hajnesz írta: ↑2021.05.10. 14:49:43
Én leginkább a spanyol fociban látom a problémát.
Volt olyan szerencsém, hogy a Barca-Tico meccs után nézhettem egy City-Chelsea meccset. Ég és föld a 2 meccs tempója közötti különbség. Mi is, és az Atletico is folyamatosan lassítottuk a játékot, mert abból nem lesz baj, és nincs szufla végig futni 90 percet, kb. 20 perc volt a meccsen, amikor mindkét csapat ment a győzelemért, és élvezhető volt a meccs.
Mindezek után meg láttam 90 perc tömör focit, ahol mindkét csapat mutatott szép dolgokat, de ami fontos, folyamatosan támadták a kaput, és gólokat akartak szerezni. S itt nem csak arról van szó, hogy 2 bl döntős csapatról jászott egymás ellen, hanem arról, hogy teljesen más a mentalitás, illetve ott mindkét csapat tele van fiatal tehetséggel, akik szétfutják a pályát, s emellett már nem angol focit játszanak, már megvan a technikai tudás is a szép focihoz.
így igaz, iszonyat sebesség különbség van.
mondjuk részben ez megvolt régen is, de akkor mondjuk az angolok csak céltalanul ügettek a pályán, komoly technikai tudás nélkül, míg mondjuk mi ha felpörgettük, akkor nem tudta az ellen, hol a labda.
ahogy fogy el ez a fajta technikai fölény, úgy jön ki, hogy a sebességünk nem megfelelő.
tudom, itt ez Messire van kihegyezve, hogy miatta nem vagyunk gyorsak, de egyszerűen a fejekben nincs benne az, hogy előre, csak a tutit focizza mindenki.
most ha egymás mellé tennénk a chelsea, city, meg a mi játékosainkat, nem hiszem, hogy mondjuk egy sprintversenyben agyonvernének. mégis szemre nagy a különbség, de ez főleg ahogy @hajnesz is írja, miattunk van.
ezzel kellene kezdeni valamit, el kell engedni ezt a védjük a semmit, és reszketünk, hogy el ne adjuk a labdát, mert szerintem ebből adódik minden bajunk. ez a mentalitás vesztessé tesz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."