Pedro Rodríguez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
ab1daL
Director del Fútbol

2012.05.25. 22:49:33

Egy középszerű, túlsztárolt srác, meg lett itt már mondva...

Ezzel megváltotta a jegyét az EB-re. :wink:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
kristop
Entrenador del Barça

2012.05.25. 22:28:02

amit előzőleg írtam, mezőnyben semmi különös, de hajt, hajt, hajt, ellövi a helyzeteit, és a kapuban kötnek ki.
kristop
Entrenador del Barça

2012.05.23. 19:36:31

a taktikailagot arra értettem, hogy pontosan tudja mikor merre kell mozognia, mikor kell hátrébb felvenni az embert, mikor támadjon le. én tényleg úgy látom hogy a képességei meglennének hozzá.

emlékszünk az első évében mivel tűnt ki? EZZEL. nem a jó mezőnyjátékával, nem a jó kombinációkkal, hanem a rohadt sok futással és azzal hogy ballal, jobbal, háttal a kapunak, közelről, messziről, emelve, mindenhogy bevágta a labdákat. ez meg nem tudom hogy tűnhetett el neki.
Fernando
Llegenda del Barça

2012.05.23. 18:54:06

kristop írta:egyszerűen érthetetlen, hogy mi van vele. ahogy írod, az ő kétlábassága nem az a szint, amit a profiknak tudniuk kell, annál több, az elején szerintem senki se tudta hogy igazából milyen lábas is. emellett gyors, és dinamikus, taktikailag tökéletes (mindenki őt nézi, őt veszi példának, villa, cuenca), rengeteget melózik. ibra(!) azt mondta róla, hogy nem látott még játékost, aki ennyire higgadtan és jól fejezte volna be az akciókat. erre most mégis csak szenved. képessége megvan hozzá, a meló, alázatosság is megvan, akkor mégis miért nem megy neki?
Fölsoroltad a pozitív erényeit (szerintem kicsit túlzottan. Én nem nevezném taktikailag tökéletesnek azt akinek annyi a dolga, hogy vagy előre vagy hátra passzoljon a szélről). Van negatívuma is Pedronak. Fizikailag gyenge, a fejjátékára nem lehet számítani egy-egy keresztlabdánál, technikailag szerintem nem valami űber, a beadásai sem az igaziak, gyakran csak vakon lövi be (ellentétben Cuencával, ezt direkt figyeltem, Alves is vakon lövi be, meg Villa is, egyedül talán Adriano és Cuenca néz föl mindig). Egyszerűen nekem vérszegény. Cserének nem lenne rossz, de szerintem kitolás lenne ha itt tartanánk. Fejlődő korban van, egy másik spanyol csapatban (Pl.: Málaga, Depor stb..) megnézném, hogy mire képes más szisztémába.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
TrogAir
Jugador d'estrella

2012.05.15. 21:09:55

kristop írta:egyszerűen érthetetlen, hogy mi van vele. ahogy írod, az ő kétlábassága nem az a szint, amit a profiknak tudniuk kell, annál több, az elején szerintem senki se tudta hogy igazából milyen lábas is. emellett gyors, és dinamikus, taktikailag tökéletes (mindenki őt nézi, őt veszi példának, villa, cuenca), rengeteget melózik. ibra(!) azt mondta róla, hogy nem látott még játékost, aki ennyire higgadtan és jól fejezte volna be az akciókat. erre most mégis csak szenved. képessége megvan hozzá, a meló, alázatosság is megvan, akkor mégis miért nem megy neki?

Ezen én is gondolkodtam. Az utóbbi időben jóval kevesebb lehetőséget kapott és a meccseken sem úgy játszott ahogy azt megszokhattuk tőle. Viszont látszott rajta, hogy űzi-hajtja a labdát,gólt. Nagy ritkán össze is jött neki, de ez gondolom neki sem tesz jót, hogy alig talál be. Bízom benne, hogy sehova sem megy ( nem is úgy néz ki ) és a formájára talál. Így azért egész erős támadósorunk lenne (van is).
Kép

"The other day I watched him make this goal. They say it was like Maradona. I think he is better. (Salvador Aparicio)
kristop
Entrenador del Barça

2012.05.14. 18:31:50

egyszerűen érthetetlen, hogy mi van vele. ahogy írod, az ő kétlábassága nem az a szint, amit a profiknak tudniuk kell, annál több, az elején szerintem senki se tudta hogy igazából milyen lábas is. emellett gyors, és dinamikus, taktikailag tökéletes (mindenki őt nézi, őt veszi példának, villa, cuenca), rengeteget melózik. ibra(!) azt mondta róla, hogy nem látott még játékost, aki ennyire higgadtan és jól fejezte volna be az akciókat. erre most mégis csak szenved. képessége megvan hozzá, a meló, alázatosság is megvan, akkor mégis miért nem megy neki?
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.05.14. 17:24:49

