Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Samper
Director del Fútbol

2016.01.27. 05:51:36

Ha a Real komolyan csábítaná Neymart, akkor a két csapat között soha nem látott vad harc kezdődne, amire a spanyol foci menne rá. Remélem, hogy Ney tudja: aki az MSN-t önként megbontja, az csúnyán megfizet érte.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.26. 23:58:47

Én sem példaképként akartam említeni, hanem simán példaként, hogy a nacionalista szellem a teljesítményére pozitívan hat, miközben tiszteletben tud tartani más értékeket. Pique tud kifejezetten provokálni és olykor hencegni, hogy ő katalán "hagyják békén".

Xavis dolgot nem ismerem, pályán azért mond dolgokat az ember, de utána vége a háborúnak és Xavi nem állt soha olyan harcban a szövetséggel meg az emberekkel mint Pique. Vagy említhetném Puyolt is, aki szintén katalán volt, de tisztelettel viseltetett ez iránt meg az iránt is hogy spanyol színekért játszik.

Nem baj ha valaki nacionalista, legyen az, de az nálam picit képmutatás, hogy a nacionalizmus eszméi mögé rejti a saját érdekeit és nekem Pique ilyen. Vagy legyünk elvhűek lsd Olegeur és ne vállaljunk szerepet. Vagy legyünk olyanok mint Xaviék, akik szintén büszkék a gyökereikre, de megértik, hogy miért és kiért kell játszani. Egy Pique pedig pl ha nem tetszik neki egy kérdés perhecc elkezd katalánul nyilatkozni. Szövetség, játékostársak megvédik mindenki elől, ő meg tovább osztja az észt. :D Nem csak a RM-nak tett beszólásai miatt fütyülték (amiatt is) hanem hogy en bloc nem tartotta tiszteletben a spanyol értékeket.
Kép
Kép
Kép
indikal
Barça C

2016.01.26. 21:51:13

Bob_Marley írta:
indikal írta:Talán az FC Barcelona sem lenne olyan nagy klub, de Piqué szerintem biztosan nem lenne olyan nagy játékos ha történetesen nem egy katalán kisebbség része és büszkesége lenne. Úgy értem, hogy minden vélt vagy valós sérelemért amit mint nemzetiségi kisebbség kapnak a sporton keresztül és a futbalpályán nyújtott teljesítménnyel büntetlenül és látványosan vissza tudnak vágni. Ezek a sérelmek olyan plussz energiákat szabadítanak fel az egyes játékosokban és vezetőkben, amik 100x erősebbek mint bármilyen doppingszer. Ráadásul nemis kimutathatóak az emberi szervezetben. Ezért is fontosak a hazai saját nevelésű játékosok, mert a tudáson kívül ezt a "szükséges plusszt" is beléjük tudják nevelni.
A plusz energiákban biztos vagyok, de Piquet nem tartom szerencsésnek felhozni példaként, mert ő mostanában nem véletlenül húzta kis sok embernél a gyufát. Oleguer is elég nagy nacionalista volt, de ő ki is állt emellett. Pique meg tud elég furán viselkedni.

Xavi sokkal inkább lehetne példa, mert mindig büszke volt rá, hogy katalán, de tiszteletben tartotta a spanyol dolgokat.
Egyetértek, de én Piquét nem úgy említettem, mint példakép, hanem csak annyit mondtam, hogy a teljesítményéhez nagyban hozzájárul a nacionalizmusából merített energia.
Egyébként tiszteletben tartva az írásodat és Xavi szimpatikus személyiségét is, nem ő volt az véletlenül, aki egy Real vs. Barca kupadöntő előtt a játékoskijáróban odaszúrt a madridiaknak, hogy " most elhódítjuk a ........ királyotok kupáját" ?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.26. 15:03:47

