Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.29. 16:18:02

ferninho írta: Ezt a Benitezes hülyesêget meg felejtsêtek is el, a végére már teljesen meg volt halva az egész Real, 100% hogy a BLt se nyerte volna meg vele, felszabadultak Zidane alatt a jàtêkosok és mentàlisan is nagyon rendbe lettek têve.
Ahogy már írtam Zidane megtette azt a minimálisat az idén amit neki meg kellett tennie, viszont inkább sodródott az árral, számára a következő szezon lesz az igazi erőfelmêrő.
Mindenképp sorsfordító volt az edzőcsere, ezt nem is lehet vitatni. Bár, ahogy irtam, a BL döntőbe szerintem ezen az ágon a Pincérrel is bejuttok, hogy megnyeritek-e, az kérdéses, de bennünket otthon biztos nem vertek meg vele, egy egészen más Real futott ki tavasszal ellenünk a gyepre, mint ősszel, igaz, mi sem voltunk olyan formában, mint korábban. De a Sevillát is lesimáztátok, és tényleg nagyon jó mérlege Zidannak a bajnokságban.

Az utolsó mondatoddal is nagyon egyet értek, és borzasztóan várom a következő szezont, mire megy egymással a Bajnok és a BL győzes. :twisted:
Egyrészt Benitezt a Wolfsburg elleni 2-0 után szó nélkül menesztik
Benitezzel lehet nem lett volna a 2-0-ás zakó. Szerintem azon a meccsen fejben még a Klasszikust ünnepelték. Ha minket nem vernek meg, szvsz sokkal jobban odateszik magukat az odavágón is.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.29. 16:09:51

Igen a cserékkel sokat várt Siemone, Thomas csere már csak azért volt, hogy valóban legyen tizi és ne kapjanak gólt, szóval azzal ott már semmi gond nem volt pár perccel a vége előtt. De alapvetően egyáltalán nem arra bazíroztak, viszont cserélni lehetett volna hamarabb, ezzel egyetértek. De igazából nem tudni mi járhatott a fejében, mert Torrest kb 20 perc után lelehetett volna kapni, de gondolom bízott benne csak bepattan róla, meg egy tizit is csak összehozott. És ha meg rúgnak gólt akkor meg két taktikai cseréje maradt volna az utolsó percekre. Plusz ugye két éve látványosan elfogytak a korai cserék miatt is. Szóval nagyon nehéz ügy ez, utólag én is úgy érzem feltétlenül egyet még a hosszabbítás elején kellett volna cserélni és akkor még mindig megmarad a Thomas féle cserelehetőség a végére.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.05.29. 15:09:44

Hosszabbításba úgy ment be az AtMa hogy volt két cseréje, Realnek egy sem!
Ez jelenthetett volna különbséget, ha mondjuk a hulla Torrest lekapja,és bedob egy Correát előre.
De nem,inkább egy Parthyt tesz be...agyas.

Fáradt volt mindkét csapat,ez tény, de lélektani előnye volt, meg két cserelehetőség, jobban kellett volna sáfárkodni vele.

Persze a tizipárbaj sem rossz elképzelés, de Oblak érthetetlen módon nem érezte ezt. Állva maradt végig,talán egyszer dőlt el. Realosok meg higgadtan betették a büntetőket, tanítani való magabiztossággal.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.29. 14:38:46

De pont amit bali15 is írt, hogy mentek előre nagy nehezen begyötörték el is fáradtak benne. Nem tizikre játszottak, s próbálkoztak a hosszabbításban is, de erő nem volt. Ha Zidane cseréi érdekesek voltak, akkor Siemonet is inkább ezért lehetne "elővenni", mert volt cseréje, de talán későn dobálta be őket.

Amúgy simán bekéne vezetni, hogy nem három hanem mondjuk négy vagy öt cserelehetőség. Játszanak 60 meccset egy szezonban, plusz válogatott meg nulla felkészülés, így nem lehet. RM játékosai se tudták már hol vegyenek levegőt. Egy Bale aki annyit fut mint egy távfutó a tizi után majdnem összeesett....

