FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.12. 11:18:09

barcafacan írta: A bundás Song ás Xavi, az előző rendszer jelképe nem maradhat. Reussal nincs lyuk a középpályán, mert a kolumbiai úgyse jön.
Songgal kapcsolatban bizonyíték nincs, ami tény az az, hogy volt egy sportszerűtlen megmozdulása, ami miatt elítélhető a teljesítménye, de ennyi. Ettől cserének tökéletes lenne. Az meg röhej, hogy pont ő lenne az előző rendszer jelképe, főleg, hogy Pep alatt itt sem volt.
Xavi pedig nem az előző rendszer, hanem a klub jelképe, ikonja. Ha elfogadja a padot, akkor tökéletes lenne még egy szezonra. Roberto-nál 1000szer jobb megoldás.
Egyébként sem értem, hogy miről beszélsz, mert Reus teljesen felesleges, mivel ha nem a csatársorba (oda márpedig nem) érkezne, akkor max Iniesta posztjára, de akkor a spanyolt kellene a padra tenni, illetve Rafinha-nak soha nem jutna nagyobb szerep.
A középpályánkra Xavi és Song távozása esetén taktikától függően egy ember kellene akár csereember, ha Mascherano a kezdőbe kerülne. Én biztos, hogy a Mascherano-Busquets-Iniesta sorral állítanám ki az alapcsapatot.
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.12. 10:09:49

Barcaforever írta:A Neymar-Suarez-Messi támadó 3assal összeállt a világ legerősebb támadótriója, talán még a Barca történetében se nagyon volt egyszerre 3 ilyen kiváló támadó a keretben egyszerre. (tudom nem gyenge a múlt se, de ez most sztem durva)

Innentől kezdve, a taktikán és LE múlik, mit tud kihozni belőlük. :twisted:
Nem is olyan rég itt játszott Henry, Ronaldinho, Etoo, Messi egyszerre. Nem nyertünk természetesen semmit, a bajnokságban 3-ak lettünk, a Real oda-vissza vert minket, egyszer csúfosan 4-1-re. Most is vmi hasonlóra számítok inkább. Akkor Ronaldinho távozása után értünk újra csúcsra, szerintem most is hasonlóan lesz, csak ezúttal Messi lesz a távozó egy év múlva ilyenkor. Utána Neymar kibontakozhat, és világ legjobbja lehet, Suarez pedig az elsősszámú gólvágónk.. Lehet persze hülyeség, de nekem annyira deja vu érzésem van, hogy úgy érzem, ezek így lesznek.
AndrisBarca
Jugador del Barça

2014.07.12. 08:10:41

Akkor ,ha Messi úgy játszik ,mint 2012-ben ,Neymar gyorsan visszajön a formájába ,és Suarez ismét tudja hozni ugyan azt a formáját mint tavaly ,akkor ez egy gyilkos trió lesz és megnyerünk
minden trófeát amit csak tudunk.
-----------Liverpool--------------
-------------Barca---------------
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.12. 07:12:00

crixus írta:Ha a középpályára nem akarunk többet igazolni, akkor jó lenne ha Xavi vagy Song a csapatnál maradna.
Első esetben Xavi nyilván a padra, második esetben Song harcolhatna Mascherano-val a kezdőért.

Számomra az argentin bebizonyította a VB-n, ami egyébként világos: ha egy játékost posztidegen szerepkörben játszatunk, nyújthat jó teljesítményt, de huzamosabb ideig nem fog tudni jól játszani, illetve olyan szinten soha, mint az eredeti pozíciójában. Ami még világosabb: szükség van egy Mascherano-ra a Barca kezdőjében, mint védekező középpályás. Busquets mellett, aki foglalkozhatna többet a támadásépítéssel. Ebben az esetben pedig nyugodtan megkaphatná Mascherano a kapitányi karszalagot.
Song megtartása esetén Masch-nak alternatívája is lenne, illetve Song jó lenne ha úgy adódik Busquets helyén is, ahol az első számú alternatíva nyilván Rakitic lenne. A középpályán tehát Masch szinte csak a védekezéssel, Busquets a védekezéssel és a támadásépítéssel is, Iniesta pedig nagy részt csak a támadásokkal foglalkozhatna.

