Egyet aludva a tegnapi förtelemre (oh pardon, focira), inkább így nyerjen a Real Bl-t, mint „normál körülmények között”. Lehet velem van a probléma, de valahogy megnyugtat, hogy nem a foci hozta meg nekik a sikert 90 %-ban, hanem a külső körülmények, jobb mintha tényleg ők lennének Európa legjobb csapata, ami jelenleg nagyon nem igaz. Bárhonnan közelítem, Zidane nem hozta meg a megváltást (mondjuk fél év alatt nem is lehetett, meglátjuk, jövőre mit sikerül változtatnia, mert egy dolog biztos, ezen a Realon változtatni kell, ahogy olvasom, madridisták 70 %-a Bl cím ide vagy oda, a látottak alapján nagyon nincsenek megelégedve a mutatott játékkal).
A focijuk még mindig egy koncepció, ötlet vagy elképzelés nélküli ívelgetés meg kontrázgatás. És a furcsa az, hogy ezen mintha nem is akarnának változtatni, tényleg kialakult ez a mindegy hogyan, csak nyerjünk valamit hozzáállás, tök mindegy, hogy milyen a mutatott játék (vezetőségnél, játékosoknál, edzőknél egyaránt). Atleticótól még el is fogadom ezt a megközelítést, de azért egy ilyen csapattól, mint a Real, szerintem ez elég nagy szégyen. Ha idén is beleülnek ebbe a szerencse hozta Bl-be, és bemesélik maguknak, hogy „na, ezt megnyertük, minden rendben, mi vagyunk a legjobbak”, akkor megint nem fognak egyről a kettőre jutni. Vagy csak annyira elkényeztetett a Barca, hogy nekem a győzelem önmagában nem jelent semmit, ha nincs mögötte játék?
Az meg hogy leírja valaki, azért piszok erősek, mert borzasztó játékkal is tudnak nyerni…Ne keverjük már össze a szerencsét az erővel, és az idei Bl címüket se a két évvel ezelőttivel, mert az a 2014-es Bl címüket minősítené le, pedig ott tényleg jól látszottak és megérdemelten nyertek. Idén ha a másik ágra kerülnek, nagy valószínűséggel már a 8 között, de legkésőbb a 4-nél kicsöngettek nekik, ezt még a madridisták is elismerik. Bohócágon végigvergődték magukat minősíthetetlen focival, döntőben meg tizikkel nyertek, ami aztán tényleg szerencsejáték. Egy olyan Atleticót nem sikerült rendesen legyőzni, amely önmagához képest rosszul játszott. Pedig kaptak egy lesgólt is.
Egy dologgal viszont kezdeni kellene valamit, mert borzasztó módon mocskolja a futball intézményét, az pedig a színészkedés. Értem én, hogy sajnos ma már ez benne van a fociban, hozzánőtt, el kell fogadni, hasonló közhelyek, az is egy dolog, hogy minden csapat csinálja, többek között pár játékosunk is aktív művelője ennek a tudományterületnek. De tegnap több hölgyismerősöm is jelen volt a meccs alatt, és teljesen érdektelenül álltak hozzá az egész történethez, leszámítva azokat a részeket, amikor csupa kisbetűvel ez a pepe nevű majomparádé bemutatta nekik, miről is szól ez a sportág. Idéznék pár megjegyzést tőlük: „Jesszusom ez egy férfiember?”, „Nézzétek már mit csinál” (közben sírva röhögés), „Szóval ezt az izét, sportot vagy mit ti tényleg komolyan tudjátok venni? Ne már, ezek kislányok”, illetve a személyes kedvencem: „Áhááá, már értem azt a Hyundai reklámot!”
Tényleg utólag minden hülyeségért fél évekre tiltanak el embereket, még azért is, ha a stadion 20 km-es körzetében másfél órával meccs után két játékos kicsit hangosan összezördül. Ezeket az undormányokat miért nem lehet büntetni ugyanígy? Nekem nem is kell videóbíró, mostantól minden Bl-t nyerjenek meg 3 lesgóllal, a VB címről döntsön ajándék tizi, de ezeket tessék már kiszórni a pályáról, mert már ott tartunk, hogy egy játékos, aki nem színészkedik egyenesen gyöngyszemnek számít a korpában. Csak párszor kellene utólagosan véleményem szerint eltiltani 6 meccsre hasonlóért játékost, mindjárt megritkulnának ezek az esetek. A pepe féle jeleneteket látva tényleg nem csoda, hogy az amcsik lenézik az európai focit. De amikor egy húszcentis műkörömmel rendelkező, kilónyi sminket magára pakoló, méteres tűsarkúban járni alig tudó hidrogénszőke tini „kislányok sportjának” nevezi a focit az ilyen pepejelenetek miatt, na az már tényleg a legalja.