Semmi szégyenkeznivalója nincs az Atleticonak szerintem. Mentek, daráltak feldobták az érmét a végén és nem ők nyertek ez ilyen sajnos.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.05.29. 14:17:04

bali 15 írta:
SZerk: amúgy nem értettem Simeone-t. Az egyenlítés után simán verhető volt a Real, ahogy amúgy szerintem a meccs nagy részében is. De a gól után visszazártak megint, komolyan mintha arra játszott volna, hogy majd a tizikkel behúzzák...milyen edző bízza a meccs kimenetelét egy fej vagy írás féle helyzetre?

ezért fognak kullogni mindig,és maradnak örök vesztesek. Ez nem győztes mentalitás, hanem gyáva semmi. Lélektani előnyük volt az egyenlítéssel, a hosszabbítást is meg kellett volna picit nyomniuk. Nem ész nélkül kinyílni,de ennél többet tenni.
Ehelyett ment a "tizik jók lesznek" mentalitás...bebukták megint.
Két éve tudtam őket sajnálni, de ha nem tanulnak a hibáikból,azzal nem tudok mit kezdeni, kevésbé sajnálom most őket, mert maguknak köszönhetik, lett volna lehetőség lezárni a meccset tizik nélkül,meg sem próbálták.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bali 15
Director del Fútbol

2016.05.29. 14:07:59

Amúgy a hosszabbításban alaposan kitűnt a mai modern focinak ez a "mindenki védekezzen, és mindenki támadjon" hátránya. Ezzel a stílussal olyan sokat kivesz a játékosokból a rendes 90 perc, hogy utána már kár a hosszabbítás...

Valamit amúgy kellene kezdeni ezzel, mert a tendencia az, hogy a hosszabbításban ritkán dőlnek el a párharcok.

Mindkét csapatnak le kellene hozni 1-1 embert, aztán a hosszabbítás következő részében is le kell aztán hozni egy embert. Ilyenkor jobban kinyíálna a pálya, és nagyobb az esély arra, hogy rendes focival dőljön el a párharc.

SZerk: amúgy nem értettem Simeone-t. Az egyenlítés után simán verhető volt a Real, ahogy amúgy szerintem a meccs nagy részében is. De a gól után visszazártak megint, komolyan mintha arra játszott volna, hogy majd a tizikkel behúzzák...milyen edző bízza a meccs kimenetelét egy fej vagy írás féle helyzetre?
na0421
Barça B

2016.05.29. 13:42:13

Szerintem sem nyertek volna Bl-t Benitezzel. Egyrészt Benitezt a Wolfsburg elleni 2-0 után szó nélkül menesztik, másrészt az ok, hogy ilyen sorsolással és szerencsesorozattal, valamint ezzel a kerettel egy félszemű kenguruval is a padon illik Bl-t nyerni, sőt, mondjuk ki, papíron kötelező, de csak akkor, ha a játékosok szeretik az adott kengurut és bíznak benne. De lehetsz a világ legjobb edzője is, ha utálnak a játékosok, az egyenes út a katasztrófához. Benitezt már akkor utálták, mielőtt leszerződtették. Azért úgy nehéz dolgozni. Lehet, hogy ezt a madridisták máshogy látják, de sztem esélyt sem kapott igazán Benitez.

Zidane tényleg annyit rakott hozzá, hogy lehiggadtak a játékosok, igaz, a játékban változást nem hozott, de ezzel a szerencsesorozattal erre pont nem is volt szükség. Arra viszont igen, hogy megbízzanak az edzőben a játékosok. Lehet akármilyen erős csapatod, a játékos-edző bizalom egy alapfeltétel (habár tudom, a mi csapatunknak nem is kell edző, akkor is halmozza a kupákat). :D

Zidane edzői kvalitásait pont ezért nem is lehet megítélni, én is írtam, hogy fél év alatt a játékban nem lehet akkora változást hozni, a kötelező Bl-t behúzták (nem túl szépen, nem túl igazságosan, óriási malaccal, de behúzták), ebből a szezonból többet egy sikeredző sem tudott volna kihozni (legalábbis eredményességben). Jövőre meglátjuk, hogy ténylegesen mit tud a francia.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.29. 13:27:46