Már rég leakartam írni, de mindig kiment a fejemből. Na szóval. Nem tudom, hogy mennyire figyeltétek, de számomra teljesen szembetűnő volt, hogy nem egy alkalommal Pedro barátunk bal lábbal vezette a labdát :!: Ez így elsőre elég pitiáner dolognak hangozhat, de belegondolva nagyon nem az, ha jobb lábas játékosról beszélünk. Ki látott már olyat, hogy vki a gyengébbik lábával vezeti a labdát? Mert én nem igazáén láttam. Emellett nem 1 elképesztően jó indítása volt a balossal. Bár ezt inkább érdekességként szántam, de sztem ez egyáltalán nem hétköznapi. Az egy dolog, hogy vki ballal is tökéletesen lő kapura (azért ezt rengetegen csinálják), de mind2 lábbal jól vezetni a labdát és ívelni... nem rossz.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.04.30. 14:57:23

ziipp írta:Nem tudom, hol kezdődik a klasszis fogalma, de azért egy olyan ember, aki az FC Barcelonában kezdő és lövi a gólokat talán megérdemel annyit, hogy többnek nevezzük, mint jó iparosnak. :D

Na persze ez az én véleményem, ha csak negyed annyi tudásom lenne, mint Pedronak, áldanám a jó Istent. :P
Azért az elmúlt másfél évben túlzás azt állítani, h lőtte volna a gólokat. Az utóbbi pár meccsen viszont tényleg biztató formát mutat.
ziipp
Capitá del Barça

2012.04.30. 11:48:17

Nem tudom, hol kezdődik a klasszis fogalma, de azért egy olyan ember, aki az FC Barcelonában kezdő és lövi a gólokat talán megérdemel annyit, hogy többnek nevezzük, mint jó iparosnak. :D

Na persze ez az én véleményem, ha csak negyed annyi tudásom lenne, mint Pedronak, áldanám a jó Istent. :P
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.04.30. 09:33:08

Nagyon örülök, hogy ismét a régi. Persze 1 meccsből nehéz lenne kiindulni, de mi adhatná jobban vissza az önbizalmát, ha nem egy ilyen meccs? Továbbra is úgy gondolom, hogy korai volt még őt leírni és jövőre ismét nagyon fontos lesz a játéka!
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.04.30. 09:08:26

A maradék 3 meccsre a kezdőben hagynám, megérdemli a lehetőséget, plusz az önbizalmát is növelheti még egy-két gól, jó teljesítmény, ami neki az EB miatt is fontos. Mellesleg a kupadöntőre és jó lenne egy régi Pedro!

Az ő játékának örültem a legjobban tegnap, így tovább!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Wolfy11
Jugador del Barça

2012.04.29. 23:36:50

A mi ''Torres''-ünk végre jó teljesítményt hozott.

Off: Messi is 2 gól, 2 gólpasszt adott nem?
PCsabi
aka Game90

2012.04.29. 23:29:17

Végre egy normális teljesítmény tőle, 2 gól, 2 gólpassz!

Kár, hogy nem tudott így játszani az egész szezonban...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Lego
Jugador del Barça

2012.04.29. 22:29:43

Ha hasonló szinten lehozza a maradék meccseket, megspékelve 1-2 góllal, gólpasszal, akkor lesz meghívója az EB-re. Rengeteget dolgozik.

Remélem a 2. félidőre nem szürkül el a játéka...bár ez függ az egész csapat hozzáállásától is.

Na jött a gól 8)
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.04.20. 19:03:17

Pedro 99 bajnokinál tart a Barçában, a Clásico lehet a századik.
kanty
Llegenda del Barça

