Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
Normandia
Director del Fútbol

2017.01.05. 18:24:24

MQuCsabi írta:Mar nekem gaz, hogy allandoan trollkodni kell, de "ezzel a kerettel nekem is menne" :-D :-D
Valami biztosan.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Nero.
Llegenda del Barça

2017.01.05. 18:22:01

MQuCsabi írta:Mar nekem gaz, hogy allandoan trollkodni kell, de "ezzel a kerettel nekem is menne" :-D :-D
Itt az a szomorú, hogy a delikvensek komolyan is gondolják általában.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.01.05. 18:15:56

Mar nekem gaz, hogy allandoan trollkodni kell, de "ezzel a kerettel nekem is menne" :-D :-D
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2017.01.05. 18:00:31

zeli39 írta: Szakmai munkát eddig Unzue végezte simán lehetne vezetőedző ,,Valverde és Garcia is jobb és felkészültebb mint Luis Enrique .Mivel semmilyen szakmai munka egy éve nem igen van a csapatnál a edző kérdés törvényszerű
Komolyan honnan a bánatból tudod te ezt megítélni? Nyilván biztosan követ el hibát, na de azért 8 vs 9 kupát sem a gólya hozta össze.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Nero.
Llegenda del Barça

2017.01.05. 16:47:06

Samper írta:Enrique: "A jövő nem létezik"
Az elmúlt 2 és fél évben adott valaha többet mondó nyilatkozatot? Nem. Jót tesz a klubnak hogy semmibe veszi a féreg újságírók kérdéseit? Igen.

Nem tudom miért pörögsz ennyire a témán. Ha megy valószínűleg a stáb nagy része se marad én sok jóra nem számítok. Mondjuk ilyen Simone, Klopp, Van Gaal félékben ne reménykedjetek, sőt én Koemant is kizárnám a PL miatt. Valverde, Oscar Garcia lehet reális, de lehetett hallani olyasmit is hogy Unzue venné át az egészet.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Samper
Director del Fútbol

2017.01.05. 16:03:25

Enrique: "A jövő nem létezik"
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.29. 01:48:37

Erre már inkább nem is reagálok. Így lefitymálni minden idők legsimább triplázását, a tavalyi évet meg kudarcként értékelni jesszusom...
A Barcelona szurkolók jelentős része már nem is boldog, hanem inkább elégedett ha év végén megvannak a trófeák. Egyszerűen követelitek az aranyat újra és újra.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.28. 19:29:32

Tromort77 írta:Én azt gondolom, hogy ki kellene maxolni ezt a 2-3 évet ami ebben a keménymagban van. Gondolok itt elsősorban Iniesta-ra. A jelenlegi formáció az még mindig működik és csak egyéni formán és a motiváltságon múlik, hogy nyer-e a csapat kupákat vagy sem. Ezt az időszakot ki kell nyomni mert még a rendszer működik. Akkor is ezt gondolnám, ha idén nem nyernénk semmit. Mert az azt eredményezné, hogy jövőre egy sokkal éhesebb csapat lenne LE keze alatt. Nem értek egyet azokkal akik drasztikus változásokat akarnának. Főleg azért nem, mert nincs szükség rá. LE eredményei meg magukért beszélnek és számomra baromi szomorú az, hogy egy olyan időszak után ahol a csapat símán csak jó és nem emberfeletti már megvan kérdőjelezve a munkája. Ez baromira nem egészséges. Vannak hibái, de a csapattal együtt fejlődik és kiérdemelte, hogy ő vigye ezt a csapatot. Szerencsére úgy tűnik, hogy ez a vezetőség számára nem is kérdés.

Emellett az is fontos, hogy a játékosok is szeretik őt. Iniesta is nyilatkozta, hogy senki alatt nem élvezte ennyire a focit, mint LE alatt. Tud bánni az MSN-nel és kordában tudja tartani őket, ileltve motiválni tud egy olyan brigádot akik szénné nyerték már magukat.

Ezt a működő gépezetet hülyeség lenne tönkrevágni.