ferninho írta:Zidane cseréit meg szidják, de azzal se tudok egyetêrteni, Atletico nagyon nyomott, emiatt jött be Isco is, hogy oldódjon ez a helyzet, lettek is hatalmas helyzetek a Realnak az Atleti gól előtt, csak ugye be kellett volna rúgni...
Hát nem tudom, szerintem Kroost kivenni tegnap nem volt egy okos dolog. Nagyot ment a német, és szerintem érződött is kicsit a hiánya, miután lejött.
ferninho írta:Ezt a Benitezes hülyesêget meg felejtsêtek is el, a végére már teljesen meg volt halva az egész Real, 100% hogy a BLt se nyerte volna meg vele, felszabadultak Zidane alatt a jàtêkosok és mentàlisan is nagyon rendbe lettek têve.
Ezzel viszont egyetértek, kellett ez a váltás, ha más miatt nem is, az öltözői hangulat és morál miatt mindenképp. A Benítez féle hangulatban nem biztos, hogy meglett volna a Wolfsburg elleni visszavágó pl.
ferninho
Madridista

2016.05.29. 13:17:32

Aki a BLből akarja megítêlni, azt hogy Realban nincs koncepció hajrá.
Wolfsburg elleni visszavágó nagyon rendben volt, a City ellen meg egyáltalán nem volt szüksêges semmi extra, mert annyira közük nem volt az egészhez. Szimplán nem mentek be a Real helyzetek, azt most lehet azon rúgózni, hogy öngóllal jutott tovább a Real, miközben gólok voltak a csapatok közott.
Bajnokságban igenis voltak bíztató jelek, nagyon jó meccsek, nem vêletlen nyerte meg a Real az utolsó 12-13 bajnokiját.

Zidane cseréit meg szidják, de azzal se tudok egyetêrteni, Atletico nagyon nyomott, emiatt jött be Isco is, hogy oldódjon ez a helyzet, lettek is hatalmas helyzetek a Realnak az Atleti gól előtt, csak ugye be kellett volna rúgni...
Ehelyett elbacták és jött is az Atletico gól.
Zidane jól gondolta amit akart, sajna a helyzeteket már belőni nem tudta helyettük.

Ezt a Benitezes hülyesêget meg felejtsêtek is el, a végére már teljesen meg volt halva az egész Real, 100% hogy a BLt se nyerte volna meg vele, felszabadultak Zidane alatt a jàtêkosok és mentàlisan is nagyon rendbe lettek têve.
Ahogy már írtam Zidane megtette azt a minimálisat az idén amit neki meg kellett tennie, viszont inkább sodródott az árral, számára a következő szezon lesz az igazi erőfelmêrő.
madridista
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.29. 13:06:03

Sok mindenre lehetne levezetni mi volt sorsfordító én odatenném azt is, hogy Bale visszatért és nagyon sokat melózott és fontos gólokat vert. Tegnap is a RM-ből őt és Ramos voltak a legjobbak.

Viszont azzal egyetértek, hogy a Real taktikusan tolta, még ha tizik is voltak és az már lutri, de nyomtak és gól majd onnantól igazán csak Savicnak volt egy ziccere, de zártak mindent. A gólnál elaludtak meg is büntették őket, mert hát az antifoci tud ilyet is. :D

Zidane alatt szerintem sem volt kifejezett koncepció, az Atma jobban összerakott csapat, de azért ne felejtsük év közben vette át a csapatát és igazán formálni már szezon közben nem lehet. Feltüzelt játékosokat, ami persze sokat jelentett, mert tehetségben nagyon jók, de játéktudásra nem fejlődtek.
Kép
Kép
Kép
na0421
Barça B

2016.05.29. 13:05:51

Hát nem tudom, én egész szezonban, Zidane és Benitez alatt sem láttam a koncepciót, de még egyszer, lehet hogy én vagyok nagyon elkényeztetve a Barca által. Egyébként összességében írtam a Real idei játékára, hogy nincs koncepció, nem a tegnapira levetítve. De konkrétan tegnap sem láttam azt a hihetetlen taktikát, amit ezek szerint a madridisták láttak, és ami annyira fazont adott volna a Real játékának. Nálam legalábbis sosem sikeres, vagy jól átgondolt egy taktika, ha nem mutat erőfölényt, és a végkimenetelről is a szerencse dönt (legalábbis egy Real szintű csapatnál nem). Márpedig egy tizipárbaj mindig vakszerencse. És szerintem odáig sem jutottatok volna el, ha az Atleti nem állt volna vissza az egyenlítés után, mert jobban játszottak, jobban is nyomtak, frissebbnek is tűntek, de ez nyilván már utólagos okoskodás a részemről.
palesz77