indikal írta:Talán az FC Barcelona sem lenne olyan nagy klub, de Piqué szerintem biztosan nem lenne olyan nagy játékos ha történetesen nem egy katalán kisebbség része és büszkesége lenne. Úgy értem, hogy minden vélt vagy valós sérelemért amit mint nemzetiségi kisebbség kapnak a sporton keresztül és a futbalpályán nyújtott teljesítménnyel büntetlenül és látványosan vissza tudnak vágni. Ezek a sérelmek olyan plussz energiákat szabadítanak fel az egyes játékosokban és vezetőkben, amik 100x erősebbek mint bármilyen doppingszer. Ráadásul nemis kimutathatóak az emberi szervezetben. Ezért is fontosak a hazai saját nevelésű játékosok, mert a tudáson kívül ezt a "szükséges plusszt" is beléjük tudják nevelni.
A plusz energiákban biztos vagyok, de Piquet nem tartom szerencsésnek felhozni példaként, mert ő mostanában nem véletlenül húzta kis sok embernél a gyufát. Oleguer is elég nagy nacionalista volt, de ő ki is állt emellett. Pique meg tud elég furán viselkedni.

Xavi sokkal inkább lehetne példa, mert mindig büszke volt rá, hogy katalán, de tiszteletben tartotta a spanyol dolgokat.
Kép
Kép
Kép
indikal
Barça C

2016.01.26. 14:11:57

Talán az FC Barcelona sem lenne olyan nagy klub, de Piqué szerintem biztosan nem lenne olyan nagy játékos ha történetesen nem egy katalán kisebbség része és büszkesége lenne. Úgy értem, hogy minden vélt vagy valós sérelemért amit mint nemzetiségi kisebbség kapnak a sporton keresztül és a futbalpályán nyújtott teljesítménnyel büntetlenül és látványosan vissza tudnak vágni. Ezek a sérelmek olyan plussz energiákat szabadítanak fel az egyes játékosokban és vezetőkben, amik 100x erősebbek mint bármilyen doppingszer. Ráadásul nemis kimutathatóak az emberi szervezetben. Ezért is fontosak a hazai saját nevelésű játékosok, mert a tudáson kívül ezt a "szükséges plusszt" is beléjük tudják nevelni.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2016.01.26. 10:32:02

recrea írta:Azért Katalóniát Erdéllyel összemosni elég nagy marhaság.

Az Fc Barcelonanak, mint klubnak és mint gazdasági szerveztnek sokkal több negatívummal járna a független Katalónia, mint pozitívummal, nem is nyilvánítja ki a klub a véleményét a dologról. Soha, sehol nem volt egy közlemény Katalóniával kapcsolatban. Se spanyol bajnokság, se automatikus BL csoportkör, se válogatott, se gazdasági erő, mert ugyan most Katalónia netto befizető, és a GDP szép részét termeli, de egy eurozónán kívüli, kis ország vélhetően nem tudná tartani a gazdasági fejlődést, mert a két említett dolog miatt minek menne oda a tőke.

Semmi racionalitása nincs a független Katalóniának, nem is lesz soha.
Egyetértek azzal, amit leírtál, de pont ez is alátámasztja, hogy van azért párhulyam Erdély és Katalónia között, ebben noname-mel értek egyet. Mindkét esetben van egy nagyobb országon belül egy kisebb régió, ahol egy jelentős számú kisebbség szeretne "nem a többséghez tartozni". És amit leírtál, hogy miért nem racionális egy független Katalónia a 21. században, ugyanez igaz Erdélyre is. Egyik esetben sincs gazdaságilag értelme, bármennyire érzik jogosan a katalánok is azt, amit az erdélyi magyarok. Mindkét esetben az erős autonómia lehetne a megoldás, ahol a kisebbség megkaphatja az őt megillető jogokat, az önállóság érzését, nem kell elnyomásban élnie, ugyanakkor nem kell lemondania a nagyobb ország adta előnyökről. A probléma inkább az, hogy ebben se a román, se a spanyol többségi társadalom nem igazán partner... :)

Úgyhogy van szerintem analógia a kettő között és ezen keresztül jobban meg lehet érteni a katalánok helyzetét nekünk magyaroknak is.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
noname
Llegenda del Barça

2016.01.26. 10:08:10

Mint erdélyi annyit tudok igazolni, hogy innen nézve valóban sok a párhuzam. Adott egy országrész, ami az ország legfejlettebb és legtöbbet termelő vidéke, ahol a kisebbség ugyan nem olyan típusú elnyomásban él, mint egy gyarmaton, de azért mindig van 1-1 bunkó, aki be-be szól, a politikai döntések is mindig kicsit ellened szólnak. Különösen meg tudom érteni Barcelona helyzetét, ahol azért jelentős a spanyolok száma, ugyanis Margittán kb 45-55 a románok javára és Barcelona és környékén is jelentős mennyiségben vannak spanyolok. Értsd: nem az a helyzet mint pl székelyföldön, ahol egyes helyeken szinte 100% székely.
A Fifa egy szégyen
indikal
Barça C

2016.01.26. 08:32:03

ntibi67 írta: Igen ha valakit nem csak a foci érdekli van mit kutatni a Barcelona és Katalónia történelmében.Biztos kevesen tudják vajon mit és miért énekelnek minden sportesemény.17.percében.Nem értik miért áll ki Piqué a katalán függetlenség mellet.Azoknak ajánlom utazzanak ki Erdélybe és lehet egy kicsit átérzik mit élnek-éltek meg az ottani emberek az elnyomás alat.
Ez igaz, én is pontosan átérzem Piqué emócióját. Azonban háklis téma és nem is erre a fórumra való, mivel ezeket az érzelmeket csak azok tudják igazán megérteni, akik kisebbségben és elnyomásban élnek. Jóllakott ember sose fogja igazán megérteni az éhezők világát. Emóciók és sérelmek terén igenis van analógia Katalónia és Erdély között.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.25. 23:36:52

Először olvassatok,utána értelmezzetek,ha ez sikerül utána megprobálhattok belekötni a mondandómba.Nem hasonlítottam össze Erdélyt Katalóniával,hanem érzésekröl írtam,hogy meg lehet érteni a régóta elnyomás alat élőket csak ki kell menni Erdélybe és beszélgetni kinti magyarokkal.Tehát ne magyarázatok bele olyasmit a mondandómba ami nem volt benne.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.01.25. 23:21:38

Én sem értem az összehasonlítást, mert míg az erdélyi magyarokat, elszakították az anyaföldjüktől és ide akartak/akarnak visszakerülni, addig a katalánok egy független államot szeretnének, másrészt nem nagyon fognak ők függetlenedni, Barcelona jelenleg ha jól tudom a spanyol kereskedelem legforgalmasabb kikötő városa, ráadásul az nem úgy működik, hogy a felgyülemlett adósságokat majd Spanyolország megoldja ahogy akarja, ők meg élnek mint hal a vízben...
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.25. 23:11:45

Azért Katalóniát Erdéllyel összemosni elég nagy marhaság.

Az Fc Barcelonanak, mint klubnak és mint gazdasági szerveztnek sokkal több negatívummal járna a független Katalónia, mint pozitívummal, nem is nyilvánítja ki a klub a véleményét a dologról. Soha, sehol nem volt egy közlemény Katalóniával kapcsolatban. Se spanyol bajnokság, se automatikus BL csoportkör, se válogatott, se gazdasági erő, mert ugyan most Katalónia netto befizető, és a GDP szép részét termeli, de egy eurozónán kívüli, kis ország vélhetően nem tudná tartani a gazdasági fejlődést, mert a két említett dolog miatt minek menne oda a tőke.

Semmi racionalitása nincs a független Katalóniának, nem is lesz soha.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.25. 22:50:59

noname írta:Továbbá, ha már szennylap. Te nem nézel fel sose megnézni az átigazoláshíreket oda? Annak idején Ibra, Suarez, Arda igazolását egyaránt ezek a szennylapok hozták le. :wink: Nem rosszabb információforrás, mint pl a goal.com vagy a többi lap, ami csak gyűjtögeti a híreket.
Dehogynem nezek fel - bar inkabb twitteren olvasom mar. Amugy Sport es Mundo is gyujtoget rengeteg hirt, a hitelesebbeket emlekeim szerint a Rac1-tol szoktak nyulni, nem sajat forrasbol.