Azt el tudom képzelni, hogy elfog jönni az az időszak amikor újra kell gondolni a csapatot és azt már lehet egy új emberrel kell. De jelenleg még nem itt tartunk. Az meg megint más kérdés, hogy jelenleg nem látok olyan edzőt aki méltó lenne rá, hogy ezt a brigádot dirigálja.
Ezekkel maximálisan egyet értek, szerintem sem kell koncepcióváltás amig az aranygeneráció utolsó tagjai ki nem futnak. Azt viszont nem hiszem, hogy Lucho addig maradna, korábban leírtam, hosszútávon nem nagyon lehet bírni azt a nyomást, ami egy jelenlegi Barca edzőre nehezedik, nem véletlen, hogy nem kötelezi el magát hosszabb időre a klubbal. Szerintem a jelenlegin kívül max még 1 szezont vállal.
Megtiszelő, de totál abszurd, hogy LE pesti kommentelők miatt kezd kikészülni idegileg. Nem olyan egyértelmű az edzői teljesítménye.
Nem a pesti kommentelők miatt, hanem a közvélemény rossz ítélőképessége miatt. De nem látom értelmét megint lefutni ezeket a köröket. Majd ha jön egy sikertelen időszak, akkor fogják a az elmúlt sikerek kovácsai, köztük Enrique megkapni a nekik járó tiszteletet, megbecsülést.
Samper
Director del Fútbol

2016.12.28. 16:47:29

Nero. írta: Miért idáig mi a francot csinált? Vagy itt 6/6 az elvárás minden évben? Ne vicceljetek már... Idén egy kicsit döcög a szekér az tény, de pl. az április óta veretlen BL győztest lefociztuk, a bajnokságba meg csak 3 pont a lemaradás. Szerintem a vezetőség nagyon akarja hogy maradon, inkább Lucho kezd kikészülni idegileg. Pont az ilyen álomvilágban élő emberek miatt mint te.
Megtiszelő, de totál abszurd, hogy LE pesti kommentelők miatt kezd kikészülni idegileg. Nem olyan egyértelmű az edzői teljesítménye. A triplázás egy gödör után volt, amiből alighanem Xavi segítségével tudott kimászni. Tavaly a BL nem volt sikeres, a fölényes vezetés után a bajnokság épp csak hogy összejött. Az idei ősz meg messze nem volt fényes. Nem látom, hogy akár a csapat, akár a vezetőség oda lenne tőle. Nagyon határozott véleményem, hogy minden a következő tavasztó függ. Ha se BL, se bajnoki cím, akkor búcsú következik.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.12.28. 16:14:16

Tromort77 írta:Én azt gondolom, hogy ki kellene maxolni ezt a 2-3 évet ami ebben a keménymagban van. Gondolok itt elsősorban Iniesta-ra. A jelenlegi formáció az még mindig működik és csak egyéni formán és a motiváltságon múlik, hogy nyer-e a csapat kupákat vagy sem. Ezt az időszakot ki kell nyomni mert még a rendszer működik. Akkor is ezt gondolnám, ha idén nem nyernénk semmit. Mert az azt eredményezné, hogy jövőre egy sokkal éhesebb csapat lenne LE keze alatt. Nem értek egyet azokkal akik drasztikus változásokat akarnának. Főleg azért nem, mert nincs szükség rá. LE eredményei meg magukért beszélnek és számomra baromi szomorú az, hogy egy olyan időszak után ahol a csapat símán csak jó és nem emberfeletti már megvan kérdőjelezve a munkája. Ez baromira nem egészséges. Vannak hibái, de a csapattal együtt fejlődik és kiérdemelte, hogy ő vigye ezt a csapatot. Szerencsére úgy tűnik, hogy ez a vezetőség számára nem is kérdés.

Emellett az is fontos, hogy a játékosok is szeretik őt. Iniesta is nyilatkozta, hogy senki alatt nem élvezte ennyire a focit, mint LE alatt. Tud bánni az MSN-nel és kordában tudja tartani őket, ileltve motiválni tud egy olyan brigádot akik szénné nyerték már magukat.