2016.05.29. 13:03:56

Mondjuk szerintem se volt akkora isten tegnap Zidane. Mármint meccs közben. Felkészíteni nagyon jól felkészítette a csapatot, a védekezés patent volt, de Carrascora semmilyen szinten nem tudott reagálni. Onnan átvette teljesen az Atma az irányítást, és Zizu csak nézte. Kroost se értem miért hozta le, aki az egyik legjobb volt, főleg hogy Isco jött be helyette, aki hozta az idei formáját. A szándékot persze értem, de szerintem egyértelműen rossz döntés volt - előre lehetett is látni, hogy az lesz -, nem rajta múlt, hogy a 11-esekig ment a meccs.

Mondjuk ha már edzők, Simeonét se értem, hogy Torrest miért hagyta végig a pályán, miközben egy Correa például csak padról figyelte az eseményeket..
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.29. 12:56:06

rhuni írta:a koncepció hozta meg a sikert.
azért arra kiváncsi lennék, ha benitez hozta volna ezt a "koncepciót" tegnap, ugyanezt mondanád-e. zidanet szeretitek, így egyből zseniális a koncepció, meg megfelelő volt a takitka választása, jól alkalmazkodott az atletihez, holott lássuk be akármennyire is próbáljátok sulykolni az emberekbe mindenhol, tegnap luckyval nyertetek, semmi mással. ezekne az uefa kupa szintet épphogy súróló ellenfeleken benitez is röhögve átverekedte volna magát
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
rhuni
Jugador del Barça

2016.05.29. 12:43:40

A focijuk még mindig egy koncepció, ötlet vagy elképzelés nélküli ívelgetés meg kontrázgatás.
No offense, de tegnap épp hogy a koncepció hozta meg a sikert. Persze nem volt gála, de ideje volt belátni Zizounak is, hogy ilyen félpályáig feltolt védelmi vonallal meg körbepasszolgatással megint csak az lesz, hogy Torres vagy Griezmann elfut kontrából és vernek két gólt aztán lazán kibekkelnek. Tegnapi formaidőzítés valami hihetetlen pocsék volt, Benzema full vakon volt csakúgy mint CR de ő legalább végig hajtott. Modric sajnos egyre inkább megy kifele, Kroostól is többet vártam. Hátul meg Pepe megcsinálta a hülyeséget, Carvajal megsérült, hogy aztán Danilot Carrasco szénné alázzá jobboldalt.
A taktika viszont rendben volt én azt mondom, meg kellett probálni kicsit másképp most az atma ellen.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.29. 12:36:37

recrea írta:
csababarca írta:Amúgy tartom,hogy az áprilisi, "tétnélkülinek" hazudott klasszikuson, ha leverjük őket,ahogy elvárható lett volna, akkor lehet nincs ez az egész tavaszi menetelésük. Ott kaptak egy igen komoly mentális löketet.
Nem is értem, h egyeseknek ez miért nem volt egyértelmű meccs előtt is, utána meg pláne.
Telibe kellett volna őket verni, h Zidane edzőbát is a helyére tegyük, ehelyett felhoztuk őket bammeg majdnem bajnoki címig.
Nem tudom, szerintem a Wolfsburgon meg a Cityn akkor is keresztülmennek, a döntőben meg nem hinném, hogy annyi idő után számított volna az a meccs. Ha a bajnokság elmegy, akkor lett volna igazán nagy jelentősége. De teljesen felesleges vitatkozni meg keseregni azon, mi lett volna ha. Mi igy is kiváló szezont zártunk, ami még édesebb lett volna, ha Real nem nyer BL-t, de most már nincs mit tenni, el kell fogadni, hogy igy történt.