Xavi megtartása esetén Mascherano csak csere szerepkörben maradhatna, mivel sem Rakitic sem Xavi nem tudnák azt a védekező feladatot ellátni, amit az argentin. Így Busquets maradna az első számú vkp, amivel szerintem lényegesen gyengülne a középpályán szűrőképessége... :roll:
A bundás Song ás Xavi, az előző rendszer jelképe nem maradhat. Reussal nincs lyuk a középpályán, mert a kolumbiai úgyse jön.
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.12. 00:36:41

Ha a középpályára nem akarunk többet igazolni, akkor jó lenne ha Xavi vagy Song a csapatnál maradna.
Első esetben Xavi nyilván a padra, második esetben Song harcolhatna Mascherano-val a kezdőért.

Számomra az argentin bebizonyította a VB-n, ami egyébként világos: ha egy játékost posztidegen szerepkörben játszatunk, nyújthat jó teljesítményt, de huzamosabb ideig nem fog tudni jól játszani, illetve olyan szinten soha, mint az eredeti pozíciójában. Ami még világosabb: szükség van egy Mascherano-ra a Barca kezdőjében, mint védekező középpályás. Busquets mellett, aki foglalkozhatna többet a támadásépítéssel. Ebben az esetben pedig nyugodtan megkaphatná Mascherano a kapitányi karszalagot.
Song megtartása esetén Masch-nak alternatívája is lenne, illetve Song jó lenne ha úgy adódik Busquets helyén is, ahol az első számú alternatíva nyilván Rakitic lenne. A középpályán tehát Masch szinte csak a védekezéssel, Busquets a védekezéssel és a támadásépítéssel is, Iniesta pedig nagy részt csak a támadásokkal foglalkozhatna.

Xavi megtartása esetén Mascherano csak csere szerepkörben maradhatna, mivel sem Rakitic sem Xavi nem tudnák azt a védekező feladatot ellátni, amit az argentin. Így Busquets maradna az első számú vkp, amivel szerintem lényegesen gyengülne a középpályán szűrőképessége... :roll:
Barcaforever
Director del Fútbol

2014.07.12. 00:15:45

A Neymar-Suarez-Messi támadó 3assal összeállt a világ legerősebb támadótriója, talán még a Barca történetében se nagyon volt egyszerre 3 ilyen kiváló támadó a keretben egyszerre. (tudom nem gyenge a múlt se, de ez most sztem durva)

Innentől kezdve, a taktikán és LE múlik, mit tud kihozni belőlük. :twisted:
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2014.07.11. 23:23:30

Taibi írta:...
nekem ez tökre tetszik, csak pár észrevétel a felállással kapcsolatban

- ennél a felállásnál cuadrado tökéletes! lenne dani alves helyett
- szerintem itt iniestának nincs igazi posztja (max messi helyén). ahova raktad ott rakitic jobb lenne, melózni kell, ütközni, futni és a megszerzett labdát továbbítani. ebből iniesta csak az utóbbiban jó.
- mathieu a szegény ember vertonghenje. ballabás, magas, viszonylag gyors játékos, aki tud a védelem bal oldalán is játszani. csak harmadannyit fizetnénk érte, mint a belgáért :D
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Rumig
Entrenador del Barça

2014.07.11. 22:35:22

veb, a második variációddal sztem az a baj, h nagyon középre tömörülnénk, az ellenfélnek bőven elég lenne csak középen védekezni mondjuk 4 védő + 2 vkp-val. Nincs, aki széthúzza a védelmi vonalat. Avagy miután középen nem lehetne átpasszírozni a labdát, még inkább az lenne a játékunk, h Alves adogat be céltalanul. Pontosabban most legalább lenne vki középen a 16-oson belül, de ennyi.

Egyébként meg - nem újdonság- a szélső védőknek évek óta hatalmas szerepük van a támadásépítésben, így nálunk is Alvesnek. Amíg ő a kezdő jobb bekk, addig az elég nagy hatással lesz a támadó játékunkra.