Azt el tudom képzelni, hogy elfog jönni az az időszak amikor újra kell gondolni a csapatot és azt már lehet egy új emberrel kell. De jelenleg még nem itt tartunk. Az meg megint más kérdés, hogy jelenleg nem látok olyan edzőt aki méltó lenne rá, hogy ezt a brigádot dirigálja.
Egyetértek. 2014-15ös szezon tavaszán nagyon jól toltuk
.
Sőt a 2015-16-os szezon nagyrészében is úgy játszottunk hogy mindenki félt tőlünk!

Idén szimplán formán kívül van a csapat és Iniesta hiánya nagyon megérződött, DE amiután visszajött fokozatosan javul a csapat egyénileg is, elég az utolsó kb 2-3 meccsre emlékezni. Szóval egyedül Iniesta szerepébe kell egy megbízható ember aki Inivel váltogatva tudja a szerepet hozni, és persze a többiek fokozatos formaerősödése.

Szoval ne tegyünk úgy mintha 2015 20 éve lett volna és mindenki kicserélődött volna azóta.
Ez a csapat igenis brutál, és képes odacsapni bárkinek csúcsformában.
Amugy a közelmult azt mutatja, hogy hamarabb leszünk tavasszal remek formában akkor ha az ősz kicsit döcögősebb volt.

Mellesleg egyik trófeát sem buktunk még el, a bajnokságban 3(6) pont a Real előnye úgy, hogy még nem voltak a Celtánál, Sevillánál,Valenciánál, Bilbaonál stb, és ők sincsenek valami hudejo formában, sőt... Egy Depor ellen is mázlival lett meg a 3 pont, egy nem is bajnok japán csapat meg kb oktatta őket.
Tromort77

2016.12.28. 16:09:24

visca el barca írta: láthatjuk ha nincs iniesta mennyire működik a gépezet...
Ha nincs Iniesta és a fél csapat nincs formában akkor van baj. De régebben is rövidtávon meg tudta oldani a csapat Iniesta hiányát. Nyílván ha Busquets és Rakitic élete legrosszabb formájában van akkor nem fog menni. De ha formában van a csapat akkor csapatszinten megoldható ideiglenesen.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.12.28. 16:00:59

Tromort77 írta:Ezt a működő gépezetet hülyeség lenne tönkrevágni.
láthatjuk ha nincs iniesta mennyire működik a gépezet...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tromort77

2016.12.28. 15:10:00

Én azt gondolom, hogy ki kellene maxolni ezt a 2-3 évet ami ebben a keménymagban van. Gondolok itt elsősorban Iniesta-ra. A jelenlegi formáció az még mindig működik és csak egyéni formán és a motiváltságon múlik, hogy nyer-e a csapat kupákat vagy sem. Ezt az időszakot ki kell nyomni mert még a rendszer működik. Akkor is ezt gondolnám, ha idén nem nyernénk semmit. Mert az azt eredményezné, hogy jövőre egy sokkal éhesebb csapat lenne LE keze alatt. Nem értek egyet azokkal akik drasztikus változásokat akarnának. Főleg azért nem, mert nincs szükség rá. LE eredményei meg magukért beszélnek és számomra baromi szomorú az, hogy egy olyan időszak után ahol a csapat símán csak jó és nem emberfeletti már megvan kérdőjelezve a munkája. Ez baromira nem egészséges. Vannak hibái, de a csapattal együtt fejlődik és kiérdemelte, hogy ő vigye ezt a csapatot. Szerencsére úgy tűnik, hogy ez a vezetőség számára nem is kérdés.

