Nem fórumozok gyakran és a tegnapi meccset is csak fél szemmel néztem (Real-Bayern), de olvasok újságokat (hazait és nemzetközit), fórumokat, blogokat, és azok alapján azt kell mondanom, Kassai profi pályafutásának valószínűleg ezzel vége. Tévedni lehet, emberi dolog, de ahogy elnézem, a tegnapi tevékenysége nem így fog megmaradni a köztudatban, hanem mint „csalás”, „rablás”, „szándékos elfújás”, a legkedvesebbeket említem. Magyarként a tegnapi eseményeket csak szégyennek és gyalázatnak lehet tekinteni, az is undorító volt, ahogy mosdatni próbálták a kommentátorok az m4-en az embert. Az alapján amit láttam, ha ezt bárki ki akarja magyarázni, az gázabb ezerszer, mint Kassai tevékenysége. Mert ahogy valamelyik angol szakember mondta, amit tegnap rosszul fújhatott, azt rosszul is fújta, és ennél nagyobb kritika nem érhet sporit. De az UEFA-t sem értem, egy ilyen szintű meccsre kiküldeni egy ilyen múlttal rendelkező bírót, aki nem egyszer került már címlapra a baromságaival, ráadásul mindig „érdekesnek” titulált meccskörülmények után, és volt, hogy pont Real meccs kapcsán…hát maradjunk annyiban, hogy nem csodálkozom azon, hogy a nagytöbbség csalást kiállt (én nem gondolom csalásnak, de tény hogy a Realt segítette döntően abszolút Kassai, igaz, hogy tévedett a Real kárára is, de a meccset a javukra döntötte el, ennél kevesebbért is már bírózik a világ, nem kell csodálkozni). Viszont a wikipédiás cikkek átszerkesztései szerintem viccesek voltak. Nagyot röhögtem rajtuk annak ellenére, hogy magyarként ez rám nézve is szégyen.
De nézzük a jó oldalát, végre megjegyzik Magyarország nevét a világon, nem épp pozitív értelemben, de legalább igaz volt Viktorunk ígérete, és felkerültünk a nemzetközi foci térképére. Hiszen tegnap óta mindenki a világon a magyar bíróról beszél. Ja, és Kassai miatt vezették be a gólvonal technológiát, most lehet a videóbírót is miatta fogják, a végén még kiderül, hogy ez az ember kifejezetten hasznos a sportág fejlődése szempontjából, ha úgy vesszük.
Madridot, madridistákat valahol sajnálom (persze ha nyernek a végén, ez őket biztosan nem érdekli

), mert ki tudja mi lett volna ha… a visszavágót mondom, csak fél szemmel követtem, de az alapján meg az első meccs alapján azt mondom, hogy jobban akarták, nem voltak 11 vs 11-ben jobbak a Bayernnél, de a meccsek képei alapján bőven lehet, hogy segítség nélkül is tovább tudtak volna menni. És akkor megmaradt volna úgy, hogy történelmi címvédés (már ha nyernek), tavalyi „vicc BL” ide vagy oda. Így meg az marad meg a köztudatban, hogy ők tolvajok, rablók, csalók, meg „patkányok csapata”. Mindezeket olyan hírességek, legendák írják, mondják, akiknek köze nincsen se Bayernhez, se Barcához, tehát azt sem lehet mondani rájuk, hogy elfogultak. Az olasz, angol, francia, argentin, örmény stb. sajtó is mind azt hozta le a címlapon, hogy Kassai, csalás, elfújás, botrány..(a német és katalán lapokat inkább meg sem említem mert azok durván elfogultak). De ez elég sokat mondó, és egyben szomorú. Cé 100. gólja is jókor született, ez fog mindenkinek eszébe jutni róla, ha visszanézik a jövőben, hogy ja tényleg a méteres lesgól, meg az elcsalt meccs.…Mindenesetre a Real tegnap a köztudatban elvesztette a BL-t, ennek legalább örülhetnek a Madrid utálók. Ha meg is nyerik, a tegnapit sosem mossák le magukról. Én mondjuk ennek nem örülök, mert egyrészt nem vagyok Madrid utáló (nem csípem őket, de a mostani csapatukkal semmi bajom), másrészt ez kéz a kézben jár a Barcának is meg a Realnak is pofátlanul csalnak közhiedelem megerősítésével, ami nekünk egyértelműen rossz. Pedig csak arról volt szó, hogy Kassai és csapata vak volt.
Azért a saját meccsünkről is szólok, büszke vagyok a fiúkra, kitettek magukért, bár a meccsek csak 20%-án játszottak volna idén így, akkor minimum a bajnokság már félig zsebben lenne. Ott Malaga ellen oda-vissza, Betis, Alaves, Depor, Celta elleni 6 meccsen 18 pontból eltettünk 2-őt. Na ez a ciki. Nem a Bl kiesés a Juve ellen…De engem őszintén szólva nem zavar, ha idén nem nyerünk komoly trófeát, mert ha a csapat nyer valami fontosabbat, az életben nem indul el komolyabb változás, és most igenis arra van szükség. Tudtunk volna a rossz játék ellenére fontos trófeákat hozni, de én inkább nézek szép játékot egész évben trófea nélkül, mint pocsék játékkal megszerzett trófeákat. Persze lehet, velem van a probléma, vagy csak a Barca kényeztetett el az elmúlt 15 évben, és nem látom meg a szépségét annak, ha egy csapat macskapisi játékkal nyer valamit.
Legalább Messi valszeg berántja az aranycipőt, és ha a Real nem nyeri meg a Bl-t, akkor azt a marketinglabdát is, habár az Cé tavalyi labdája miatt mára semmit nem ér kategória, de mindegy. Ez igazságos is lenne (mármint ha csak Messi nyerne valamit a csapatból), mert idén a mieink közül csak ő érdemli meg, hogy díjjal párosuljon az erőfeszítés. Mindenki másban Umtiti kivételével csalódtam összességében idén, motiváltság terén mindenképp. Ilyen hozzáállással, mint amit mi képviseltünk, nem szabad trófeát párosítani, és annyi pozitívum úgy látszik lesz, hogy nem is fog párosulni, és elindulhat valami fejlődés. Úgyhogy én a legjobbakban reménykedem, mert minden adott ahhoz, hogy pozitív irányba induljunk el nyáron. Aztán majd meglátjuk, mi lesz a valóság.
Bocsi, hosszú lett, de sosem fórumozok, úgyhogy remélem ez most bocsánatos bűn.

És bocs, hogy magyarként ennyire lehúztam Kassait, de a tegnapi nekem sokadik halálos bűne volt ebben a sportágban.