Abban igaza van a madridistáknak, hogy Zidane megmentette a szezonjukat, a BL-ben lehet ezen az ágon a pincérrel is a döntőbe jutnak, de a bajnoksághoz valszeg a közük nem lett volna, a franciával pedig ott is komoly szériát produkáltak. Tehát le a kalappal előtte! Majd meglátjuk hosszútávon mire megy, számomra játékosként és edzőként is szimpatikus fickó, persze szurkolni nem fogok neki, de respektálom!
recrea
Llegenda del Barça

2016.05.29. 12:36:16

Palesz, nincs ebben semmi utólagos okoskodás, eleve nem értem a csapatot/játékosokat, h hazai pályán nem dolgozzák ki a belüket a Real ellen, akárhol tartunk a szezonban meg akármennyi különbség van a két csapat között. Tico, Real, ugyanazzal a kb 13 játékossal játszotta végig a szezont, ráadásul sokkal többet védekeznek, mint mi, ami fárasztóbb, ne jöjjön itt senki nekem fáradtsággal. Annyira adta meccs előtt, h tönkreverhetjük a szezonjukat, ehelyett...

Mindegy ez már, sztem bőven jobb csapat vagyunk, nemcsak a játékosoknak, de nekem is jól jön a nyári szünet :D Remélem minél kevesebbet játszanak a srácok a nyári teljesen felesleges copa vagy olimpiai foci alatt.
na0421
Barça B

2016.05.29. 12:30:41

Egyet aludva a tegnapi förtelemre (oh pardon, focira), inkább így nyerjen a Real Bl-t, mint „normál körülmények között”. Lehet velem van a probléma, de valahogy megnyugtat, hogy nem a foci hozta meg nekik a sikert 90 %-ban, hanem a külső körülmények, jobb mintha tényleg ők lennének Európa legjobb csapata, ami jelenleg nagyon nem igaz. Bárhonnan közelítem, Zidane nem hozta meg a megváltást (mondjuk fél év alatt nem is lehetett, meglátjuk, jövőre mit sikerül változtatnia, mert egy dolog biztos, ezen a Realon változtatni kell, ahogy olvasom, madridisták 70 %-a Bl cím ide vagy oda, a látottak alapján nagyon nincsenek megelégedve a mutatott játékkal).
A focijuk még mindig egy koncepció, ötlet vagy elképzelés nélküli ívelgetés meg kontrázgatás. És a furcsa az, hogy ezen mintha nem is akarnának változtatni, tényleg kialakult ez a mindegy hogyan, csak nyerjünk valamit hozzáállás, tök mindegy, hogy milyen a mutatott játék (vezetőségnél, játékosoknál, edzőknél egyaránt). Atleticótól még el is fogadom ezt a megközelítést, de azért egy ilyen csapattól, mint a Real, szerintem ez elég nagy szégyen. Ha idén is beleülnek ebbe a szerencse hozta Bl-be, és bemesélik maguknak, hogy „na, ezt megnyertük, minden rendben, mi vagyunk a legjobbak”, akkor megint nem fognak egyről a kettőre jutni. Vagy csak annyira elkényeztetett a Barca, hogy nekem a győzelem önmagában nem jelent semmit, ha nincs mögötte játék? :D

Az meg hogy leírja valaki, azért piszok erősek, mert borzasztó játékkal is tudnak nyerni…Ne keverjük már össze a szerencsét az erővel, és az idei Bl címüket se a két évvel ezelőttivel, mert az a 2014-es Bl címüket minősítené le, pedig ott tényleg jól látszottak és megérdemelten nyertek. Idén ha a másik ágra kerülnek, nagy valószínűséggel már a 8 között, de legkésőbb a 4-nél kicsöngettek nekik, ezt még a madridisták is elismerik. Bohócágon végigvergődték magukat minősíthetetlen focival, döntőben meg tizikkel nyertek, ami aztán tényleg szerencsejáték. Egy olyan Atleticót nem sikerült rendesen legyőzni, amely önmagához képest rosszul játszott. Pedig kaptak egy lesgólt is.

