Bocs, csak most olvastam vissza, de asszem ez a bíró-téma örökérvényű...bence0330 írta: ↑2024.12.15. 09:49:39
Ez így rendben is van, egyetértek, a szabály szerintem is rossz. De ettől még jelenleg ez a szabály.Sárgával a háta mögött a ordítozva meg karlóbálva jönni felé putázva az sárga, kész. A jelenlegi szabályok szerint. Pláne egy Flick esettel párhuzamba vonva, egy legyintésre, teljesen nonszensz, a jelenleg érvényes szabályok szerint ez volt a piros (valakinél azonnali!), az meg a sárga.
Az utólagos szankcionálással egy gond van, hogy az aktuális csapat nem nyer vele semmit. Inkább csekkolják helyben VAR-ral, ha pirosig fajul. Ha pl. téves volt a bírói ítélet, amikor reklamált, vissza lehessen vonni. Ez egy óriási gond, és a világ vicces, hogy 2. sárgát nem nézhetnek vissza, de a foci olyan lassan halad, ahogy gránit mondja néha, sok évbe telik nekik 1 hülye szabályt felülbírálni.
Igazad is van, de ugyanakkor nem lehet szabályra hivatkozni, ha előtte meg a Real nem kapta meg az igazságos döntést, mert utána ezekre épült Vinicius kiabálása. Ami egyébként kispályás volt, ahhoz képest, amit anno Alba csinált...De az igaz, hogy Flick esete meg aztán tényleg szánalmas. Ha így nézzük Viniciust örökre el kéne tiltani a nézése miatt is

Szerintem az utólagos szankcionálásra szükség lenne a reklamálós esetekben, mivel a reklamálás a másik csapatot amúgy nem érinti hátrányosan önmagában, ugyanakkor meg több tétje lenne a bírónak is, hogy helyesen döntsön. Most vége a meccsnek és nem is nagyon van publikus magyarázat semmiről...Minden jó, ahogy volt, kész, haladjunk tovább. Ellenben, ha lenne egy nyilvános ellenőrzés utólag, hogy volt-e sárgát érő reklamálás. Ha igen, mi okozta, igaza volt a játékosnak? Ha igen, akkor egy nagy feketepontot bevésni a bírónak, legyen ez utólag mindenkinek látható, hogy tévedett. Ha nem volt igaza, akkor mehet utólag a sárga, és majd jön az eltiltás is, ha nem csinálja okosan.
A második sárgás eseteket pedig nem VAR-nak kéne néznie, vagyishogy éppenséggel mindent. Nem értem, hogy a VAr szobában miért nem a főbíró ül. Röhejes, hogy a kommentátor a stúdióban a bíróval megegyező sebességgel, de jobban vezetne meccset, mint a bíró. A pályán levő játékvezetőnek olyannak kéne lennie, mint a partjelzőnek, segítenie kéne a VAR bírót. Érthetetlen, hogy miért nem így van. 21-ik század, ha akarnánk a VAR bíró akár élőben egy drónt irányítva VR szemüvegben is nézhetné a meccset.