gránit írta: ↑2024.08.21. 04:55:21
De hogy optimisták legyünk, az első forduló győztesei egyértelműen mi vagyunk. Rajtunk kívül a tavalyi kiírás első 7 helyezettjének mindegyike botlott. A Real Madrid háza táján is vannak ám furcsaságok. Középhátvéd poszton nagyon vékonyan állnak, Kroos-t pedig nem pótolták, és hiányzik is nekik egy mélységi irányító. Nélküle akadozik a labdajáratásuk, és egyelőre azt sem tudják, hogy hogyan kell visszarendeződniük, nagyon rosszul próbálták levédekezni a Mallorca kontráit. Nem igazán értem, hogy a korlátlan lehetőségeik mellett miért nem igazoltak le egy védekezni is tudó mélységi irányítót. A helyükben rámentem volna Mac Allisterre vagy Rodrira, a lehetőségeik gyakorlatilag korlátlanok. Ennek ellenére hagytak lyukakat a csapatban, nem is kicsiket.
Nekem szezon előtt az volt a véleményem, hogy amit nyertek a réven, azt elvesztették a vámon. Igaz, hogy érkezett Mbappé, de ellment Kroos, ráadásul Modric is öregebb lett.
Ha marad a régi támadóegység és vesznek egy klasszis mélységi irányítót többet erősödtek volna. (Vagy Rodrygot eladják és egy igazi jobbszélsőt igazolnak)
Lehet, hogy ott lesz a kp-n Tchouameni, majd Camavinga, Valverde, Modric, de egyik sem olyan, aki érdemben pótolni tudná. Ráadásul előbbi szerintem elég sokat fog játszani a védelemben, Camavinga pedig a baloson.
Az, hogy 2 és fél cb-vel vágnak neki egy 60-70 meccses szezonnak (plusz a válogatott meccsek) komoly balgaság. (főleg, hogy Ancelotti alapból nem szeret rotálni és a cseréi is a 75+ perctől kezdődnek). Még ha sérülés nem is jön közbe (amihez azért komoly szerencse kell), tavaszra már nem lesznek maguknál, még a kupában, szuperkupában, klub Vb-n stb. sem nagyon tudnak rotálni, mert egyszerűen nincs kivel. Nacho erre tökéletes volt. Nem volt klasszis, de szélen és középen is le tudott hozni egy korrekt teljesítményt.
Szerintem ott is volt azért gond a pénzzel. Eladásuk minimális volt, Mbappé hiába jött hivatalosan ingyen, 150 millióba mégis került (kb. 60 millió körüli fizetéssel, plusz minden marketingbevétel 80 %-át megtarthatja).
Gyanús az is, hogy sokáig mentek Yoroért, ha jól emlékszem 40 millió körül volt az ajánlatuk, miután a MU megemelte egyből lemondtak róla és mikor Daviest sem adta olcsón a Bayern egyből visszakoztak.
Lehet, hogy tévedek, de egy kicsit sok véletlent érzek itt. A két szélső védőjük se klasszis, érdemi cseréjük pedig nem nagyon van.
Nagyon orrnehéznek érzem őket és inkább a gyors támadások, amikben erősek, az ilyen duplafalas védelmek ellen ők is meg fognak szenvedni. A Mallorca ellen is látszott a tanácstalanság, a liga csapatainak minimum fele pedig ezt fogja csinálni. Egy-egy villanásból nyilván a túlnyomó részüket be fogják húzni, ahhoz van elég klasszisuk, de szerintem be-be fognak csúszni ilyen döntetlenek, váratlan vereségek. Ráadásul egy Bellingham-Vinicius-Mbappé-Rodrygo kvartett nem hiszem, hogy sokat tenne hozzá a védekezéshez, az pedig ilyen City, Bayern stb. csapatok ellen nem megengedhető.
Nem azt mondom, hogy bukta lesz a szezon, de vagy 3 igazolás nekik is ugyanúgy hiányzik, mint nekünk.