Balinho
Entrenador del Barça

2016.12.28. 13:28:15

palesz77 írta:Egyedül az a kérdés, hogy ő szeretne-e maradni még, vagy sem. A nyilatkozatokból és az időhúzásból nekem az jön le, hogy nem feltétlen, szerintem ha egy nagyon jó hajrát produkálunk, és érzi még a tüzet a csapatban, akkor marad csak, különben feláll a szezon végén a kispadról.
Nekem az az érzésem, hogy akármi lesz menni fog. Ha nyerünk pár címet, akkor azért mert szépen tud lelépni, ha nem nyerünk semmit, akkor azért, hogy meg tudjon újulni a csapat.

Anno a Romától is egy szezon után magától ment el, szóval van egy olyan érzésem, hogy a 3 év után ő is pihenni fog... (aztán ne így legyen)
Nero. írta:Miért idáig mi a francot csinált? Vagy itt 6/6 az elvárás minden évben? Ne vicceljetek már.

... Szerintem a vezetőség nagyon akarja hogy maradon, inkább Lucho kezd kikészülni idegileg. Pont az ilyen álomvilágban élő emberek miatt mint te.
Pedig egyértelmű, hogy csak az az elfogadható! Mindenki felett állunk az nem kifogás, hogy hazai terepen egy BL-győztes Real és egy Atleti is elindult a sorozatban, ha meg is nyernénk a végén a bajnokságot már az is bukás lenne látva, hogy télen nem mi fordultunk elsőnek!

A BL is tele van bohócokkal, ha kiesünk már aznap este az öltözőben íratnám alá a felmondását.
palesz77 írta:Én abba nem értek egyet, hogy szerintem 4-3-3-tól függetlenül is kell valaki, aki a Busquets féle mélységi játékos feladatkörét ellátja.
De hogy végül érdemben is írjak vmit, azt gondolom, hogy az elkövetkező időszak egyik legnagyobb feladata az lesz akár Luchonak, akár az utódjának, hogy a középpályánkat rendbetegye. Egyfelől ahogy írtad nagyon kellene a régi Busi, aki megteremti a hidat a csapatrészek között, megteremti a játék gördülékenységét, mert az nagyon sokszor hiányzik (és most nem is arról a szintről beszélek, amit a Xavi-Ini-Busi trió művelt anno), másfelől rohadtul kellene a régi Ini kreativitása is, amiből persze meg-megcsillant még a mai napig is, de azért egyre gyakrabban sérült és nem lehet minden terhet az ő nyakába varni. Denisnek és Rafnak is egyelőre csak villanásai vannak, Arda nem elsősorban középpályás erényeket csillogtat, Gomes meg iszonyú szürke.

Itt jöhet képbe egyébként a 4-3-3-nak valamilyen olyan módosult változata, ahol Messi akár tartósabban is visszaléphet (ahogy azt időről-időre így is megteszi), mert hiába tradícionálisan erős az a csapatrész, ha mostanában gyakran pont az a gyenge pont...
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.28. 12:28:46

Samper írta:Szerintem nincs is LE probléma. Nyilatkozataiból világos, hogy tudja: idén trófeákat kell hoznia. Ha hoz, lesz szerződéshosszabbítás és minden folyik az ő elképzelése szerint. Ha nem, vége a dalnak. Akkor kezdődhet el a gondolkodás a leendő edzőről és a keretről.
Miért idáig mi a francot csinált? Vagy itt 6/6 az elvárás minden évben? Ne vicceljetek már... Idén egy kicsit döcög a szekér az tény, de pl. az április óta veretlen BL győztest lefociztuk, a bajnokságba meg csak 3 pont a lemaradás. Szerintem a vezetőség nagyon akarja hogy maradon, inkább Lucho kezd kikészülni idegileg. Pont az ilyen álomvilágban élő emberek miatt mint te.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.28. 10:07:53

