Üdv.
Látom mindenkit foglalkoztat ez a sorfal téma. Kit kevésbé, kit jobban
Kicsit böngészgettem az archívumomban, hogy fényt derítsek az igazságra.
Az mindenki számára egyértelmű, hogy a spanyoloknál évtizedes hagyománya van annak, hogy ha egy csapat matematikailag bebiztosítja a bajnoki címét, akkor a hátralévő fordulókban az ellenfél játékosai díszsorfalat állnak tiszteletükre. A Barcelona számára voltak már ebből az okból dicsőséges, és kevésbé kellemes emlékei is.
2008 tavaszán Barcelona-sorfal a Bernabeúban.
2009.05.17.-én Eto'o vezetésével érkezik a bajnok Barcelona a Mallorca elleni összecsapásra.
2013.05.12.-én az Atlético játékosainak sorfala a Vicente Calderónban.
És mi a helyzet a klub VB-vel?
Teljes igazságot nem állíthatok, csak annyit tudtam előszedni, amennyit a gyűjteményem megenged. Az biztos, hogy évekkel ezelőtt ez nem volt téma.
2009.12.19. A klub VB döntőjében Estudiantes-Barcelona 1-2. A következő hazai bajnoki találkozó 2010.01.02. Az ellenfél a Villarreal. A mérkőzés előtt a Barcelona játékosai kivonulnak a pálya közepén elhelyezett emelvényre, tűzijáték és pompa kíséretében bemutatják a nézőknek mind a hat kupát, melyet a 2009-es naptári évben nyertek. Ezt követően levonulnak, a mezükön még ott sincs a VB-győzelemért járó logó, a két csapat pedig normál keretek között bevonul a játéktérre, hogy kezdetét vegye a mérkőzés.
Érdekesség: A csapat majd' három hónapig lépett pályára bajnoki és kupamérkőzéseken a logó nélkül. Először a 2010.03.14.-én megrendezett Valencia elleni hazai találkozón viselték.
Bojan küzd a labdáért a Villarreal védőjével, Godínnal. (logó nélkül)
Messi gólörömre a márciusi Barca-Valencián. (logóval)
2011.12.18. klub VB döntő: Santos - Barcelona 0-4
Az esztendő utolsó tétmérkőzése. Az újévet a klub az Espanyol elleni derbivel kezdte idegenben. (2012.01.08.) Fekete idegenbeli szerelésükön nem szerepelt a VB-címért járó logó, az Espanyol játékosai pedig saját pályájukon, a Cornellában nem álltak sorfalat a Barcelonának.
A Santos elleni győzelmet követő első Camp Nou-beli tétmeccs a Betis ellni bajnoki találkozó. Puyol kezében a trófeával lép a gyepre, mezén a VB-címért járó logóval, majd a Barcelona játékosai a kezdő sípszó előtt sorfalat állnak Messinek, aki bemutatja Aranylabdáját. A Betis játékosai sorfal helyett lelkesen melegítenek a másik térfélen.
Feszült hangulatú, végül 1-1-es döntetlennel végződő városi derbi
Csapatkép a Barca-Betisen 2012.01.15.-én
2014.12.20. A klub VB döntőjében Real Madrid-San Lorenzo 2-0
A karácsonyi szünetet követően a madridiak első tétmeccse a Valencia elleni bajnoki a Mestallában 2015.01.04.-én. A trófeát nem vitték magukkal, a mezükön azonban már feltűnik a győztesnek járó logó. A Valencia játékosai pedig tiszteletük kifejezéseként saját pályájukon díszsorfalat állnak a Real Madridnak.
2015.01.04. Mestalla, Valencia - Real Madrid
A következő szezonban ismét a Barcelona emeli magasba a kluv VB-trófeát.
2015.12.20. A döntőben Barcelona - River Plate 3-0.
December 30.-án a csapat az esztendő utolsó tétmeccsén lép pályára a Camp Nou-ban a Betis elleni bajnokin. Iniesta hozza magával a serleget, a Betis játékosai pedig sorfalat állva tisztelegnek a VB-győztes csapatnak.
2015.12.30. Camp Nou, Barcelona - Betis
Összességében elmondható, hogy az utóbbi 4 év során bevett szokás, hogy ha hazatér a győztes klub a VB-ről, akkor a diadalukat követő első bajnokin az ellenfelek sorfalat állnak nekik. A Valencia kezdte ezt 2015-ben. Hogy milyen indíttatásból, azt biztosan tudják a nálam sokkal okosabbak és a témában jártasabbak.
Idén télen alighogy elhódította a serleget a Madrid, Ronaldo egy nyilatkozatában elmondta, szeretné, ha a Barcelona a Bernabeúban sorfalat állna nekik. A Barca részéről Amor szólalt meg a témában, aki elutasította ezt, mondván egy olyan sorozat elnyerését ünneplik Madridban, melyen a Barcelona nem vett részt. Sorfal tehát nem volt, helyette Navasnak háromszor is maga mögé kellett néznie, ha a labdát kereste
Én személy szerint pont le*arom, ha a madridiak nem állnak sorfalat a Camp Nou-ban (no persze ha csökken addig az előny, akkor nincs is miről beszélnünk). Mindegyik más csapat meg fogja tenni, ebben biztos vagyok. De akkora már a hype ezzel kapcsolatban, hogy esküszöm azt kívánom, hogy addigra ne dőljön el még semmi, viszont a klasszikuson meg fűzzük be nekik az oktatófilmet, és biztosítsa be az a győzelem a bajnoki elsőséget.
Ja, és evés közben jön meg az étvágy. A BL-ben is jöjjenek csak!
Bocsánat a hosszú hsz-ért.