2012.04.11. 17:04:49

Ozsi kb. összefoglalta.
Busquets jobb játékos, mint Pedro, de én még őt sem nevezném világklasszisnak.
Thiagoról beszélni még korai. Hatalmas tehetség a srác, sokkal több van benne, mint Pedroban, de még kevesebbet tett le az asztalra. Majd, ha a háta mögött lesz 3 szezon, akkor előjöhetünk vele. De, neki azért nehezebb, mint Pedronak. Előtte van a sorban Iniesta, Xavi, Fábregas. Míg Pedronak egy már kicsit öregedő és nem annyira motivált Henry-t kellett kiszorítania a kezdőből. Persze megtette, jól játszott, minden dicséretet megérdemel.
Ahogy írtátok: ő ide való, többé kevésbé eddig hozta, amit megkövetelt a haza.
Neki melóznia kell, letámadni, futni és persze gólokat is szerezni. DE nem csillogni, arra ott van Messi és a többiek. Éppen ezért ő ebbe a csapatba remekül beleillik(amikor jó formában van).
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.04.11. 16:58:15

visca el barca írta:
kanty írta:Pedro egy jó iparos, a világklassziságtól fényévekre van. Persze ezzel nincs is gond. Tudja ő is, h hol a helye. Eddig a szezonig hozta is, amit elvártak tőle, idén volt kicsit gyengébb. De az utóbbi két meccsen már jobban ment neki a játék.
Világklasszis viszont sohasem lesz.
ilyen szempontból olyan mint busi, vagy thiago. a barca számára nélkülözhetelen, fontos fogaskerék ahhoz h mukodjon a gép, de ha átteszed egy másik gépezetbe ott már közel sem annyira szuperál... :wink:
Busi rossz példa,szerintem ő a posztján bármely csapatban klasszis teljesítményre lenne képes, a Barcában meg már-már lassan világklasszis szintet hoz. Persze kifejezetten csak azon a poszton... Thiago is lehet még jóval nagyobb játékos mint most, de az Ő megemlítése jogos szerintem ebben az összevetésben. Illetve jogosabb mindenképp mint Busi.

Az meg természetesen alap,hogy Pedro nem világklasszis, és nem is klasszis egyelőre. Viszont amit eddig letett az asztalra, az megfelelő, idei évben valóban gyengébb,de szerintem tudni fogja azt,amit akár tavaly is.

Nem feltétlen kell ide minden posztra gigaklasszis, láthattuk milyen hasznos tud lenni Pedro, pl a 6kupás szezonban is...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.11. 16:53:37

kanty írta:Pedro egy jó iparos, a világklassziságtól fényévekre van. Persze ezzel nincs is gond. Tudja ő is, h hol a helye. Eddig a szezonig hozta is, amit elvártak tőle, idén volt kicsit gyengébb. De az utóbbi két meccsen már jobban ment neki a játék.
ilyen szempontból olyan mint busi, vagy thiago. a barca számára nélkülözhetelen, fontos fogaskerék ahhoz h mukodjon a gép, de ha átteszed egy másik gépezetbe ott már közel sem annyira szuperál... :wink:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.04.11. 16:20:02

Pedro egy jó iparos, a világklassziságtól fényévekre van. Persze ezzel nincs is gond. Tudja ő is, h hol a helye. Eddig a szezonig hozta is, amit elvártak tőle, idén volt kicsit gyengébb. De az utóbbi két meccsen már jobban ment neki a játék.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
recrea
Llegenda del Barça

2012.04.11. 16:19:48

Barcaman1993 írta:
recrea írta: Szerintem ezt remekül látod...és nem ő az egyetlen a keretben.

Az a teljesítmény, amit ő lead meccsek óta, még az említett csapatokba is kevés lenne, a Barcába viszont elég. De itt említhetném Fabre tavaszi teljesítményét, vagy Adriano-ét, és néha Cuenca-ét.

Aki látja, érti ennek a csapatnak a taktikáját és játékrendszerét, az érti az utóbbi két mondatot is, aki viszont nem, annak javaslom nézzen meg egy Arsenalos Fabre-, egy B-csapatos Thiago-, vagy egy Udineses Alexis videót.
Nincs élete csúcsformájában, de azért na. Ha elkapja a fonalat, amit sztem lassan már kezd megtalálni, akkor egy világklasszist nyerünk vissza. Tény, hogy Alexis mostanában jobban muzsikál, de ahogy Pedro tavaly nyomta, azzal nálam kiérdemelte azt a tiszteletet, hogy ne nevezzem középszintű labdarúgónak. Fabregasszal meg nem tudom mi a bajotok. Tény, hogy nem úgy nyomja, mint az első meccsein, de egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, ahogy leírjátok. Volt 1-2 rossz meccse, de a játékával egyáltalán nem tűnik el a mezőnyben, egyedül ezen a fránya helyzetkihasználásán kéne javítania.
Előre bocsátom, nagyon kedvelem a srácot.

Pedro sosem volt és soha nem is lesz világklasszis (Alexis viszont lehet). Amiben az utóbbi pár évben kitűnt, az a megbízhatóság, az önbizalom és a brutális helyzetkihasználás. Ezek idén nincsenek meg benne, sok labdavesztés és katasztrofális kihasználás jellemzi, ezt foghatjuk a megjelenő konkurenciára, a sérülésekre, formahanyatlásra.