Szerintem repülni semmiképp nem repül, max ha olyan szinten leeresztünk, hogy a BL helyért is harcolni kell, de olyan nem hiszem, hogy lesz. Egyedül az a kérdés, hogy ő szeretne-e maradni még, vagy sem. A nyilatkozatokból és az időhúzásból nekem az jön le, hogy nem feltétlen, szerintem ha egy nagyon jó hajrát produkálunk, és érzi még a tüzet a csapatban, akkor marad csak, különben feláll a szezon végén a kispadról. Viszont ezt nem feltétlen kell kupákban mérni úgy gondolom, el tudom képzelni, hogy akkor is megy, ha nyerünk valamit, és azt is, hogy akkor is marad, ha nagyon jól játszunk, de mégse jön össze valamiért egyik cím se. De abba szinte biztos vagyok, hogy csak rajta áll majd a dolog.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.12.28. 06:50:02

Samper írta:Szerintem nincs is LE probléma. Nyilatkozataiból világos, hogy tudja: idén trófeákat kell hoznia. Ha hoz, lesz szerződéshosszabbítás és minden folyik az ő elképzelése szerint. Ha nem, vége a dalnak. Akkor kezdődhet el a gondolkodás a leendő edzőről és a keretről.
Egyébként miért veszitek többen keszpénznek, hogy trófea nélkül repül? Az pro érveket értem és megértem csak nem tudom hogy lehet tényként beállítani olyan dolgot, amiről fogalmunk sincs. Nem is lehet.
Samper
Director del Fútbol

2016.12.28. 04:46:45

Szerintem nincs is LE probléma. Nyilatkozataiból világos, hogy tudja: idén trófeákat kell hoznia. Ha hoz, lesz szerződéshosszabbítás és minden folyik az ő elképzelése szerint. Ha nem, vége a dalnak. Akkor kezdődhet el a gondolkodás a leendő edzőről és a keretről.
palesz77

2016.12.27. 18:10:30

Én abba nem értek egyet, hogy szerintem 4-3-3-tól függetlenül is kell valaki, aki a Busquets féle mélységi játékos feladatkörét ellátja. Ha ő gyenge lesz, akkor hozni kell valakit mindenképp erre a szerepre, felállástól függetlenül, mert egy ilyen játékos nélkül nem nagyon lehet labdatartós focit játszani. Halkan megjegyezném, hogy egy hasonló profilú, elég tehetséges játékosunk épp kölcsönben van, és hétről hétre fejlődik, vele is lehetne számolni akár a jövőben szerintem.. Na de vissza a témához. A Klopp féle fociban is ott van mélységi embernek Hendo, aki a labdakihozatalokban segít, és a biztos pontja a középpályának - ezt bizonyítja, hogy Európa szerte is top 3 legtöbb passza van. De nem tudnék igazából olyan csapatot mondani, aki ezzel a játékfilozófiával úgy játszik, hogy nincs egy jó mélységi középpályásuk, ez sajna elengedhetetlen. Nekünk meg ez csak Busi van jelenleg, és ezért is tűnhet bajosnak a felállás, mert ha neki nem megy, máris gondba vagyunk. Gomesből lehet lesz valami, de szerintem fejben ő lassú ehhez, ahogy Rakitic is, de ő még technikásnak se elég technikás - vízhordónak viszont ha formába van, akkor tökéletes, és kell ilyen ember is. Én Samperben még bízok, de inkább Verratti féle feladatkörben. Viszont ha megint lenne ilyen játékos a középpályán, akkor vkp-nak nem kéne ilyen komplex ember, és SR is több mint jó lenne a feladatkörre - már ha jön kezdő szintű jobbhátvéd. Lényeg, hogy hátul legyen ember, aki visszalép, begyűjti a bogyót, továbbteszi, segít kihozni, mindig megjátszható, labdabiztos, gyorsítja-lassítja a játékot ha kell, mozgatja a csapatot. Ez a játékfilozófia része, nem a 4-3-3-é, úgyhogy ha felállást váltanánk, akkor is kéne erre a szerepkörre középpályás, lehetőleg Busin kívül is.

Klopp meg szerintem nem passzolna ide, ha úgy építene csapatot itt, ahogy tette a Poolban és a Dortmundban is, rég kivágnák, mielőtt megmutathatná mit tud. Alapból se hiszem, hogy nagyon el akarna menni onnan, baromi jó helyen van ott, bíznak is benne, kezdi végre a saját képére formálni a csapatot.. Akkor fog csak váltani szerintem, ha belefáradt a kalandba, mint a Dortmundnál, előtte kétlem.

