2024.12.09. 01:24:59
Én mondjuk nem sok lesajnálást láttam az Atleticónál, kegyetlenül bevásároltak, szerintem legtöbben simán a két madridi csapat mögé tette a mi keretünket. Ha egy teljes bajnokság hosszát nézem, akkor pláne. Úgy láttam, akkor kezdtek el reménykedni az emberek, mikor döcögött a gépezet, de mint ahogy Mbappé sem lesz sokáig megye egyes szint, meg Carlo sem csinál sorozatban hülyeségeket 1-2 hónapnál tovább, úgy az Atletinek is csak idő kellett.
Amióta én focit nézek, lehet, hogy a legminőségibb gárdájuk gyűlt össze mínusz Lenglet. Van mélységük is, és asszem kereken 0 a sérültjük.
Az elején is nyilvánvaló volt szerintem, hogy a mi keretünk hosszútávon a 3. idén csak. Főleg azért durva az erősítésük, mert nekünk meg kb történelmi mélyponton van, mélységben abszolút, kezdő minőségben azért nem. Az elmúlt 18 évben szerintem 1 fél évet volt gyengébb, a Koeman/Xavi váltásnál.
Ez van, mi az eleve szűk keretről még extrán szűkültünk, mentünk lefelé bőven, ők meg nagyot ugrottak előre. Ők most húzták azt meg, amit mi bő két éve, és amit azóta kicsit sajnos le is romboltunk.
Ettől még persze megelőzhetjük őket, de papíron ők az esélyesebbek, sajnos. Hacsak nem tudunk tényleg komolyan erősíteni télen. Legalább 3-4 ember pluszról kellene beszélni ehhez, ezt meg kizártnak tartom. Megnyerhetjük a ligát, mert komoly edzőnk van, és mert alapvetően képesek vagyunk rá, de szerencséseknek kell lennünk a sérülésekkel is, kellenek a visszatérő védők, ráadásul jó formában. Bőven nem temetném a csapatunkat, de nem magunkra tennék, talán még a 2. helyre sem,. A Reál szerintem behúzza, és kiélezett csata lesz a 2. helyért. Elég hamar kéne kizúgnunk a kupákból is, mert 3-4 fronthoz pláne kevés mennyiségben, amink van. Én nem lennék ellenére, ha ennek a fordítottjaként idén a kupákra helyeznénk a nagyobb hangsúlyt, a BL-ben kéne előrelépni, minimum versenyképessé válni első lépésként, aztán majd nyári erősítésekkel esélyessé válni. A két mikiegérből meg egyet valahogy behúzni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy