Sziasztok! Régóta olvasom a fórumot, most úgy döntöttem én is hozzászólok.
Elnézve az idei évadot állt bennem össze a következő: véleményem szerint a legnagyobb baja a csapatnak, már két éve Guardiola távozása óta, hogy képtelen a váltásra. Van 11 (12) kezdőjátékos, akiknél nyilván nincs jobb a padon, de mégis lehet az adott szituációban más hasznosabb lehetne. Magyarul nincs kellő bizalom a kiegészítő játékosokban. Miért 25 fős akkor a keret... Valamint a 4-3-3 formációtól se képes eltérni alkalom adtán Tata (sem előtte Tito).
Így úgy vélem, hogy Tata távozása után (amit valószínűnek tartok), egy sokkal tökösebb edző kéne, aki ha látja hogy vmi nem megy, akkor nem csak abban az idősávban cserél amikor már "szabad", hanem bátran belenyúl.
Messi probléma: Idei szenvedős meccseket javarészt olyan csapatok ellen játszottuk, akik két sor védő falat húznak a kapujuk elé és a 2 sor között veszik el Messi ezeken a meccseken, szóval a jövőre nézve én indokoltnak tartanám egy középcsatár leigazolását. Aki nem feltétlenül kezdő, sőt, de adott meccseken amikor Messi úgyis visszább lép labdákért, akkor nagyon kiürül a terület elől és kis eséllyel alakítottunk ki helyzetet, na ezeken a meccseket jól jönne sztem ha be lehetne küldeni. Messi fel tudja rá passzolni, visszakapja és kész. Meg talán ekkor lehetne célja a beadásoknak is.
Bár ez a kedvetlenségére nem megoldás, de sztem tartalékol ő a vb-re, úgyhogy jövőre nem lesz gond vele.
Dani Alves problémája: évekig meghatározó szerepet töltött be a támadójátékban, mert ki volt találva pontosan a szerepe. Mára úgy érzem, hogy nincs annyi haszna elől, mint amennyi kár van a fentragadásaiból hátul. Így ha megfelelő ajánlatot kapunk érte menjen.
Montoyáról eddig nem jött le az, hogy mekkora spíler lenne. De ahhoz képest mennyire kevés meccsen játszik voltak igen csak jó meccsei. Nem vetném el teljesen az ő szerepeltetését.
Mascherano: Pep idején, amikor az ellenfél térfelén védekezett a csapat sokkal inkább volt megfelelő kh, mint mostanában. Akkor jobban tudta kamatoztatni az erényeit: az agresszivitás, jó megelőző szerelések, becsúszások (vkp erények). Most sokkal fizikálisabbnak kéne lennie a csapat kh-jének, mint ő, de sztem mind vkp-ként, mind kh-ként hasznára lehetne a csapatnak, ha nem is feltétlenül kezdőként.
Fabregas: Legnagyobb kedvenceim egyike, de vmit mindenképpen kezdeni kéne az őszi és tavaszi formája közti ekkora különbséggel... (tökös edző)
Bartra: Remek formában idén, bár ma is és a Real ellen is belehibázott, de amennyire nem kapott bizalmat, nem csoda, hogy nem old meg mindent még flottul. De kellő bizalom esetén én már-már puyoli szinteket látok benne. Busquets sem lenne a posztján a világ egyik legjobbja, ha Pep nem meri favorizálni annyira.
Lehetne még sok mindenkiről írni, de hirtelen ezeket ragadnám ki. Viszont amit még fontosnak tartok az a vezetőség kérdése. Erről csak annyit írnék, hogy a jelenlegivel valami nagyon nem kerek és változás kéne. Guardiola távozása (megpróbált egy évet velük, nem jött be..), Cruyff problémája, Abidal távozása (most meg keressük a kh-t), Neymar-ügy, igazolás ügy (ez valószínűleg inkább az előzőek sara, de most derült ki azért), Zubizarreta az igazolások mindenható ura (hiába keres egy 5 éve a csúcson lévő csapat kh-t, nem tud igazolni...)
Elnézést a hosszú hozzászólásért

, csak az utóbbi hetek okozta feszültség miatt annyira összegyűltek bennem a gondolatok, nem bírtam már tartani és egybe kieresztettem.