A 3 védős rendszer + Alba, Alves a két szélen nekem is egyre jobban tetszik, de ehhez tényleg nincs elég emberünk hátra.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
barca0000
Jugador del Barça

2014.07.11. 20:53:48

Nem tudom ki hogy van vele de szerintem akár jól is kijöhetünk Suárez eltiltásából és Neymar sérüléséből.Lehet hogy ez így elsőre hülyeségnek hangzik de ha belegondoltok nagyobb szerepet kaphatnak a cserecsatárok ami jól is elsülhet(most nem Pedróra gondolok). Akár Dongou és Adama is szerepet kaphat fölég most hogy valószínű hogy megy Tello is.Mert ha marad a 3középpályás rendszer akkor Init én inkább ott játszatnám mint sem csatárként rá most középen nagyon nagy szükség lesz főleg ha megy Xavi is
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.11. 20:12:58

igen, alapjában véve én is a 3 védős rendszer híve vagyok (kb hetente leírom...), de kizártnak tartom hogy 352 vagy 3412 legyen a felállás, pedig csak 2 combosabb középső bekk kellene és jó is lenne.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2014.07.11. 19:42:09

visca el barca írta:jövőre ha csak nem az idióta 4-3-3-at akarja LE tolni, kétféle játékrendszert tudok REÁLISAN elképzelni. bár biztos jobban ért a focihoz mint én (nem véletlenül nem engem választottak edzőnek :D) de minden más rendszer, a KERETET figyelembe véve öngyilkosság lenne.
...
Alapvetően szerintem nincsen baj a 4-3-3-mal, de alternatív felállásokra szükség van. De például a második verziód akár alapfelállásnak is jó lenne szerintem.
A 4231-nek én nagy rajongója vagyok, de én is úgy gondolom, hogy a Barca kerete nem teljesen alkalmas arra jelenleg.
Igazából szinte mindegy, hogy hova tesszük fel a bábukat a mágnestáblára (persze értelmes keretek között), a lényeg hogy újra legyen elképzelés és tudatosság a játékunkban, és ehhez egy jó edzőre van szükség.Tata szerintem harmatgyenge volt, remélem LE visszatereli a brigádot a helyes útra, de nagyon nehéz dolga lesz.

Persze ettől függetlenül érdekes dolog taktikai felállásokon agyalni, én is megtettem, bár én már erősen FM-módba váltva, gyorsan le is igazoltam még két védőt. :lol:
Úgyhogy ez már inkább az irreális kategóriába tartozik, bár még a remény él.

Kép

Fontos, hogy Marquinhos és Vertonghen is alkalmas szélsővédőnek is, mert így támadás esetén Alba és Alves egyszerre felléphetne a középpályára. A hátul maradó hármas ideális volna a háromvédős rendszerhez. Bekkelés esetén pedig a két szélső vissza, és mehet az ötvédős "bunkerfoci".

Szívem szerint Xavit megtartanám pályafutása végéig, de a hírek alapján szinte borítékolható a távozása sajnos.
Songot, Tellot és Afellayt elpasszolnám mindenképpen.
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2014.07.11. 19:26:17

visca el barca írta:...
1.: Tudtommal Rakitic a Sevillában játszott a csatár mögötti poszton, kvázi tizesként... bár nem tudom, én nem látok benne annyi technikát és fineszt, hogy ott igazán jó legyen. Viszont Rafinha nem lenne ott rossz, a képességei alapján alkalmas lehet rá. Neki a dinamika és a cselezés az erőssége, megbontja a védelmeket stb. Centeren kívül bárhova rakhatod, nem fog csalódást okozni.
Center cserének meg van 2 tehetséges kilencesünk, kiegészítőnek egész nyugodtan lehetne használni őket.
Még annyit ehhez a felálláshoz, hogy talán nem lenne elvetendő gondolat Busquetset és Mascheranot együtt játszatni. Sőt, ha Messi lesz a "jobbszélső", aki nyilván középrehúzódik és mögötte Alves vagy Cuadrado lesz az, aki megjátsza a szélét akkor bizony kellhet arra az oldalra egy olyan gyors, mobilis pitbull mint a Kisfőnök.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.11. 19:14:13

dévid villa írta:
Ha érkezne Cuadrado, és Hummels akkor egy 3-4-1-2 szerűség is lehetne:
Stegen - Piqué, Hummels, Bartra- Cuadrado, Rakitic, Busquets, Iniesta - Messi - Suárez, Neymar
igen, lehetne. ha kiesik az egyik védő 3 hónapra máris összeolmott az egész. ezért írtam h REÁLISAN.

