gól, 7 gólpassz, BL: 11gól, 5 gólpassz ez nem 46, számold meg újra. Igenis 36 gólpontja van.
Dembele: Bajnokság 20+5, BL 7+1, Kupa 2, tényleg elszámoltam, mert nem 34, hanem 35

De a kérdésem, hogy mi alapján kapja valaki, az teljes talány, nekem 2018 óta nem követhető, akkor 15 gólt vágott CR és behúzták a BL-t, erre megkapta Modric egy VB ezüstre, azóta kapott már Messi Copa Americára, Rodri meg korábbi BL sikerre, szóval nekem érthetetlen.
bence0330

Troym írta:
2025.03.13. 20:42:52
Vajon mit kell tudnia egy szélsőnek, hogy aranylabdaszinten legyen? :-s
Raphinha 36 meccsen 24+12 Gólpontokra 36 az egyik, 34 a másik.
Írtam, hogy Pedrinek mekkora a hatása a játékunkra, milyen szinten játszik, gyakorlatilag hátán viszi a középpályánkat, extramelót csinál heti kétszer, de ő se esélyes, miért nem?
Vagy ott van Kane a Bayernből, ő se aranylabdaesélyes 36 meccsen 32 gól, 11 gólpasszal?

Egy BL győzelem az adott csapat legjobbjának idén elég kéne legyen, nem? Mert akkor ez lehet a lista: Kane, Musiala, Mbappe, Dembele, Raphinha, Pedri?, Lautaro
Mezőnymunkára mikor adták legutóbb? Amikor a Madrid nem jelent ott meg. :D

Ettől még persze megkaphatja, szerintem a nagy különbség max annyit jelent, hogy a brazil akár egy döntőre is megkaphatná, ha mondjuk meglenne a LL győzelem, Dembélének mindenkébb BL-t kell nyernie.

Amúgy kb szerintem is az a lista, amit írtál, bár az Interből nem tudom, kit választanék amúgy, nem láttam rengeteg meccsüket, de amennyit igen, nincs kiemelkedő alakjuk igazán, elég egységes a szint. Szerintem ha ők nyernék, ahhoz minimum a Serie A is kéne, hogy valaki elhozza, de még akkor sem tudom, hogy odaadnák-e valakinek. Talán. Az Arsenalt végülis szerintem is ki lehet venni így támadósor nélkül, egy egészséges Sakával lenne némi esélyük, és neki oda is lehetne akár adni, ha neadjisten nyernének.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.13. 20:42:52

brazilfan írta:
2025.03.13. 19:39:39
Troym írta:
2025.03.13. 11:39:18
2025 január 1 óta mindenki francia kedvence 21 gólt vágott 16 meccsen, ez azért csak hívható aranylabdás szintnek, még csak nem is középcsatár.
Szerintem nem hívható, inkább az aranycipőhöz lehetne köze, ami nem azonos az aranylabdával.
Ha 21 gólért aranylabda járna, akkor az a díj mélyrepülése lenne, mélyebb, mint Vinicius második helyezése volt.
Nem láttam az egész meccset, de amit láttam, az siralmas volt, a Real potenciális aranylabda-várományosai megint negatív csúcsbeállítással kísérleteztek, hogyan lehet minél veszélytelenebbül játszani a szezon eddigi legfontosabb meccsén, legalábbis elvileg legfontosabbikon.
Ezt a gondolatot eléggé összekutyultad, mert Dembele nem a Real játékosa, Viniciusról meg nem írtam semmit.
Dembele gólt lőtt a Poolnak, azzal lett hosszabbítás, a tizenegyesét a párbajban belőtte.

Valaki amúgy majd legyen kedves akkor definiálni az aranylabda mi alapján jár manapság?

Abszolút nem kedvelem Dembelét, de 36 meccsen van 29 gólja, 5 gólpassza és nem hívható aranylabdás szintnek szélsőként.
Oké.
Vajon mit kell tudnia egy szélsőnek, hogy aranylabdaszinten legyen? :-s
Raphinha 36 meccsen 24+12 és kb naponta leírja valaki róla, hogy aranylabda esélyes.
Nyilván sokkal nagyobb a mezőnymunkája Raphinhának, de mezőnymunkára mikor adtak aranylabdát? Gólpontokra 36 az egyik, 34 a másik.
Írtam, hogy Pedrinek mekkora a hatása a játékunkra, milyen szinten játszik, gyakorlatilag hátán viszi a középpályánkat, extramelót csinál heti kétszer, de ő se esélyes, miért nem?
Vagy ott van Kane a Bayernből, ő se aranylabdaesélyes 36 meccsen 32 gól, 11 gólpasszal?