Jelölt amúgy lenne jó pár szerintem, akik stílus alapján illenének ide, én az miatt nem aggódnék, hogy nem találunk senkit - bár amiatt kicsit igen, hogy megint beújítanánk egy Tata féle arcot a kézenfekvőbb megoldások helyett. Viszont én nem érzem szükségesnek, hogy külsős ember jöjjön, egy Tuchel nem hiszem, hogy drasztikusabban újítana, mint anno Lucho vagy Pep tette.. Lényeg, hogy jó koncepcióval és kiforrott ötletekkel érkezzen aki jön, a klub ismerete szerintem inkább csak plusz előny.

Na de abbahagyom, így is elég csapkodó lett szerintem, nem nagyon tudok fogalmazni most. :D
Feast4
Director del Fútbol

2016.12.27. 16:53:32

palesz77 írta:
Feast4 írta:Mondjuk azt tovabbra is tartom, hogy ha a távozása mellett dönt akkor olyasvalaki jöjjön akinek nem volt köze a klubbhoz, nagy innovátor és ne féljen elszakadni a 4-3-3-tól.Szerintem ő az utolsó az öreg iskolájából jött edzők közül akikhez nekünk meg ragaszkodni kell.
Emlékszem Lucho előtt is ezt kívántuk anno, hál istennek nem egészen úgy lett.. :D Amúgy ezt tök komolyan kérdezem, hogy ez alatt mire gondoltok? Annyian írjátok, de ez nálatok mit takar? Csak mert a 4-3-3-tól Lucho is el mer szakadni, amikor nem volt SR akkor is más felállásban játszottunk, meg amúgy se mondanám, hogy egy papírforma szerinti 4-3-3-at játszunk, már csak Messi miatt sem. Amúgy a sokak által ide kívánt Klopp is pl abban játszik, szóval ezt a 4-3-3 "ellenességet" nem egészen értem megmondom őszintén. Ehhez szokott a keret, ebbe vagyunk a legjobbak, taktikai repertoárt mindig bővíteni kell persze, de nem hinném, hogy az alapfelállásban kell keresni a csapat gondjait. Persze ha az új edző más felállásban képzeli el a dolgokat, akkor jó ha váltunk, de szerintem jó újításokkal a 4-3-3-ban is ugyanúgy sikeresek lehetünk a jövőben, mint bármi más felállásban, úgyhogy nem egészen értem ez miért "alapkövetelmény" sokaknál.

Az öreg iskolájával szintén nem tudom mi a probléma. Nem nagyon kéne leszakadni tőle szerintem, van egy identitása a csapatnak, ehhez igazolunk évek óta, ebbe nevelkednek az ifik, felesleges lenne felhagyni ezzel a labdatartásra alapuló focival, amikor baromi sikeres is ráadásul. Nem hiszem, hogy különösebben indokolt lenne a drasztikus váltás, és a komolyabb átalakítás.

Frissítenie nyilván kell majd az új edzőnek - már amikor lesz -, Lucho is meghozta a saját ötleteit - ugye nem is annyira a középpályás dominanciára épít pl, ami szintén egy újítás, pedig ez is 4-3-3 mint előtte volt -, ha így értitek az innovátor jelzőt, akkor egyetértek, de ez minden edzőre igaz kéne legyen szerintem. Saját ötletek mindenkitől kellenek, de az alapokat én meghagynám ugyanúgy, csak csiszolni és javítgatni kell a gépezetet szerintem a jövőben is, nem kell "lecserélni" az egészet.
Azért ne egy Tata kaliberű emberre gondolj amikor azt mondtam külsős.:D