a 3 védős rendszerehez legalább 4 minőségi védő kell, nálunk most van 2*fél.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
dévid villa
Jugador d'estrella

2014.07.11. 19:07:43

Ha érkezne Cuadrado, és Hummels akkor egy 3-4-1-2 szerűség is lehetne:
Stegen - Piqué, Hummels, Bartra- Cuadrado, Rakitic, Busquets, Iniesta - Messi - Suárez, Neymar
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.11. 18:56:46

jövőre ha csak nem az idióta 4-3-3-at akarja LE tolni, kétféle játékrendszert tudok REÁLISAN elképzelni. bár biztos jobban ért a focihoz mint én (nem véletlenül nem engem választottak edzőnek :D) de minden más rendszer, a KERETET figyelembe véve öngyilkosság lenne.

1.

Kép

az egyik az oly divatos 4-2-3-1, amit én igazából sosem szerettem, de jelenleg talán az egyik leghatékonyabb formáció. a legnagyobb baj, h sem suareznek, sem iniestának nincs komoly alternatívája. ha a vámpír kiesik, akkor messit kell fent játszatni, ami már vonja maga után h pedro kezdő lesz... iniestának ugy szintén nincs normalis cseréje. rakitic, meg rafinha kevés lesz oda, ha meg messit teszik be, akkor megint az van, hogy pedronak, vagy deunak kell görcsölni a jobboson. szóval egy erős kezdő van, de ha bolygatni kell a témát lehetnek problémák.

2.

Kép

ez meg ilyen 4-3-1-2 féleség, aminek csak annyi az értelme a mostani 4-3-3-al szemben, hogy nem kell a két szélső csatárnak az oldalvonal mellett brékelni 90 percig, játszhatnak beljebb, közelebb a kapuhoz. messi drága ha elfogadja hogy hátrébb játszik, mindenkivel jót tenne. egyrészt nem kellene folyamatosan visszajönnie labdáért és nem fingana ki az 50 percre, másrészt, ha ő onnan beindul a labdával az ellenfélnek két lehetősége van. vagy megtámadják 3 emberrel és akkor otthagyják vmelyik csatárt, vagy nem és akkor köszöni szépen, egyedül begyalogol a kapuig.

ez a rendszer sokkal tetszetősebbnek tűnik így elsőre, ráadásul kérdőjel sincs annyi.

a lényeg, hogy suarezt ne tegyék ki szélre, mert abból megint nem lesz semmi sem. cuadrado jövetele / xavi itt maradása még kavarhat a dolgokon, de velük nem számoltam. a kolumbiainak max a 4-2-3-1-ben van helye, messi kárára (hahaha).
Kép
Gergely
Jugador del Barça

2014.07.11. 18:54:33

Én is úgy gondolom , hogy a Madrid bitang erős keretté érett és a lélektani előny is náluk van!
De úgy érzem az új szezon már nem a Messi-Ronaldo háborúról fog szólni végre!
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.07.11. 18:33:24

A bajnokságot szerintem megnyerhetjük, ha nem hullajtunk el idegenben minden második meccsen pontokat ahogy tettük idén. :D Persze kéne még egy normális védő Bartra és Piqué mellé, és akkor készen vagyunk. :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.11. 18:24:11

Még annyit hozzátennék, hogy szerintem az utóbbi évek legerősebb Real Madridja lesz az ellenfelünk, aki gátolhatja a kupagyűjtést. Én a bajnokságban őket érzem favoritnak.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.07.11. 18:14:04