Egy BL győzelem az adott csapat legjobbjának idén elég kéne legyen, nem? Mert akkor ez lehet a lista: Kane, Musiala, Mbappe, Dembele, Raphinha, Pedri?, Lautaro
ALEXDP
Capitá del Barça

2025.03.13. 20:33:23

FcBarcelona1 írta:
2025.03.13. 20:29:15
https://youtube.com/shorts/CGOmm5dRrcM? ... EKc2so8unn
Most látom, hogy így ünnepelték a továbbjutást az Atleti szurkolói előtt.
népművészeti cserépedény cigányok!
Mindíg is azok voltak...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.13. 20:29:15

https://youtube.com/shorts/CGOmm5dRrcM? ... EKc2so8unn
Most látom, hogy így ünnepelték a továbbjutást az Atleti szurkolói előtt.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.13. 19:39:39

Troym írta:
2025 január 1 óta mindenki francia kedvence 21 gólt vágott 16 meccsen, ez azért csak hívható aranylabdás szintnek, még csak nem is középcsatár.
Szerintem nem hívható, inkább az aranycipőhöz lehetne köze, ami nem azonos az aranylabdával.
Ha 21 gólért aranylabda járna, akkor az a díj mélyrepülése lenne, mélyebb, mint Vinicius második helyezése volt.
Nem láttam az egész meccset, de amit láttam, az siralmas volt, a Real potenciális aranylabda-várományosai megint negatív csúcsbeállítással kísérleteztek, hogyan lehet minél veszélytelenebbül játszani a szezon eddigi legfontosabb meccsén, legalábbis elvileg legfontosabbikon.
torotam
Jugador d'estrella

2025.03.13. 17:43:17

Én bánom, hogy a Madrid ilyen csúnya játékkal és már megint ekkora malaccal továbbment. Ez valami őrület, hogy ilyen elcsúszós 11essel bemákolják. Nem hittem volna, hogy überelhető az eddigi BL-es szerencsefaktoruk, de ezek most rá tettek még egy lapáttal. Na meg a végén Rüdiger 11ese is persze, hogy befelé pattan...
Ez már tényleg csak az ő szurkolóiknak jön be, mindenki mást a hideg ráz már tőlük szerintem.

A PSG-ben lehet bízni, hogy kicsapják majd őket. Enrique végre csapatot épített az eddigi zsoldos seregből. Viszont a helyzetkihasználásukon javítaniuk kell, mert a Madrid jobban fog büntetni, mint ahogy a Pool tette. Ráadásul Curtois a BL-ben mindig top formát hoz.
Az Arsenalban nem látom azt, hogy ezt a Madridot legyűrnék két meccsen. Aztán hátha meglepődünk majd. :)
Visca el BARCA!
bence0330

Damask írta:
2025.03.13. 17:30:21
bence0330 írta:
2025.03.13. 10:42:28

De hogy legyen egy kis ON: nekem szezon eleje óta az AV a sötét lovam, kicsit bízom abban, hogy az a kicsiben Reálhoz hasonlító Emery-aura és stílus valahogy megállítja a PSG-t.
Azért nagy pénzt ne tegyél rájuk.
Emery aura az tényleg van, van amikor jó, van amikor nem.
Az Emery aura abból áll, hogy egy erős középmezőnybeli csapatot csinál a legrosszabb csapatból is, de a legjobb csapatból is.
Damask
Jugador del Barça

2025.03.13. 17:30:21

bence0330 írta:
2025.03.13. 10:42:28

De hogy legyen egy kis ON: nekem szezon eleje óta az AV a sötét lovam, kicsit bízom abban, hogy az a kicsiben Reálhoz hasonlító Emery-aura és stílus valahogy megállítja a PSG-t.
Azért nagy pénzt ne tegyél rájuk.
Emery aura az tényleg van, van amikor jó, van amikor nem.
Az Emery aura abból áll, hogy egy erős középmezőnybeli csapatot csinál a legrosszabb csapatból is, de a legjobb csapatból is.
Peter
Director del Fútbol

2025.03.13. 13:43:09

Érdekes forgatókönyvet produkál az élet.
Ősszel volt ugye el clasico, Bayern, Dortmund.....talán a sorrend is rendben....(nem kattintok csekkolni)....tavasszal akár előállhat időrendben ugyanennek a fordítottja is.... :D

Nem látok és nem is keresek semmi misztikumot vagy sorsszerűt mögötte, de baromi érdekes, ugynakkor kijöhet egy Inter-Arsenal is a végére és minden tárgytalanná válik.