A labdatartó focit semmiképp sem szabad feladni ezt én is aláírom.De akkor viszont meg kell nézni a keretet.Nyilván nincs Xavink és lassan nincs Iniesta se Busquets is annyi savat kapott az utóbbi hónapokban nem alaptalanul, hogy hihetetlen.Na és itt esett be az eső.Rakitic idehozatala tartom zseniális húzás volt.A posztok szerepkörök ujraosztásával Xavi kiválását megoldottuk.A kreativitás egy sorral előrébb került és ismét a világ tetején voltunk.D azt hiszem ez az ősz rávilágított három marha nagy gondra.Iniesta ugy kell mint egy falat kenyér.Talán Denis sokakkal ellentétben én úgy hiszem felnőhet a feladathoz és egy hasonló szerepkorhöz de ez még idő.Busquets viszont más kérdés.Ha nincs vagy nem megy neki vagy túl sok presszó van Nála hal meg a játék.Nem tart labdát nem jönnek hátulról előre a passzok.Persze ha magára talál nem lesz gáz, de ha nem vagy netantán hamarabb kiég mint azt várjuk egyszerűen nem tudjuk megoldani a szerepkörét sem játékban,sem emberben.A 4-3-3 buktaját én itt látom.Most akkor vagy a 4-3-3-tól kell elszakadni vagy pedig tényleg ahogy mondod teljesen át kell szervezni az egészet.Ehhez tényleg innovatív edző kell.Szerintem LE is látja ezt csak még a történet végleges megoldását nem tudja.De szerintem ki fogja ez magát forogni.

Legrosszabb esetben valami embertelen pénzért hozunk egy vkp.t (Jó a kérdés kit?)

Hamár Klopp szóba került, gyanítom Klopp is egy hasonló stílusú csapatot csinálna a jelenlegi keretből mint LE.Mellette szólna az hogy a gyors játék hive, szerintem az egész letanadasunk gyorsabb lenne, de nem spanyol nem Barcelona gyökérzetű és elég fafejű is néha, szóval nem kizárt hogy hangos lenne vele az öltöző.Jelen állás szerint szerintem most megvan az az ember az edzői szekbe aki kell, de ha LE azt mondja feláll nem tartanám hülyeségnek legalább megkérdezni te Jürgen nem érdekel a Barca széke?
Kép
palesz77

2016.12.27. 16:02:55

Feast4 írta:Mondjuk azt tovabbra is tartom, hogy ha a távozása mellett dönt akkor olyasvalaki jöjjön akinek nem volt köze a klubbhoz, nagy innovátor és ne féljen elszakadni a 4-3-3-tól.Szerintem ő az utolsó az öreg iskolájából jött edzők közül akikhez nekünk meg ragaszkodni kell.
Emlékszem Lucho előtt is ezt kívántuk anno, hál istennek nem egészen úgy lett.. :D Amúgy ezt tök komolyan kérdezem, hogy ez alatt mire gondoltok? Annyian írjátok, de ez nálatok mit takar? Csak mert a 4-3-3-tól Lucho is el mer szakadni, amikor nem volt SR akkor is más felállásban játszottunk, meg amúgy se mondanám, hogy egy papírforma szerinti 4-3-3-at játszunk, már csak Messi miatt sem. Amúgy a sokak által ide kívánt Klopp is pl abban játszik, szóval ezt a 4-3-3 "ellenességet" nem egészen értem megmondom őszintén. Ehhez szokott a keret, ebbe vagyunk a legjobbak, taktikai repertoárt mindig bővíteni kell persze, de nem hinném, hogy az alapfelállásban kell keresni a csapat gondjait. Persze ha az új edző más felállásban képzeli el a dolgokat, akkor jó ha váltunk, de szerintem jó újításokkal a 4-3-3-ban is ugyanúgy sikeresek lehetünk a jövőben, mint bármi más felállásban, úgyhogy nem egészen értem ez miért "alapkövetelmény" sokaknál.

Az öreg iskolájával szintén nem tudom mi a probléma. Nem nagyon kéne leszakadni tőle szerintem, van egy identitása a csapatnak, ehhez igazolunk évek óta, ebbe nevelkednek az ifik, felesleges lenne felhagyni ezzel a labdatartásra alapuló focival, amikor baromi sikeres is ráadásul. Nem hiszem, hogy különösebben indokolt lenne a drasztikus váltás, és a komolyabb átalakítás.