Ibra fele ugyekhez meg. Ok hoztak le Koket, Cuadradot, Marquinhost, Aggert, Patot, Shanet, Gundogant, meg rengeteg masik nevet is, ezek kozul meg ki tudja mennyi volt valos. Ezt irtam, nyilvan beletrafalnak sokszor, mert akirol egy szo is esik, mar kapjak is a cikket. De csak legutobbi pelda, ket hete Nolito szerzodeserol csak az alairas hianyzott elvileg, ahhoz kepest lehet nem is jon.. Nem a Mundo vagy a Sport az, amit hiteles forrasnak neveznek, maradjunk annyiban. Ennek ellenere en is olvasom, mert a pletykak is erdekelnek, de helyen kell kezelni..

Ntibi67: Persze, kor is nyilvan kozrejatszik, meg embertipus fuggo. Nem is baj, ha valakit ez is erdekel, nem azt mondom. De szerintem 10 evesen meg ha csaladi hagyomany is, akkor sem a klubertekek miatt szeret meg valaki egy csapatot, hanem 1-2 sztar miatt, vagy a szep jatek miatt. Aztan onnantol meg johetnek a svindlis ugyek, maradunk akkor is..
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.25. 22:45:24

Én ezt másként látom.Persze abban igazad van,hogy először senkit nem a múltja miatt fog meg egy csapat.Mondjuk ez sem biztos mert lehet családi tradíció is ahol a klub hűség apáról gyerekre szál.Nekem igenis fontos hogy tisztában legyek a Barcelona és Katalónia történelmével,mert ez a kettő igen komolyan össze füg.Ma már a Barca a Katalán fügetelenség zászlóshajója.Lehet hogy ez itthon keveseket érdekel,én nem tartozom közéjük.De nem akarlak meggyőzni mert ahogy írod Te 10 éve nézel Barca meccseket,igy valószínű a korküjömbségböl is adódhat szemléletbeli külömbség.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 22:37:03

Én egyáltalán nem jöttem semmilyen történelemmel. A médiacenzúrán volt a hangsúly és arra hoztam fel pár példát h azért a realnál ez néha extrém méreteket öltött.

Az újságokhoz pedig: olvasgattam én néha mindkettőt régebben és a mundo nem süllyedt le még olyan mélyre h konkrétan bizonyítékokat hamisítson. :wink:

Továbbá, ha már szennylap. Te nem nézel fel sose megnézni az átigazoláshíreket oda? Annak idején Ibra, Suarez, Arda igazolását egyaránt ezek a szennylapok hozták le. :wink: Nem rosszabb információforrás, mint pl a goal.com vagy a többi lap, ami csak gyűjtögeti a híreket.
A Fifa egy szégyen
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.25. 22:09:33

noname írta:Továbbá átigazolások terén is sokszor beletrafáltak, miközben a két madridi lap. Hát hogy is mondjam :arrow: #-o
Alapbol nem ertem ezt a klub tortenelmevel dobalozos dolgot, szerintem nincs olyan 10 eves, aki az alapjan szeret meg egy csapatot, hogy utana olvas mit csinaltak 60 eve.. Persze en is utana neztem par dolognak idovel, de azon mindig csak rohogni tudok, ha valaki olyat ervel, hogy "nem ertem ilyen multu csapatnak hogy lehet szurkolni" - nem te irtad, de olvastam mar ilyet az evek soran. Semmi koze ennek ahhoz, hogy melyik csapattal kezdesz el szimpatizalni fiatalon szerintem. Mondjuk azt se ertem, hogy miert kell 60 eve megnyert kupak szamaval dobalozni, amikor egy csapat szurkoloja bizonyitani akarja, hogy az o klubja a jobb. En 10 eve nezek focit, es ez alatt az ido alatt szerintem mi Barca szurkolok szorakoztunk legjobban.. Nekem ennyi epp eleg.