Egy dologgal viszont kezdeni kellene valamit, mert borzasztó módon mocskolja a futball intézményét, az pedig a színészkedés. Értem én, hogy sajnos ma már ez benne van a fociban, hozzánőtt, el kell fogadni, hasonló közhelyek, az is egy dolog, hogy minden csapat csinálja, többek között pár játékosunk is aktív művelője ennek a tudományterületnek. De tegnap több hölgyismerősöm is jelen volt a meccs alatt, és teljesen érdektelenül álltak hozzá az egész történethez, leszámítva azokat a részeket, amikor csupa kisbetűvel ez a pepe nevű majomparádé bemutatta nekik, miről is szól ez a sportág. Idéznék pár megjegyzést tőlük: „Jesszusom ez egy férfiember?”, „Nézzétek már mit csinál” (közben sírva röhögés), „Szóval ezt az izét, sportot vagy mit ti tényleg komolyan tudjátok venni? Ne már, ezek kislányok”, illetve a személyes kedvencem: „Áhááá, már értem azt a Hyundai reklámot!”
Tényleg utólag minden hülyeségért fél évekre tiltanak el embereket, még azért is, ha a stadion 20 km-es körzetében másfél órával meccs után két játékos kicsit hangosan összezördül. Ezeket az undormányokat miért nem lehet büntetni ugyanígy? Nekem nem is kell videóbíró, mostantól minden Bl-t nyerjenek meg 3 lesgóllal, a VB címről döntsön ajándék tizi, de ezeket tessék már kiszórni a pályáról, mert már ott tartunk, hogy egy játékos, aki nem színészkedik egyenesen gyöngyszemnek számít a korpában. Csak párszor kellene utólagosan véleményem szerint eltiltani 6 meccsre hasonlóért játékost, mindjárt megritkulnának ezek az esetek. A pepe féle jeleneteket látva tényleg nem csoda, hogy az amcsik lenézik az európai focit. De amikor egy húszcentis műkörömmel rendelkező, kilónyi sminket magára pakoló, méteres tűsarkúban járni alig tudó hidrogénszőke tini „kislányok sportjának” nevezi a focit az ilyen pepejelenetek miatt, na az már tényleg a legalja. :D
palesz77

2016.05.29. 12:21:30

Nyilván utólag okos az ember, de ezért nem értettem én se, hogy azt hogy lehet csak egy sima bajnokinak nézni. Nyilán arra is csak 3 pontot adnak, de a lélektani jelentősége hatalmas. Nem mintha csak ezen múlt volna - Wolfsburg ellen pl hasonlóan nagy löketet kaptak szerintem -, de az biztos, hogy pozitív hatással volt rájuk az a győzelem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.05.29. 12:13:54

recrea írta: Nem is értem, h egyeseknek ez miért nem volt egyértelmű meccs előtt is, utána meg pláne.
Telibe kellett volna őket verni, h Zidane edzőbát is a helyére tegyük, ehelyett felhoztuk őket bammeg majdnem bajnoki címig.

az önellentmondás a legviccesebb egyeseknél, a BAJNOKSÁG a legfontosabb, de nem fontos a real elleni BAJNOKI meccs :mrgreen: tejóég.
recrea
Llegenda del Barça

2016.05.29. 12:08:53

csababarca írta:Amúgy tartom,hogy az áprilisi, "tétnélkülinek" hazudott klasszikuson, ha leverjük őket,ahogy elvárható lett volna, akkor lehet nincs ez az egész tavaszi menetelésük. Ott kaptak egy igen komoly mentális löketet.
Nem is értem, h egyeseknek ez miért nem volt egyértelmű meccs előtt is, utána meg pláne.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.05.29. 11:59:53

Bocsánat, a 2009-2011et "elfelejtettem", akkor nincs gond :mrgreen:
A piszok erőset meg tartom,erre a sorozatra vannak kihegyezve, és azért baromi erősek,mert rossz játékkal is tudnak folyamat párharcokat nyerni.
Mi akkor tudunk BL-t nyerni,ha minden klappol, gálázgatunk, nincs rossz meccsünk. A Realnak az utolsó 5 BL meccséből 1en játszottak úgy,ahogy kéne. Azon kívül nem voltak rosszak,de kimondottan jók se. Mégis odaértek, ebben rejlik az erejük, hogy ők rosszul játszva is tudnak, mi meg csak akkor ha jól játszunk.