Frissítenie nyilván kell majd az új edzőnek - már amikor lesz -, Lucho is meghozta a saját ötleteit - ugye nem is annyira a középpályás dominanciára épít pl, ami szintén egy újítás, pedig ez is 4-3-3 mint előtte volt -, ha így értitek az innovátor jelzőt, akkor egyetértek, de ez minden edzőre igaz kéne legyen szerintem. Saját ötletek mindenkitől kellenek, de az alapokat én meghagynám ugyanúgy, csak csiszolni és javítgatni kell a gépezetet szerintem a jövőben is, nem kell "lecserélni" az egészet.
Feast4
Director del Fútbol

2016.12.27. 15:12:36

Nero. írta:Továbbra is tartom hogy a jelenlegi sikerek legnagyobb kovácsa, nagyon remelem hogy maradni fog és szerintem a játékosok is ezt akarják.
Egyet értek.Mondjuk azt tovabbra is tartom, hogy ha a távozása mellett dönt akkor olyasvalaki jöjjön akinek nem volt köze a klubbhoz, nagy innovátor és ne féljen elszakadni a 4-3-3-tól.Szerintem ő az utolsó az öreg iskolájából jött edzők közül akikhez nekünk meg ragaszkodni kell.

Jó lenne látni, hogy 2-3 év múlva hova tudja vinni a csapatot.
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.12.27. 14:03:47

Nero. írta:Továbbra is tartom hogy a jelenlegi sikerek legnagyobb kovácsa, nagyon remelem hogy maradni fog és szerintem a játékosok is ezt akarják.
Egyetértek.
Imádom hogy dobálóznak az" MSN-nel könnyű bármelyik edzőnek, semmi extra"...
Bakker, az MSN nélküle és a stábja nélkül nem is lenne, sőt lehet néhány edző el is adta volna Neymart vagy Messit, elvégre anno azon ment a dilemma, hogy melyikőjük menjen.
Oké hogy félelmetes hármas lett, de ehhez meg kellett lépni kockázatos lépéseket, ami úgymond friss edző számára különösen merész a Barcánál.

Lucho a stábjával viszont kicsit felfrissítette a Barcát, és a legjobbat hozta ki a csapatból, és az eredmény az lett, hogy újból Tripla, BL győzelem, és minden miegymás, pedig a 2013-14-es szezon után már előlegezve egy Király kupának nagyon örültünk volna a következő szezonra, és a legmerészebb álmainkban sem reménykedtünk olyanba, hogy BL győzelem, és mindenkit letaroló játék.

Persze vannak agymenései olykor, de örülnék neki ha maradna, természetesen akkor ha a stábjával éreznek még magukban erőt és elvihatottságot a folytatásra, de azt is megérteném ha egy sikeres szezon után mennének, nagyon kimerítő lehet és hatalmas nyomás.

Összességében ha idén esetleg nem nyerünk semmit( ne így legyen), és távozna, összességében akkor is szerintem messze túlteljesítette az előzetes elvárásokat =D>
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.27. 13:49:10

Továbbra is tartom hogy a jelenlegi sikerek legnagyobb kovácsa, nagyon remelem hogy maradni fog és szerintem a játékosok is ezt akarják.
palesz77

2016.12.27. 08:18:30

Barcelona's directors want to know before March if Luis Enrique will continue. If there's no answer, they'll look for a replacement [sport]

Kozben az egyik szoba jovo jelolt, Oscar Garcia, a Malagaval targyal elmeletileg. A hosszutavu szerzodes nyilvan nem lenne elony, de az plusz lehet a megiteleseben, ha a Malagaval jol teljesit igy tavasszal.

Kivancsi leszek, hogy dont Lucho, bar szerintem inkabb a szezon sikeressegetol fugg majd nala a dolog, az meg nem marciusban derul ki..
Lezárt