Ez a kiemelt viszont.. :D A Sport es a Mundo okadja magabol a hulyeseget. A Marca es az AS is beletrafalt mar sokszor, mert ok is lehoznak minden baromsagot ugyanugy, mint a ket katalan lap. Nagy szamok torvenye alapjan meg bejon neha. De az olyan hirek, hogy Kroos inkabb vart volna 1 evet, es nem megy a Realba, csak hogy hozzank jojjon, de mi kikosaraztuk, meg tarsai.. Azert na, szennylap mind.

ntibi, dupla szabalyellenes, figyelj majd jobban legkozelebb.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.25. 22:09:28

Ez a mi vagyunk a jók ők a rosszak meg fordítva nálam kicsit olyan egymásra mutogatás. :D Most fellehet hozni Di Stefanót, mi meg nemrég úgy vettük Neymart hogy már a fene se tudja hogy.
Bobnak. Azért a mundo és a sport nem szokott photoshoppolni képeket. Továbbá átigazolások terén is sokszor beletrafáltak, miközben a két madridi lap. Hát hogy is mondjam :arrow: #-o
Meg kell nézni miket linkelnek párszor a srácok, ők is tudnak érdekes igazolásokat összehozni. Én is napi szinten olvasom őket, maradjunk annyiban, hogy a Mundo meg a Sport is ahol csak lehet kavar.
Kép
Kép
Kép
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.25. 21:56:17

noname írta:
ntibi67 írta: Szerintem azzal sincsenek tisztában hogy az első 5 Bek győzelmük úgy született,hogy szabályosan ellopták a már hozzánk leigazolt Di Stefanot.A Frankó fasiszta diktatúra alatt a Barca 20 évig nem tudott bajnokságot nyerni.Hát legyenek büszkék a múltjukra.
Pár hónapja beszéltem egy realossal. Ötlete se volt mi az a Franco diktatúra. :twisted: Olyat még nem találtam, ami tudja Di Stefano sztoriját sem. Sajnos idővel a Barca szurkolók körében is megnő az ilyenek aránya, akik csak azért szurkolnak nekünk, mert ez a legjobb csapat. Talán annyival jobb a helyzet h a Barcánál mindig van egy játék filozófia, ami csak minimálisat változik, így a Barca szurkolók nem csak pár játékost(Zidane, Ronaldo, Messi, Neymar) szeretnek, hanem egy konkrét játékstílust.

Bobnak. Azért a mundo és a sport nem szokott photoshoppolni képeket. Továbbá átigazolások terén is sokszor beletrafáltak, miközben a két madridi lap. Hát hogy is mondjam :arrow: #-o
Igen ha valakit nem csak a foci érdekli van mit kutatni a Barcelona és Katalónia történelmében.Biztos kevesen tudják vajon mit és miért énekelnek minden sportesemény.17.percében.Nem értik miért áll ki Piqué a katalán függetlenség mellet.Azoknak ajánlom utazzanak ki Erdélybe és lehet egy kicsit átérzik mit élnek-éltek meg az ottani emberek az elnyomás alat.
daffy
Madridista

2016.01.25. 21:47:59

ntibi67 írta:A Frankó fasiszta diktatúra alatt a Barca 20 évig nem tudott bajnokságot nyerni
7 bajnoki címet nyert a Barca Franco alatt. Egyébként utána meg 10 évig semmi... döbbenet. Nem maradt ki 20 év,de 15 sem.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 21:45:08

ntibi67 írta: Szerintem azzal sincsenek tisztában hogy az első 5 Bek győzelmük úgy született,hogy szabályosan ellopták a már hozzánk leigazolt Di Stefanot.A Frankó fasiszta diktatúra alatt a Barca 20 évig nem tudott bajnokságot nyerni.Hát legyenek büszkék a múltjukra.
Pár hónapja beszéltem egy realossal. Ötlete se volt mi az a Franco diktatúra. :twisted: Olyat még nem találtam, ami tudja Di Stefano sztoriját sem. Sajnos idővel a Barca szurkolók körében is megnő az ilyenek aránya, akik csak azért szurkolnak nekünk, mert ez a legjobb csapat. Talán annyival jobb a helyzet h a Barcánál mindig van egy játék filozófia, ami csak minimálisat változik, így a Barca szurkolók nem csak pár játékost(Zidane, Ronaldo, Messi, Neymar) szeretnek, hanem egy konkrét játékstílust.