Amúgy tartom,hogy az áprilisi, "tétnélkülinek" hazudott klasszikuson, ha leverjük őket,ahogy elvárható lett volna, akkor lehet nincs ez az egész tavaszi menetelésük. Ott kaptak egy igen komoly mentális löketet.
recrea
Llegenda del Barça

2016.05.29. 11:50:29

Sztem minden tekintetében zseniális munka folyik Münchenben, jó párszor jártam ott meccsen/a városban/beszéltem szurkolókkal az elmúlt 7 évben, nem a vakra beszélek és nem is csak a Pep korszakról...akinek a csapata egyébként összeségében semmivel sem rosszabb, mint Heynkesé, neki kijött a lépés meg egy jó forma 2013-ban, Pepnek nem. Jó csapatot rakott össze, mégha ez egyes madridista szurkolónak fáj is, mert évekig bucira verte őket a spanyol és ezt nem bírják azóta se elviselni. Mondom mindezt úgy, h nem kedvelem a Bayernt, Guardiola megnyilvánulásaival pedig komoly fenntartásaim vannak.
ferninho
Madridista

2016.05.29. 11:36:38

Rivaldo11 írta:Passzolgatás koncepció nélkül...:D
Csak olyan tempót diktálnak, olyan letámadást nyomnak olyan technikai szinvonalon, amiről speciel a real nem is álmodhat jelenleg. Erre a szezonra érett be igazán Pep munkája, nagyon megérdelték volna a serleget-főleg a legjobb négy mezőnyét elnézve...
Igen, idén vêgre mutattak valamit, de lassan úgy beszél itt róluk mindenki, mintha az elmúlt 3 évben így jàtszottak volna, meg zseniális munka folyik ott meg a többi, miközben a Real meg a Barca is esélyt se adva nekik verték ki őket a BLből.

Idén tényleg jók voltak, de csak saját maguknak köszönhetik, hogy kiestek, láthattuk, hogy Oblak azt se tudta milyen rendezvényen van a 11eseknél (Keylor se volt sokkal jobb...), Müller mégis kihagyta.
Illetve hiába jàtszanak jól, ha hátul ekkora lyukak vannak, Griezmann ki is használta ezt, illetve ha Saúlt is lefaultolják az első meccsen és nem kísérgetik...

Jó focit rakott össze Pep a legvégére a Bayernnél, de a stílusa örökös hibái megint visszaütöttek részben amiatt, mert nem tudták lezárni a meccset. Eskü szurkolok neki, hogy Cityből összehozzon valami jót, jó ez a spanyol uralom+Bayern, de jó lenne 1-2 normális angol csapat.
madridista
Veidt_madridista
Madridista

2016.05.29. 11:35:11

Rivaldo11 írta:Passzolgatás koncepció nélkül...:D
Csak olyan tempót diktálnak, olyan letámadást nyomnak olyan technikai szinvonalon, amiről speciel a real nem is álmodhat jelenleg. Erre a szezonra érett be igazán Pep munkája, nagyon megérdelték volna a serleget-főleg a legjobb négy mezőnyét elnézve...
Igen. Peldaul az Atleti elleni elso meccs elso felidejeben. Munkabeeres? Pep egy BL gyoztes keretet vett at ami nem csak papiron, de a valosagban is a legjobb volt Europaban. Es 3 ev alatt a dontobe sem tudott bejutni. Persze nem azt mondom, a masodik meccsen boven jobbak voltak az Atletinel, de vegso soron az szamit hogy elbenaztak.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.29. 11:27:15

palesz77 írta:Remélem érted mire akarok kilyukadni, ott volt a München pl az Atma ellen, ők se vitték a kapusra 1v1-ben egyszer sem, mégis végig bennük volt a gól, veszélyesen játszottak az ellenfél térfelén is. Az Atma meg inkább csak adogatott, hátha lesz valami, nem éreztem bennük az átütőerőt.
Értem, mire akarsz kilyukadni. Annyiban más véleményem vagyok, hogy a második félidő elején én éreztem bennük az átütőerőt, akkor tudtak nyomást gyakorolni a Realra. Aztán később visszaestek, és jöttek a Real lehetőségek, az egyenlítés csak utána jött.

A Realban pedig a meccs elején volt meg az átütőerő, azt megnyomták, meg is lett az eredménye, aztán visszavettek. A mérkőzés nagy részében taktikai csata folyt, és mezőnyben ment a harc.
Válasz küldése