A jelenlegi játéka förtelmes, rossz nézni, sír nála a labda. És még így is sokszor kezdőjátékos. Vajon miért van ez? Erre tudja valaki a választ? (én sejtem)

Ettől ő még sok évig lehet komoly segítségére a csapatnak, ha úgy játszik, ahogyan azt tette az elmúlt években is.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.11. 16:13:29

Sose volt világklasszis, azért ezeket a szavakat ne pakoljuk már csak oda..
Messi Xavi Iniesta, na ők azok.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.04.11. 16:03:54

recrea írta:
shutterisland írta:néha kezdem azt érezni pedroval kapcsolatban, hogy tényleg csak egy közepesnél valamivel jobb focista, aki a barcában képes jó teljesítményre, de ha beraknánk egy sevillába vagy atletico madridba, már elvegyülne, és nem lógna ki.
Szerintem ezt remekül látod...és nem ő az egyetlen a keretben.

Az a teljesítmény, amit ő lead meccsek óta, még az említett csapatokba is kevés lenne, a Barcába viszont elég. De itt említhetném Fabre tavaszi teljesítményét, vagy Adriano-ét, és néha Cuenca-ét.

Aki látja, érti ennek a csapatnak a taktikáját és játékrendszerét, az érti az utóbbi két mondatot is, aki viszont nem, annak javaslom nézzen meg egy Arsenalos Fabre-, egy B-csapatos Thiago-, vagy egy Udineses Alexis videót.
Nincs élete csúcsformájában, de azért na. Ha elkapja a fonalat, amit sztem lassan már kezd megtalálni, akkor egy világklasszist nyerünk vissza. Tény, hogy Alexis mostanában jobban muzsikál, de ahogy Pedro tavaly nyomta, azzal nálam kiérdemelte azt a tiszteletet, hogy ne nevezzem középszintű labdarúgónak. Fabregasszal meg nem tudom mi a bajotok. Tény, hogy nem úgy nyomja, mint az első meccsein, de egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, ahogy leírjátok. Volt 1-2 rossz meccse, de a játékával egyáltalán nem tűnik el a mezőnyben, egyedül ezen a fránya helyzetkihasználásán kéne javítania.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
recrea
Llegenda del Barça

2012.04.11. 15:57:28

shutterisland írta:néha kezdem azt érezni pedroval kapcsolatban, hogy tényleg csak egy közepesnél valamivel jobb focista, aki a barcában képes jó teljesítményre, de ha beraknánk egy sevillába vagy atletico madridba, már elvegyülne, és nem lógna ki.
Szerintem ezt remekül látod...és nem ő az egyetlen a keretben.

Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.04.11. 14:48:06

shutterisland írta:mezőnyben én sem éreztem jobbnak, mint pl cuencát, holott ő sem tett hozzá sokat alapjáraton.

néha kezdem azt érezni pedroval kapcsolatban, hogy tényleg csak egy közepesnél valamivel jobb focista, aki a barcában képes jó teljesítményre, de ha beraknánk egy sevillába vagy atletico madridba, már elvegyülne, és nem lógna ki.

persze amíg clasicókon rúgja sorban a gólokat, nem beszélve a mu elleni bl döntőről, addig befogom.

viszont valahogy nyugodtabb vagyok, ha messi és alexis mellett cesc vagy iniesta van feltolva, és nem pedro.

CÁFOLJ RÁM PEDRITO. :wink:
Sztem annyira nem vészes a dolog. Azért ez a Getafe nagyon durván állt be védekezni és hát, na... Azért Cuencát ne húzzuk le. Tegnap sztem rendkívül nagyot játszott. Sokszor elvitte az embere mellett és a 2. félidőben ő volt csak igazán veszélyes. De vissza Pedrohoz. Örüljünk, hogy végre lőtt néhány gólt, és ha így javul a játéka, mint az utóbbi időben, akkor itt a szezon végén még komolyan kell számolni vele. Kezdi visszanyerni az elveszett formáját. Legalábbis én így látom.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.04.11. 14:40:31

S.Agüero írta:Nagy kérdés, h ha így folytatja, Ő vagy Cesc lesz a padon a Real ellen.
Mindketten, és Thiago lesz a kezdőben.
S.Agüero írta:Most úgy érzem, h jobb formában van.
A végére belejön, mint tavaly. :)
Villánál meg Afellaynál lehet, hogy jobb formában van... De ez még kevés. Nagyon kevés. Ennek ellenére remélem, igazad lesz. :)
Lezárt