A Fifa egy szégyen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.25. 21:35:18

noname írta:Csak a szokásos médiacenzúra. Az átlag Barcás többet tud a Realról, mint az átlag realos és ezt tapasztalatból tudom.
Még emlékszem, amikor pár éve volt egy fontos meccs(lehet pont Clasico, de a lényeg h beleszólt a bajnoki címbe), rúgtunk egy gólt és mindenáron be akarta bizonyítani a spanyol média h lesről született. Először is lejátszották az ismétlést a meccsen kb 5x, de mindig olyan szögből, hogy lesnek tűnjön a dolog, miközben nem volt az. Végül a Marca vagy AS(egyremegy) lehozott egy jó képet, csak épp photoshopban eltüntettek 2 játékost az ellenfélből h tényleg les legyen. :lol:

Hasonlóan a realosok 90%-a nem volt tisztában vele h el lehetnek tiltva az átigazolásoktól. Perez véle választási manipuláció is kimarad, vagy az, amikor nagyjából ingatlancsalással finanszírozta őket madrid városa. A Real a mestere a médicenzúrának.
Mert a Mundo vagy a Sport nem hergeli a népet? :D Egy kaptafa az összes, átkozott média meg sajtó.
Kép
Kép
Kép
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.25. 21:33:57

noname írta:Csak a szokásos médiacenzúra. Az átlag Barcás többet tud a Realról, mint az átlag realos és ezt tapasztalatból tudom.
Még emlékszem, amikor pár éve volt egy fontos meccs(lehet pont Clasico, de a lényeg h beleszólt a bajnoki címbe), rúgtunk egy gólt és mindenáron be akarta bizonyítani a spanyol média h lesről született. Először is lejátszották az ismétlést a meccsen kb 5x, de mindig olyan szögből, hogy lesnek tűnjön a dolog, miközben nem volt az. Végül a Marca vagy AS(egyremegy) lehozott egy jó képet, csak épp photoshopban eltüntettek 2 játékost az ellenfélből h tényleg les legyen. :lol:

Hasonlóan a realosok 90%-a nem volt tisztában vele h el lehetnek tiltva az átigazolásoktól. Perez véle választási manipuláció is kimarad, vagy az, amikor nagyjából ingatlancsalással finanszírozta őket madrid városa. A Real a mestere a médicenzúrának.
Szerintem azzal sincsenek tisztában hogy az első 5 Bek győzelmük úgy született,hogy szabályosan ellopták a már hozzánk leigazolt Di Stefanot.A Frankó fasiszta diktatúra alatt a Barca 20 évig nem tudott bajnokságot nyerni.Hát legyenek büszkék a múltjukra.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 21:19:59

Csak a szokásos médiacenzúra. Az átlag Barcás többet tud a Realról, mint az átlag realos és ezt tapasztalatból tudom.

A Fifa egy szégyen
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.25. 20:53:23

Megy a sport tv-n a harmadik félidő, nyaljuk fényesre a real seggét műsor.A mült héten és most se játszották be Ronaldó utánrugását.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2016.01.25. 19:04:25

CR eléggé belehúzott, hogy a Barcához kerüljön. Labdaszedőnek jó lesz nálunk, abban jeleskedett a legjobban tegnap. :)
Leon
Director del Fútbol

2016.01.25. 18:56:46

Egy kis Ronaldo best of:
http://vs.hu/sport/osszes/cristiano-ron ... aign=sport" target="_blank
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Válasz küldése