Ennyi induló között, keresztbe hosszába meccsekkel, eredményekkel, rájátszásokkal, helyezésekkel, majd sorsolással kidob az élet egy ismétlésnek is tűnhető kört.

Persze, itt már csak akkor és úgy lehet ismételni, ha továbbjutsz.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.03.13. 13:40:53

gránit írta:
Saviola írta:
2025.03.13. 11:59:02
Nem unalmas még ez a madrid istenítés?
Nem én élcelődtem azon, hogy meg tudjuk nyerni a BL-t...

A Madrid véleményem szerint elképesztően ocsmány és unalmas focit játszik, ritkán is nézem a meccseiket, annyira semmi, amit csinálnak. Mi a legszürkébb meccseinken is látványosabban játszunk. Éppen azért is örülök, hogy ő mentek tovább, mert kifejezetten erőtlennek tartom őket magunkhoz képest. Az Atleti sokkal kellemetlenebb ellenfélnek tűnik eddig ebben a szezonban. Szerintem a legkeményebb potenciális ellenfél hullott ki az utunkból tegnap.

Saviola írta:

Az én olvasatomban, ha lefizetek valakit, attól komolyabb eredményt várok, mondjuk bajnoki címet. Mennyit nyertünk abban az időszakban?
Hogy a pénzéért mit kap az ember, azt nem csak ő dönti el, hanem a szállító is. Mennyit nyertünk abban az időszakban? 9 bajnokságot, a Real Madrid 6-ot. Mi: 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2016, 2018. Ők: 2001, 2003, 2007, 2008, 2012, 2017. Emellett mi 6 kupát nyertünk, ők 2-t. Mi 2009-ben, 2012-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban, ők 2011-ben és 2014-ben. Mi 8 spanyol szuperkupát nyertünk, ők 5-öt. Mi: 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013, 2016, 2018, ők: 2001, 2003, 2008, 2012, 2017.

Nagyon el voltunk nyomva...
Saviola írta:
Mikor volt olyan, amióta a VAR létezik, hogy bárkitől elvettek ezért büntetőt?
Én ilyen hibát még nem láttam korábban, de nem látom, hogy egy ritka szabálytalansággal elért találatot miért ne érvénytelenítsenek, ha egyszer szabálytalan.
MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.13. 12:08:51
évi 400ezer euro körül átlagolódik, ez minden csak nem komoly összeg :D :D
Ebből jó ha egy bíró éves fizuja kijön egyáltalán
400 ezer euró nem komoly összeg...? 160 millió forint. Évente! De jól keresnek a bírók Spanyolországban...

Az egész sztorihoz még annyit hozzátennék, hogy elképesztőnek tartom, hogy a labdarúgásban minden nyilvánosság nélkül sunnyoghatnak a játékvezetők. Az NFL-ben, NBA-ben, NHL-ben, a játékvezetők kimennek a nézők elé, és megindokolják a hasonló helyzetekben hozott döntésüket. Itt meg simán ment a sunnyogás, a helyszínen azt se tudták az emberek, hogy mi történt. Ahogy én sem, meg a legtöbb néző sem, csak utólag olvastuk, hogy miért született olyan döntés, amilyen. De semmi átláthatóság, miközben az lenne a minimum, hogy nyilvánosságra hozzák és a kivetítőn bemutatják a technológiájuk által hozott eredményt a dupla érintésről. A labdarúgásban meg semmi. Más sportágakban nyilvánosan meg kell indokolniuk az ilyen döntéseket, és aki a legképtelenebb valótlanságot mondja az emberek képébe, az bohócot is csinál magából, és nem nagyon vezet többet mérkőzést azon a szinten. A fociban meg ilyen elképesztő méreteket ölt a sunnyogás. Az odavágón a 2. gól előtt valóban lesen takarta Vinicius a kapus kilátását, egy edzői challenge-dzsel minden normálisan szervezett sportágban érvénytelenítenék az ilyen szabálytalan találatot. A fociban meg csak az átláthatatlanság, sumákolás, sunnyogás megy. De amikor felmerül, hogy hagyjuk ott ezt a társaságot, UEFA-stól, FIFA-stól, akkor meg jön a bevédés, és visszabújunk a szoknyájuk alá.

A legrosszabb módon szervezett sportág a labdarúgás, ezt tegnap is bebizonyították.
Továbbra sem tartom reálisnak a BL győzelmet.