ZBarca írta:
Alfa írta:Nem akarok veled kötözködni és légyszíves ne vedd támadásnak a kérdést .
De te a mai naptól kezdve lettél Barca szurkoló ?
Szerintem az új kolléga nem szó szerint értette, csak pozitívan nézett a jövőbe. Amúgy egy kis (nagy) szerencsével (és az új védőkkel :D ) tényleg lenne esélyünk a triplázásra.
(Habár előző idényben is ezt gondoltam!) :lol:
Amit Rumig leírt az teljesen igaz , pont az ott leírtak miatt szerintem ez a szezon nem lesz olyan mint a 08/09-es (bár lenne olyan [-o< ) de sztem 1 vagy 2 kupa simán kinézhet nekünk lehet , hogy csak egy kupát nyerünk de az a BL lesz ki tudja :roll:
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.11. 18:11:41

Szerintem Pool szurkoló a kolléga, és úgy gondolja, hogy a Suarezért kapott összegből felépítenek egy világverő csapatot. :mrgreen:

Egyébként én szkeptikus vagyok a következő szezonnal kapcsolatban, bár a védelem még kérdéses, de szerintem a Messi-Suarez-Neymar hármasnak sokkal nagyobb lesz a füstje, mint lángja. Úgy gondolom, Messi már nem lesz a régi, Neymar pedig Messi mellett nem tud kibontakozni, Suarez esetében meg Ibra feelingem van.

A védelmet, még meglássuk, mindenesetre ha Pique lesz a védelmünk vezére, akkor ott már baj van. A jobbhátvéd pozícióra pedig Alves és Cuadrado a két alternatíva, akkor ott is komoly problémáink lesznek.

A kp. viszont Rakitic-csel stabilabb lehet, ha pedig Masch-nak sikerülnek SB-t kiszorítania, a középpályás védekezésünk is sokat erősödhetne.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.07.11. 18:01:01

Alfa írta:Nem akarok veled kötözködni és légyszíves ne vedd támadásnak a kérdést .
Szerintem az új kolléga nem szó szerint értette, csak pozitívan nézett a jövőbe. Amúgy egy kis (nagy) szerencsével (és az új védőkkel :D ) tényleg lenne esélyünk a triplázásra.
(Habár előző idényben is ezt gondoltam!) :lol:
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2014.07.11. 17:46:55

AndrisBarca írta:Szerintem a kövi szezonban majd minden kupát megnyerünk amit csak tudunk. :D
Nem akarok veled kötözködni és légyszíves ne vedd támadásnak a kérdést .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
AndrisBarca
Jugador del Barça

2014.07.11. 17:41:09

Szerintem a kövi szezonban majd minden kupát megnyerünk amit csak tudunk. :D
-----------Liverpool--------------
-------------Barca---------------
Rumig
Entrenador del Barça

2014.07.11. 17:18:22

Mielőtt még nagyon kitör az euforikus hangulat az új tridente kapcsán, megjegyezném, h idén valószínűleg annyira nagyon nem fog játékban összeállni a hármas.

Neymar ugye sérüléssel indít, így most se tudja végigcsinálni az alapozást, plusz ugye láttuk a válogatottban, h mi lenne neki az ideális szerep, márpedig Suárez érkezésével még kevésbé mozoghat majd befelé.

Suárez majd (jelen állás szerint) októberben kezdhet el egyáltalán edzeni a csapattal, így nyilván nehéz bármit is begyakorolni. Bár azért remélem, h a CAS legalább az edzés-tilalmat feloldja.

Messi meg vasárnaphoz képest kap még egy hónap szabit, aug. közepén csatlakozik, szintén nem fog rendesen alapozni. Ráadásul amíg nem jön rendbe egészségügyileg, már nem lesz a régi. Apja most is nyilatkozta, h a fia nagyon elfáradt a vb-n. :shock: És a jelenlegi sétálgatós Messit csak a jelenlegi pozíciójában bírja el úgyahogy a csapat, nem lehet kitenni szélre vagy visszább vonni a kp-ra.

Szóval én nem vagyok ennyire optimista a tridentét illetően, bár kétségtelenül még Suárezben van a legnagyobb bizodalmam.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
LM10
Director del Fútbol

2014.07.10. 13:24:56

Azt lehet már tudni, hogy hétfőn kikkel kezdi meg a felkészülést Enrique és csapata? Továbbá, hogy a VB résztvevők, milyen ütemben csatlakozhatnak?

Lassan a topicnak is dukál egy átnevezés :D Remélem jobb esztendő lesz, mint a tavalyi.
Lezárt