Ja, értem, tehát mi nem csak lefizettünk, hanem okosan fizettünk le mindenkit, hogy ne legyen feltűnő. :)

Azt mondom, hogy szerintem egyáltalán nem biztos, hogy ez ritka szabálytalanság. Csak máshol nincs elvéve ezért büntető.

De túltárgyaltuk. :)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
gránit
Director del Fútbol

Saviola írta:
Nem unalmas még ez a madrid istenítés?
Nem én élcelődtem azon, hogy meg tudjuk nyerni a BL-t...

A Madrid véleményem szerint elképesztően ocsmány és unalmas focit játszik, ritkán is nézem a meccseiket, annyira semmi, amit csinálnak. Mi a legszürkébb meccseinken is látványosabban játszunk. Éppen azért is örülök, hogy ő mentek tovább, mert kifejezetten erőtlennek tartom őket magunkhoz képest. Az Atleti sokkal kellemetlenebb ellenfélnek tűnik eddig ebben a szezonban. Szerintem a legkeményebb potenciális ellenfél hullott ki az utunkból tegnap.

Saviola írta:

Az én olvasatomban, ha lefizetek valakit, attól komolyabb eredményt várok, mondjuk bajnoki címet. Mennyit nyertünk abban az időszakban?
Hogy a pénzéért mit kap az ember, azt nem csak ő dönti el, hanem a szállító is. Mennyit nyertünk abban az időszakban? 9 bajnokságot, a Real Madrid 6-ot. Mi: 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2016, 2018. Ők: 2001, 2003, 2007, 2008, 2012, 2017. Emellett mi 6 kupát nyertünk, ők 2-t. Mi 2009-ben, 2012-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban, ők 2011-ben és 2014-ben. Mi 8 spanyol szuperkupát nyertünk, ők 5-öt. Mi: 2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013, 2016, 2018, ők: 2001, 2003, 2008, 2012, 2017.

Nagyon el voltunk nyomva...
Saviola írta:
Mikor volt olyan, amióta a VAR létezik, hogy bárkitől elvettek ezért büntetőt?
Én ilyen hibát még nem láttam korábban, de nem látom, hogy egy ritka szabálytalansággal elért találatot miért ne érvénytelenítsenek, ha egyszer szabálytalan.
MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.13. 12:08:51
évi 400ezer euro körül átlagolódik, ez minden csak nem komoly összeg :D :D
Ebből jó ha egy bíró éves fizuja kijön egyáltalán

sanika01
Jugador del Barça

2025.03.13. 12:45:33

Troym írta:
2025 január 1 óta mindenki francia kedvence 21 gólt vágott 16 meccsen, ez azért csak hívható aranylabdás szintnek, még csak nem is középcsatár. Értem én, hogy a francia liga gyengébb, de BL-ben is lövi a gólokat Dembele és mondjuk viszonyításképp 2025 naptári évben Raphinha 7 gólos, Yamal 6, Salah 12 gólos.

Szerintem a PSG kanyar nélkül eltünteti az útjából a Villát és onnantól a Real elleni elődöntőn múlhat egy Dembele aranylabda is.
Nem nézek szinte soha PSG meccset, most is a Liverpool miatt kapcsolatm oda, így csak ez az egyetlen meccs az alapom. De amit ott produkált, az nagyon távoli az aranylabdától. Vagy akkor nagyon alacsonynak kell lennie a mércének. Bár rúgott ott is egy (szerencsés) gólt, igaz, ahhoz is ott kell lenni, de mellette azért a régi, barcelonai Dembeléből is látni még sok elemet. Ha kell simán kivágja a labdát helyzetben a szögletzászlóhoz, vagy utolsó pillanatban ad egy érthetetlen passzt. Bár az ettől tény, hogy sokat fejlödött.

Így értem, hogy a 21 gól nagyon szép, de én azért egy játékban sokkal összeszedettebb, jobb játékost tudok elképzelni aranylabdásként.

Szerk: miközben leírtam a hozzászólásom, végiggondoltam, hogy esetleg a PSG-ből ki lehetne esélyes, ha tényleg nyernek a végén. Hááát, nem nagyon tudnék említeni senkit...
Troym írta:
2025.03.13. 12:25:20
Szerintem a PSG idén elkapja a Madridot, ha összekerülnek, ők nem valami örök ígéret Arsenal. LE szerintem most nagyon komoly csapatot épített, és náluk vannak sztárok és zongoracipelők is.
Én is nagy esélyt látok arra, hogy a PSG kiüti a Realt, ha összekerülnek, de azért még kell javulniuk, mert a madridiak nem szoktak 4-5 kapufát rúgni, ott általában minimum 2 gól. :)
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
Válasz küldése